Blootstelling aan fluoride tijdens zwangerschap verhoogt kans op neurologische gedragsproblemen bij kinderen

Een nieuwe studie van USC legt een verband tussen blootstelling aan fluoride tijdens de zwangerschap en een verhoogd risico op neurologische problemen bij kinderen. Onderzoekers van de Keck School of Medicine of USC analyseerden meer dan 220 moeder-kind paren en verzamelden gegevens over fluorideniveaus tijdens de zwangerschap en het gedrag van het kind op driejarige leeftijd.

De onderzoekers ontdekten dat een toename van 0,68 milligram per liter fluorideblootstelling in verband werd gebracht met bijna een verdubbeling van de kans dat een kind neurologische gedragsproblemen vertoonde binnen een bereik dat wordt beschouwd als dichtbij of op een niveau dat voldoet aan de criteria voor een klinische diagnose.

Deze bevindingen op populatieniveau voegen zich bij bestaand bewijs uit dierstudies die aantonen dat fluoride schadelijk kan zijn voor de neurologische ontwikkeling, evenals gegevens uit studies die zijn uitgevoerd in Canada, Mexico en andere landen die aantonen dat prenatale blootstelling aan fluoride verband houdt met een lager IQ in de vroege kinderjaren.

De onderzoekers hopen dat de nieuwe bevindingen helpen om de risico’s van fluoridegebruik tijdens de zwangerschap over te brengen aan beleidsmakers, zorgverleners en het publiek.

Bron: Keck School of Medicine of USC

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00