Zonnebloemolie


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Bakken met zonnebloemolie/slaolie ? Echt niet !


Als je denkt dat chips, loempia's of vis (op de markt) gebakken in zonnebloemolie echt zo gezond zijn moet je de onderstaande zaken maar eens goed doorlezen.
Zonnebloemolie is een omega 6 vetzuur. Daar ons Westerse dieet al veel te weinig omega 3 vetten bevat is het raadzaam om je omega 6 inname te temperen.

Japanners die een zeer hoog cholesterol hebben zijn toch gezonder door de hoge inname van omega 3 vetten en groenten.

Stapeling van linolzuur (omega 6) geeft onherroepelijk ontstekingsprocessen. Linolzuur, ingebouwd in celwanden, komt bij beschadiging of apoptose (afbraak) van een cel vrij en geeft op microniveau ontstekingsprocessen en vrije-radicalenschade (Bron).

Heb je chronische klachten die met ontstekingen te maken hebben kijk dan zeker eens naar een mogelijke oorzaak van een teveel aan linolzuur in je voeding.

Het grootste probleem met linolzuur zit hem echter in de sterke verhitting van linolzuur. Wordt deze sterk verhit en met name wanneer dit meerdere keren wordt gedaan (frituren) dan wordt de toxische stof HNE gevormd.

Dus met name onverzadigde oliŽn die veel linolzuur bevatten zijn gevaarlijk bij langdurige en herhaalde verhitting, een aantal oliŽn die rijk aan linolzuur zijn:

- saffloerolie (75-80%)
- druivenpitolie (78%)
- zonnebloemolie (chips, vis op de markt) (48-74%)
- high linoleic zonnebloemolie (69%)
- katoenzaadolie (52%)
- sojaolie/slaolie (veel gebruikt voor bakken oliebollen), (51%)
- maisolie (50-55%)
- hennepolie (50-70%)
- sesamolie (47%)

Ron

 

Wie helpt mee met vertalen van deze pagina? Email ons

Leesvoer mbt teveel aan omega 6


Kokosolie ongezond ? Teveel verzadigd vet ?

Omdat de reguliere clubs maar kokosolie blijven afbranden heb ik een vetzurenprofielen laten maken van mijzelf en ik wilde wel eens zien of mijn verzadigde vetten te hoog waren. Ik bak dus in roomboter en frituur dus ťťn keer per week wat vlaamse frites in kokosvet.Oordeel zelf maar als "leek" lijkt het mij dat ik aan de lage kant zit.....

Lees verder

Ron


Frituren met zonnebloemolie giftig voor de lever

Onderzoekers:

Institute of Child Health, University of Istanbul
Department of Molecular Medicine, The Inst›tute of Experimental Med
Department of Pathology, Cerrahpafla Medical Faculty, Istanbul University, Istanbul
Department of Biology of Laboratory Animals, The Inst›tute of Experimental Medicine
Department of Public Health, 19 May University, Samsun, Turkey

Wij concluderen dat gefrituurde zonnebloemolie giftig is voor de lever van de rat en dus ook giftig kan zijn voor de menselijke lever.

http://www.advmolmed.com/issue/20071/pdf/04.pdf


Waarschuwing zonnebloemolie

Eind vijftiger jaren begon de promotie: verzadigd vet is slecht, onverzadigd is goed. Zonnebloemolie en plantaardige margarine op basis van zonnebloemolie zou het hart beschermen tegen ziekten, maar het omgekeerde was waar. Na de introductie van een groot aantal op zonnebloemolie gebaseerde producten nam de incidentie van hart en vaatziekten alleen maar toe. Nu blijkt dat zonnebloemolie, linolzuur, heel slecht is voor het hart. De linolzuur in zonnebloemolie veroorzaakt ontstekingen aan onze vaatwanden en arteriosclerose.

http://voeding.pilliewillie.nl/


Zonnebloemolie niet verhitten

Sommige soorten olie, waaronder zonnebloemolie, moet je helemaal niet verhitten omdat daardoor kanker- en ontstekingsverwekkende stoffen ontstaan. Ongeharde palm- of kokosolie is het allerbeste om in te frituren. Deze soorten oxyderen nauwelijks en ze hebben ontstekingswerende eigenschappen.

