De consumptie van pistache noten bevorderen vermoedelijk een gunstige darmflora

Een voorlopige studie onder 16 personen suggereert dat het eten van pistachenoten de niveaus van potentieel gunstige bacteriën in de darm kunnen veranderen. Deze ontdekking belooft een goede ondersteuning van een gezonde spijsvertering. Het onderzoek, is de eerste studie naar pistachenoten en amandelen en hun modulerende rol op de darmflora samenstelling.

“Darm microbiota, of de microbiële milieu in de gastro-intestinale darmkanaal, biedt belangrijke functies voor de menselijke gastheer “, zegt Volker Mai, PhD, hoofdauteur van de studie en assistent-professor aan de Universiteit van Florida’s Institute of Food and Agricultural Sciences. “Het wijzigen van microbiota naar een ‘gunstige’ compositie is een veelbelovende aanpak voor de ondersteuning van de gezondheid van de darmen, met mogelijke effecten op de totale gezondheid, en het blijkt dat pistachenoten een rol kunnen spelen in dit proces”.

Pistachenoten lijken prebiotische eigenschappen hebben, deze bevatten niet verteerbare componenten zoals voedingsvezels, die voorkomen in de darm en dienen als voedsel voor de van nature voorkomende bacteriën. Ook bevatten zij fytochemicaliën die het potentieel heeft om microbiota te wijzigen van samenstelling. Voedingsmiddelen met prebiotische eigenschappen versterken de groei van de nuttige bacteriën in het spijsverteringskanaal.

Om deze relatie tussen prebiotica in pistachenoten en de darm te onderzoeken, voerden onderzoekers een voedingonderzoek uit aan de Beltsville Human Nutrition Research Center in Maryland. Zestien gezonde personen kregen een willekeurig van te voren vastgesteld Amerikaans dieet toegewezen. Dit dieet bevatte ofwel 0 gram, 1,5 gram of 3 gram pistachenoten of amandelen per dag. Bij elke deelnemer werden het aantal calorieën per dieet nauwkeurig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze geen gewicht verloren of in gewicht aankwamen tijdens het onderzoek.

Meerdere ontlasting monsters werden verzameld gedurende het onderzoek en geanalyseerd op bacteriële samenstelling. De onderzoekers hebben ook bepaald hoeveelheden melkzuurbacteriën en bifidobacteriën (twee groepen van levende micro-organismen die zich in het spijsverteringskanaal en helpen afbreken voedingsmiddelen) de ontlasting bevatte.

Na controle van leeftijd, voedingsfactoren en andere relevante variabelen, ontdekte de onderzoekers dat na 19 dagen, bij de mensen die tot 3 gram pistachenoten (ongeveer 147 noten of 2 porties) per dag aten, een veranderingen in de niveaus van verschillende darmbacteriën had plaatsgevonden.

Volgens de uitkomst bleek dat bij mensen die pistachenoten aten een stijging te zien was in de potentieel gunstige butyraat-producerende bacteriën. Butyraat blijkt een geprefereerde bron van energie voor colon epitheel cellen, waarvan wordt gedacht dat zij een belangrijke rol spelen bij de menselijke gezondheid (2). Het verschil in de darm microben was sterker bij mensen die pistachenoten aten dan bij de mensen die amandelen aten. De onderzoekers gebruikten “moderne hoge doorvoer sequencing “om specifieke darmbacteriële DNA handtekeningen te kwantificeren voor en na de consumptie van noten. Volgens de onderzoekers is met behulp van deze methode vast te stellen dat pistachenoten en amandelen het vermogen hebben om de hoeveelheid bacteriën in de darm te helpen veranderen.

“Vezels en onvolledig verteerd voedsel, waaronder noten, zijn nodig voor het handhaven van diverse microbiota, “zegt Mai.” Hoewel het onderzoek nog in een vroeg stadium verkeert, geeft deze studie een veelbelovend signaal dat het verhogen van de consumptie van noten,
specifiek pistachenoten, nieuwe mogelijkheden biedt voor het aanpassen van het aantal in de darm aanwezige ‘gezonde’ microbiota, met potentiële voordelen voor de gezondheid. “

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00