De voedingsindustrie moet gereguleerd worden

De obesitas crisis wordt erger door de manier waarop de industrie zijn producten ontwerpt en vermarkt. Daarom moet het gereguleerd worden om uitspattingen te voorkomen en de volksgezondheid te beschermen. Dit schrijft een bekende voedsel expert in Plos Medicine.

Kelly Brownell van het Rudd Center voor Food Policy en Obesitas aan de Yale Universiteit beredeneert dat zoals bij alle industrieën, de voedings industrie handelt volgens bepaalde regels: “het moet zijn hoofd zaken verdedigen tegen alle bedreigingen,op korte termijn winst produceren, en proberen zoveel mogelijk voedsel te verkopen.

Als het de wetenschap verstoort, front groepen creëert, wetenschappers compromissen aangaan, professionele organisaties en communautaire groepen met hun eigen bijdragen, zo nodig het volksgezondheidsbeleid in dienst van hun doelen, blokkeert, of zich met andere tactieken in ” het zakelijk spellenboek” bezighoudt ”, dan is dit wat het vraagt om, zoals gewoonlijk, de handel te beschermen.

Hij stelt dat zelfregulerende voedingsindustrie een kans zoniet de verplichting heeft jegens de aandeelhouders om meer producten te verkopen zonder over de mogelijke consequenties na te denken. Vandaar moeten de overheden enz. regels stellen ipv samenwerking te zoeken. Hij zegt verder : “een respectvol dialoog met het bedrijfsleven is wenselijk, en voor zover de industrie vrijwillige wijzigingen wil maken, dan is dat goed voor de volksgezondheid”.

Echter Brownell waarschuwt: “Men moet zich ervan bewust zijn dat dit alleen kleine overwinningen teweeg zal brengen, leiders met een doel voor ogen vereist die de druk van de industrie en van de overheid kunnen weerstaan en dat het moed vergt om het obesitas probleem serieus te nemen.”

Citaat: Brownell KD (2012) Thinking Forward: The Quicksand of Appeasing the Food Industry. PLoS Med 9(7): e1001254. doi:10.1371/journal.pmed.100125
http://www.plosmedicine.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pmed.1001254

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00