http://dieet.blog.nl/wist_u_dat/2008/04/18/feit-of-fabel-
worden-onverzadige-vetten-tijdesn-verhitting-verzadigd


Onverzadigde olie (met linolzuur) niet verhitten

Onderzoekers van de Minnesota Universiteit keken kritisch naar frituur/bakolie. Het advies is altijd om daarvoor onverzadigde vetten te gebruiken omdat deze gezonder zijn. Maar alles wat gezond is kan ongezond worden als je het verkeerd behandelt. Deze onderzoekers ontdekten dat als je sojaolie (zonnebloemolie bevat nog meer linoolzuur!) lang verhit of steeds opnieuw gebruikt er een schadelijke stof HNE ontstaat die reakties kan aangaan met aminozuren en je DNA. En DNA schade kan weer tot kanker, diabetes etc leiden. Het advies van de heren is duidelijk. Gebruik zo min mogelijk sterk onverzadigde vetten die linolzuur bevatten. De combinatie van linolzuul en zuurstof zorgt namelijk voor afbraak van de olie en de gevaarlijke toxische stof HNE. Vermijdt daarom gefrituurde produkten die juist vaak in dit type vet worden gebaken.

http://www1.umn.edu/umnnews/Feature_Stories/Change_your_oil_every_day.html


Linolzuur schrappen uit je dieet

Linolzuur (zonnebloemolie bijvoorbeeld) leek cholesterolverlagend te werken maar veroorzaakt bij nader inzien (onderzoek eind 2006) ťrg veel ontstekingsprocessen (arteriosclerose = een ontstekingsproces). Dit komt omdat we te weinig capaciteit hebben om linolzuur om te zetten waardoor we linolzuurstapeling krijgen en juist die stapeling geeft die ontstekingen. Daarom wordt geadviseerd de linolzuurinname drastisch te beperken en in zťker geen linolzuurverrijkte producten te gebruiken. Gebruik roomboter (bevat laurinezuur) in plaats van (dieet) margarine of halvarine (bevat linolzuur ťn transvetzuren)

http://www.kruidenvrouwtje.nl/dieeten/cholesterol.htm


Verhitting onverzadige oliŽn leidt tot hoge niveau's van toxische stof HNE

Het verhitten van hoog onverzadigde oliŽn en in het bijzonder het opnieuw verhitten (frituren zoals bijv het bakken van vis, oliebollen etc) leidt tot hoge niveau's van de toxische stof hydroxy-trans-2-nonenal (HNE) in de voeding. Deze stof wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaan en staat bekend om zijn schade aan eiwitten, DNA en andere biologische moleculen.

HNE wordt gevormd uit de oxidatie van linolzuur, andere onderzoekers hebben deze stof gekoppeld aan ziekten zoals aderverkalking, beroertes, Parkinson's, Alzheimer, Huntingdon en leveraandoeningen.

http://www.reactivereports.com/45/45_2.html


Zonnebloemolie verdubbelt kans op dementie

Mensen die minstens 1 keer per week vette vis eten hebben 40% minder kans op dementie, elke dag fruit/groente eten verlaagt de kans op 35%. Echter, inname van bakoliŽn die omega 6 bevatten, zoals zonnebloemolie ipv omega 3 vetten verdubbelde het risico op dementie.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7092292.stm


Onverzadigde vetten stimulieren kankergroei

Professor Raymond Kearney of Sydney University stelde al in 1987: 'Vele laboratoria hebben al aangetoond dat juist een dieet met veel onverzadigde vetten, en niet diegene die rijk aan verzadigde vetten was, de groei stimuleerde van tumoren in melkklieren.

