logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

AURA SCHOONMAAK


HOE ZO, AURA SCHOONMAAK?

Door Peter den Haring
 
Als alles allemaal energie in beweging is en eigenlijk niets van jou zelf is en als onze kern simpelweg bewustzijn is, wat zitten we dan toch paranoia te doen? Waarom zou je je aura moeten schoonhouden? Wat vervuilt dan wat? Moet je dat nu allemaal serieus nemen?
 
Geloven in het onzichtbare is een hele opgave. Voor velen is het onmogelijk. Het idee, dat er buiten je stoffelijke lichaam ook nog zoiets als een astraal lichaam bestaat, krijgt nog steeds veel sceptici aan het glimlachen. Het idee dat er in het zogeheten aura bovendien kleuren te `zien' zijn, mankementen in je gezondheid en hele films van gebeurtenissen uit je jeugd, vindt bepaald niet overal ingang. Een paranormaal begaafd iemand zou in je aura zelfs vůrige levens kunnen waarnemen?
 
Ik mag aannemen dat jij, lezer, niet zo argwanend staat ten opzichte van het onzichtbare gebeuren om ons heen. Hoe gevoeliger je echter bent voor wat er te voelen valt, des te meer zou je je radarsysteem ook moeten kunnen beveiligen tegen ongewenste storingen. We hebben het in feite over je `zesde' zintuig, dat wonderlijke apparaat, dat beelden, woorden en gevoelens registreert, zonder dat je ze ziet, hoort, leest of beleeft. Over een jaar of vijfentwintig heeft de wetenschap waarschijnlijk keurig gelokaliseerd, waar in onze hersenen dat kunstje precies thuishoort en hoe het allemaal werkt, maar ondertussen moeten wij helaas nog vooral met dat onbevredigende geloven uit de voeten zien te komen.

Geloof voor het gemak maar even dat onze energie-uitstraling, onze warmteafgifte aan de omgeving ook iets van ons wezen bevat. Noem dat veld voorlopig een aura. Die uitstraling kan heel licht of heel zwaar zijn, al naar gelang de sfeer waar de uitstraler in zit. Het kan dat iemand niet echt op aarde is. Van zo iemand wordt wel gezegd dat hij met zijn hoofd in de wolken loopt, of in `hoger sferen' is of dat hij zweverig is. Meestal hebben dergelijke mensen warme hoofden en koude voeten. Als jij zo'n type bent, moet je zeker proberen om je contact met de aarde te versterken en met de archetypische zorg van de Aardemoeder.

Als je moeite hebt met vertrouwen en met overgave, is het ook geen gek idee om een inniger contact met de zon te maken. Dat is immers ons archetypische beeld van de Goddelijke Vaderkracht.
 
Een aura moet je schoonhouden, omdat het net als een vissersnet in zee vervuild raakt met rommel. Een beetje wier is nog zo erg niet, een inktvis kan lastig worden en een op drift geraakt kernreactorvat ophijsen is levensgevaarlijk. Hoe kan in zo'n aura nu iets van een ander rondhangen? Laat me dat met een voorbeeld illustreren.

Mensen, die zich seksueel met elkaar bezighouden, dringen, behalve op het hartsniveau ook doorgaans fysiek bij elkaar binnen. Na afloop blijft er dan op zijn minst wat zweet en speeksel bij de partner achter. Met een douche raak je het meeste daarvan wel kwijt. De rest wordt weer uitgescheiden door middel van de bekende lichamelijke kanalen. Dat tevens onze al dan niet liefdevolle uitstralingen zich met elkaar vermengen in genoemde nauwe omstrengeling, kan men zich ook voorstellen. Is daar ook geen douche voor nodig om weer helemaal `jezelf' te worden?

Het is vanzelfsprekend heerlijk om veel aan die partner te denken, maar dat kan ook te veel worden. Nog hinderlijker wordt het, als jij gedachten gaat opmerken, die helemaal niet bij je horen, maar eerder typische uitspraken of visies van die Šnder vertegenwoordigen. `U heeft last van een projectie', diagnosticeert de specialist dan doorgaans. `U doet de dingen, zoals de afzender graag ziet, dat u de dingen doet. Kunt u dat proberen los te laten, het van u af te zetten?'
 
Mocht jij het type `overgevoelige geestelijke spons' zijn, dan zitten je lichaam, je geest en je aura vůl met zulke projecties. En niet alleen met die van je liefdespartners. De meest uiteenlopende mensen en entiteiten kunnen tijdelijk een onderkomen vinden in jouw verfijnde zenuwgestel. Als jij ze maar toelaat. Omdat ze bijvoorbeeld op je lijken, omdat je verwant met hun programmering bent, omdat je ze kent uit vorige levens, of omdat ze te bang of te lui zijn om zelf te incarneren. Als jij dan een belangrijke keuze moet maken, kan het zijn dat zo'n projectie of zo'n `lifter' die je geest stuurt. Mag ik je daarom een paar tips geven om het een en ander goed van je af te kunnen zetten?

Geloof' weer voor een moment dat een ontastbare visualisatie net zo reŽel is als de tastbare realiteit. Geloof, al is het maar tijdelijk, dat wat je denkt vroeger of later een plekje in de materie krijgt. Op die manier is volgens mij het hele universum geschapen. Het Niets werd zich van zichzelf bewust, ging alsmaar driftiger onderscheid maken, etiketjes plakken, woorden registreren en zo werd langzaam de wereld de wereld. Sommige zieners beweren dat alles wat opborrelt in de geest, zich binnen zes maanden manifesteert in de stof. Geloof voor het moment even in het specifieke beeld van een psychisch riool, waarin je alles kwijt kan wat voor jouw verteringsproces ballast is. Die buis wordt ook wel grondingslijn of gronding genoemd.
 
Wat is dat precies? Stel je een verlenging van je ruggengraat voor als een buis die verdwijnt in de grond, dieper en dieper wegzakt en contact maakt met het binnenste van deze planeet. Deze gronding kan functioneren als een rioolbuis, waardoor je spanning, projecties van anderen en je eigen geestelijk afval kunt lozen naar de aarde. Die zet het om in vrije energie die jij later weer op kunt zuigen via je voeten (via je voetchakra's), net als een boom die zich via zijn wortels voedt met water uit de grond. Stress in je lijf, die je kwijt wilt, kun je met je aandacht, op je uitademing naar beneden ademen. Daarna kun je de lege plek met wat frisse energie opvullen. Visualiseer dat je via je voetzolen schone, heilzame aarde-energie opzuigt. Je kunt net zo makkelijk van bovenaf er wat zonne-energie door je kruin in je lichaam laten stromen.
 
Aura schoonmaken
Een even belangrijk deel van ieder opfrisprogramma gaat over je eigen `ruimte' innemen. Soms heb je een sterke afscheiding nodig tussen jou en het andere. Dan kan het helpen om een rozenveld te visualiseren. Stel je maar voor dat je in een grote, krachtige roos zit. Voor, achter, opzij, onder en boven je beschermen de bladeren jouw aura. Die roos laat je diep wortelen in Moeder Aarde, contact maken met de voedende, steunende warmte van de Aardegodin. Laat je roos doornen krijgen om onprettige energie af te schermen, duidelijk maken dat dťze plek jouw territorium is. Geef je roos bladeren om kosmische zonne-energie voor je op te vangen. Een roos, een bloem, is prettig om mee te werken omdat hij iets organisch iets, een levend en groeizaam symbool van de aarde. Een roos is ook symbool voor onbaatzuchtige liefde. De doornen blokkeren alle energie behalve echte liefde, die naar jou toekomt. Tegelijkertijd laten de bloembladeren jouw liefde door die jij naar anderen uitstraalt.
 
Zet nu in je visualisatie alles wat niet van jou is buiten je roos. Stel nog diezelfde vraag eens: `Is mijn aura nu schoon?'
Als er nog steeds een `nee' komt, moet je wat meer werk verrichten. Stel je een geel emmertje voor en een heel grote spons. Dat gele emmertje laat je in gedachten vollopen met schoonmaakwater uit de kosmische zon boven je hoofd. Doop de spons er in en begin te poetsen. De binnenkant van je aura en daarna de buitenkant. Zo nu en dan je spons uitknijpen en schoon zonnewater nemen. Misschien denk je dat je voor gek zit, als je er zelfs armbewegingen bij maakt alsof je echt aan het ramen lappen bent. Toch kan dat je reuze helpen om je visualisatie optimaal te laten werken.
Overigens werkt een gewone douche ook meestal prima, vooral als je je goudkleurig zonnewater voorstelt dat, warm en koesterend, jou helemaal schoonspoelt. Al die aangekoekte projecties kunnen dan op hun gemak losweken en verdwijnen in het afvalputje. Voor sommige mensen is het al genoeg om even hun handen en polsen onder de kraan te houden.
 
Al;s deze oefening goed bij je over komt, maar je moeite hebt om jezelf bij de les te houden tijdens zulke visualisatieoefeningen, dan kun je ook bij mij mijn CD Aura schoonmaak aanschaffen . (peterdenharing@hetnet.nl).

www.peterdenharing.nl


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer..... 


View My Stats