hekserij en kruiden


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Witte hekserij en kruiden


Voor veel mensen is hekserij iets engs terwijl juist de zogenaamde witte heksen hun kennis van de natuur, kruiden en stenen, hun zesde zintuig en hun magie willen inzetten voor heling, voorspoed en liefde. Die kennis van kruiden zie je nu ook weer terug bij natuurgenezers die de natuur willen gebruiken om de mens te genezen. Maar de industrie wil stoffen isoleren en vergeten het kruid als een geheel te zien. En juist die balansverstoring is de oorzaak van veel bijwerkingen. Ik heb vaak discussies met mensen over vitamines uit een potje, hierbij gaat het vaak om synthetische vitamines. Ook daar ontbreken de natuurlijke stoffen die oa een rol spelen bij de opname van deze vitamines in je lichaam.

Ik geloof daarom alleen in het pure   materiaal (verse/gedroogde groente, algen, kruiden en fruit). Dat er meer stoffen in een kruid of vrucht zitten heeft een reden, de natuur heeft zelf een balans in de plant gecreŰrd, verstoor je deze, dan verstoor je ook de werking en heb je grote kans op bijwerkingen. Kies voor de natuurlijke bronnen van vitamines, aminozuren en mineralen en neem geen genoegen met synthetishe stoffen. De rekening voor het genetisch manipuleren van voeding krijgen we echt nog wel gepresenteerd, men denkt nog steeds dat men de natuur naar hun hand kan zetten. Wanneer je vissen kweekt die 3 keer groter worden dan kun je daar misschien meer mensen mee voeden, maar onbekend is of dit effecten kan hebben op de groei van tumoren of verstoringen kan geven in het menselijk immuunsysteem. De onderzoekers willen vaak te graag God spelen. Hieronder een heel treffend stukje dat ik mocht gebruiken van de auteur.

Ron


Kruiden, hekserij en het natuurlijke evenwicht

Als sinds de prehistorie wist de mens welke planten hij beter niet of wel kon eten/gebruiken, en ook welke planten pijn konden verzachten en bijvoorbeeld wonden sneller doen genezen. In het voor-Christelijk West-Europa bracht men de stand van de maan, de sterren, het seizoen en nog vele andere factoren in verband met de werking van kruiden en planten. Men erkende en herkende de karakteristieke en magische eigenschappen van ieder kruid. In de loop der eeuwen werd deze kennis doorgegeven van familie op familie en van generatie op generatie. Men raadpleegde de raadsvrouwe van het dorp bij kwaaltjes, ziekten en geboorten.

Sommige van deze vrouwen leidden jonge meisjes op; soms alleen maar ook wel in groepen, in de kunde die wij vandaag de dag Kosmobiologie noemen. Deze kunde omvatte de kennis van de sterrenhemel en de werking daarvan op aarde, de ziel en het lichaam van de mens, de kennis van het mineralen-, planten- en dierenrijk en de geschiedenis van de Goden. Gedurende de middeleeuwen ging er, onder andere vanwege de heksenjacht, veel kennis verloren.

Alles wat met natuurgeneeskunde of magie te maken had, werd gezien als het werk van de duivel en werd dus verboden. Her en der werd bepaalde kruidenkennis overgenomen door geschoolde, en vaak Christelijke geneesheren. Als snel werd er aan de gewone bevolking geleerd dat alle gewassen die men voor zichzelf verbouwde van God kwamen, en al het vanzelf opkomende kruid van de duivel. Van oudsher als heilig beschouwde kruiden kregen namen als duivelsklauw, duivelsdrek, duivelbeet etc.

Steeds meer geleerden gingen zich verdiepen in de eigenschappen en de werkzame stoffen van planten en kruiden. Er werden studies gegeven op universiteiten en vele boeken over geschreven. Men richtte zich steeds meer en meer op de werkzame stof van planten dan op de plant in zijn geheel, door deze te isoleren van de andere bestanddelen. Zo ontstonden hele studies naar de stoffen van planten (zoals alkalo´den en looizuren), en werden de medicijnen, zoals wij die vandaag de kennen, ontwikkeld.

Op deze manier werd dus eigenlijk het natuurlijke evenwicht; waarbij het ene bestanddeel het andere in balans houdt, verstoord. Want wanneer je een plant in zijn geheel gebruikt (in bijvoorbeeld een tinctuur of kruidenthee), dan is de werking altijd goed. Maar wanneer je een deel van een plant neemt, dan wordt het gebruik ervan riskant. Ik heb het hier natuurlijk niet over planten zoals Nachtschade of Wolfkers! Dergelijke planten dien je met uiterste voorzichtigheid te behandelen of gewoon te mijden, met name als je nieuw op dit gebied bent. Ze zijn zeer giftig!

Voor veel heksen is de toepassing van kruiden en planten (als geneesmiddel of bijvoorbeeld wierook) een belangrijk onderdeel van hun dagelijks bestaan. Zij zien het verband tussen de mens, de planten, de dieren en de sterrenhemel. Natuurlijk is niet iedere heks er even fanatiek in, maar de meesten hebben er toch wel een algemene kennis van.

[Bron: www.andragon.nl ]

 

 


 


View My Stats