UC onderzoek onderzoekt link tussen astma en roken

Nieuw onderzoek van de Universiteit van Cincinnati brengt naar voren dat die met astma wordt gediagnosticeerd beduidend met een groter risico voor een levensgeschiedenis van dagelijks het roken en nicotine afhankelijkheid is. De bevindingen worden gerapporteerd in het online preview nummer van het Tijdschrift van Gezondheidspsychologie.

Het artikel is geschreven door Alison McLeish, een UC assistent-professor in de psychologie in Florida State Universiteit, en Michael Zvolensky, een hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Vermont. De studie analyseerde gegevens uit de Nationale Enquete Comorbity-Replication (NCS-R) -een groot epidemiologisch overzicht van Amerikaanse volwassenen.

Van de studie is gebleken dat personen die werden gediagnosticeerd met astma 1,26 maal meer kans is een roker te zijn, en twee keer zoveel kans op nicotine-afhankelijkheid op enig moment in hun leven vergeleken met mensen zonder astma. De onderzoekers merkten ook dat het astma-roken associatie sterker was wanneer wordt gekeken nnaar nicotineverslaving in de afgelopen 12 maanden.

De indivivuen met astma hebben bijna drie keer zoveel kans als mensen zonder astma op nicotine-afhankelijkheid, werd gemeld in de afgelopen 12 maanden na controleren voor demografisch drugsgebruik/variabel afhankelijkheid, verklaren de auteurs in het artikel.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00