Vleesvervangers - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen
Spijsvertering Glycemische index Winkelen Plaatsnaam Romantiek Vindplaats Zoekgids


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email


Terug naar het hoofdmenu

Vleesvervangers

# Tahoe (tofu), sojavlees en tempé is gemaakt van sojabonen. De sojaboon is een peulvrucht die zeer rijk is aan eiwit en onverzadigd vet. In China worden sojabonen al eeuwenlang gebruikt als grondstof voor volwaardige vleesvervangers. Tahoe wordt gemaakt van sojamelk en tempé van de bonen zelf. Sojavlees wordt gemaakt van gemalen sojabonen. Sojavlees heeft de textuur van vlees en is te koop in gedroogde vorm (sojabrokken of -korrels). Tahoe en sojavlees worden verwerkt in burgers, worsten, schijven, kroketten en loempia's, al of niet in combinatie met vlees. Verder wordt het veel toegepast in onder andere kant-en-klaarmaaltijden en soeppoeders.

# Vleesvervangers op basis van granen. Seitan is een vleesvervanger die wordt gemaakt van tarwemeel en zeewier. Een ander voorbeeld is een spelt-notenburger, of een burger op basis van gierst of boekweit.

# Taro is een knolgewas met veel zetmeel (net als een aardappel). Vleesvervangers bereid op basis van taro zijn te koop als vegetarische inktvis, garnalen, vissticks, zeewierstrips, zeeoester, 'krokant vlees' en gehaktballetjes. Bij de bereiding wordt van de taro een pasta gemaakt die wordt vermengd met bijvoorbeeld sojaextract, tarwe-eiwit, paddestoel en plantaardige oliën, kruiden en specerijen.

# Quorn wordt gemaakt van de schimmel Fusarium graminearum . Van zichzelf is het product vrij smaakloos, maar het neemt snel de smaak van kruiden, specerijen, sauzen en marinades over. Verkrijgbaar als (gekruide) blokjes, fijngehakt, (gepaneerde) filets en (gepaneerde) burgers.

# Lupino is gemaakt van de zaden van de zoete lupine-plant. Lupine doet denken aan tahoe, maar is wat kruimeliger van structuur en droger. Lupine bevat van nature vitamine B12 dat echter niet door het menselijk lichaam kan worden opgenomen. Het kan op vele manieren worden toegepast. Vanwege het brokkelige en bindende karakter is lupine geschikt voor het maken van soepen, sauzen, groenteschotels, roerbakken, enzovoort. Lupine-eiwit wordt ook verwerkt in burgers, sticks, kaascarré en falafel.

Bron: www.milieucentraal.nl

vakantie bestemmingen - de wereldwijde reisgids

 

Thema paginas
xxxxx

 


View My Stats