zuivel en osteoporose


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

De melk mythe en osteoporose

Bij de mens kan een hoge inname van calcium, zuivelproducten (melk/kaas) een down regulatie te weeg te brengen met uiteindelijk een negatief resultaat.

Het fenomeen in de consumenten reclame, om maar vooral melk en melk producten te drinken, onder het mom dat dit het middel tegen botontkalking zou zijn??

Een op niets gebaseerde en veronderstelde energierijk en calciumrijk menu, is zeer twijfelachtig, zelfs onzinnig. Het is opvallend dat botontkalking of liever gezegd osteoporose het meest voorkomt in landen waar consumptie van zuivelproducten en calcium en eiwitrijke voeding juist erg hoog is, waardoor het magnesium gehalte te laag wordt.

Uit onderzoek van de Harvard Medical School gepubliceerd waarbij 77.761 vrouwen gedurende 12 jaren werden gevolgd, bleek dat bij vrouwen die minimaal twee glazen melk per dag dronken 45% meer heupfracturen op latere leeftijd en osteoporose voorkwamen vergeleken met de andere deelnemers.

Am J Public Health. 1997 June; 87(6): 992ľ997.

en: 77761 vrouwen (zie http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1380936

Zoals ik reeds in mijn filosofie "Met Andere Ogen", eerder vermeld heb,wordt sterkte van het bot bepaald in bepaalde matrix liggende magnesium groepen in het bot en niet het Calcium. Een plausibele verklaring voor negatieve effecten van zuivelproducten en te hoge eiwit percentages zijn de verkeerde verhouding tussen calcium en magnesium en fosfor en de verzadigde vetzuren, de bijdrage aan het overschot aan eiwit, het binden van maagzuur door de overmaat aan alkalisch eiwit in de melk, en het feit dat een groot gedeelte van de calcium in de melkgebonden is als slecht opneembare calciumcarbonaat.

Het reclame motto drink meer melk met calcium + tegen botontkalking, op zijn minst misleidend is!!!!!

De naam botontkalking is op zich al misleidend genoeg aangezien het suggereert dat het bot zou ontkalken, wat tot verkeerde interpretaties leidt, en hierop een verkeerde therapie wordt voorgesteld.!!! En er juist calcium wordt voorgeschreven. Misleiding in optima forma. Met grote gevolgen.

Vervolgens komt er uit de voedings deskundige hoek het middel bij uitstek soja of liever gezegd iso-flavonen uit soja. Iso- flavonen lijken chemisch gezien erg op oestrogenen , maar hebben slechts een duizendste van de hormonale werking van oestrogeen. Osteoporose verloopt langs een veel ingewikkelder proces als wordt aangenomen en is niet alleen een gebrek aan Calcium of Magnesium.

Naast het verminderde Genisteine en Daidreene die Osteoporose bevorderen, zal je dit lezende al snel de conclusie nemen om over te gaan op een verhoogd soja consumptie.

Toch wordt de consumptie van grote hoeveelheid soja en soja producten afgeraden,zeker bij osteoporose omdat soja het hoge eiwit gehalte en de aanwezigheid van fytinezuur verhogen met name de uitscheiding hiervan in de darm en belemmeren sterk de
opname van calcium en magnesium.

Zoals gezegd wordt er gesproken over botontkalking. Osteoporose is een betere benaming, de naam botontkalking suggereert en verondersteld een oorzaak te zijn ,maar in de grond genomen is het een gevolg!!!!! De oorzaak is een complex biochemisch metabolisme verstoring in de verhouding synthese van Calcium/Magnesium

De traditionele formules tegen botontkalking bevatten doorgaans uitsluitend calcium aangevuld met vitamine d. Beide stoffen zijn in de grond moeilijk te metaboliseren door het lichaam, dus opneembaar. Modernere formules bevatten calcium/magnesium echter hieraan zijn eveneens nogal wat voorwaarden aan verbonden.

Het wordt doorgaans gegeven in de verhouding 2:1 Echter veel van deze preparaten zijn afkomstig van Amerikaanse bedrijven. Er zijn twee belangrijke redenen waarom Calcium / Magnesium in deze verhouding in een formule te combineren. De dagelijkse behoefte van calcium/magnesium verhoudt zich doorgaans als 2:1 en tekorten aan deze mineralen in de V.S. laten zich doorgaans ook aan deze verhouding spiegelen.

Het op de Europese markt brengen van deze Amerikaanse producten introduceert direct een enorm therapeutisch probleem. Met name in ons land en de andere melk landen van Europa komen veel meer magnesium tekorten en opname hiervan vaker voor dan calcium tekorten!!!

Hiermee zetten we het paard achter de wagen en bereiken zowel met veel melk drinken als deze voorgeschreven producten, het tegenovergestelde effect. We maken het tegenwoordig nog erger om er ook nog Omega 3 en Omega 6 vetzuren aan toe te voegen die er niets mee te maken hebben.En indien toch zouden worden opgenomen ,het probleem alleen maar erger maken.

Reclame en gezondheid gaan bijna nooit samen. Het ene is een economisch belang en voert strijdt met het veronderstelde nl. om de kwaliteit van leven en of gezondheid te bevorderen??? Twee zaken die niet in onze maatschappij overeenstemmen helaas!!!!

In ons Proteomic eiwit onderzoek kan als maatwerk bij osteoporose de status worden bepaald en zijn zeer effectieve andere therapieen beschikbaar en praktisch uitvoerbaar voeding advies.

Daar waar de mens natuur probeert te beheersen daar gaar het altijd fout

Leen Taal

voor info Gorka165@gmail.com


John McDougall MD on the perils of dairy products - 77 min

Celebrated author, lecturer and clinic director John McDougall MD presents part of the massive research showing that -- contrary to advertising -- dairy products promote a multitude health problems including heart disease, cancer, diabetes and osteoporosis.


Geen levenslange hoge calciuminname

Gaandeweg vielen steeds meer stukjes op hun plek in de osteoporose-puzzel. “Na de menopauze hebben vrouwen meer kans op osteoporotische fracturen, door daling van hun oestrogeen. Over het algemeen wordt aangenomen dat oestrogenen slechts een remmende invloed hebben op de osteoclasten, de celsystemen die gespecialiseerd zijn in botafbraak. Maar in de literatuur vond ik sterke aanwijzingen dat het anders zit: oestrogenen remmen ˇˇk de osteoblasten af en beschermen derhalve tegen uitputting. Corticostero´den, zoals prednison, vergroten de kans op osteoporose doordat ze bijdragen aan een verhoogde sterfte onder de osteoblasten. En dat geldt ook voor een calciumrijk dieet.” Klompmaker vindt dat vijftigplussers hun zuivelproducten en calciumsupplementen maar beter aan de kant kunnen schuiven.

http://www.thijsklompmaker.nl/interview.htm


Dr. J. Beunk over case´ne

Case´ne is een eiwitproduct in de koeienmelk die in de maag een moeilijk te verteren taaie massa vormt door stolling en die alleen geschikt is voor het vier-magen-stelsel van de koe. Deze massa blijft kleven aan de darmwand, verhindert daardoor de resorptie van vele mineralen en werkt remmend op de intrinsic factor. Een atlete, Jo Griffith, is gestorven tgv een teveel aan betacase´ne dat al haar interne organen met slijm had doen dichtslibben. De calcium zit in de moeilijk verteerbare case´ne en wordt daardoor slecht opgenomen. De fosfor wordt beter op genomen, ook omdat door de melk het maagzuur gebonden wordt en fosfor beter oplost in een basisch milieu. In het bloed wordt door afbraak van de vele eiwitten het bloed zuur. Dit wordt door calcium uit de botten geneutraliseerd. Hierdoor krijgt men door koppeling aan fosfor kans op nierstenen.

http://www.medivera.nl/voeding_005.htm


Andere culturen

Eskimo's consumeren een extreem eiwitrijk dieet 250-400 gram dagelijks aan vis, walrus en walvis. Bovendien gebruiken ze in hun gewone dieet tot meer dan 2000 mg kalk per dag via visbeenderen. Hoewel ze dus erg veel kalk innemen heeft dit volk het hoogste aantal osteoporosis-patienten van de hele wereld.De autochtonen uit Centraal Afrika daarentegen leven op een zeer laag eiwit- en hoog groenten dieet. Ze consumeren minder dan 50 gram proteinen en 300 mg kalk per dag. Hoewel ze dus echt weinig kalk innemen komt bij hen geen osteoporosis voor, ook niet op hoge leeftijd.

http://www.borstvoeding.com/aanverwant/voeding-
van-de-moeder/calcium-osteoporose.html


Geen relatie tussen calcium- en zuivelconsumptie

Het gebruik van calcium is niet gerelateerd aan sterke botten of zuivelconsumptie, aldus Britse onderzoekers. Tijdens een onderzoek van moeders in Engeland en Gambia werd door onderzoekers ontdekt dat de Afrikaanse vrouwen, die een voedingspatroon hadden met een laag calciumgehalte en in veel gevallen tien kinderen hadden gekregen en elk van de kinderen borstvoeding hadden gegeven, een botmassa hadden die vergelijkbaar was met die van Engelse vrouwen met een zeer calciumrijk dieet die gemiddeld twee kinderen hadden gekregen die ze niet of borstvoeding hadden gegeven. De onderzoekers constateerden verder constateerden verder dat de engelse vrouwen met het calciumrijk dieet, voornamelijk uit zuivelproducten, een groter kans liepen later osteoporose te krijgen dan de Gambiaanse vrouwen. Bij verdere onderzoeken bleek dat calciumsupplementen geen enkel nut hadden met betrekking tot het versterken van de botmassa van vrouwen in de vruchtbare leeftijd.


Uit een interview met Colin Campbell (biochemicus Cornell University) in Tros Radar

Wij zijn opgevoed met het idee dat onze botten aangesterkt dienen te worden, wat vindt u hiervan?

Alhoewel de inname van een hoger calcium niveau, zoals we binnenkrijgen via zuivelproducten vaak geassocieerd wordt met een hogere botdichtheid en een hogere botdichtheid wordt weer geassocieerd met een verlaagd risico op osteoporose, klopt dat niet. Maar daarom zijn we wel gaan geloven dat het meten van de botdichtheid een belangrijke indicatie is of we aanleg hebben voor osteoporose. Momenteel is deze meting bijna een routine geworden, vooral bij vrouwen in de overgang. En, een hogere botdichtheid geeft in vele gevallen inderdaad een goede prognose aan. Maar dit is niet het volledige verhaal. Er steekt nog meer achter dit verhaal. Als we het hebben over dat zuivel sterkere botten creŰert, hebben we het over een grotere botdichtheid, meer calcium. Maar het is ook zo dat de zuivel die geconsumeerd wordt veel prote´nen bevat. En de prote´nen zorgen er aan de andere kant weer voor dat calcium wordt afgebroken dus wat je aan de ene kant wint, verlies je weer aan de andere kant. Dus is volgens mij de botdichtheid niet de enige en zelfs niet de belangrijkste indicatie voor osteoporose. Hier ligt veel en veel te veel de nadruk op.

Dierlijke prote´nen veroorzaken een stofwisselingsconditie asidose genaamd waardoor zuren in ons lichaam en in onze weefsels worden aangemaakt. Alle prote´nen hebben de neiging steeds een kleine hoeveelheid nieuwe zuren in onze weefsels aan te maken. Ons lichaam houdt hier niet van en probeert die zuren te neutraliseren en de beste manier om dat te doen is door het calcium uit de botten te verwijderen en te neutraliseren. Dan wordt het calcium grotendeels afgevoerd via de urine en dat is een van de manieren waarop calcium uit de botten onttrokken wordt wanneer we dierlijk voedsel, inclusief natuurlijke zuivel, consumeren.

Dus kort gezegd, wanneer iemand veel melk drinkt, zitten hier veel prote´nen in die het calcium in de botten zal doen afnemen?

Inderdaad, maar tegelijkertijd gebeuren er ook veel andere dingen in ons lichaam wanneer we melk drinken. Ons lichaam heeft bij vrouwen de neiging het oestrogeenniveau te verhogen, misschien bij mannen de mannelijke hormonen. Deze verhoogde hormoonniveaus zijn niet goed voor ons en kunnen, zoals ik al zei, borstkanker en mogelijk prostaatkanker veroorzaken. Ook verhoogt dit het risico op osteoporose doordat die hoge niveaus waaraan we gewend zijn plotseling bij de overgang naar beneden gaan. Ons lichaam is niet gewend aan dergelijke veranderingen.

Is in andere landen het risico op botfracturen lager?

Wij weten uit vele onderzoeken dat bijvoorbeeld de hogere inname van dierlijke prote´nen de kans op botfracturen vergroot. Wij weten ook dat hoe hoger de inname van calcium hoe hoger het risico op botfracturen. En, in vele landen krijgen wij onze extra calcium en dierlijke prote´nen via de natuurlijke weg binnen door de consumptie van zuivelproducten. Dus hoe hoger de consumptie van zuivelproducten in de verschillende landen, hoe hoger het risico op osteoporose en botbreuken. Hier hebben we veel gegevens over die, volgens mij, bijna niet betwist worden. Alle andere informatie waarover de wetenschap nu en dan graag spreekt is vaak met een beperkte visie, zonder rekening te houden met het grotere geheel. Maar er zijn nog steeds mensen die verkondigen dat men door zuivel sterke botten krijgt of osteoporose vermindert. Er is hier eenvoudigweg geen bewijs voor, alleen als je er met een zeer beperkte visie naar kijkt en dat is niet dÚ goede manier om de gegevens te interpreteren. Wanneer je het in een groter verband bekijkt dan is het zo dat, hoe hoger de inname van zuivel hoe groter de kans op osteoporose.

Kunt u vergelijkingen maken met andere landen?

Ja, wanneer ik het heb over ‘hoe hoger het niveau’ dan heb ik het over de vergelijking tussen verschillende landen. Dat gaat van landen waar geen zuivel geconsumeerd wordt tot landen waar veel zuivel geconsumeerd wordt. In die landen waar de minste zuivel wordt geconsumeerd, komen de minste botfracturen voor.

Dus is osteoporose een westerse ziekte?

Ja inderdaad. Ik moet hierbij wel benadrukken dat er ook andere factoren een rol spelen bij osteoporose zoals bijvoorbeeld een hoge inname van zout, mogelijk ook te weinig blootstelling aan zon en het wordt zeker be´nvloed door fysieke inspanning en fysieke belastingsoefeningen zoals we dat tegenwoordig noemen. Osteoporose kan niet geheel opgehangen worden aan zuivelproducten, maar het effect van zuivel op osteoporose is dat dit het risico altijd verhoogt.


Gezonde botten ? Fruit en groente essentieel !

Groente en fruit zijn belangrijker voor je botten omdat ze alkalisch zijn en juist verzuring tegen gaan. Juist granen en dierlijke eiwitten die het lichaam verzuren zorgen voor botproblemen omdat ze mineralen onttrekken en de botten verzwakken. Mensen die onze sites volgen wisten dit al lang.....

Ron

Calcium and vitamin D may not be the only protection against bone loss

New study finds diet rich in fruits and vegetables may strengthen bones

Diets that are high in protein and cereal grains produce an excess of acid in the body which may increase calcium excretion and weaken bones, according to a new study accepted for publication in The Endocrine Society's Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism (JCEM). The study found that increasing the alkali content of the diet, with a pill or through a diet rich in fruits and vegetables has the opposite effect and strengthens skeletal health.  "Heredity, diet, and other lifestyle factors contribute to the problem of bone loss and fractures," said Bess Dawson-Hughes, M.D., of Tufts University in Boston, Mass. and lead author of the study. "When it comes to dietary concerns regarding bone health, calcium and vitamin D have received the most attention, but there is increasing evidence that the acid/base balance of the diet is also important." Average older adults consume diets that, when metabolized, add acid to the body, said Dr. Dawson-Hughes. With aging, we become less able to excrete the acid. One way the body may counteract the acid from our diets is through bone resorption, a process by which bones are broken down to release minerals such as calcium, phosphates, and alkaline (basic) salts into the blood. Unfortunately, increased bone resorption leads to declines in bone mass and increases in fracture risk. "When fruits and vegetables are metabolized they add bicarbonate, an alkaline compound, to the body," said Dr. Dawson Hughes. "Our study found that bicarbonate had a favorable effect on bone resorption and calcium excretion. This suggests that increasing the alkali content of the diet may attenuate bone loss in healthy older adults." In this study, 171 men and women aged 50 and older were randomized to receive placebo or doses of either: potassium bicarbonate, sodium bicarbonate, or potassium chloride for three months. Researchers found that subjects taking bicarbonate had significant reductions in calcium excretion, signaling a decrease in bone resorption. "In this study, we demonstrated that adding alkali in pill form reduced bone resorption and reduced the losses of calcium in the urine over a three month period," said Dr. Dawson-Hughes. "This intervention warrants further investigation as a safe and well tolerated supplement to reduce bone loss and fracture risk in older men and women."


The Calcium mythe

When asked about the causes of osteoporosis, most people will chime in with "Lack of calcium". This idea is reinforced on a daily basis as women are reminded to drink their three glasses of milk a day and take their calcium supplements. Even young, healthy, non-osteoporotic women are paranoid about potential bone loss and take measures to shore up their bone strength with plenty of calcium. Fear of insufficient calcium has become a national obsession. Is there really a national calcium deficit?

Since bone is largely composed of calcium, it might appear logical to link calcium intake with bone health. Western women are now encouraged to consume at least 1,000 to 1,500 mg of calcium daily. It is curious, however, when cross-cultural data clearly shows that in less-developed countries-where people consume little or no dairy products and ingest less total calcium-there are much lower rates of osteoporosis.33

The Bantu of Africa have the lowest rates of osteoporosis of any culture, yet they consume from 175 to 476 mg of calcium daily. The Japanese average about 540 mg daily, but the early postmenopausal spinal fractures so common in the West are almost unheard of in Japan. Overall, their spinal fracture rate is one-half that of the US. All this is true, even though the Japanese have one of the longest life spans of any population. Studies of populations in China, Gambia, Ceylon, Surinam, Peru and other cultures all report similar findings of low calcium intake and low osteoporosis rates.34 Anthropologist Stanley Garn, who studied bone loss over a 50-year period in people in North and Central America, failed to find a link between calcium intake and bone loss.35

http://www.nexusmagazine.com/articles/osteoporosis.html


Milk revealed as main cause of osteoporosis

Dairy milk is revealed as the main dietary cause of osteoporosis, according to a new book. It has been thought for many years that calcium in milk makes bones stronger, but new research is showing something new: osteoporosis is caused by a lack of bone making cells rather than a lack of calcium.

Dairy milk is singled out as the culprit because more than any other food it depletes the finite reserve of bone-making cells in the body. So although milk makes bones stronger in the short term, in the long term it erodes bone-making cells, increasing the risk of osteoporosis. This explains a paradox: black people are known to be less tolerant to lactose in milk, and consequently they drink less milk, yet they get much less osteoporosis than white people. This new research resolves the paradox because by consuming less milk you are less likely to get osteoporosis.

Growing evidence is showing that calcium in milk does not protect against osteoporosis. For example in a 12-year Harvard study of 78,000 women, those who drank milk three times a day actually broke more bones than women who rarely drank milk. Similarly, a 1994 study in Sydney, Australia, showed that higher dairy product consumption was associated with increased fracture risk: those with the highest dairy consumption had double the risk of hip fracture compared to those with the lowest consumption.

Author Russell Eaton says: Dairy milk does increase bone density, but this comes at a terrible price. The latest research is showing that far from protecting bones, milk actually increases the risk of osteoporosis by eroding bone-making cells. Also, people with osteoporosis have a much higher incidence of heart disease and cancer, and the evidence is pointing at milk as the common factor.

It had been thought that prostate cancer was caused by harmful fats in the diet, but this may not be so. Calcium and phosphorus in milk serve to feed nanobacteria, causing calcification and cancer.

It seems that harmful calcification, caused by nanobacteria in the body, is at the root of many diseases such as arthritis, kidney stones, heart disease and stroke. These microscopic organisms get fed calcium and phosphorus from the bloodstream and then secrete calcium phosphate to cause calcification. In the book The Milk Imperative the author shows how dairy milk feeds nanobacteria, thus causing many serious diseases.

Commenting on the book Dr. Amy Lanou (Physicians Committee for Responsible Medicine, USA) said: ‘There is a compelling argument that today’s pasteurized milk, in all its guises, has virtually no redeeming features at all, and serves only to cause disease and poor health. By simply switching from dairy to non-dairy milk we will make a dramatic and long-lasting improvement to our health.’

The Milk Imperative (ISBN 1-903339-16-2) is available from book stores everywhere.


 

 

Themas
Naar het hoofdmenu

Online Bioscoop
Online TV programma's

8 voedingsleugens
Acne
Acupunctuur
Acrylamide
Adhd
Aging - ouder worden
Afslanken & dieet
Afvallen
Afvallen 2
Alcohol en baby
Alcohol - serialkiller
Allergie
Als
Aluminium
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Amandelen knippen
Angina Pectoris
Anti Bakker Dieet
Antibiotica

Antikanker dieet
Antikwak terreur
Antikwakvereniging
Anti-oxydanten
Anuskramp
AOW drama 2015
Aromatherapie boek
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astaxanthine
Astma
Autisme
Autisme en BMR
Atkins dieet
Ayurveda
B12 tekort
B17 en kanker
Bakken & braden
Banaan
Baarmoederhalskanker
Baarmoederhals Vaccin
Baby & Zwangerschap
Babyzwemmen
Baclofenpomp
Basisregels voeding
Benzyl alcohol
Becel pro activ
Bekkeninstabiliteit
Bessen en kanker
Betaalbaar biologisch
Betacaroteen
Betekenis van ziekte
Beter slapen

Big pharma
Bijholteontsteking
Bijwerkingen melden
Bio-fotonen therapie
Biologische voeding
Biomateriaal + kanker
Bisphenol A
Blaasontsteking
Bloedgroep & voeding
Bloedtest 1
Bloedtest 2
Bloedtest 3
Boeken gezondheid
Boekpassages
Boerderijwinkels
Body Stress Release
Books 2 read
Borstimplantaten (silic)

Borstkanker
Borstvoeding
Brandend maagzuur
Brandwonden
Broccoli
Bronwater top25
Brood nadelen
Budwig papje
Caffe´nevrije koffie
Candida
Candida dieet
Carob = chocolade ?
Cellulaire gezondheid
Cellulaire immunotherapie
ChemicaliŰn
ChemicaliŰn in voeding
Chemotherapie
Chips
Chocolade
Chocolade (puur)
Cholesterol
Cholesterol mythe
Cholesterol en overgang
Chlorella
CLA
Co-enzym Q10
Codex Alimentarius
Coeliakie
Cola
Cold Fx
Combinaties
Consumeren
Corus luchtvervuiling

Crohn
Colloidaal zilver
Columbus ei
Constipatie
Cosmetica
Cranio Sacraal
Crestor waarschuwing
Cynatine FLX
Daglichtlampen
Darmflora analyse
Darmkanker
Darmklachten
Darmreiniging
Darmvervuiling
Darm & diabetes
Darmen
David Wolfe
DCA tegen kanker
De lekkende vetcel
Deodorant
De Pil en kanker
Depressie
De calcium paradox
De China Studie

De ziekte ME
Diabetes
Diabetes/buikvet dieet
Diepvriesgroente
Dierenleed
Dierlijke eiwitten
Doodmoe ?
Dotteren
Dr Ryke Geerd Hamer
Duchenne spierdystrofie
Dyspraxie
Eczeem
Edelstenen
Eed van Hippocrates
Ei - codering
Ei hoort er wel bij
Eiwit (overdosis)
Eierstokkanker
Elektroallergie
Em-X
Emigreren ?
Emotie & gezondheid
Energetische Geneesk
Energie reep
Enzymen
E211
E621 - Vetsin
E nummers
EU dictatuur
EU info
EU ziekenfondskaart
Even bij stilstaan
Farmacie
Fastfood
Fatale vetten
Fijnstof
Foliumzuur (Vit B9)
Formaldehyde
Fouten van huisartsen
Fluor
Fluor & tandpasta
Framboos
Frituren
Fructose
Fructose intolerantie
Fructosestroop
Fybromyalgie
Fytinezuur
Galstenen
Gamma-linoleenzuur
Ganzenlever
Gardasil Vaccin
Gebit
Gebit en voeding
Gebitsproblemen
Gebitsontstekingen
GLA deel 2
Gedragsprobleem
Geharde oliŰn
Gehydrolyseerd eiwit
Geitenmelk
Genotrim
Gentech voedsel
Germanium
Gezond Ún lekker
Gezonde salades
Gezichtsmaskers
Gezond afslanken
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde dieet tips
Gezonde recepten
Gezonde vakanties
Gezonde vetten
Gezondheid huisdieren
Ghee - geklaarde boter
Ghreline
Giftige kronen/bruggen
Global warming ?
Glucosamine
Glutenallergie test
Gluten & diabetes
Gluten intolerantie
Gluten/lectines & darm
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Goji bessen
Grapefruit
Gratis energie
Gratis videos
Gratis boeken
Groeihormoon IGF-1
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Griep vaccins
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hard werken
Hart
Hartstilstand & sport
Hayberrie
Heksenjacht 2008
Heksenjacht - vervolg
Hekserij
Hoge bloeddruk
Honing
Hoodia cactus
Hoofdluis
Hooggevoeligheid
Hoogspanningsmasten
Hooikoorts
Huidproblemen
Huisarts tips
IJzerstapeling
IJzertekort
Ik ben zo moe
Immuun & vermoeidheid
Industrie geheimen
Industrie junkies
Industrie top 15
Inkoopgids
Jaap's column
Kaakontstekingen
Kanker
Kanker = Candida ?
Kanker en suiker
Kankerwerend voedsel
Kava Kava
Keelontsteking
Keerzijde vd FDA

Kefir
Keuringsdienst TV
Kiemgroenten
Klysma
Koffiemelkpoeder
Koffievervangers
Koffie & caffe´ne
Kokosolie
Koolhydraten
Komboecha
Koper

Kruiden & operaties
Kruiden handboek
Kruidenthee
Kunstm. zoetstof
Kwakzalverij
Kwik in amalgaam
Lactose intolerantie
Langer leven
Laserprinters
Latex allergie
Laurinezuur
LDL oxidatie
Leesvoer
Lekkende darm
Lekker eten syndroom
Letselschade

Levend voedsel 1
Levend voedsel 2
Lever
Lever en darmen
Levertraan
Lichaamsverzorging
Licht en gezondheid
Lichttherapie
Light produkten ?
Lijnzaadolie
Looizuur
Lowcarb Dieet
Low Int. Laser Therapy
Lute´ne

Lyme
Lyme epidemie
Maagkanker
Maagzuur(remmers)
Made in (toxic) China
Magneetveld th.
Maca
Maculadegeneratie
Magnetron
Magnesium tekort
Manuele therapie E.S.
Maretak en kanker

Margarine
Massage

McDonald
MCS
Medische missers
Medische privacy
Medische toppers
Melk sprookje
Melk en tarwe
Mens = wateraap?

ME (CVS)
ME en CGT
Mentale gezondheid
Migraine
Milieuverontreiniging
Mondkanker
Monsanto
Morgellons vezelziekte
Msra bacterie

MRSA & varkens
MSG
Multiple sclerose

Multi vervuilers
Multivitamines
Muziek en gezondheid
Mycoplasma bacterie
Nachtwerk
Nadelen van brood
Natuurfoto dvd 1
Natuurlijke pijnstillers
Natuurlijke vitamines
Natuurlijk voedsel
Natuurzwembaden
Nederland Bedelland
Neotame
Neurofeedback
Neusholtes
Neuskannetje
Nierstenen
Nierstenen en voeding
Nikkel allergie

NLP
Noten
Nutrigenomics
Nuttige links
Nuttige tips
Ogen
Olijfolie
Olijfolie 2
Olie slurpen
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 3 olie uit algen
Omega 6

Omega brood
Oneliners
Ongezonde scholen
Ongezonde verpakking
Onrecht vd zorgwet
Ontstekingsremmers
Onsterfelijkheid
Ontspannen
Ontstekingen/infecties
Oorkaarstherapie
Oorsuizen
Operatie + nuchter?
Oplossingen USA

Orgaandonatie
Ormus
Orthomoleculair
Osteopathie
Osteoporose
Overbevissing
Overgewicht waarom?
Palladium
Paddestoelen
Paddestoel vs ziektes
Palmolie
Papaja enzymen
Parkinson
PDD-NOS
Pecannoten
Perfluorverbindingen
Persoonlijkheidstest
Pesticiden en boeren
Pesticiden top 10
Phenylalanine
PhytochemicaliŰn
Pijnstillers & bloeding
Poloxamer 407

Polypharmacy
Probiotica VSL 3
Probiotica
Propolis

Prostaatkanker
Psoriasis
Psyllium vezels
Qigong
Quinoa
Quantumresponse
Radon gas

Radts therapie
Rauw eten
Reformwinkels
Regulier vs alternatief
Retinitis Pigmentosa

Reuma dieet
Rijstolie
Ritalin en ADHD
Roggebrood
Roken
Rood vlees en kanker
Rozen en pesticiden
Rugpijn tips
Rugklacht preventie
Salvestrolen
Salvestrolen deel 2
SC darm Dieet

Schijf van vijf
Schimmelaandoening
Schimmeldoders
Schone energie
Schoonmaakmiddelen
Schoon water?
Secretine
Selenium
Senioren
Shampoo en phtalaten

Silicium
Sinusitis
Sintjans Kruid
Slaapproblemen
Slaaptekort
Slowfood
Smaak maakt dik ?
Smaakversterkers
Smalle wegbree
Snapt u het nog?
Snel afvallen
Soja gezond?
Sojamelk & kids
Souls of distortion
Spelt oergraan
Spirulina Zee alg

SRG energiegenerator
Stamcellen
Statines
Statines - Lipitor
Statines II
Stemming EU verdrag
Steun Reach
Stevia
Stoelgang
Strak en gezond ?
Straling gezond ?

Stress
Stress verminderen
Suiker = gif
Suikerspiegel
Suikerziekte

Suikers & Vetten
Superalgen
Supergranenpapje
Superhoning
Superontbijt
Superpoeders
Super Smoothies
SV40 virus in vaccin
Talkpoeder en kanker
Tandarts verdoving
Tandvlees & het hart
Tarwegras

Tarwekiembrood
Tarwekiem olie
Teatree olie
Teff
Teflon antiaanbak pan
Thaumatine suiker
Thimerosal schandaal
Tibetaanse oefeningen
Toekomstmuziek?
Tomaat
Tongschrapen
Top10 gezonde drankjes
Top 10 tips
Toxische schimmels
Transvetzuren
Transvet produktlijst
Ukrain kankerkiller

Umts problemen
UMTS update
UWV
Vaccinaties & risico's
Vaccinatie mythe
Vage klachten
Vegetarisme
Verbod op transvet
Vermoeidheid
Vervuiling in vliegtuigen
Verzadigd vet
Vervuiling

Verzuring
Vetarm = slecht
Visolie (Omega 3)
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Vitamine K
Vleesvervangers
Vlierbes
Voedingsgiganten
Voetreflexologie
Voeding bij kanker

Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Voedselpyramide
Waarom ziek?
Walnoot
Wandelen en rennen
Water = levenskracht
Water = medicijn !
We zijn allemaal ÚÚn
Whirlpools
Wiegedood
Wildernis vlees
Wolman zouten

Wormwood
Wortelkanaalbehandeling
Wortelsap
Xenical en kanker
Zeemineralen
Zeemineralen-landbouw
Zeepnoten

Zeewier & gluconutr
Zeezout
Zen Shiatsu
Zeven stappen
Ziektekostenverz.
Ziekte van Crohn dieet
Zink
Zoet maar dodelijk
Zoete aardappel
Zoetstoffen
Zomertijd afschaffen?
Zonlicht = noodzaak !
Zonnebank & kanker
Zonnebrandcreme
Zoutlampen
Zuurbalans
Zuurbranden
Zuurdesem
Zuur & Basen
Zware metalen
Zwarte bes
Zwitsers geheim


 


View My Stats