shampoo


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Shampoo's : wat zit erin ?

12 merken van de meest verkochte shampoo's in Zwitserland zijn getest op de mate waarin zij schade kunnen aanbrengen aan de gezondheid en het milieu. Dus niet op de werking van de shampoo.

Door de omschrijving van het aantal verschillende substanties per merk vermeld op de fles te lezen wordt veel duidelijk. Maar 4 van de 12 produkten zorgen voor minder gezondheidsrisico's te weten: Nivea Hair Care, Weleda, M-Budget en Body Shop Brillance.

Zij kregen de referentie : très bon = erg goed.  Door het gebruik van de minst schadelijke produkten, wordt voorkomen dat chemisch afval in de natuur terechtkomt. Alles wat wij zelf uitstoten in de natuur komt linea-recta weer bij de mens 'terug', omdat die aan het eind van de (voedsel)keten staat.  

De uitslag van deze test kunt u lezen op www.tsr.ch > Emissions > A Bon Entendeur > Archives > 15 mars 2005 > Shampoings: qu'est-ce qu'il y a dedans ?

Vele diverse substanties worden gebruikt in shampoo's en cosmetische produkten. 26 van deze substanties moeten verplicht vermeld worden (EU-regelwetgeving).13 van de 26 stoffen zijn in bovengenoemde test onderzocht omdat ze bij grotere hoeveelheden schadelijk zijn voor het organisme.

Er komen steeds meer allergiën. Dermatoloog Dr. Pierre Piletta legt uit dat exceem wat ontstaat door shampoo zich ontwikkelt op de fijne huid. Is men eenmaal allergisch dan komt men er niet meer van af, dus heeft men een probleem voor het gehele leven. Er is nog geen techniek gevonden om allergie te verhelpen. De enige manier is om niet in aanraking te komen met een produkt waar men allergisch voor is. Dat is erg moeilijk, omdat alles wat zich achter het woord 'parfum, fragance of aroma' verbergt allergie verwekkend kan zijn.

Substanties die men dient te vermijden zijn o.a. formaldehyde, phtalaten, en cocoamidopropylbetaine. (Uitleg: www.woc.science.ru.nl = woordenboek organische chemie). Formaldehyde kan allergie en kanker veroorzaken. De phtalaten ('weekmakers'; zie ook problemen met speelgoed) zijn niet afbreekbaar in de natuur.

Zij worden er tevens van beschuldigd de lever, nieren en immuunsysteem aan te tasten; evenals het ontstaan van onvruchtbaarheid en de vervrouwelijking van sommige diersoorten zoals bijv. vissen.

Wereldwijd produceert men 3 miljoen ton phtalaten per jaar. Te herkennen aan de term diethyl phtalaten (DEP) en monoethyl phtalaten (MEP).

Bron: www.tsr.ch > A Bon Entendeur > Uitzending 15 maart 2005.

Vertaling xxx


Phtalaten ook schadelijk in verpakkingen voeding

En schadelijke stoffen kunnen ook aanwezig zijn in materialen die met voedsel in contact komen en die kunnen migreren naar het levensmiddel zoals phtalaten en andere stoffen die niet in levensmiddelen thuishoren.

http://www.fnli.nl/werkgebieden/contaminanten.php


Phtalaten en hormonale functies

Plastic is een veel gebruikt verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen. In dit plastic zitten weekmakers (phtalaten) en die kunnen hormonale functies in ons lichaam verstoren doordat ze wat hun werking betreft lijken op het vrouwelijke hormoon oestrogeen. 

http://nieuwsbrief.reeskamp-blok.nl/ontgiften.htm

 

 


 


View My Stats