suiker - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Suiker - het witte gifVideo - The Hidden Story of Big Sugar

Big Sugar explores the dark history and modern power of the world's reigning sugar cartels. Using dramatic reenactments, it reveals how sugar was at the heart of slavery in the West Indies in the 18th century, while showing how present-day consumers are slaves to a sugar-based diet.  Going undercover, Big Sugar witnesses the appalling working conditions on plantations in the Dominican Republic, where Haitian cane cutters live like slaves. Workers who live on Central Romano, a Fanjul-owned plantation, go hungry while working 12-hour days to earn $2 (US).


In de soete suickerbol...

Geraffineerde suiker is ontdaan van de begeleidende stoffen die in de natuur oorzakelijk met elkaar verbonden zijn, waardoor het menselijk lichaam de stoffen die het erbij nodig heeft ter vertering van de suiker, uit de rest van de voeding en/of uit de reserves die in het lichaam opgeslagen zijn haalt. Zie PillieWillie: Suiker, vergif voor je lichaam. Verder, heb ik ergens gelezen dat suiker in het menselijk lichaam wordt omgezet tot opiumachtige stoffen; en over opium staat er op Wikipedia (20090207_1800) onder meer: Opium is het ingedroogde melksap van de opiumpapaver of slaapbol (Papaver somniferum; 'somniferum' betekent 'slaap brengend')... Er bestaan (naast opium en heroÔne) nog andere opiaten met soortgelijke eigenschappen: pijnstillend, sederend (slaapverwekkend), hoestonderdrukkend en obstiperend (darmwerking vertragend). Al deze stoffen zijn in meer of mindere mate verslavend... Zo werd door Karl Marx religie (in een fenomenologische definitie) ook gezien als een opium van het volk. Hiermee wordt bedoeld dat het volk d.m.v. religie rustig gehouden wordt...

Gezien de gigantische hoeveelheid van allerlei soorten suikers in een heleboel voedingsmiddelen, tot zelfs in vleeswaren aan toe, is het mijns insziens zo dat het volk rustig gehouden wordt door in de voedingsmiddelen hopen suiker te doen, om zodoende de massa als in een trance-toestand, vergelijkbaar met de toestand van slaapwandelen, te houden, en daardoor veel vatbaarder voor hypnotische suggesties en "opdrachten" van oplichters. Een paar voorbeelden van hoeveel suiker er in "gewone" produkten van de leden van de voedingsindustrie gedaan wordt: Op het etiket van een pot appelmoes staat: Voedingswaarde per 100 gram: kcal: 76, eiwit 0 gram, koolhydraten 19 gram, vet 0 gram; Totaal suikers: 19 gram, warvan de helft toegevoegd. Toen ben ik aan het rekenen gegaan hoeveel gram appels erin zat en wat nog meer. Aan de hand van een calorietabel, waarin stond dat 100 gram verse appel 0,8 gram eiwit en 11,7 gram koolhydraten heeft (en geen vet), kon ik dat na enige moeite achterhalen: in die pot van 720 gram appelmoes zat: Appels 585 gram appels, en aan toegevoegde suiker 67 gram. Maar dat maakt samen 652 gram en geen 720 gram, dus is er mijns insziens water aan toegevoegd, en wel 68 ml. Maar vraag je af of het wel nodig was om er suiker aan toe te voegen.

Normaal eet je een verse appel en het smaakt best. Ik heb daarna zelf appelmoes gemaakt van verse appels, eerst van geschilde Jonagold appels uit de supermarkt, dat smaakt al heel anders, en daarna met biologisch verbouwde onbespoten Goudreinetten en dat smaakt helemaal top (allebei zonder suiker en/of water toe te voegen). Ander voorbeeld: het zo populair gebrachte sportdrankje X, aangeprezen met kreten als "SPORTdrank ... ENERGIE ... voor extra POWER ... direkt extra energie...": "Voedings""waarde" per 100 ml.: 60 kcal, 15,1 gram koolhydraten. IngrediŽnten: o.a. water, sacharose, maltodextrine, druivensuiker, kalium, natrium, en nog wat stoffen die gemaskeerd zijn met E-nummers (daarover waarschijnlijk later meer). Nou, sacharose, maltodextrine en druivensuiker is suiker, suiker en nog eens suiker. En in dat flesje van een halve liter zit dus 75 gram suiker. Ter vergelijking: ik dronk een tijd geleden nog koffie (met ruwe rietsuiker en 15 ml. geitenmelk van bettine) en deed daar 1 theelepeltje rietsuiker in, en dat weegt 5 gram, en bij mij zit er in 1 bakkie 200 ml. vocht. Dus 5 gram rietsuiker in 200 ml. drinken, dat is 12,5 gram per halve liter. X doet dus wel 75 gram (waarschijnlijk geraffineerde) suiker in 500 ml., dat is ZES KEER ZOVEEL dan dat ik in m'n koffie deed. Drinkt U ook koffie of thee met suiker ?

Stelt U zich eens voor dat het door iemand anders geserveerd wordt en dat die er dan ZES schepjes suiker in doet... Geen wonder dat consumenten die dit soort drankjes gebruiken, lopen te stuiteren van de suiker en ADHD krijgen, waarvoor ze dan "medicijnen" krijgen waar ze van gaan hallucineren... En een paar jaar later diabetes vanwege een uitgeputte alvleesklier... Verder nog 24 mg kalium en 13 mg natrium: Op Nutriplaza: Mineralen las ik: Kalium (macro element) (24 mg per 100 ml. X, totaal in de fles dus 0,120 gram:): Bevordert een goed denkvermogen (...) door zuurstof naar de hersenen te zenden; tevens draagt het bij aan de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam en helpt het bij de behandeling van allergieŽn. Natrium (macro element) (13 mg per 100 ml. X, totaal in de fles dus 0,065 gram.): Zout is samen met kalium van groot belang voor de groei, het houdt de waterbalans in het lichaam op peil en zorgt voor een normaal hartritme. Teveel natrium is schadelijk voor de nieren en vergroot de kans op een hoge bloeddruk. Ik heb m'n tafelzout gewogen en 1 afgestreken klein formaat theelepeltje zout weegt 3 gram. Ik schat dat ik ongeveer 1,5 gram zout op m'n gepocheerde ei doe als ik die 's een keertje eet. Als de vergelijking opgaat heb ik dus het zout nodig uit 23 flessen X om 1 eitje te bezouten. Die hoeveelheid mineralen zijn dus eigenlijk aan te duiden als: nihil. Het zit waarschijnlijk gewoon in het leidingwater...

