Thimerosal vaccins


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Het Thimerosal/thiomersal schandaal


Amerika is in rep en roer, jarenlang is stelselmatig ontkend dat kwik in vaccins een rol zou kunnen spelen bij allerlei neurologische problemen bij kinderen zoals autisme, adhd en andere stoornissen. Maar reeds in 1999 kon de Amerikaanse overheid niet anders dat de industrie waarschuwen voor de mogelijke risico's van het gebruik van Thimerosaal in vaccins. Maar ja oude voorraden moesten natuurlijke weer eens op dus miljoenen kids werden getracteerd op DKTP en BMR vaccins met een dosis kwik.

In 2001 waarschuwde de Amerikaanse FDA voor kwik risico's in zeevis maar tegelijkertijd vond men kwik in vaccins voor kwetsbare kinderen geen enkel probleem. De FDA was ook de organisatie die aspartaam heeft doorgedrukt ondanks verzet van wetenschappers.

Mijn zoon is daar ook slachtoffer van geworden, hij is in 1999 geboren en heeft dus nog die bekende vaccinaties gekregen en werd heel ziek na de BMR vaccinatie. De kinderarts had geen idee wat er aan de hand was. Er werd een kweek gemaakt die prompt daarop tussen 2 ziekenhuizen kwijtraakte wat het verhaal nog raarder te maken. Daarna begon het gedrag van Vincent drastisch te veranderen. Ik zat dus al met een kind van 2.5 jaar bij het UMC op de afdeling psychiatrie, de nachtmerrie van elke ouder. Na een aantal observaties van de experts luidde de uitslag: stoornis in het autistisch spectrum en ontwikkelachterstand.

Gezien dit bij ons niet in de genen zit voor mij een compleet raadsel. De problemen waren begonnen na de BMR vaccinatie dus Google gepakt en stuitte ik op verhalen over problemen die gelinkt werden aan vaccins. Maar artsen en specialisten die ik er naar vroeg ontkende stelselmatig dat er verbanden waren dus liep ik dood en ging ik op zoek naar een goede school voor mijn zoon wiens toekomst drastisch werd veranderd. Niks geen normale school, meteen bedelen om indicaties voor speciaal onderwijs, bedelen om hulp met vakantieopvang en hulp bij de opvoeding.

Omdat de school op 3 km afstand lag moest moeder met dochter en zoon op de fiets naar school toe, gemeente Zeist liet ons bijna een jaar wachten op een speciale fiets. Pas toen ik ging dreigen met aansprakelijkheid bij een verkeersongeluk (dochter van 4 moest voorop het stuur en zoon van 6 achterop terwijl het sneeuwde) kon de zaak geregeld worden. Kortom een papierwinkel voor ouders die het toch al zwaar genoeg hadden. 

Gezien Thimerosal dusdanig veel is gebruikt in kindervaccins zal ik veel energie in deze pagina gaan steken. En ik kan alleen maar hopen dat er megaclaims richting industrie en overheid gaan komen, zeker omdat dit probleem stelselmatig is verzwegen en in de doofpot is gestopt en nog steeds wordt ontkend door medische specialisten en bepaalde wetenschappers.

Er worden miljarden verdiend door de industrie over de ruggen van onze kinderen en met goedvinden van de overheden, het wordt tijd voor aktie. Hopelijk laten de Nederlandse media ons niet weer in de steek.....

In Denemarken is dit conserveringsmiddel in 1992 uit deze vaccins verwijderd. Gevolg, het aantal autistische kinderen daalde van 1op de150 naar 1 op de 500.

Als kwik inderdaad dit alles heeft veroorzaakt dan zal ik kijken of ik zijn kwik niveau kan verlagen met algen. Misschien iets voor wetenschappers om te gaan onderzoeken of we de schade door kwik door natuurlijke middelen kunnen terugdraaien. En de overheid zal dan zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en ouders moeten helpen ipv voorliegen. Wordt ook tijd dat de zogenaamde tabakswetenschappers die alles goed praten het zwijgen wordt opgelegd en dat de waarheid op tafel komt. Met nicotine is het lang tegengewerkt maar uiteindelijk ook gelukt. Gelukkig lopen er ook nog wetenschappers rond die wel oprecht zijn en niet buigen voor de industrie.

Thimerosal bestaat voor 50% uit kwik en werd als conserveermiddel gebruikt in zo goed als alle kindervaccins. Het probleem is dan ook dat je bij veel vaccins in korte tijd een stapeling van kwik krijgt terwijl de hersenen juist op die leeftijd heel kwetsbaar zijn. Iedereen maakte zich druk om kwik in vette vis maar vergat de grootste bron van kwik bij jonge kinderen.

Dr. Haley, departementshoofd Chemie aan de University of Kentucky, heeft bijvoorbeeld aangetoond dat hoe méér testosteron aan Thimerosal wordt toegevoegd, hoe sneller neuronen "afsterven". En wat doen neuronen ?

  • sensorische neuronen; deze zetten prikkels om in signalen en sturen deze naar de hersenen
  • motorische neuronen; sturen signalen naar de spieren toe
  • schakel neuronen; deze vormen een schakel tussen sensorische en motorische neuronen en geven dus een signaal door.

Het is algemeen bekend dat bijvoorbeeld voor elke vrouwelijke autist er vier mannelijke zijn. Verder is aangetoond door Dr. Cohen dat de hoeveelheid testosteron in de baarmoeder evenredig is met de kans op het krijgen van een autistisch kind.

Vergeet niet dat amalgaam vullingen ook weer kwik bevatten en dus ook een risico inhouden, ook dit wordt stelselmatig door de overheid en reguliere tandartsen ontkend. Maar dezelfde overheid vindt kwik zo giftig dat het niet meer mag worden gebruikt in thermometers, hoezo hypocriet? Was kwik in vaccins en vullingen dan niet gevaarlijk voor de gezondheid?

Als je denkt dat dit allemaal onzin is kijk dan eens naar deze uitgebreide tv special

Het ergste vind ik nog dat veel alternatieve artsen al heel lang waarschuwen voor het hoge aantal vaccins bij jonge kinderen en de risico's op een verstoord immuunsysteem en kwikvergiftiging en belachelijke worden gemaakt door de medische wereld.

Een homeopatische arts die veel weet over risico's bij vaccinaties is Tinus Smits, lees zijn verhaal maar eens.

En ook bepaalde griepvaccins bevatten dit conserveermiddel !!! Zover ik nu weet is alleen de neusspray versie van het griepvaccin FluMist vrij van Thimerosal

Kwik tast het zenuwstelsel aan, wat kan leiden tot een verminderd coördinatievermogen, geheugenverlies, rillingen, irritaties en oogproblemen. Ben dus heel benieuwd of er ook verbanden zijn te vinden tussen de griepprikken met Thimerosal en neurologische aandoeningen bij ouderen die deze regelmatig krijgen.

Ron


Video - Akansas fights against the Flu Shots Merck Gardasil Lies!!!


Nieuw immunotoxisch effect Thimerosal (zit in vele griepvaccins) verandert
werking van dendrietcellen

Thimerosal, een conserveermiddel op basis van kwik, dat oa in de meerderheid van griepvaccins wordt gebruikt is al eerder gelinkt aan neurotoxische effecten. Nieuw onderzoek onthult nu ook het effect op het immuunsysteem doordat het de manier waarop dendrietcellen reageren op biochemische signalen verandert. Deze cellen spelen een belangrijke rol bij infecties. Eén geactiveerde dendriet cel kan al honderden T-cellen op de indringer afsturen, maar dan moet de cel dus wel goed reageren.

Bij concentraties van 200 ppb gingen deze dendriet cellen zelfs dood!. Het doorlopende gebruik van thimerosal in (griep)vaccins en andere produkten moet dus reden zijn voor meer onderzoek naar deze immuuntoxische effect van dit middel en het aandeel ethylkwik daarbij.

http://www.ehponline.org/docs/2006/114-7/ss.html#pote

De studie

http://www.ehponline.org/docs/2006/8881/abstract.html


De waarheid achter het vaccin conserveermiddel Thimerosal

Dit conserveermiddel lag in Amerika onder vuur omdat het voor 50% uit kwik bestaat en veel in kindervaccins zat. Dit is vanaf 2000 langzaam verdwenen maar wordt nog wel volop gebruikt in een groot deel van de bekende griepvaccins voor ouderen en zwakkeren.

