chlorella algen - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email


Waar voordelig te koop?

Chlorella pillen/poeder met korting inkopen? Bezoek dan deze webshop met vele
natuurlijke supplementen.

Link


Wat is Chlorella ?

Veel mensen zijn al bekend met de alg Spirulina maar weten niet dat er nog een veel krachtiger algensoort is: Chlorella. Deze alg is in Azië al belangrijker als supplement dan vitamine C en wordt nu langzamerhand bekender in Europa. Hieronder veel informatie over deze alg en haar werking.

Chlorella is een eencellig groenwier, dat rijk is aanchlorofyl en vol voedingsstoffen zit. Dit wier wordt geacht de spijsvertering te bevorderen en het immuunsysteem te versterken. Chlorella bevat tot 5 procent chlorofyl, terwijl een vloeibaar chlorofylextract uit alfalfa hooguit 2 procent bevat. Aangenomen wordt dat Chlorella de groei stimuleert van Lactobacillus, een darmbacterie die de dikke darm helpt goed te functioneren. Het cellulosemembraan van Chlorella bindt zware metalen als cadmium en lood en ontgift daardoor de darmen.

Chlorella is een groene micro-zoetwateralg en een bijzonder complete voedingsbron voor de mens. Het bevat alle vitamines behalve vitamine D. Bevat in het bijzonder meer vitamine B12 dan orgaanvlees, en veel bètacaroteen. Ook bevat één soeplepel chlorella 3 maal zoveel ijzer als de Dagelijks Aanbevolen Hoeveelheid. Het bevat 60% eiwit, dat is het hoogste eiwitgehalte van elk voedsel. Het bevat ook de grootste hoeveelheid omega-3-vetzuren en chlorofyl van alle zoet- en zoutwateralgen; deze helpen de “slechte cholesterol” te verlagen.

Onderscheidt zich door zijn grote hoeveelheid volwaardig eiwit, natuurlijke DNA/RNA, dat helpt het verouderingsproces te vertragen, chlorofyl en chlorella groei factor. Chlorofyl reinigt de darmen en het bloed, versterkt de wand van maag en darmen, heeft een antibacteriële en antischimmel werking. De groei factor zorgt voor een verbetering van het vermogen om weefsels te herstellen en heeft een gunstige invloed op de darmflora. Door een speciaal procédé wordt de onverteerbare celwand gebroken zodat de voedingsstoffen voor de mens beschikbaar worden.

Gunstige eigenschappen:

 • Verdrijft vermoeidheid
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Prestatieverbeterend
 • Helpt bij bloedarmoede
 • Vertraagt het verouderingsproces
 • Verbetert spijsvertering en stoelgang, helpt tegen constipatie
 • Helpt bij het vermageren
 • Houdt huid fris en jong
 • Helpt bij slechte adem en lichaamsgeurtjes
 • Helpt tegen hoge bloeddruk
 • Stimuleert de interferonproductie die zelf de productie van macrofagen

Introduktie

Ons lichaam heeft vitamines, mineralen en sporenelementen nodig om goed gezond te blijven. Zonder voldoende noodzakelijke voedingsstoffen kan een gezond lichaam niet voortbestaan. Een groot aantal welvaartsziekten wordt veroorzaakt door onvolwaardige voeding, lucht- en waterverontreiniging, gifstoffen en stress. Onderzoek toont steeds meer aan dat ziekte en ziekteprocessen samenhangen met tekorten van noodzakelijke voedingsstoffen. We leven vaak te snel, de tijd vliegt en het ritme van gezond eten is al snel gebroken. Voedingssupplementen worden alom gerespecteerd en in de geneeskunde wordt die ondersteunende functie bij de behandeling van ziekten aanvaard.

Chlorella is geen geneesmiddel. Het is een plant die tot de familie van de micro-alg behoord. Chlorella doodt geen virussen of microben, iedere chlorella-cel bevat eiwitten zoals vezels, chlorofyl, vitaminen, mineralen en aminozuren.

Chlorella is een ééncellige alg, één van de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Chlorella is microscopisch klein, 2 tot 8 micron, dat komt overeen met de grootte van onze rode bloedlichaampjes. Ondanks deze nietigheid bestaat de celwand van de Chlorella-alg uit 3 lagen, waarvan de buitenste buitengewoon sterk is. Dit is vermoedelijk één van de redenen waarom deze alg een lange tijd stand heeft kunnen houden op aarde.

Gebleken is dat de stoffen die zich in de celwand van de Chlorella bevinden, zich door een natuurlijk fixerend vermogen kunnen binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een sterk reinigende werking hebben. De combinatie van deze reinigende stoffen noemt men ook wel de Chlorella Groei Factor (CGF). Dankzij het hoge gehalte aan chlorofyl vergemakkelijkt Chlorella het verteren van voedingsstoffen als eiwitten en remt het de groei van ongewenste bacteriën. De behandeling van darm- en maagklachten kan met Chlorella effectief worden ondersteund. Chlorella maakt het bloed krachtiger; het helpt het calciumgehalte op peil te houden en het verbetert de opname van ijzer.

Chlorella geeft weer energie en helpt bij een fenomeen als voor- en najaarsmoeheid, het versterkt het afweersysteem, het ondersteunt het herstel na ziekte en het geeft voedselallergieën minder kans.

Het zelfregelende vermogen van het lichaam is in staat om veel te corrigeren en af te breken, maar dat kost wel veel energie. Het lichaam bevat van nature een afweersysteem die eventuele schadelijke stoffen kan elimineren. Hiervoor heeft het lichaam wel bepaalde vitaminen (anti-oxidanten) in voldoende hoeveelheid nodig zoals o.a. de vitaminen A, C en E. Samen met de Chlorella Groei Factor zorgen zij ervoor dat Chlorella de inwendige reiniging bevorderen. Chlorella werkt bloedzuiverend, ontslakkend en darmreinigend.


IJzerstapelingsziekte

Mensen met deze ziekte adviseren wij geen algen te nemen omdat algen het HB van je bloed verhogen. Dit is voor veel mensen gunstig die bijvoorbeeld weinig rood vlees eten maar voor mensen met deze aandoening kan dit averrechts werken. Ook vitamine C zorgt voor een betere opname van ijzer dus ook mee uitkijken. Verder is bekend dat chlorofyl (bladgroen) je darm kan beschermen tegen schade door ijzer uit rood vlees (link).

Tip: Diana Prins


Chlorophyl en darmkanker

Uit epidemiologische studies blijkt dat een hoge consumptie van groene groenten, en vooral van bladgroenten, de kans op het ontstaan van darmkanker verkleint. Werkzame stof is waarschijnlijk het bladgroen of het chlorophyl, ontdekten de Wageningers toen ze de spinazie vervingen door pure chlorophyl en daarmee dezelfde resultaten behaalden. Wat het bladgroen precies doet, werd duidelijk toen de onderzoekers de uitwerpselen van hun proefdieren analyseerden. In de keutels van de ratten die haem en spinazie of puur bladgroen kregen, vonden de onderzoekers meer onveranderde haem terug dan in de keutels van ratten die alleen haem hadden gekregen. Kennelijk voorkomt bladgroen dat het organische ijzer wordt omgezet in een andere stof – en is het die andere, nog onbekende stof, die in de darmen de cellen aantast. Pogingen van de Wageningers om de structuur van die stof te achterhalen zijn mislukt. Ze noemen hem voorlopig haem factor.

http://www.wur.nl/nl/nieuws/bericht0441_2.html


Is Chlorella te koop in Nederland ?

Chlorella is verkrijgbaar via een aantal reform winkels maar vrij kostbaar. Gezien de hoge prijs ben ik op zoek gegaan naar de fabrikanten en heb besloten dit zelf te gaan importeren. Ik kan op dit moment het volgende leveren waarbij u flink geld kunt besparen. Zeker de mensen die Chlorella dagelijks gaan gebruiken kunnen zeer voordelig inkopen. Bij ons geen tussenhandel, dure verpakkingen, reclame campagnes maar gewoon de laagste prijs voor pure chlorella poeder of tabletten.

Alle genoemde prijzen zijn incl 6% btw. Tabletten zijn gemaakt van pure Chlorella poeder zonder bindmiddelen en toevoegingen. Chlorella poeder en tabletten zijn minimaal 1-2 jaar houdbaar. Vragen ? bel ons dan op: 0346-330038 of email ons op ugamedia@wirehub.nl


Voedingswaarde Chlorella uit Korea - per 100 gram

Vitamines Samenstelling
Chlorofiel 2400 mg Eiwit 60.6 g
Caroteen 106 mg Koolhydraten 3.7 g
Vitamine A potency 58,900 IU Vet 12.8 g
Vitamine B1 1.29 mg Vezels 13.0 g
Vitamine B2 4.55 mg Ash 4.5 g
Vitamine B6 1.62 mg Moisture 5.4 g
Vitamine C 74 mg Caloriën 372 Kcal
Vitamine E 22.8 mg
Vitamine K1 263 ug Amino zuren
Biotine 0.30 mg Alanine 4.38 g
Choline 230 mg Arginine 3.51 g
Foliumzuur 4.50 mg Aspartic acid 4.86 g
Inositol 304 mg Cystine 0.71 g
Niacin 32.1 mg Glutamic acid 6.60 g
Pantothenic acid 1.80 mg  Glycine 3.19 g
Histidine * 1.16 g
Mineralen  Isoleucine * 2.04 g
Calcium 5.1 mg Leucine * 4.52 g
Koper 0.14 mg Lysine * 4.88 g
Jodium 1.20 mg Methionine * 1.20 g
Ijzer 22.4 mg Phenylalanine * 2.48 g
Magnesium 310 mg Proline 2.54 g
Manganese 3.84 mg Serine 2.19 g
Fosfor 1,060mg Threonine * 2.38 g
Kalium 1,120 mg Tryptophan * 1.01 g
Sodium 1.8 mg Potassium 1,120 mg
Zink 3.37 mg Tyrosine 1.64 g
Valine * 3.14 g

