Stof uit groente effectief bij behandeling van triple-negatieve borstkanker

Een nieuwe ontwikkelde samenstelling uit een rijke bron van groenten zoals broccoli en spruiten is ontwikkeld ter bestrijding van triple-negatieve borstkanker (TNBC). Dit onderzoek wordt gepresenteerd op de jaarlijkse vergadering en expositie van de Amerikaanse Vereniging van Farmaceutische Wetenschappers (AAPS) 2012, ‘s werelds grootste conferentie in farmaceutische wetenschappen, in Chicago, Ill., van oktober 14-18, tijdens Borstkanker Awareness Month.

TNBC (Triple Negatieve Borstkanker) gaat op voor ongeveer 15-20 procent van alle gevallen van borstkanker in de VS. Het is een van de meest agressieve vormen van borstkanker; het groeit sneller, breidt zich sneller uit naar andere delen van het lichaam, is moeilijker te detecteren op een mammogram en keert vaker terug.

Mandip Sachdeva, Ph.D. en Chandraiah Godugu, P.h.D. van Florida A & M University, in samenwerking met Stephen Safe, Ph.D., van Texas A & M University, hebben de activiteit van de nieuwe C-gesubstitueerde diindolylmethane (C-DIM) derivaten beoordeeld en aangetoond dat zij superieure antikanker activiteiten hebben. Sachdeva’s onderzoek onthult dat deze synthetische verbindingen afgeleid van diindolylmethane (DIM), vaak gevonden in verschillende soorten kruisbloemige groenten, gebruikt kunnen worden voor de behandeling van verschillende soorten kanker, waaronder triple-negatieve borstkanker. C-DIMs worden ook onderzocht op hun kanker preventie activiteit.

“Gerichte behandelingsopties voor TNBC zijn beperkt; huidige behandelingen, zoals kruidenextracten, resulteren in het slecht naleven van de adviezen door patiënten en in verhoogde toxiciteit, “zei Sachdeva. “We zijn ervan overtuigd dat de samenstellingen waar we momenteel mee bezig zijn een effectieve behandeling bieden voor triple negatieve borstkanker. Deze samenstellingen zijn veiliger voor de patiënt dan de behandelingen die op dit moment beschikbaar zijn”.

In tegenstelling tot bestaande geneesmiddelen tegen kanker zijn de diindolylmethane verbindingen oraal actief en kunnen dus in pilvorm gemaakt worden voor patiënten wat veiligheid biedt bij dagelijkse inname. Wanneer het wordt ingenomen in combinatie met bestaande geneesmiddelen tegen kanker, kan het aantal behandelingen van een patiënt door de diindolylmethane samenstellingen effectief verminderd worden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00