multinationals


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Multinationals maken onze kinderen ziek


Veel gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door de industrie. Zeker in het verleden is er flink wat afval gestort in natuurgebieden waarvoor we nu de rekening krijgen. Onze kinderen moeten dus boeten voor de nalatigheid van de jaren 70 generatie die hun eigenbelang voorop stelde. Zelfs 30 jaar later is men niet bereid de smerigheid op te ruimen. Als u dus weer eens gaat tanken denk dan even na of u dit soort bedrijven nog langer wilt financieren of kiest u voor bedrijven die wel hun verantwoording nemen. De overheid pakt liever de kleine vervuiler aan want die kan niet terugbijten. Grote vervuilers kunnen ongestraft doorgaan met hun handel in de dood. Er zijn voldoende alternatieven voor benzine maar de overheid is niet in staat een distributienetwerk op te bouwen dus moeten de autobouwers wachten op een clubje ambtenaren wat geen drastische beslissingen durft te nemen.
Als men echt voor het milieu wil gaan dan moet dit laffe zooitje worden vervangen door mensen met daadkracht. Anders mag u verder leven in de vuiligheid van een clubje dat de wereld denkt te regeren. Aan u de keuze!

Ik zal berichten die ik tegenkom mbt dit probleem op deze pagina plaatsen
zodat we nooit kunnen zeggen dat we het niet wisten. En een vervuild
milieu zorgt gegarandeerd voor een vervuild lichaam, daar is niet tegen
aan te eten of te bewegen. Stop een vis in vervuild water en de vis zal
sterven aan ziektes, voor de mens is dit niet anders.

Wilt u zien dat uw kinderen gezond opgroeien? Kies dan voor politici die
geen marionetten zijn en die voor ons op willen komen. Alleen u kunt
het tij keren dus laat uw stem nooit verloren gaan.

Ron


SP stuurt gifgrond per post retour naar Shell

Gifgrond uit de 'Stort van Troost' met chemisch afval van Shell kan vanaf vandaag via de SP worden teruggestuurd naar de vervuiler. Jarenlang heeft Shell chemisch afval vlak bij natuurgebied De Biesbosch laten storten en het weigert al 30 jaar de troep op te ruimen. Inmiddels lekt de vervuiling door naar het grondwater. De SP vraagt mensen een protestmail te sturen en zendt die per post door naar Shell, vergezeld van een zak gifgrond onder het motto 'retour afzender'.

Vanaf 1965 heeft de firma Troost chemisch afval gestort in de polder Stededijk, in de volksmond bekend als de Stort van Troost, aan de rand van nationaal park De Biesbosch. Troost (thans Troost Pernis Groep BV.) was en is een vaste onderaannemer van Shell. Via deze huisaannemer heeft Shell in de jaren zeventig naar schatting 200.000 ton met onder andere olie, calciumhydroxide, katalysatorafval en kwik laten storten. Dat was ook toen
volgens de vergunning niet toegestaan. De SP wijst Shell er al jaren op dat het onaanvaardbaar is dat het de troep laat liggen.

Staatssecretaris Van Geel van Milieu erkent de urgentie van de situatie, maar heeft tot nu toe geen geld beschikbaar gesteld voor sanering. Ook de SP vindt dat vervuiler Shell moet betalen voor het opruimen van de troep. Shell heeft een jaaromzet van 14 miljard euro, terwijl het saneren van de Stort van Troost ongeveer 12 miljoen euro kost. Toch blijft Shell weigeren te betalen, de term 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' is voor het
bedrijf slechts een schaamlap. Omdat de overheid en Shell er tot op heden niet laten saneren, heeft de SP besloten zelf een begin te maken. Een deel van de gifgrond is afgegraven en kan dus nu per post naar Shell worden teruggestuurd.


 

 


 


View My Stats