Chlorella alg introductie

Allereerst dit, chlorella is geen geneesmiddel, geen supplement maar een hoogwaardig gedroogd voedingsmiddel. Het is verder de sterkste bron van chlorofyl (bladgroen) in de natuur. De kracht van chlorofyl (bladgroen) is al vele eeuwen bekend. Daarom zijn groene groenten ook zo gezond en eten dieren voornamelijk gras en bladeren in de natuur. Zoek maar eens op chlorofyl met Google en ontdek de kracht van bladgroen. Het is goed voor de huid, immuunsysteem en stimuleert met name de stoelgang. Uit onderzoek van Wageningen Centre for Food Sciences en Nizo Food Research blijkt dat de grote hoeveelheden heemijzer in rood vlees bij dieren niet door het lichaam kunnen worden opgenomen. Het overtollige heemijzer wordt vervolgens omgezet in schadelijke stoffen die de darmwand kunnen beschadigen. Bladgroen (chlorofyl) uit groene groenten zoals spinazie, maar ook calcium lijken dit schadelijke effect te kunnen remmen.

Steeds meer Nederlanders ontdekken de kracht van Chlorella. Dit 100% plantaardig produkt zet de voedingswereld op zijn kop. Het gekke is echter dat Chlorella al in 1890 is ontdekt door een Nederlandse wetenschapper en vanaf de jaren 50 op de markt is in Japan maar hier alleen bij een kleine groep bekend is. Vandaag de dag gebruiken zo’n 5 miljoen Japanners Chlorella als aanvulling op hun voeding. Ook de Koreanen zijn al vele jaren vertrouwd met dit voedzame produkt.

Ook Taiwan kweekt Chlorella alg en exporteert deze naar o.a. de USA. Veel consumenten die al bekend waren met spirulina stappen nu over naar het krachtiger chlorella. Wij staan 100% achter chlorella en zullen ons best doen zoveel mogelijk Nederlanders op de hoogte te brengen van Chlorella.

Wij zullen in samenwerking met de producenten Chlorella aan gaan bieden omdat de huidige prijzen in reform winkel schandalig hoog zijn. Ik betaalde recent 22 euro voor een potje USA capsules van ongeveer 52 gram (= 400 euro per kilo !) in een reformwinkel. Ons doel is dan ook het betaalbaar maken van chlorella en informatie geven over deze krachtige alg.

Het advies is simpel, pak Google en zoek op Chlorella en lees alles wat je kunt vinden. Er is zoveel wetenschappelijk onderzoek gedaan dat er genoeg informatie online beschikbaar is. Chlorella is geen geneesmiddel maar een hoogwaardige voedingsbron met een grote toekomst.

Een Amerikaanse schrijver heeft een gratis Ebook geschreven over de chlorella en spirulina algen, u kunt dit hier gratis downloaden

Wij zullen in de toekomst u helpen bij het vinden van nieuws en onderzoeken naar Chlorella zodat we deze ontwikkelingen kunnen versnellen.

Mocht u chlorella willen proberen dan kunt u altijd bij ons terecht. Koopt u ergens anders let er dan wel op dat u pure chlorella koopt zonder toevoegingen, bindmiddelen etc. Hieronder vindt u meer informatie over de Koreaanse Chlorella en de Spirulina uit Amerika.

De Koreaanse Chlorella wordt binnen gekweekt in een hygiënische omgeving en vervuiling van buitenaf is niet mogelijk (pesticides, insecten, zure regen etc). De Chorella wordt dus in een gecontroleerde omgeving gekweekt.

Chlorella is een ééncellige alg en bestaat al meer dan 2 miljard jaar op onze aarde. Deze alg is ondekt in het jaar 1890 door een Nederlandse wetenschapper de heer M.W. Beijerinck. Hij noemde deze alg Chlorella, Chloros (groen) om zijn kleur en Ella (klein) omdat de vorm van de alg heel klein is. Chlorella is bolvormig met een diameter van 2-10 um en groeit in helder water. Medio 1900 heeft Duitsland Chlorella verder onderzocht en onderzoek is voorgezet door Amerika en Japan. Gedroogde Chlorella bevat meer dan 50% proteine, een hoog concentraat chlorofyl en een groei activerend materiaal genaamd CGF (Chlorella Growth Factor) Gebleken is dat de CGF die zich in de celwand bevinden, zich kunnen binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een reinigende werking hebben. Daardoor is sinds 1970 de vraag naar Chlorella als gezondheidsproduct zeer sterk toegenomen.
Er zijn een aantal bekende groene voedingssupplementen, zoals spirulina, tarwegras en gerstegras. Eén van de meest opmerkelijke uit de reeks van groene voedingsstoffen is zonder meer CHLORELLA! Chlorella is geen geneesmiddel. Het is een plant die tot de familie van de micro-alg behoord. Chlorella doodt geen virussen of microben, iedere chlorella-cel bevat eiwitten zoals vezels, chlorofyl, vitaminen, mineralen en aminozuren.

Ons lichaam heeft vitamines, mineralen en sporenelementen nodig om goed gezond te blijven. Zonder voldoende noodzakelijke voedingsstoffen kan een gezond lichaam niet voortbestaan. Een groot aantal welvaartsziekten wordt veroorzaakt door onvolwaardige voeding, lucht- en waterverontreiniging, gifstoffen en stress. Onderzoek toont steeds meer aan dat ziekte en ziekteprocessen samenhangen met tekorten van noodzakelijke voedingsstoffen. We leven vaak te snel, de tijd vliegt en het ritme van gezond eten is al snel gebroken. Voedingssupplementen worden alom gerespecteerd en in de geneeskunde wordt die ondersteunende functie bij de behandeling van ziekten aanvaard.

Chlorella is een ééncellige alg, één van de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Chlorella is microscopisch klein, 2 tot 8 micron, dat komt overeen met de grootte van onze rode bloedlichaampjes. Ondanks deze nietigheid bestaat de celwand van de Chlorella-alg uit 3 lagen, waarvan de buitenste buitengewoon sterk is. Dit is vermoedelijk één van de redenen waarom deze alg een lange tijd stand heeft kunnen houden op aarde.

Gebleken is dat de stoffen die zich in de celwand van de Chlorella bevinden, zich door een natuurlijk fixerend vermogen kunnen binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een sterk reinigende werking hebben. De combinatie van deze reinigende stoffen noemt men ook wel de Chlorella Groei Factor (CGF). Dankzij het hoge gehalte aan chlorofyl vergemakkelijkt Chlorella het verteren van voedingsstoffen als eiwitten en remt het de groei van ongewenste bacteriën. De behandeling van darm- en maagklachten kan met Chlorella effectief worden ondersteund. Chlorella maakt het bloed krachtiger; het helpt het calciumgehalte op peil te houden en het verbetert de opname van ijzer.

Chlorella geeft weer energie en helpt bij een fenomeen als voor- en najaarsmoeheid, het versterkt het afweersysteem, het ondersteunt het herstel na ziekte en het geeft voedselallergieën minder kans.

Het zelfregelende vermogen van het lichaam is in staat om veel te corrigeren en af te breken, maar dat kost wel veel energie. Het lichaam bevat van nature een afweersysteem die eventuele schadelijke stoffen kan elimineren. Hiervoor heeft het lichaam wel bepaalde vitaminen (anti-oxidanten) in voldoende hoeveelheid nodig zoals o.a. de vitaminen A, C en E. Samen met de Chlorella Groei Factor zorgen zij ervoor dat Chlorella de inwendige reiniging bevorderen. Chlorella werkt bloedzuiverend, ontslakkend en darmreinigend.

Het verschil tussen Chlorella en Spirulina
Spirulina is een meercellige alg, spiraalvormige plant die groeit in zout water. Gedroogde poeder van Spirulina lijkt sprekend op Chlorella om zijn karateristieke groene kleur, maar het verschil van vorm kan gemakkelijk herkend worden door middel van een microscoop. Door hogere concertatie van proteinen in de Spirulina had men in eerste instantie meer aandacht voor deze alg, maar Spirulina bevat geen CGF.

Koreaanse Chlorella is van topkwaliteit, omdat zij Dark culturing methode gebruiken. Bright culturing = open site culturing (buiten), wordt gebruikt in Taiwan, Indonesie, China en Zuid-Japan. De kwaliteit van het product is mede afhankelijk van de buiten temperatuur en andere weersinvloeden zoals regen (zuur- en wat de regen allemaal met zich mee brengt), vervuiling van andere dieren, planten en bacterieen, dit omdat de productie zich buiten bevindt. Deze methode is minder productief en goedkoper. Dark culturing = binnen, de ruimten zijn afgesloten, wordt gebruikt door Korea en Noord-Japan. Het is een compleet hygienisch proces, stabiele en constante productie.

Reiniging
Chlorella, een ééncellige alg is één van de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Chlorella is microscopisch klein, 2 tot 8 micron, wat overeenkomt met de grootte van onze rode bloedlichaampjes. Ondanks deze nietigheid bestaat de celwand van de Chlorella-alg uit 3 lagen, waarvan de buitenste buitengewoon sterk is. Dit is vermoedelijk één van de redenen waarom deze alg al zo’n lange tijd stand heeft kunnen houden op aarde. Ook zal zij dat mede te danken hebben aan haar ongekend hoog gehalte aan chlorofyl, waardoor Chlorella door fotosynthese in verhouding 10 x meer kooldioxyde kan omzetten in zuurstof dan andere planten.

De celwand van Chlorella bevat ondermeer de volgende stoffen: 27% eiwitten, 9,2% vetstoffen, 15,4% alfacellulose, 31% hemicellulose, 3,3% glucosamine en 5,2% ijzer- en calciumhoudende resten. De celwand van Chlorella was lange tijd onverteerbaar voor de mens totdat in de zeventiger jaren het Dyno-Mill-procédé werd uitgevonden. Hierdoor kon de celwand worden gebroken met behoud van de werkzaamheid van alle stoffen.

Gebleken is dat de stoffen die zich in de celwand van de Chlorella bevinden, zich door een natuurlijk fixerend vermogen kunnen binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een sterk reinigende werking hebben. De combinatie van deze reinigende stoffen noemt men ook wel de Chlorella Groei Factor (CGF). In een tijd dat in dichtbevolkte, geïndustrialiseerde gebieden lucht en water in toenemende mate met honderden stoffen worden verontreinigd, is dit van niet onbeduidend belang. Weliswaar blijft de verontreiniging meestal binnen de voor elke stof apart gestelde normen en krijgen we waarschijnlijk niet teveel binnen, maar toch, de optelsom.

Daarnaast heeft men berekend dat wij als gevolg van onze voedingsgewoonten dagelijks vele niet van belang zijnde stoffen naar binnen krijgen zoals kleur-, smaak- en zoetstoffen, emulgators en conserveringsmiddelen. Het zelfregelende vermogen van het lichaam is overigens in staat om veel te corrigeren en af te breken, maar dat kost wel veel energie. Het lichaam bevat van nature een afweersysteem die eventuele schadelijke stoffen kan elimineren. Hiervoor heeft het lichaam wel bepaalde vitaminen (anti-oxidanten) in voldoende hoeveelheid nodig zoals o.a. de vitaminen A, C en E.

Samen met de Chlorella Groei Factor zorgen zij ervoor dat Chlorella de inwendige reiniging bevorderen. Chlorella werkt bloedzuiverend, ontslakkend en darmreinigend.

Chlorella maakt de dagelijkse voeding gewoon beter en spijsverteringsproblemen, waarmee veel mensen aanhoudend in meer of mindere mate kampen, kunnen worden voorkomen of verlicht. Dagelijks kunnen daarom bij de 3 maaltijden 2 tabletjes worden ingenomen. Chlorella geeft weer energie en helpt bij een fenomeen als voor- en najaarsmoeheid, het versterkt het afweersysteem, het ondersteunt het herstel na ziekte en het geeft voedselallergieën minder kans. Het hoge gehalte aan chlorofyl zorgt met name voor een gezonde invloed op het behoud of herstel van een gezonde darmflora en levert een grondige bijdrage aan reiniging van het darmkanaal en het lichaam.

Zeker ook vegetariërs kunnen zich met Chlorella dagelijks van voldoende voedingswaarden verzekeren, vooral dankzij de aanwezigheid van het vitamine B-complex, ijzer en het hoge gehalte aan eiwitten.
Bij spijsverteringsklachten
Het hoge gehalte aan chlorofyl in Chlorella blijkt ook van nut als ondersteuning bij de behandeling van zweren in het maag-darmkanaal. Wanneer na het gebruik van (veel) antibiotica de weerstand en de darmflora zijn verzwakt kan met Chlorella weer verbetering worden bereikt. Na het veelvuldig gebruik van antibiotica ontstaat niet zelden candida albicans, waarbij Chlorella met goed resultaat kan worden ingezet. De spijsvertering wordt ook ondersteund bij slechte eetlust, slecht ruikende adem of hinderlijke lichaamsgeur, bij verstopping of slechte stoelgang door een gebrekkige darmperistaltiek en eveneens bij diarree. Chlorella ondersteunt het afslanken of het volgen van een dieet door voldoende toevoer van essentiële voedingsstoffen te garanderen. Bij anorexia nervosa of boulimie mag als ondersteuning van een goede begeleiding worden gedacht aan Chlorella.

Chlorella en het immuunsysteem
In het nietige heelal van haar binnenste herbergt de Chlorella-alg zonnestelsels van vetten, eiwitten, koolhydraten, mineralen, vitaminen en de als zesde voedingsstof gekwalificeerde Chlorella Groei Factor in een groene sterrennevel van het pigment chlorofyl. Met talloos veel planeten van overige bijzondere voedingsstoffen waaronder Chlorellan, een Polysaccharide, die het RES systeem stimuleert en zo de kans op infecties van micro-organismen vermindert. In de harde buitenwand werd glucosamine, een bouwstof voor het kraakbeen, geanalyseerd, zodat Chlorella ter ondersteuning van de behandeling van slijtageklachten kan worden ingezet.

Het immuunsysteem van het lichaam beschikt over unieke eigenschappen om vreemde indringers als bacteriën, virussen, chemische of andere vreemde proteïnen te bestrijden, te inactiveren of uit te schakelen. Een vermogen dat door verouderingsprocessen of ziekte evenwel kan verminderen. In deze strijd zijn de B-lymfocyten vooral actief tegen bacteriën en de T-lymfocyten vooral tegen virussen en kankercellen. Zij worden ondersteund door onder meer de macrofagen, die actief zijn tegen kankercellen, chemische en lichaamsvreemde eiwitten. Macrofagen zijn grote cellen die zich o.a. bevinden in de lever (Kupffer-cellen), milt, lymfeklieren, thymus, longen, darmen, bloed en gewrichten. De hoeveelheid macrofagen in het lichaam is beperkt, zo ook dus de mogelijkheid om het teveel aan schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Geen bijwerkingen
Tot op heden zijn er bij het gebruik van Chlorella geen nadelige bijwerkingen geconstateerd, ook niet bij hoge doseringen.Beginreacties op het gebruik van Chlorella zijn wel mogelijk door de ontgiftende werking van Chlorella. Zo kunnen sommigen in het begin last hebben van lichte diarree, winderigheid, stinkende ontlasting, hoofdpijn en misselijkheid. Indien men hier teveel hinder van ondervindt kan men met een lagere dosering beginnen.

Ingredienten
Vitamine: A (58,900IU/p100gram) B1, B2, B6, C, E (22.8mg/p100gram), caroteen, Foliumzuur, Biotine, Inosiltol, Choline.
Mineralen: Calcium, Ijzer, Fosfor, Natrium, Kalium, Zink, Koper, Magnesium, Ureum.
Aminozuren: Arginine, Lysine, Histidine, Phenylalanine, Typosine, Leucine, Isoleucine, Methionine, Valine, Alanine, Glycine, Proline, Glutamine-zuur, Serine, Treonine, Asparagine-zuur, Tryptofaan, Cystine.
Vetten: 12.8 mg/p100gram, onverzadigde vetzuren 72.1%, verzadigde vetzuren 21.2%.
Voedingswaarde per 100 gram: Energie 1.578 Kj (374 Kcal) Eiwit 60.0 gram. Koolydraten 5.4 gram Vet 12.8 gram.

In de meren en de zoetwaterplassen van deze aarde komen gezamenlijk ongeveer 23.000 spoorten algen voor. De naam “chlorella” klinkt veel mensen onbekend in de oren en kan niet rekenen op de populariteit van bv. spirulina dat meer commercieel is uitgebaat.

In tegenstelling tot China en Japan is chlorella in Europa nog redelijk onbekend. Pas midden de 20e eeuw is men grondige wetenschappelijke studie beginnen te maken van de algen. Intussen zijn de ontdekkingen over de buitengewone samenstelling van chlorella enorm toegenomen.

Sedert de oertijden bevolken ongeveer 26.000 soorten vrij zwemmende of vastgroeiende algen de aarde. Algen bezitten een enorm vermogen zich aan te passen en gedijen zelfs onder extreem ongunstige klimaatsomstandigheden zoals in gletchers en andere woeste omstandigheden.

Sinds de 19e eeuw worden algen in grotere hoeveelheden verbouwd en verwerkt als voedingsmiddel en geneesmiddel. De kennis over de geneeskracht van algen gaat terug tot de Chinese bronnen, waarvan sommige 5000 jaar oud zijn. Op grond van hun rijkdom aan eiwitten, vitamines, mineralen en sporenelementen behoren verschillende meer-algen in enkele Aziatische kustgebieden ook vandaag nog tot de basis-voedingsmiddelen.

Dankzij hun hoge chlorofylgehalte veranderen zij met de hulp van zonlicht koolstofdioxyde en water in zuurstof (O2) en organische stoffen w.o. druivensuiker. Dit proces, de fotosynthese is de basis voor de voortzetting van alle leven op aarde. Indien de algen het koolstofdioxyde uit de atmosfeer onttrekken, verschaffen zij een waardevolle bijdrage voor de verhindering van het broeikaseffekt.

Algen geven zwavelhoudende gassen af, die in de atmosfeer condensatiekernen voor wolken worden.

Algen verbruiken aan de wateroppervlakte grote hoeveelheden koolstofdioxyde. Als een pomp zuigen algen koolstofdioxyde uit de lucht en gegeven zuurstof af aan de atmosfeer.

Tengevolge van de aanwezigheid van algen wordt de oppervlaktetemperatuur van water licht verhoogd, wat ook gunstig is voor de opbouw van regen. Dankzij de grote oppervlakten algen wordt de zonnestraling niet gereflecteerd, maar grotendeels geabsorbeerd.

Algen zijn planten die geen bloemen, geen zaden, geen bladeren noch wortels hebben. Het zijn microscopisch kleine, slechts weinige micrometers (µM = duizendste millimeter) groot, eenvoudige eencelligen, tot en met de hooggeorganiseerde, boomgrote algen, die in grote opprvlakten de onderzeese wouden vormen. Meren, zeeën, rivieren, waterplassen, maar ook natte gebieden, moerassen en vochtige bodem, vochtige boomstompen e.d. zijn het hoofdbiotoop van de meeste soorten algen.

Eigenschappen van chlorella

Hoog chlorofylgehalte: het behoort tot de 3 planten met het hoogste chlorofylgehalte.
Hoog eiwitgehalte: vlees, vis, kip bevatten 18 tot 25% – gedroogde chlorella bevat 60% eiwit.
Hoog ijzer- en calcium-gehalte : één eetlepel chlorella voorziet in 320% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer en 120% van calcium.
Vitamine A, foliumzuur, niacine, zink enz. enz.
Chlorella lijkt alles te hebben dat de gezondheid kan heropbouwen. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van chlorella opgesomd. Er zijn honderden wetenschappelijke verslagen uit Japan en de VS over de gezondheidsvoordelen van chlorella. Op dit ogenblik is chlorella het meest verkochte gezondheidsvoedingsmiddel in Japan en neemt er sinds 1985 ongeveer de plaats in van gerstgrassap. Noteer dat Chlorella een zoetwateralg is en geen jodium bevat, in vergelijking met spirulina en zoutwateralgen of zeewieren
Het is naïef te verwachten dat één of twee gram van deze voedingsprodukten de fouten van de voeding of de gebreken van de opname kunnen opvangen. In de voedingstherapie met deze supergroenen wordt een dagelijkse dosis van minimaal 5 gram aanbevolen, terwijl in bepaalde gevallen tot 15 gram (2 eetlepels) zuiver sapconcentraat wordt aanbevolen. In deze hoeveelheid is het aanbod betekenisvol genoeg om wezenlijke celvernieuwing en aanvulling van de tekorten te bewerken.
Afgezien van hun ongelooflijk lage jodiumaandeel, bevatten zoetwateralgen als chlorella hoogwaardige inhoudsstoffen in zeer geconcentreerde vorm. Als eiwitleverancier zijn zij van onschatbare waarde, omdat het lichaam voor zijn weefselvernieuwing er gebruik van maakt.

Zoetwateralgen zijn bijzonder betrouwbaar wegens hun gecontroleerde aanbouw en omdat ze zich met een ongelofelijke snelheid vermeerderen.

De zoetwateralg Chlorella kan zich binnen de 24 uur tot het 40-voudige vermeerderen. De honger in de wereld zou met behulp van kweken van zoetwateralgen perfect de wereld uitgeholpen worden, terwijl de gezondheid van de wereldbevolking erop zou vooruit gaan.

Voordelen van chlorella

Meer Calcium en IJzer in Chlorella
Chlorella bevat naast een zeer groot aantal aminozuren onder meer 30% meer calcium en 12 keer meer ijzer dan Spirulina.
Het ijzer verbindt zich met de Chlorofyl, dat vervolgens unieke eigenschappen krijgt voor de aanmaak van menselijke bloedcellen.
De zuurstoftoevoer naar spieren en hersenen wordt bevorderd.
Chlorella bevat ook veel meer zink dan Spirulina.
Zink is een belangrijke katalysator voor zeer veel lichaamsverrichtingen en is een belangrijke voedingsstof voor de hersenen.
Chlorella bevat ook veel meer foliumzuur (ongeveer 150 tot 170 microgram per 10 gram) dan Spirulina.
Chlorella bevat ook bijna 2 keer zoveel foliumzuur dan runderlever, die meestal doorgaat als de grootste bron van foliumzuur.
De vitamine Foliumzuur is vooral belangrijk voor vrouwen tijdens de zwangerschap.
Meer weerstand met Chlorella
Iedere Chlorella cel bevat van nature eiwitten en vezels, een celwand, chlorofyl, vitaminen, mineralen, aminozuren en ook nog eens de Chlorella Groei Factor.
Het is deze unieke combinatie van werkzame stoffen in één organisch geheel, die het lichaam in staat stelt om weer evenwichtig te functioneren.
En zich zo beter te verdedigen, de zuurgraad van het bloed te verminderen en de invloed van ziekteverwekkende bacteriën te beperken.
Kortom : met Chlorella wordt de kans om ziek te worden in belangrijke mate verminderd!
Chlorella helpt het immuunsysteem
Onderzoek in Amerika heeft aangetoond dat zowel T- en B-cellen als macrofagen, die een belangrijke rol spelen bij het vernietigen of neutraliseren van bacteriën, virussen en schadelijke stoffen, in belangrijke mate worden gestimuleerd tot meer aktiviteit. Bij chronisch ernstige klachten kan de dosering van het aantal tabletten per dag zelfs effectief worden opgevoerd!

Veilig groen voedingssupplement

Chlorella is een uniek en natuurlijk én veilig voedingssupplement dat door jong en oud kan worden gebruikt.

De dagelijkse voeding is immers steeds meer aan allerlei bewerkingen onderhevig en verliest aan voedingswaarde.
Regelmatige stress en onregelmatige werktijden, te snel of vaak buiten de deur eten, en te weinig uitgebalanceerd voedsel. Het is allemaal van invloed en het doet de weerstand tegen ziekte afnemen.
Aanvulling met natuurlijke, complete vitaminen, aminozuren en mineralen is dan noodzakelijk.
In Chlorella zijn deze elementen in een zodanige verhouding aanwezig, dat dit alleen al uniek mag worden genoemd.
Maar Chlorella bevat ook nog eens bijzondere stoffen als Chlorophyl (bladgroen), Chlorella Groeifaktor (CGF) alsmede RNA en DNA.
Dit alles wordt niet kunstmatig samengevoegd, maar als een natuurlijk, organisch geheel aangeboden, zodat het lichaam er wel raad mee weet!
Zomer of winter? Altijd in conditie

Om jong en fit te blijven mag Chlorella jaarlijks worden aanbevolen. Als de R in de maand komt, is Chlorella een betere steun dan eender welk prikkelmiddel om de weerstand weer in ee optimale conditie te brengen, en dat omdat het de meest complete voeding is. Gedurende 2 maanden een dosering van 3 x daags 2 tabletten zal de najaarsmoeheid beslist minder kans geven. Bij het regelmatig of intensief beoefenen van sport, mag Chlorella permanent worden gebruikt, waarbij de dosering, afhankelijk van de inspanning, kan worden opgevoerd tot 3 x daags 6 tabletten (x 250 mg). Vegetariërs kunnen zich met Chlorella dagelijks van voldoende voedingswaarden verzekeren, vooral proteïnen en ijzer.

Ouderdomsklachten

Veel klachten kunnen worden samengevat onder ouderdomsklachten, of verergeren en overlappen elkaar door de gevolgen van ouderdom. Bij het afnemen van de lichamelijke en geestelijke vitaliteit spelen bloedsomloop, doorbloeding en afvoer van afvalstoffen een grote rol. De spijsvertering wordt minder en de darmen krijgen het meer te verduren, zo ook het stelsel van nieren, blaas en urinewegen. Bovenal werkt het proces van celdeling in een geleidelijk versnellend tempo veroudering en verlies aan vitaliteit in de hand. Om de processen van ouderdom te vertragen mag Chlorella duurzaam worden gebruikt in een dagelijkse dosering van 2 x 5 tabletten.

Chlorofyl of bladgroen

Geen plant op aarde bezit zoveel chlorolfyl als de Chlorella-alg. Chlorolfyl vergemakkelijkt hyet verteren van voedingsstoffen als eiwitten en remt de groei van ongewenste bacterIên. Met Chlorella wordt elke behandeling tegen darm- en maagklachten effektief ondersteunt.

Chlorofyl helpt het calciumgehalte in het bloed op peil te houden en verbetert de opname van ijzer, het zuivert en maakt het bloed krachtiger.

Chlorella Groei Faktor

Een bijzondere voedingsstof die verantwoordelijk is voor de ongeëvenaarde snelle celdeling van Chlorella. De C.G.F. blijkt in het bijzonder de werkzaamheid van DNA en RNA in het menselijk lichaam te optimaliseren en haar cellen meer bescherming te bieden tegen giftige stoffen. C.G.F. maakt zo het lichaam energieker.

De celwand van de Chlorella

Waarom is de nietige Chlorella-alg zo sterk? Dit dankt ze aan haar uit 3 lagen bestaande celwand, waarvan de buitenste bijna onafbreekbaar is. De stoffen van de celwand kunnen zich door een ongekend ficerend vermogen zelfs binden met zware metalen als lood, kwik, cadmium en uranium. Met Chlorella kan dus een sterk ontgiftende werking worden bereikt, een vanzelfsprekende en doeltreffende ondersteuning bij elke vorm van therapie.

DNA en RNA

Bij de bouw van nieuwe lichaamscellen ter vervanging van oude zijn DNA en RNA onmisbaar. Het lichaam produceert deze uiterst belangrijke nucleïnezuren zelf, een kwaliteit die met het ouder worden geleidelijk vermindert. Chlorella bevat een zeer hoog gehalte aan DNA en RNA, bestaande uit zeer korte ketens van aminozuren. Het lichaam heeft daarom minder energie nodig om ze te benutten en een vernieuwende impuls op de celdeling te bereiken. Chlorella vertraagt de gevolgen van het ouder worden en is een krachtige ondersteuner bij de behandeling van ouderdomsklachten.

Geen bijwerkingen
In Azië en Amerika wordt Chlorella al jarenlang succesvol gebruikt. De Amerikaanse overheidsinstantie FDA heeft na nauwkeurige testen geen bijwerkingen kunnen vaststellen.

Pluspunten van Chlorella

zuivert het bloed
ontgift, ontslakt en reinigt het hele lichaam
voor een gezonde darmflora
waarborgt een optimale stoelgang
houdt het calciumgehalte op peil
voor een betere opname van ijzer in het bloed
beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen
beschermt de huid tegen rimpelvorming
voor een gave huid
helpt bij haaruitval en afbrokkelende nagels
vertraagt de gevolgen van het ouder worden
geeft een betere conditie
geeft betere prestaties bij sport en fitness

Nutritional supplementation with Chlorella pyrenoidosa for patients with fibromyalgia syndrome: a pilot study. [Link]
Chlorella Strengthens the Immune System & Anti-tumour effects
Chlorella stimulates the activity of T-cells and macrophages (by increasing interferon levels) enhancing the immune system’s ability to combat foreign invaders whether they are bacteria, viruses, chemicals or foreign proteins.

Chlorella extract (CGF) to treat patients whose immune systems were suppressed as a result of having brain tumours which were treated with surgery, radiation or Chemotherapy. Result showed that patients’ immune systems remained at near normal levels and were less adversely affected by the Immunosuppressive treatments when chlorella was administered.
(Merchant, Rice & Young from the Medical College of Virginia, 1990 study.)

A study showed that mice treated with 10mg of Chlorella extract prior to introduction of Cytomegalovirus (A virus that cause many diseases, and cause serious illness in patients being treated with drugs that slow down the immune system.), have survived lethal infection, the chlorella increased the activity of interferon and saving the mice from death. (Natural Immunology Cell Growth Regulation, Miyazaki Med. College, Dept. of Microbiology.)

CGF stimulates the production of interferon, which is believed to slow the growth rate of cancer cells. (Research at Kitazato Institute. )

Chlorella can stimulate the macrophages and T-cells of the immune system, resulting in an anti-tumour effect, probably due to the protection or restoration of macrophage activity, which is usually retarded in the body by the time tumors start to grow. Chlorella also decreased the side effects of chemotherapy — there was far less damage to the immune system. ( A combined report of Kanazawa Medical University of Japan and Taipei Medical University at the Third International Congress at Reims, France in 1985.)

An extract of Chlorella showed remarkable life prolongation effects in mice bearing Sarcoma 180 (cancer cells) with a broad optimal dose range. The extract was said to be ” A potent modifier of some biological response ” , such as the cancer-killing ability of macrophage cells. ( A research by Dr. Kanki Komiyamas of Japan.)

The stimulation of tumoricidal peritoneal macrophages can be directly induced by peritoneal implantation of unicellular algae in humans. ( By Vermeil, C.; Morin, O.; Le-Bolic, L. of Arch Inst. Pasteur Tunis. Mar-Jun 62 (1-2): 91-94.)

Chlorella enhanced the growth of Lactobacillus in the human colon by fourfold in a standard growth medium. It evident that Chlorella promotes human colon health.
( A report by Dr. Takechi Y. Gakushu Kenku-sha, Tokyo, Japan. Nov. 30, 1970.)

Popular use of foods containing chlorophyll shows it helps cleanse the bloodstream, deodorize bad breath and body odour, deactivate carcinogenic substances and halt tooth decay. In addition, inflammatory conditions such as arthritis and stomach ulcers respond well to algae supplementation. (“Healing with Whole Foods” by Paul Pitchford. (North Atlantic Books )

Human RNA/DNA production slows down progressively as people age, resulting in low levels of vitality and increased vulnerability to various diseases. When our RNA and DNA are in good repair and able to function most efficiently, our bodies are able to use nutrients more effectively, get rid of toxins and avoid disease. Cells are able to repair themselves and the energy level and vitality of the whole body is raised? Dr. Benjamin Frank is recommended a diet rich in nucleic acids to counter this “aging” process. Current laboratory analysis shows 3% RNA and 0.3% DNA in Chlorella which would make it one of the highest known food substances in nucleic acids. (” The No-Aging Diet ” by Dr. Benjamin Frank.)