Uit onderstaand artikel blijkt oa dat het middel alleen in 1930 is getest op veiligheid door artsen die betaald werden door de fabrikant. Doordat de fabrikant machtige vriendjes in het Witte Huis en het Congres is er zelfs in 2002 een wet aangenomen waarbij werd bepaald dat deze fabrikant nooit door ouders aansprakelijk kon worden gesteld voor schade ontstaan door vaccinaties van deze firma, een absoluut schandaal. Interessant is verder het feit dat de oude Bush (George) in de raad van bestuur heeft gezeten. Begint weer op het bekende aspartaam verhaal te lijken waarbij de inmiddels ontslagen defensie chef Rumsfeld het middel de markt in heeft gedrukt ondanks eerder verzet van de FDA.

http://anderekijk.net/columns/thimerosal.html
http://www.inthesetimes.com/site/main/article/649

http://www.fonteine.com/thimerosal.html

Nog erger is deze studie waaruit bleek dat Thimerosal de werking van dendrietcellen kan verstoren, deze cellen zijn belangrijk voor je afweer omdat zij honderden T-Cellen op een mogelijke infectiebron af kunnen sturen. Je neemt dus een vaccin om een ziekte af te weren maar ondermijnt meteen je afweer tegen infecties.

http://www.ehponline.org/docs/2006/114-7/ss.html#pote

Het ergste van dit verhaal is nog dat juist kwetsbare ouderen en jonge kinderen ieder jaar een griepvaccin kunnen krijgen waar dit stokoude middel nog altijd inzit.


Rel in Amerika, aantal autistische kinderen daalt
na daling van kwik vaccins

Dankzij de speciale "Freedom of information act" komt er nu informatie vrij over de rol van de CDC (Centers for Disease Control) bij het Thimerosal schandaal. Dit op kwik gebaseerde conserveer middel wordt in verband gebracht met veel neurologische aandoeningen, inclusief autisme in kinderen die na 1989 zijn geboren.

Nadat er een verband bleek tussen hoge dosis kwik en gezondheids problemen bij kinderen heeft de CDC al in juli 1999 vaccinmakers geadviseerd om niet langer de stof Thimerosal te gebruiken.

Omdat er grote voorraden vaccins voorhanden waren en een verbod te kostbaar voor de industrie zou zijn zijn er dus nog miljoenen kinderen met deze stof ingeent. De CDC heeft zelfs nog een voorstel van Smithkline Beecham of Thimerosal vrije vaccins afgewezen.

Studies op basis van twee databases van de overheid laten een duidelijke stijging zien van autisme gevallen bij stijgend gebruik van Thimerosal en een zeer duidelijke daling wanneer dit middel niet meer wordt gebruikt.

Links

Time for CDC to Come Clean. Correspondence newly obtained under the Freedom of Information Act raises troubling new questions about CDC's role in the Thimerosal scandal. Thimerosal is the mercury-based vaccine preservative that has been linked to epidemics of neurological disorders, including autism, in American children born after 1989. Responding to scientific studies linking dangerous levels of mercury to a range of health disorders, the CDC in July 1999 recommended that the nation's vaccine makers eliminate Thimerosal as a preservative, "as soon as possible." http://www.huffingtonpost.com/robert-f-kennedy-jr/

Early Downward Trends in Neurodevelopmental Disorders Following Removal of Thimerosal-Containing Vaccines
http://www.jpands.org/vol11no1/geier.pdf

Analysis of two independent government databases shows that the alarming increase in reported cases of autism not only slowed but actually reversed since thimerosal was removed from childhood vaccines, according to the lead article in the spring 2006 issue of the Journal of American Physicians and Surgeons. http://www.aapsonline.org/nod/newsofday265.php