In dit soort studies bleek juist het omega 6 vetzuur (linolzuur) de boosdoener en met name de plantaardige oliŽn zoals mais- en zonnebloemolie die rijk aan linolzuur zijn de aanjagers van tumorgroei te zijn.

http://www.second-opinions.co.uk/fats_and_cancer.html


Linolzuurrijke margarine en hart- en vaatziekten/diabetes 2

Nogal wat grote buitenlandse studies naar het effect van cholesterolverlaging met linolzuur lieten een hogere sterfte zien. Aan kanker, maar in sommige studies ook aan hartinfarcten. Een voorbeeld: in de omvangrijke Nurses Health Study naar de invloed van voeding op de gezondheid was de inname van vier theelepels linolzuurrijke margarine per dag gekoppeld aan een 66 procent hoger risico op een hartinfarct. Een vergelijkbaar
'paradoxaal' risico werd gevonden in de WHO European Coronary Prevention Study. Mary Enig noemt ook nog de beruchte IsraŽlische Paradox. "Er zijn weinig landen waar meer linolzuur wordt gebruikt dan IsraŽl en weinig landen waar hart- en vaatziekten en diabetes type 2 zo alomtegenwoordig zijn. Hetzelfde geldt voor bepaalde vegetarisch levende groepen in India, die pas hartproblemen ontwikkelden toen ze van geklaarde boter overschakelden op zonnebloemolie."

http://www.niburu.nl/index.php?showarticle.php?articleID=11614


Goede vetten worden slechte vetten

EssentiŽle vetzuren (zoals linolzuur in zonnebloemolie) zijn zeer gevoelig voor oxidatie, en worden tijdens bakken en braden meestal omgezet in toxische verbindingen. Hoewel mensen misschien dus wel bakken in goede vetten, raakt de werking verloren. Veel mensen blijken een tekort aan essentiŽle vetzuren te vertonen. Door de (relatieve) overmaat aan linolzuur (Omega 6) en de teruggang in de (vette) visconsumptie is de verhouding tussen Omega 3 en Omega 6 vetzuren in de voeding uit balans geraakt.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/2053


Linolzuur

Krijgt de gemiddelde Nederlander te weinig foliumzuur binnen, voor linolzuur geldt het tegenovergestelde. „In het verleden is linolzuur sterk gepropageerd als een middel in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Het werkt cholesterolverlagend. De huidige dieetmargarines (Becel, Sense) zitten er stampvol mee.” „De balans is echter helemaal zoek”, aldus Brouwer. „Van linolzuur krijgen we veel te veel binnen, van alfalinoleenzuur veel te weinig. We consumeren zelfs zo veel linolzuur dat ons lichaam niet eens meer in staat is alfalinoleenzuur te verwerken. Beide vetzuren zijn namelijk concurrenten van elkaar. Ze hebben voor hun omzetting allebei dezelfde enzymen nodig. De hoeveelheid linolzuur is echter zo groot dat de omzetting van het weinige alfalinoleenzuur dat we nog binnenkrijgen, wordt geblokkeerd.”

http://www.refdag.nl/oud/gezo/990608gezo02.html


Teveel linolzuur wordt arachidonzuur

Teveel aan linolzuur wordt omgezet in arachidonzuur. Teveel aan arachidonzuur (ook rood vlees, met name varkensvlees) dat de aanmaak bevordert van prostaglandines type 2 die zorgen voor meer ontsteking van de vaatwand en meer kleverige bloedplaatjes.

http://www.geocities.com/lucasvo/cholesterol2.html


Combinatie van teveel insuline (door stijging suikerspiegel) en linolzuur

Het ontregelende effect van (teveel) insuline op sekshormonen is biochemici bekend, net zo goed als de kwalijke invloed op neurotransmitters en het aanjagen van het cholesterolniveau. Maar in de ervaring van Felperlaan is de grootste ‘wandaad’ van teveel insuline de medeplichtigheid aan de omzetting van linolzuur in ‘slechte’ eicosanoÔden. Wat die laatste over je lijf afroepen is kort te typeren als ‘alles waar de dokter nsaid’s of prednison voor inzet’. Niet echt fris dus. Linolzuur heeft bij het grote publiek, voor zo ver dat enig idee van gezonde voeding heeft, een positieve klank. Dat zit in ‘gezondere’, en ook duurdere margarine en bakproducten. "En in heel veel andere dingen, zoals koekjes," zou Felperlaan later op het symposium uitroepen. "We krijgen veel te veel van dat linolzuur, en samen met teveel insuline levert dat alleen maar teveel ellende op."

http://www.suikerspiegeldieet.com/


Zwangerschap - Voorkom overspoelen met linolzuur

Gedurende de zwangerschap zou de moeder moeten streven naar een evenwichtige aanvoer van arachidonzuur en docosahexaeenzuur. Prof. dr Sauer: 'Het advies om elke week ťťn ŗ twee keer vis te eten, is zo gek nog niet.' Hij waarschuwt voor de inneming van een overdaad aan linolzuur. 'Je moet voorkomen dat het een kwestie wordt van 'overspoelen met linolzuur'. Jarenlang is het gebruik van linolzuur gestimuleerd om zo hart- en vaatziekten te proberen terug te dringen. Het blijft natuurlijk belangrijk om het aandeel verzadigd vet in de voeding te verminderen ten gunste van de hoeveelheid onverzadigde vetzuren. Maar het is veel ingewikkelder dan we destijds dachten.' Het zou kunnen zijn dat bij een voeding die veel linolzuur bevat, de ketenverlenging van de n-3 vetzuren in de knel komt. 'Alleen maar zonnebloemolie dat rijk is aan linolzuur is niet gewenst, olijfolie met een ander vetzuurpatroon is zeker zo gezond. Je moet het hele spectrum van onverzadigde vetzuren zien binnen te krijgen.' Gebeurt dat niet, dan ontstaat een disbalans.

http://www.voedingsmagazine.nl/artikel.asp?id=49&uitgaveid=5


HNE in verhitte olie

There seems to be a dual influence of 4-HNE on the health of cells: lower intracellular concentrations (around 0.1-5 micromolar) seem to be beneficial to cells, promoting proliferation, while higher concentrations (around 10-20 micromolar) have been shown to trigger well-known toxic pathways such as the induction of caspase enzymes, the laddering of genomic DNA, the release of cytochrome c from mitochondria, with the eventual outcome of cell death (through both apoptosis and necrosis, depending on concentration). HNE has been linked in the pathology of several diseases such as Alzheimer's disease, cataract, atherosclerosis, and cancer. Special attention must also be paid to cooking oils used repeatedly in caterings and households, because in those processes very high amounts of OaŖUAs are generated and they can be easily absorbed through the diet.

http://en.wikipedia.org/wiki/4-Hydroxynonenal


Effect of Ingestion of Thermally Oxidized Sunflower Oil on the Fatty Acid Composition and Antioxidant Enzymes of Rat Liver and Brain in Development

The main results show that the oxidized oil contains 262 mmol/kg of hydroperoxides, 5.7% of the esters are oxidized and 50.4% are polymerized. In the liver, we noticed that oxidized oil exercises a toxic effect as confirmed by the increase in the thiobarbituric acid reactive substance (TBARS) concentration. In the same way, we noticed that vitamin E exercises a favorable effect in the preservation against free radicals and lipid peroxidation; however, it cannot ensure this protection alone. In the liver, only glutathione peroxidase and glutathione reductase activities were positively correlated with the TBARS concentration. In the treated groups, we also noted changes in the fatty acid profiles of liver and brain homogenates, essentially by the appearance of trans fatty acid (18:1 trans) and an increase in arachidonic acid content.

http://content.karger.com/ProdukteDB/produkte.asp?Doi=66496


Studies


Prostaatkanker en linolzuur

Omega-6 fatty acids, which is linoleic acid that can be converted to arachidonic acid, may stimulate growth of prostate cancer cells. These fatty acids are found in corn oil, safflower oil, sunflower oil, cottonseed oil, soybean oil and other polyunsaturated oils. Substitute olive oil or canola oil for your current cooking oil, but remember to use in moderation.

http://www.ucsfhealth.org/adult/medical_services/cancer/urologic/nutrition.html


Prostaatkanker en linolzuur 2

Research findings from Cancer Research UK has illustrated that the Omega 6 polyunsaturated fatty acid, AA (arachidonic acid) encourages the migration of cancer cells leading to an increased risk of advanced prostatic cancer. This invasive behaviour, however, is also inhibited by the Omega 3 polyunsaturated fatty acids, EPA and DHA. The Omega 6 polyunsaturated fatty acid, AA is found in meat and eggs and can be made from the essential Omega 6 fat, LA, which is found in sunflower oil, soya oil, peanut oil, sesame oil, palm oil, safflower oil and foods made from them (eg. margarine).

Brown et al, 2006 'Promotion of prostatic metastatic migration towards human bone marrow stoma byOmega 6 and its inhibition by Omega 3 PUFAs' British Journal of Cancer March 27;94 (6) P842-853


Israel - vrouwen meer kans op sterven door hoge inname
omega 6 vetten

Israeli 'cancer shift' over heart disease mortality may be led by greater risk in women
with high intake of n-6 fatty acids

My hypothesis is that higher female sensitivity to increased n-6 polyunsaturated fatty acids and their carcinogenic effect may contribute to the recent Israeli 'cancer shift' over heart disease mortality (23.1 vs. 22.3%, 1999). High n-6 polyunsaturated fatty acid intake was the presumed dietary risk underlying the 'Israeli paradox', the unexpected gap between 'ill' health and 'good' diet. Research findings suggest that gender and sex hormones may influence n-6 polyunsaturated fatty acid metabolism and carcinogenesis. This appears to be the first time gender has been proposed to modulate national cancer epidemiology, suggesting implications for differential nutritional prevention, warranting further research.

http://www.eurjcancerprev.com/pt/re/ejcp/fulltext.00008469-200710000


Linolzuur veroorzaakt celbeschadigingen/ontstekingen

High-energy diets, fatty acids and endothelial cell function: implications for atherosclerosis

Our studies suggest that omega-6 fatty acids, and especially linoleic acid, cause endothelial cell dysfunction most markedly as well as can potentiate TNF-mediated endothelial cell injury. We propose that high-energy diets, and especially diets rich in linoleic acid, are atherogenic by contributing to an imbalance in cellular oxidative stress/antioxidant status of the endothelium, which can lead to activation of oxidative stress-responsive transcription factors, inflammatory cytokine production and the expression of adhesion molecules.

J Am Coll Nutr. 2001 Apr;20(2 Suppl):97-105.


Relatie tussen omega 6 en risico op darmkanker

Opposing associations of serum n-3 and n-6 polyunsaturated fatty acids with colorectal adenoma risk: An endoscopy-based case-control study

This is the first observational study that simultaneously finds an inverse association of serum n-3 PUFA and a positive association of n-6 PUFA with colorectal adenoma risk.

Int J Cancer. 2008 Jul 25
Division of Human Nutrition, Wageningen University, Wageningen, The Netherlands


Hogere inname linolzuur stimuleert kankergroei en vetopslag

Dietary Linoleic Acid Intake Controls the Arterial Blood Plasma Concentration and the Rates of Growth and Linoleic Acid Uptake and Metabolism in Hepatoma 7288CTC in Buffalo Rats

We conclude that increased arterial blood plasma linoleic acid concentrations, caused by increased dietary intakes, specifically stimulate tumor growth, lipid storage and linoleic acid metabolism in hepatoma 7288CTC in vivo.

The Journal of Nutrition Vol. 127 No. 7 July 1997, pp. 1412-1421


Saffloerolie (hoog linolzuur!) en darmkanker

Olive Oil May Help Prevent Colon Cancer

Including olive oil in your diet may help reduce your risk of developing colon cancer, Spanish researchers suggest.

