vervuiling en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Vervuiling

Ik wilde een artikel schrijven over de vervuiling van onze lichaam door bijvoorbeeld snoep, toevoegingen, verzorging, huishoudelijke produkten, cosmetica maar werd getipt over een site die daar al veel onderzoek naar heeft gedaan. Dus om niet opnieuw het wiel uit te gaan vinden heb ik de webmaster om een inleiding gevraagd die je hieronder aantreft met een link naar de site waarop alles dieper wordt behandeld. Een must read site zullen we maar zeggen....

Kijk ook eens naar de bloedtest die Greenpeace liet doen:

En of jou cosmetica giftige stoffen bevat:

http://www.greenpeaceweb.org/mooi/ddtest.asp

Ron


Inleiding

Het menselijk lichaam is nog nooit zo belast geweest met verschillende stoffen, als in deze tijd. In enkele tientallen jaren zijn er tienduizenden nieuwe chemische stoffen bijgekomen. De genetische manipulatie manipuleert steeds meer.

Wat gebeurt er bij de grondstofwinning, de produktie, het gebruik en na het gebruik van de stof? Wat is de invloed daarvan op het milieu en de mens?

Deze site kan natuurlijk niet alle onderwerpen diepgaand behandelen. Daarvoor zijn op de linkspagina - en op de andere pagina's - links te vinden naar vele websites.

Een aantal extreem schadelijke stoffen in het milieu passeren het revue. Maar het aandachtspunt is de gifdosis, die mensen binnenkrijgen door het gebruik van allerlei dagelijkse produkten. En wat 'met gezond verstand consumeren' is.

Het aantal 'nieuwe ziekten' (al dan niet door de WAO erkend) neemt enorm toe, dt is duidelijk... en een aantal 'oude' ziekten laten veel meer van zich spreken (k als je de veroudering van de bevolking meerekent). Veel van die ziekten hebben te maken met zenuw-, hersen- en metabolisme-aantasting, en met genetische afwijkingen. De overbelasting van ons lichaam met schadelijke stoffen is hiervan de waarschijnlijke oorzaak!

Daarnaast zijn er nog andere zaken aan de hand: achterblijvende hersenontwikkeling (intelligentie) bij kinderen, verslechtering van de spermakwaliteit, toenemende agressie en depressie, chronische vermoeidheid - de lijst kan heel lang gemaakt worden...  De maatschappelijke gevolgen daarvan zijn enorm. Een bevolking die gemiddeld dommer, ongezonder en agressiever wordt voorspelt weinig goeds voor de toekomst... De toename van de gemiddelde levensduur, sinds de jaren '30 (afgezien van de 2e Wereldoorlog), is sinds kort omgeslagen in een afname. Die toename was te danken aan de gestegen welvaart, nieuwe medische ontwikkelingen en een betere voedselcontrole en (arbeid)hygine. De opstapeling van steeds meer ongewenste stoffen in het milieu en het menselijk lichaam lijkt nu echter de overhand te gaan krijgen... de zwaarder belaste generatie mensen wordt nu ouder...

In wetenschappelijke studies breekt steeds meer het besef door, dat mensen in stresssituaties en slechte milieucondities (bijv. in en rond grote steden, of binnen 20 km. van een chemische industrie of kolencentrale van de NUON vl meer aangetast raken door xtra belasting met giftige stoffen, dan mensen die rustig in een schone omgeving wonen ! In de wettelijke normen wordt (nog) geen rekening mee gehouden met deze combinatie-effekten.

Bekeken worden een aantal stoffen die we dagelijks massaal binnen kunnen krijgen, wat de gevestigde wetenschap daarover zegt, wat de kritiek daarop is, welke biochemische processen benvloed worden door die stoffen en wat daaruit afgeleid kan worden. Ook wordt de politieke besluitvorming en regelgeving onder de loep genomen, en de invloed van het bedrijfsleven daarbij. Er wordt gezocht naar waarschijnlijkheid en tegenstrijdigheid, oorzaak en gevolg. En er wordt stelling genomen vr de waarheid, en tgen de leugen.

Auteur: Frank Buurman

Voor uitgebreide informatie bezoek:

http://www.warenwelenwee.nl

 

 


 


View My Stats