Chlorella uit Korea

Chlorella is een ééncellige alg en bestaat al meer dan 2 miljard jaar op onze aarde. Deze alg is ondekt in het jaar 1890 door een Nederlandse wetenschapper de heer M.W. Beijerinck. Hij noemde deze alg Chlorella, Chloros (groen) om zijn kleur en Ella (klein) omdat de vorm van de alg heel klein is. Chlorella is bolvormig met een diameter van 2-10 um en groeit in helder water. Medio 1900 heeft Duitsland Chlorella verder onderzocht en onderzoek is voorgezet door Amerika en Japan. Gedroogde Chlorella bevat meer dan 50% proteine, een hoog concentraat chlorofyl en een groei activerend materiaal genaamd CGF (Chlorella Growth Factor) Gebleken is dat de CGF die zich in de celwand bevinden, zich kunnen binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een reinigende werking hebben. Daardoor is sinds 1970 de vraag naar Chlorella als gezondheidsproduct zeer sterk toegenomen.

Het verschil tussen Chlorella en Spirulina.
Spirulina is een meercellige alg, spiraalvormige plant die groeit in zout water. Gedroogde poeder van Spirulina lijkt sprekend op Chlorella om zijn karateristieke groene kleur, maar het verschil van vorm kan gemakkelijk herkend worden door middel van een microscoop. Door hogere concertatie van proteinen in de Spirulina had men in eerste instantie meer aandacht voor deze alg, maar Spirulina bevat geen CGF.

Koreaanse Chlorella is van topkwaliteit, omdat zij Dark culturing methode gebruiken. Bright culturing = open site culturing (buiten), wordt gebruikt in Taiwan, Indonesie, China en Zuid-Japan. De kwaliteit van het product is mede afhankelijk van de buiten temperatuur en andere weersinvloeden zoals regen (zuur- en wat de regen allemaal met zich mee brengt), vervuiling van andere dieren, planten en bacterieen, dit omdat de productie zich buiten bevindt. Deze methode is minder productief en goedkoper. Dark culturing = binnen, de ruimten zijn afgesloten, wordt gebruikt door Korea en Noord-Japan. Het is een compleet hygienisch proces, stabiele en constante productie.

Ingredienten:
Vitamine: A (58,900IU/p100gram) B1, B2, B6, C, E (22.8mg/p100gram), caroteen, Foliumzuur, Biotine, Inosiltol, Choline.
Mineralen: Calcium, Ijzer, Fosfor, Natrium, Kalium, Zink, Koper, Magnesium, Ureum.
Aminozuren: Arginine, Lysine, Histidine, Phenylalanine, Typosine, Leucine, Isoleucine, Methionine, Valine, Alanine, Glycine, Proline, Glutamine-zuur, Serine, Treonine, Asparagine-zuur, Tryptofaan, Cystine.

Vetten: 12.8 mg/p100gram, onverzadigde vetzuren 72.1%, verzadigde vetzuren 21.2%.

Voedingswaarde per 100 gram: Energie 1.578 Kj (374 Kcal) Eiwit 60.0 gram
Koolydraten 5.4 gram Vet 12.8 gram.


 

Vraag en antwoord

Vtaliserende co-factoren Hoe multi of mega een voedingssupplement ook moge zijn, bij de bereiding ervan worden wel eens vraagtekens gezet. Steeds meer wetenschappers huldigen het standpunt dat preparaten met vitaminen en mineralen, met hoeveel zorg en kennis ook ontwikkeld, niet kunnen tippen aan een groen voedingssupplement of een supplement waaraan een groene basis is toegevoegd. Groen, als het ware kant-en-klaar door de natuur aangeleverd en die slechts een bewerking ondergaan om het gebruik te vergemakkelijken of om beter door het lichaam te worden opgenomen. Veel van de thans op de markt verkrijgbare voedingssupplementen zijn synthetische derivaten, waarbij altijd de vraag rijst of het lichaam wel in staat is om alle stoffen op te nemen, omdat er zoveel vitale en lichaamsvriendelijke co-factoren missen. Groene voedingssupplementen bevatten die co-factoren wel.

Naast bekende stoffen als vitaminen, mineralen en aminozuren bevat Chlorella een hele reeks andere substanties, waarvan het beschermende en geneeskrachtige potentieel enorm is. Pigmenten zoals chlorofyl, tal van carotenoïden, groeifactoren, polysacchariden, glycolipiden, enzymen, kortom, allemaal belangrijke co-factoren die van groot belang zijn om o.a. verouderingsprocessen te vertragen, ja zelfs om degeneratieve aandoeningen te behandelen. Zonder meer vergroten ze al het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen, ook synthetische, te verwerken, op te nemen en de reststoffen daarvan af te voeren. Ook spelen ze een rol in de verdediging van het lichaam tegen bijvoorbeeld infecties.


Groene zoetwater algen

Dr. Jensen, een Amerikaanse natuurarts met meer dan 60 jaar praktijkervaring, honderden rapporten, boeken e.v.a. is de man die chlorella in de belangstelling heeft gebracht. Toen Dr. Jensen Charlie Smith, de oudste levende Amerikaan, ging bezoeken, was Charlie 135 jaar oud. Hij was gezond, helder van geest en had een buitengewoon geheugen.

Dr. Jensen's eerste vraag was "Wat was je voedsel de laatste dertig jaar ?" De reactie van Charlie was : "sardines uit blik en crackers..." Dr. Jensen kon zijn oren niet geloven. Maar na wat speurwerk ontdekte hij dat sardines het voedsel waren met het hoogste gehalte aan RNA (Ribo-Nucleïne-Factor). Het eten van voeding met een hoog RNA/DNA-aandeel zorgt voor het herstel en de produktie van menselijk RNA/DNA. Men gelooft dat het verval of beschadiging van RNA en DNA in de cellen de belangrijkste factor is in veroudering en degeneratieziekten.

Uitvoerige research - vooral in Japan - van chlorella pyrenoidosa, een groene, eencellige zoetwateralg, toont aan dat chlorella het voedsel is met het hoogst gekende aandeel van RNA. (ter vergelijking : sardines : 0,59% - chlorella 10%)

Maar er is nog een andere buitengewone eigenschap van chlorella, genoemd de "chlorella groeifactor" (CGF) Het is een eigenschap die wetenschappers van over de gehele wereld bezig houdt. Wetenschappers vinden geen antwoord op de vraag waarom chlorella sneller groeit dan om het even welk ander voedingsmiddel dat door de mens wordt gekweekt. Chlorella verviervoudigt zichzelf iedere 20 uur. Wanneer de CGF door de mens wordt geconsumeerd, verhoogt het vermogen weefsels te herstellen en te genezen aanzienlijk. Bovendien vermeerdert de groeisnelheid van de lactobacillus (gewenste bacteriën) in de darm.


Het regelmatig en dagelijks gebruik van Chlorella resulteert al vrij snel in:

 • verhoogde alertheid, kreativiteit
 • algemeen welgevoelen (meer neurotransmitters)
 • gevoel om beter bij je eigen kern te zijn.
 • beter kort en lange termijngeheugen, intensere droomherinneringen.
 • verbeterd energie- en prestatieniveau
 • sterker immuunsysteem
 • beter concentratievermogen, probleemoplossing.
 • vertragen en mogelijk omkeren van het verouderingsproces
  ( = degeneratieve ?ziektes? )
 • verbetering bloedkwaliteit (de chlorophilstruktuur is vergelijkbaar met hemoglobine molekule )
 • verbeterde darmwerking en een normalisering van de stoelgang !!!
  (meer lactobacillus)
 • versnelde herstelling na kwetsuren en operaties
  (aanleveren van opneembaar DNA/RNA)
 • algemene ontgiftiging ook van zware metalen : kwik, amalgaan, lood, uranium en cadmium.
 • uitscheiding van overtollig aluminium ingevolge langdurig gebruik van
  Alu keukengerei, wat gerelateerd wordt aan Alzheimer. Dit vraagt
  echter een wat langere periode.

Amalgaan vullingen en Chlorella

Zoals je misschien weet bestaan je vullingen voor een deel uit kwik dat de nodige problemen kan geven met je gezondheid omdat een deel van dit kwik weer in het lichaam kan terugkomen. Chlorella kan ook hierbij een rol spelen:

Middelen ter ontgifting van kwik:

1. Chlorofyl aanwezig in o.a. jonge grassen en algen als chlorella en spirulina
(in de handel in flessen van een halve liter (Vita producten) en in poedervorm
(Spirulina, tarwegras, Green Magma etc.) elke dag een scheut of theelepel in
(bron)water. Bindt zware metalen: d.m.v. uitwisseling van het magnesiumatoom
in het chlorofyl molecuul tegen een kwikatoom.

Gouden kronen, wortelkanalen en wortelpunten die met amalgaam zijn
gevuld verergeren de kwikvergiftiging dramatisch. De tandarts heeft over
het algemeen geen enkele kennis van de toxicologie en hoe metalen op elkaar
inwerken. Daarom wordt gedachteloos kwik, koper, zilver, roestvrij staal
(bestaande uit ijzer, chroom en nikkel), palladium, goud, aluminium, magnesium
en nog veel meer legeringen in de mond geplaatst. De uitwerking op het menselijk
organisme ontmoet vervolgens een muur van onverschilligheid binnen de tandheelkunde maar ook binnen de medische wereld. Er worden zelfs radioactieve metalen zoals uranium toegepast in de mond!

Metaalvergiftiging veroorzaakt depressieve stemmingen, suicidale gedachten, geweldsfantasieën onberekenbaarheid en ongeordendheid. De lichamelijke en psychische klachten kunnen variëren van moeheid het chronische vermoeidheidssyndroom, ME of CVS is typisch veroorzaakt door zware metalen (o.m. kwik uit amalgaamvullingen en lood uit benzine en waterleidingen), een slechte smaak in de mond tot ernstige neurologische (MS) en gastro-intestinale
ziekten.


Ontgifting zware metalen
Aan het eind van de 70-er jaren kwam chlorophyl opnieuw in de belangstelling te staan. Vooral de effektieve ontgiftiging van zware metalen door chlorophylrijke planten heeft de aandacht getrokken. Zo werd o.a. bij een Japanse studie gevonden dat door supplementering met de chlorophylrijke chlorella-alge bij dieren met cadmiumvergiftiging, de cadmiumuitscheiding via de ontlasting verdrievoudigde en via de urine verzevenvoudigde. Bij een andere studie bleek dat wanneer aan de voeding van biergist dodelijke hoeveelheden van kwik, koper, cadmium en PCB's werden toegevoegd, de biergist toch blijft leven wanneer gelijktijdig chlorella gegeven wordt. Ook ontgiftiging van andere zware metalen (o.a. lood en uranium) door chlorella werd aangetoond.


Candida en chlorella
In deze pdf file vind u een stukje over chlorella gebruik bij candida:

De overvloed aan schimmels komt omdat zijn natuurlijke mededingers verwijderd zijn, in het geval van het gebruik van antibiotica. In het geval van de tand amalgamen of metalen, is het te
wijten aan verminderde immuniteit door verminderde weerstand door inadequate immuun respons. De candida neemt ook het kwikzilver in de darm op, waarbij het, in zekere mate, de functie vervult te voorkomen dat het kwikzilver dieper in het systeem komt. Iets wat goed is om in een programma van geneesmiddelen voor verlichting van de toxiciteit van kwikzilver in het zenuwstelsel en de hersenen op te nemen, is de chlorella met een gebroken celwand, omdat het zoals de schimmel opneemt, en het bovendien ook afvoert.


Onderzoeken naar chlorella

Chlorella verbetert glucosehuishouding

In het Verre Oosten, vooral in Japan en Taiwan, is de groene zoetwateralg Chlorella een populair voedingsmiddel. Proeven met kunstmatig diabetisch gemaakte STZ-muizen toonden glucoseverlagende effecten door Chlorella in het voer.

http://www.orthoeurope.com/home.php?page=view
ziektebeeld&ziektebeeld=82/Diabetes%20mellitus

Cherng JY, Shih MF. Improving glycogenesis in Streptozocin (STZ) diabetic mice after administration of green algae Chlorella

Department of Chemistry and Biochemistry, National Chung-Cheng University, Chia-Yi, Taiwan, ROC.

Chlorella, a type of unicellular fresh water algae, has been a popular foodstuff in Japan and Taiwan. Studies have shown the hypoglycemic effects of Chlorella in alloxan-induced and Streptozocin (STZ)-induced diabetic animals. However, the mechanisms by which Chlorella treatment affects blood glucose homeostasis have not been studied. Diabetes in ICR mice was induced by injection of STZ. Lipogenesis in vivo was measured by incorporating 3H-H2O into lipids in brown and white adipose tissues.

Glucose uptake in the liver and soleus muscles was measured by assaying 2-deoxy-D-[1,2-3H] glucose levels. The effects of Chlorella on serum non-esterified fatty acids (NEFA) were measured with commercial assay kits. Insulin-stimulated lipogenic rates in brown and white adipose tissues were unaffected by Chlorella. However, Chlorella increased 2-deoxyglucose uptake in the livers and soleus muscles in normal and STZ mice compared to that in their respective controls (p < 0.01). In addition, fasting NEFA levels were lower in Chlorella-treated STZ mice compared to H2O-treated STZ mice (p < 0.005).

The current results suggest that the hypoglycemic effects of Chlorella are due to an enhancement of glucose uptake in the liver and in soleus muscles. The improved insulin sensitivity after Chlorella treatment could be also due to lower NEFA levels, since insulin sensitivity is usually blunted by elevated NEFA in diabetes.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&
db=PubMed&list_uids=16289560&dopt=Abstract

Life Sci 2006; 78(11):1181-6

Yamagishi, Y., Hasuda S. Y., Mito, V. Experience in taking
Chlorella for healing the less curable wound, In: Huang, C.J.:
Application of Chlorella on Medicine an d Food. Technical
Bulletin, March 1970. Taiwan Chlorella Manufacture Co., Ltd.,
Taipei, Taiwan.

Honek, L, et al.: The use of a fresh water weed Chlorella
vulgaris for the treatment of the cervix after Cryosurgical
intervention. Cesk. Gynekol.
43(4):271-3, May 1978.

Hagino et al.; Effect of Chlorella on fecal and urinary
cadmium excretion in "Itai-Itai" Jpn. J. Hyg. 30(1), 77,
April 1975.

Horikoshi, T. A. Nakajima and T. Sakaguchi: Uptake of Uranium
by Various Cell Fractions of Chlorella Vulgaris. Radioisotopes
28(8), 485-487, Aug 1979.

Fink, H., Herold, E.: The quality of the protein of
unicellular green algae and their effect in preventing liver
necrosis. Zeitschr. Physiol Chem. 182-191, 1956.

Schopf, J. William: Pre-Cambrian Micro-Organisms and
Evolutionary Events Prior to the Origin of Vascular Plants.
Biol. Rev. (1970), 45, pp 319-352.

Want, L.F., Lin, 1.K., Tung, Y.C.: Effect of Chlorella on the
levels of glycogen, triglyceride and cholesterol in ethionine
treated rats. J. Formosan Medical Assoc., 79 (1), 1-10, 1980.

Vermeil, C., Morin, O., LeBodic, L.: Anti-tumoral vaccination
by peritoneal injection of micro-vegetable (yeasts and
unicellular algae). Conceptual Error or ReaIity? Archives
Medicales de L'Oest Tome 14; No. 10, pp 423-426.

Aksu, Z; Kutsal, T.: The usage of Chlorella vulgaris in waste
water treatment containing heavy metal ions. Proc. 4th Eur.
Cong. Biotech, 2, 80-8 3, 1987.

Ben-Bassat, D,; Mayer, A.M.: Reduction of mercury chloride by
Chlorella: Evidence for a reducing factor. Physiol. Pl., 40,
157-162, 1977.

De Filippis L.F.: The effect of sub-lethal concentrations of
mercury and zinc on Chlorella IV. Characteristics of a general
reducing enzyme system for metallic ions. Z. Pflanzenphysiol.
86S, 339-352, 1978.

De Filippis, L.F.; Pallaghy, C.K.: The effect of sub-lethal
concentrations of mercury and zinc on Chlorella III.
Development and possible mechanisms of resistance to metals. Z
. Pflanzenphysiol. 79S, 332-335, 1976.

Jensen, S.; Jenelov, A.: Biological methylation of mercury in
aquatic organisms. Nature, 223: 753, 1969.

Nakajima, A.; Horikoshi, T.; Sakagushi, T.: Recovery of
uranium by immobilized microorganisms. Eur. J. Appl Microbiol.
Biotech, 16:88-91, 1982.

Shieh, Y.J.; Barger, J.: Uptake of mercury by Chlorella and
its effect on potassium regulation. Planta, 109: 49-60, 1973.

Sneddon, J.; Pappas, C.P.: Binding and removal of metal
ions in solution by an algal biomass. Am. Environ. Lab, #10
9-13, 1991.

Wilkinson, S.C.; Goulding, K.H.; Robinson, P.K.: Mercury
removal by immobilized algae; (Chlorella) in batch culture
systems. Journal of Applied Phycology, 2, 223-230, 1990.

Pore, R.S.: Detoxification of chlordecone poisoned rats with
Chlorella and Chlorella-derived sporopollenin. Drug. Chem.
Toxicol., 7: 57-71, 1984.

Kojima, M.; Kasajima, T.; Imai, Y., et al: A new Chlorella
polysaccharide and its accelerating effect on the phagocytic
activity of the reticuloendothelial system. Recent Adv. Res.,
13, l1, 1973.

Merchant, R.E.; Rice, C.C.; Young, H.F.: Dietary Chlorella
pyrenoidosa for patients with malignant gl ioma: Effects on
immunocompetence, quality of life and survival. Phytotherapy
Research, Vol. 4, No. 6, 220-230, 1990.

Tanaka, K.; Koga, T.; Konishi, F.; et al: Augmentation of host
defense by a unicellular alga, Chlorella vulgaris, to
escherichia coli infection. Infect. Immun., 53, 267-27I; 1986.

Ibusuki, K.; Minamashima, Y.: Effect of Chlorella vulgaris
extracts on murine cytomegalovirus infections. Nat. Immun.
Cell Growth Regul., 9, 121-128, 1990.

Kanazawa Medical College Dept. of Serology: Effects of various
preparations made from Chlorella Pyrenoidosa cells on the
defense mechanism (immune resistance). Scient. Rep. on
Chlorella in Japan. 66-70, 1980. Silpaque Publishing, Japan.

Koniyama, K.; Hirok awa, Y.; Mocota, T.; et al: An acidic
polysaccharide, Chion A, from Chlorella Pyrenoidosa.
Anti-tumor activity and immunological response. Chemotherapy,
34, 302-307, 1986.

Konishi, F.; Tanaka, K.; Himeno, K.; et al: Anti-tumor effect
induced by a hot water extract of Chlorella vulgaris.
Resistance to Meth-A tumor growth mediated by CE-induced
polymorphonuclear leucocytes. Cancer Immunology and
Immunotherapy,&n bsp; 19, 73-78, 1985.

Kuniaki, T.; Yoshifumi, T.; Tsuruta, M.; et al: Oral
administration of Chlorella vulgaris augments concomitant
anti-tumor immunity. Immunopharmacology and Immunotoxicology,
12 (2), 277-291, 1990.

Miyazawa, Y.; Murayama, T.; Ooya, N.; et al: Immunomodulation
by unicellular green algae (Chlorella pyrenoidosa) in
tumor-bearing mice. Journal of Ethnopharmacology, 24,
135-146, 1988.

Tanaka, K., Konishi, F.; Himeno, K.: Augmentation of anti
tumor resistance by a strain of unicellular green algae ,
Chlorella vulgaris. Cancer Immunology and Immunotherapy, 17:
90-94, 1984.

Takechi, Y.; Chlorella It's Basis and Application. Gakushu
Kenku-Sha, Tokyo, Japan, Nov 30, 19 70.

Silav, V. M., Liz'ko, N.N., Fofanov, V.L, Kljuskina, N.S.:
Effect of a diet containing destroyed alga cells on the
microflora of the intestine. Kosmic. Biol. Med., 1969, No
6.&nb sp; 54-57 (Russian with English summary)

Saito, Tatsumi, Saito Taku, Oka, T.: Clinical Applications of
Chlorella Pills. Medical Examinations and New Drugs. 3.3 pp.
61 -64, 1966 .

Neveu, V.J., Morin, O., Miegeville, M., LeMevel, B.P,,
Vermeil, C., Modulation of Antibody Synthesis by an Anti-tumor
Alga. Experientia, 34/12, p 1644-1645, 1978.

Nakamura, M. et al.: Promotion of Reticuloendothelial Function
by Chlorella Components. Heath and Industry Newsletter, March
25, 1978. Agricultural Chemical Convention

Umezawa, I., Komiyama K., Shibukawa Mori, M., Kojima, Y.: An
Acidic Polysaccharide, chlon A, from Chlorella pyrenoidosa.
Chemotherapy 30(9), 1041-1045,1982.

Waslien, C.I., Calloway, D.H., Margen. S., Costa, F.: Uric
Acid Levels in Men Fed Algae and Yeast as Protein Sources. J.
Food Sci., 1970, 35, 294-298.

Shirota, Minura et al.: Regarding the Anti-virus Components
Extracted from Chlorella. Showa 42 nen Nihon nogika gakkai
koen yori, 1967.

Murayama, T., Leng-Fang, W., Yamaguc hi, N., Yin-Chin, T,:
Effect of Various Products Derived from Chlorella
Pyrenoidosa Cells on Defense Mechanism of Organism
(Immunological Resistance). The 21st Japan Bacteriology
Convention, November 1984.

Fukada, T., Hoshino, M., Endo, H,. Mukai, M., Shirota, M.:
Photodynamic Antiviral Substance Extracted from Chlorella
Cells. Applied Microbiology,
43(5 ) pp. 1809-1810, 1968.

Kashiwa, Y., Tanaka, Y.: Effect of Chlorella on the changes in
the body weight and the rate of catching cold of the 1966
training fleet crew. Japan Medical Science Meeting, Nagoya,
Japan, 1966.

White, R.C., Barber, G.A.: An Acidic Polysaccharide from the
Cell Wall of Chlorella Pyrenoidosa. Biochem. Biophys. Acta
264, l17-128, 1972.

Vermeil, C., Morin, O.: Role experimental des algues
unicellulaires Prototheca et Chlorella (Chlorellaceae) dans
l'immunogenese anticancereuse (sarcome murin BP8). Societe do
Biologic de Rennes, Seance du 21, Avril,
44 .

Matsueda S., Ichita, J., Abe, K., Karasawa, H., Shinpo, K.:
Studies on Antitumor Active Glycoprotein From Chlorella
vulgaris. Yajugaku-Sasshi, 102, 447-451, May, 1982.

Vermeil, C., Morin, O., Le-Bodic, L.: The Stimulation of
Tumoricidal Peritoneal Macrophages can be Directly Induced by
Peritoneal Implantation of Unicellular Algae in Humans. Arch
Inst. Pasteur Tunis. Mar-Jun 62 (1-2) pp. 91-94, 1985.

Ebana, Kyoko.; Biological Significance of Chlorella
Polysaccharide, Vl, Inhibition of Experimental Hyperlipemia by
a Mixture of Papain, Calcium Pantothenate and Chlorella
Polysaccharide. Fukushima-Ken Eisei Kenkyosho Kenkyu Hokoku
1969, 17(2), 15-20 (Japan)

Lin, J.K., et al.: Effect of Chlorella on Serum Cholesterol of
Rats. Taiwan Medical Science Journal, Sept. 1981.

Sakuno, T., et al.: Inhibitory Effect of Chlorella on
Increases in Serum and Liver Cho lesterol Levels of Rats.
Health Industry Newsletter, March 25, 1
45.

Okuda, 51., Hasegawa, J., Sonoda, M., Okabe, T.. Tanaka, Y.:
The effects of Chlorella on the levels of cho lesterol in
serum and liver. Jap. J. Nutr. 33;3-B, 1975.

Okamoto, K., Iizuka, Y., Murakami, T., Miyuke, H., Suziki, T.:
Effects of Chlorella Alkali Extract on Blood Pressure in SHR.
Jpn. Heart Journal,
45(1), pp 622-623, July, 1978.

Murakami, T., et a): Effect of Heterotrophic Chlorella on
Blood Pressure and Development of Apoplexy in Hypertensive
Rats. Food Research Inst., Kinku University, Japan.

Shimuzu, M., Yamada, N., Hisada, M., Suzuki, J., Inata, I.:
Effect of Chlorella on Human Pulse Wave Velocity. Kanazawa
Medical University, Dept. of Serology, April 8, 1985.

Hasuda, S., Mito, Y.: Medical Examinations of Chlorella for
hard-to-cure wounds. Medical Examinations and New Drugs 3,3,
19 66, Japan.

Terziev V., Plansk, B., Encheva, Y.: The effect of Chlorella
as a prophylactic means against bronchopneumonia. Veterinary
Science, XX(1), 36-39, 1983.

Pratt, R., et al.: Chlorellin, an antibacterial substance from
Chlorella. Science 99:351-352, 1944.

Pratt, R., Mautne r, H.: Antibiotic Activity of Seaweed
Extracts. J. Am.. Pharm. Assoc. (Scientific Edition)
40:575, 1951.

Yamaguchi, Y., Toikawu, M., Suzuki, R., Hara, T., Warita, Y.:
Therapy for peptic ulcers by Chlorella. Nippon Iji Shinpa No.
1997, pp 25-27, 1967.

Asanov, P.L.: Content of Protein and its fractions in the
blood serum of piglets given supplements of Chlorella. Uzb.
Biol. Z. 1969, No. 6, 51-52 (In Russian)

Leng-Fang, W., et al.: Protective Effect of Chlorella on the
Hepatic Damage Induced by Ethionine in Rats. J. Formosan
Medical Assoc. Vol. 78, No. 12, (Dec. 1979), pp 1010-1019.

Nomolo, K., Yokokura, T., Satoh, H., Mulai, K.: Anti-tumor
Effect by Oral Administration of Chlorella Extract. PCM-4
Gan-To-Kagaku-Ryoho, 10(3), 781-785, March 1983.

Dept. of Hygiene, Nagasaki University Medical School: The
Administration of Chlorella Extract and the Physique and
Physical Fitness of Elementary School Pupils. Sci, Reports
on Chlorella in Japan, Silpaque Pub. Kyoto, Japan. pp
53-55, 1992.


 

 

Terug naar het hoofdmenu 

 

 


View My Stats