autisme - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Astma


Mijn astma

Februari 2008 heb ik 5 dagen in het ziekenhuis doorgebracht i.v.m. mijn astma. Een beetje mijn eigen schuld, hoewel er meerdere factoren mee speelden. Om mijn lichaam te ontgiften heb ik kruiden gehad van een arts die bij het ontgiftingsproces hielpen. Ik ben daar iets te fanatiek in geweest moet ik bekennen. Als de darmen, de lever en de nieren de afvalstroom niet aankunnen gaan de longen bijspringen om het bloed schoon te houden. Dit resulteerde in een verdere verkramping. ( Nooit harder ontgiften dan het zwakste orgaan aan kan!) Tot het onhoudbaar was en er iets moest gebeuren om het beter te krijgen. Ik blies nog maar 0,5 van de 5 liter per ademteug uit. Weer thuisgekomen op internet gaan speuren naar andere mogelijkheden dan medicatiegebruik daar deze medicatie bij mij voor psychische problemen ging zorgen. Dit wel aangeven in het ziekenhuis maar daar was men er niet zo van onder de indruk, de longen functioneerden immers goed? Wel heb ik een ander middel gekregen en dit gaf verlichting. Tegen astma zijn wel kruiden te vinden die helpen. Ook stuitte ik op de "methode Gesret". Dit is ontwikkeld door mijnheer Gesret die zijn zoontje op 10 jarige leeftijd aan astma medicatie heeft verloren. Het is zijn levenswerk geworden om de werkelijke oorzaak van astma te achterhalen en heeft 10 jaar lang in verschillende geneeswijzen zitten spitten over hoe zij dit astma probleem oplosten. Hier een stukje van de website:

"Hoewel, analyse van de borstkasstructuur aan toont dat astmatici constant lijden aan specifieke systeemabnormaliteiten: een helft van de borstkas vertoont een tekort aan beweging, te wijten aan het feit dat het, in vergelijking met de andere zijde, in een achterwaartse richting gefixeerd staat. Deze borsthelft vertoont steeds een reeks van gedeeltelijke blokkades van de eerste drie ribben (aan de rechter kant in meer dan 90% van de gevallen, aan de linker kant of aan beide kanten in 10% van de gevallen). Eenvoudig gesteld: door het feit dat er enkele ribben niet op hun plaats zitten, wordt ademhalen vťťl te oppervlakkig. Men heeft gevonden dat ritmisch drukken ter hoogte van deze van de tweede en derde rib binnen enkele seconden een astma aanval kan uitlokken bij personen die deze abnormaliteit vertonen. Echter, mijn studies brachten ook aan het licht dat er een ander punt bestaat dat, wanneer het gestimuleerd wordt, een eind aan de astma aanval maakt na enkel een paar maal ademen. Deze efficiŽntie is opmerkelijk, en het kost niets."

bron http://asthma-reality-gesret.com/nederland.htm

Dit was te mooi om waar te zijn. Hiermee zou ik definitief van mijn astma afkomen! Toch ben ik sceptisch gebleven en heb diezelfde avond i.p.v. medicatie te gebruiken dit punt opgezocht onder mijn oksel en dit gaf na even een paar keer ademhalen direct resultaat.  Na 2 maanden ben ik naar Erwin Hermans in Brasschaat (BelgiŽ) geweest. Daar aangekomen gaf ik aan dat ik het al prettig zou vinden als ik geen medicatie meer hoefde te gebruiken. Ik kreeg van hem een garantie dat ik zou genezen. Met de Methode Gesret kan hij 90 % van alle astma oplossen. Als dit na 4 behandelingen niet lukt dan stuurt hij je door naar een arts die je controleert op virussen, bacteriŽn e.d. Op deze manier krijgen ze meer als 99 % van de astma gevallen onder controle.

Nu moet ik wel zeggen dat de behandeling wel pijnloos is maar soms onplezierig. Er wordt flink aan je lichaam getrokken en geduwd. Maar het duurt maar 45 minuten en ik had daarna direct 0,75 liter meer longcapaciteit. En ging ook direct van 7dagen per week 2 x medicatie inhaleren naar 1 keer per week "voor zo nodig". Wel interessant was om te weten dat mijn 1ste en 3de rib helmaal vastzaten. De 2de rib was ok, maar de 4de rib zat gedeeltelijk vast. Hij kon mij vertellen dat als deze 4de rib helemaal vast had gezeten dat ik ook chronische bronchitis had gehad. Verder is met deze methode eczeem, psoriasis en hooikoorts op te lossen.

In het ziekenhuis heeft er nog niemand van gehoord. Een paar dagen voor de reis naar Erwin Hermans moest ik een longfunctietest doen. Volgends de longarts had ik een "ernstige luchtwegvernauwing". En vroeg of ik een fietstest wilde doen. Dit was geen probleem en heb dit na de behandelingen van mijnheer Hermans ook gedaan. Met de fietstest begon ik met hartslag van 80 en een zuurstofgehalte van 98%. Aan het einde van de fietstest had ik een hartslag van 180 en een zuurstofgehalte van 98%. Na bestudering van de gegevens gaf de longarts aan dat er "niets meer te vinden" was dat op een longobstructie leek en gaf aan dat dit wel vaker gebeurt dat het spontaan overgaat. Ik had al tien jaar een chronische verkramping in de longen en dit zou spontaan overgaan? Zo lust ik er nog wel een paar! Ze gaf aan dat ze niet ik deze werkwijze gelooft. Toch zie ik wel een oorzakelijk verband. Ik begrijp de arts wel. Als ze dit gaat onderkennen wordt ze door de beroepsgroep op de vingers getikt. Bovendien heeft ze tien jaar gestudeerd en dan zou nu blijken dat ze verkeerd aan het zoeken zijn geweest? De enige manier waarop dit erkent gaat worden is dat we er voor massaal naar een Osteopaat gaan die getraind is in deze methode. Als de publieke opinie verandert gaat de medische wereld uiteindelijk ook wel om.

Op de site staat ook dat er in ziekenhuizen testen zijn gedaan die "statistisch significant" zijn, kortom : bewezen. Verder staat er ook een duidelijke uitleg voor medici en leken in deze materie over het hoe en waarom. Wat ik niet kan begrijpen is dat het astmafonds beweert dat astma erfelijk is. Er is nog nooit een gen gevonden voor astma! Wat wel mogelijk is, dit is mijn persoonlijke mening, wat je ook bijvoorbeeld bij te dikke mensen ziet is, dat ze hun kinderen ook een bepaald voedingspatroon aanleren waardoor dit te veel eten automatisch wordt overgenomen. Niets erfelijks maar "Zo vader zo zoon". Analoog daaraan denk ik dat ouders die astma hebben ook niet bij hun kinderen op de houding letten en hun kinderen hiervoor waarschuwen.