Vaccins en immunoglobulinen die thiomersal of timerfonaat bevatten

Anti-D immunoglobulinen : Rhesuman , Rhogam
Polyvalente immunoglobulinen : Globuman
Specifieke immunoglobulinen tegen hepatitis A : Globuman Hepatite A
Specifieke immunoglobulinen tegen hepatitis B : Hepuman
Specifieke immunoglobulinen tegen tetanus : Tetuman
Vaccins tegen influenza : a-RIX , Fluvirin , Influvac S , Mutagrip S , Vaxigrip
Vaccins tegen hepatitis B : Engerix-B , H-B-Vax II
Vaccin tegen hepatitis A en hepatitis B : Twinrix
Vaccins tegen meningo-encefalitis door flavivirus : FSME lmmun Inject
Vaccins tegen tetanus : Anatoxal TE , Tetamer , Tevax
Vaccins tegen difterie-tetanus : Anatoxal Di Te , Ditemer , Tedivax , Tedivax pro adulto
Vaccins tegen difterie-tetanus-kinkhoest : Combivax , Triamer
Vaccins tegen difterie-tetanus-kinkhoest-Haemophilus influenzae type b : Tetract-HIB

http://www.bcfi.be/Folia/2000/F27N05C.cfm


Vaccins verantwoordelijk voor spectaculaire toename van autisme

In september 1999 kondigde de firma Merck (ook fabrikant van het fameuze VIOXX) aan dat hun hepatitis B-vaccin niet langer meer ethylkwik (ontsmettingsmiddel) zou bevatten. Het Amerikaanse FDA keurde het vernieuwde geneesmiddel goed. Ondanks dit alles bleef Merck thimerosal (ook thiomeral) gebruiken tot op deze dag. Zes jaar lang bleef men aan vaccins ethylkwik toevoegen en werd het welzijn van kinderen voor de rest van hun leven geruïneerd.

Thimerosal (dat 50% ethylkwik bevat) wordt er van verdacht autisme en andere neurologische ziekten te veroorzaken. De verdediging van de fabrikant is dat het niet bewezen is dat deze stof schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Dit dure onderzoek zal uiteraard niet door de firma uitgevoerd worden. De overheid steunt liever de farmaceutische firma’s dan zelf dit onderzoek te bekostigen. Wij kunnen slechts vaststellen dat de dosis kwik in het vaccin 87 maal hoger is dan de aanbevolen dagelijkse maximum inname van kwik in vis!!! Deze hoeveelheden zijn berekend op volwassenen. Wanneer we een omzetting doen naar kinderen komen we op een hoeveelheid kwik die méér dan 200 maal de aanbevolen hoeveelheid overschrijdt.

http://www.debrozevlinder.be/vaccin.htm


Immunoglobuline met thiomersal niet voor kleine kinderen

Recent is door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen de productinformatie (deel I B1) aangepast van het product: Immunoglobuline I.M (RVG 16941), Sanquin (CLB).

De 15 ml multidose-presentatie van het product bevat thiomersal als conserveermiddel. Thiomersal splitst in thiosalicylaat en ethylkwik dat toxicologisch overeen komt met methylkwik. Op grond van epidemiologische studies is door de WHO een limiet berekend voor de maximaal toegestane hoeveelheid methylkwik per week voor volwassenen. De zich ontwikkelende hersenen van foetussen en kleine kinderen zijn gevoeliger voor de neurotoxiciteit van methylkwik dan volwassenen. Gebruik makend van bovengenoemde limiet is een maximaal toelaatbare hoeveelheid ethylkwik voor pasgeborenen en kinderen afgeleid.

Bij de dosering volgens voorschrift voor de indicatie "ernstige gecombineerde immunodeficiënties" en "agamma-globulinemie", treedt bij jonge kinderen een aanmerkelijke overschrijding van deze limiet op.

Naar aanleiding van de thans ter beschikking staande gegevens heeft het College besloten om de volgende waarschuwing in de I B1 tekst op te nemen:

"In verband met de aanwezigheid van thiomersal in de 15 ml multidose-presentatie, wordt vanwege de hoge ethylkwikbelasting aangeraden om deze presentatievorm niet bij kinderen jonger dan zes jaar te gebruiken bij primaire immunodeficiënties".

http://www.cbg-meb.nl/NL/nieuws/act98/act9810c.htm


Het meningokokken-vaccin bevat 25 ug/0,5 ml kwik

http://www.xs4all.nl/%7Estgvisie/AMALGAM/EN/SCIENCE/Menomune.pdf


Influvac, Vaxigrip griepvaccins

Ook dit vaccin bevat Thimerosal.....

Andere namen

  • Fluarix®
  • Griepspuit
  • Influenza Vaccin
  • Vaxigrip®

http://www.consumed.nl/database/geneesmiddelen/print.php3?id=4329


Grootste medisch schandaal ooit op komst

In de Verenigde Staten komt bijna dagelijks het onderwerp aan bod dat één van de grootste medische schandalen ooit lijkt te worden. Steeds meer wetenschappers, ook uit de beste universiteiten van het land zoals het MIT, ondersteunen nu de stelling dat het bewaarmiddel "Thimerosal", tot voor kort aanwezig in de meeste kindervaccins, dé oorzaak is van het stijgende aantal kinderen met mentale handicaps.

Aan de andere kant hebben we het Center for Disease Control and Prevention (die instaat voor vaccinatie), en ook de Wereldgezondheidsorganisatie, die beweren dat Thimerosal in vaccins perfect veilig is. Niettemin heeft de CDC vanaf ongeveer 1999 alle Thimerosal uit vaccins laten verwijderen. Natuurlijk hoeft u dit niet te geloven, ik ben maar een zeveraar... Als u naar volgende adressen gaat, dan krijgt u een video-duel te zien op de nationale zender NBC tussen New York Times reporter David Kirby, auteur van het boek "Evidence of Harm", en een zenuwachtige Harvey Fineberg, president van het prestigieuze Institute of Medicine:

Deze uitzending was te zien op augustus 2005... In die uitzending heeft men het nog over een "controverse", maar het begint er steeds meer op te lijken dat Dr. Haley & co gelijk krijgen. Dr. Haley, departementshoofd Chemie aan de University of Kentucky, heeft bijvoorbeeld aangetoond dat hoe méér testosterone aan Thimerosal wordt toegevoegd, hoe sneller neuronen "afsterven".

Het is algemeen geweten dat bijvoorbeeld voor elke vrouwelijke autist er vier mannelijke zijn. Verder is aangetoond door Dr. Cohen dat de hoeveelheid testosterone in de baarmoeder evenredig is met de kans op het krijgen van een autistisch kind.

Tim Stassen


Meer dan 1 miljoen kinderen krijgen nog steeds kwik vaccins: de griepprik

The Age of Autism: Mercury creeps back in

New calculations suggest children today can be exposed to more than half the mercury that was in vaccines in the 1990s, even though manufacturers began phasing it out in 1999. Adjusted for a child's body weight at the time of the shots, there's virtually no reduction at all, according to this analysis.

The source: Flu vaccines, which have been recommended for millions more kids over 6 months old and pregnant women in the past few years. Most of those shots still contain the mercury-based preservative called thimerosal that some fear is behind a huge rise in autism diagnoses. "It's been under the radar and it's allowed health officials to say, 'We've taken it out of all the childhood vaccines,'" said Dr. David Ayoub, an Illinois anti-thimerosal activist who put the data together along with Maryland researchers David Geier and Dr. Mark Geier. "They don't consider influenza one of the mandated childhood vaccines yet," Ayoub said. But because the Centers for Disease Control and Prevention now recommends flu shots for all pregnant women and all children between 6 months and age 5, doctors routinely give them.

http://www.sciencedaily.com/upi/index.php?feed=Science&article=UPI-1-20060317-22550900


Griepvaccin zonder Thimerosal - FluMist neusspray

http://www.flumist.com/pdf/patientinfo.pdf


Vis met kwik mag niet maar vaccins met kwik wel

Don’t Eat the Fish?

In March, 2001, the FDA issued a statement warning pregnant women and young children not to eat fish containing high levels of mercury for fear of causing neurological problems in children. Yet, the CDC's National Immunization Program (NIP) has continued to allow these same sensitive populations to be exposed to mercury from routinely administered flu shots which contain more mercury than seafood. Why?

In 2001, the CDC and its Office of the NIP contracted with the Institute of Medicine to create the Immunization Safety Review Committee in order to examine the scientific evidence regarding a number of vaccine injury hypotheses including the correlation between reception of thimerosal containing vaccines and the onset of neurodevelopmental disorders including autism.

The IOM’s first report on thimerosal was issued in October, 2001 (Immunization Safety Review: Thimerosal - Containing Vaccines and Neurodevelopmental Disorders (2001) Institute of Medicine) and addressed the question if exposure to thimerosal containing vaccines could be associated with adverse neurodevelopmental disorders. The committee stated they found the hypothesis “biologically plausible.” The committee recommends that infants, children and pregnant women should not be exposed to thimerosal containing vaccines.

http://www.redflagsdaily.com/articles/2005_mar01_2.html


ABC 7 Medical: Autism Study Prompts Debate

A new study shows a dramatic decrease in the rate of autism since mercury has been removed from most childhood vaccines. But the whole topic of childhood vaccines remains controversial, as the centers for disease control disputes the study. medical reporter Kathy Fowler joins us with a look at this study. Kathy Fowler: local researchers looked at three different federal and state data bases to determine what they say is absolute proof that thimerosal or mercury in vaccines has been responsible for an epidemic of autism in this country. But the CDC calls the study misleading. one local mother says all she wants is the truth.

http://www.wjla.com/news/stories/0306/309536.html


Merck Misled on Vaccines, Some Say

The firm supplied shots containing a mercury compound after saying it had halted its use

Drug maker Merck & Co. continued to supply infant vaccine containing a mercury-based preservative for two years after declaring that it had eliminated the chemical. In September 1999, amid rising concern about the risks of mercury in childhood vaccines, Merck announced that the Food and Drug Administration had approved a preservative-free version of its hepatitis B vaccine.

?Now, Merck's infant vaccine line,? the company's press release said, ?is free of all preservatives.?

But Merck continued to distribute vaccine containing the chemical known as thimerosal, along with the new product, until October 2001, according to an FDA letter sent in response to a congressional inquiry. The thimerosal-containing supplies had expiration dates in 2002.

http://www.yourlawyer.com/articles/read/9713/


We have traded treatable childhood illnesses for lifelong, extremely
costly disability and disease

Why Do Pediatricians Deny The Obvious?

It’s 2006, and for the first time in history, U.S. children are sicker than the generation before them.

What happened? Many have argued that the increasingly aggressive vaccination schedule is partly to blame. (18-23) In the 1980s, more vaccines were given earlier in infancy, as were more multivalent doses, most of which contained mercury. In the 1990s, genetically recombined vaccines came into use for the first time, and were used universally on day-old infants, who had never before been vaccinated with anything. Indeed, children are currently advised to get 54 vaccine doses by age 12 — a circumstance unprecedented in human history, and one that coincides neatly with the escalation in child health problems. If true, by vaccinating so zealously, rather than making children healthier, as school districts, federal health programs, corporate health infrastructures, and pediatricians insist, we have traded mostly benign or treatable childhood illnesses for incurable, lifelong, extremely costly disability and disease. It means that current vaccine policy and practice create more morbidity and mortality than they prevent in U.S. children.

http://www.redflagsdaily.com/articles/2006_mar08.html


91 Memo Warned of Mercury in Shots

A memo from Merck & Co. shows that, nearly a decade before the first public disclosure, senior executives were concerned that infants were getting an elevated dose of mercury in vaccinations containing a widely used sterilizing agent.

The March 1991 memo, obtained by The Times, said that 6-month-old children who received their shots on schedule would get a mercury dose up to 87 times higher than guidelines for the maximum daily consumption of mercury from fish.

When viewed in this way, the mercury load appears rather large,? said the memo from Dr. Maurice R. Hilleman, an internationally renowned vaccinologist. It was written to the president of Merck's vaccine division.

The memo was prepared at a time when U.S. health authorities were aggressively expanding their immunization schedule by adding five new shots for children in their first six months. Many of these shots, as well as some previously included on the vaccine schedule, contained thimerosal, an antibacterial compound that is nearly 50% ethyl mercury, a neurotoxin.

http://www.yourlawyer.com/articles/read/9283/


Deadly immunity

When a study revealed that mercury in childhood vaccines may have caused autism in thousands of kids, the government rushed to conceal the data  and to prevent parents from suing drug companies for their role in the epidemic.

In June 2000, a group of top government scientists and health officials gathered for a meeting at the isolated Simpsonwood conference center in Norcross, Ga. Convened by the Centers for Disease Control and Prevention, the meeting was held at this Methodist retreat center, nestled in wooded farmland next to the Chattahoochee River, to ensure complete secrecy. The agency had issued no public announcement of the session -- only private invitations to 52 attendees.

There were high-level officials from the CDC and the Food and Drug Administration, the top vaccine specialist from the World Health Organization in Geneva, and representatives of every major vaccine manufacturer, including GlaxoSmithKline, Merck, Wyeth and Aventis Pasteur. All of the scientific data under discussion, CDC officials repeatedly reminded the participants, was strictly "embargoed." There would be no making photocopies of documents, no taking papers with them when they left.

The federal officials and industry representatives had assembled to discuss a disturbing new study that raised alarming questions about the safety of a host of common childhood vaccines administered to infants and young children. According to a CDC epidemiologist named Tom Verstraeten, who had analyzed the agency's massive database containing the medical records of 100,000 children, a mercury-based preservative in the vaccines -- thimerosal -- appeared to be responsible for a dramatic increase in autism and a host of other neurological disorders among children. "I was actually stunned by what I saw," Verstraeten told those assembled at Simpsonwood, citing the staggering number of earlier studies that indicate a link between thimerosal and speech delays, attention-deficit disorder, hyperactivity and autism.

Since 1991, when the CDC and the FDA had recommended that three additional vaccines laced with the preservative be given to extremely young infants -- in one case, within hours of birth -- the estimated number of cases of autism had increased fifteenfold, from one in every 2,500 children to one in 166 children.

http://dir.salon.com/story/news/feature/2005/06/16/thimerosal/index.html


Autism cover-up video -MSNBC

http://video.msn.com/v/us/msnbc.htm

Interview met de schrijver Robert F. Kennedy


Onderzoekers worden tegengewerkt

Onderzoekers Dr Mark en David Geier die onafhankelijk onderzoek doen naar vaccins en worden tegengewerkt door Amerikaanse instanties:


Risico's op aandoeningen en hoeveel kwik in vaccins

vaccin.jpg (26678 bytes)

The results of the Generation Zero analyses are striking and more supportive of a causal relationship
between vaccine mercury exposure and childhood developmental disorders (especially autism) than
any of the results reported later

• Relative risks of autism, ADD, sleep disorders and speech/language delay were consistently
elevated relative to other disorders and frequently significant. Disease risk for the high
exposure groups ranged from lows of 1.5X-2 times to as high as 11 times the disease risk of
the zero exposure group.

• Many other outcomes showed no consistent effect, while a few appeared to show a
protective effect from vaccine mercury exposure (most likely children with these diagnoses
were immunized later).

• The strongest effect was for the highest levels of mercury exposure at the earliest time of
exposure, consistent with the idea that infant brain development is most sensitive to the
earliest exposures.

• The elevated risk of autism for the highest exposure levels at one month ranged from 7.6 to
11.4 times the zero exposure level. This increased risk level corresponds to the tenfold
increase in autism rates seen since vaccine mercury exposures increase starting in 1990.

Bron: http://www.safeminds.org/Generation%20Zero%20Pres.pdf


FDA blijft nog steeds vaag over risico's

However, depending on the vaccine formulations used and the weight of the infant, some infants could have been exposed to cumulative levels of mercury during the first six months of life that exceeded EPA recommended guidelines for safe intake of methylmercury.

As a precautionary measure, the Public Health Service (including the FDA, National Institutes of Health (NIH), Center for Disease Control and Prevention (CDC) and Health Resources and Services Administration (HRSA) and the American Academy of Pediatrics issued two Joint Statements, urging vaccine manufacturers to reduce or eliminate thimerosal in vaccines as soon as possible (CDC 1999) and (CDC 2000). The U.S. Public Health Service agencies have collaborated with various investigators to initiate further studies to better understand any possible health effects from exposure to thimerosal in vaccines.

http://www.fda.gov/cber/vaccine/thimerosal.htm


A two-phased population epidemiological study of the safety of thimerosal-containing vaccines: a follow-up analysis

Med Sci Monit, 2005; 11(4): CR160-170

Despite conclusions by the Institute of Medicine that there is no relationship between thimerosal and autism, and that no further studies should be conducted to evaluate the relationship between thimerosal and autism, it is clear from these data and other emerging data that has been recently published, additional neurodevelopmental disorder research should be undertaken in the context of evaluating mercury-associated exposures, especially when thimerosalfree vaccines are a readily available option for the most vulnerable populations. It should be a priority to improve access to thimerosal-free vaccines.

http://www.generationrescue.org/pdf/geier6.pdf


 

Meer videos

 

 

 

 

 


View My Stats