Online televisie kijken


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Online televisie kijken


We gaan op deze pagina een overzicht maken van programma's die je misschien gemist hebt en die zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Heb je tips voor deze rubriek mail me dan op:

ugamedia@wirehub.nl

Ron


Eeuwige moes

Documentaire die een ode is aan het gewas en het relaas van de eenzame idealist Ruurd Walrecht en zijn medewerkers. Als een ware Don Quichot verzamelt en kweekt hij met veel liefde en toewijding zeldzame voedselgewassen. Zijn roep in de woestijn wordt echter nauwelijks gehoord. Van de ene op de andere dag vertrekt hij verbitterd naar Zweden, zijn levenswerk, de Oerakker, en zijn volgelingen vertwijfeld achterlatend. Zijn collectie zaden en planten is inmiddels overgebracht naar de genenbank in Wageningen, ťťn van de weinige plekken waar het belang van zijn werk wordt onderkend.

http://player.omroep.nl/?aflID=7119193

 

Een bijzonder mooie uitzending over een man die net als ikzelf een roepende in de woestijn is geweest, een prachtmens die ten onder is gegaan door de kortzichtigheid van de overheid en haar ongeÔntereseerde en goedgelovig onderdanen (lees melkkoeien)......waren er maar mensen zoals Ruurd.......

Ron


Een dag om te vergeten

Stichting De Opkikker organiseert Een dag om te vergeten voor zieke kinderen. Ziektes worden even vergeten en dromen gaan in vervulling.

http://player.omroep.nl/?aflID=7583406


Mooie wereld

Een stad zonder zwervers is geen stad. Vervuilde lastpakken, irritante schreeuwers en verfomfaaide types: ze verrijken ons bestaan op een manier die wij misschien niet doorhebben. Mooie Wereld duikt in de hoofden van mensen die buiten de boot van de verzorgingstaat gevallen zijn. Voor zwerver Jan Dominique is elke dag een mooie dag, ook als hij door bulldozers wordt verjaagd. Saskia was vroeger basisarts in Afrika maar leeft nu al vijftien jaar op straat. Haar literaire kennis helpt haar te overleven. De liefde die de bejaarde Lucy en Herman voor elkaar voelen is om jaloers op te worden. Mooie Wereld is een filmische en muzikale ode aan individuen die op de rand van de vergetelheid bungelen. Script: Coco Schrijber. Regie: Coco Schrijber.

http://player.omroep.nl/?aflID=6090944


Nova

Appartementen in bezet gebied. Ze staan te koop: luxe appartementen voor rijke Amerikanen met een droom. Een droom van een tweede of zelfs eerste huis in IsraŽl. Er is maar ťťn probleem: het luxe complex met synagoge, scholen en zwembaden staat in bezet gebied. NOVA bezocht de Joods-Amerikaanse enclave te midden van Arabische dorpen. -1968: Martin Luther King. NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Elke dag kijkt NOVA terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968. Vanavond: op 3 april 1968 interviewde Aad van den Heuvel, voor het programma Brandpunt, Martin Luther King. Een dag later zou King vermoord worden.

http://player.omroep.nl/?aflID=7580285


Holland Doc: De zwemmers

Documentaire. In de zomer van 2006 wordt Nederland getroffen door een hittegolf. De extreme temperatuur is aanleiding voor de bewoners van de Indische Buurt in Amsterdam, om verkoeling te zoeken in het plaatselijke zwembad. De mensen in dit deel van de stad, met een hoge concentratie immigranten, ontmoeten elkaar normaal gesproken in de cafť's en restaurants, maar vanwege de hitte is het zwembad voor even de favoriete ontmoetingsplek. Als het ware 'het Torremolinos om de hoek'. Er wordt gezwommen, geroddeld en geflirt. Mensen praten verrassend openhartig over hun levens. Levens die niet allemaal even makkelijk zijn en onder normale omstandigheden gesloten zouden blijven.

http://player.omroep.nl/?aflID=7433425


De hitte van een kus

In Hoe?Zo! toont Bart Peeters aan dat wetenschap en techniek niet saai en moeilijk zijn, maar spannend en leerzaam.

http://player.omroep.nl/?aflID=7583350


Kassa 3

Consumentenmagazine voor jongeren. Confronterend, scherp, maar ook grappig. Vijf jonge verslaggevers geven antwoord op al je vragen en binden de strijd aan met iedereen die jou belazert. -De miskoop van... Katja Schuurman! Zeker kijken, want Katja gaat uit de kleren en Lex trekt juist weer iets van haar aan... -Verzekeringen. Jongeren zijn slecht verzekerd. Slechts de helft van de jongeren tot 25 jaar zegt een aansprakelijkheidsverzekering te hebben, zo blijkt uit onderzoek van het Nibud. Eenderde van de uitwonende jongeren heeft een inboedelverzekering. Eigenlijk kunnen verzekeringen ons niet zoveel schelen. Sulay ontdekt dat dit een domme gedachte is. Aan de ene kant laten we ons door onwetendheid allerlei onnodige verzekeringen aansmeren. Aan de andere kant zijn we soms te laks om sowieso een verzekering af te sluiten. -Slippers-test. Heerlijk die zon! Met dit stralende weer komen de zonnebrillen, T-shirtjes, rokjes en korte broeken weer tevoorschijn. Maar bovenal is het slippertijd! De hoogste tijd dus voor een Kassa 3 teenslippertest. Verschillende teenslippers tot 30 euro worden getest door een groep surfers uit Scheveningen. Ze letten daarbij op comfort, stevigheid, gladheid, geluid en looks. -GHB. In de media duiken keer op keer verhalen op over foute mannen die buisjes GHB in het drankje van weerloze meisjes leeggieten. Na een rondje bellen blijkt dat het allemaal wel meevalt. Organisaties als Novadic-Kentron (netwerk voor verslavingszorg) en de EHBD (eerste hulp bij drugs) wijzen erop dat 80% van de out-gevallen, mensen zijn die zelf te veel hebben ingenomen. Toch zijn er wel degelijk incidenten en daar wil de horeca iets tegen doen. In Bloemendaal aan Zee en in Eindhoven loopt daarom een proef met GHB-teststrips. Met deze strip kun je zelf kijken of iemand GHB in je drankje heeft gegooid.

http://player.omroep.nl/?aflID=7064254


Weg met BNN (Oostblok)

Mijnenruimen in BosniŽ of stappen in het Łberchique Moskou? Beren bevrijden in RoemeniŽ of als ridder meevechten op een Pools festival? Kop of munt, wie krijgt welke opdracht? Nicolette en Dennis gaan naar Oost-Europa. Vijf weken trekken zij backpackend door Polen, KroatiŽ, BosniŽ, RoemeniŽ, GeorgiŽ, Letland en Rusland. Onderweg wordt er getost om de activiteiten die de twee moeten uitvoeren. Wie mag er relaxed chillen en wie moet vol aan de bak? Afl.: RoemeniŽ. Dennis gaat een dag lang op de unieke manier van zigeuners leven, met veel muziek en dans. Nicolette bevrijdt samen met de organisatie Libearty beren die in RoemeniŽ vaak in veel te kleine hokjes leven om toeristen te vermaken. Nicolette gaat vanavond naar de 1 meiviering aan de kust van de Zwarte Zee. Honderden jongeren komen bijeen op het strand en feesten en dansen de hele nacht door. Dennis gaat met homobeweging Accept op stap. Pas in 2000 was het in RoemeniŽ namelijk pas geoorloofd om homoseksuele contacten te hebben. Al snel blijkt dat je als homo niet vriendelijk wordt ontvangen. Presentatie: Nicolette Kluijver en Dennis Storm.

http://player.omroep.nl/?aflID=7579820


Nova

Ontvoeringsindustrie. De Colombiaanse terreurbeweging FARC heeft tien gijzelaars laten gaan. Geen mensen die om politieke redenen werden vastgehouden, zoals de bevrijde Ingrid Betancourt, maar arme boeren. Waarschijnlijk zijn ze vrijgelaten omdat hun familie te arm was om losgeld te betalen. Wereldwijd stijgt het aantal ontvoeringen nog steeds. IKV-Pax Christi pleit er daarom voor om verzekeringen tegen ontvoeringen af te schaffen. In de studio reageert correspondent voor Zuid-Amerika Edwin Koopman. -Sport en wetenschap. Alleen maar keihard trainen om topprestaties in de sport te leveren is niet meer voldoende. Steeds vaker speelt de wetenschap een hoofdrol in de strijd om goud. In de zwemsport, met superdeluxe aerodynamische zwempakken of de allernieuwste technieken op schaats- en roeigebied. Maar niet alles wordt toegestaan. -Het jaar 1968. We laten deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. We kijken terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968. -Geen Nederlandse advocaten voor Karadzic. Radovan Karadzic zal voor het JoegoslaviŽ-Tribunaal in Den Haag niet worden bijgestaan door Nederlandse advocaten, aldus zijn advocaat Svetozar Vujacic.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538589


Zembla - Ziek door je eigen huis

In de Amersfoortse vinexwijk Vathorst zijn honderden jonge mensen chronisch ziek als gevolg van het energiezuinige ventilatiesysteem in hun woningen. De overheid weet al jaren van een verhoogd risico op ernstige longaandoeningen door deze zogeheten balansventilatie. Toch is het systeem landelijk in ruim 400.000 nieuwbouwwoningen geÔnstaleerd. Zembla over de kwalijke rol van bouwers, woningbouwverenigingen en gemeenten bij dit nieuwe sick building syndroom.

http://player.omroep.nl/?aflID=7433453


Vinger aan de pols

Serie reportages over bijzondere mensen die een levensbedreigende klap moesten incasseren en die te boven kwamen. Hoe ga je om met tegenslag? Een portret van oud-omroepster en presentatrice Julia Samuel.

http://player.omroep.nl/?aflID=7434461


Netwerk

Vanavond in Netwerk: De Scientology-kerk. De Scientology-kerk heeft een slechte reputatie. Ze zou leden veel geld afgetroggelen. Tegenstanders en ex-leden zouden stelselmatig te maken krijgen met intimidatie. Maar is Scientology, de kerk waar veel Hollywoodsterren lid van zijn, inmiddels niet veranderd? BBC-verslaggever John Sweeney ging met die vraag op onderzoek uit. Beelden uit deze reportage, waarin Sweeney woedend tekeer gaat tegen een woordvoerder van Scientology, gingen vorig jaar al de wereld rond. Maar als gevolg van juridische stappen van Scientology kon de film een jaar lang niet in het buitenland getoond worden.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538559


Nederland Helpt

Carla van Weelie reist naar plekken waar om hulp gevraagd is en Herman Wegter verrast bijzondere mensen die zich inzetten voor het goede doel.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538553


NCRV Natuurlijk - Het blauwe goud

4-delige serie documentaires over de wereldwijde waterproblematiek. In deze serie worden acht Nederlandse projecten bezocht, verspreid over de hele wereld, waar de beschikbare kennis gebruikt wordt in de strijd om toegang tot schoon (drink)water. Vooral thema's als gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, vervuild water en zuivering worden belicht. Maar ook wordt aandacht besteed aan het waterbewustzijn van de Nederlander. Onderdeel van de serie is een exclusief gesprek met Prins Willem-Alexander, voorzitter van de VN-adviseursgroep voor water en sanitatie.

http://player.omroep.nl/?aflID=7382530


Klootwijk aan zee

Waarom op vakantie gaan en ver reizen? Op de tv is het avontuur. Met Klootwijk aan zee. Afl.: Vis op reis. Vis maakt enorme reizen en lang niet altijd logische. Zeebaars uit Turkije gaat via Nederland naar Frankrijk om vandaar terug te reizen naar Friesland of nog verder weg naar Schotland, waar zalm vandaan komt voor Parijs die doorverkocht wordt naar Barcelona. En oesters uit Zeeland reizen naar de kust van Frankrijk waar de vrachtwagen die ze bracht weer oesters laadt, bestemd voor Zeeland. Vrachtwagenchauffeurs verdienen meer aan vis dan vissers. Klootwijk aan zee vindt deze week ook nog een geheime vismarkt, ergens in Nederland en wel op zondagochtend als de ongelovigen uitslapen en de anderen ter kerke gaan.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538532


De toekomst is nu

Een programma over de toekomst. Een consumentengerichte serie, die een beeld geeft van waar de knappe koppen mee bezig zijn.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538516


Netwerk

Ontduiken van het rookverbod. Per 1 juli mag er in de Nederlandse cafťs niet meer gerookt worden. Zo'n 300 kroegen in Nederland houden zich niet aan de nieuwe regels. Eigenaren van deze cafťs maken zelfs openlijk reclame dat er in hun kroeg gerookt mag worden, ondanks waarschuwingen en dreigende boetes. Een andere manier om door te kunnen roken is de Rokerskerk. Wanneer je lid bent van de 'kerk' mag je er roken. Advocaat John Roth deed al vaker rookzaken en bekijkt in NCRV Netwerk of deze vorm van ontduiking haalbare kaart is. -Moord op de berggorilla. Het waren schokkende foto's van de enorme gorilla's dood en vastgebonden op een brancard in Congo. In juli 2007 werden zes gorilla's in het Virunga nationaal park in Congo vermoord. In Netwerk unieke beelden vanuit dit oudste natuurpark van Afrika. Wie zit er achter deze moorden?

http://player.omroep.nl/?aflID=7538531


EťnVandaag

De strijd voor medicinale wiet. Wim Moorlag heeft al jaren multiple sclerose, een pijnlijke zenuwziekte waar nog geen genezing voor is gevonden. De pijn kan Moorlag alleen verlichten door canabis (wiet) te gebruiken, die hij dan ook thuis kweekt. Thuis wiet kweken mag echter niet en hij werd dan ook veroordeeld, maar in 2006 in hoger beroep weer vrijgesproken. Maar hoelang de doodzieke Moorlag nog mag kweken is onzeker, het Openbaar Ministerie is namelijk in cassatie gegaan. -Gesprek aan de keukentafel: Hans Klok. Een gesprek met Hans Klok tijdens zijn korte verblijf in Nederland. Niet aan zijn keukentafel in Las Vegas, maar in zijn favoriete hotel in IJmuiden. Aan de hand van tv-fragmenten blikken we met Klok terug op zijn magische jaar in Las Vegas, zijn vriendschap met Pamela Anderson en zijn hobbelige coming out in de States. En wat vindt Klok, die sinds dit jaar behoort tot de drie grootste illusionisten ter wereld, van de berichten over een wet op het verbod op circusdieren en de huidige worsteling van de Christen-Unie met homosexualiteit in Nederland? Ook spreken we met hem over zijn moeder en verwonderen we ons over een wel heel bijzondere verdwijntruc. -Onderzoek Twee jaar missie Uruzgan. Op 1 augustus is het twee jaar geleden dat Nederland het commando van de NAVO-missie in Uruzgan op zich nam. EťnVandaag maakt de balans op na twee jaar wederopbouw en strijd met de Taliban. Hoe staat u tegenover de missie en is de Nederlandse aanpak succesvol? Presentatie: Wouter Kurpershoek.

http://player.omroep.nl/?aflID=7535525


Vinger aan de pols: Hoe ga je om met tegenslag?

Hoe ga je om met tegenslag? Over bijzondere mensen die een levensbedreigende klap moesten incasseren en die te boven kwamen. Een portret van tv-presentatrice Nance Coolen.

http://player.omroep.nl/?aflID=7340727


Going North

Zes vrienden, ťťn droom: Groenland doorkruisen te voet, op skies en met behulp van kites. Voor de kick ťn om aandacht te vragen voor de klimaatsverandering. Een deel van hun 600 km lange avontuur hebben de zes expeditieleden uit Utrecht zťlf gefilmd.

http://player.omroep.nl/?aflID=7533560
http://player.omroep.nl/?aflID=7487809
http://player.omroep.nl/?aflID=7431138


LLiNK in Natura

10-delige serie reportages. De thuisbasis is dit jaar op Terschelling. We volgen telkens drie stoere families in hun dagelijks leven als boer, kaasmaker en cranberryteler. Hun leven draait om de natuur, vrijheid en natuurlijk bij een stevige Noordwester, om het strandjutten. Het gaat over de schoonheid en passie voor de natuur in Nederland. Het stoere landleven van de eilanders speelt een belangrijke rol, maar daarnaast is er ook ruimte voor uitstapjes.

http://player.omroep.nl/?aflID=7193930


De toekomst is nu

Toekomstprogramma. Een consumentengerichte serie, die een beeld geeft van waar de knappe
koppen mee bezig zijn.

http://player.omroep.nl/?aflID=6751549


Nieuwslicht

Mooie, spannende en fascinerende verhalen uit de wetenschap die vaak actueel en altijd relevant zijn. Compilatie van de beste items. Met onder meer Menno Bentveld die het effect van paddo's test in een fMRI-scanner. Ook ondervindt Menno dat bellen op de fiets gevaarlijk is: hij is langzamer, slingert en
reageert niet meer op informatieborden. En een bizar experiment van een Australische arts die de
inhoud van een ontstoken maag opdrinkt.

