Zen Shiatsu therapie - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Zen Shiatsu therapie

Shiatsu is een vorm van manuele therapie, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie, en maakt gebruik van de toepassing van druk. Het is een vorm van meridiaanbehandeling, ontwikkeld in Japan.

Een aangrijpingspunt is het energetisch functioneren van een mens in de ruimste zin van het woord. Door middel van het uitoefenen van druk op de menselijke huid en het uitvoeren van strekkingen en manipulaties wordt de ki, ofwel de levensenergie, weer uitgenodigd te gaan stromen om zodoende te zorgen voor een optimaal welbevinden.

Wat aangesproken wordt is het zelfgenezend vermogen: Shiatsu activeert het lichaamsbewustzijn en de mogelijkheden een nieuwe balans te creëren.

Meer info: http://www.zenshiatsu.nl/


Iokai meridiaan Shiatsu
De Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten (V.I.S.) is een beroepsorganisatie van professionele Iokai shiatsutherapeuten, opgericht in 1987 in Amsterdam. De beroepsvereniging heeft als taak de Iokai Shiatsutherapeuten in Nederland te vertegenwoordigen. In 2004 telt de vereniging ± 50 leden. Alle aangesloten therapeuten zijn opgeleid en gecertificeerd in Iokai meridiaan Shiatsu en in de westerse medische basiskennis.

Meer info: http://www.iokai-shiatsu.org


Therapeuten

Shiatsu Masunaga Amsterdam : Cordula Quadt
Domselaerstraat 26  Amsterdam
Veel mensen zijn objectief gezien gezond maar zitten toch niet lekker in hun vel. Slapeloosheid, depressiviteit, spijsverteringsproblemen, menstruele onregelmatigheden, spierstijfheid en hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn zijn allemaal voorbeelden van een toestand die het midden houdt tussen ziek en gezond zijn. Shiatsu is bij uitstek geschikt om dergelijke ongemakken te verhelpen. De kern van de problemen wordt opgezocht en de ki (energie) wordt door aanraking van de corresponderende meridianen aangezet tot stromen. Volgens de oosterse geneeskunde is een harmonische ki-stroom een voorwaarde voor onze fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid.

Marijke Hemminga
Kinkerstraat 297 C
1053 ET Amsterdam Oud-West
Tel: 020-6160438

Met shiatsu-therapie worden diverse klachten behandeld zoals burnout, rsi, darmklachten, rugpijn en nekpijn. Shiatsu geeft ook goede resultaten bij o.a. migraine, overgangsklachten, vermoeidheid, duizeligheid en slapeloosheid. In het algemeen bevordert shiatsu het zelfgenezend vermogen van het lichaam, en vitaliseert en ontspant lichaam en geest. Daardoor heeft shiatsu ook een preventieve werking. Door haar holistische karakter is shiatsu-therapie te rangschikken onder de alternatieve geneeswijzes.

Simone Bosch
Blokmakerstraat 23 Amsterdam

Monika Denes
Eline Verestraat 23  Amstelveen

Sinds 1993 behandel ik volwassenen en later ook kinderen met uiteenlopende aandoeningen - rugklachten, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen... De meeste aandoeningen waren door stress veroorzaakt, zelfs bij de kinderen. Daarom vind ik het mijn taak om niet alleen de klacht te behandelen, maar cliënten helpen meer vervulling te vinden, gelukkiger te zijn. Dat is de beste stress remedie. Shiatsu, acupunctuur, EFT, TAT, Oplossingsgerichte Coaching
www.NaturalHealthCare.nl


Tamara Tyler
Czaar Peterstraat 15-D  Amsterdam

Jozefien Broeke
Seinwachterstraat 59  Amsterdam

Vincent Deerenberg
WG plein 702  Amsterdam

Marijke Brusse
Overtoom 429, 1hoog  Amsterdam

Egon Weersink
G. Flinckstraat 208-A  Amsterdam

Mariska Hammerstein
Wielingenstraat 22  Amsterdam

Monica Förster
Tilanusstraat 268  Amsterdam

Astrid van de Pas
Wijttenbachstraat 355  Amsterdam

Irene Rol
's-Gravelandseweg 50-51 Weesp

Gosien Schoonman
Kievitslaan 8 Groet

Carla de Rode
Ceramstraat 8 Haarlem

Annelies Riepema
Keizerstraat 12 Utrecht

Marian Bos
Cromwijklaan 31 Utrecht

Maartje Huibers
Oude Brugseweg 76-B Roksem


Stoelmassage

Stoelmassage is gebaseerd op shiatsu techniek en wordt daarom ook wel stoelshiatsu genoemd.

Deze vorm van massage is in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontstaan in de Verenigde Staten van Amerika. In de VS is voor stoelmassage vanaf dat moment toenemende belangstelling en wordt het meer en meer aangeboden. Het is dan ook mogelijk om het op de meest uiteenlopende locatie tegen te komen bijv. winkelcentra, festivals, congrescentra, vliegvelden en bij vele bedrijven.

Ook in Nederland ontstaat steeds meer belangstelling, inmiddels zien en ervaren steeds meer mensen de werking ervan, met name in het bedrijfsleven erkent men meer en meer de preventieve en helende werking van de massage. In deze context wordt stoelmassage dan ook wel bedrijfsmassage genoemd.

 

Terug naar het hoofdmenu 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats