menu

Vitamine D3 druppels, 1000IE

Inhoud 365 druppels, 10 ml, prijs 15 euro

Op zoek naar een natuurlijke vitamine D3 bron? Ddrops druppels bevat 1000ie per druppel, de maximale dosis die in Nederland is toegestaan voor vitamine D supplementen. Naast vitamine D bevat deze kokosolie en palmolie en dus lang houdbaar wordt.

Deze druppels zijn bestemd voor volwassen. 1 druppel is 250% van de Nederlandse ADH.

Koel en donker bewaren, buiten bereik van kinderen blijven.

Heb je een autoimmuunziekte laat dan ook eens de aktieve vitamine D (calcitrol) controleren. Terwijl de gewone D verlaagd kan zijn kan toch de aktieve vorm verhoogd zijn en daardoor voor een lage vitamine D zorgen die de arts normaal laat prikken. Te hoge calcitrol in combinatie met een te hoge calciumwaarde kan namelijk voor kalkafzettingen zorgen.

Een dagelijkse inname van de orale inname van 40 IE vitamine D 3 verhoogt de serumwaarde met ongeveer 1 nmol/liter. 1000 IE per dag zorgt dus voor een verhoging van 25 nmol. In Nederland schommelen de advieswaardes van ziekenhuizen nu tussen de 50-80 nmol. In de maanden oktober tm april zullen je waardes dalen door gebrek aan goed zonlicht. Vanaf begin mei kun je tot eind september weer door zonlicht via de huid weer je vitamine D3 verhogen. Zonnebrandcreme blokkeert grotendeels de aanmaak van vitamine D.