Their study results showed that rats fed an olive oil-supplemented diet had a lower risk of colon cancer than those fed diets supplemented with safflower oil. In fact, the rats that received olive oil had colon cancer rates almost as low as those fed fish oil, which several studies have already linked to a reduction in colon cancer risk.

http://www.cancerpage.com/news/article.asp?id=218


 

 

Themas
Naar het hoofdmenu

Online Bioscoop
Online TV programma's

8 voedingsleugens
Acne
Acupunctuur
Acrylamide
Adhd
Aging - ouder worden
Afslanken & dieet
Afvallen
Afvallen 2
Alcohol en baby
Alcohol - serialkiller
Allergie
Als
Aluminium
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Amandelen knippen
Angina Pectoris
Anti Bakker Dieet
Antibiotica

Antikanker dieet
Antikwak terreur
Antikwakvereniging
Anti-oxydanten
Anuskramp
AOW drama 2015
Aromatherapie boek
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astaxanthine
Astma
Autisme
Autisme en BMR
Atkins dieet
Ayurveda
B12 tekort
B17 en kanker
Bakken & braden
Banaan
Baarmoederhalskanker
Baarmoederhals Vaccin
Baby & Zwangerschap
Babyzwemmen
Baclofenpomp
Basisregels voeding
Benzyl alcohol
Becel pro activ
Bekkeninstabiliteit
Bessen en kanker
Betaalbaar biologisch
Betacaroteen
Betekenis van ziekte
Beter slapen

Big pharma
Bijholteontsteking
Bijwerkingen melden
Bio-fotonen therapie
Biologische voeding
Biomateriaal + kanker
Bisphenol A
Blaasontsteking
Bloedgroep & voeding
Bloedtest 1
Bloedtest 2
Bloedtest 3
Boeken gezondheid
Boekpassages
Boerderijwinkels
Body Stress Release
Books 2 read
Borstimplantaten (silic)

Borstkanker
Borstvoeding
Brandend maagzuur
Brandwonden
Broccoli
Bronwater top25
Brood nadelen
Budwig papje
CaffeÔnevrije koffie
Candida
Candida dieet
Carob = chocolade ?
Cellulaire gezondheid
Cellulaire immunotherapie
ChemicaliŽn
ChemicaliŽn in voeding
Chemotherapie
Chips
Chocolade
Chocolade (puur)
Cholesterol
Cholesterol mythe
Cholesterol en overgang
Chlorella
CLA
Co-enzym Q10
Codex Alimentarius
Coeliakie
Cola
Cold Fx
Combinaties
Consumeren
Corus luchtvervuiling

Crohn
Colloidaal zilver
Columbus ei
Constipatie
Cosmetica
Cranio Sacraal
Crestor waarschuwing
Cynatine FLX
Daglichtlampen
Darmflora analyse
Darmkanker
Darmklachten
Darmreiniging
Darmvervuiling
Darm & diabetes
Darmen
David Wolfe
DCA tegen kanker
De lekkende vetcel
Deodorant
De Pil en kanker
Depressie
De calcium paradox
De China Studie

De ziekte ME
Diabetes
Diabetes/buikvet dieet
Diepvriesgroente
Dierenleed
Dierlijke eiwitten
Doodmoe ?
Dotteren
Dr Ryke Geerd Hamer
Duchenne spierdystrofie
Dyspraxie
Eczeem
Edelstenen
Eed van Hippocrates
Ei - codering
Ei hoort er wel bij
Eiwit (overdosis)
Eierstokkanker
Elektroallergie
Em-X
Emigreren ?
Emotie & gezondheid
Energetische Geneesk
Energie reep
Enzymen
E211
E621 - Vetsin
E nummers
EU dictatuur
EU info
EU ziekenfondskaart
Even bij stilstaan
Farmacie
Fastfood
Fatale vetten
Fijnstof
Foliumzuur (Vit B9)
Formaldehyde
Fouten van huisartsen
Fluor
Fluor & tandpasta
Framboos
Frituren
Fructose
Fructose intolerantie
Fructosestroop
Fybromyalgie
Fytinezuur
Galstenen
Gamma-linoleenzuur
Ganzenlever
Gardasil Vaccin
Gebit
Gebit en voeding
Gebitsproblemen
Gebitsontstekingen
GLA deel 2
Gedragsprobleem
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Geitenmelk
Genotrim
Gentech voedsel
Germanium
Gezond ťn lekker
Gezonde salades
Gezichtsmaskers
Gezond afslanken
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde dieet tips
Gezonde recepten
Gezonde vakanties
Gezonde vetten
Gezondheid huisdieren
Ghee - geklaarde boter
Ghreline
Giftige kronen/bruggen
Global warming ?
Glucosamine
Glutenallergie test
Gluten & diabetes
Gluten intolerantie
Gluten/lectines & darm
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Goji bessen
Grapefruit
Gratis energie
Gratis videos
Gratis boeken
Groeihormoon IGF-1
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Griep vaccins
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hard werken
Hart
Hartstilstand & sport
Hayberrie
Heksenjacht 2008
Heksenjacht - vervolg
Hekserij
Hoge bloeddruk
Honing
Hoodia cactus
Hoofdluis
Hooggevoeligheid
Hoogspanningsmasten
Hooikoorts
Huidproblemen
Huisarts tips
IJzerstapeling
IJzertekort
Ik ben zo moe
Immuun & vermoeidheid
Industrie geheimen
Industrie junkies
Industrie top 15
Inkoopgids
Jaap's column
Kaakontstekingen
Kanker
Kanker = Candida ?
Kanker en suiker
Kankerwerend voedsel
Kava Kava
Keelontsteking
Keerzijde vd FDA

Kefir
Keuringsdienst TV
Kiemgroenten
Klysma
Koffiemelkpoeder
Koffievervangers
Koffie & caffeÔne
Kokosolie
Koolhydraten
Komboecha
Koper

Kruiden & operaties
Kruiden handboek
Kruidenthee
Kunstm. zoetstof
Kwakzalverij
Kwik in amalgaam
Lactose intolerantie
Langer leven
Laserprinters
Latex allergie
Laurinezuur
LDL oxidatie
Leesvoer
Lekkende darm
Lekker eten syndroom
Letselschade

Levend voedsel 1
Levend voedsel 2
Lever
Lever en darmen
Levertraan
Lichaamsverzorging
Licht en gezondheid
Lichttherapie
Light produkten ?
Lijnzaadolie
Looizuur
Lowcarb Dieet
Low Int. Laser Therapy
LuteÔne

Lyme
Lyme epidemie
Maagkanker
Maagzuur(remmers)
Made in (toxic) China
Magneetveld th.
Maca
Maculadegeneratie
Magnetron
Magnesium tekort
Manuele therapie E.S.
Maretak en kanker

Margarine
Massage

McDonald
MCS
Medische missers
Medische privacy
Medische toppers
Melk sprookje
Melk en tarwe
Mens = wateraap?

ME (CVS)
ME en CGT
Mentale gezondheid
Migraine
Milieuverontreiniging
Mondkanker
Monsanto
Morgellons vezelziekte
Msra bacterie

MRSA & varkens
MSG
Multiple sclerose

Multi vervuilers
Multivitamines
Muziek en gezondheid
Mycoplasma bacterie
Nachtwerk
Nadelen van brood
Natuurfoto dvd 1
Natuurlijke pijnstillers
Natuurlijke vitamines
Natuurlijk voedsel
Natuurzwembaden
Nederland Bedelland
Neotame
Neurofeedback
Neusholtes
Neuskannetje
Nierstenen
Nierstenen en voeding
Nikkel allergie

NLP
Noten
Nutrigenomics
Nuttige links
Nuttige tips
Ogen
Olijfolie
Olijfolie 2
Olie slurpen
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 3 olie uit algen
Omega 6

Omega brood
Oneliners
Ongezonde scholen
Ongezonde verpakking
Onrecht vd zorgwet
Ontstekingsremmers
Onsterfelijkheid
Ontspannen
Ontstekingen/infecties
Oorkaarstherapie
Oorsuizen
Operatie + nuchter?
Oplossingen USA

Orgaandonatie
Ormus
Orthomoleculair
Osteopathie
Osteoporose
Overbevissing
Overgewicht waarom?
Palladium
Paddestoelen
Paddestoel vs ziektes
Palmolie
Papaja enzymen
Parkinson
PDD-NOS
Pecannoten
Perfluorverbindingen
Persoonlijkheidstest
Pesticiden en boeren
Pesticiden top 10
Phenylalanine
PhytochemicaliŽn
Pijnstillers & bloeding
Poloxamer 407

Polypharmacy
Probiotica VSL 3
Probiotica
Propolis

Prostaatkanker
Psoriasis
Psyllium vezels
Qigong
Quinoa
Quantumresponse
Radon gas

Radts therapie
Rauw eten
Reformwinkels
Regulier vs alternatief
Retinitis Pigmentosa

Reuma dieet
Rijstolie
Ritalin en ADHD
Roggebrood
Roken
Rood vlees en kanker
Rozen en pesticiden
Rugpijn tips
Rugklacht preventie
Salvestrolen
Salvestrolen deel 2
SC darm Dieet

Schijf van vijf
Schimmelaandoening
Schimmeldoders
Schone energie
Schoonmaakmiddelen
Schoon water?
Secretine
Selenium
Senioren
Shampoo en phtalaten

Silicium
Sinusitis
Sintjans Kruid
Slaapproblemen
Slaaptekort
Slowfood
Smaak maakt dik ?
Smaakversterkers
Smalle wegbree
Snapt u het nog?
Snel afvallen
Soja gezond?
Sojamelk & kids
Souls of distortion
Spelt oergraan
Spirulina Zee alg

SRG energiegenerator
Stamcellen
Statines
Statines - Lipitor
Statines II
Stemming EU verdrag
Steun Reach
Stevia
Stoelgang
Strak en gezond ?
Straling gezond ?

Stress
Stress verminderen
Suiker = gif
Suikerspiegel
Suikerziekte

Suikers & Vetten
Superalgen
Supergranenpapje
Superhoning
Superontbijt
Superpoeders
Super Smoothies
SV40 virus in vaccin
Talkpoeder en kanker
Tandarts verdoving
Tandvlees & het hart
Tarwegras

Tarwekiembrood
Tarwekiem olie
Teatree olie
Teff
Teflon antiaanbak pan
Thaumatine suiker
Thimerosal schandaal
Tibetaanse oefeningen
Toekomstmuziek?
Tomaat
Tongschrapen
Top10 gezonde drankjes
Top 10 tips
Toxische schimmels
Transvetzuren
Transvet produktlijst
Ukrain kankerkiller

Umts problemen
UMTS update
UWV
Vaccinaties & risico's
Vaccinatie mythe
Vage klachten
Vegetarisme
Verbod op transvet
Vermoeidheid
Vervuiling in vliegtuigen
Verzadigd vet
Vervuiling

Verzuring
Vetarm = slecht
Visolie (Omega 3)
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Vitamine K
Vleesvervangers
Vlierbes
Voedingsgiganten
Voetreflexologie
Voeding bij kanker

Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Voedselpyramide
Waarom ziek?
Walnoot
Wandelen en rennen
Water = levenskracht
Water = medicijn !
We zijn allemaal ťťn
Whirlpools
Wiegedood
Wildernis vlees
Wolman zouten

Wormwood
Wortelkanaalbehandeling
Wortelsap
Xenical en kanker
Zeemineralen
Zeemineralen-landbouw
Zeepnoten

Zeewier & gluconutr
Zeezout
Zen Shiatsu
Zeven stappen
Ziektekostenverz.
Ziekte van Crohn dieet
Zink
Zoet maar dodelijk
Zoete aardappel
Zoetstoffen
Zomertijd afschaffen?
Zonlicht = noodzaak !
Zonnebank & kanker
Zonnebrandcreme
Zoutlampen
Zuurbalans
Zuurbranden
Zuurdesem
Zuur & Basen
Zware metalen
Zwarte bes
Zwitsers geheim


 


View My Stats