Volgens de orthomoleculair arts waar ik komt voor mijn algehele lichamelijke gezondheid heeft hij astma ooit eens genezen bij een mevrouw door haar het middel Asthmakell voor te schrijven. Volgens hem is astma een vergiftigingsziekte. Dokter Reckeweg heeft eens 6 ziektestadia benoemd met alle mogelijke ziektebeelden die daarbij horen.
http://www.homotoxicology.net/Documents/biotherapy.pdf

De cellen in het lichaam bestaan uit vocht met in het midden een kern. Net als een vis in een aquarium. Astma is een ziekte die valt onder stadium 4. Eerst worden de lichaamscellen (vocht) vergiftigd als het lichaam niet goed ontgift word. Dit omvat de eerste 3 ziektestadia en zijn door het lichaam zelf op te ruimen. Als het lichaam nog verder vergiftigd word dringt het vuil door tot in de kern van de cellen en daar komt het niet zonder hulp meer uit. En daar is Asthmakell een mooi middel voor om de kern van de cellen te ontdoen van hun vuil. (In de winkel of apotheek kent niemand dit middel en kunnen ze het ook niet vinden. Als je het RVH nummer doorgeeft weet iedereen het te vinden. RVH nummer: 89229 ). Deze theorie wordt ondersteund door dat de wervels die in de rug vastzitten, als je astma hebt, er voor zorgen dat de lever functie en de pancreas functie verstoord zijn. Met name de lever zorgt voor het ontgiften van het lichaam.  Tegen de ontstekingen in de longen die soms met astma gepaard gaan kan je "Ribes Nigrum" of wel "zwarte bes" als fytotherapie gebruiken.

Leendert


Allochtonen hebben vaker astma en COPD

Astma, COPD en hooikoorts komen in Nederland vaker voor bij niet-westerse allochtonen. Vergeleken met autochtone Nederlanders lijden vooral Turkse mannen tussen 40 en 65 jaar vaker aan COPD, terwijl astma vaker voorkomt bij Surinamers en Antillianen. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL in samenwerking met het Astma Fonds. Op basis van een literatuuronderzoek en analyses van de Tweede Nationale Studie (NS2) werd gekeken hoe vaak astma, COPD en hooikoorts voorkomen onder Nederlanders en in Nederland wonende Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen.

http://www.nivel.nl/oc2/page.asp?PageID=8162


Tapijt op werk vergroot kans op astma bij volwassenen

Volgens Dr. Jouni J. K. Jaakkola van de University of Helsinki in Finland spelen zaken als tapijt op het werk, schimmels etc een grote rol bij een verhoogde kans dat volwassenen astma gaan ontwikkelen. Met name oppervlaktes van plastic en textiel spelen een belangrijke rol.

http://today.reuters.com/news/articlenews.aspx?type=
healthNews&storyID=2006-11-06

De studie

Interior Surface Materials and Asthma in Adults: A Population-based Incident Case-Control Study

Jouni J. K. Jaakkola, Antonia Ieromnimon, and Maritta S. Jaakkola
American Journal of Epidemiology Advance Access published on July 28, 2006
Am. J. Epidemiol. 2006 164: 742-749; doi:10.1093/aje/kwj249

aje.oxfordjournals.org/cgi/content/abstract/164/8/742


Indoor Air Pollution Increases Asthma Symptoms

A study by researchers at Johns Hopkins University found an association between increasing levels of indoor particulate matter pollution and the severity of asthma symptoms among children. The study, which followed a group of asthmatic children in Baltimore, Md., is among the first to examine the effects of indoor particulate matter pollution. The results are published in the February 2009 edition of the journal Environmental Health Perspectives. Particulate matter is an airborne mixture of solid particles and liquid droplets. The solid particles come in numerous shapes and sizes and may be composed of different chemical components. Fine particles measure 2.5 microns or less in size (approximately 1/30th the diameter of a human hair) and can penetrate deep into the body's respiratory system. Coarse particles fall between 2.5 and 10 microns in diameter. These larger particles can also enter the respiratory system and can be produced indoors through activities such as cooking and dusting. The U.S. Environmental Protection Agency (EPA) regulates outdoor levels of fine particle pollution, but does not have a standard for coarse particle pollution. There are no regulations for indoor pollution.

--

Denk zeker ook eens aan kaarsen, HP laserprinters, openhaarden en wierrook. Grote vervuilers als je niet voldoende ventileert. En vergeet ook de toxines van schimmels niet die neurotoxisch kunnen zijn.

Ron


Kinderen van moeders die ongezond eten hebben meer kans op astma

Moeders die ongzond eten hebben een grotere kans op kinderen te krijgen die astma ontwikkelen. Moeder die daarintegen een dieet volgen dat rijk is aan vitamine D (vette vis, levertraan, veel zonlicht) hebben juist weer 60% minder kans op een kind met astma. Verder spelen vitamine E, zink en selenium een remmende rol.

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/
news/2006/11/12/npreg12.xml

Tip: Willy van der Veen


Astma, alergieŽn, eczema, psoriasis, fysiologie van een ziekte

Op 15 Juli 1974, sterft mijn zoon Franck op zijn tiende verjaardag. Hij leed aan een ernstige astma crisis. Een overdosis van de astma medicatie theophyline, door toedoen van een fout van de apotheker (hij gaf ons suppositoires voor volwassenen in plaats van een dosis voor kinderen), veroorzaakte zijn dood. De volgende pagina's beschrijven de barriiŤres en weerstand die ik van het medisch establishment heb ondervonden tijdens mijn vastberadenheid om andere astma lijders te helpen via fysische therapie in plaats van met medicatie.

In 1984, waren mijn research files indrukwekkend, maar in mijn pogingen om deze te publiceren werd ik telkens tegengehouden door het medisch establishment. Dit was in tegenstrijd met mijn vele research en met de de grote successen die ik kende, tesamen met medewerking van individuele dokters. Verder beschouw ik het werk dat ik heb verricht eerder als een echte klinische ontdekking dan als een techniek die wordt gecatalogeerd onder de noemer van "alternatieve geneeskunst".

En toen kwam het internet. De eerste versie van deze site kwam er omdat ik gezworen had van een weg te vinden om mensen met astma problemen een betere gezondheid te bieden.

http://asthma-reality-gesret.com/nederland.htm


Grote studie naar gebruik Lactobacillus GG bij astma in VS

In Amerika start binnenkort een grote studie naar de probiotica Lactobacillus GG. Men wil kijken of deze bacterie astma kan voorkomen of symptomen kan afremmen. Eerder toonden al aan dat bepaalde supplementen zoals probiotica het immuunsysteem sterker kan maken en zo eventueel astma kan voorkomen.

http://www.tipsasthmaresearch.org/

Het probleem aan de andere kant is de groei van vaccins die een jong kind moet doorlopen wat naast de milieuvervuiling en chemische vervuiling via de navelstreng de nodige extra belasting geeft van het nog niet ontwikkelde immuunsysteem. Heeft de moeder tijdens de zwangerschap ook nog gerookt, alcohol gedronken of ongezond gegeten dan zal dit probleem uiteraard nog groter zijn.


Nieuwe astma test kan eerder astma aantonen bij jonge kinderen

Het probleem met jonge kinderen die astma hebben is het feit dat pas vanaf een jaar of zes dit kan worden getest omdat kinderen diep moeten in- en uitademen. Dus tot die tijd zijn ze te jong voor een zogenaamde spirometry test. Maar nu is er in Amerika een door de FDA goedgekeurde methode "impulse oscillometry" waarin het kind normaal kan ademen en dus jonger getest kan worden.

http://www.nbc4.tv/health/10340113/detail.html

Het apparaat

http://www.viasyshealthcare.com/prod_serv/prodDetail.
aspx?config=ps_prodDtl&prodID=14

De technische kant

http://www.viasyshealthcare.com/prod_serv/downloads/ra_ch5.pdf

Een studie onder kinderen

Reference Values in Children 100 to 150 cm in Height and 3 to 10 Years of Age
http://www.chestjournal.org/cgi/content/full/128/3/1266


Verbod op roken in de auto...twee keer schadelijker dan de ergste kroeg

In Nieuw Zeeland wil men een stapje verder gaan met het indammen van roken. Uit een nieuwe studie van de Wellington School of Medicine blijkt namelijk dat met name het roken bij kinderen tot luchtwegaandoeningen leidt. Het meeroken in de auto is zelfs twee keer zo schadelijk als het meeroken in het ergste kroeg vanwege de relatief kleine ruimte.

Op een erge smog dag (zware luchtvervuiling) is de vervuiling 35-40 micrograms per kubieke meter, bij een auto waarin gerookt wordt is dat bij een raam open ruim 5 keer zo hoog (199 microgram). Zitten de ramen dicht dan is de vervuiling zelfs 2926 microgram per kubieke meter dus 70 keer zo hoog als een dag dat er zware smog in een stad is. De onderzoekers roepen op tot extra wetgeving om zo met name kinderen in auto's te beschermen.

http://www.iht.com/articles/ap/2006/10/26/asia/
AS_GEN_New_Zealand_Car_Smoking.php

Wat is smog?

Het woord ‘smog’ is een samentrekking van de Engelse woorden ‘smoke’ (rook) en ‘fog’ (mist). Er zijn twee soorten smog: zomer- en wintersmog. Zomersmog bestaat uit vooral ozon, fijn stof en, in mindere mate, stikstofdioxide en zwaveldioxide. In de winter bestaat smog uit een mengsel van hoofdzakelijk fijn stof en zwaveldioxide.

http://www.vrom.nl/pagina.html?id=11522


Astma en vrachtwagens die op diesel rijden

Volgens George Thurston, Sc.D., Associate Professor of Environmental Medicine at NYU School of Medicine in New York is er een duidelijke relatie tussen astma en kinderen en de root deeltjes in de lucht van vrachtwagens die op diesel rijden. De ergste stof was carbon dat in de uitlaat van een dieselmotor zit. Dit type carbon wordt ook in andere studies als de grote boosdoener gezien.

http://www.med.nyu.edu/communications/news/pr_204.html


Nieuw aanpak astma zonder medicijnen - bronchial thermoplasty

Goed nieuws voor astma patiŽnten. Dr. Ali I. Musani ( University of Pennsylvania Health System in Philadelphia) is bezig met een klinische studie naar een nieuwe methode om astma patiŽnten verlichting te geven zonder medicijnen. Door allergenen trekken namelijk de zachte luchtwegspieren samen, Dr Musami brengt nu via een buisje in de luchtweg een klein mandje in dat hitte uitstraalt en dan het spierweefsel dat de problemen veroorzaakt uitschakelt. De proefpersonen in deze studie hadden minder aanvallen en kwamen minder op de eerste hulp terecht.


Veel longklachten in vroege volwassenheid bij te vroeg geborenen

Wanneer kinderen te vroeg (prematuur) geboren worden, hebben zij soms zeer langdurig extra zuurstof nodig. Bovendien ontwikkelen zij een chronische longziekte die broncho≠pulmonale dysplasie (BPD) wordt genoemd. Eliane Vrijlandt deed onderzoek naar de invloed van vroeggeboorte op de gezondheid van de longen en de luchtwegen. Het blijkt dat prematuur geboren kinderen op jonge leeftijd (3-5 jaar) veel luchtwegproblemen rapporteren, maar dat de kinderen met BPD niet meer klachten melden dan de kinderen zonder BPD. Een derde van een onderzochte groep vroeg geborenen geeft op 19-jarige leeftijd aan luchtwegklachten te hebben.

De diagnose astma werd in de groep ex-prematuren vaker gesteld dan bij controlepersonen in de normale bevolking. In longfunctieonderzoek bij de jongvolwassen ex-prematuren werd een geringe mate van luchtwegobstructie en een verminderde gaswisseling vastgesteld. Daarnaast konden ze zich minder goed inspannen dan gezonde leeftijdgenoten. De totale longcapaciteit en maximale zuurstofopnamecapaciteit lieten echter geen verschillen zien. Binnen deze groep werd geen verschil geconstateerd tussen deelnemers met of zonder BPD. Opvallend was dat ex-prematuren minder vaak last hadden van allergie en eczeem.

Bron: Rijksuniversiteit Groningen


Stofmijthoezen en astma

Astma wordt gekenmerkt door ontstekingsprocessen in de longen. Ontstekingsremmende pufjes vormen de hoeksteen van de behandeling. Met de introductie van zelfbehandeling kan de medicatie op verantwoorde wijze zo laag mogelijk gehouden worden om bijwerkingen te voorkomen. Daarnaast zijn veel astmapatiŽnten allergisch voor huisstofmijt, die vooral in bed veel voorkomt. Om de blootstelling aan huisstofmijt allergenen te verminderen, zijn speciale hoezen ontwikkeld voor het matras, kussen en dekbed.

In dit proefschrift wordt aangetoond dat de combinatie van zelfbehandeling en allergeenvermijding (de hoezen) niet leidt tot minder medicijngebruik in vergelijking met alleen zelfbehandeling. Tevens beschrijft het proefschrift dat astma controle bij patiŽnten die onder behandeling zijn van de huisarts, goed lijkt te zijn.

mw.drs. Marjolein P. de Vries
in de Faculteit der Geneeskunde.

Titel: “Asthma control in general practice. The effect of self-management and allergen avoidance”.

http://www.unimaas.nl/


Astma inhalers op basis van beta-agonisten verdubbelen kans op overlijden

Een nieuwe analyse bij astma en COPD (chronische luchtwegaandoeningen) patiŽnten laat zien dat zogenaamde anti-cholinergica luchtwegverwijders (tiotropium en ipratropium) de kans op overlijden met 73% verkleinen terwijl inhalers op basis van beta-agonisten (metaproterenol [Alupent], formoterol [Foradil], salmeterol [Serevent, Advair] and albuterol [Proventil, Ventolin, Volmax en anderen]) juist de kans op overlijden meer dan verdubbelde. En juist deze laatste groep wordt bij 95% van de recepten gebruikt. Deze analyse is gebaseerd op 22 studies onder 15,276 deelnemers en werd uitgevoerd door de Cornell en Stanford universiteiten.

http://www.news.cornell.edu/stories/June06/Salpeter.COPD.kr.html


UMCG onderzoekt effect nieuwe behandeling voor astmapatiŽnten

Warmte kan medicijngebruik voor patiŽnten sterk verminderen

De longafdeling van het UMCG start een onderzoek naar het effect van een nieuwe, niet-medicamenteuze behandelwijze voor astmapatiŽnten. Bij deze behandeling wordt lokaal in de luchtwegen overtollig spierweefsel weggebrand. De luchtwegen blijven dan beter open, waardoor de patiŽnt minder benauwd is. Het UMCG doet mee aan een internationaal onderzoek naar deze nieuwe behandelvorm en is het enige centrum in Nederland dat hieraan meedoet.

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen, waarbij de luchtwegen zich te makkelijk en te veel vernauwen als reactie op prikkels. Bij astmapatiŽnten is sprake van een verdikking van de spiertjes in de luchtwegwand. Samentrekking van dit spierweefsel speelt een grote rol in de vernauwing van de luchtwegen bij een astma-aanval.

Bij deze nieuwe behandeling, bronchiale thermoplastiek genaamd, worden met behulp van radiofrequente energie de ontstoken luchtwegen plaatselijk opgewarmd. Hierdoor wordt het overtollige spierweefsel in de luchtwegwand weggebrand met als gevolg dat de luchtwegen beter open blijven en minder sterk reageren op prikkels van buitenaf.

Een eerdere studie naar deze behandeling gaf verbetering van zowel de astmaklachten als van de longfunctie. De kwaliteit van leven van astmapatiŽnten kan met de nieuwe behandeling sterk worden verbeterd. PatiŽnten moeten nu vaak langdurig veel medicijnen gebruiken om de benauwdheid zo veel mogelijk te beperken. De onderzoekers van het UMCG verwachten dat bronchiale thermoplastiek een waardevolle aanvulling zal zijn op de bestaande medicamenteuze behandelingsmogelijkheden van astma. Mogelijk hebben de patiŽnten na deze behandeling minder medicijnen nodig om hun astma onder controle te krijgen.

Het onderzoek richt zich op astmapatiŽnten tussen de 18 en 65 jaar, die niet roken en ondanks medicijngebruik nog steeds regelmatig klachten hebben. De behandelde groep zal tot maximaal vijf jaar na de behandeling nog gevolgd worden door het UMCG.


San Antonio wetenschapper ontdekt hoe een Mycroplasma bacterie cellen beschadigd

Wetenschappers zijn al lang aan het uitpuzzelen hoe een vreemd gevormde bacterie met de naam Mycroplasma pneumonia respiratoire infecties zoals bronchitis en astma kan veroorzaken. Na 3 decennia's hard werken is microbioloog Joel Baseman er achter dat deze bacterie een toxische stof produceert die de kwetsbare cellen aantast. Experts zeggen dat deze ontdekking een belangrijk doorbraak betekent en zal zorgen voor de ontwikkeling van vaccins, diagnostische tests en therapeutische
medicatie.

http://www.mysanantonio.com/news/metro/stories/d4b8458.html


Studies geven meer duidelijkheid over oorzaak van astma

Onderzoekers van de Southern Illinois University School of Medicine in Springfield, USA onderzochten "markers" in 6,000 volwassenen. Hun doel was het meten van de hoeveelheid leptine in de deelnemers. Leptine is een eiwit dat door vetweefsel wordt geproduceerd en in verband wordt gebracht met astma. Mensen met astma bleken inderdaad hogere hoeveelheden leptine te hebben, met name bij de vrouwen. Onderzoekers van de Children's Hospital in Boston ontdekten dat niet de type 2 helper cellen een belangrijke rol bij astma spelen maar de natural-killer T cellen.

http://www.ivanhoe.com/channels/p_channelstory.cfm?storyid=13349


Gen ontdekt dat droge huid veroorzaakt en tot astma en eczeem leidt

Experts van de universiteit van Dundee (UK) hebben een gen ontdekt dat huidproblemen bij miljoenen mensen veroorzaakt. Samen met onderzoekers uit Dublin, Glasgow, Seattle en Kopenhagen zijn zij tot de ontdekking dat dit gen zorgt voor een droge huid wat uiteindelijk tot eczeem kan leiden evt gevolgd door astma. Dit gen reguleert met name het eiwit filaggrin dat de vochthuishouding regelt van de huid en het vocht binnenhoudt en andere organismes buitensluit.

Meer


Link tussen antibiotica gebruik bij babies en astma op latere leeftijd

Uit een Canadese studie door de universiteit van British Columbia onder 12,082 kinderen is er overtuigend bewijs gevonden voor een relatie tussen het gebruik van antibiotica bij babies en astma op latere leeftijd. Antibiotica doden namelijk ook de goede bacteriŽn in de maag waardoor het immuunsysteem anders kan gan reageren op ziektes.


Computer beoordeelt piepen van astmapatiŽnt

NWO-onderzoeker Mireille Oud van de Universiteit van Amsterdam werkt aan een computerprogramma dat het ademgeluid van astmapatiŽnten beoordeelt. Een microfoon op de adamsappel blijkt mogelijk voldoende om een astma-aanval in een vroeg stadium te herkennen.

Tijdens een astmatische aanval vernauwen de luchtwegen en verandert geleidelijk het geluid van de ademhaling. Een zelflerend computerprogramma, ontwikkeld door NWO-onderzoeker dr. Mireille Oud, brengt de geleidelijke veranderingen van het ademgeluid in kaart, iets waartoe het menselijk gehoor niet in staat is. Longgeluidonderzoek elders maakt vooral onderscheid tussen niet-benauwd en ‘Spaans benauwd’.

De NWO-postdoc concludeert dat het ademgeluid voldoende informatie bevat om de mate van benauwdheid nauwkeurig te bepalen. De onderzoeker legt de laatste hand aan een afsluitende publicatie van een serie metingen die in Amsterdam zijn verricht. Een mogelijke toepassing van de techniek is een alarm dat waarschuwt wanneer een patiŽnt het ‘s nachts benauwd krijgt. Daarnaast kunnen onderzoekers de gesteldheid van een patiŽnt bestuderen zonder dat de patiŽnt benauwd gemaakt hoeft te worden. Luisteren naar het ademgeluid biedt ook uitkomst bij kleine kinderen. Die hebben vaak moeite met het meerdere malen hard blazen bij longfunctietesten.

Voordat de computer nauwkeurige analyses van het ademgeluid kon uitvoeren, moest hij eerst gevoed worden met gegevens van zowel geluidsmetingen als van de toestand van de longen. De medisch-natuurkundige maakte opnames van ademgeluid tijdens longfunctietesten. Direct na elke geluidsopname volgde een spirometriemeting. De proefpersoon blaast hierbij zo hard mogelijk in een mondstuk waarna de hoeveelheid lucht in de eerste seconde wordt gemeten.

Tijdens longfunctietesten krijgt de proefpersoon een lichaamseigen stof, histamine, toegediend. Vooral bij astmatici veroorzaakt histamine luchtwegobstructie. De onderzoeker gebruikte verschillende concentraties zodat gradaties van benauwdheid waren te zien. Of te horen, beter gezegd.

De onderzoeker blijft in de toekomst research verrichten aan geluid en ademhaling. Met zogenaamde akoestische impedantiemetingen wil de onderzoeker de doorgankelijkheid van de luchtwegen vaststellen. Geluidsgolven met een lage frequentie worden de mond ingestuurd. Deze drukgolven brengen de lucht in de longen in beweging. Afhankelijk van de mate van obstructie ontstaat er meer of minder luchtstroming.

[Bron: Dr Mireille Oud]


Internationaal


Asthma link raises query on spa pools

A new study's link between chlorinated indoor pools and asthma may carry a warning for spa pool users. The study by researchers in Europe - published in the American journal Pediatrics - suggested children who swam in indoor chlorinated pools during their early years had higher rates than others of asthma and breathing problems later in life.

http://www.nzherald.co.nz/category/story.cfm?c_id=204&objectid=10444770


Parental Smoking, TNF, and Asthma

Polymorphisms in the proinflammatory cytokine genes tumor necrosis factor-? (TNF) and lymphotoxin-? (LTA, also called TNF-?) have been associated with asthma and atopy in some studies. Parental smoking is a consistent risk factor for childhood asthma. Secondhand smoke and ozone both stimulate TNF production. Wu et al. (p. 616) investigated whether genetic variations in TNF and LTA are associated with asthma and atopy and whether the association is modified by parental smoking in a Mexican population with high ozone exposure. The results suggest that genetic variation in TNF may contribute to childhood asthma and that associations may be modified by parental smoking.

http://www.ehponline.org/docs/2007/9780/abstract.html


Book explores history, causes of allergy and asthma epidemic

"The creation of artificial indoor climates through air-conditioning, for example, together with the trend toward more airtight, energy-efficient buildings, increased the risk of exposure to dust mites and mold, second-hand tobacco smoke and other indoor allergens," he says.

http://www.news.wisc.edu/13787


High-Salt Diet Raises Asthma Risk

Asthmatics prone to exercise-triggered attacks may want to cut back on salt in their diets, according to a new study.

http://www.paktribune.com/news/index.shtml?181567


Asthma Herbal Remedy

In this article we will be taking a closer look at certain asthma herbal remedy treatments that people who suffer from this condition may want to consider using alongside the medication prescribed by their doctor.

http://www.americanchronicle.com/articles/viewArticle.asp?articleID=30461


Chlorinated Pools and the Risk of Asthma

The findings reported in our study (Bernard et al. 2006) confirm earlier observations (Bernard et al. 2003), and a new larger study on adolescents, just completed, again brings to light quite strong associations between different indicators of asthma and CPA, especially among atopic children (Bernard et al., unpublished data).

http://www.ehponline.org/docs/2007/10060/letter.html


Aerosol cleaners used in the home may cause asthma

The use of home cleaning products in the form of aerosols, at least once a week, is related to the appearance of respiratory difficulties and asthma in adults. This association becomes stronger when the use of these aerosol products (including glass cleaners, furniture cleaners and air fresheners) is increased to four or more times a week. On the other hand, non-aerosol cleaning products have not demonstrated a connection with asthma. These are the main results from a multicentre, multinational study conducted by various research teams, including the Centre for Research in Environmental Epidemiology (CREAL- Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental) and the Municipal Institute of Medical Research (IMIM- Institut Municipal d’Investigaciů MŤdica- Hospital del Mar). Other teams from Germany, Canada, Holland, Italy, the United Kingdom and Sweden have participated as well, under the coordination of the CREAL–IMIM researchers. These results have been recently published in the online edition of the American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Certain previous epidemiological studies have shown a risk of asthma amongst cleaning professionals. Nevertheless, no study had been designed that was able to demonstrate this relation in the non-professional or domestic cleaning setting. A total of 3,503 people were monitored in the European Community Respiratory Health Survey (ECRHS) once the ethical committees from the 22 participating health centres (from 10 different countries) accepted the study protocol. These participants were men and women between the ages of 20 and 44 who were initially free of asthma at the time they joined the study. They regularly cleaned their homes and accepted the conditions of their participation in the study by signing the corresponding informed consent document. The survey revealed that these participants regularly used up to fifteen different types of cleaning products with various frequencies: daily; from one to three days a week; once a week; or even less. Throughout the study, the presence of respiratory illness was assessed through diagnosis, symptoms and the use of asthma treatments. The researchers of this study have confirmed that “despite the fact that the use of aerosol cleaners is related to a significant risk of developing asthma in adults, this finding requires future research in order to identify the actual chemical composition responsible for the sensitisation and the characteristic inflammatory reactions of the induced respiratory effects in adults”.

http://www.alphagalileo.org/index.cfm?fuseaction=
readrelease&releaseid=521571&ez_search=1


Emory University researchers find persistent and severe asthma associated with obesity

After analyzing results of a survey of more than 3,000 adults with asthma, researchers at Emory Crawford Long Hospital have found that obese patients with asthma are more likely to have severe asthma when compared to those who are not overweight.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-05/eu-eur051807.php


A Spreading Concern - Inhalational Health Effects of Mold

Many new studies have provided additional evidence that mold likely deserves serious attention. Fisk and Mudarri demonstrated in their June 2007 assessment that 21% of current U.S. asthma cases may be attributable to dampness and mold in homes, with schools, offices, and institutional buildings playing a similar unhealthy role. In a companion meta-analysis of 33 studies also published in the June 2007 issue of Indoor Air, Fisk and Berkeley Laboratory colleagues found that dampness and mold exposures increase the occurrence of a range of respiratory problems by 30–50%.

http://www.ehponline.org/docs/2007/115-6/focus-abs.html


Childhood Asthma and Environmental Interventions

Contaminants encountered in many households, such as environmental tobacco smoke, house dust mite, cockroach, cat and dog dander, and mold, are risk factors in asthma. Young children are a particularly vulnerable subpopulation for environmentally mediated asthma, and the economic burden associated with this disease is substantial. Certain mechanical interventions are effective both in reducing allergen loads in the home and in improving asthmatic children's respiratory health.

http://www.ehponline.org/members/2007/8989/8989.html


Cigarette use may explain asthma epidemic in children, says Mailman School of Public Health study

The rise in cigarette use by adults over the past century may explain the asthma epidemic in children. The prevalence of asthma has increased at least threefold during the past several decades

http://www.mailmanschool.org/news/display.asp?id=546


Eating Apples and Fish During Pregnancy May Protect Against Childhood Asthma and Allergies

Women who eat apples and fish during pregnancy may reduce the risk of their children developing asthma or allergic disease, suggests a new study presented at the American Thoracic Society 2007 International Conference, on Sunday, May 20. The SEATON study, conducted at the University of Aberdeen, UK, found that the children of mothers who ate the most apples were less likely to ever have wheezed or have doctor-confirmed asthma at the age of 5 years, compared to children of mothers who had the lowest apple consumption. Children of mothers who ate fish once or more a week were less likely to have had eczema than children of mothers who never ate fish. The study did not find any protective effect against asthma or allergic diseases from many other foods, including vegetables, fruit juice, citrus or kiwi fruit, whole grain products, fat from dairy products or margarine or other low-fat spreads. The researchers studied 1212 children born to women who had filled out food questionnaires during their pregnancy. When the children were 5 years old, the mothers filled out a questionnaire about the children’s respiratory symptoms and allergies, as well as a questionnaire about their child’s food consumption. The children were also given lung function and allergy tests. Previous studies in the same children have found evidence for protective effects of vitamin E and D and zinc during pregnancy in reducing the risk of children’s wheeze and asthma, notes researcher Saskia Willers, M.Sc. of Utrecht University in the Netherlands. If the new results are confirmed, she says, “recommendations on dietary modification during pregnancy may help to prevent childhood asthma and allergy.”

http://www.thoracic.org/sections/publications/press-releases/conference/articles/2007/
press-releases/eating-apples-and-fish-during-pregnancy-may-protect-
against-childhood-asthma-and-allergies.html


Asthma, Eczema And Rhinitis: A Deleterious Strong Heritage

Over the past three decades, the prevalence of childhood asthma has increased substantially. It has been hypothesised that environmental risk factors, such as parental smoking, number of siblings, and air pollution, are responsible for this increase.

A study of the Dutch Twin Registry examined both environmental and genetic risk factors in susceptibility to asthma, eczema, and rhinitis in a large group of children.

http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=64082&nfid=rssfeeds


Finnish study links child asthma with structural dampness in buildings

A fresh study by the Environmental Health section of the National Public Health Institute shows a strong link between asthma in children and dampness in the building structures of the home. According to an article in the upcoming edition of the European Respiratory Journal, at least one in ten, and possibly as many as one in five cases of asthma among children are linked with water damage in the building.

http://www.hs.fi/english/article/Finnish+study+links+child+asthma+with+
structural+dampness+in+buildings/1135225430479


Understanding Mechanisms Of Common Colds

In an article published today in the journal Allergy, experts in the Global Allergy and Asthma European Network (GA≤LEN) suggest that respiratory infections are a main trigger of asthma attacks. Scientists now need to understand the differences between the response to a common cold and air pollution in asthmatics compared with non-asthmatics patients with a view to figure out mechanisms of asthma exacerbations.

http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=63992


Gene plus mom's smoking boosts child's asthma risk

Smoking during pregnancy is known to raise a child's future asthma risk, but children with a particular gene variation may be especially vulnerable, a study published Tuesday suggests.

http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSCOL76160020070227


Antioxidant-Rich Foods Including Nuts and Vegetables Linked to Prevention of Allergy and Asthma Symptoms

Following the Mediterranean diet, one that is rich in vegetables, fruits, and whole grains, may help protect against allergies and asthma, according to new research. [Ben Licher]

http://abcnews.go.com/Health/story?id=3008436&page=1&CMP=OTC-RSSFeeds0312


Protecting Infants from Viral Infections May Prevent Later Asthma

Protecting infants from viral infections may prevent the development of asthma late in childhood, according to new research in the Journal of Allergy and Clinical Immunology (JACI). The study, “Early-life respiratory viral infections, atopic sensitization, and risk of subsequent development of persistent asthma,” conducted by Merci M.H. Kusel, MBBS, PhD, Telethon Institute for Child Health Research, The University of Western Australia, and colleagues, can be found in the articles in press area of the JACI Web site located at http://www.jacionline.org. The JACI is the peer-reviewed journal of the American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI). Researchers studied 198 children at high risk of atopy, from birth to five years. All episodes of acute respiratory illness in the first year were recorded, and nasal aspirates were collected for viral identification. History of wheeze and asthma was collected annually, and atopy was assessed at six months, two years and five years.

http://www.newswise.com/articles/view/529179/


New campaign highlights rhinitis-asthma link

Proof of the rhinitis-asthma link comes from epidemiological research surveys, basic research studies and clinical trials. For example, epidemiological studies have revealed that the two conditions often co-exist; around 80% of asthmatics have rhinitis and around 15-30% of rhinitis patients have asthma. Basic research has demonstrated that there are many similarities in the inflammatory mechanisms involved in both conditions. Meanwhile clinical research has shown that treating allergic rhinitis in asthmatics also improves asthma symptoms and reduces hospitalisations.

http://cordis.europa.eu/fetch?CALLER=EN_NEWS&ACTION=D&SESSION=&RCN=27563


FDA Issues New Warning About Asthma Drug Xolair

Citing reports of severe, potentially fatal allergic reactions, the U.S. Food and Drug Administration (FDA) has issued a new warning about omalizumab, an asthma drug marketed by Genentech as Xolair. The agency has requested a “black box” warning be added to the product’s label reflecting the risk of anaphylaxis.

http://www.newsinferno.com/archives/1450


Children With Asthma Most Affected by Rhinovirus

New study finds evidence to support the link between the common cold and respiratory infections such as pneumonia and acute bronchitis. The study also shows that the link between rhinoviruses and hospitalizations is especially strong when children have a history of wheezing or asthma.

http://www.medindia.net/news/view_news_main.asp?x=18585


Astma Child Mattress Emissions Generate Concern

Over the past 50 years there has been a steady rise in the incidence of children developing cancer and asthma. Logic and common sense would suggest that such a trend would be the result of changes in environmental factors that are now affecting our children that were not present previously. During this same 50 year period, consumer product manufacturers have found production costs can be substantially cut if natural materials are replaced with petroleum based alternatives made from synthetic chemicals.

http://www.chem-tox.com/beds/frame-beds.htm


Cleaning sprays present asthma risks

Frequent use of common household cleaning sprays may be an important risk factor for adult asthma, according to recent European research. A total of 3,503 people, previously free of asthma, were monitored in the European Community Respiratory Health Survey (ECRHS). The researchers found that the use of such cleaning sprays at least once a week was associated with the incidence of asthma symptoms or medication in 42 per cent of participants.

http://www.irishmedicalnews.ie/articles.asp?Category=news&ArticleID=19137


Smoking in car 'doubles asthma risk for kids'

CHILDREN exposed to cigarette smoke in cars are more than twice as likely as other kids to develop asthma.

http://www.news.com.au/story/0,23599,21403672-2,00.html


Exposure to environmental tobacco smoke in cars increases the risk of persistent wheeze in adolescents

These data provide evidence that the community needs to be educated about the adverse health consequences of ETS exposure in cars and suggest that health care professionals should include such education in counselling sessions for families of children with asthma. Teenagers can escape ETS exposure in the home, either by removing themselves or by their parents smoking outside. However, children of this age and younger have no choice but to travel with their parents in the car, especially given the phenomenon of “mum’s taxi” transporting children to school and extracurricular activities. Smoke-free cars are important for all children.

http://www.mja.com.au/public/issues/186_06_190307/letters_190307_fm-3.html


Warming bad for asthma

Global warming may be bad for asthma sufferers because of longer plant growing seasons and signs that weeds scattering vast amounts of pollen are conquering new territory, experts say.

