Voetreflexologie


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Voetreflexologie


Voetreflexologie en een brede blik op het leven hebben.
 
Het voordeel van het spreken van meerdere talen en het leven in een ander land dan Nederland als Nederlands Staatsburger houdt simpelweg in dat je beter naar mensen gaat luisteren, naar wat ze je te vertellen hebben, je luistert ook al beter omdat ze je in een andere taal iets vertellen, maar ook omdat dat wat die ander je te vertellen heeft, best wel eens een aanvulling kan geven op je eigen kennis en vaak ingeslopen en aangeleerde gewoonten (waar een ieder ‘onder lijdt).
 
Een Franse vriendin die een aantal jaren in Vietnam heeft gewerkt (onderwijs) en gewoont, attendeerde mij op het bestaan van Voetreflexologie. ‘Ja’, zei diezelfde vriendin:’in Vietnam zit ‘iedereen bij wijze van spreken’ als hij/zij niets te doen heeft aan de voeten te rommelen en af en toe is dat best gÍnant’. Maar sinds dat ik terug ben in Frankrijk sta ik elke dag om 6h00 op, rek en strek en masseer de onderkant van mijn voeten. Ik herinner me nog dat ik haar aankeek met een lichtelijke blik van verstandsverbijstering: wie gaat er nu om 6 uur ‘s morgens z’n voeten masseren ! Dan ben je niet goed snik.
 
Ik, die waarschijnlijk net als de meeste lezers van fonteine.com ben opgegroeid met het principe: als je iets hebt, ga je naar de dokter en die maakt je beter, ben me daar toch eens in gaan verdiepen.  Dankzij Internet kom je via Google aan alle info met betrekking tot dit onderwerp, maar ook in alle talen die je zelf spreekt !
 
Beste mensen, zonder in detail te treden: het werkt echt ! Uit eigen ervaring kan ik u dit vertellen; daarnaast is het goedkoop en gemakkelijk, je hoeft er de deur niet voor uit , want je kunt je eigen voeten aanpakken. Gevormde blokkades binnen in het lichaam (platgezegd: ophoping van troep) worden letterlijk losgeweekt en worden afgevoerd via de bekende uitscheidingskanalen.
 
Preventief een bijdrage leveren aan uw eigen gezondheid kost u een paar minuten per dag. Het heeft geen zin om hier lange verhalen te gaan beschrijven: een ieder bepaalt toch zelf wat goed voor hem/haar is. Doorstroming, doorstroming, doorstroming (al eerder vermeld in Rugpijn Tips); daar gaat het om; zodra u ergens in uw lichaam niet meer ‘doorstroomt’ komen er klachten.
 
Een aantal informatiebronnen:
 
www.vnrt.nl
www.footreflexology.com/about.htm
www.riflessologiazu.it
www.reflexo-sante.com/
 
Nota Bene:
Ik heb al van verschillende mensen gehoord dat zij van hun hand/arm/schouder/nekklachten zijn afgekomen (idem mijzelf ivm oude polsbreuk !); een jonge vrouw van 25 liep al met een kruk ! en is nu klachtenvrij. Het zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor het Dutch Disease probleem: ‘rsi’…
Onlangs hoorde ik het bijna lugubere verhaal dat iemand in Nederland een soort wekker op de computer heeft, loopt die af, dan moet de persoon stoppen met computerwerk. Net of daar het ‘doorstromingsprobleem’ mee opgelost wordt. Maar misschien begrijp ik het verkeerd en ‘moet je daar de UNI voor hebben gedaan’.
 
Een leuk onderwerp voor wetenschappelijk onderzoek tussen verschillende landen: met als stelling: daar waar men Voetenreflexologie toepast, heeft men minder last van rsi; Maar ook : minder ‘rsi’ in zuidelijke landen omdat men gezonder eet ?

In het zuiden van Europa is het een langere tijd warm en geloof me, daar heb je meer trek in fris fruit of een koude olijf tussendoor dan een vette gevulde koek. Bij 35 graden hoef je echt geen vieze, vette kleverige Mars ! Warmte geeft sowieso al een ander eetpatroon; hoe kouder het is, hoe meer mensen gaan ‘slecht snoepen’. En…..dat ene koekje (vooral geen 2 !!!) bij de koffie: je hele leven lang……l Dus ‘onderzoeker’ die toevallig dit leest : wie durft ? En vergeet ook niet het ‘effect van straling’ mee te nemen in dit onderzoek’. Het een met het ander…
 
Regeren is vooruitzien; een wekker op een computer is naar mijn idee ‘een korte termijnvisie’; preventieve gezondheidszorg en bewustwording / making is naar mijn idee een lange termijn visie, waar op den duur iedereen bij gebaat is.
 
xxx


 

 100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Osteoporose
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiem olie
Teflon antiaanbak pan
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen

 


View My Stats