Keelontsteking en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 


Keelontsteking tips


Allergieklachten, snel verkouden, keelontsteking ?

Waar geen enkele huisarts je bij holte- en keelproblemen op wijst is het bestaan van de Neti-pot. Met lauw water en een beetje zout zorg je voor schone holtes en spoel je alle rommel eruit voordat de schimmels, bacteriŽn en virussen kunnen toeslaan. Doe dit preventief en voorkom de typische winterproblemen die gaan spelen bij droge lucht in huis en op je werk. Nog beter in combinatie met de netipot is te zorgen voor een koude condens luchtbevochtiger zodat je slijmvliezen niet zo snel uitdrogen en de rommel ook beter kunnen opruimen. Anders kreeg je weer ophoping van afvalstoffen en zo sneller kans op problemen in je holtes. Geen dure allergie middelen of neusspray's maar een Yoga geheim dat al eeuwen oud is.

Ron


Saliethee
Heb je een beginnende keelonsteking dan kun je het volgende proberen:
drink die dag een paar koppen salie thee (te koop in reform winkel)
Door salie thee te drinken en extra vitamine C help je je keel
te herstellen. Je kunt ook salithee + zeezout mengen en hier mee gorgelen.

Zonnebloemolie (koude persing)
Spoel je mond 10-15 minuten met koude persing zonnebloemolie en spuug deze olie uit in het toilet en poets/spoel daarna je tong en tanden. Verder kunnen je teatree zuigtabletten nemen en wat extra vitamine C. Waarom spoelen met olie? De olie absorbeert veel bacteriŽn die in de mond en op je tong zitten, de olie die eerst doorzichtig was is na het spoelen melkwit van de afvalstoffen. Normaal gesproken lopen de bacteriŽn uit je neus via je mond naar je keelholte. Door het schoonhouden van je mond/tong onderbreek je dat proces.

Gemberthee
Stop wat stukje gember in kokend water en laat dit 10 minuten trekken. Deze thee stimuleert de bloedsomloop en werkt ontstekingsremmend en antiseptisch. Drink deze thee met klein beetje honing en evt een snuifje kaneelzodra u een verkoudheid voelt opkomen. Het stimuleert transpiratie bij koorts en zit bomvol vitamine C (tegen infecties) die infecties helpt bestrijden.

Ben je verkouden of heb je voorhoofdholteonsteking vermijdt dan zuivelprodukten, deze zorgen nl voor extra slijm. Sommige mensen verteren zuivel sowieso niet goed en dit kan tot allerlei chronische klachten leiden. Ben je vaak verkouden gebruik dan eens een aantal weken geen zuivel en zie wat er dan gebeurt. Je zal niet de eerste zijn waar zuivel de boosdoener is. Bij mij zelf was zuivel de aanjager van huidproblemen en voorhoofdholtes. Ook is mijn stofmijt allergie verdwenen sinds de eliminatie van zuivel. Ik eet heel af en toe een joghurtijsje maar zodra ik bijvoorbeeld weer aan kwark of joghurt begin komen ook die slijm gerelateerde klachten terug.

Ben je vaak ziek ga dan eens kritisch naar je voeding kijken. Een kiwi kan voor de ene persoon supergezond zijn maar bijvoorbeeld voor iemand met een rubberallergie weer niet. Zeker bij huidproblemen en ontstekingen (acne, eczeem, astma, allergiŽn etc) gewoon eens goed naar je voeding kijken. Eventueel kun je altijd gaan praten met een orthomoleculaire arts die meer weet over dit soort problemen. Gewone artsen zoeken meer naar farmaceutische oplossingen maar die pakken alleen de symptomen aan en lossen niets op. Voorkomen is altijd beter dan genezen.....

Heb je echt de griep dan kun je met vlierbes extract je ziekbed verkorten:

Ron

 

 

 


 


View My Stats