Het reuma dieet en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Het reuma dieet


Beste Ron,

Voor ik begin met mijn bevindingen even de volgende feiten. Ik ben bijna 59 jaar en werk nog 5 uur per dag. Ik hoop nog ver na mijn 65ste jaar te mogen werken. Rond mijn 50ste begon ik te kwakkelen met mijn gezondheid. Na diverse onderzoekingen heeft mijn huisarts vorig voorjaar geconstateerd dat ik RA heb. Hij wilde, dat ik naar een reumatoloog ging. Dat wilde ik persé niet. "Dan nodig ik u nu uit om met mijn mee te gaan naar mijn reumapatienten in het ziekenhuis", was zijn reactie. "Ik wil u gewoon helpen." Dat begreep ik wel, maar ik  wil niet reageren op de gevolgen van een ziekte, maar het proberen op te lossen van binnen uit. Liever niet met medicijnen. Wat is nu de oorzaak dat ik reuma en psoriasis heb en dat ik vanaf mijn 17e al voelde, dat ik geen vlees moest eten. Feit was wel dat vorig jaar oktober in enkele uren tijds mijn rechterwijsvinger krom werd. Vervolgens in nog veel ergere mate mijn linkerwijsvinger en ondertussen zijn naast alle tenen meer dan de helft van mijn vingers   verhard. In eerste instantie zocht ik het in de enzymtherapie, maar anders dan de vele positieve getuigenissen, die je op internet kan lezen, werden diverse ledenmaten stijver en pijnlijker. Zo zijn mijn beide knieën enorm gezwollen en ontstoken. Dus zocht ik door.

Woensdag 29 augustus 2007 ontving ik het bestelde boek Reuma natuurlijk genezen van Stefaan De Wever. Binnen de kortste keren heb ik dit boek meermalen gelezen. Het kwartje viel. Afgelopen zaterdag 1 september zijn Mette en ik gestart. Twee maanden lang had ik je superontbijt gevolgd, maar na het lezen van boven vermeld boek heb ik  een reumavariant van je superontbijt samengesteld. De ervaringen na 7 dagen zijn uiterst opmerkelijk! Meer kracht en bovenal heb ik veel en veel minder pijn. Vanmiddag na een vergadering van 2 uur viel het  zelfs mijn collegae op. "Wat loop jij snel Bou." Ik voel mij een stuk soepeler dan ooit in jaren.

Nu de reuma versie van jouw superontbijt.

Ik begin de dag met veel water en 6 chlorella tabletten. Vervolgens gaat het volgende in de blender. ¼ kopje water, 1 banaan, 2 appels, 1 kiwi, 1 of 2 tomaten en afhankelijk van het seizoen rode of blauwe bessen en/of aardbeien, 1 eetlepel pompoenpitten. Ondertussen wordt de quinoa gekookt. Daarna gaat de quinoa in de soepkom evenals de inhoud van de blender. Vervolgens wordt er nog een vleugje kaneel toegevoegd evenals 2
eetlepels kokosmeel en 2 eetlepels pijnboompitten. Geen noten en graan dus, omdat volgens Stefaan de Wever de reumapatient o.a. vlees, kaas (waar ik zo veel van houd!!!), graan (en.... ik vind brood zo lekker), peulvruchten en noten moet vermijden.

Even nog een overzicht wat ik verder op de dag zoal eet. Naar het werk neem ik wortels mee. Als ik rond 12.15 thuis kom ga ik eerst een liter wortelsap maken. De helft van mijn echtgenote en de ander helft voor mij. Handig zo'n sapcentrifuge, die wij op de laatste dag van augustus aangeschaft hebben. Een uurtje later eten wij warm. Nu onze vier kinderen de deur uit zijn, is het ook makkelijker te organiseren. (op de home-site www.rebildefterskole.dk zie je een kleine foto van een voetballer in het groen, dat is onze jongste zoon, toen nog 16 jaar).

Dan eten wij of zilvervliesrijst of 1 of 2 zoete aardappelen of quinoa. Telkens met heel veel verschillende rauwkost. In de avond nemen wij een groentesoep of rauwkost of beiden. Een tussendoortje bestaat steevast uit ongezwavelde gedroogde abrikozen en pijnboompitten. Verrassend lekker moet ik zeggen. Tenslotte sluit ik de avond af met het persen van citroenen, waarna ik het sap langzaam opdrink. Ook drink ik over een dag tussen de 2 en 3 liter water. Tenslotte doe ik elke dag minimaal 2 maal een ½ uur gymnastiek.

Ron, dit zijn mijn ervaringen van de eerste week. Daar kom ik nog terug op. Over drie maanden, dus eind november mail ik je. Ik ben zelf benieuwd naar de resultaten. In elk geval voelt het meer dan goed aan en dat wilde ik je even laten weten. De hartelijke groeten van een dankbare

Bou Weijgers


 

 


 


View My Stats