Wortelkanaalbehandelingen


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Wortelkanaalbehandelingen


Slecht uitgevoerde wortelkanaalbehandelingen hebben mij de laatste 3 jaar veel ellende gebracht. Ik ben zeker 20-25 bij 3 verschillende tandartsen geweest en 2 kaakchirurgen die na veel gerommel de ellende konden opruimen in de kaakholte. Het heeft compleet mijn gezondheid gesloopt en ben nog steeds niet de oude. De stand nu is 3 uiteindelijk verwijderde kiezen, nog ťťn Apexresectie te gaan en dan weer afwachten of de ellende niet weer omvlamt. In bijna alle gevallen bleek er nog rommel in de kiezen te zitten om waren ze niet diep genoeg schoongemaakt. Ik ben naar Solleveld in Soest geweest die mij adviseerde 5 kiezen te laten verwijderen.

Ben overtuigd dat dit best verstandig zou zijn maar zie ook tegen de situatie daarna op omdat er dan overal kiezen tussen uit zijn. Toevallig ben ik tegen een gespecialiseerde tandarts aangelopen in Terborg die een speciale opleiding heeft gedaan in Duitsland voor dit soort chronische problemen. Hij heeft twee kiezen opnieuw schoongemaakt en daarna met een speciale microscoop gecontroleerd. Ben nu ieder geval van de zenuwpijnen en oogirritaties af en wacht op de Apex. Mochten de twee kiezen toch weer problemen geven dan gaan ze er meteen uit, einde discussie.

Zit je ook met chronische ontstekingen en vage klachten in met name je bovenkaak en heb je bijv onverklaarbare pijntjes en tandvleesontstekingen dan is mijn advies kort maar krachtig, verwijderen want uiteindelijk kom je daar toch vaak weer terecht na een lange lijdensweg. Wortelkanaalbehandelde kiezen kunnen veranderen in haarden van toxines die je lichaam dagelijks vergiftigen. Een slecht gebit kan de trigger zijn van chronische klachten zoals gewrichtsklachten, vermoeidheid, hoofdpijn etc en zelfs leiden tot hartaanvallen. Dus luister naar je lichaam en laat desnoods goede foto's maken. Ik ben bij kaakchirurg in Amersfoort geweest die niets zag op een OPG foto maar bij specialist die ik nu ken bleek wel degelijk dat er rommel zat en ook diverse ontstekingen en zelfs een vrij diep gaatje. Had ook niemand vd heren experts opgemerkt.

Heb je ook zo'n ervaring mail me dan even op : ugamedia@wirehub.nl

Ron


Dr. James Rota: Root Canal Controversies

Dr. James Rota, DDS discusses the history and controversy about root canals in this short video.


Wortelkanaalbehandelingen en ziekten

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat wortelkanaalbehandelingen in een tand of kies kunnen leiden tot ziekten elders in het lichaam. Met name reuma, multiple sclerose en orthopedische ziekten vinden veelal hun oorsprong in worteldode tanden en kiezen. Ook weefselbeschadigende ziekten zoals kanker, alsmede allergische reacties, kunnen het gevolg zijn van dergelijke tandheelkundige behandelingen. In tegenstelling tot vroeger, toen men en ontstoken tand of kies gewoonweg trok, deed begin vorige eeuw de zogeheten conserverende tandheelkunde haar intrede. Hierbij stond behoud van het gebit voorop. Omdat het trekken van tanden en kiezen niet meer populair was, namen nieuwe technieken, waaronder de zenuw- of wortelkanaalbehandeling, een centrale plaats in.

Als een tand of kies ontstoken is, zal de tandarts dan ook snel overgaan tot een wortelkanaal-behandeling. Hierbij wordt het zenuwkanaal uitgeboord en afgesloten met lichaamsvreemd materiaal. Men spreekt dan over een ® worteldode® tand of kies. Tot op heden ging men ervan uit dat een dergelijke behandeling geen nadelige invloed had. Toch is al lang bekend dat een ®dode® tand of kies giftige stoffen (o.a. mercaptanum en thio-ether) produceert, die via het kaakbot door het hele lichaam worden verspreid. De uiteenlopende manieren waarop mensen reageren op micro-organismen, hun afbraakproducten en antigenen wordt te weinig onderkend. Dit wordt gesteld door Prof. Dr. S. K.Thoden van Velzen (tandarts), Prof. Dr. L.Abraham-Inpijn (Internist en Dr. W. R. Moorer (microbioloog).

Men dient zich er meer en meer bewust van te zijn dat de eigenschappen van de multiple micro-organismen enerzijds en het afweersysteem van de individuele patiŽnten anderzijds, leiden tot grote verschillen in wisselwerking tussen aanval en verdediging. Dit betekent dat er een grote variatie in ziektebeelden kan ontstaan (Thoden van Velzen, Abraham-Inpijn, W.R.Moorer, Hiller, Gabelein, Schlauck, et.al. ). De Amsterdamse onderzoekers stellen verder vast dat sommige organen in het lichaam door hun vaatstructuur als het ware zijn voorbestemd voor beschadiging van in het bloed circulerende immuuncomplexen. Vooral nieren, kleine slagaders, huid, longen, gewrichten en ook ogen (denk hierbij bijvoorbeeld aan iritis reumatica) zijn gevoelig voor letsel door deze verbindingen afkomstig van een focus uit het gebit .

Zo is het ook onomstotelijk en wetenschappelijk bewezen dat mondbacteriŽn bekend zijn om hun hechtvermogen aan de wand van cellen of aan andere oppervlakten. Aangetoond is immers dat bijvoorbeeld mondbacteriŽn zoals de S. Mutans en S. Sanguis zich op de hartkleppen kunnen koloniseren en als zodanig een subacute endocarditis veroorzaken (Miescher, Bohm, Thoden van Velzen, Abraham-Inpijn, W.R.Moorer, Hiller, Gabelein, Schlauck, et.al. ). De auteurs stellen ook vast dat bijvoorbeeld tandplaque en de dode inhoud van een wortelkanaal aantoonbare hoeveelheden endotoxinen bevatten. Voorts dat zij duidelijke aanwijzingen hebben dat onbegrepen aandoeningen zoals zenuwpijnen (neuralgieŽn, lichte verlammingen in het gezicht, koorts en disfunctie van witte bloedcellen moeten worden toegeschreven aan de werking van een of meerdere toxinen van een haard in de mond (Geknars van tanden - blz.147, M.A.J. Eijkman).

Belangwekkend voorbeeld is ook het onderzoek van Weston Price (Meinig Georg E.Root Canal Cover Up Exposed. Bion Publishing USA, ISBN: 0-945196-14-8), dat is uitgevoerd onder auspiciŽn van het ®Research Institute® van de American Dental Association.

Worteldode kiezen van patiŽnten werden onder de huid van konijnen geÔmplanteerd. De patiŽnten hadden klachten van reumatische aard, hartklepontstekingen, maagzweren, blaas- en nierontstekingen, gynaecologische klachten, oog- en leverziekten en afwijkingen aan het zenuwstelsel.

Het bijzondere was dat patiŽnten, na verwijdering van de dode tand of kies, vaak opknapten, maar nog frappanter was het feit dat de konijnen dezelfde ziekten als van de patiŽnt ontwikkelden. De worteldode kies moet dus worden gezien als de veroorzaker van de ziekte of aandoening en kan deze dus overbrengen.

Geconcludeerd kan worden dat chronische ontstekingen (focale infecties) elders in het lichaam ziekten kunnen veroorzaken. In het hoofdgebied is de belangrijkste zetel van deze haarden het gebit. Dit betekent dat elke tand met een niet-vitale pulpa verdacht is en dat ook paradontale ontstekingen kunnen fungeren als infectiebronnen.