http://maconareaonline.com/news.asp?id=16718


Salt mines help asthma patients

The high levels of humidity and sodium chloride in the mine also help speed the regeneration of the mucous membranes, says Rzepecka.

http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,22138600-24331,00.html


Obesity and magnesium deficiency may increase asthma symptoms

The evidence suggests that the risk of asthma and the severity of its symptoms may be increased by low intake of magnesium and overweight.

http://www.checkbiotech.org/orphan_News_treatmentandhealth.aspx?infoId=779


Large European-led study links regular aerosol use and asthma

A large international study has detected a direct correlation between aerosol cleaners and the incidence of asthma and other respiratory difficulties in adults. These findings are the main results of a study coordinated by the Centre for Research in Environmental Epidemiology and the Municipal Institute of Medical Research (Spain), with support from centres in five European countries and Canada. Their findings were published in a recent online edition of the American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. European researchers make first home aerosol/asthma link. Through their research, the respiratory experts were able to confirm that the use of aerosol-borne cleaning products at least once a week can produce asthma symptoms in adults. They were also able to positively identify a proportionate link between the two events. The more often aerosols such as glass cleaners and air fresheners were used, incidence of respiratory difficulties increased. Conversely, non-aerosol cleaning products were not associated with asthma symptoms.

http://ec.europa.eu/research/headlines/news/article_07_07_25_en.html


New discovery by EU-funded researchers could lead to improved treatment of allergies and asthma

Researchers working in two EU-funded research projects have unravelled the structure of a key enzyme that can trigger allergies and asthma. This breakthrough opens up the possibility of the development of new drugs for treating these and other conditions which are tailor-made for patients, making them more effective. The enzyme, termed LTC4 synthase, is part of the complex process that leads to the production of leukotrienes, which cause allergic symptoms, and motors the inflammatory reaction which causes asthma attacks. Some existing medicines block the effect of this enzyme, but only after the process has taken place. Thanks to these latest findings, published today in the leading scientific magazine Nature, scientists will now be able to tailor new molecules that block LTC4 before it can act. The two projects, named EICOSANOX and E-MeP, are headed by professors from Karolinska Institutet in Stockholm, and one, EICOSANOX, has one Nobel-Prize winning scientist in its team. Together, the two projects received EUR 20 million funding from the EU's Sixth Research Framework Programme.

http://ec.europa.eu/research/headlines/news/article_07_07_17_en.html


Karolinska Institutet researchers describe enzyme linked to asthma

Researchers at the Karolinska Institutet in Sweden have described the structure of a human membrane protein that is understood to have a major influence on the development of asthma.

http://www.mednous.com/features_back.asp?id_feature=2


Hunger ’links asthma and obesity’

Now scientists at King’s College London say they have pinned down a protein which contributes to inflammation of the lungs as well as increasing hunger.

http://www.onlinenews.com.pk/details.php?id=115380


Nurses And Cleaners Among Highest Risk Groups For Developing Occupational Asthma

Nurses are more than twice as likely as the general population to develop occupational asthma, conclude authors of an Article published in this week’s edition of the Lancet. Dr Manolis Kogevinas, Centre for Research in Environmental Epidemiology, Municipal Institute of Medical Research, Barcelona, Spain and colleagues also found that cleaners were at a 71% higher risk of developing occupational-related asthma compared to the general public, and that workplace conditions could be responsible for up to 25% of new asthma cases in industrialised countries.

http://www.alphagalileo.org/index.cfm?fuseaction=readrelease&releaseid=522325&ez_search=1


Continual early exposure to dogs may alleviate asthma

According to a presentation given during the American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI) meeting February 23-27 at the San Diego Convention Center, exposure to dogs in infancy and early childhood is associated with reduced symptoms of asthma.

http://www.thevillagenews.com/story.asp?story_ID=21654


A Mighty product gives hope to Asthma sufferers

A unique, new product which has been developed in the UK has been launched to help the increasing numbers of people suffering with Asthma and other respiratory allergies. The scientifically and clinically proven Dust Mite Controller is available from Tower Health, a leading provider of innovative health products in the UK. It has been developed to tackle the growing problems caused by the miniscule dust mite.

http://www.healthcarerepublic.com/news/pressrelease/646066/
Mighty-product-gives-hope-Asthma-sufferers/


Groundbreaking Canadian asthma study

Study shows that patients treated with bronchial thermoplasty, the first non-drug treatment for asthma, demonstrated an overall improvement in asthma control.

http://dailynews.mcmaster.ca/story.cfm?id=4609


House dust mite control measures for asthma

Chemical and physical methods of reducing mite allergen levels seem to lack an effect in people with asthma. The major allergen in house dust comes from mites. Chemical and physical methods of reducing mite allergen levels are intended to reduce asthma symptoms in people who are sensitive to house dust mites. The review did not find an effect of control measures to reduce the exposure to mites or their products.

http://www.cochrane.dk/research/House%20dust%20mite%20control%20
measures%20for%20asthma%20(Cochrane%20review).pdf


Try Chinese herbs for asthma

Researchers are in the midst of conducting clinical trials with three Chinese herbs (Ling-Zhi (Ganoderma lucidum), Ku-Shen (Radix Sophora flavescentis), and Gan Cao (Radix Glycyrrhiza uralensis) to see if they improve lung function in asthmatics.

http://www.news8austin.com/content/headlines/?ArID=185608&SecID=2


Asthma Risk Higher For Infants Who Swim Indoors

a new European study has found that infants who were regularly exposed to the chlorinated air of indoor swimming pools were more at risk for developing asthma than were infants who didn't swim indoors.

http://www.ajc.com/health/content/shared-auto/healthnews/asth/605184.html


Research demonstrates link between domestic violence and asthma

The link between environmental exposures and asthma has been clearly described, but a new study from researchers at the Harvard School of Public Health finds a strong association between domestic violence and asthma. The study raises questions about the role of stress in the development of this common respiratory condition.

http://focus.hms.harvard.edu/2007/040607/research_briefs.shtml#Subramanian


Could the Ability to Expel Worms Lead to a Future Asthma Treatment?

Based on experiments with worms similar to those that infest millions of children in the tropics, researchers see potential for a new way to treat asthma. Parasitic infections and asthma may cause the human immune system to react in some of the same ways, and may one day be cured by manipulating some of the same proteins, according to research published today in the journal Science.

http://www.urmc.rochester.edu/pr/news/story.cfm?id=1329


Drop the Inhaler, Diet May be the Key

Levin is a clinical nutritionist at Now Foods, a supplement company. He says diet can help heal the lungs and reduce the need for medication.

http://www.cbn.com/CBNnews/78309.aspx


The Effect of Perfume on Those with Asthma

A study, done at the Louisiana State Medical Center, showed that even inhalation of perfume from magazine inserts was a potential problem for asthma sufferers, despite the difference between the chemical makeup of the airborne, atomized versions of the scents, and the concentrated ones found in magazines. According to a study at Tulane University the most potent fragrances for asthmatics were Red, Charlie, White Diamonds, Giorgio, Opium, and Poison.

http://www.carefair.com/Fragrance/The_Effect_of_Perfume_1354.html


Health Risks of Perfumes

Most scented products now on the market, including perfume, are made up of synthetic chemicals derived from ingredients such as coal tar and petroleum. When someone wears perfume, they are essentially wearing these chemicals on their skin. As the chemicals vaporize into the air, they can cause sneezing, coughing, watery eyes, breathing problems, headaches, dizziness, and nausea.

http://www.carefair.com/Fragrance/Health_Risks_of_Perfumes_652.html


Asthmatic Risk Long After Cat Allergen Exposure

For the first time, researchers have shown that cat allergens can impair lung function in people with asthma for up to 22 hours after exposure. The study was presented today at the annual meeting of the Radiological Society of North America (RSNA).

"We studied cat allergen because it's an extra-fine particle that is both airborne and capable of penetrating deep into the small airways of the lungs," said lead author Jared W. Allen, Ph.D., researcher at David Geffen School of Medicine at the University of California, Los Angeles.

Exposure to cat allergen is very common and can contribute significantly to morbidity in the 15 million Americans with asthma. In many cases, the lung changes triggered by allergen exposure do not produce symptoms but contribute to persistent inflammation in the small airways that, if untreated, could lead to subsequent severe asthma attacks.

http://www2.rsna.org/pr/target.cfm?ID=264


Research Effort Targets Asthma and Allergic Diseases

A new research alliance focuses on a molecular master switch suspected of igniting the inflammatory immune response that drives asthma and other allergic diseases.

M. D. Anderson and Baylor College of Medicine have launched the Texas Medical Center Asthma and Allergic Diseases Cooperative Research Center, funded by a $5.6 million five-year grant from the National Institute of Allergy and Infectious Diseases of the National Institutes of Health.

“We can manage asthma, but there is no cure. Finding the cause of asthma is a fundamental question in immunology,” says principal investigator Yong-Jun Liu, M.D., Ph.D., professor and chair of M. D. Anderson’s Department of Immunology. “The molecule we are studying, known as TSLP, appears to represent a very, very early trigger between allergens that find their way into the lungs and asthma.”

The incidence and severity of asthma, a debilitating and potentially life-threatening constriction and inflammation of the airways, has increased over the past 20 years, with more than 155 million people affected in developed countries alone.

http://www.mdanderson.org/departments/newsroom/


Asthma Incidence Dramatically Increasing

Many researchers have looked at the growing number of childhood vaccines as a likely cause of the rise in childhood asthma. Several clinical studies have confirmed an association between vaccination and asthma. A team of New Zealand researchers followed 1,265 children born in 1977. Of the children who were vaccinated, 23 percent had asthma episodes. A total of 23 children did not receive the DTP vaccines, and none of them developed asthma (Kemp et al., 1997). A study in Great Britain produced similar findings that associated asthma with the pertussis vaccine. In that study, 243 children received the vaccine and 26 of them later developed asthma (10.7 percent), compared to only 4 of the 203 children who had never received the pertussis vaccine (2 percent). Additionally, of the 91 children who received no vaccines at all, only one had asthma. Therefore, the risk of developing asthma was about 1 percent in children receiving no vaccines and 11 percent for those children who received vaccines, including pertussis (Odent et al., 1994). A third study was conducted in the U.S. from data in the National Health and Nutrition Examination Survey of infants through adolescents aged 16. Data showed that children vaccinated with DTP or tetanus were twice as likely to develop asthma, compared to unvaccinated children (Hurwitz and Morgenstern, 2000).

http://www.hpakids.org/holistic-health/articles/155/1/Allergies-and-Asthma


Onverzadigd vet in margarine verdubbelt kans op astma bij kinderen

Margarine linked to dramatic asthma rise

Campaigns to reduce heart disease by promoting polyunsaturated margarines and cooking oils could be partly responsible for the recent dramatic increase in childhood asthma in the developed world, say researchers in Australia. They found that a diet high in polyunsaturated fats more than doubles a child's risk of asthma.

http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn1046


A new view of asthma's cause

A newly recognized type of immune cell may play an important role in causing asthma, perhaps explaining why current therapies sometimes fail, report researchers from Children's Hospital Boston in the March 16th New England Journal of Medicine. These immune cells, known as natural-killer T cells (NKT cells), were found to be abundant in the lungs of patients with asthma, but virtually absent in the lungs of healthy people, supporting recent findings in mice showing a direct causative role for NKT cells.

http://www.childrenshospital.org/newsroom/
Site1339/mainpageS1339P1sublevel194.html


Asthma and Allergy Sufferers May Suffer More in Their Own Homes

Asthma and allergies are a leading cause for missed days from school and work. This time of year is particularly difficult for those who suffer from these problems. Many people try to escape the problem by heading indoors; however, according to Environmental Protection Agency studies, indoor air pollution may be 2 to 5 times higher than outdoors. A University of Missouri-Columbia program is teaching people in Missouri how to combat the problem by creating healthier homes.

http://munews.missouri.edu/NewsBureauSingleNews.cfm?newsid=4103


Immunotherapy Provides Long-Term Asthma Protection

Specific immunotherapy produces very good responses to treatment in patients with allergic rhinitis and allergic asthma. New studies and a growing research database are continuously adding to the number of therapeutic indications. At the 25th Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Immunology (EAACI) in Vienna, Lars Jacobsen, Denmark, presented 10-year data on the preventive benefit of specific immunotherapy (SIT) with intact allergens in asthma sufferers.

One in three people with allergic rhinitis goes on to develop asthma. This is because
the propensity for an allergic response spreads from the nose to the bronchial mucosa. WHO and the ARIA initiative (Allergic Rhinitis and its impact on Asthma) therefore see allergic rhinitis as a major chronic respiratory disease that requires systematic treatment.

The Preventive Allergy Treatment (PAT) study presented by Jacobsen treated children with hay fever due to a grass and/or birch pollen allergy. The children in one group received purely symptomatic treatment while those in the other group underwent three-year subcutaneous SIT. Asthma was an exclusion criterion in both groups at the start of the study. The study was conducted with the participation of sites in Denmark, Finland, Sweden, Austria and Germany.

The multicenter PAT trial shows that causal SIT with standardized functionally intact allergens prevents the development of asthma in around half the population of children with hay fever. This preventive effect is enduring: at 10-year follow-up, 24 out of 53 children - i.e. 45 percent - from the control group had gone on to develop asthma. In the active treatment group, however, only 16 out of 64 children (25 percent) had developed asthma. The figures indicate that three-year SIT provides long-term asthma prevention in at least one out of two children with allergic rhinitis. "Specific immunotherapy is the only causal treatment option for people with allergies. We now know that this treatment option also provides long-term protection against asthma," Jacobsen said.

Patients undergoing subcutaneous SIT receive regular injections of gradually
increasing doses of an allergen product under the skin. This increases the immune
system's tolerance to the allergens. SIT has reported response rates of up to 90 percent in subjects with pollen allergy. SIT produces long-term symptom relief and patients need fewer antiallergic drugs. In many cases, the immune system's allergic reactivity resolves completely - and the patients are cured of their allergies.


 

Terug naar het hoofdmenu 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats