DCA - kanker


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

DCA - wondermiddel tegen kanker ?


Hieronder het verhaal van Wim Huppes die zijn eigen weg ging en mbv Dichlooracetaat (DCA) zijn prostaatkanker liet verdwijnen. Wim kreeg uiteraard meteen de volle laag van de antikwakjes die hun chemische handeltje met vuur en zwaard zullen blijven verdedigen, kanker genees je toch door het immuunsysteem nog verder om zeep te helpen en naast de slechte kankercellen ook je goede cellen te slopen, zelfde struisvogelpolitiek als antibiotica. Uiteindelijk win je er niets mee......maar patiŽnt heeft het gevoel iets aktiefs te doen tegen zijn ziekte.

Wil je meer weten over DCA kijk dan zeker eens naar de volgende links:

Wondermiddel tegen kanker?
Op internet gonzen de berichten over een wondermiddel tegen kanker. Het heet dichlooracetaat (DCA) en het zou hťt middel zijn tegen kanker. Maar, zo merken verontrustte bloggers op, doordat er geen patent op aan te vragen is, wil de farmaceutische industrie niet in onderzoek investeren.
http://www.dag.nl/Nieuws/Artikelpagina-Nieuws.htm?contentid=10962

Eindelijk: het middel tegen kanker
http://www.vanmaanen.org/hans/columns/dca.html

http://www.thedcasite.com/
http://www.buydca.com/

Cancer therapy: When all else fails
http://www.newscientist.com/channel/health/mg
19325973.800-cancer-therapy-when-all-else-fails.html

Ron


Update 15 januari 2009

Rapportage Wim Huppes Zelfhulpgroep

Ik heb 54 emails gekregen met verzoeken tot informatie over dichloorazijn. Deze mensen hadden verschillende vormen van terminale kanker. Zij hadden allen te horen gekregen dat er geen reguliere behandeling meer mogelijk was.

Ik heb van 8 mensen rapportage gekregen over het effect van dichloorazijn. Bij 5 mensen trad een gedeeltelijke genezing (partiele remissie) op. Bij drie mensen groeide de kanker gewoon door, ondanks de dichloorazijn behandeling.

Het lijkt erop dat lagere doseringen van dichloorazijn voldoende effectief kunnen zijn. Misschien is 400 mg in een keer, dus per dosis genoeg. Mogelijk volstaat twee maal daags 400 mg. Mogelijk is het zelfs voldoende drie maal daags 200 mg, zoveel mogelijk gespreid, te nemen. Iedereen hield voor de veiligheid een dag in de week therapiepauze aan. Een patiŽnt nam 400 mg dichloorazijn een uur voor reguliere therapie. Er waren aanwijzingen dat zijn kanker minder resistent werd voor de reguliere therapie.

De opzet was om dichloorazijnbehandeling te combineren met andere therapie, omdat eerder al was gebleken dat het als monotherapie geen kansen biedt op genezing. Het is maar drie mensen gelukt om de dichloorazijn behandeling te combineren met een andere therapie. Andere patiŽnten kregen hiervoor geen ondersteuning van hun artsen, ze kregen bijvoorbeeld geen recept voor een tweede middel. Van deze drie mensen hadden twee een tot op heden voortdurende goede respons, met vrijwel verdwijnen van de kanker. Bij eentje groeide de kanker gewoon door onder de combinatie therapie HAART en dichloorazijn.

Dichloorazijn behandeling betekende voor iets meer dan de helft van de mensen op zijn minst tijd en zin om een extra vakantie te kunnen boeken. Een patiŽnt ging naar Frankrijk, een ander naar Duitsland. Twee mensen zijn in meer langdurige remissies gekomen, en hebben al langer meer dan een half jaar extra leven van zeer goede kwaliteit.

Opvallend zijn de meldingen aan de groep van andere wondergenezingen. Door slangengif (Horti, Duitsland), door kippenvirus (Newcastle disease virus, NDV), door gebedsgenezing in Lourdes, meerdere door immuuntherapie, door resveratrol. Er zijn ook tijdelijke, slechts gedeeltelijke genezingen gemeld met MMS, met hoog gedoseerd dagelijks vitamine C in een ader ingespoten, oleander extract, Gendicine plus Tumor Necrosis Factor Alpha.

In het buitenland is er het afgelopen jaar professionele medische steun ontstaan voor mensen die dichloorazijn behandeling zoeken. Vaak is in die centra ook kennis over andere alternatieve behandelmethoden. In parallel is in Nederland de weerstand tegen alternatieve geneeswijzen sterk toegenomen. Er is in Nederland geen enkele arts die over een langere periode steun heeft gegeven aan patiŽnten die dichloorazijn wilden gebruiken. In landen in het buitenland, de VS, Canada, Duitsland en BelgiŽ kan die steun wel worden gevonden.

Ik kan onder deze omstandigheden in Nederland geen zelfhulpgroep aanhouden. Mensen die dichloorazijn willen gebruiken worden verzocht zich te wenden tot: The Medicor Cancer Centres http://www.medicorcancer.com/DCAtherapyData.html

Daarnaast zijn er in Duitsland twee medici die primair immuuntherapie geven bij kanker, maar ook overwegen uitbehandelde patiŽnten te behandelen met dichloorazijn.
Heilpraktiker dhr. Wieger Rekker (wiegerrekker@aol.com), Gronau, Duitsland
Robert Gorter, MD, PhD. (r.gorter@cologne-model.com), Keulen, Duitsland

Ik heb vorig jaar het boek We zijn de klos; Waarom we teveel betalen voor onze gezondheidszorg (Veen Magazines) uitgegeven. Ik beschrijf de gangbare Nederlandse regeringsopvatting dat er geen kennis over het gebruik van behandelingen hoeft te worden gezocht. Dit is contraproductief. Het maakt de zorg ineffectief, en nodeloos duur. In Nederland beschikken we daardoor alleen over buitenlandse massaproducten. Dankzij mijn medische kennis en kennis van het systeem van de gezondheidszorg is het mij gelukt om mijzelf te genezen van een stadium 4 prostaatkanker (complete remissie) met een combinatie van reguliere en alternatieve zorg. Ik kan anderen helaas onder de omstandigheden in Nederland niet voldoende helpen om vergelijkbare resultaten te bereiken.