Bron: www.praktijksolleveld.nl


Alternatives to Root Canals : Porcelain Inlay Instead of Root Canal

Get tooth inlay instead of root canal. Learn about Porcelain inlay as an alternative to root canal in this dental health video from an experienced dentist.

http://www.youtube.com/watch?v=ERHrwmk_wqU


Wortelkanaalbehandelingen

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat wortelkanaalbehandelingen in een tand of kies kunnen leiden tot ziekten elders in het lichaam. Met name rheuma, multiple sclerose en orthopedische ziekten vinden veelal hun oorsprong in worteldode tanden en kiezen. Ook weefselbeschadigende ziekten zoals kanker, alsmede allergische reacties, kunnen het gevolg zijn van dergelijke tandheelkundige behandelingen.

In tegenstelling tot vroeger, toen men een ontstoken tand of kies gewoonweg trok, deed begin deze eeuw de zogeheten conserverende tandheelkunde haar intrede. Hierbij stond behoud van het gebit voorop. Omdat het trekken van tanden en kiezen niet meer populair was, namen nieuwe technieken, waaronder de zenuw- of wortelkanaalbehandeling, een centrale plaats in. Als een tand of kies ontstoken is, zal de tandarts dan ook snel overgaan tot een wortelkanaalbehandeling. Hierbij wordt het zenuwkanaal uitgeboord en afgesloten met lichaamsvreemd materiaal. Men spreekt dan over een ® worteldode® tand of kies. Tot op heden ging men ervan uit dat een dergelijke behandeling geen nadelige invloed had.

Toch is al lang bekend dat een ®dode® tand of kies giftige stoffen (o.a. mercaptanum en thio-ether) produceert, die via het kaakbot door het hele lichaam worden verspreid. De uiteenlopende manieren waarop mensen reageren op micro-organismen, hun afbraakproducten en antigenen wordt te weinig onderkend. Dit wordt gesteld door Prof. Dr. S. K.Thoden van Velzen (tandarts), Prof. Dr. L.Abraham-Inpijn (Internist en Dr. W. R. Moorer (microbioloog). Men dient zich er meer en meer bewust van te zijn dat de eigenschappen van de multiple micro-organismen enerzijds en het afweersysteem van de individuele patiŽnten anderzijds, leiden tot grote verschillen in wisselwerking tussen aanval en verdediging. Dit betekent dat er een grote variatie in ziektebeelden kan ontstaan (Thoden van Velzen, Abraham-Inpijn, W.R.Moorer, Hiller, Gabelein, Schlauck, et.al. ).  De Amsterdamse onderzoekers stellen verder vast dat sommige organen in het lichaam door hun vaatstructuur als het ware zijn voorbestemd voor beschadiging van in het bloed circulerende immuuncomplexen. Vooral nieren, kleine slagaders, huid, longen, gewrichten en ook ogen (denk hierbij bijvoorbeeld aan een ontsteking van de iris) zijn gevoelig voor letsel door deze verbindingen die afkomstig van een focus uit het gebit .

Zo is het ook onomstotelijk en wetenschappelijk bewezen dat mondbacteriŽn bekend zijn om hun hechtvermogen aan de wand van cellen of aan andere oppervlakten. Aangetoond is immers dat bijvoorbeeld mondbacteriŽn zich op de hartkleppen kunnen koloniseren en als zodanig een subacute endocarditis veroorzaken (Miescher, Bohm, Thoden van Velzen, Abraham-Inpijn, W.R.Moorer, Hiller, Gabelein, Schlauck, et.al. ). De auteurs stellen ook vast dat bijvoorbeeld tandplaque en de dode inhoud van een wortelkanaal aantoonbare hoeveelheden gifstoffen bevatten. Voorts zijn er volgens hen duidelijke aanwijzingen dat onbegrepen aandoeningen, zoals zenuwpijnen (neuralgieŽn, lichte verlammingen in het gezicht, koorts en disfunctie van witte bloedcellen moeten worden toegeschreven aan de werking van een of meerdere toxinen van een haard in de mond (Geknars van tanden - blz.147, M.A.J. Eijkman).

Belangwekkend voorbeeld is ook het onderzoek van Weston Price (Meinig Georg E.Root Canal Cover Up Exposed. Bion Publishing USA, ISBN: 0-945196-14-8), dat is uitgevoerd onder auspiciŽn van het ®Research Institute® van de American Dental Association. Worteldode kiezen van patiŽnten werden onder de huid van konijnen geÔmplanteerd. De patiŽnten hadden klachten van rheumatische aard, hartklepontstekingen, maagzweren, blaas- en nierontstekingen, gynaecologische klachten, oog- en leverziekten en afwijkingen aan het zenuwstelsel. Uit de hier voorafgaande, wat meer technisch-wetenschappelijke, beschouwing kan blijken dat het absoluut noodzakelijk is om in de dagelijkse praktijk bij elke patient alert te zijn op de status van het gebit. Zo is het in relatie tot de behandeling van kanker in de alternatieve geneeskunde gebruikelijk dat ook de gebitsstatus ter sprake komt.

Auteur: Theo Michiels


Ervaring van een lezeres

Hallo,

Ik heb ook zo een ervaring.

Het is nu einde maart en begin aug. van het vorige jaar kwam ik voor een gaatje in mijn laaste kies links boven.

Beste is een wortelkanaalbehandeling zei de tandarts. Omdat ik die wel vaker had gehad en geen last van had gehad, zei ik: doe maar. En toen begon alle ellende waar ik nog mee loop, hoewel na het verwijderen van twee kiezen, is de pijn wel veel minder.

De tandarts ontdekte na een tijdje een vierde kanaal, de zenuw was dood en al bacteriŽn aanwezig. Hij verwijderde de dode zenuw, maar helaas. Naar de kaakchirurg, zij zag niks op de foto van de tandarts, dus op naar de kaakfysio was haar advies. Ik zei nog: huh, dit heb ik gekregen na de wortelkanaal behandeling. Maar ik ging en na twee keer was ik het daar zat.

Belandde weer bij de tandarts en vervolgens weer bij de kaakchirurg. Ze boorde twee gaten in mijn bot om de druk te minderen en ze zei daarvoor dat mijn wortelpunten waren ontstoken en geen tijd had om deze te behandelen, daar moest ik 5 weken op wachten. De eerste week na het doorboren van mijn bot ging het best goed, de druk nam enorm af, maar toen kwam de enorme pijn weer terug en in meerdere mate.

Ik huilde elke dag van de pijn, belde naar het ziekenhuis en riep: help me nou toch, ik kan zo niet verder leven. De pijn was zo erg, straalde uit naar de hele linkerkant van mijn hoofd, veel pijn in mijn keel ook,
oren, enz. Ze stopten me vol met twee keer antibiotica kuren, veel
soorten zware pijnstillers tot bijna morfine aan toe. Tramadol slikte
ik, maar ik kreeg enorme hartkloppingen daarvan en het hielp ook niet.
Morfine weigerde ik.

Plus dat niets van al die pillen hielp de pijn te minderen. De antibiotica kuren hielpen ook niet. Uiteindelijk trok haar collega na die 5 weken 1 kies naast die van de wortelkanaalbehandeling, want daar zaten scheurtjes in het bot vertelde hij. Na een week liet ik de tweede trekken op mijn aandringen, want de pijn verminderde niet. De kaakchirurg die ik had wilde steeds niet trekken, zij was voor behoud van de kiezen.

Mijn bijholte en voorhoofdholte waren ook ontstoken geraakt en ook ik ben bekaf inmiddels en mijn weerstand is zo slecht. Elke dag loop ik nog met hoofdpijn aan die linkerkant, pijn in keel en bijholtes nog steeds en voel nog steeds een zere plek in m.n. kaak. Maar ze zijn uitbehandeld zei de kaakchirurg, en daar zit ik dan en weet niet
 meer hoe het nu verder moet.

Ik heb inmiddels wel een hele dikke klacht neerlegt bij het ziekenhuis
van deze kaakchirurg. Omdat ze mij met zoveel pijn heeft laten rondlopen, niet eerder mij wilde behandelen. Het was werkelijk onmenselijk. Toen ik haar de laatste keer vroeg: vertel me nou eens,
waarom heb je mij zo lang laten pijn lijden, toen zei ze: omdat jij een
derde antibiotica kuur weigerde.

Ik zei haar: wou je mij dood hebben of zo, ik had al twee kuren gehad. Ook zei ik haar: in aug. kwam ik voor een gaatje in mijn kies, het is nu februari, veel pijn gehad al die tijd en alsnog twee kiezen eruit. Waarop ze zei: die kiezen waren niet goed meer. Ik zei boos: jij wilde ze nooit trekken, jij wilde ze al die tijd behouden. Op mijn verzoek is er toch 1 getrokken en de andere heeft jouw collega verwijderd. Toen liep ik gelijk weg, want ik stond op ontploffen.

Dat is mijn verhaal en ik hoop dat er een arts zal zijn die mij verlost
van de pijn die ik nog heb. GeÔrriteerde kaak nog boven die getrokken
kiezen, last van mijn bijholte aan die kant alleen, luchtpijp doet zeer,
mijn oor en hele hoofd. Ik ben het zo zat, ik ben zo moe.

 Met vriendelijke groeten,
Juliette Schouten


Video - the dangers of root canal therapy

A short trailer of the fully referenced one hour documentary about the dangers of Root Canal therapy and the dental professions arrogant refusal to acknowledge the published science. At

www.lammag.com and www.bcd.com.au


Protocol for removal of a (root filled) toothĻ

It is believed by some dentists that the use of antibiotics may convert the osteoblasts back into osteocytes, leaving a cap of bone over the socket area; but the internal portion may not heal and years later may be found an empty socket (restostitis) , lined by the deleterious effects of the autoimmune process. In view of the problems of cavitations, it is suggested that dentists and oral surgeons who remove teeth, adopt the following protocol that has been used successfully since 1990 in the United States. After the tooth has been removed, slow speed drilling (with a number 8) round burr is used to remove one millimeter of the entire bony socket including the apex area. The purpose of this procedure is to remove the peridontal ligament and the first millimeter of bone, as they are usually infected with bacteria and the toxins that live in the dentin tubules. The peridontal ligament is always infected and most of the time the adjected bone is likewise diseased. While this procedure is being done, irrigate the socket with a solution of water + Ozon via a Monojet 412, 12 cc syringe. This syringe has a curved plastic tip and is very handy in carrying out the procedure. Two or three syringes of the mentioned solution may be needed.

In cutting the bone, not only are the toxins removed, but the bone is 'perturbed'. This perturbation of the bone stimulates a change of osteocytes to osteoblasts cells. After the socket has been cut, it shoud be filled with a non-vasoconstrictor local anaesthetic. Allow the liquid local anaesthetic to set for about thirty seconds. Next, suction should be applied gently to the socket area so that the majority of the anaesthetic is removed, but there is still a substantial coating of the anaesthetic over the bony interior. This further perturbs the bone cells to encourage osteoblastic action and the bone healing.

Then for four or five five weeks, once a week inject the operated zone with a non-vasoconstrictor local anaesthetic after Laser 10 Hz application during 4 minutes. When this protocol is followed the tooth socket usually heals much more rapidly, with less bleeding and pain. The procedures provided in this protocol should be used by dentists or physicians in order to assure that patients, having infected teeth removed, will also have all adjoining infected tissue removed thereby facilitating full return to health.

The procedures provided in this protocol may be copied by readers.

Ļ Bewerkte bron: Root Canal Cover Up - Meinig - USA.


Precautions Should Be Taken with Wisdom Teeth

Emory professor and chief of Oral and Maxillofacial Surgery, Steven Roser, DMD, MD, warns that retained third molars, or wisdom teeth, can harbor infection for years even though they appear healthy. Untreated infection can lead to periodontal disease.

http://www.healthnewsdigest.com/news/Dental_330/Precautions_
Should_Be_Taken_with_Wisdom_Teeth.shtml


 

 


 


View My Stats