overgewicht special


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Waarom heb ik overgewicht ?


Ik ben nu een goed jaartje met deze uit de kluit gewassen website bezig en hierdoor volg ik de laatste studies, zie veel inside details door mijn groeiend netwerk van kontakten (ook binnen de farma en food sector) en lees giga veel boeken over voeding. Maar tot op heden komt niemand met een goede gezonde oplossing voor overgewicht.

De ene "deskundige" vervloekt koolhydraten en laat massa mensen grote hoeveelheden dierlijke eiwitten eten terwijl de ander weer zegt dat smaak de trigger is van overgewicht. Maar ondertussen nemen kanker, allergiŽn, reuma, neurologische aandoeningen alleen maar toe en maar weinige zien de echte oorzaak van overgewicht, ontstekingen, kanker....

Kijk eens naar de voorouders en de mensen die 90-100 jaar zijn geworden. Mijn voorouders zijn een goed voorbeeld. Opa is 93 geworden, oma is 90 en leeft nog steeds ondanks een huisarts die de nodige steekjes heeft laten vallen (had maagbloeding niet in de gaten etc). Deze taaie oudjes woonden in Zeeland (schone lucht, schoon water, verse groente en fruit, geen supermarkt in het dorp), had groot gezin van 8 kinderen, armoede, oorlog overleefd, watersnoodramp overleefd, moest 3 baantjes draaien om kids te voeden en waren/zijn de perfekte grootouder(s), altijd humor en bereid een ander te helpen.

Volgens wetenschappers kan de mens 100-120 jaar worden dus hun zitten aardig dicht in de buurt want bepaalde genetische zaken kunnen je altijd wat jaartjes kosten. Ze hebben echt tot heel oud zelfstandig kunnen wonen en daardoor niet hoeven weg te kwijnen in een bejaardentehuis.

Wat was hun geheim?

 • Hard werken
 • Op tijd naar bed
 • Frisse gezonde zeelucht
 • Positieve levenshouding
 • Waren met weinig tevreden, alleen goed eten en gezin was belangrijk
 • Stonden altijd voor je klaar, zeer meelevend
 • Hadden beide veel humor
 • Waren niet negatief over anderen
 • Gezin stond op de eerste plaats
 • Hadden eigen groentetuin dus verse groente
 • Aten iedere dag sinasappels
 • Door armoede was er niet altijd vlees/vis op tafel maar wel groente/aardappelen.
 • Aten tussen de middag warm eten (verbranden dus hun energie nog)
 • Rookten en dronken niet
 • Hadden schoon vlees / brood van ambachtsmensen

Het leven van veel huidige mensen is wel wat anders, we kiezen nl te snel voor de makkelijkste weg, willen graag zo kort mogelijk werken, zo snel mogelijk rentenieren, zo min mogelijk in de keuken staan en alles bij een supermarkt inslaan. Voeding moet lang houdbaar zijn dus is alles kapot geraffineerd tot een hapklare brok bomvol chemische toevoegingenen, suikers en zout om de smakeloze hap nog eetbaar te maken en neem klakkeloos de propaganda aan die door de media wordt gedistributeerd.

Vele jaren geleden dachten dierentuinen dat je wilde dieren gerust vlees kon geven dat verhit was maar dieren kregen allerlei kwalen en stierven veel te snel dus ging men al snel weer over op het oorspronkelijke dieet, rauw vlees, rauwe eieren, rauwe groente, rauwe vis en fruit.

Maar de mens ging steeds meer huisdieren houden en had blijkbaar niets geleerd van het dierentuinverhaal. Dus kregen katten en honden gemaksvoedsel dat uiteraard weer verhit en bereidt was op de manier die we zelf ook hanteren voor ons eigen eten. En dus kregen ze ook onze aandoeningen: kanker, huidproblemen, hartproblemen etc. Maar is weer goede handel voor de dierenarts. Ik was de laatste tijd mijn kat zelf gaan voeren met verse vis maar waarschijnlijk iets teveel eitwitten gegeven en kat kreeg nierproblemen (is 15 jaar). Gezien eiwitten de nieren belasten maar even het tempo afgeremd want denk dat al die jaren blikvoer de nodige schade hebben aangericht. Tegenwoordig kun je uit de diepvries vers ingevroren dierenvoer kopen voor honden en katten dus ook daar zijn er meer keuzes intussen. Laat je hond/kat niet voortijdig sterven door slecht voer, ga voor de natuurlijke vorm.

Ik heb intussen veel verhalen gelezen over de manier waarop zeer veel ouderen (90-110 jaar) geleefd hebben. Vaak lange periodes van hard werken en armoede, dus weinig geld voor vlees en vis maar wel groente uit eigen tuin en appels/peren/aardbeien. Ook zijn het vaak mensen die zuinig leefden, niet rookten of dronken en alles met mate aten. Familieleden die dit wel deden zag je vaak 20-25 jaar eerder sterven.

Hun geheim blijkt vaak op neer te komen op:

- sober leven
- beperkte inname van vis/vlees
- geen drank/alcohol
- veel bewegen
- schone leefomgeving
- positieve instelling
- wars van industrie produkten
- vaak groente/fruit van eigen grond of regionale boeren dus supervers

Maar u vraagt zich intussen af, wanneer komt nu dat overgewicht in beeld?

Door ons ongezonde eetpatroon zijn veel mensen depressief, altijd moe, negatief, hebben allerlei kwaaltjes en zijn goede sponsors van de lokale artsen en apotheken. De overheid zegt wat te willen doen maar moet ook de industrie te vriend houden dus blijft het bij veel dure campagne's die weinig opleveren en een Voedingscentrum dat kwistig prijzen uitdeelt aan nieuwe industrieprodukten want die zijn toch zo goed bezig voor onze gezondheid.

Maar goed, doordat de economie moet draaien worden we in de winkel verleidt tot het kopen van een lekker stukje vis, vlees, de nieuwste industriewaren met de allerlaatste chemische snufjes, fruit wat te vroeg wordt geplukt (weken gekoeld onderweg is) en groente van uitgeputte grond die een fraktie bevat van vroeger.

Dus is er iedere dag vlees/vis, zelfs op brood is er vlees/kaas of ei dus eiwitjes volop. Laat nu net eiwit en vetrijke voeding juist onze uitscheidingsorganen flink belasten (nieren en lever). Die trekken dit niet meer dus dan zijn er een aantal nooduitgangen:

 • de huid met als gevolg eczeem, acne, pukkeltjes, schimmels
 • vorming van cystes, poliepen, wratten, tumoren waarmee het lichaam de organen wil beschermen tegen een overdaad aan
  toxines in ons lichaam, dus inkapselen die hap. Populaire
  plekken zijn dan de darmen (oa door overdaad aan rood vlees),
  borstholtes bij vrouwen en prostaat bij mannen.
 • afvalstoffen verzuren het lichaam en als noodgreep gaat het lichaam
  voedselvet en lichaamsvet gebruik om deze afvalstoffen op te slaan
  en zo onze organen te beschermen. Dus dik worden is dan eigenlijk
  een manier van het lichaam om je te beschermen tegen die grote
  hoeveelheid afvalstoffen die je genereert met je lifestyle

Dat verklaart ook allerlei klachten zoals hoofdpijn als je afvalt, de opgeslagen afvalstoffen in het vet komen dan vrij. Dus hoe sneller je
afvalt hoe meer troep er vrijkomt, rustig aan dus. 250-500 gram per
week is snel genoeg.

Je begrijpt nu ook het gevaar van een eiwitrijk/vetrijk dieet. Je lichaam
gaat focussen op vetverbranding want voor veel afvalstoffen zorgt en
je gaat dan ook nog eens je dierlijke eiwitten opvoeren want de zaak
nog verder verergert. Kijk eens naar Eskimos en Amerikanen die veel vis of vlees eten, krijgen giga gewrichtsaandoeningen en andere ontstekingsgerelateerde ziekten. Kijk eens naar de toename van bijvoorbeeld allergiŽn, hier spelen ook bijna altijd eiwitten een rol.

Wil je dus van je vetrandjes af ga dan eens kritisch kijken naar je inname van dierlijke eiwitten. Ik eet nu zelf 1 keer per week rood vlees en 2 keer per week vis en laat het daarbij.

Uiteraard spelen snelle suikers (wit brood, suiker, witte rijst) ook een belangrijke rol omdat die de suikerspiegel verhogen waardoor je de niet verbruikte energie meteen opslaat. Kies dan voor granen zoals havermout, rogge brood die langzaam verteren, heb je geen pieken en minder vetopslag.

Spelen die faktoren niet bij jou en ben je toch te zwaar ga dan eens goed kijken naar je inname van dierlijke eiwitten en vervuilers zoals koffie, alcohol etc. Probeer je lichaam zo goed mogelijk te reinigen dmv groene voeding, bronwater, vers fruit, veel heel veel rauwkost, kiemgroenten zoals alfafa, tauge en veel verse groentesappen, met name verse wortelsap is een superreiniger van je lichaam.

Leef zo dicht mogelijk bij de natuur, sterf van ouderdom en niet door vervuiling van je lichaam die je had kunnen voorkomen. Wil je zo lang mogelijke zelfstandig blijven wonen of wegkwijnen in een verpleegtehuis waar zorg alleen maar zal gaan afnemen door tekort aan personeel en middelen ?

Sterkte met je reis naar een gezonder leven

Ron


 

 100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Osteoporose
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiem olie
Teflon antiaanbak pan
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen

 


View My Stats