Dr. Bernard Jensen and other researchers have proved that ” The reports of treatment with Chlorella by Dr. Frank to his patients have regain energy and a more youthful appearance. In addition , long-standing problems with arthritis, memory loss and depression begin to abate.” (“Chlorella – the sun-powered supernutrient and its beneficial properties” by William H. Lee, R. Ph., Ph.D. and Michael Rosenbaum, M.D.)

The Chlorella Growth Factors (CGF) contain richest sources of nucleic acids, which researchers believed that eating foods rich in nucleic acids will slow down the aging process. Experiments with laboratory mice have shown their life span can be extended by over 30% !, after fed with Chlorella. (” Chlorella: Natural Medicinal Algae ” by Dr. David Steenblock. )

Life Extending Effect of Chlorella — a report showed that the life span of both diabetic and normal mice have increased 30%, after given Chlorella for feeding. ( Medical College of Kanazawa, Japan.)

Because Chlorophyll absorbs and inactivates toxic materials, people have traditionally taken algae for their high chlorophyll content. ( Ron Klatz, D.O., president of the American Academy of Anti-Aging Medicine in Colorado Springs.)

In Japan, interest in chlorella has focused largely on its detoxifying properties – its ability to neutralize or remove poisonous substances from the body, including Cadmium, mercury-caused disease, dixon, PCBs, X-rays and other radiations.

“Effect of Chlorella on the levels of glycogen, triglyceride and cholesterol in ethionine treated rats.” by Want, L.F. Lin, Y. C. Tung, J. Formosan Medical Assoc., 79 (1), 1-10, 1980.

” A new Chlorella polysaccharide and its accelerating effect on the phagocytic activity of the reticulo endothelial system. ” by Kojima, M.; Kasajima, T.; Imai, Y., et al: Recent Adv. Res., 13, 11, 1973.

” Clinical Applications of Chlorella Pills.” by Saito, Tatsumi, Saito Taku, Oka, T., Medical Examinations and New Drugs. 3.3 pp. 61-64, 1966.

” The effects of Chlorella on the levels of cholesterol in serum and liver. ” by Okuda; Hasegawa, J.; Sonoda, M.; Okabe, t.; Tanaka, Y. of Japan Journal of Nutrition. 1975.)

” The effect of Chlorella as a prophylactic means against bronchopneumonia. ” by Terziev V.; Plansk, b.; Encheva, Y. of Veterinary Science, XX (1), 36-39, 1983.

” Therapy for peptic ulcer by Chlorella. ” by Yamaguchi, Y.; toikawu, M.; Suzuki, R.; Hara, T.; Warita, Y. of Nippon Iji shinpa No. 1990, pp. 25-27, 1967.

” The Administration of Chlorella Extract and the Physique and Physical Fitness of Elementary School Pupils.” by Dept. of Hygiene, Nagasaki University Medical School. Science Report on Chlorella in Japan, Silpaque Pub. Kyoto, Japan. Pp 53-55, 1992.

A Report by Scottist in 1986 and report from Japan showed that increase absorption of Cadmium by Chlorella and increased excretion of Cadmium by threefold after intake of Chlorella from animal testing. Chlorella can also detoxify Uranium, Lead, Copper, PCB.
(“A good Health Guide: Chlorella” by William H Lee. R. Ph.D. and Michael Rosenbaum, M.D.)

Chlorella exhibited radioprotective action against Gamma-ray induced Chromosomal damage in mice. The Anti-mutagenic activity of chlorophyll and beta-carotene present in vegetable extracts is now well established. ( The Japan Radiation Research Society in 1993.)

Guinea pigs on a diet rich in chlorophyll showed increased resistance to lethal X-rays. ( U.S. Army report in 1950 .)

Chlorella has the unique property of picking up toxic substances and eliminating them out of the body. Chlorella cell walls absorb and hang onto lead. (Report by Drs. D. Lorch and A. Weber)

Detoxifying of very harmful Chlorinated Hydrocarbon Insecticide, has been shown to be removed more than twice as fast from the body when chlorella is taken by mouth.
( Dr. S. Pore, of the School of Medicine, West Virginia University, 1984.)

Reports of ” Effects of Chlorella on Levels of Cholesterol in Serum and Liver ” showed that 16 patients were given 20 tablets of Chlorella daily for three months, without any anti-cholesterol drugs, their cholesterol levels had been significantly lowered. ( Research of Wakahisa Hospital of Fukuoka, Japan.)

Chlorella contains protein of ” astonishingly high quality “, could prevent liver gangrene and suggested that people suffering from Kwashiorkor should be given protein made from Chlorella instead of protein from milk. (Report of Hermann Fink of University of Cologne and Bonn in West Germany. Physiol Chem. 182-191, 1956)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00