Het is in mijn ogen dus gewoon suikerwater dat in SPORTdrankje X zit. En dat voor € 0.85. Het water uit m'n kraan kost me in deze regio zo'n 1/10 eurocent per halve liter, en 75 gram biologisch verbouwde ruwe rietsuiker kost een klant in een winkel ongeveer € 0,22 (inclusief de 6 % BTW). De hoogte van de kosten voor het plactic flesje en het vervoer van producent naar winkel weet ik natuurlijk niet, maar water wordt bij mij thuis gelukkig afgeleverd via de kraan (en ik hoef niet 5 kilometer te lopen om wat vuil water te kunnen scheppen uit een modderpoel waar ook wilde dieren uit drinken en zo, en het daarna naar het dorp te moeten dragen). Andere benamingen voor suiker zijn koolhydraten en sacharide, en ook alcohol (zie Voeding/Drinken, Voeding/Klieren en de Mazdaznan Voedingsleer) is een soort suiker.

Ik heb eerder ergens gelezen dat de enige gezonde, voor de mens gemakkelijk te verteren suikers bestaan in fruit en honing, waarbij ik verder nog gevonden heb dat men van honing beter bijenbrood kan maken vůůr het consumeren daarvan (bijenbrood: gelijke volumehoeveelheden honing en gemalen stuifmeel (bijenpollen) mixen en tien dagen (ik denk op kamertemperatuur) laten staan, na die tien dagen zijn de wanden van de stuifmeelcellen open en zijn de voedingsstoffen die er in zitten, beschikbaar voor consumptie. Stuifmeel bevat heeel veel gezonde voedingsstoffen (waaronder een hoge dosis eiwitten) en het is zelfs noodzakelijk, want alleen pure honing is vergelijkbaar met geraffineerde suiker, maar men mag het bijenbrood van de bijen niet stelen want dan gaan de bijen dood, zie de diverse artikelen op internet over de consequenties van de hoge bijensterfte van tegenwoordig. Men kan zelfs geruime tijd leven van water en bijenbrood alleen). Een artikel van Dr. Mercola gaat in op het verband tussen suikerconsumptie en overgewicht in The Route to Obesity Passes Through Your Tongue. Zoek met google de term "High Fructose Corn Syrup" (inclusief de aanhalingstekens) en alleen op de site:mercola.com en je krijgt een hoop links naar informatie over dat spul, hoe ongezond dat is, en kijk in de winkels op de etiketten, bijvoorbeeld het schap met koekjes, ze doen dat spul in een heleboel voedingswaren, en ik heb ergens gelezen dat HFCS niet het normale verteringsproces doorloopt maar na consumptie direkt als lichaamsvet opgeslagen wordt; en ik maar lekker genieten van een paar stroopwafels, en het ondertussen maar vreemd vinden waarom mijn buikvet maar niet weggaat ondanks mijn inspanningen... Dr. Mercola heeft ook een artikel over de marketing-inspanningen die de industrie doet om hun produkten aan de man/vrouw te brengen: Beware of New Media Brainwashing About High Fructose Corn Syrup.

Natuurlijk wordt het op etiketten weer onder verschillende benamingen gepresenteerd (HFCS, High Fructose Glucose Siroop, of het wordt gesplitst: glucose en verderop in het lijstje staat er dan dat er ook fructose in het produkt zit, of het wordt gewoon als glucosestroop aangeduidt, enzovoort). En hoeveel ervan staat er niet op en als men navraag doet krijgt men geen antwoord, of een antwoord waar je niks mee kan, zoiets als "we weten het niet, we moeten het aan de leverancier vragen". Dat doet me dan weer denken aan de gevleugde uitspraken: "Wir haben es nicht gewŁst", en "Mijn collega komt zo". en als ze zeggen dat ze het aan de leverancier MOETEN vragen, zeggen ze niet dat ze het ook zullen doen, of hebben gedaan als men informeert en te horen krijgt dat de leverancier het antwoord op Uw vraag nog niet gegeven heeft, nee, als de vraag niet doorgegeven wordt kan de leverancier het ook niet beantwoorden... Verder staat in de Mazdaznan Voedingsleer dat, men hoe ouder men wordt, hoe minder suiker hij of zij nodig heeft. Maar ja, wat men gewend is om te eten dat blijft men doorgaans volhouden, want de smaakpapillen zeggen dat het lekker is, en het LIJKT logisch dat als iets lekker is, dan is het toch ook gezond ?

Helaas, dat gaat tegenwoordig niet meer op met al die door de mens gefabriceerde en geprepareerde voeding en drankjes. Tegenwoordig komt er in de mode dat men in plaats van suiker, stevia doet (bijvoorbeeld de producent van een al tientallen jaren bekend zwart zoet drankje). Maar ik vond het volgende: Stevia is een natuurlijk, plantaardig anti-conceptie-middel In de centrale wouden van Paraguay gebruikte men de stevia rebaudiana, die gedroogd en tot poeder gewreven wordt, en dan in water gekookt. Een vrouw die zwangerschap wil voorkomen, drinkt elke dag een kop van het aftreksel. Bron: "De tweede drijfveer" - Geschiedenis van de seksualiteit (blz. 30). Schrijfster: Reay Tannahill - ISBN 90-274-6217-8. En als een vrouw dat zwarte zoete drankje met stevia gewend is om vaak te drinken en wel zwanger wil worden, lukt dat daardoor natuurlijk niet, weet niet hoe het komt, gaat naar de dokter (euro's) en laat zich testen (euro's), bespreking testresultaten (euro's), niks te vinden, nog maar een test (euro's) en resultaatbespreking (euro's), maar eens proberen of dit of dat chemisch gefabriceerde "medicijn" (euro's) helpt, bespreking resultaat bij de dokter (euro's): nee natuurlijk niet, dan maar een ander chemisch "medicijn" (euro's) proberen, weer een bespreking bij de dokter (euro's): nee natuurlijk niet, eneurozovoort... En dat niet bij maar 1 "patiŽnt". Trouwens, "patiŽnt" is volgens mij oorspronkelijk een Engels woord dat "geduldig" betekent, iemand die langdurig DULD dat hij of zij zo "be"handeld wordt. MIShandeld is m.i. een beter woord daarvoor, het is gewoon oplichting waarbij meerdere, schijnbaar ongerelateerde partijen deel aan hebben, en de feitelijke aanvoerder natuurlijk HELEMAAL buiten beeld blijft (voor zolang het duurt).

Leo Bakker

De waarheid over (geraffineerde) suiker. Een artikel uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, gedateerd 8 november 1884, Over Diabetes Mellitus. Een website met allerlei voedingsadviezen met betrekking tot allerlei ziektes en aandoeningen (waaronder ook diabetes) op Passende Voeding. Skepsis: Moe van suiker.


Suiker en je gebit

De gebruikers ervan kunnen nog zo vaak hun tanden poetsen en ieder halfjaar naar de
tandarts gaan; aan de kwalijke gevolgen van suiker is uiteindelijk geen ontsnappen mogelijk.

Lichaam en tanden zijn geen twee verschillende eenheden: de tanden maken volledig deel uit van het lichaam. Men dacht ooit ≠ en vele denken nog ≠ dat tanden Ļinaktieve organenĻ waren en dat tandbederf een plaatselijk proces was dat zich op de oppervlakte der tanden afspelde. Tandartsen hoorden thuis bij haarkappers, acrobaten en marktlui. Als een tandarts tegen een patiŽnt over iets anders durfde spreken dan gaatjes en welk soort vulling daarin moest, bevond hij zich op het angstvallig bewaakte terrein van de geneesheer. Maar dat is inmiddels al lang voorbij.

Onderzoek heeft uitgewezen dat tanden onderworpen zijn aan dezelfde stofwisselingsprocessen die betrekking hebben op andere lichaamsdelen. Het hele lichaam is ťťn. Maar tandheelkundige vergoedingen zijn desondanks uit het ziekenfonds verdwenen.

Twee onderzoekers van de Loma Linda School of Dentristy in de VS hebben een techniek aangepast die oorspronkelijk ontwikkeld werd om de beweging van een vloeistof te bestuderen in organen als de lever en de nieren. Vastgesteld werd dat subtiele veranderingen in de interne aktiviteit van de tanden, die door suiker veroorzaakt worden, voorloper kunnen zijn van latere verrotting.

In hun verslag van een vergadering voor de IADR (International Association for Dental
Research in Chicago wisten de dokters R. E. Steinmann en John Leonora aan te tonen dat de voornaamste verandering, door suiker veroorzaakt, de verandering is van de beweging van de vloeistof binnen de tanden. Hormonale scheikundige stoffen worden van het tandmerg naar het ivoor gevoerd via zeer kleine kanaaltjes in het tandbeen.

Bij de resistentie tegen tandverrotting is de gezondheid van het hele lichaam betrokken.
Complexe fysiologische processen spelen een rol bij het behouden en het beschermen van de gezondheid van de tanden.

Vast staat dat:

 • een dieet dat rijk is aan suiker, de beweging van hormonale scheikundige stoffen met tweederde kan vertragen, zelfs binnen een week;
 • tanden die een trage inwendige werking vertonen dikwijls vlug rotten;
 • een hormoon dat uit de hypothalamus komt, er de speekselklieren toe aanzet om een tweede hormoon te produceren. Dit hormoon voert het tempo waarmee de vloeistof in de tanden stroomt op;
 • een dieet rijk aan suiker het hormonaal evenwicht verbreekt en de vloeistofstroom in het intern systeem reduceert. Dit verzwakt de tand en maakt hem vatbaarder voor bederf;
 • gezonde tanden normaal gesproken onkwetsbaar zijn voor microben die zich altijd in de mond bevinden. Wie wil er trouwens van vriendelijke microben in de mond af, behalve dan de verkopers van mondspoelmiddeltjes?

Maar voor iemand die nog genoeg gezond verstand heeft om zijn lichaam suikervrij te willen houden is het voortdurend opletten geblazen. Vooral als je onderweg bent of met vakantie. Aan bijkans elk voedingsmiddel is tegenwoordig suiker toegevoegd: brood, broodjes, sausjes, ketchup, soep, vleeswaren, pannenkoekenmeel, onbijtgranen, diepgevroren voedsel en al dan niet kant en klaar bereid vers voedsel.

Als je in de supermarkt aan suiker wilt ontsnappen bestaat er maar ťťn goede methode: koop niets waar niet duidelijk en eenvoudig opstaat: bevat geen suiker. Het gebruik van het woord koolhydraten als ĻwetenschappelijkĻ woord voor suiker is de gewone verdedigingsstrategie geworden voor de fabrikanten. Als je geen suiker in je eten wil krijg je het zwaar te verduren.

Alleen de niet rokers krijgen wel steun van wet- en regelgeving. Meeroken wordt
onmogelijk gemaakt. Een koele onbevlekte bries is inmiddels voor iedere nietroker
weggelegd wanneer men het vergelijkt met het lot van een diabeticus, of van iemand die
aan hypoglykemie lijdt.

In maart 1974 kwam luitenant Hiro Onada uit de Filipijnse jungle tevoorschijn, waar hij
dertig jaar lang een marginaal, gevaarlijk leven had geleid. Onada had de hele tijd gewacht op een rechtstreeks bevel van een hogere officier; anders wou hij zich niet overgeven. Al die jaren had hij geleefd van het voedsel dat de jungle hem te bieden had. Eindelijk wist men hem te overtuigen dat de oorlog nu toch echt voorbij was en vloog hij terug naar Tokyo waar hij als een held werd ontvangen. Na een medisch onderzoek was de meest opmerkelijke conclusie dat hij zijn volledig natuurlijke gebit nog had en zonder gaatjes. En hij had dertig jaar lang zijn tanden niet gepoetst! Geen Prodent of McLeans gezien in de jungle. De afwezigheid van geraffineerde suiker was de redding voor zijn gebit gebleken.

Uit: ĻSugarbluesĻ door William Dufty, New York, NY

Theo Jonkhart


Suiker en botontkalking

Omdat ik veel heb gelezen de laatste tijd over suiker en het (vreselijke) effect op je gezondheid, kwam ik ook de link ergens tegen tussen suiker en osteoperosis; suiker onttrekt calcium uit je lichaam en dat heeft dan weer een effect op je botten.

http://www.healingdaily.com/conditions/osteoporosis.htm

Tip: Daniela


Keuringsdienst van Waarde - Suiker !

Suiker. Suiker is goed voor je. Maar niet te veel. Daarom het waarom. In worst, in soep, in zure haring. In ham, in kaas, in borrelhapjes. Waarom zit overal suiker in? En een vraagje even tussendoor. Hoe maak je suiker van een biet? Dat mogen de verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde niet weten en niet zien. De Nederlandse suikerindustrie verbiedt de televisie toegang tot de bietenvelden en de fabrieken. Maar in het buitenland maken ze ook suiker en schijten ze minder in hun broek van een camera en een prangende vraag: wie heeft de suiker in de erwtensoep gedaan? Tenslotte: vruchtensuiker en bruine suiker zijn beter dan de witte van bieten. O ja? Kijk en weer hebt u een zekerheid minder.

Effe schrikken?

 • 1 Danone toetje bevat 5 klontjes suiker
 • Pot Yoghonaise (dus minder vet) bevat 13 klontjes suiker
 • Een flesje Milk & Fruit Mango van Friesche Vlag  9 klontjes suiker
 • AH tomatenketchup 45 klontjes suiker

Bekijk deze aflevering
http://player.omroep.nl/?wopid=POW_00076427


GERAFFINEERDE SUIKER, HET LEKKERSTE GIF OP AARDE

In 1957 werd aan Dr. William Coda Marin gevraagd wat het verschil is tussen voedsel en gif. Het antwoord van Dr. Martin was dat medisch gezien onder gif alle substanties worden verstaan die op, in of door het lichaam gemaakt of gebruikt worden welke ziektes veroorzaken. Lichamelijk gezien zijn het alle substanties die de activiteit van een katalysator (omzetter) verstoren of tegengaan in ons lichaam zoals enzymen, hormonen etc. In het woordenboek wordt onder gif verstaan iets dat negatieve werking heeft of tweedracht zaait.

Geraffineerde suiker voldoet al deze bovengenoemde criteria omdat het net zoals we boven bij alcohol – welke voor het grootste deel uit suiker bestaat – gezien hebben alle voedingsstoffen zoals aminozuren, mineralen, vitaminen, enzymen, essentiele olieen etc. uit het lichaam verwijderen, een gigantische zuur producerende werking heeft door de uitscheidings- en afvalstoffen van virussen, bacterien, schimmels, parasieten en prionen welke suiker als hoofdvoedsel kennen, de basis oorzaak van vele van onze gebitsproblemen is, je dik en vet maakt en alles op zijn baan door het lichaam kapotmaakt en vernietigd. Geraffineerde suiker is na elektromagnetische straling en elektrische golven het gevaarlijkste middel dat ooit door de mensheid ontwikkeld is en in nagenoeg al onze voedingsmiddelen (geen levensmiddelen) wordt gebruikt als smaakmaker en conserveringsmiddel. Wij voorspellen dat iedereen die vandaag last heeft van stress, allergie en/of chronisch ziek is zeer snel (binnen 2-6 weken) opknapt wanneer hij VOLLEDIG stopt met het eten of drinken van suiker houdende producten. Gebruik tijdens deze periode ook geen natuurlijke suikers uit fruit welke te snel zijn. Groenten etc. bevatten voldoende natuurlijke suikers om in uw dagelijkse behoefte te voorzien. Na de periode van 2-6 weken kunt u langzamerhand weer fruit toevoegen zolang dit maar goed valt.

Alle bekende ziekten zoals ADHD, Reuma, Kanker, Hart en Vaatziekten, Suikerziekte, Geheugenverlies, Verslavingen etc. etc. etc. hebben fysiek als basis de inname van geraffineerde suiker. Koop eens voor twee tot vier weken alleen produkten bij uw reform of Eko winkel in de buurt. Wanneer u hierbij ook nog eens de 27 geestelijke stress veroorzakers en onverwerkt verleden begint op te lossen dan zult u waarlijk zien dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Of je allergisch voor geraffineerde suiker bent kan simpelweg getest worden in het ziekenhuis m.b.v. een glucose tolerantie test. De hele medische 3D wetenschap en voedselindustrie zal net zoals de tabaksindustrie op haar grondvesten schudden wanneer de uitslagen van deze testen in de openbaarheid gebracht worden. Suiker maakt meer slachtoffers per dag dan alle doden en gewonden van oorlogen en ongevallen p/d bij elkaar opgeteld.

In de afgelopen jaren is geraffineerde suiker voor ons het belangrijkste voedingsmiddel geworden. In bijna ieder product dat u tegenwoordig koopt zit geraffineerde (dode) suiker. We zijn opgevoed met de illusie dat suiker snel energie verschaft, gezond en lekker is. Het resultaat is dat bijna de hele wereldbevolking verslaafd is geraakt aan een van de meest giftige chemische stoffen die ons lichaam tot zich kan nemen. Door het massale gebruik van suiker wordt zelfs verondersteld dat de negatieve gevolgen groter zijn dan die van tabak en alcohol samen. De Wereld Gezondheids Organisatie (WGO) ziet tandbederf - een regelrecht gevolg van suikerconsumptie - zelfs als de derde volksziekte na kanker en hart- en vaatziekten. Vooral onze jeugd die al extreem blootgesteld wordt aan de andere stress/allergieveroorzakers is de grootste klant van de suikerindustrie. Gaat er wel eens een dag voorbij dat uw kinderen niet volgestopt worden met alle vormen van suiker die er maar bestaan. Het zal ons dan ook niet verbazen dat niet de ouderen maar de jeugd straks de grootste chronische kostenpost van de gezondheidszorg wordt. Het tempo waarmee onze jeugd gifdepots in het lichaam aan het vormen is, is vele malen hoger dan de vorige generaties.

Waarom is suiker zo gevaarlijk voor onze gezondheid.

Ten eerste zorgt het voor tandbederf. Ten tweede is het net zoals tabak, koffie en alcohol uitermate verslavend. Probeer maar eens drie dagen geen suiker te eten. De afkick-verschijnselen zoals stress, trillen, irritatie, zweten etc. voel je door het hele lichaam heen. Dit is trouwens ook het probleem van de meeste dieet. Veel mensen kunnen wel tegen het feit dat ze minder van bepaalde zaken moeten eten maar worden de eerste dagen van het diŽten constant geconfronteerd met het feit dat het lichaam om een suiker "shot" vraagt en ontgiftingsverschijnselen gaat vertonen. Deze behoefte neemt vaak pas na 3-7 dagen af. Misschien zou Kava Kava + hier tijdelijk uitkomst kunnen bieden om de vervelende afkick- ofwel herinneringsverschijnselen van vermageren te neutraliseren. Het suiker behoefte geheugen van het lichaam wordt op deze manier tijdelijk stilgelegd. Natuurlijk heeft u geen last van afkick verschijnselen wanneer u de daadwerkelijk oorzaak van uw suiker verslaving oplost middels het neutraliseren van de 27 geestelijke stress veroorzakers en onverwerkte verleden. Wist u trouwens dat wanneer je de innerlijke oorzaak van je suiker, alcohol, koffie, drugs, medicijnen, tabak verslavingen eerst innerlijk oplost je automatisch stopt met het uiterlijke gebruik van deze ziekmakende en vaak dodelijke substanties. Dus zijn er ook geen goede voornemens en wilskracht meer nodig om te stoppen met dergelijke substanties.

Ten derde veroorzaakt suiker hypoglycaemie. Om de werking van hypoglycaemie op uw lichaam te begrijpen leggen we u eerst uit welk oorzakelijk verband er tussen levensmiddelen en hypoglycaemie kan bestaan. Onze organische en anorganische voeding bestaat vooral uit:

 1. eiwitten (ketens van aminozuren) welke vooral in dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen zoals vlees, vis, melkproducten, peulvruchten en eieren voorkomen.
 2. vetten welke zowel in dierlijke als plantaardige producten zoals vlees, boter, kaas, olie, vis etc. voorkomen.
 3. koolhydraten of gluciden (koolstof, waterstof en zuurstof moleculen) die vooral in suiker of zetmeel houdende producten zoals fruit, aardappelen, brood, rijst, snoep, honing etc. voorkomen.
 4. voedingsvezels die we vinden in verse groenten zoals sla, prei, spinazie, witlof, fruit, peulvruchten en onbewerkte granen.

Vooral de koolhydraten zorgen voor de problemen. Na het eten van koolhydraten schiet door de productie van glucose - naast de directe primaire energie de belangrijkste indirecte brandstof van uw lichaam - uw bloedsuikerspiegel na ongeveer een half uur omhoog. De alvleesklier zorgt hierna voor de aanmaak van het hormoon insuline waardoor de glucose kan doordringen in ons weefsel waarna de bloedsuikerspiegel weer omlaag gaat. De opgenomen glucose kan nu als energie gebruikt worden. Wanneer er meer insuline door een verstoorde alvleesklier geproduceerd wordt dan nodig is om de glucose te verwerken wordt het in de voeding aanwezige vet opgeslagen als vetreserves.

We kennen twee soorten koolhydraten. Snelle en langzame. Snelle koolhydraten waartoe geraffineerde suiker, honing, fruit glucose en sacharose behoren worden snel door het lichaam opgenomen (snelle energie) en langzame koolhydraten zoals zetmeel welke een verandering moeten ondergaan in het spijsverteringsproces voordat ze omgezet kunnen worden tot enkelvoudige suikers (glucose). Tegenwoordig worden koolhydraten dan ook ingedeeld in een glycemische index hetgeen het vermogen om glucose te produceren en de bloedsuikerspiegel te verhogen aangeeft. Is de glycemische index hoger dan 50 dan praten we over slechte koolhydraten. Is deze lager dan 50, dan spreken we over goede koolhydraten. In de slechte categorie vallen suiker in al haar vormen (dus ook alcohol) en witte zetmeel producten. Vooral wanneer slechte koolhydraten gecombineerd gegeten worden met vetten worden er constant vetreserves opgebouwd.

Wanneer je dus echt dik wilt worden moet je constant combinaties van slechte koolhydraten en vet eten. Voedingsvezels hierintegen, zorgen naast de instandhouding van een gezond maag-darmkanaal dus spijsvertering voor een verlaging van het glucosegehalte in uw bloed. Eiwitten en vetten hebben we het hardst nodig in onze voeding vanwege een aantal aminozuren en vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Eiwitten beschermen de spieren tegen cortisone ofwel verzurings aanvallen welke het spier en bindweefsel afbreken. Verkrampte mensen zouden dit tekort dan ook moeten aanvullen met bijvoorbeeld bonen. Koolhydraten zijn van veel minder belang aangezien ons lichaam zelf in staat is uit onze vetreserves glucose aan te maken. Mochten uw reservevetten nu helemaal op zijn en uw lichaam weer op zijn oude gewicht zitten dan maakt het lichaam geheel zelfstandig een minimale reserve voorraad aan op basis van haar overlevings- en compensatie systemen. Deze overlevings en compensatie systemen hebben er tijdens de tweede wereldoorlog voor gezorgd dat mensen in concentratiekampen in staat waren op nog geen 700 calorieŽn (normaal 2500) per dag jarenlang te overleven.

Wanneer een mens dit soort extreem lage hoeveelheden voedsel binnenkrijgt zal het lichaam na verloop van tijd haar behoefte aan calorieŽn automatisch verlagen. Wanneer je dan opeens weer normaal gaat eten - hetgeen veel voorkomt met mensen die met een dieet stoppen - zal het overlevingssysteem direct vetreserves gaan opbouwen om op de volgende honger periode voorbereid te zijn. U zult nu ook begrijpen dat de meeste diŽten niet werken omdat door het steeds opnieuw beginnen en stoppen van een dieet er steeds grotere vetreserves opgebouwd worden door uw lichaam. Dit wordt ook wel de grote calorie valkuil genoemd. Wanneer u dus zou stoppen met het eten van suiker en witte zetmeel producten en tevens geen vetten meer in combinatie met de overige koolhydraten eet is naast uw suiker ook pas uw vetzucht probleem opgelost. Over het algemeen stoppen nu de populaire boekjes die op de glycemische index gebaseerd zijn met hun adviezen. Dat een door de 7 lichamelijke, 27 geestelijke stressveroorzakers en onverwerkt verleden verstoorde alvleesklier wel eens een veel groter probleem kan zijn wordt voor het gemak dan ook bijna altijd vergeten.

Pas wanneer we de 7 + 27 stressveroorzakers en onverwerkt verleden geneutraliseerd hebben zal ook de alvleesklier net zoals de andere organen in staat zijn weer optimaal te functioneren. We pakken op deze manier dan ook de daadwerkelijke oorzaak van teveel suikeropname en dik worden aan en hoeven ons op deze manier veel minder druk te maken over wat we wel en niet mogen eten en drinken. Bij een door de alvleesklier gereguleerde optimale insuline afscheiding worden immers geen vetreserves meer opgebouwd en zullen tevens de overtollige suiker en zetmeel producten keurig door uw lichaam worden uitgescheiden zonder dat ze u lichaam onnodig met deze giftige stoffen zullen bezwaren. Maar wat heeft dit hele verhaal met hypoglycaemie te maken en waarom is dit zo belangrijk. Wanneer door het niet functioneren van de alvleesklier en de constante glucose toevloed een permanente overproductie aan insuline (hyperinsulinisme) ontstaat heeft u steeds een te lage bloedsuikerspiegel. De symptomen van een te lage bloedsuikerspiegel passen weer prachtig in het rijtje van stress symptomen. GeÔrriteerdheid, vermoeidheid, angst, hoofdpijn, overmatig zweten, klamme handen, braakneigingen etc. Mensen die aan deze symptomen lijden grijpen dan ook snel naar snoep of alcohol. Middelen die de bloedsuikerspiegel weer snel op peil brengen. Het probleem is echter dat deze mensen in een vicieuze cirkel van hyperinsulinisme en vraatzucht en/of alcoholisme terecht komen waarbij het van kwaad tot erger gaat. In de huidige suiker samenleving is de bloedsuikerspiegel van bijna alle mensen chronisch te laag en is hypoglycaemie een van de grootste volksziekten aan het worden.

De enige oplossing is de 7 + 27 stress en onverwerkt verleden veroorzakers te elimineren en/of ons voedingspatroon te veranderen (geen consumptie van wit producten, geraffineerde suiker, koffie, sterke thee, softdrinks, alcohol en gedroogd fruit) waardoor het lichaam na een paar weken (2-6) het automatisme van insuline overproductie langzaam terug brengt naar een evenwichtige waarde tussen glucose en insuline. Toevallig ontdekte wij ook de connectie tussen hypoglycaemie en ouderdoms stress. Het klink misschien tegenstrijdig maar bij een aantal mensen die ouder (40-45 jaar) worden neemt de overproduktie van insuline door de verminderde hormonen aanmaak en de daaruit resulterende lage bloedsuikerspiegel af. Hierdoor is het mogelijk dat de stress sympthomen vanzelf langzamerhand 5-10 jaar verdwijnen. Deze leeftijd valt trouwens ook samen met overgangsfase 3 van ieder mens. Gedurende deze overgangsfasen zijn al uw regulatiesystemen al flink op hol (bandbreedte migratie) en bent u meer vatbaar voor ziekten. De meeste mensen willen echter niet 5-10 jaar wachten voordat hun lichaam zelf het evenwicht weer gevonden heeft en terecht. Drie maal in je leven 5-10 jaar in absolute lichamelijke chaos te verkeren is soms weleens teveel gevraagd om met opgeheven hoofd te dragen. De wetenschap echter dat dit bij iedereen in meer of mindere mate drie keer zal voorkomen zal de manier waarop we naar ziekte en gezondheid kijken echter drastisch veranderen.

Ten vierde veroorzaakt suiker een tekort aan o.a. vitamine B. Dit komt omdat vitamine B nodig is voor het opnemen van koolhydraten waaruit suikers dus voor het grootste gedeelte bestaan. Aangezien suiker zelf net zoals alle andere geraffineerde zetmeel of "WIT" producten zoals witte pasta’s, witte rijst, witte bloem, witbrood etc. helemaal geen B vitaminen bevatten staat dit dus gelijk op roofbouw op uw zenuwstelsel. De B vitamines zijn naast calcium en magnesium immers van vitaal belang voor het goed functioneren van dit communicatiesysteem. Maar ook aan stress gerelateerde symptomen zoals chronische vermoeidheid, leermoeilijkheden, concentratie en geheugen problemen kunnen door deze tekorten veroorzaakt worden.

Het vijfde en vaak meest onderschatte probleem is de relatie tussen suiker en schimmelvorming, waarbij vooral Candida Albicans een centrale rol speelt. Wordt de balans tussen goede en slechte schimmels al behoorlijk verstoord door het overmatige gebruik van antibiotica, anticonceptie-pillen, amalgaam en straling dan doen we er met suiker nog een behoorlijke schep bovenop. Zoals we al gezien hebben, vermenigvuldigen virussen, bacteriŽn, schimmels en parasieten zich in hoog tempo wanneer de suikerconsumptie door ons lichaam wordt opgevoerd. Doe de test maar eens als je griep hebt. Eet de ene dag geen suiker (alcohol) en de volgende dag wel. De snotter, keelpijn, zweten, trillen en hoofdpijn symptomen zullen drastisch toenemen als je suiker tijdens de griepperiode gebruikt. Heb je dus al een verstoorde balans en immuunsysteem door de andere stressveroorzakers dan is het net alsof je benzine op het vuur gooit wanneer je suiker eet. Dit komt zoals we in het volgende hoofdstuk zullen zien door de extreme hoeveelheid afvalstoffen (ontlasting en oplosmiddelen) die deze schimmels in uw bloedbaan, zenuwstelsel en lymfensysteem brengen. Virussen, bacteriŽn, schimmels en parasieten produceren net zoals een mug of vlieg oplosmiddelen waardoor het makkelijker is uw weefsel op te lossen voordat het opgegeten en verteerd kan worden. Nu verschillen schimmels van virussen en bacteriŽn op een hele speciale manier. Virussen en bacteriŽn zijn eencellige dierlijke organismen terwijl schimmels tot het plantenrijk behoren. Hier komt nog bij dat schimmels zich gedragen als een soort sprinkhanenkolonie dat maar een doel heeft en dat is het koloniseren en leegvreten van uw lichaam. In hun gedrag verschillen schimmels dus niet veel van mensen in het koloniale tijdperk. Alles wat ook maar enigszins eetbaar is wordt door deze schimmels aangevallen en opgegeten. De afvalstoffen en oplosmiddelen zorgen voor ontstekingen en allergieŽn in onze organen, gewrichten, weefsels, cellen etc.

Hoewel deze schimmels al sinds mensenheugenis vertoeven in uw maag-darmkanaal hebben ze zich altijd vrij rustig gehouden omdat ons immuunsysteem meestal op tijd kon ingrijpen. De schimmel op zich is dan ook niet zo gevaarlijk als we dit vergelijken met virussen en bacteriŽn. Het grote gevaar schuilt in het feit dat ze in staat zijn zich explosief te vermenigvuldigen waardoor ze door hun massale aantal gewoon niet meer te remmen zijn bij de kolonisatie van uw lichaam en de daarbij behorende productie van afvalstoffen. Het is net een mierenkolonie die blindelings miljarden soortgenoten opoffert om een rivier over te steken om zo maar het einddoel te behalen. De 7 + 27 stressveroorzakers en onverwerkte verleden waarbij ook de vervalsing van de menselijke geschiedenis in onze geschiedenisboeken bij hoort hebben er echter voor gezorgd dat we deze beer in de afgelopen 100 jaar steeds meer hebben losgelaten in ons lichaam.

Wanneer de miljarden schimmelkolonisten niet in het maag-darmkanaal geneutraliseerd worden slaan zij toe in uw hele lichaam en veroorzaken wederom een groot aantal stress/allergie gerelateerde symptomen. Een chronische schimmelinfectie is misschien niet fataal maar kan u extreem ziek maken omdat het zich in uw hele lichaam kan nestelen. De reden waarom schimmels lichamelijke en de hieruit schijnbaar voortvloeiende geestelijke problemen kunnen veroorzaken, is gelegen aan het feit dat ze zich ook massaal in uw hersenen en zenuwstelsel vestigen, waardoor de communicatie verstoord wordt en ook de normale enzymen en hormoon productie van o.a. endorphine achterblijft. Dit hormoon zorgt ervoor dat u zich goed voelt. Dit is anders dan andere stressveroorzakers die over het algemeen alleen de zwakste of de voor hen meest aangename plekken in uw lichaam uitkiezen om zich te nestelen en vermenigvuldigen. Een schimmel is absoluut niet kieskeurig en voedt zich met alles wat hij op zijn weg tegenkomt. Een van de belangrijkste schimmel bestrijders naast geen suiker meer eten is een vriendelijke bacterie die smult van deze voor hen overheerlijke zaken. Lactobacilles Acidophilus (zes soorten) zorgt ervoor nadat u de andere stressveroorzakers geŽlimineerd heeft dat de schimmel geen kans meer krijgt om zich ongecontroleerd te vermenigvuldigen en de maag-darmwand te overschrijden.

