Tarwekiemolie - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Tarwekiemolie

Is rijk aan proteÔnen en vitamine E. 13 kg tarwekiemen produceren 1 liter olie. De olie is oranjerood en heeft een sterke eigen geur. De vele vitamine E zorgt voor een natuurlijke conservering. Werkt sterkt regenererend en opbouwend op de huid. Ondersteund haar spier- en klierfuncties. Is bijzonder geschikt voor droge, oudere en slechtdoorbloede huid. Voor bijzonder droge plekken op de huid kun je bijvoorbeeld een warm kompres met onverdunde tarwekiemolie maken.

Tarwekiem olie is rijk aan vitamine E (alpha en betha tocoferol), bevat daarnaast ook caroteen, lecithine en sporenelementen. Het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren is hoog (80%), het merendeel hiervan is linolzuur. Het is een verzachtende en voedende olie die met succes toegepast wordt in verzorgingsproducten voor een droge huid. Tarwekiem olie bevordert de doorbloeding, is vitaliserend en gaat verhardingen tegen en is daarom zeer geschikt voor het behandelen van littekens. Bij regelmatige lichte massage zullen deze soepeler en daardoor minder zichtbaar worden. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine E (2-3 gram per 1000 gram), is de olie een goede anti-oxydant. Daarom is het aan te raden 5-10% Tarwekiem olie toe te voegen aan mengsels met minder lang houdbare vette oliŽn. De specifieke en intensieve geur kan in huidverzorgende mengsels soms slecht verdoezeld worden.

Tarwekiem-olie bewijst tevens goede diensten bij overmatige verhoorningen, bij teleangiŽctasieŽn (door opheffing van congestie in de chronisch verwijde haarvaten), bij acne (door bevordering van de doorbloeding), en bij de oudere huid (door stimulatie). Tarwekiem-olie wordt vaak ingezet vanwege haar anti-oxidatieve eigenschappen; echter zelden puur gebruikt daar zij erg 'zwaar' is en een specifieke geur heeft.

Draagt bij tot celregeneratie, huid-, haar en nagelverzorgend. Maakt vacht van dieren glanzend.


 

 

Terug naar het hoofdmenu 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats