Sint-Janskruid depressie - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Sint-Janskruid - goed voor depressie


Sint-janskruid is werkzaam bij zware depressie. Dat schrijven Duitse onderzoekers in het British Medical Journal. In een onderzoek waaraan 250 patiŽnten met een matige tot zware depressie deelnamen, blijkt dat sint-janskruid ten minste even effectief is als het populaire antidepressivum Seroxat.

Professor Peter de Smet, verbonden aan het Wetenschappelijk Instituut Nederlandse Apotheken, vindt op grond van deze studie dat er een einde moet komen aan de verkoop van het kruid bij apotheek en natuurwinkel.

Omgekeerde wereld
"Wij vinden het de omgekeerde wereld" reageert Vincent Bouwmeester, algemeen directeur van Biohorma, producent van de natuurlijke geneesmiddelen van A.Vogel. "Al jarenlang hebben duizenden mensen baat bij sint-janskruidpreparaten en nu de werking ervan wetenschappelijk is aangetoond, zouden we het ineens niet meer moeten verkopen?" A.Vogel brengt een sint-janskruidpreparaat onder de merknaam Hyperiforce forte op de markt.

Kostenbesparing
"Als het middel een dergelijke krachtige werking heeft, moet het worden geregistreerd en worden voorgeschreven door de arts" zegt De Smet. Bouwmeester is het er mee eens dat natuurlijke geneesmiddelen zoveel mogelijk geregistreerd moeten worden. Aan het eind van dit jaar maakt nieuwe wetgeving dit ook mogelijk. "Zorgverzekeraars die kosten willen besparen zouden Hyperiforce forte echter per direct in hun pakket moeten opnemen. Dit product is namelijk veel goedkoper dan de reguliere antidepressiva" oppert Bouwmeester.

[Bron: Vogel.nl]


Terug naar het hoofdmenu

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats