Zwarte bes het gezondst


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Zwarte bes is het gezondst


bosbes.jpg (21340 bytes) Om fit en gezond te blijven hoort fruit altijd inbegrepen te zijn in de dagelijkse voeding. Wie het allergezondste fruit in huis wil halen, moet voortaan zijn aandacht richten op de zwarte bes. Het gezondste fruit op de wereld is geen zeldzame exotische vrucht met een naam van zestien lettergrepen. Het is de doodgewone zwarte bes.

Onderzoeker Derek Stewart van het Scottish Crop Research Institute heeft vastgesteld dat de zwarte bes meer vitaminen,

mineralen en antioxidanten bevat dan twintig andere onderzochte soorten fruit. Hiermee stoot de alledaagse vrucht de braam en de goji bes van de eerste plaats.

http://www.afslankacademie.nl/page/137/zwarte-bes-is-het-gezondst.html

Tip: Cees van Ringelenstein


Zwarte Bes - Wikipedia

De zwarte bes komt ook in het wild voor op natte, voedselrijke grond in loofbossen en dan vooral in moerasbos. De zwarte bes bloeit vroeg, van april tot mei, en is daardoor gevoelig voor nachtvorst. Dit is dan ook de reden dat voornamelijk in de kuststreek zwarte bessen worden geteeld. De Zwarte bes is zelfbestuivend, maar kruisbestuiving geeft meer vruchten.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_bes


Co÷peratie Nederlandse Bessentelers

In de Co÷peratie Nederlandse Bessentelers B.A. is een aantal bedrijven verenigd, die zich bezig houden met de productie van zwarte en rode bessen. De oogst gebeurt op machinale wijze. De zwarte bessen uit Zeeland zijn uitzonderlijk van kwaliteit door het hoge suikergehalte.

http://www.zwartebessen.nl/


Fruitbedrijf Goense

Allereerst onze complimenten voor jullie informatieve website. Wij vinden het geweldig om te zien hoeveel aandacht u besteedt aan gezond en puur voedsel. Wij zijn een Drents Fruitbedrijf en verbouwen op biologische wijze diverse soorten bessen (Zwarte Bes, Rode Bes, Cranberry, Framboos, Braam, Witte Bes, Kruisbessen en Bosbessen). Deze bessen worden tevens verwerkt tot sappen, siropen, jams en diverse andere streekproducten. Uw publicatie met betrekking tot de Zwarte Bes genaamd Zwarte Bes het gezondst trok gelijk onze aandacht, omdat wij al jaren lang erg succesvolle ervaringen hebben met de verkoop van 100% puur Zwarte Bessensap (geen water of suiker toegevoegd). Voor dit product hebben wij een zeer trouwe klantenkring die aan een zeer kleine hoeveelheid per dag voldoende hebben om lichamelijke klachten te
laten verdwijnen of verminderen.

Marjolein Goense

http://www.fruitbedrijfgoense.nl


Internationaal


Blackcurrant wikipedia

In addition to the high levels of vitamin C, studies have also shown concentrated blackcurrant to be an effective Monoamine oxidase inhibitor (MAOI) (Bormann, et al. 1991.) Fifty grams of 5.5X concentrate was found to inhibit 92% of the Monoamine oxidase enzymes. Blackcurrant seed oil is a rich source of gamma-linolenic acid (GLA), a very rare essential fatty acid.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blackcurrant


 

 


 


View My Stats