spirituele gezondheid


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Spirituele gezondheid


Hoe sta je in het leven ?

We lachen wel eens over Emile Ratelband maar de basis van zijn aanpak,
het positieve denken, speelt wel degelijk een belangrijke rol. Als je de
hele dag negatief bent dan zal dit een weerslag op je weerstand en
gezondheid hebben. Je kan je zelf beklagen over bepaalde zaken maar
ook eens kijken wat je zelf kan veranderen of verbeteren. Ieder mens
krijgt zijn portie ellende op zijn nek en zal daarmee moeten leren leven.
Mensen die hun hele leven alleen maar achter geld en bezit aanjagen
komen er op een dag achter dat geld niet gelukkig maakt.

En als je door die stress en lange dagen een burnout krijgt of roofbouw
op je lichaam hebt gepleegd en daardoor nu ziek bent dan vraag je
jezelf af, is het dit waard geweest ? Zonde van je tijd, je kan je aardse bezittingen niet meenemen dus kan beter je tijd hier beter gebruiken en je geluk uit gewone zaken halen.

Heb je geen doel in je leven? Kijk dan eens om je heen, er zijn altijd mensen eenzaam of mensen die iemand zoeken om mee te praten/sporten etc. Zoek vrijwilligerswerk of kijk eens naar een leuke bezigheid of hobby zodat je meer mensen leert kennen. Laat je nooit ontmoedigen door anderen, geloof in jezelf en ban negativiteit van jezelf en anderen uit je leven. Ga eens naar de bibliotheek en verdiep je zaken als geloof, spirituele zaken en het menselijke gedrag. Je bent nooit te oud om te leren en de wereld beter te begrijpen. Kijk niet naar dingen die je niet hebt of kunt maar focus op zaken die je wel hebt of kunt.

Zelf geloof ik in een direkt verband tussen spiritualiteit en gezondheid. Iemand die alleen met aardse zaken bezig is mist vaak een echt doel in
zijn leven en zal vaker zijn troost in verslavingen zoeken of afleidingen
en ik denk juist dat het besef dat ons aardse leven maar een tijdelijke fase
is er voor zorgt dat je het leven positiever gaat zien. Iedereen krijgt zijn
portie tegenslag en ik denk dat het leven gewoon een leerschool is.

De ene persoon gaat naar de kerk om dingen te leren over een leven na de
dood terwijl de andere zelf op zoektocht gaat en alles wil ontdekken. Sommige kiezen voor een bezoek aan bijv India, boedhistische monniken of verdiepen zich in allerlei religies. Kennis is voor mij groei en zal meestal
leiden tot meer respect voor anderen. Vaak is de geschiedenis slechts een
herhaling van oud zeer. Dit zie je nu weer goed in Amerika waar in de jaren
50 de communisten de "vijand" waren en 50 jaar later weer de moslims.
Iets geleerd? Niet echt lijkt het wel.

Laat je nooit remmen tijdens je zoektocht, sta open voor andere visies en inzichten want vroeger dacht men toch ook dat de aarde plat is en zo
blijken vaak vastgeroeste denkbeelden volledig achterhaald te zijn. Hoe de
mensheid vroeger met slaven omging en nu met dieren zegt toch wel een
beetje hoe dom we geweest zijn. Aan jou de keuze de wereld te veranderen, hoe meer mensen bewuster gaan leven hoe gezonder dit zal worden voor ons
lichaam. Wij moeten de troep van vorige generaties op zien te ruimen maar
ik denk dat het besef van "dit kan echt niet meer" als een vuurtje zal rondgaan en steeds meer mensen zal wakker schudden. Richt je niet op mensen die alleen maar negatief zijn, steek je tijd in mensen en doelen die positief zijn, je zal er zelf een "rijker" mens van worden.

Hieronder zal ik in de toekomst gaan linken naar mensen die een bepaald spiritueel verhaal willen delen. Verder werk ik aan een aparte site over
religie, spiritualiteit etc op www.openbaring.com

Ron


Een getuigenis van Milo - Bijna Dood Ervaring (BDE)
Ik zou heel graag in contact willen komen met andere mensen die als kind een BDE kregen, mensen, die het ook lang ontkend hebben en het moeilijk hebben gehad na de ervaring, omdat het moeilijk te bevatten is en een gevecht om uit te vinden: ‘Hoe vertel ik dit aan iemand, die mij gelooft en mijn ervaring serieus neemt? Ik heb er 20 jaar overgedaan om deze ervaring bij mezelf te erkennen.
Klik hier voor mijn verhaal


Een mooi initiatief om de wereld te veranderen: De Earth circle

De Earth Circle is gelanceerd op 3 juli 2005, eerst in het nederlands en sinds 12 juli 2005 ook voor het engelstalige publiek. Het is een vorm van dienstverlening aan de aarde en aan jezelf. De Hierarchie van het Licht roept zoveel mogelijk zielen op om te participeren. Het komt hier op neer : Op planetaire basis wordt er on-line een steeds toenemende, helende groepsenergie opgebouwd met het doel om de hele mensheid en de Aarde in het algemeen te helpen in haar verheffingsproces naar een hogere dimensie.

Iedere nieuwetijds-ziel weet dat we allemaal in ons diepste wezen met elkaar ťťn zijn ('one mind, one heart') en dat de bundeling van elkaars (spirituele of hart-)energie een enorm helend energieveld kan creŽren dat de aarde gebruikt voor haar zuiveringswerk. De aarde heeft namelijk onze liefde, ons licht en vooral ons EENHEIDSBEWUSTZIJN nodig om een positief verschil te creŽren en al het leven op deze prachtige planeet te kunnen transformeren.

Dat is onze voornaamste reden van bestaan en het hoogste doel waarvoor we hier zijn geÔncarneerd. Ieder van ons brengt van 'thuis' zijn eigen unieke, helende kwaliteiten mee om deze in te zetten voor een bewustzijns verandering in deze wereld.

Meer info


Omraam MikhaŽl AÔvanhov

Omraam MikhaŽl AÔvanhov is een spiritueel filosoof en pedagoog. Zijn teksten zijn helder en eenvoudig. Welk onderwerp hij ook aansnijdt, altijd staat daarin “de mens en zijn vervolmaking” centraal.

Hij reikt inzichten aan waarmee ieder mens zichzelf beter leert kennen en geeft praktische methoden om zijn evolutie te bevorderen. AÔvanhovs filosofie, die gedurende 50 jaar uit zijn voordrachten is opgetekend, is verschenen in ca. 70 boeken, vertaald in 27 talen en verspreid in 80 landen. In het Nederlands zijn nu 20 titels beschikbaar, verkrijgbaar bij de niet commerciŽle uitgeverij Prosveta Nederland die ook in 80 landen op vrijwilligers draait.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.prosveta.nl en www.omraam.nl

Met vriendelijke groet,

Ria Ooms


Herbert Stam

Na een bijna-dood-ervaring ontdekte ik de gave om als spiritueel gids-tekenaar te mogen werken. Dat wat mij getoond wordt omtrent een persoon, situatie of ander onderwerp teken ik als een spirituele reis door de tijd met een diepere betekenis en bedoeling. De
boodschap wordt veelal verborgen in een bepaalde symboliek. Ik werk niet commercieel als kunstenaar maar uitsluitend in opdracht omwille van het doorgeven van deze boodschappen. Daarom exposeer ik slechts een enkele keer in een galerie. Mijn naam is Herbert Stam (1945) en ik woon in Delft. Met deze manier van tekenen werk ik ook als therapeut tijdens consulten of als gids voor groepen.

http://www.tussen-personen.nl/
http://www.hsmt.nl


 

 


 


View My Stats