Radio - Falende Gezondheidszorg - we zijn de klos

We krijgen niet de beste zorg, de wachtlijsten zijn veel te lang en we betalen er ook nog eens veel te veel van. Dat vindt althans Wim Huppes, zelf internist, als kennismedewerkers verbonden aan het ministerie van volksgezondheid en schrijver van het boek 'We zijn de klos over een falende gezondheidszorg'. Interview met Huppes.

http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-370262/

Tip: Marjan


Update Wim Huppes 12 aug 2008


Wim Huppes te Hilversum
Versie 3, dinsdag 12 augustus 2008

Slechte resultaten met dichloorazijn therapie bij kanker

Naar aanleiding van mijn eigen, zeer goede ervaring met dichloorazijn bij de behandeling van mijn eigen prostaatkanker, heb ik met ongeveer 80 mensen met kanker verhalen uitgewisseld. Van deze 80 mensen heb ik van zes mensen een medisch helder bericht gehad hoe het hen is vergaan. Zij hebben het dichloorazijn meerdere keren ingenomen in voldoende hoge dosis om een krachtig effect te mogen verwachten.

Helaas had geen van deze mensen de volledige genezingsreactie die ikzelf heb mogen ervaren. Er was bij drie mensen zelfs geen enkele reactie van de kanker. Bij drie andere mensen was er een gedeeltelijke reactie van de kanker.

Dichloorazijn therapie resultaten (met hoge doses dichloorazijn)
Ikzelf Genezen, sinds 6 maanden geen spoor meer van kanker
Drie andere mensen Eerst beetje beter, dan weer achteruitgang
Weer drie andere mensen Geen enkel effect, kanker groeit gewoon door

Ondanks de hogere dosis van 90 mg per kilo (soms 60 mg per kilo) lichaamsgewicht die allen gebruikten zijn deze resultaten vergelijkbaar met die uit de Verenigde Staten, waar 25 mg per kilo lichaamsgewicht dichloorazijn werd gebruikt. (thedcasite.com)

Ik kreeg van niemand een plotselinge ernstige bijwerking gemeld. Bij 1 iemand is de ernstige bijwerking opgetreden van tintelingen in vingers en tenen en spierschokken aan de voeten en onderbenen. Echter, deze bijwerking trad geleidelijk op, bij het steeds weer nemen van dichloorazijn. Wegens de relatief goede reactie van de kanker wilde deze persoon, tegen medisch advies in, toch doorgaan met de dichloorazijn behandeling. De kwaliteit van leven was verder goed, en in het licht van de dood zal eenieder hiervoor begrip moeten hebben. Zou deze persoon net zoals ikzelf zijn genezen van kanker, zodat met de dichloorazijn behandeling kan worden gestopt, dan zou deze bijwerking in de loop van maanden tot een jaar langzaamaan weer verdwijnen.

CONCLUSIE
Deze resultaten met dichloorazijn bij de behandeling van kanker zijn zo slecht dat ik iedereen op het hart moet drukken zo niet verder te gaan.

OPINIE
Ook al zijn de resultaten van de meeste cytostatica en bestralingsbehandelingen volgens richtlijnen slechter of vergelijkbaar, is dit in mijn ogen nog geen reden om een therapie uit te proberen die geen kans op genezing biedt. Er zijn talloze middelen tegen kanker nog niet uitgeprobeerd die genezing zouden kunnen geven. Zie ook mijn boek 'We zijn de klos' (Veen Magazines).

Mijn foute interpretatie van mijn eigen behandeling

Ik ben door verschillende experts erop gewezen dat het grote verschil tussen mijn zeer goede reactie op dichloorazijn en de veel minder goede reacties van anderen zou kunnen liggen aan mijn eerdere gebruik van HAART. De experts stellen dat HAART nog niet was uitgewerkt de eerste twee weken van mijn gebruik van dichloorazijn. Ik ben het met hen eens dat HAART nog niet was uitgewerkt bij mij. (Ik dacht dat stoppen met HAART genoeg was om interacties te voorkomen. Maar dat is niet zo. Met dank aan de input van experts op het Internet.)

Overigens meldt ook dr. Valstar dat hij dichloorazijn therapie combineert met andere middelen: http://www.kanker-actueel.nl/index.asp?blz=uw_ve.Huppes

Wat is HAART therapie bij AIDS
HAART (highly active anti-retroviral therapy) is een verzamelnaam voor combinatie schema's van middelen tegen AIDS.
HAART: Ik gebruikte:
" AZT (azidothymidine (Retrovir AZT) 2 dd 300 mg),
" DDI (didanosine (Videx) 2 dd 400 mg) en
" Viramune, (nevirapine (Viramune) 2 dd 200 mg).

Ik nam dus een standaardbehandeling voor AIDS, die aan de lage kant gedoseerd is.

Ik nam zodoende middelen die telomerase aanpakken. Telomerase is een enzym (reverse transcriptase) dat in cellen van het embryo voorkomt. Het herstelt de 'harde' einden van de DNA strengen (telomeren). Deze harde einden zijn nodig om de zachtere delen van het DNA te beschermen. Denk aan de harde plastic stukjes aan het uiteinde van schoenveters, die het uitrafelen van het zachte draad van de veter voorkomen.
Deze harde, beschermende einden van het DNA worden in alle lichaamscellen bij elke celdeling korter. Hierdoor kunnen gewone lichaamscellen maar 30 tot 60 keer delen. Hierna is het DNA onbeschermd en valt het uiteen, waardoor de cel sterft (apoptose). In het embryo wordt door de werking van telomerase het harde DNA einde steeds weer verlengd tot de oorspronkelijke lengte.

Telomerase is ook actief in kankercellen, waardoor ze kunnen gaan woekeren. Het vermoeden is dat de meeste of alle kankercellen onbeperkt kunnen delen doordat zij telomerase maken, net zoals sneldelende cellen van het embryo (Kim et al. 1994, Broccoli et al.1995, Hiyama et al.1995a). Het aanzetten van groeiversnellers in een cel (met verschillende oncogenen waaronder c-Myc (Wang et al. 1998), Bcl-2 (Mandal & Kumar 1997), Her-2 and Ras (Goueli & Janknecht 2004)) geeft verhoging van telomerase activiteit. Meer kwaadaardige kankers hebben hogere telomerase activiteit (Kamradt et al. 2003).

Als kankercellen geen telomerase meer kunnen aanmaken, zullen de kankercellen sterven. Het mooie van het onderzoek naar telomerase is dat dit kan worden toegepast bij elke kankersoort. Minder mooi is dat is dat kankers ontzettend goed zijn in het ontsnappen aan hun behandeling. Om die reden is het uiterst waarschijnlijk dat anti-telomerase behandelingen gecombineerd moeten worden met andere vormen van kankerbehandeling om effectief te kunnen zijn.

Zoals gezegd bestaat telomerase uit een enzym. Dit enzym wordt geremd door Viramune, (nevirapine (Viramune) 2 dd 200 mg).
Daarnaast bestaat telomerase uit een stukje RNA. Dat stukje RNA wordt door het enzym afgelezen en vermaakt tot het DNA van de telomeren. Deze manier van aflezen van RNA naar DNA is omgekeerd aan wat er normaal gesproken in een cel gebeurd. Vandaar de procesnaam van telomerase: omgekeerd aflezen en overschrijven (reverse-transcriptase). De middelen AZT (azidothymidine (Retrovir AZT) 2 dd 300 mg) en DDI (didanosine (Videx) 2 dd 400 mg) veranderen het stukje RNA van telomerase, waardoor het minder goed gaat werken.

Waarom dichloorazijn therapie combineren met HAART

Mijn gekozen HAART therapie hindert dus het verpakken van het DNA. De HAART middelen pakken als het ware voortdurend het DNA uit, dat de kankercel dan weer moet inpakken om te overleven. Het gevolg is dat de zuurstofbehoefte (energiebehoefte) van de kankercel omhoog schiet.

Omdat dichloorazijn werkt door de kankercel te wurgen, dat is door de energietoevoer af te sluiten, is het denkbaar dat de HAART therapie zeer gunstig zou zijn in combinatie met dichloorazijn.

Het dichloorazijn had bij mij een zeer goed effect. Dit is bij anderen niet te herhalen. Bij mij was nog HAART in mijn bloed toen ik het dichloorazijn innam. Het effect van HAART was ook niet uitgewerkt. Op grond van mijn geval wil ik dus een lans te breken voor het combineren van dichloorazijn met HAART. De HAART therapie dient ter versterking van de dichloorazijn behandeling.

HAART therapie bij kanker
Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat HAART effect kan hebben bij kanker. Hierbij moet worden opgemerkt dat niemand voor mij de volledige HAART therapie lijkt te hebben uitgeprobeerd op zijn kanker. Bij mijn weten werden alleen de individuele middelen die telomerase remmen uitgeprobeerd. Bovendien is bij kankers alleen in experimentele situaties aangetoond dat telomerase remming een teruggang van kanker kan geven. Het is geen gangbare behandeling. Om die reden wordt HAART ook niet beschikbaar gesteld aan kankerpatiŽnten.

Beschikbaarheid van HAART voor kankerbehandeling
Ikzelf kon geen hulp bij mijn eigen behandeling krijgen van de gespecialiseerde AIDS centra van Nederland. Alleen mijn huisarts was bereid mij te ondersteunen. Omdat ik internist ben kon ik mijzelf een recept uitschrijven. Mijn apotheker was er, evenals mijn huisarts, trots op mij te helpen.

Sommige kankerpatiŽnten zullen in het zicht van hun dood misschien willen proberen deze zelfde therapie uit te proberen op henzelf. Zij willen misschien de combinatie van dichloorazijn en HAART ook uitproberen.

Het is dan de vraag of de huisarts of een andere arts wil steunen met een recept voor HAART. Ik mag zelf geen recepten meer voeren, ik ambtenaar geworden en ben bovendien al te lang uit het vak. Ik mag niemand behandelen. Ik kan alleen vertellen wat ikzelf heb gedaan. Mocht iemand een manier vinden, bijvoorbeeld door op het internet de HAART middelen in Jamaica te bestellen, dan hoor ik dat graag op w.huppes@chello.nl. Ik zal er dan voor zorgen dat deze gegevens ook voor anderen beschikbaar komen.

Ik kreeg bij dit schrijven van 1 persoon te horen dat via de huisarts en de eigen apotheek de HAART middelen worden geleverd. Effect nog niet bekend.

Stuur mij graag de resultaten van behandelingen toe op w.huppes@chello.nl. Zonder namen te noemen zal ik er dan voor zorgen dat deze gegevens ook voor anderen beschikbaar komen.

Schema
HAART
Ten minste drie dagen de HAART middelen innemen alvorens dichloorazijn in te nemen:
" AZT (azidothymidine (Retrovir AZT) 2 dd 300 mg),
" DDI (didanosine (Videx) 2 dd 400 mg) en
" Viramune, (nevirapine (Viramune) 2 dd 200 mg).

Met HAART middelen doorgaan met slikken. Voornaamste bijwerking is misselijkheid. Bij misselijkheid liet ik de avonddoseringen van AZT een DDI weg.
Ik verwacht dat Viramune de belangrijkste component is van de behandeling, dus daarmee proberen door te gaan.

Bij misselijkheid
" Viramune, (nevirapine (Viramune) 2 dd 200 mg).

Dichloorazijn (zout)
Buiten de hierboven genoemde personen was er nog een persoon die tegen zijn prostaatkanker allereerst enkele weken eenmaal per week 60 mg per kilo lichaamsgewicht dichloorazijn innam. Toen was de grootte van zijn kanker niet afgenomen, maar ook niet toegenomen.
Dus er was wel effect op zijn kanker van het dichloorazijn, maar dat effect was te klein om hem te kunnen genezen.
Ik vond dat deze persoon moest stoppen met dichloorazijn en iets anders moest proberen. Ik vond dat het erop leek dat hij met dichloorazijn niet kon genezen van zijn kanker. Deze persoon was het hiermee helemaal niet eens. Hij verhoogde de inname frequentie van dichloorazijn van eenmaal per week naar driemaal per week. Hij hield de dosis per keer innemen op 60 mg per kilo lichaamsgewicht. (Hij ging dus over op hetzelfde schema als ikzelf gebruikte in de periode week 2-8.) Het effect was voor mij onverwacht goed. Reeds na twee weken was zijn kanker 75% kleiner geworden.

Op grond van de ervaring van deze persoon, en ook mijn eigen ervaring, lijkt het dus aangewezen de dichloorazijn drie maal per week in te nemen.
Het lijkt dat driemaal per week dichloorazijn innemen, effectiever is dan een lagere inname frequentie.

Hierbij moet opgemerkt worden dat driemaal per week 90 mg per kilo lichaamsgewicht, zoals ik aanvankelijk deed, een zeer straffe dosering is. Zelfs driemaal in de week 60 mg per kilo lichaamsgewicht is een straffe dosering. Ik verwacht dat veel mensen met kanker toch liever minder vaak dichloorazijn zullen willen innemen.

Mogelijk kan, in combinatie met HAART, de inname frequentie van dichloorazijn omlaag gebracht worden. Bij voorkeur wordt dan tweemaal per week of eenmaal per week dichloorazijn ingenomen. Ik verwacht dat het minder vaak innemen van dichloorazijn dan eenmaal in de twee weken geen zin heeft.

Drie uur voorafgaand aan mijn inname van dichloorazijn at ik niet meer en dronk ik alleen nog water en thee zonder suiker of melk. Na inname van het dichloorazijn at ik net zomin gedurende een periode van acht uur. In die periode dronk ik ook thee zonder suiker en melk. Soms appelsap.

Een uur tot twintig minuten voorafgaand aan dichloorazijn nam ik citroenzuur in. Veel mensen hebben mij verteld dat zij misselijk worden van citroenzuur. Ik hoop dat zij een klein beetje citroenzuur wel verdragen. Ook na afloop als ik me flauw voelde nam ik af toe een paar gram citroenzuur in.
Overigens is het innemen van citroenzuur niet essentieel voor de behandeling met dichloorazijn. Het citroenzuur verminderd slechts de kans op bijwerkingen van het dichloorazijn, zonder dat het de werking van het dichloorazijn vermindert.

Week 1:
Dichloorazijn driemaal per week 90 mg per kilo lichaamsgewicht

Week 2-8:
Dichloorazijn driemaal per week 60 mg per kilo lichaamsgewicht

Stoppen bij spiertrekkingen aan de voeten of benen. Stoppen met dichloorazijn bij tintelingen aan de vingers en tenen. Bij twijfel, raadpleeg een arts.
Als gestopt wordt met dichloorazijn kan ook gestopt worden met HAART. De HAART therapie dient slechts ter versterking van de dichloorazijn behandeling.


Achtergrond nevirapine

Bij schildklierkanker
M. Landriscina. Cell differentiation and iodine-131 uptake in poorly differentiated thyroid tumour in response to nevirapine. Lancet Oncol. 2006 Oct;7(10):877-9. jcem.endojournals.org/cgi/reprint/90/10/5663.pdf

S. Modoni. Reinduction of cell differentiation and 131I uptake in a poorly differentiated thyroid tumor in response to the reverse transcriptase (RT) inhibitor nevirapine.
Cancer Biother Radiopharm. 2007 Apr;22(2):289-95.

Bij prostaatkanker
RH. Vonderheide. Vaccination of cancer patients against telomerase induces functional antitumor CD8+ T lymphocytes. Clin Cancer Res. 2004 Feb 1;10(3):828-39.

Z. Su. Telomerase mRNA-transfected dendritic cells stimulate antigen-specific CD8+ and CD4+ T cell responses in patients with metastatic prostate cancer. J Immunol. 2005 Mar 15;174(6):3798-807.

Achtergrond nevirapine in dierexperimentele en laboratoriumsituaties
M. Landriscina. Nevirapine restores hormone sensitivity in undifferentiated androgen-refractory prostate carcinoma cells. Journal of Clinical Oncology, 2006 ASCO Annual Meeting Proceedings Part I. Vol 24, No. 18S (June 20 Supplement), 2006: 13149.

M. Landriscina. Anti-tumor activity of non-nucleosidic reverse transcriptase inhibitors. Curr Pharm Des. 2007 ;13 (7):737-47 17346188

C. Pittoggi. A role of endogenous Reverse Transcriptase activity in embryo development and in tumor cell growth and differentiation. Elso Meetings 2004. 12. Poster session cancer biology I.

I. Sciamanna. Inhibition of endogenous reverse transcriptase antagonizes human tumor growth. Oncogene. 2005 Jun 2;24(24):3923-31.

M. Landriscina.. Anti-tumor activity of non-nucleosidic reverse transcriptase inhibitors.
Curr Pharm Des. 2007;13(7):737-47.

M. Suenaga. Histone deacetylase inhibitors suppress telomerase reverse transcriptase mRNA expression in prostate cancer cells. Int J Cancer. 2002 Feb 10;97(5):621-5.

A. Asai. A novel telomerase template antagonist (GRN163) as a potential anticancer agent. Cancer Res. 2003 Jul 15;63(14):3931-9.

Achtergrond azidothymidine (AZT) in dierexperimentele en laboratoriumsituaties
FX. Zhou. Radiosensitization effect of zidovudine on human malignant glioma cells. Biochem Biophys Res Commun. 2007 Mar 9;354(2):351-6.

OA. Olivero. Zidovudine induces S-phase arrest and cell cycle gene expression changes in human cells. Mutagenesis. 2005 Mar;20(2):139-46. Epub 2005 Mar 22.

JS. Modica-Napolitano. The selective in vitro cytotoxicity of carcinoma cells by AZT is enhanced by concurrent treatment with delocalized lipophilic cations. Cancer Lett. 2003 Jul 30;198(1):59-68.

J. Pressacco. Combination studies with 3'-azido-3'-deoxythymidine (AZT) plus ICI D1694. Cytotoxic and biochemical effects. Biochem Pharmacol. 1993 Dec 3;46(11):1989-97.

AM. Tejera. Chronic in vitro exposure to 3'-azido-2', 3'-dideoxythymidine induces senescence and apoptosis and reduces tumorigenicity of metastatic mouse mammary tumor cells. Breast Cancer Res Treat. 2001 Jan;65(2):93-9.

J. Murakami. Inhibition of telomerase activity and cell proliferation by a reverse transcriptase inhibitor in gynaecological cancer cell lines. Eur J Cancer. 1999 Jun;35(6):1027-34.

B. Chandrasekaran. Synchronization of cells in the S phase of the cell cycle by 3'-azido-3'-deoxythymidine: implications for cell cytotoxicity. Cancer Chemother Pharmacol. 1995;35(6):489-95.

Z. Yang. The effect of telomerase inhibitors on oral squamous carcinoma cells. Hua Xi Kou Qiang Yi Xue Za Zhi. 2003 Jun;21(3):231-4.
TA. Datta. Persistent inhibition of telomerase reprograms adult T-cell leukemia to p53-dependent senescence. Blood. 2006 Aug 1;108(3):1021-9. Epub 2006 Mar 28.

Achtergrond didanosine in dierexperimentele en laboratoriumsituaties
Q. Meng. Molecular analysis of mutations at the HPRT and TK loci of human lymphoblastoid cells after combined treatments with 3'-azido-3'-deoxythymidine and 2',3'-dideoxyinosinedagger. Environ Mol Mutagen. 2002;39(4):282-95.

JA. Sparano. Pilot trial of infusional cyclophosphamide, doxorubicin, and etoposide plus didanosine and filgrastim in patients with human immunodeficiency virus-associated non-Hodgkin's lymphoma. J Clin Oncol. 1996 Nov;14(11):3026-35.

B. Macchi. Pharmacological and biological aspects of basic research on nucleoside-based reverse transcriptase inhibitors. Pharmacological Research Volume 46, Issue 6, December 2002, Pages 473-482.


De zaak Wim Huppes

Dichloorazijn behandeling prostaatcarcinoom Wim Huppes (25-08-1954)

Medische geschiedenis
April 2007: ROUTINECONTROLE huisarts: PSA 8.5 ng/ml (te hoog)
biopten, MRI& botscan: prostaatkanker (T2G8N0M0)

Mei 2007: PIJNKLACHTEN ter hoogte van de bekkenbodem
start hormonale behandeling: bicalutamide (Casodex) 2 dd 50 mg

Juni 2007: Beperkte (ongunstige) reactie op hormonale therapie
PSA van 8,5 naar 5,5 ng/ml
PIJNKLACHTEN BLIJVEN

Mijn boordeling van de situatie: Ik vind de beeldtechniek erg slecht van kwaliteit. Het is daardoor lastig mijn situatie te beoordelen. Omdat er op de foto's geen uitzaaiingen zijn te zien is de kans dat een operatie mij geneest volgens mijn arts 30-65%; dus kies ik hiervoor. Ik ben er echter niet helemaal gerust op. Mijn pijnklachten wijzen erop dat er meer aan de hand is dan er op de foto's is te zien.

De richtlijn schrijft voor dat de operatie wordt gestopt als er een lymfklier wordt gevonden met kanker. Ik wil echter dat mijn prostaat per sť wordt verwijderd, omdat de condities in de prostaat ongunstig zijn voor eventuele latere medicamenteuze behandelingen van mijn prostaatkanker. In de prostaat heerst een lage zuurstofgraad. De zuurgraad is ook laag. In overleg met mijn behandelend arts wordt besloten tot een prostaatoperatie, waarbij de lokale lymfklieren ook worden verwijderd. De operatie zal niet gestopt worden als er een lymfeklier positief is.

Bovendien blijven op mijn verzoek, vlak voor de operatie, de potentie gevende zenuwen zitten. Ik wordt gewaarschuwd dat dit de kansen op genezing verminderd en de kans op het behouden van pijnklachten sterk doet toenemen. Ik wil mijn zenuwen echter houden, omdat ik in geval van genezing potent wil blijven. Omgekeerd is mijn genezingskans bij doorgroei van de kanker in de zenuwen toch vrijwel nul. Bovendien zie ik de pijnklachten van de zenuwen als een manier om de effecten van eventuele aanvullende medicamenteuze therapieŽn te monitoren. Tenslotte is het nu eenmaal zo dat de richtlijn als volgende stap bestraling voorschrijft, waarbij de zenuw toch kapot wordt gestraald.

Juli 2007: tumorchrirugie (T4G8N1M0)
prostaatresectie + bekkenlymfklierdissectie tot iliaca interna

Mijn beoordeling operatie: het valt tegen. Gezien de grote uitgebreidheid van de kanker, die niet op de foto's is te zien, ook niet achteraf, is er met absolute zekerheid lokaal tumor blijven zitten en zijn er lymfklier- en botuitzaaiingen. Met grote waarschijnlijkheid zijn er ook verdere uitzaaiingen door het gehele lichaam. De door de patholoog anatoom beoordeelde kwaadaardigheidgraad van Gleason 8 moet opgehoogd worden tot Gleason 10 (hoogste graad van kwaadaardigheid) wegens de grootte van verwijderde tumormassa die eerder past bij een PSA van rond de 20 dan bij een PSA van < 10 ng/ml.

Er zijn bijkomende tekenen van zeer hoge kwaadaardigheid van de tumor:
" De primaire tumor besloeg de gehele prostaat; rondom groei door het kapsel. Niet alle tumor is verwijderd.
" De lymfklieren rechts in het bekken (5/5) en langs het heiligbeen (2/8) bevatten tumor, met groei door het kapsel. Niet alle tumor is verwijderd. Links is ook veel tumor.
" De zaadblaasjes bevatten tumor. Er is tumor achtergebleven.
" Het snijvlak bij de blaas bevat tumor. Er is tumor achtergebleven.

Augustus 2007: PSA kleiner dan 0.2 ng/mL

PIJNKLACHTEN VERERGEREN
start aanvullende hormonale behandeling (chemische castratie per 03-08-2007)
gosereline (Zoladex) 10,8 mg per 12 weeks

deze door mijn arts voorgeschreven therapie vul ik zelf aan met estradiol (Progynova) 2 dd 1 mg (+ aspirine) (oestrogeen voorkomt hot flushes)

September / Oktober 2007: PIJNKLACHTEN REAGEREN NIET OP CASTRATIE

Mijn beoordeling situatie: de standaardtherapie zoals die wordt aangeboden en is voorgeschreven in de richtlijn is niet adequaat voor mij. De operatie heeft mij niet genezen. De aanvullende hormonale therapie is niet effectief. De verder in de richtlijn nog voorgeschreven behandeling lijkt niet adequaat. De voorgeschreven aanvullende bestraling van het bekken kan mij niet genezen, terwijl het een bloederige pijnlijke ontlasting en urine geeft en impotentie veroorzaakt. De voorgeschreven chemotherapie kan mij evenmin genezen. Bestraling en chemotherapie geven, ondanks alle bijwerkingen, waarschijnlijk geen of slechts zeer gering levensverlenging.

Ik zoek in de literatuur een mix van geneesmiddelen bij elkaar die erop is gericht de groei van organen met de vorm van een klier te remmen. Omdat de prostaat ook een klier is, zou dit effect kunnen hebben. Ik zie het als een experiment. Ik dwing mijzelf alleen medicijnen te gebruiken die in Nederland al gebruikt worden bij enigerlei ziekte.
Ik wil het effect van dit experiment niet alleen monitoren op mijn pijnklachten, maar ook op de borsten die ik inmiddels heb gekregen door de oestrogeenbehandeling. Borsten zijn ook klieren. Mijn borsten moeten door de therapie verdwijnen.

Ik kies voor een kinaseremmer die kliergroei remt. Ik vul dit aan met AIDS remmers (HAART) die ik selecteer op specifieke antikanker werking volgens de literatuur.
Ik zoek bij diverse medische centra gespecialiseerd in AIDS/HIV behandeling hulp, maar die wordt mij niet gegeven. "Je hebt niet lang meer, geniet van je laatste dagen. Stop met je experimenten. Volg de richtlijn." Ik vraag mijn huisarts te bemiddelen. Het lukt niet. Ik besluit het zelf te doen.

Oktober 2007: start experimentele therapie erlotinib + HAART, die bestaat uit:
erlotinib (Tarceva) 150 mg; om de dag 1 de andere dag Ĺ
nevirapine (Viramune) 2 dd 100 mg
didanosine (Videx) 2 dd 400 mg
azidothymidine (Retrovir AZT) 2 dd 300 mg

November 2007: PIJNKLACHTEN WEG, maar toenemende misselijkheid, uiteindelijk
resulterend in chemobraken.
diverse dosisverlagingen alle middelen erlotinib + HAART

PIJNKLACHTEN KOMEN TERUG NA TWEE WEKEN

Mijn beoordeling: erlotinib + HAART helpt, maar is onaangenaam. De volle dosis erlotinib + HAART doet ook mijn borsten verdwijnen, maar zodra ik de dosis verlaag tot een niveau waarbij de misselijkheid verdwijnt komen mijn borsten weer terug. De pijn aan de zenuwen komt even later ook terug. De therapie heeft mij klaarblijkelijk niet genezen. Erlotinib + HAART gaat voor mij gepaard met een onacceptabele afname van de kwaliteit van leven.

December 2007: VERERGERING PIJNKLACHTEN. Uitbreiding pijn bekkenbodem, nu ook pijn in ribben. Snel afnemende algemene conditie. Nog maar twee uur per dag uit bed. Enorme afname van mijn spiermassa. Bovenbenen een kwart in omvang van weleer.

Conclusie: mijn conditie holt achteruit. Ik denk dat ik hooguit nog drie maanden zal leven. Mijn arts denkt dat het misschien nog iets langer kan duren. Misschien heeft hij gelijk. Mijn algemene conditie is altijd super geweest. Ik ren nog altijd meerdere keren per week. Vroeger rende ik in een uur maximaal 15 kilometer. Nu is dat nog acht kilometer.

december 2007:
Besluit: Stoppen met erlotinib + HAART. Continuering van door arts voorgeschreven chemische castratie die door mij wordt aangevuld met oestrogeen.
Start nieuw experiment met dichloorazijn

Bespreking dichloorazijntherapie
Met dichloorazijn is, voor zover ik weet, slechts 1 experiment gedaan (Medicor Cancer Centres), met in mijn ogen beroerde resultaten. Van de 110 behandelde patiŽnten hadden slechts 7 een respons en die respons was nog slechts partieel ook (http://www.medicorcancer.ca/dichloorazijntherapyData.html). Overigens beoordelen de Medicore Cancer Centres hun eigen resultaten als zeer goed.

Lichtpuntje: het in de literatuur geclaimde werkingsmechanisme (farmacodynamiek) en de dosering zijn in mijn ogen aperte onzin. [Het werkingsmechanisme is geclaimd door dhr. Evangelos D. Michelakis, in patenten en artikelen (http://www.thedichloorazijnsite.com/the_michelakis_dichloorazijn_paper.html). Hij claimt zelfdoding van de kankercellen (apoptosis) door potentiaalverandering over de membraam van de energiecentrales van de cel (de mitochondrieŽn).

Het probleem is dat kwaadaardige kankers geen mitochondrieŽn hebben. Mijn kanker heeft in ieder geval geen mitochondrieŽn (informele communicatie met UMCU; mijn eigen observatie). Dus is wat Michelakis beweert grotendeels onzin.]

Ik verwacht zelf dat het werkingsmechanisme van dichloorazijn, plat gezegd, wurging van de tumor is. De chloorgroepen op het azijn verhinderen enzymen als het pyruvaatkinase vrije elektronen af te staan aan ADP. Het werkingmechanisme is dat de cel suiker niet meer kan verbranden, geen energie meer heeft en dan sterft. Ik denk via zelfdigestie (autophagie; zie bijvoorbeeld review Nature 451: 1069).

Als ik gelijk heb over het werkingsmechanisme van dichloorazijn tegen kanker is een voorwaarde voor werking voldoende hoge dosering. Als niet voldoende hoog wordt gedoseerd dan houdt de kankercel het net uit, en sterft niet. Dit is het lichtpuntje dat ik zag. In mijn ogen moet het effect van dichloorazijn ongeveer 5 minuten na inname optreden, en uiterlijk na 15 minuten. Ik vond in de literatuur en bij rondbellen geen ervaring waarin voldoende was gedoseerd. Medicor: Ī 25 milligram (mg) per kilo (kg) lichaamsgewicht per dag. Alternatieve artsen: 200 mg tweemaal per dag. Dit is te allebei te laag gedoseerd denk ik.

Hoog doseren geeft principieel geen veiligheidsrisico's, want de letale dosis dichloorazijn is Ī 40 gram (!) per kg. Dat is echt belachelijk veel. Het is gedaan bij ratten en ik vraag me af hoe de onderzoekers die enorme hoeveelheid dichloorazijn in die beestjes hebben gekregen. (Link).

Omdat er dus waarschijnlijk geen veiligheidsrisico's zijn en ik toch op korte termijn dood zou gaan heb ik besloten tot een experiment op mijzelf met dichloorazijn. Ik kan er niet voor instaan dat het bij anderen net zo werkt als bij mijzelf. Op 7 december heb ik de werkzame dosis dichloorazijn op mijzelf onderzocht. De vraag was bij welke dosis dichloorazijn mijn pijn zou verdwijnen.

Ik zou het chloorazijn nemen op een lege maag, behalve dat ik 15 minuten voorafgaand aan de behandeling een kwart liter appelsap nam met daarin 20 gram citroenzuur. Het vooraf nemen van citroenzuur is volgens mij erg belangrijk. Citroenzuur is een suiker dat de rest van het lichaam beschermt tegen de werking van het chloorazijn. Het beschermt de kanker helemaal niet, omdat kankers citroenzuur niet kunnen verbranden. De appelsap is niet belangrijk. Het kan net zo goed water zijn. Als de maag maar weer snel leeg is.

Het is alleen jammer dat ook de zenuwbanen citroenzuur niet kunnen verbranden. De zenuwen zijn dus kwetsbaar bij dichloorazijn therapie. Ik denk dat het belangrijk is na inname van dichloorazijn de zenuwen niet te belasten. Rustig op de bank gaan liggen tot het na een paar uur is uitgewerkt. Alleen naar toilet lopen en koken voor de kinderen. Pas de volgende dag weer hardlopen.

Ik heb de dosis chloorazijn geŽscaleerd in stappen van 30 mg per kilo. Mijn experiment ging van 30 mg per kg, twintig minuten later nog 30 mg per kg en weer twintig minuten later nog 30 mg per kilo. Hierbij bleek bij mij de gecumuleerde dosis van 60 mg per kilo te werken en die van 90 mg per kilo beter te werken.

Ik loste 90 mg per kilo dichloorazijn op in Ĺ L karnemelk en spoelde na met ľ L karnemelk. Het is volgens de literatuur gebruikelijk om dichloorazijn op te lossen in water. Ik vind karnemelk echter lekkerder. Ik dronk de opgeloste dichloorazijn zo snel mogelijk op, om een zo hoog mogelijke bloedspiegel te krijgen. Het is niet vies. Het voelt koud aan in de mond, dan in de slokdarm, in de maag, de dunne darm, de lever en zelfs door het hart heen is het nog te voelen. Bij mij zakt karnemelk heel erg snel.
Ik depte na elke pauze met slikken mijn lippen af met een doek. Ik heb dat 1x niet gedaan en toen zaten er de volgende dag blaren op mijn lippen.

Ik verwacht niet dat hoger doseren dan 90 mg per kilo beter bij mij zou werken, omdat ik bij de dosis van 90 mg per kilo niets meer van mijn kanker voelde. Geweldig! En pas na ongeveer 36 uur kwam de pijn in veel mindere mate terug.

Dichloorazijn therapie had in mijn ogen buitengewoon krachtig bij mij gewerkt, maar moet herhaald worden toegediend om een radicaal genezend effect te kunnen hebben. Het is nu eenmaal zo dat een klein deel van elke kanker in rust is en dan niet gewurgd kan worden. Ik moet hier iets bekennen. Ik ben dom geweest. Ik heb het zuur van dichloorazijn gebruikt, omdat dit staat in het artikel van de Canadezen die er het allereerst over hebben gepubliceerd. Het zuur is echter opgelost in tolueen. Ik schat dat ik met de hele therapie tussen de 60 en 200 microgram tolueen heb binnengekregen. Dit is een heel klein beetje slecht voor mijn hersenen. Het is verstandiger het zout van dichloorazijn te gebruiken. In werking tegen kanker is er geen verschil tussen het zuur en het zout. Maar het voordeel is dat het zout wordt geleverd zonder tolueen. Alle getallen die ik geef over de dosis chloorazijn zijn omgerekende gewichten alsof ik het zout had genomen. Ik heb dus al gecorrigeerd voor het gewicht van natriumzout. Steunpunt magistrale bereidingen Mierlo-Hout; tel. 0492-509750.

[Ikzelf gebruikte dus onverstandig genoeg dichloorazijnzuur dat ik bestelde bij MPBiomedicals in BelgiŽ; email adres Aziza.Elmahdaoui@mpbio.com. Het kan voor sommige mensen een voordeel zijn dat het dichloorazijn dan industrieel verkregen kan worden, wat alleen een BTW nummer vergt en geen recept van een arts. Het is ook veel goedkoper. De omrekening van dosis is dan van Cl2C2O2HNa naar Cl2C2O2H2, dat scheelt 22 D op de 151 D. Bijvoorbeeld van 4,7 gram zout (dichloorazijn) wordt het 4 gram zuur (dichloorazijn) volgens de berekening 129/151 x 4,7 = 4 gram.]

Het nadenken over het tijdstip waarop de herhaalde dosis dichloorazijn moet worden gegeven is een probleem. In het begin van de behandeling is bij de gemiddelde patiŽnt de halfwaardetijd een uur, maar deze loopt na herhaalde dosering op tot 6 uur (Clin Pharmacol Ther. 1985;37:89-93). In mijn ogen wijst dit op giftigheid van dichloorazijn op het leverklaringsenzym. Ik verwacht dat er verder opkruipen van de halfwaardetijd van eliminatie kan optreden. Dit maakt een schema voor 't thuis toedienen zonder mogelijkheid om dichloorazijn spiegels in het bloed te bepalen lastig. Ik ben hier desalniettemin toe overgegaan omdat mijn contacten met het zorgveld niet bemoedigend waren bij eerdere experimenten en voorstellen tot experimenten. Ik kon ook geen foto's gemaakt krijgen of laboratorium gedaan krijgen om mijn toestand vooraf aan het experiment te documenteren. Mijn artsen zijn aardig genoeg, maar mogen niet buiten de richtlijn gaan. Mijn verzekeraar mag dat ook niet en mag ook niet vergoeden buiten het basispakket. Ik kon wel dure bestraling en chemotherapie krijgen, de organisatie van de gezondheidszorg komt op mij dus geheel onlogisch over.

Ik vind het niet goed dat ik geen geavanceerde technieken kon gebruiken om te meten wat de beste dosis dichloorazijn is. Ik vind dat oncologen kankerpatiŽnten hierbij moeten assisteren. Ik heb hier een boek over geschreven: We zijn de klos. Veen Magazines.

Ik heb gekozen voor het schema: driemaal per week doseren. Eerst drie maal 90 mg per kilo, daarna 60 mg per kilo. Stoppen bij het optreden van spierschokjes aan de onderkant van de kuiten. Dus ik deed:
Week 1 > 3 maal 90 mg per kilo lichaamsgewicht.
Week 2-23 > 3 maal 60 mg per kilo lichaamsgewicht.

Ik moet hier iets bekennen. En dat is dat ik geen idee heb hoe dichloorazijn het beste herhaald kan worden gedoseerd. Ik ben blijven twijfelen of het niet beter is om twee maal per week 90 mg per kilo te geven. Het idee is namelijk dat kankercellen niet een beetje gewurgd kunnen worden. Ze worden gewurgd of ze worden niet gewurgd. Daarom is het eigenlijk verstandig om hoog te doseren. Om 90 mg per kilo te gebruiken en niet 60 mg per kilo zoals ik na de eerste week ben gaan doen.

Mijn vrouw houdt echter erg veel van mij en die was bang dat de hoge dosering van 90 mg per kilo slecht voor mij zou zijn. Hoewel ik erg opknapte van de eerste drie maal dat ik 90 mg per kilo nam. Al na een week 90 mg per kilo therapie rende ik weer 10 km per uur in plaats van het eerdere gesukkel op 8 km per uur. Ik was het, uit aangeleerde gewoonte, met mijn vrouw eens.

Omdat dichloorazijn erg effectief is kan het, denk ik, minder vaak gegeven worden dan drie maal in de week. Mogelijk is zelfs 1x per week genoeg. Ik weet het echt niet. Mogelijk kan een pauze van een week nemen in de therapie ook geen kwaad. Ik denk dat mensen die al eerder behandeld zijn met cytostatica er goed aan zouden doen de frequentie van behandeling laag te houden. Als ikzelf met cytostatica was behandeld geweest zou ik twee per week gestart zijn en nadat ik me wat beter was gaan voelen zou ik zelfs hebben overwogen om terug te gaan naar 1x per week. Dit geeft de zenuwen de kans om te herstellen.

Dus als ik het weer moest doen zou ik nemen:
Week 1 en verder > 2 maal 90 mg per kilo lichaamsgewicht.

Maar goed. Ik nam dus niet tweemal in de week dichloorazijn, maar nam het dus drie maal per week. De eerste week 90 mg per kilo. Daarna 60 mg per kilo. Ik moet hierbij bekennen dat ik een erg onzuiver weegschaaltje had. Voor brieven.

Werking en bijwerkingen. Na 7-8 keer doseren trad een lichte krachtsvermindering van de onderbenen op, die daarna stabiel bleef. Ik ging niet harder lopen dan de 10 km per uur, hoewel ik me wel steeds beter ging voelen. Na 10-12 keer waren alle symptomen van mijn kanker verdwenen. Na ongeveer 15 keer trad een verminderd gevoel aan de top van mijn grote tenen op, die gering toenam. Het verminderde gevoel is uitgebreid tot halverwege mijn grote teen. Ik kreeg een koud gevoel in het verloop  van mijn zenuwen. Na 23 keer traden flink spierschokjes aan de onderbenen en voeten op. Bij nader onderzoek waren toen ook alle reflexen weg. Ik kreeg tegelijkertijd met het optreden van de spierschokjes een lichte trilling aan mijn handen. De zenuwen aan mijn armen en benen voelden aan als ijs.

Na de 23ste keer ben ik gestopt met de behandeling. Tijdens de behandeling bleef ik mij heel erg goed voelen. Mijn algemene conditie ging enorm vooruit. Ik ben nooit misselijk geworden. Ik moest uitkijken niet teveel te eten. Alles smaakte weer goed. Mijn lever is niet vergroot geraakt. De leverfuncties zijn door de huisarts 1x gecontroleerd na de 12ste maal. Ze zijn in het UMCU gecontroleerd na de 23ste keer. Ik neem aan dat er geen afwijkingen waren.

Vier dagen na de 23ste keer dichloorazijn was op de scan (choline-PET scan in UMCG) geen tumor te zien. Deze opname werd gemaakt onder de nog steeds door mij gebruikte hormonale therapie van gosereline (Zoladex) en bicalutamide (Casodex) die door mijn arts werd voorgeschreven. Aansluitend aan de scan was er controle bij mijn arts in het UMCU. In overleg hebben we alle medicatie toen gestopt. Mijn arts wil de scan herhalen als ik over Ĺ jaar nog klachtenvrij ben. Dit lijkt mij een goed idee. Mijn arts gelooft in dichloorazijn als er dan weer niets meer te zien is op de scan. Ik kan me hierin vinden. Pas dan kan in geneeskundige wetenschappelijke tijdschriften worden gepubliceerd dat dichloorazijn mij mogelijk heeft genezen. Medici sluiten nooit uit dat er wonderen zijn gebeurd. Bevreemdend was dat de spierschokjes na het stoppen van de dichloorazijn therapie niet verminderden. Vijf weken na de therapie waren de spierschokjes bij wijle erger dan op dag 1 na de therapie. Als ik voor het gemak aanhoudt dat ik 5 L water per dag drink en de Amerikaanse dosering van drinkwater volg, dan was de dosis dichloorazijn die ik nog binnenkreeg via het kraanwater 0,35 mg per dag. (Link). Ik ben toen op bronwater overgegaan.

Na een week bronwater waren de spierschokjes bijna weg. Ik kon toen ook weer met heel veel moeite een reflex uit mijn kniepezen slaan. De trilling van de handen was ook weg. De krachtsvermindering van de beenspieren was weg. Ik liep na die week plotseling weer 12 km in een uur. Ik denk dat het beetje dichloorazijn uit het drinkwater mijn neurologische symptomen onderhield. Nu, drie maanden na mijn dichloorazijn therapie, ben ik nog verder hersteld. Maar de spiermassa aan mijn bovenbenen is nog steeds niet volledig terug. Ik loop nu ongeveer 13 km in een uur. Ik heb alleen nog neurologische symptomen als ik per ongeluk kraanwater drink. Zelfs dan heb ik nu geen spierschokjes meer aan de kuiten, maar alleen nog aan de voeten. Na sommige vaste maaltijden treden ook symptomen op. Zou er dichloorazijn in sommige voedselbronnen zitten? In mijn ogen is het dus erg belangrijk om de behandeling van dichloorazijn niet te combineren met kraanwater. In kraanwater zit dichloorazijn. Dat kleine beetje dichloorazijn in het kraanwater is voldoende om schade aan het zenuwstelsel te onderhouden.Ik voel mij beter. Er is een onbekende kans dat mijn kanker terugkomt.

Het succes dat ik met dichloorazijn had bij de behandeling van mijn prostaatkanker is in principe toepasbaar op alle kwaadaardige vormen van kanker. Toch moet ik stellen dat mijn succes mogelijk niet herhaald kan worden bij anderen. Ik mag als medicus anderen niet adviseren af te wijken van de richtlijnen zoals die worden voorgeschreven door de Nederlandse overheid. Als ik dat wel zou doen kan dan serieuze juridische consequenties hebben voor mijn status als internist.


Links


 

 


 


View My Stats