water en levenskracht


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Water - de bron van het leven

Water is de bron van al het leven en zonder schoon water zou het snel afgelopen met de mensheid. Helaas is ons kraanwater chemisch gereinigd en bevat deze zaken als chloor. Deze chloor kan weer verbindingen aangaan met een stof Triclosan die in sommige tandpasta's zit en dan de kankerverwekkende stof chloroform vormen in je mond. Volgens de industrie is het risico natuurlijk weer minimaal en hoeven we ons geen zorgen te maken, die uitspraak moet het volk weer rustig houden want de economie heeft voorrang.

Ik prik al lang door die fabeltjeskrant heen en trek mijn eigen conclusies en drink veel mineraal water en gebruik natuurlijke tandpasta. Ik heb bewust gekozen voor produkten op natuurbasis en wil ook zo schoon mogelijk water drinken. De chemische industrie heeft al voor genoeg ellende gezorgd. Maar de troep die we in het milieu storten krijgen we letterlijk weer op ons bord en zorgt dan weer voor een balansverstoring in ons lichaam zodat we die weer kunnen herstellen met pharmaceutische rommel en dan is de industrie cirkel weer rond.

Dat water levensenergie bevat is al eeuwen bekend maar langzaam dringt dit ook door bij wetenschappers. De Japanse professor Masaru Emoto gaat nog een stuk verder en laat dmv foto's zien dat de structuur van water kristallen kan veranderen door bijvoorbeeld vervuiling, gebeden en emoties. Hieronder wat informatie over deze professor en ook een lezing van Boudewijn Leliveld over vibraties in water. Misschien wat zweverig allemaal maar wel het lezen waard.

Verder hoor je altijd dat je 2 liter water per dag moet drinken. Ik denk zelf dat je gewoon kleine beetjes water moet drinken wanneer je lichaam er zelf om vraagt. Gooi dus geen sloten water naar binnen maar drink vele kleine beetjes. Zie ook koffie en thee niet als vocht, zijn onttrekken alleen maar vocht aan het lichaam. Zorg altijd dat je voordat je naar bed gaat een glas schoon water drinkt en ook als je opstaat want vocht is nodig om je lichaam zichzelf te laten reinigen en smorgens de troep te kunnen laten wegspoelen. Begin de dag dus niet met koffie of thee maar neem liefst een glas lauw water met een paar druppels citroensap.

Wat doet water?

 • Water helpt bij het verteren en opnemen van voedsel
 • Water draagt bij aan de afvoer van afvalstoffen uit de
  darmen en via de nieren
 • Water reguleert uw lichaamstemperatuur
 • Water smeert de gewrichten en membranen
 • Bloed is het transportsysteem en voorziet het hele lichaam van voedingsstoffen en zuurstof
 • Bloed bestaat voor zo'n 92% uit water
 • Lichaamsafscheiding en spijsverteringssappen bestaan bijna
  volledig uit water 

Drinkt u te weinig dan heeft u kans op de volgende klachten

 • Hoofdpijn, uw hersenen bestaan voor een groot deel uit water
  en bij uitdroging heeft u snel kans op hoofdpijn
 • Slechte concentratie/vermoeidheid
 • Verstopping / obstipatie problemen
 • Verlaagde urineproductie, donkere urine
 • Wit beslagen tong en een slechte adem
 • Droge mond

Ron


Drink na het eten geen koud water

An excerpt by Viktor Schauberger about the power of living water in Nature

Nature's creativiteit, Echter, gedijt op gemeten koelte. Het belangrijkst is, liet hij zien hoe kleine variaties in temperatuur worden als cruciaal voor de gezonde beweging van water en sap als ze zijn voor het menselijk bloed. Hij identificeerde met name het belang voor water van de temperatuur van +4 C (39 F), bedoeld om fysiek en chemisch als de 'anomalie punt,' wanneer er water is op zijn dichtste en heeft de grootste vitaliteit, gezondheid en energie-inhoud.

In alle vormen van water, bomen en andere levende organismen, de temperatuurgradiŽnt (de opwaartse en neerwaartse beweging van temperatuur) is actief. In het natuurlijke proces van de synthese en ontleding, de temperatuur is, hetzij in aantocht (positieve gradiŽnt) of verplaatsen uit de buurt van (negatieve gradiŽnt) de anomalie punt. Elke vorm van gradiŽnt heeft zijn speciale functie in grote productie van Nature's; de positieve (koeling) temperatuur gradiŽnt moet spelen belangrijkste rol als evolutie is om creatief te ontplooien. Wij zijn op zoek naar op dit in meer detail in de juiste hoofdstukken.

Schauberger vond dat de temperatuur verandert volgens bepaalde patronen en cycli, dat de dood het leven te activeren en te verhogen en te brengen daling, afbraak en vernieuwing. Temperatuur van de controles aangeboren energie te produceren dat de controle van de pulsaties dat de leestekens en alle processen van het leven. Deze energie-pulsen die op een gegeven moment distantiŽren of te verbreken, en op een ander recombineren zowel energie als materie, zijn de mechanismen voor het scheppen van de talloze individualiteiten en kwaliteiten die make-up het leven zoals wij dat kennen. Viktor zei dat de conjunctuurgebonden veranderingen van de temperatuur schept de voorwaarden die geschikt zijn voor de ontwikkeling van nieuwe individuele levensverzekeringen vormen of de vernieuwing van bestaande.

Eugene Sibbald


Hoog PH water en de maag

Ik heb recent een betaalbaar apparaat (250 euro) gekocht om zowel zuur (voor planten en buitenkant lichaam) en alkalisch water te maken met een PH van max 11 en ORP waarde van 700. Maar net zoals velen vroeg ik me af wat er gebeurt als dit water in de zure maag komt. Door de plens alkalisch water stijgt de zuurgraad (minder zuur !!) van de maag. De maag moet dus opnieuw zuur aanmaken en door dit chemische proces komen er stoffen in je bloed vrij die verzuring in het lichaam gaan afbreken. Lees het onderstaande verhaal maar eens. Nog even de tip om dus niet vlak voor het eten of binnen 1.5 uur na het eten alkalisch water te nemen omdat het dus je vertering van voeding kan verstoren.

Ron

In order to digest food and kill the kinds of bacteria and viruses that come with the food, the inside of our stomach is acidic. The stomach pH value is maintained at around 4. When we eat food and drink water, especially alkaline water, the pH value inside the stomach goes up. When this happens, there is a feedback mechanism in our stomach to detect this and commands the stomach wall to secrete more hydrochloric acid into the stomach to bring the pH value back to 4. So the stomach becomes acidic again. When we drink more alkaline water, more hydrochloric acid is secreted to maintain the stomach pH value. It seems like a losing battle.  However, when you understand how the stomach wall makes hydrochloric acid, your concerns will disappear. A pathologist friend of mine gave me the following explanation. There is no hydrochloric acid pouch in our body. If there were, it would burn a hole in our body. The cells in our stomach wall must produce it on an instantly-as-needed basis. The ingredients in the stomach cell that make hydrochloric acid (HCl) are carbon dioxide (CO2), water (H2O), and sodium chloride (NaCl) or potassium chloride (KCl).

NaCl + H2O + CO2 = HCl + NaHCO3, or
KCl + H2O + CO2 = HCl + KHCO3

As we can see, the byproduct of making hydrochloric acid is sodium bicarbonate (NaHCO3) or potassium bicarbonate (KHCO3), which goes into blood stream. These bicarbonates are the alkaline buffers that neutralize excess acids in the blood; they dissolve solid acid wastes into liquid form. As they neutralize the solid acidic wastes, extra carbon dioxide is released, which is discharged through the lungs. As our body gets old, these alkaline buffers get low; this phenomenon is called acidosis. This is a natural occurrence as our body accumulates more acidic waste products. There is, therefore, a relationship between the aging process and the accumulation of acids.

Lees verder


Water en de mens

Hoe gezond je bent en wat voor een uitstraling je hebt, wordt bepaald door alle ervaringen in je leven. Je bestaat als een formatie, samenstelling van deze eerdere ervaringen. Als je positieve, ervaringen in je leven hebt die je gelukkig maken ben je in harmonie. Zo is ook een waterkristal een uitdrukking van de in-formatie die zich in haar bevindt. Als het water, waar jij onder andere uit bestaat, in contact is gekomen met stoffen en frequenties die schadelijk zijn, zal dit een disharmonieuze structuur opleveren. Als het water in aanraking komt met harmonieuze stoffen en trillingen zal zich een prachtig stralend kristal vormen. De kwaliteit van water heeft veel invloed op de mens, immers, we bestaan gemiddeld voor 70 % uit water.

Uw leidingwater heeft waarschijnlijk al ongeveer 70 keer de cyclus van zuivering ondergaan. Daarbij is de oorspronkelijke structuur van het water aangetast. Water heeft een geheugen en houdt informatie vast opgeslagen als clusters - aan elkaar geklitte groepen moleculen. Als mensen antidepressiva, anticonceptiepillen en andere diverse medicijnen gebruiken wordt die informatie opgeslagen in het water. Dat resulteert in water met een lage kwaliteit die eerder het lichaam ziek maakt dan ondersteunt. We houden met het water in ons lichaam ook schadelijke straling vast van bv. Dect telefoon, draadloos internet en zendmasten. Het water krijgt door chemische verontreininging en straling, haakse disharmonieuze structuren. De vitale kracht van natuurlijk water mist.

Gezond Water is essentieel voor een gezond leven, Heerlijk water voorziet in die behoefte door advies over en verkoop van water vitalisers. Een buis van roestvast staal met een centrale binnenbuis, waarin de moleculen harmonisch gestructureerd zijn. Het water wordt doordat het door de vitaliser stroomt, opnieuw geformeerd, schadelijke chaotische informatie wordt omgebogen. Daarnaast kan ik bij u komen om stralings metingen uit te voeren. Dect telefoon, UMTS, aardstralen, magnetrons en vooral zendmasten kunnen een flink negatieve invloed hebben op woon, werk en slaap omgeving. Dat kan zich manifesteren als hoofdpijn, moeheid, stress en zelfs ziektes. Door het gebruiken van de producten die heerlijk water in zijn assortiment heeft kunt u deze schadelijke omgevingsfactoren balanceren, waardoor uw leefomgeving in harmonie komt.

Voor meer ervaringen met het vitale water, informatie en advies zie
www.heerlijk-water.nl


CNN Planet Peril : World Water Crisis

CNN's Isha Sesay speaks with Dr. Peter Gleick, president of the Pacific Institute, about the world's water problems.

Bekijk video


Flow (2008) Movie Trailer

Flow is a 2008 documentary film directed by Irena Salina. It examines the global water crisis and presents a case against the growing privatization of the world's dwindling fresh water supply. The documentary was an official selection at the Sundance Film Festival in 2008, won the International Jury Prize at the Mumbai International Film Festival, the award for Best Human Interest Film at the 2008 Flagstaff Mountain Film Festival, and the award for Best Documentary at the 2008 Vail International Film Festival.

Tip: Rally Stam


Earth in Crisis

the worlds water supply is shrinking what will you do, music from freeplaymusic.com

Bekijk video


Blue Gold : World Water Wars

Feature documentary based on the groundbreaking book. Thirst cannot be a product.


Water - bron van al het leven

water.jpg (8982 bytes) Zonder water geen leven.

Maar helaas waarderen we het water niet genoeg en laten we het vervuilen zodat het een ziekmaker kan worden. Water is dusdanig belangrijk dat schoon drinkwater een absolute voorwaarde is voor een gezond natuurlijk leven. De Japanse professor Masaru Emoto gaat nog een stuk verder en laat dmv foto's zien dat de structuur van water kristallen kan veranderen door bijvoorbeeld vervuiling, gebeden en emoties.

Dit moet je echt eens bekijken, sta eens even stil bij dit verhaal dat de nodige reakties heeft losgemaakt in oa Japan en Amerika:

http://www.life-enthusiast.com/twilight/research_emoto.htm
http://www.hado.net/gallery.html


Kritiek op hoge waterinname is er ook

Acht glazen water per dag dienen nergens toe.

Anderhalf tot twee liter water per dag drinken is goed voor je gezondheid zeggen ze en iedereen gelooft het. Maar Ze Zeggen Zoveel. Ik vond dat altijd al ongeloofwaardig en tegen mijn gevoel indruisen. Waarom zou je je lichaam dat voornamelijk uit water bestaat dag-in-dag-uit belasten met een extra plons tenzij je barst van de dorst? De aarde bestaat uit 72 % water en wij komen uit die aarde voort, ontstaan in de oceaan. Het meeste dat aan voedsel wordt voortgebracht bevat derhalve ook die hoeveelheid vocht.

Groenten, fruit, toetje, koffie, thee, glaasje water, melk, soepje, sapje,
biertje, wijntje zorgen dan ook ruimschoots in ieders behoefte, tenzij je
je met de zoutpot hebt vergist of we weer een hittegolf hebben.
Het huidig ons opgedrongen geloof dat extra drinken zo goed zou zijn is dan ook niet op enig wetenschappelijk bewijs gestoeld en voorzichtigheid is geboden.

Ten lange leste is er eindelijk eens serieus onderzoek gedaan. Deze
klinische studie maakt korte metten met het watersprookje. In ≤The Journal of the American Society of Nephrology≤ (verschijnt in het a.s. juni nummer) het verslag dat er geen enkel bewijs is voor onze aangepraatte extra waterbehoefte. Extra water is wel handig om de nieren van te veel zout te ontdoen om zodoende de bloeddruk te verlagen, maar minder zout gebruiken is de enige echte oplossing. Er is ook geen aanmerkelijk bewijs dat water helpt om de eetlust te verminderen waardoor je je gewicht beter in de hand zou hebben. Dat je een mooiere huid zou krijgen is ook niet waar. Dr. Stanley Goldfarb, mede onderzoeker en professor aan de Universiteit van Pennsylvania, zegt dat extra water onder normale omstandigheden onnodig is.
Hij zegt:≤Het iedere dag opnieuw bijhouden van hoeveel je drinkt en het
gesleep met water is nergens goed voor.≤

http://www.nytimes.com/2008/04/29/health/research/29perc.html?ref=health

Veel mensen menen dat zelfs 8 extra glazen per dag nog maar een minimum is en drinken nog mťťr. Dan kom je al snel in de gevarenzone want de chemische balans raakt dan van slag. Dit heeft in 2007 zelfs tot blindheid door chronische watervergiftiging geleid bij een 26 jarige Taiwanese die maar liefst 7 liter water per dag dronk om zich te ontgiften en haar bloeddruk omlaag wilde brengen. Door meer en meer water zakt het zoutgehalte in het bloed beneden normaal. Een toestand die hyponatremie genoemd wordt en zelfs levensgevaarlijk kan worden. Vooral beroeps- en weekend duurrsporters dienen hiervoor op te passen. Symptonen zijn loomheid, verwarring, geagiteerdheid en zelfs hartaanvallen. Deze symptomen worden helaas vaak
aangezien voor tekenen van uitdroging. Op het moment dat water juist het laatste is waar iemand behoefte aan heeft krijg je dan goedbedoeld een extra glaasje. Alleen sportdrankjes met electrolyten gaan het risico van chemische onbalans tegen en houden de lichaamsfuncties op peil. Maar ook daarvoor geldt oppassen!

http://www.ift.org

Auteur: Theo Jonkhart


Lezing van Boudewijn Leliveld over Vitaal water

Als ik door dit gebied heen rijd, zie ik dat het water enorm onder druk staat. Als jullie zouden zien wat de belasting is, dan zou je niet vrolijk worden. Langs de weg ligt van alles (zichtbaar en onzichtbaar, red.) en je vraagt je af hoe wij ons daartegen kunnen beschermen. Het heeft vele jaren geduurd voordat ik er achter kwam hoe dat zou kunnen. Ik ontmoette in Wageningen een Japanse professor, professor Hygra. Hij was bezig met effectieve micro-organismen. Op enig moment kon hij een bepaald resultaat niet uitleggen en hij maakte zich ervan af door te zeggen dat het iets te maken had met vibrations. Toen viel bij mij het kwartje. Ik wist dat dit, voor mij, de ingang zou zijn naar een nieuwe wetenschap. Ik ben met water en alcohol gaan experimenteren en ontdekte dat ik dat kon informeren. Wat men normaal met homeopathie doet, kon ik eenvoudiger. Ik ben in m’n keuken begonnen om een aantal vibrations te maken. Op een gegeven moment was de keukentafel bezaaid met flesjes vibrations. Ik zocht een manier om te delen. Ik kwam erachter dat dit de mogelijkheid kon zijn om de mensheid te beschermen tegen de tijd waarin we nu leven en de toekomst die zeer nabij is. Weerbaarheid daar ging het om.

In de tussentijd kwam er meer informatie binnen over elektrosmog en andere zaken die het water teisteren. Ik heb een drukke praktijk, zie veel mensen met darmproblemen en het valt mij op dat velen die de wc verlaten een kaarsje moeten aansteken om de lucht te verdrijven. Ik keek eens naar de voeding en zag dat wij ons niet meer goed voeden: we kunnen ons in leven houden, maar we kunnen ons niet voeden. Als ik kijk naar de teeltkwaliteit van sla en tomaten, dan moet dat – denk ik – toch beter kunnen, zonder vervuiling en pesticiden. En zo is de eerste vitalizer ontstaan. Die zijn we gaan gebruiken in kassen – groentekas en zachtfruitkas - en in een hertenkamp. En tot mijn grote verbazing was het verschil gigantisch, een veel betere kwaliteit. Degenen die met het gevitaliseerde water werkten, kregen meer respect voor het water.

Laat ik u een verhaal vertellen: de Himalaya, het dak van de wereld, was ooit zee. Op grote hoogte wordt daar bloedkoraal gevonden. De wereld verandert, ook door – vaak verstrekkende - gevolgen die wij veroorzaakt hebben. Wanneer we uitgaan dat energetisch gezien, dus niet substantieel, de Himalaya en de Andes dicht bij elkaar liggen, dan kun je je voorstellen dat er een bijzondere vallei ontstaat: een gebied waar de aarde een andere energie heeft dan die we normaal kennen. Een leerling ging naar Peru om er een tehuis te beginnen voor lijmsnuivertjes. Zij overleven door het water dat onder een Incatempel en ook onder het tehuis loopt. Ik was zeer blij dat ik dat water bij mij thuis mocht onderzoeken, dat ik de trilling kon vastleggen en er vitalizers van kon maken. Een ander vrouw uit CuraÁao, met Indiaanse voorouders, kwam bij mij met het ourosboroswater. Zij noemde het walking acupuncture needles (wandelende acupunctuurnaalden). Ook om dat water te maken, heb ik een vitalizer gemaakt. Ik hoop dat de kracht van de vitalizers en de uitstraling die ze geven het surplus bieden om nog vele jaren de klappen van de toekomst op te kunnen vangen.

Uiteindelijk moeten we allemaal naar een andere trilling, of je nu rationeel onderlegd bent of niet, we zullen allemaal veranderingen ondergaan. De mens van de Middeleeuwen is niet meer. Zelfs de mens van de vijftiger jaren is niet meer de mens van nu. Als we kijken hoe onze voedingsgewoonten de afgelopen vijftien tot twintig jaar veranderd zijn, begrijp je beter hoe het in elkaar zit. Als wij dus hoger vitaal water gaan drinken, krijgen we een ander bewustzijn. Goed georganiseerd water geeft de mensheid z’n autonomie terug. We hebben te veel autonomie afgestaan aan kerken, verzekeringsmaatschappijen, banken, instituten en medicijnen (Prozac om er maar een te noemen). Het water dat wij drinken is zeker zeventig keer opgedronken en uitgepiest. De een doet er oestrogeen bij, de ander slikt paracetamol, weer een ander prednison en ga zo maar door. Het interessante is, dat we het water chemisch kunnen reinigen, maar het is niet schoon. Het water houdt de informatie vast.

De oude TaoÔsten wisten zesduizend jaar geleden al, dat er een relatie bestond tussen de kwaliteit van de geestelijke gezondheid en de kwaliteit van het drinkwater. Kijk naar de kwaliteit van het drinkwater en kijk naar de huidige geestelijke gezondheid van de Nederlander en je zult de relatie goed zien. Dus: als wij weerbaar willen worden, moeten we hiermee aan de gang. Het is een structureel probleem dat je structureel moet oplossen. De mensen die hoog vitaal water drinken – dat ook hun lichaam weer zal verlaten – zullen sensitiever worden. Voel maar aan je plas, je voelt het tintelen en weet dat je met hoog vitale energie in aanraking komt. In het begin dat je vitaal water gebruikt kun je klachten krijgen, want het water begint je te ontgiften. Dat gif tast je denken aan.

We kunnen ons verleden niet meenemen naar de toekomst, niet als emotie wel als herinnering. Emotie bepaalt ons teveel, we identificeren ons ermee en leveren onze autonomie in. Op het moment dat je je geestelijk anders begint te voelen, ook al duurt dat geruime tijd, dan zul je je ook minder gaan identificeren en meer gearrangeerd zijn. Je identificeert je niet meer met emoties; voelen wordt weten. En nu zijn we precies waar we wezen moeten. We leven in een tijd van openbaring, veel mensen vertellen hoe het moet. Maar zo werkt dat niet. De kunst is dat je het zelf ontdekt. De vitalizer biedt de mogelijkheid om te delen, de ontdekking volgt vanzelf. Hoog vitaal water dat we gebruiken en uitplassen komt weer in het oppervlaktewater, ook na zuivering is het hoog vitaal water. En zo kunnen we geleidelijk aan de zaak weer opbouwen, Zo komen we bij ons weten terecht.

Als we weer leren naar onze intuÔtie te luisteren en onze hersenhelften synchroniseren, komt ons denken weer in dienst staan van ons gevoel, zoals dat vroeger altijd was. Dan gaat er een heleboel veranderen. Het water is je leermeester. IntuÔtief ga je aanvoelen en vormgeven. Op het moment dat je het gaat vormgeven word je je meer bewust en raak je weer geÔnspireerd. Zo krijg je je autonomie terug. En in feite krijgt de polder ook zijn autonomie weer terug.

Ik hoop dat Acqua Universo een brug mag zijn voor vele wegen, een brug tussen wat wij doen en de kenniswetenschap. De vitalizer laat jullie kennis maken met wetenschap, maar er is een groot verschil tussen weten en kennis. Het verzamelen van kennis maakt het denken zwaar. Waardoor je moeilijk bij je gevoel kunt komen. Kennis is de afwezigheid van ruimte en weten is de manifestatie van ruimte. Op het moment dat we weer ruimte hebben, kunnen we weten.

De vitalizer en de praktijk van Remy zal hier een bijdrage aan gaan leveren. Mag hij alle ontdekkingen delen en verspreiden. Remy is niet goedgelovig. Hij mag dan wel enthousiast zijn maar op een zeker moment komt hij met zijn apparatuur en gaat kritisch aan het meten. En komt er achter, verhip het werkt.

Reakties uit de zaal

Een van de aanwezigen heeft de proef op de som genomen en Acqua Universo druppels in een glas water en een glas wijn gedaan. Met de druppels Acqua Universo was de wijn en het water aanzienlijk lekkerder dan zonder.

Boudewijn: Acqua Universo zorgt voor een georganiseerde structuur. Het is in feite water dat eigenlijk geen vervuiling toelaat. Het harmoniseert. Harmonie is lekkerder dan disharmonie.
Een andere aanwezige vertelt dat hij bij de kraan hoog vitaal water heeft gevoeld. Hij werd als het ware de grond ingetrokken.

Boudewijn: Een mens heeft een stoffelijk lichaam, stoffelijk. Hoog vitaal water aardt de mens. Het verbindt je lichaam met de aarde.
Een andere bescherming is spiritualiteit in het dagelijkse leven. Als je je kunt verheugen op het welzijn van de ander, ook al is het een hond die plezier heeft of een veulen die in de wei dartelt, geeft dat een grote bescherming. De basis van spiritualiteit is het hebben van een goed hart, mededogen en wijsheid. Je kunt aan mensen zien hoe ze lopen, of ze teveel in mededogen zitten of in wijsheid.

Vraag: Wat zit er in het blauwe blok?
Boudewijn: Vulkaankeramiek en zouten, hebben bepaalde matrix (blauwdruk), die goed informatie opnemen en vasthouden. Dat wordt geÔnformeerd met hoog vitaal water. De kern is dezelfde als van de vitalizer, maar het blok heeft een kleinere massa. Daarom denken we dat de levensduur van het blok korter is dan van een vitalizer. Zeker weten doen we dat nog niet.
Een georganiseerde structuur neemt een organische vorm aan: een chaotische structuur neemt een anorganische structuur aan. De mineralen in het water zorgen voor een bepaald patroon. Als je een druppel bloed neemt van iemand die met een gsm een uur heeft zitten bellen en van iemand met kanker dan zie je dezelfde haakse structuren in beide bloedsoorten terug. Dat zul je niet waarnemen in water wat door een blok of vitalizer is gegaan.
Iemand heeft eens gewoon water en hoog vitaal water uit de magnetron onder de microscoop gelegd en tot ieders verbazing zag het hoog vitaal water er niet eens heel beroerd uit. Magnetronstraling is schadelijk.

Vraag: Hoe weet je nu dat water met een goede structuur goed voor je is?
Boudewijn: Je neemt waar dat het goed voor je is. Je proeft het. Als je chaos of gif inneemt, krijg je diarree of hoofdpijn. Je voelt dat het niet goed voor je is. Neem het niet aan, maar onderzoek het proefondervindelijk.

Vraag: Is ons immuunsysteem sterk genoeg voor wat er nu op ons afkomt?
Boudewijn: We hebben te maken met medicijnen in het drinkwater. Meer mensen dan ooit hebben last van allergieŽn. AllergieŽn verstoren het immuunsysteem. We worden meer resistent, maar ook gevoeliger.

Vraag: Bestaat er gevaar dat je minder immuun wordt voor andere zaken?
Antwoord: Het gaat over autonomie. Met de huidige gezondheidzorg moeten we meer verantwoordelijk zijn voor onszelf. Je kunt de schade beperken door hoog vitaal water te drinken. Als je chaotisch water drinkt, gaat het immuunsysteem sneller achteruit.

Boudewijn Leliveld heeft deze lezing gehouden op 11 juni 2005 in Schipluiden, ter gelegenheid van de officiŽle opening van het nieuwe pand van Acqua Universo aan de Rijksstraatweg in Schipluiden.


Water is cruciaal bij een vervuild lichaam

Water de combinatie van zuurstof en waterstof is een zeer belangrijke schakel in het fysieke energie, verbrandings en ontgiftings proces binnen ons lichaam. Dit komt niet alleen door het feit dat ons lichaam voor 70% uit water bestaat maar tevens omdat water een overgangs substantie is tussen de stoffelijke (vloeistof) en fijnestoffelijke (gas) wereld in ons lichaam.

Wanneer we dus te weinig en ook nog eens vervuilt water drinken is het lichaam steeds minder in staat haar afvalstoffen via o.a. de nieren, huid etc. af te voeren.

Tevens raken de uitwisselings membramen tussen uw bloedsomloop en zenuwen netwerk verstopt waardoor er geen goede communicatie en stapsgewijze ontgifting (zenuwen en organen richting het bloed) meer kan plaatsvinden.

Wanneer we dit ontgiftings proces ook nog eens versnellen (vastenkuren e.d.) mag wel duidelijk zijn dat het lichaam de grote toevoer van afvalstoffen niet meer aankan en reageert door allerlei ontgiftingsverschijnselen zoals hoofdpijn, hartkloppingen, zweten, jeuk etc etc.

Allemaal zaken die voorkomen hadden kunnen worden wanneer u voldoende kwalitatief water per dag zou drinken.

Het is daarom altijd raadzaam om eerst de kwaliteit van het water in uw lichaam weer op orde te brengen voordat u met wat voor (ontgiftings) therapie dan ook begint.

Water is bij nog sterk vervuilde mensen (chronische zieken) van levensbelang om het genezings- c.q. ontgiftingsproces te bevorderen en optimaliseren.

Aangezien uw watervoorraad iedere 5-10 dagen volledig ververst wordt is het dus verstandig om iedere dag zoveel mogelijk (1,5-2 liter per dag) zuiver water te drinken om bovenstaande ontgiftingsverschijnselen te voorkomen.

Het leidingwater in de meeste landen echter van uitermate slechte kwaliteit. Dit komt omdat de bron waar de meeste waterleidingbedrijven hun water vandaan halen zodanig vervuilt is dat geen enkele chemische zuivering meer in staat is om schoon water op te leveren.

Al onze grote rivieren en meren zijn immers door de industrie en intensieve land- en tuinbouw niet alleen zwaar chemisch maar ook informatief vervuild in de afgelopen 100 jaar.

Door nu ook nog eens chloor en allerlei andere chemische reinigingsmiddelen in te zetten krijgen we weliswaar een schijnbaar drinkbaar maar nog steeds informatief giftig eindproduct.

Het chloor dood immers de meeste virussen en bacteriŽn maar levert als bijproduct allerlei genetische mutaties en kankerverwekkende stoffen op zoals trihalomethanes (THMSs), dichloro acedic acid (DCA), MX en chloroforms.

Wanneer we dit water ook nog eens door allerlei leidingen van koper, lood en plastic laten lopen die door de tand des tijds zijn aangetast zijn dan is er niet veel goeds bij de kraan en douchekop te verwachten.

We vermelden ook speciaal het water waarmee u zich wast omdat de huid niet alleen een van de grootste ademhalings organen is maar ook in staat is water en allerlei andere stoffen in uw omgeving op te nemen.

Vooral bij een warme douche staan de poriŽn zo wijd open dat een douche van 10 minuten gelijk staat aan het absorberen van de hoeveelheid chloor en zuren van 8 glazen leidingwater. Een filter dat u aan de douchekop kunt monteren is tegenwoordig dan ook geen overbodige luxe meer. Verder gebruikt u water ook om allerlei levensmiddelen "schoon" te maken of te bereiden.

Hoe vervuilt uw leidingwater is kan eenvoudig gemeten worden met een pH meter en andere apparatuur. De pH meter of pH staafjes welke bij iedere apotheek en tuinspecialist te verkrijgen zijn meten de zuurgraad van uw water.

Wanneer uw leidingwater een pH waarde heeft die lager ligt dan 7 is het verstandig om over te stappen op bronwater uit flessen of containers.

U moet echter wel onthouden dat deze pH test een algemene test is en niet een test waar alle vervuilende factoren gespecificeerd worden. Voor dit soort analyses zijn geheel andere apparaten nodig.

De pH test is dus een huis tuin en keuken middel waarmee iedereen in Nederland - niet in het buitenland - op een globale manier de kwaliteit van zijn kraan en badwater kan bepalen.

Wanneer u heeft besloten om in het vervolg alleen bronwater te gebruiken moet u bij de aanschaf op de volgende zaken letten:

1. Het bedrijf mag zijn water niet van het waterleidingbedrijf betrekken
2. Het bedrijf moet minimaal gebruik maken van omgekeerde osmose filters
3. Het bedrijf mag het bronwater niet demineraliseren waardoor de pH waarde onder de 7 komt
4. Het bedrijf moet onder toezicht staan van het ministerie van volksgezondheid
5. Het bedrijf mag haar bron niet in een stad of industriegebied hebben staan
6. De bron zelf moet afgedekt zijn met diverse klei, zand en grindlagen om vervuiling van buiten af zoveel mogelijk tegen te gaan en voorfiltratie te optimaliseren.
7. De was- en desinfectiestraat mag voor flessen geen gebruik maken van chemische
middelen

Waneer u ook uw douche en badwater wilt zuiveren van allerlei onrechtmatigheden dan schaft u een omgekeerde osmose filter aan die u tussen de waterleiding en uw kraan en/of douchekop plaatst.

O ja en voordat we het vergeten. De behoefte aan water is direct gerelateerd aan de mate waarin uw lichaam vervuilt is. Sterk vervuilde lichamen hebben veel water nodig. Schone lichamen hebben bijna geen water nodig. Het is maar dat u het weet.

Bron: wegaannaarhuis.nl


Leer uw kind water drinken!

Water is de enige drank die echt onmisbaar is voor ons lichaam. We hebben al te vaak de neiging dat te vergeten in onze consumptiemaatschappij. En toch zijn de gevolgen van watergebrek dramatisch, te beginnen met overgewicht. We weten echter maar al te goed wat onze kinderen zullen nemen als ze mogen kiezen tussen een glas cola en een glas water. Vandaar dat we ze zo vroeg mogelijk water moeten leren drinken en waarderen.

http://www.e-gezondheid.be/nl/


Het geheim van water - water is natuurlijk meer dan chemisch H2O

Water lijkt zo gewoon. Het valt met bakken uit de hemel en stroomt als vanzelf uit kranen en douchekoppen. Water is ten hoogste een probleem van arme ontwikkelingslanden. Van te veel zon en te veel mensen. Tot zover de gangbare visie. Maar water blijkt meer. Experimenteel onderzoek laat zien, dat water niet simpelweg een scheikundige formule is. Water is een energie met een geheugen. En als die energie niet vrij kan stromen, raakt zij haar vitaliteit kwijt. Ofwel: de weg naar gezondheid en een schoon milieu loopt langs het geheim van water.

http://www.kopersporen.nl/meer-lezen/links-en-literatuur/114-het-geheim-van-water.html


Waterhuishouding

Viktor Schauberger

Viktor Schauberger was ťťn van de eerste Europese natuuronderzoekers die waarschuwde voor de gevolgen van de intensieve exploitatie van water, bossen en landbouwgrond. Samen met zijn zoon Walter stichtte hij in 1949 de eerste Oostenrijkse ecologische beweging het “ GrŁne Front”. Hij was fel gekant tegen kernenergie, ontbossing en het beÔnvloeden van de loop van de rivieren.

Tientallen jaren wijdde hij aan verschillende onderwerpen zoals water en waterhuishouding, bosbouw en het afsterven van bossen, landbouw en landbouwopbrengsten en de natuurlijke energiebalans van de aarde.
Ondanks de verbluffende praktische toepassingen van zijn theorieŽn kreeg Schauberger veel kritiek van academici.

In zijn tijd was hij de enige voorstander van het herstellen van de natuurlijke meanderende loop van de rivieren. Intussen wordt dit idee van hem wereldwijd toegepast.

http://members.home.nl/jschalen/Viktor_Schauberger.htm

Ook even het lezen waard is de rol van Viktor Schauberger bij het vinden van echte schone energie:

http://www.bruisvat.nl/nummer7/schauberger.htm


Vitamine Zee

De elementen van het zeewater kunnen door de huid heendringen. Wanneer het water, zoals bij thalassotherapie, wordt verwarmd tot 34 graden - dat wil zeggen tot huidtemperatuur - kunnen de kostbare stoffen uit het water zeer goed doordringen. Door baden in zee of door modderbaden wordt jodium in het bloed opgenomen, evenals ijzerhoudende stoffen, kalium, calcium, zwavel, silicium, fluor en zink.

http://www.kruidenvrouwtje.nl/gelezen/vitamine-zee.htm


Wil je thuis een professioneel waterfilter/ionisatie systeem ?

Ben je op zoek naar een gedegen systeem waarmee je en goed drinkwater in huis haalt en kosten bespaart op je was/wasmachine lees dan deze info maar eens.


Gevaar uit de kraan

In Nederland worden steeds meer plastic waterleidingen aangelegd. Uit die buizen lekken verdachte stoffen, noteert Luuk Sengers. Uit kunststof waterleidingen lekken diverse verdachte chemicaliŽn in het drinkwater, hebben wetenschappers geconstateerd. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken die recent in Europese laboratoria zijn uitgevoerd. De gevonden concentraties in de buizen, die tegenwoordig op grote schaal in woningen worden geÔnstalleerd, zijn hoog genoeg om een bedreiging te vormen voor de gezondheid.

http://www.luuksengers.nl/artikelen/how-safe-is-your-tapwater.html

http://www.luuksengers.nl/wp-content/uploads/2008/04/gevaar-uit-de-kraan.pdf


Influence of a mineral water rich in calcium, magnesium and bicarbonate on urine composition and the risk of calcium oxalate crystallization

The results suggest that the mineral water could represent an alternative to pharmacological supplements, especially in calcium oxalate stone patients with hypomagnesuria, hypocitraturia and acidic urinary pH.

http://www.nature.com/ejcn/journal/v58/n2/full/1601778a.html


 

 


 


View My Stats