tandpasta en fluor


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Tandpasta en fluoride


Fluor zou goed zijn tegen tandbederf maar wat men even vergeet is de effecten van fluor op je lichaam en met name op je enzymen. Deze helpen bij de vertering van bijvoorbeeld vetten, eiwitten en koolhydraten. Het vervelende nu is dat deze enzymen al in de mond beginnen, het begin van de vertering dus. En laat nu net fluor de enzymen sloper bij uitstek zijn. Ik gebruik zelf tandpasta uit de groene winkel of gewoon simpel zout om mijn tanden schoon te houden. Daarnaast elke dag flossen en tandenstokers en tandvlees is dan ook mooi roze, dat was vroeger wel anders.....

Houdt er verder rekening mee dat ongezond tandvlees je aardig wat levensjaren kan kosten en zelfs voor gewrichtsproblemen en hart-en vaatziekten kan zorgen. De mond zit bomvol foute bacteriŽn (een mensenbeet kan zelfs dodelijk zijn) die via een tandvlees bloeding in je bloedbaan terecht kunnen komen. Komt die bacterie dan op een verzwakte plaats terecht dan kan deze voor de nodige schade zorgen.

Als je het goed bekijkt heeft de tandarts een bonte mix van zware metalen in zijn assortiment die bij menig Nederlander voor ellende zal zorgen, de zogenaamde vage klachten. Wat voorbeelden:

 • Kwik > amalgaam vullingen
 • Fluor > fluoride behandelingen
 • Palladium > kronen
 • Nikkel > kronen

En dan hebben we nog de middelen ter verdoving:

Opletten dus.....

Ron


Alternatief voor Fluor tandpasta

Theobromine alternatief voor Fluor gebitsverzorging:
Link 1 | Link 2 | Link 3

Tip: Richard Faasen


Don't Swallow Your Toothpaste

An eye-opening documentary about the health concerns surrounding fluoride and water fluoridation. The program first aired on Channel 4 in Britain on June 19, 1997.


De Gevaren van Fluoride

Sinds de jaren '40 wordt fluoride gebruikt in tandpasta en wordt het in vele landen aan het drinkwater toegevoegd. De media en de medische wereld beweren dat fluoride volkomen veilig is en noodzakelijk is voor een goed gebit.

Fluoride is echter zeer giftig industrieel afval afkomstig uit de aluminium, fosforzuur en fosfaat kunstmest industrie. Jaarlijks worden miljoenen tonnen fluoride geproduceerd. Tegenwoordig wordt het drinkwater geflouriseerd in vele landen waaronder de V.S., Canada, AutraliŽ, Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Sngapore, Chili, Groot-BritanniŽ, Ierland en Spanje. In BelgiŽ en Nederland wordt geen fluoride aan het drinkwater toegevoegd.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fluoridation_by_country

De meeste tandpasta bevat de giftige stof fluoride als voornaamste actieve ingrediŽnt. In 1984 verklaarde Procter and Gamble, de fabrikant van Colgate tandpasta, dat de hoeveelheid fluoride in een kleine tube tandpasta fataal kan zijn voor een kind.

Fluoride veroorzaakt fluorosis (wit gevlekte tanden) en kalkgebrek in de botten wat kan leiden tot osteoporosis, botverdunning, botbreuken, bloedarmoede and rachitis (botvergroeÔngen). Fluoride versnelt het verouderingsproces doordat het enzymen beschadigt. Dit heeft invloed op het immuun systeem, de spijsvertering, ademhaling, bloed circulatie, nieren, lever, schildklier en de hersenen. Fluoride kan leiden tot hyperactiviteit en kan het IQ van kinderen verlagen.

Vele wetenschappers, scheikundigen, toxicologen, doktoren en tandartsen hebben zich uitgesproken tegen het gebruik van fluoride.

"Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis."
Hosea 4:6 (NBG51)

"Wijsheid verwerven, inzicht verkrijgen, dat moet je boven alles gaan."
Spreuken 4:7 (GNB96)

Verbeter uw gezondheid door niet langer fluoride te gebruiken!

Informatie over fluoride-vrije tandpasta:
http://www.dentist.net/fluoride-free-toothpaste.asp
http://www.tomsofmaine.com/toms/dept.asp?dept%5Fid=400
http://www.passionatehomemaking.com/2008/08/going-fluoride-free.html

Engelstalige informatie over fluoride:
http://www.nofluoride.com
http://www.fluoridation.com
http://www.fluoridealert.org
http://www.fluoridedebate.com
http://www.naturalnews.com/fluoride.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/02/02/
fluoride-safety-part-one.aspx

http://www.friendsofwater.com/No_Fluoride.html

Met dank aan HealthRanger7
http://www.youtube.com/user/HealthRanger7


Why Commercial Toothpaste is BAD for You

Matt Stigen on why commercial toothpastes can actually cause harm to your teeth, instead of help.


Tandpasta's zonder fluoride

Alternatieven zonder fluoride:

Urtekram tandpasta

 • AloŽ vera
 • Eucalyptus
 • Venkel
 • Munt
 • Munt met groene thee
 • Teatree
 • Voor kinderen

Lavera Med

 • tandpasta zonder fluoride met biologische zonnehoed en propolis
 • Tandpasta met aardbeien-frambozensmaak speciaal voor het melkgebit, zonder fluoride
 • Tandpasta Neutral - geurvrij en zonder fluoride

Weleda

 • Weleda Calendula tandpasta
 • Weleda, Saline Tandpasta

Aloe Dent

 • Aloe Dent Sensitive tandpasta

Ayurdent

 • Ayurdent kruidentandpasta

Parotontax

 • Parotontax Fluoridevrij

 

Ik had naar aanleiding van de artikelen op fonteine.com over fluoride nog een tip m.b.t. fluoridevrije tandpasta, namelijk de rode ultradent van het Kruidvat merk. Stukken goedkoper ook dan die andere fluoride vrije tandpasta's zoals Paradontax e.d. Ik dacht misschien het vermelden waard.

Mvg, Kelly


Afvalstoffen uit de industrie

Het gebruik van fluoride ter voorkoming van caries start in Amerika in de dertiger jaren. Twee feiten speelden hierbij een rol. Ten eerste de fluorverbindingen die als afvalstoffen vrij kwamen bij de staal- en aluminiumindustrie. Deze afvalstoffen veroorzaakten massale vissterfte, degeneratie van gewrichten bij koeien en bij mensen hoofdpijn, buikpijn, huidklachten, pijn aan de ogen en algemene malaise. Ten tweede constateerde men dat kinderen die water dronken uit bronnen met een hoger fluoride gehalte lelijke, bruinverkleurde tanden kregen.

Men had bovendien de indruk dat deze tanden harder waren. Deze twee feiten bij elkaar gebracht zorgde er voor dat de fluoride verbingen van de metaalindustrie gebruikt gingen worden in de strijd tegen caries. Er kwam hoegenaamd geen protest. Al snel constateerden wetenschappers dat er wel degelijk ernstige bijverschijnselen gevonden konden worden bij de mensen die fluoride gebruikten. Fluorzouten (zeker het vaak gebruikte Natriumfluoride) zijn hoogst giftig en zijn te vergelijken met arseen. Bovendien zijn fluorzouten stapelgiften. Ze hopen zich op in het lichaam.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fluoride


Fluor en enzymen

Waarom zijn fluoriden zo gevaarlijk ? Het zijn een van de sterkste enzymremmers die op het ogenblik bekend zijn. Enzymen zijn levensnoodzakelijke stoffen die sturend optreden in bijna alle processen die in het lichaam plaats vinden. Fluoride kan ook effect hebben op het D.N.A. hetgeen erfelijke afwijkingen en kanker kan veroorzaken. Fluoride heeft effect op bacteriŽn en schimmels waardoor in de darmflora de schimmels de overhand kunnen krijgen waardoor er ernstige darmproblemen kunnen ontstaan. Fluoride heeft effect op de prikkeloverdracht van zenuwcellen en de hersenen. Mensen worden minder opstandig, rustig en tam. Daardoor zullen deze mensen makkelijker te beÔnvloeden zijn. Een laatste effect van fluoride is het feit dat mensen die fluoride gebruiken sneller oud worden ( waarschijnlijk door het uitschakelen van enzymen). Fluoride wordt niet voor niets de Aging Faktor genoemd.

http://www.nvbt.nl/hot-fluor.html


Fluor en cytochrome C oxidase

Volgens wetenschappers van de University of California in San Diego, schakelt fluoride het enzym cytochrome C oxidase uit, een zuurstof dragen respiratoir enzym; tekorten aan dit vitale enzym zijn in verband gebracht met kanker en zelfs met wiegendood.

http://home.planet.nl/~holtj019/NL/Art_fluoride.html


Fluor en ME

De Amerikaanse patholoog Majid Ali, verbonden aan de Columbia University in New York, verklaart, dat chronische vermoeidheid het resultaat is van een versnelde oxidatieve moleculaire verwonding. Slechts een goed functionerend enzymensysteem kan ons tegen dergelijke verwonding beschermen en ervoor zorgen dat normale energieniveaus gehandhaafd blijven. Bij ME is er frequent sprake van afwijkingen aan celmembranen, als gevolg van verhoging van de oxidatieve druk die op deze membranen wordt uitgeoefend. Dit is de reden, dat slachtoffers een gebrek aan energie hebben – vergelijkbaar met wat er gebeurt bij fluoridenvergiftiging.

http://www.rudolfdewit.com/md_fluoride.html


De handel in fluor

Moolenburgh, schrijver van Fluoride, the Freedom Fight: 'Wij weten dat fluor niet helpt tegen tandbederf. Alleen het glazuur wordt wat harder; de tand zelf wordt brozer en breekt makkelijker af. Fluor is een kankerverwekkende stof met bijkomend riscio voor botontkalking en hersenletsel. De hele fluorhandel, van pillen tot en met tandpasta, moet bij wet worden verboden, en als daarbij reputaties moeten sneuvelen, ja, dan moet dat maar. Moolenburgh 'werd wereldbekend toen hij er na een felle strijd in slaagde het plan van de Nederlandse regering om het hele waterleidingnet te fluoridren, door de Tweede Kamer te laten kelderen.

http://www.daanspeak.com/LijfEnLeden04Fluoride.html


Video - The Fluoride Deception (Interview With Christopher Bryson)

www.fluoridealert.org


Video - The Hidden Agenda


 

 


 


View My Stats