Borstkanker effectief behandeld met in selderij en peterselie gevonden chemische stoffen

Apigenin vertraagde de progressie van kanker bij mensen die versneld werd door hormonale vervangingstherapie

Apigenin, een natuurlijke stof die voorkomt in supermarkt goederen, is waarschijnlijk een niet-toxische behandeling voor een agressieve vorm van menselijke borstkanker, dat naar aanleiding van een nieuw onderzoek aan de University of Missouri. MU onderzoekers vonden uit dat apigenin een vorm van een borstkanker tumor verkleinde die gestimuleerd werd door progestin, een synthetisch hormoon dat gegeven wordt aan vrouwen om menopauze symptomen te verlichten.

“Dit is de eerste studie die aantoont dat apigenin, dat gewonnen kan worden uit selderij, peterselie en veel andere natuurlijke bronnen, effectief is tegen menselijke borstkanker cellen die beďnvloed worden door een bepaalde chemische stof die gebruikt wordt in hormonale vervangingstherapie,” zegt mede-auteur Salman Hyder, de bijzonder hoogleraar van Zalk in Tumor Angiogenesis Medicine en het Dalton Cardiovascular Research Center.

In het onderzoek, implanteerden Hyder en zijn collega’s cellen van een dodelijke, snelgroeiende menselijke borst kanker, bekend als BT-474, in een gespecialiseerd muizenras. Een deel van de muizen werd vervolgens behandeld met medroxyprogesteronacetaat (MPA), een vorm van progestageen die vaak gegeven wordt aan post-menopauzale vrouwen.
Een controlegroep kreeg geen MPA.

Later werd een MPA-behandelde muizengroep behandeld met apigenin. Kanker tumoren groeiden snel in de muizen die geen apigenin kregen. In de met apigenin behandelde muizen daalde de borstkanker groei tot het niveau van de controlegroep en de tumoren krompen.

“We weten niet precies hoe apigenin dit doet op chemisch niveau,” zei Hyder. “We weten wel dat apigenin op drie manieren de progressie van borstkankercellen vertraagd: door het induceren van celdood, door remming van celproliferatie, en door het verminderen van expressie van een gen die in verband staat met kanker groei.

Bloedvaten die verantwoordelijk zijn voor het voeden van de kankercellen hadden ook kleinere diameters in apigenin-behandelde muizen in vergelijking met onbehandelde muizen. Kleinere vaten betekent een beperkte stroom van voedingsstoffen naar de tumoren, dat kan hebben bijgedragen tot het verhongeren van de kanker en een beperking van de verspreidingsmogelijkheden van de kanker.”

De muizen in Hyder’s onderzoek werden geďnjecteerd met apigenin. In de toekomst zouden apigenin injecties een veilig alternatief of aanvulling kunnen zijn op de zeer giftige chemotherapie die nu in gebruik is.

“Chemotherapie veroorzaakt haaruitval, extreme vermoeidheid en andere bijwerkingen,” gaf Hyder aan. “Apigenin heeft aangetoond dat er geen toxische bijwerkingen zijn, zelfs niet bij hoge doseringen. Mensen hebben het sinds de prehistorie gegeten door middel van fruit en groenten.”

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00