logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Salvestrolen - de natuurlijke kankerkillers


Waarom is biologische gekweekte groente en fruit beter ? Salvestrolen !!!

In de Ortho nr 5 van 2006 wordt uitgelegd waarom biologische groente en fruit zo gezond zijn ondanks onzin tests door bijvoorbeeld de Consumentenbond die op dit terrrein in mijn ogen een hele scheve schaats reed. Ieder logisch denkend mens kan denk ik wel nagaan dat produkten gekweekt zonder pesticiden gezonder is en dat grond met kunstmest produkten nog verzurender maakt. De kracht van groente is juist dat het verzuring tegengaat en zo de verzuring door vetten, eiwitten, suikers, koffie en met name vlees (waren) kan tegengaan.

Wat is nu juist het interessante aan biologisch gekweekte groente naast het ontbreken van kunstmest, schimmeldoders en pesticiden? Salvestrolen ! Salvestrolen passen namelijk op een specifiek enzym: het CYP1B1. Dit enzym wordt uitsluitend gevonden in tumorcellen. Wanneer een salvestrol reageert met dit enzym, vormt zich een stof die de tumor doodt. Op deze wijze bieden salvestrolen mogelijk bescherming tegen kanker. Salvestrolen worden vooral gevonden in biologische groenten en fruit. Planten maken zelf salvestrolen aan om zich te beschermen tegen schimmelinfecties. Salvestrolen zijn daarom juist dŠŠr te vinden waar de kans op een infectie het grootst is, zoals aan de buitenkant en aan de oppervlakte van de wortels en de vruchten.

Laat je dus niets wijsmaken. Gif hoort niet op groente en fruit, het tast je zenuwgestel, hersenen en organen aan. In landen waar de bananen volop worden besproeid met zware pesticiden leidt de omgeving eronder en worden er veel gehandicapten kinderen geboren. Worden onze bananen de dood van de komende generatie kinderen? Het is net zoals de combinatie heler / dief, zolang de heler koopt blijft diefstal interessant. Zolang u accepteert dat voeding chemische rommel mag bevatten zal er weinig veranderen. Aan u de keuze......

Ron


Salvestrolen. De ‘vitamines’ van de 21e eeuw?

Salvestrolen vormen een nieuwe klasse voedingsstoffen die een belangrijke eigenschap gemeen hebben: ze kunnen tumorcellen doden. Ze zijn het verschil tussen bespoten en onbespoten groente en fruit. Ze zijn mogelijk essentieel voor het leven. Met andere woorden, ze horen thuis in ons dagelijks voedingspatroon. In dit artikel een eerste kennismaking met de salvestrolen.

Salvestrolen tegen kanker? Achtergronden en werkingsmechanisme
Wat is er mooier dan stoffen die werken tegen kanker, geen nare bijwerkingen hebben ťn die gevonden worden in heerlijke natuurproducten, zoals groente en fruit? Als dan bovendien is opgehelderd hoe deze stoffen tumorcellen doden, moet dat wel uitdraaien op een successtory. In dit artikel leest u de eerste stappen op een weg die mogelijk belangrijke aspecten van het kankervraagstuk kan oplossen. De relatie met gezonde voeding is gelegd, ůůk wat de behandeling van kanker betreft.

Salvestrolen maken biologisch voedsel superieur
Nog steeds is de discussie gaande of biologisch voedsel nu wel of niet gezonder is dan regulier voedsel. Deze discussie spitst zich toe op het gehalte aan vitamines en mineralen. Maar misschien worden andere essentiŽle stoffen over het hoofd gezien: de salvestrolen. Onderzoek laat zien dat deze stoffen wťl in biologisch en veel minder in regulier voedsel zitten. Is dit misschien ook van invloed op de al of niet beschermende werking tegen kanker?


Uitgebreide artikel in het Ortho magazine nummer 5 van 2006
http://www.ortho.nl

of kijk online op:
http://www.naturesdefence.com.my/Ortho%20Magazine%20volume%205_2006.pdf


Salvestrol niveau's in voeding

Onderzoekers hebben ontdekt dat de belangrijke salvestrols niet voorkomen in oogsten van moderne boeren die intensieve landbouw bedrijven en synthetische schimmeldoders gebruiken. Hogere concentraties komen echter voor in de rijpe oogst die niet is behandeld met synthetische chemicaliŽn. De hoogste concentraties komen echter voor in biologisch fruit, groente en kruiden.

http://www.i-c-m.org.uk/


Biologische groenten en fruit gezonder

Begin dit jaar stelde de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek vast dat biologische groenten niet gezonder zijn dan gewone groenten. Mogelijk zijn stoffen over het hoofd gezien die het verschil maken tussen biologisch en niet-biologisch: de zogenaamde salvestrolen. Dit meldt het tijdschrift Ortho.

De moleculen die behoren tot de salvestrolen zijn niet nieuw. Ze zijn onlangs echter door een Britse onderzoeksgroep opnieuw gegroepeerd op basis van hun functie. Salvestrolen passen namelijk op een specifiek enzym: het CYP1B1. Dit enzym wordt uitsluitend gevonden in tumorcellen. Wanneer een salvestrol reageert met dit enzym, vormt zich een stof die dodelijk is voor tumorcellen. Op deze wijze bieden salvestrolen mogelijk bescherming tegen kanker.

www.refdag.nl/artikel/1279958/


Bitter is beter

Al een tijdje heb ik een discussie met mensen over de bitterheid van spruitjes. Onderzoekers doen er van alles aan deze bitterheid te verminderen. Maar als nu juist die bittere smaak de kankerremmer is?

Tijdens mijn zoektocht naar salvestrolen stuitte ik op dit artikel in een biomedisch tijdschrift die precies dit vermoeden bevestigd. De auteur vraagt zich af of het gebrek aan bitterheid nu juist de oorzaak is van de toename van kanker.

I rest my case.....

http://www.ibms.org/pdf/bs_articles_2005/bitter_is_better.pdf


Salvestrolen hebben een beschermende werking tegen kanker

Engelse wetenschappers hebben een belangrijk tumorselectief mechanisme ontdekt waarmee bepaalde fytonutriŽnten in de voeding kankercellen opruimen. Juist deze fytonutriŽnten, die de naam salvestrolen hebben meegekregen, zijn de laatste decennia grotendeels uit de voeding verdwenen, behalve uit biologische producten.Salvestrolen Salvestrolen behoren tot de fytoalexinen, verbindingen die een plant maakt om zich te beschermen tegen stressoren als bacteriŽn, schimmels, virussen en insecten. Salvestrolen hebben bij de mens een kankerremmende werking. Kankercellen sterven af terwijl gezonde cellen ongemoeid blijven. Salvestrolen zijn bitter en komen in relevante hoeveelheden alleen voor in biologisch geteelde groenten, fruit en kruiden. Ontdekking van een nieuw type Cytochroom P 450-enzym Begin jaren negentig ontdekte professor Dan Burke, samen met zijn onderzoeksgroep van de Universiteit van Aberdeen, in kankercellen een nieuw type cytochroom P450-enzym namelijk het CYP1B1. Het opmerkelijke aan het ontdekte CYP1B1-eiwit is, dat het uitsluitend kan worden aangetoond in (menselijke) kankercellen, maar niet in gezonde weefselcellen.
Bitter in de mond maakt hart en lijf gezond.

http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=488&id=512&page=9

Tip: Leendert


Meer artikelen over salvestrolen

Deze website is een initiatief van stichting OrthoKennis. Op deze site vindt u informatie over salvestrolen, een groep veelbelovende fytonutriŽnten. Het doel van stichting OrthoKennis is het verzamelen, documenteren en verspreiden van informatie over (orthomoleculaire) voeding, gezondheid en welzijn.

http://www.salvestrolen.nl/


Red and green diet

Professor Potter recommends a mainly vegetarian diet that includes fruits, vegetables and herbs. It is important that the diet is as organic as possible due to the negative effect of some herbicides and pesticides on the body's healing mechanism.
(*indicates most important)

Vegetables:

All "Greens"  e.g. Broccoli*** & all Cabbage family greens***
Artichokes**** (globe), Red/yellow peppers*, Beansprouts, Celery, Salad rocket, Avocado**,   Watercress*

Herbs:

Basil****, Parsley***, Sage***, Rosemary**, Thyme**, Mint*
Less common medicinal herbs (available as herbal teas):
Lemon verbena****, Rooibosh*** (Redbush tea), Scullcap**, Dandelion*, Chamomile*, Plantain**** (also known as Plantago)

Fruits:
All red fruits***  (Grapes, Blackcurrants, Redcurrants, Blackberries, Mulberries, Cranberries etc) Apples*, Pears*

The Main Salvestrol Rich Plant Families:

Compositae Family
Includes Globe Artichoke, Thistle, Milk thistle, Dandelion, Burdock,
Chamomile, Rosacea Family. Rosehips, Hawthorn, Brassica Family
Cabbage, Broccoli, Cauliflower, Spring Cabbage, Savoy Cabbage

Bron: Mistrys Pharmacy


The cancer preventative agent resveratrol is converted to the anticancer agent piceatannol by the cytochrome P450 enzyme CYP1B1

Resveratrol is a cancer preventative agent that is found in red wine. Piceatannol is a closely related stilbene that has antileukaemic activity and is also a tyrosine kinase inhibitor. Piceatannol differs from resveratrol by having an additional aromatic hydroxy group. The enzyme CYP1B1 is overexpressed in a wide variety of human tumours and catalyses aromatic hydroxylation reactions. We report here that the cancer preventative agent resveratrol undergoes metabolism by the cytochrome P450 enzyme CYP1B1 to give a metabolite which has been identified as the known antileukaemic agent piceatannol. The metabolite was identified by high performance liquid chromatography analysis using fluorescence detection and the identity of the metabolite was further confirmed by derivatisation followed by gas chromatography – mass spectrometry studies using authentic piceatannol for comparison. This
observation provides a novel explanation for the cancer preventative properties of resveratrol.

It demonstrates that a natural dietary cancer preventative agent can be converted to a compound with known anticancer activity by an enzyme that is found in human tumours. Importantly this result gives insight into the functional role of CYP1B1 and provides evidence for the concept that CYP1B1 in tumours may be functioning as a growth suppressor enzyme.

British Journal of Cancer (2002) 86, 774 – 778. DOI: 10.1038/sj/bjc/6600197


Salvestrolen

Salvestrols are recently discovered, plant based nutrients - phytonutrients - which appear to be one of the most important components present in fresh fruit and vegetables and may be responsible for some of the major health benefits provided by these food sources. But, Salvestrols are normally present at such low levels in the modern diet that, until now, scientists had thought them to be insignificant to contribute to good health.

http://naturesdefence.com/NDI6584%20Recipe%20E-Book_5%20final%20aw.pdf


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer..... 


View My Stats