Choline rijk dieet gedurende zwangerschap kan minder stress voor de baby betekenen

De meeste vrouwen in de Verenigde Staten verbruiken te weinig choline, een essentiële voedingsstof, gevonden in eieren. Nieuw onderzoek van de Cornell University geeft aan dat zwangere vrouwen die de choline inname in het derde trimester van de zwangerschap verhogen, het risico kunnen verminderen om bij de baby metabole en chronische stress gerelateerde ziekten te ontwikkelen, zoals hoge bloeddruk en diabetes in hun verdere leven.

De resultaten die in de laatste editie van Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology werden gepubliceerd, suggereren dat choline, een nutriënt gevonden in grote hoeveelheden eieren, bescherming geeft bij stress tijdens de zwangerschap.
Vorige onderzoek laat zien dat hoge blootstelling aan het stress hormoon cortisol tijdens de zwangerschap, vaak als gevolg van moeders angst of depressie, de nakomelingen kwetsbaar kan maken voor stress-geïnduceerde ziekte en chronische aandoeningen. Deze bevinding wordt toegevoegd aan het groeiend aantal bewijs dat het belang van choline in foetale ontwikkeling aantoont.

Laten we het onderzoek eens nader bekijken: vierentwintig vrouwen,in het derde trimester van hun zwangerschap, werden willekeurig toegewezen om 480 milligram (mg) choline per dag of 930 mg per dag te consumeren, 12 weken voor de bevalling. Onderzoekers verzamelden placenta bloedmonsters, alsmede monsters van het placenta weefsel.

Vervolgens vergeleken ze de cortisol niveaus en genetische verschillen tussen alle monsters.
De onderzoekers zagen lagere niveaus van cortisol in de placenta streng en veranderingen in cortisol-gereguleerde genen in placenta en foetaal weefsel onder vrouwen in de hogere choline inname groep. “De bevindingen van deze studie verhogen de interessante mogelijkheid dat een hogere inname van choline sommige van de schadelijke effecten van prenatale stress op gedrags, neuro-endocriene en metabole ontwikkeling in de nakomelingen kan bestrijden,” zegt Marie Caudill, PhD, Cornell University, auteur van de studie en een toonaangevende choline-onderzoeker.

Choline: Een essentiële voedingsstof
Choline is vooral belangrijk voor zwangere vrouwen, het speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de foetus en hersenen van de baby, die verantwoordelijk zijn voor het lange termijn geheugen. Onderzoek toont bovendien dat vrouwen met lage inname van choline, vier keer groter risico hebben om baby’s met neuraalbuis ( De neuraalbuis is een soort gleuf aan de rugzijde van een ongeboren kind, van waaruit het centrale zenuwstelsel zich ontwikkelt. ) afwijkingen, zoals spins bifida, te krijgen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00