Oorkaars therapie en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Oorkaars therapie


Hallo Ron

Nou zoals beloofd een artikel over de oorkaars therapie en massage, je hebt dit zelf van de week mogen ondervinden hoe dit was.Vind altijd dat je eerst zelf iets moet ondervinden en ervaren zodat je, kan vertellen hoe je het gevonden hebt of wat je hebt mogen voelen de dagen na een behandeling. Ja, en wat is dat nou oorkaars therapie ook dit heb ik weer mogen leren op de school waar ik ook de voetreflex opleiding heb gedaan deze school geeft je de kans om op zoveel mogelijk vlakken van alles te leren en sluit steeds weer aan bij alles wat je leert het begint als kleine puzzelstukjes om uiteindelijk 1 geheel te voren vermeld toch maar even dat ik blij ben met alles wat ik heb mogen leren van mijn leraren en leraressen.

En nu dan de oorkaars therapie:

Oorkaarstherapie is een Indiaanse rituele ceremonie het gebruik van oorkaarsen is een oude natuurgeneeswijze volgens indiaanse traditie.Het is afkomstig van de Hopi Indianen stam. Oorkaarsen worden ook nog volgens de oude traditie gemaakt het gaat hierbij om met de hand gerolde stroken linnen gedrenkt in bijenwas geneeskrachtige kruiden en honingextract. Oorkaarsen worden gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen.Daarom gebruik ik altijd alleen de kaarsen van Biosun want deze kunnen zowel bij kinderen als volwassenen gebruikt worden.

De Biosun kaarsen worden met veel aandacht gemaakt volgens een oud recept en met de beste gecontroleerde grondstoffen gemaakt.

De stoffen die gebruikt worden zijn:

 • Bijenwas
 • Honingextract
 • Traditionele Indiaanse kruiden(salie, johanneskruid, kamille en 100% natuurlijke etherische oliŽn
 • Salie: bactericide, pijnstillend, zenuwpijn, rhinitus, sinusitis, bronchitis, expectoransastenie is complete lichaamszwakte, griep, tonicum d.W.Z compleet versterkend middel.
 • Kamille: bactericide ontestekingsremmend, krampstillend, duizeligheid, pijnstillend, kalmerend, sinusitis, astma, Kinkhoest, digestivum, conjunctivitis en koorts.
 • Bijenwas: dit, zorgt voor een ontsmettende en ontrekkende werking.
 • Hertshooi: bactericide en kalmerend

Warmte: door de warmte gaat het trommelvlies trillen en door de trilling versoepelt het trommelvlies waardoor het beter doorlaatbaar wordt.Soms is het trommelvlies wat star waardoor het in 1x bol gaat staan bij het schoorsteeneffect van de oorkaars wat de cliŽnt voelt als een knap in het oor. De kaarsen koop ik altijd bij Sjankara omdat zij heel integer en met wijsheid alle producten op de markt brengen maar heb dit al eerder vermeld. De behandeling begin ik altijd met een massage door deze massage worden de reflexpunten ook wel accupunctuur punten genoemd op het oor gestimuleerd. Wat is de denkwijze achter deze reflexpunten zou je zo zeggen heel simpel uitgelegd maar wel gelijk te snappen, als je goed naar het oor kijkt zie je dat een oor op een embryo lijkt en begin je dan onderin zie je duidelijk het hoofdgebied daarna de wervelkolom zeg maar de buitenste rand van het oor en de binnenzijde van het oor staat in verbinding met de reflexpunten van de organen.

Rechts is altijd de ratio kant

Links de emotionele kant

Tijdens de massage wordt ook het bindweefsel gestimuleerd door deze stimulatie, word ook het bloed en de lymfen in beweging gezet.

Indicatie: De massage maakt ook de oren ontvankelijker en bevordert de werking van de oorkaars.

Waar is oorkaars voor geschikt:

 • Oorsuizen
 • Chronische bijholten en voorhoofdsproblemen
 • Snurken
 • Slaapproblemen
 • Lymfen problemen
 • Keelpijn
 • Verkoudheid
 • Neusslijmvliesontsteking
 • Keelpijn/ontstoken amandelen
 • Hyperactiviteit/ADHD
 • Zenuwachtigheid en stress
 • Migraine.
 • Ontstoken amandelen.

Contra indicaties:
Niet geschikt om te gebruiken bij een geperforeerd trommelvlies of acute oorontsteking met koorts. Epilepsie er zijn gevallen bekend waarbij na gebruik van de oorkaarsen insulten vaker voor komen. Ontsteking in de uitwendige gehoorgang het is in dit geval niet prettig voor de cliŽnt om oorkaarsen te plaatsen. Hoe gaat dat nou in zijn werk zie ik zo de nodige mensen denken had dat zelf ook de 1e keer toch wel een beetje eng zo een kaars in je oor dacht ik  Jij noemde jezelf een levend kerststukje ja ik geloof dat mij ook zo bij de eerste behandeling voelde. Tijdens de verbranding van de Biosun oorkaars zijn er verschillende fase van werking te onderscheiden. Dankzij het schoorsteen effect ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang(trommelvlies gaat licht bol naar buiten staan)en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt als het ware het trommelvlies licht gemasseerd wat eendrukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. CliŽnten spreken van een weldadig bevrijdend en lichter gevoel in hoofd en het oor gebied.

oorkaars.jpg (82560 bytes)

Bij de verdere verbranding, ontstaat een lichte overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte die wordt overgedragen op de reflex en accupunctuur punten in het oor en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding en activeert het immuun specifieke afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti, dan via de buis van eustachius, de mond keel neus en bijholten. Al met al een aanrader en zeker de moeite waard om eens te proberen als er bovenstaande klachten aanwezig zijn.

Maar zoals altijd eerst naar de huisarts.

Hartelijke groeten Sabine
www.massagetherapie.net

Boeken:
Hopi Candles bij Jill Hamilton
isbn 1-904754-28-7

 

Opmerking:

Ik heb inderdaad mogen genieten van deze therapie en het blijft een raar gevoel dat er boven je gezicht een soort holle kaars brandt, voelde me inderdaad een soort kerststukje maar grappig was dat mijn rechteroor de laatste jaren wat minder was en ik vaak tegen mijn vriendin grapte dat het kant was waar ze altijd tegen zat te kletsen. Frappante is dat dit oor ook meer vuil bevatte en ik er nu inderdaad beter mee hoor. Loop je normaal misschien gewoon jaren mee door. Ik moet zeggen dat van alles wat ik laatste jaren heb mogen ervaren de voetreflextherapie het meeste aansloot bij mijn klachten en dat deze oorkaars therapie een leuke aanvulling is die niet veel kost. Ik maak zelf sowieso mijn holtes regelmatig schoon met een neuskannetje en zout water en ben eigenlijk nooit meer verkouden. Als mijn keel opzet gorgel ik meteen met zout water of de ontsteking in de kiem te smoren. Ik combineer dit wel met extra zink, vitamine C (Acerola bes) en vers biologisch wortelsap dat ik elke dag pers, zeker in de winter.

Ron


 

 


 


View My Stats