Wanneer u Lactobacilles Acidophilus wilt aanschaffen volgt u weer het advies dat we ook bij Kava Kava + hebben gegeven. Maar ook verse yoghurt is in staat om dit werk uitstekend te ondersteunen. Zij die echter een allergie hebben voor zuivelproducten hebben dus altijd nog Lactobacilles Acidophilis om het werk te doen. Naast deze vriendelijke bacterie zijn er nog een aantal andere op de natuur gebaseerde producten die de werking van het hierboven genoemde product nog verder kan ondersteunen. In de nieuwsbrieven leest u hier meer over. Tot slot is het natuurlijk veel verstandiger om uw eet- en leefgewoonten te veranderen dan om bovenstaande tijdelijke lapmiddeltjes te gebruiken. U raad het al, voorlopig geen geraffineerde suiker, alcohol, wit, gist, varkens- en kalfsvlees, pinda’s, schimmel houdende en onnatuurlijke producten meer en als u echt slim bent lost u de werkelijke oorzaken achter uw suikerverslaving op. Wist u trouwens dat uw amandelen en appendix een uitermate belangrijke rol spelen bij het bestrijden van deze schimmels. De amandelen zijn een onderdeel van uw immuunsysteem en uw appendix zorgt ervoor dat de darmen gesmeerd blijven tijdens de vertering en opname van uw voedsel.

WAAROM HEBBEN WE GEEN SUIKER NODIG

Tijdens de kruistochten werden de Europeanen in het Midden-Oosten pas voor het eerst met suiker geconfronteerd in de vorm van suikerriet. Pas nadat de Spanjaarden en Fransen dit genotmiddel meenamen naar huis begon in de achttiende eeuw de suikercultuur zoals we die vandaag kennen. Suiker was net als kruidnagelen, peper en zout goud waard en werd dan ook tot statussymbool verheven. Pas wanneer je suiker kon betalen hoorde je er in die tijd pas echt bij. Omdat de vraag het aanbod verre overtrof besloot Napoleon om de productie van suikerbieten te verhogen waardoor de oorlogskas steeds kon worden aangevuld en de soldaten volledig afhankelijk werden van deze drug.

Na de ontdekking van het suiker extractie-procede in 1812 door Benjamin Delessert kwam de massaproductie echter pas goed op gang. De prijs van suiker ging al snel omlaag maar het gevoel van rijkdom is tot de dag van vandaag gebleven. Het resultaat is dat de suikerconsumptie in de afgelopen 200 jaar van 1 kilo naar bijna 50 kilo per persoon per jaar is gestegen. Hierbij tellen we dan nog niet eens het indirecte suikergebruik in kant-en-klaar maaltijden, dranken, ijs, fastfood, snoepgoed en conserven. Hoewel er tegenwoordig succesvol campagne wordt gevoerd tegen het directe gebruik van suiker neemt de consumptie van de indirecte suikers tot op de dag van vandaag nog steeds toe. Een glas frisdrank bevat al snel 4-5 klontjes suiker. Allemaal zaken die vooral door de jeugd in steeds grotere hoeveelheden genuttigd worden.


Chantage suikerindustrie

De grote voedingsmultinationals hebben de gezondheidsorganisaties van de Verenigde Naties de oorlog verklaard. Als de World Health Organisation (W.H.O.) en de wereldorganisatie FAO blijven verkondigen dat teveel suiker de gezondheid schaadt, dan zal de industrie ervoor zorgen dat de Amerikaanse regering de betalingen aan de gezondheidsorganisaties stopzet. De maatregel zal zolang duren totdat de WHO en de FAO door de knieŽn gaan.

Meer hier


Sweed
De stichting heeft ten doel onafhankelijke informatie te verstrekken over zoetstoffen en gezondheid.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
- Het publiek te informeren over de aard en (bij-) werkingen van zoetstoffen;
- Bedrijven en instanties te informeren over een verstandig beleid met betrekking tot het gebruik van zoetstoffen;
- en voorts al het overige te doen dat met het bereiken van de doelstelling in de ruimste zin verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, dit alles binnen de grenzen gesteld door de wet..

De Voorzitter Arend Jan Weijand en initiatiefnemer van deze stichting besloot in November 2003 te stoppen met suiker om in betere balans te komen.
Werkzaam als Business Analist bij een bank en stille getuige van alle slechte informatie op het gebied van zoetstoffen, voornamelijk informatie afkomstig van de suikerindustrie en omdat er geen onafhankelijke informatie beschikbaar is wordt deze slechte en vaak misleidende informatie gebruikt door bijvoorbeeld het voedingscentrum en kennisnet .


Uitzending van 16 febr - Boemerang KRO

http://boemerang.kro.nl/23februari_suiker_gif.aspx


Suiker brandstof kankercellen

Een recente studie door onderzoekers van de Harvard Medical school laat zien dat kankercellen die normaal afhankelijk zijn van zuurstof via bloedvaten in staat zijn
om ipv zuurstof direct energie te halen uit het "glycolytic kanaal". Door het enzym
LDHA te blokkeren kon men bij muizen het "glycolysis" proces in de kankercellen stopzetten.

Resultaat:na 4 maanden leefden nog 80% vd muizen waar dit enzym geblokkeerd was terwijl de niet behandelde muizen binnen 10 weken waren overleden.

http://www.mercola.com/2006/jul/18/
more_evidence_sugar_feeds_cancer.htm

http://www.sciencedaily.com/releases/2006/06/060630094933.htm

http://www.cancercell.org/content/article/
fulltext?uid=PIIS1535610806001450

Via Google kwam ik op de onderstaande pagina waarin een Mexicaanse kliniek het middel methylglyoxal gebruikte om ook dit "glycolysis" proces te saboteren en zo
de kankercellen te doden:

http://www.kanker-actueel.nl/index.asp?blz=
on_vo.methylglyoxal&nieuws=5771


 

 

Terug naar het hoofdmenu 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats