Nieuwtjes week 8 – 2024

Problemen met medicatieleveringen

Deskundigen maken zich al jaren zorgen over de afhankelijkheid van China. Tijdens de coronacrisis werd nog eens bevestigd hoe kwetsbaar het systeem is, toen transporten grotendeels stil kwamen te liggen. Ook kunnen geopolitieke spanningen een rol gaan spelen bij het medicijntekort. China zou de afhankelijkheid van andere landen kunnen gebruiken als machtsmiddel. Dat is al eens eerder gebeurd. Zo dreigde China in 2020 te zullen stoppen met het exporteren van medische producten naar de VS toen president Trump het coronavirus stelselmatig ‘the Chinese virus’ noemde. Na dit dreigement stopte Trump hiermee.  Wat heeft onze overheid de afgelopen jaren eigenlijk gedaan tegen medicijntekorten?

 

Green deal verordering

Tenzij grote bedrijven er massaal tegen in opstand komen, zal een nieuwe EU-wet ons leven onherkenbaar veranderen. Deze wet, die vanwege de afleiding door oorlog en politieke schandalen geruisloos kon worden ingevoerd, is de onder Frans Timmermans tot stand gebrachte Green Deal Verordening 2023/959.

 

Geneesmiddel voor allergie

Gupta zei. “We hebben nu een door de FDA goedgekeurd biologisch geneesmiddel voor meervoudige voedselallergieën dat het risico op anafylaxie vermindert als mensen per ongeluk een allergeen binnenkrijgen. Dit zal miljoenen mensen – kinderen, hun ouders en volwassenen – die leven met ernstige voedselallergieën geruststellen. Het is levensveranderend.”

 

Nieuwe rol voor neurotransmitter

Een neurotransmitter waarvan tot nu toe alleen werd gedacht dat hij neuronen kalmeert, kan ook een rol spelen bij het wakker maken van neuronen, zo blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS Biology, een ontdekking die de gangbare visie op hoe neuronen met elkaar communiceren in de hersenen op losse schroeven zet.

 

Diabetes voorspellen

De meest gebruikte ontstekingsbiomarker die momenteel wordt gebruikt om het risico op diabetes type 2 te voorspellen, is het hooggevoelige C-reactief proteïne (CRP). Nieuw onderzoek suggereert echter dat de gezamenlijke beoordeling van biomarkers, in plaats van het beoordelen van elk afzonderlijk, de kans op het voorspellen van het risico op diabetes en diabetische complicaties zou verbeteren.

 

Klimaatpolitiek funest voor inkomen boeren

Een recent rapport van de pro-vrije markt denktank Buckeye Institute met de titel “Net-Zero Climate-Control Policies Will Fail the Farm” voorspelt dat boeren een kostenstijging van minimaal 34 procent zullen ervaren als gevolg van het net-nul emissiebeleid en de ESG-rapportagevereisten (Environmental, Social and Governance) van bedrijven.

 

Nieuwe aanknopingspunten bij ME

NIH-onderzoek naar ME/cvs wijst op immuundisfunctie en hersenafwijkingen in de kern van de ziekte die al lang niet meer voorkomt. Dit onderzoek van de National Institutes of Health lijkt een belangrijke stap voorwaarts te zijn in het begrijpen van bepaalde aandoeningen, gezien de focus op het identificeren van biologische markers en het onderzoeken van de immuunrespons van het lichaam. Het feit dat onderzoekers hebben vastgesteld dat er een langdurige immuunrespons is die T-cellen uitput, suggereert dat er mogelijk nieuwe aanknopingspunten zijn voor behandelingen of interventies.

 

De effecten van blauw (led)licht op je glucosespiegel

Mogelijk verband tussen overmatige blootstelling aan blauw licht, mitochondriale verstoring en de invloed ervan op de bloedsuikerspiegel en veroudering. Roodlichttherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een specifieke golflengte zoals 670 nm, is veelbelovend gebleken voor het stimuleren van de energieproductie in cellen en het verhogen van het glucoseverbruik.

 

De mythe van autisme – Hoe een verkeerd begrepen epidemie onze kinderen vernietigt

Iedereen lijkt het erover eens te zijn dat de Verenigde Staten momenteel een epidemie doormaken van wat gediagnosticeerd wordt als autisme. Maar in de geschiedenis van de samenleving is er nog nooit “een epidemie” geweest van een ontwikkelingsstoornis of een genetische afwijking. Dus wat is dit “autisme”, dat het leven van zovelen is gaan beïnvloeden? In De mythe van autisme. Dr. Michael Goldberg, de voorzitter van de Neuro-Immune Deficiency Medical Advisory Board, en zijn collega’s, illustreren waarom autisme een symptoom moet zijn van een behandelbare, neurologische ziekte die het immuunsysteem van de hersenen aanvalt. In het boek wordt ook de link met ziektes als ME gelegd en ik vermoed dat bij long covid een soortgelijk probleem speelt. Veel mensen met covid klachten klaagden ook over vreemde hoofdpijn en darmproblemen die weer relatie hebben met de hersenen. [Ron]

https://www.libristo.eu/en/book/the-myth-of-autism_11137984

http://www.nids.net/_page_id=27/

https://www.youtube.com/watch?v=s4lZkW7UFnQ

https://www.youtube.com/watch?v=dMmmHWZ3Iac

 

Depressie overwinnen

Het wordt niet veroorzaakt door biochemische onevenwichtigheden in de hersenen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00