Een gewoon virus plus tekort aan zonlicht kan mogelijk het risico op MS verhogen

Nieuw onderzoek veronderstelt, dat mensen die blootgesteld zijn aan een laag niveau zonlicht in samenhang met een vroeger ziektebeeld van de ziekte van Pfeiffer een grotere kans hebben Multiple Sclerose te ontwikkelen dan diegenen die het virus niet dragen.Het onderzoek is gepubliceerd in de uitgave van het medische blad “NeurologyR” van de Amerikaanse Academie van Neurologie.

MS komt vaker voor bij een hogere breedte graad verder weg van de Evenaar,zei George C. Ebers,arts bij de Universiteit van Oxford in Groot-Brittannie en een lid van de Amerikaanse academie van Neurologie.Vanaf het moment, dat de ziekte een link heeft met omgevingsinvloeden zoals een lage blootstelling aan zonlicht en een eerder ziektebeeld van de ziekte van Pfeiffer,wilden we ontdekken in hoeverre de twee factoren samengevoegd de variatie zou verklaren in deze ziekte in Groot-Brittannie.

De ziekte van Pfeiffer is een ziekte veroorzaakt door het Epstein-Barr virus,hetgeen een Herpes virus is dat gewoonlijk veel voorkomt maar bij de meeste mensen geen symptomen geeft.Echter wanneer een persoon het virus opdoet als teenager of volwassene leidt het vaak tot de ziekte van Pfeiffer.Het lichaam maakt vitamine D aan als het blootgesteld wordt aan ultraviolet B licht.

Voor het onderzoek hebben de wetenschappers gekeken naar alle ziekenhuis opnames in ziekenhuizen in Engeland over een periode van zeven jaar.Specifiek werden er 56.681 gevallen geconstateerd van MS en 14.621 gevallen van de ziekte van Pfeiffer.Wetenschappers hebben ook gegevens van NASA bestudeert over de intensiteit van het ultraviolet licht in Engeland.

Het onderzoek toonde aan, dat toevoeging van het effect van blootstelling aan zonlicht tesamen met de ziekte van Pfeiffer 72% van de variatie verklaarden van het voorkomen van MS in Groot-Brittannie.Alleen de blootstelling aan zonlicht gaf een uitslag van 61% van de variatie. Het is mogelijk, dat een gebrek aan vitamine D kan leiden tot een abnormale reactie van het Epstein-Barr virus zei Ebers.

Hij gaf aan, dat een lage dosis zonlicht in de lente het sterkst in verband wordt gebracht met het risico op MS.Lagere niveaus van UVB licht in de lente komen overeen met pieken in het risico op MS door de geboorte maand.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00