http://player.omroep.nl/?aflID=6593005


Hart voor nieren

6-delige realityserie waarin het leven van een aantal nierpatiŽnten wordt gevolgd. Over de mogelijkheden en onmogelijkheden die je hebt als je een slecht functionerende nier hebt en hoe het is om een nier af te staan aan je man om hem te redden.

http://player.omroep.nl/?aflID=7479439
http://hartvoornieren.ncrv.nl/


Moordenaar van je man vergeven

Vergeving. Het is een wonderlijk gezicht om ze samen te zien lopen en praten, als je weet dat Katy Hutchinson acht jaar geleden weduwe werd en dat Ryan Aldridge de man is die haar echtgenoot vermoordde. Tegen de wil en verwachting van haar omgeving in vergeeft zij de moordenaar van haar man en betrekt ze hem zelfs bij haar kruistocht tegen zinloos geweld. Een aangrijpende documentaire over de diepere betekenis van vergeving. Kun je de zinloze dood van een geliefde zin geven door de manier waarop je met die dood omgaat? Kathy Hutchinson geeft een helder en inspirerend antwoord op die vraag. En door haar keuze daarin samen te werken met de dader wordt ook voor hem de mogelijkheid geopend naar een nieuw begin.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538455


Orgaandonatie

De kranten staan er vol van, er is een groot tekort aan donoren. De wachtlijsten worden langer en langer en steeds minder mensen willen hun organen afstaan. De overheid denkt er zelfs aan om mensen te belonen die een orgaan afstaan. Maar hoe staan Hindoes hierin? Is er onder hen voldoende belangstelling voor orgaandonatie?

http://player.omroep.nl/?aflID=7538444


Netwerk - Mishandeling gehandicapten

Helft van alle verstandelijk gehandicapten wordt mishandeld. Instellingen voor mensen met verstandelijke beperkingen bagatelliseren het aantal keer dat bewoners mishandeld worden. Dat zegt klinisch psycholoog Aafke Scharloo in Netwerk. Scharloo werkt al dertig jaar voor instellingen door het hele land. Ze geeft aan dat buitenlands onderzoek laat zien dat tussen de vijftig ŗ zestig procent van de verstandelijk gehandicapten ťťn of meerdere keren in zijn of haar leven wordt mishandeld of misbruikt. Er is geen enkele redden om aan te nemen dat dit getal in Nederland lager ligt, zegt de psycholoog. Toch doen instellingen voor gehandicapten alsof het alleen maar om incidenten gaat.

http://player.omroep.nl/?aflID=7479517


NieuwsLLiNK

6-delige realityserie waarin het gaat om journalistiek in niet-westerse landen. Door de ogen van Nederlandse journalisten zien we hoe elders in de wereld wordt omgegaan met ethiek, hoor-en-wederhoor en met de vaak beperkte persvrijheid. De Nederlanders draaien een week mee op een redactie. Zo ervaren ze wat de werkomstandigheden zijn, wat nieuws is in het gastland en in hoeverre het internationale nieuws wordt gedomineerd door Westerse media. Op deze manier krijgen ze een journalistieke spiegel voorgehouden en kunnen we zien of ze kunnen functioneren in een onbekende omgeving buiten het vrije en veilige Nederlandse medialandschap. Afl.1 : Liberia. Radio 1 journaal presentatrice Lucella Carasso gaat werken bij het Liberiaanse radiostation Peace FM. Dit radiostation neemt het op tegen een alles overheersende multinational. Liberia is een instabiel land, waar de mensen net een burgeroorlog achter de rug hebben. Journalistiek met risico's dus.

http://player.omroep.nl/?aflID=7479519


Het Dopingtheater

De Nederlandse Anti-Dopingautoriteit heeft in 2006 slechts veertig sporters getest op het verboden dopingmiddel EPO. De Vlaamse organisatie deed in hetzelfde jaar zevenhonderd testen op deze zeer effectieve doping.

http://player.omroep.nl/?aflID=4389100


Probiotica - Keuringsdienst van waarde

Je haalt ze uit een poepje en laat ze groeien. BacteriŽn. Je doet ze in de yoghurt, zegt dat ze goed zijn voor de weerstand van de mensheid en verkoopt ze bij de kruidenier. In schattige kleine flesjes waar ze onzichtbaar met miljoenen inzitten. Nog in leven als het goed is, om later nog levend opnieuw in een poepje verzeild te raken. Probiotica. Een verzamelnaam voor producten met bacteriŽn die mogelijk, misschien, je weet maar nooit, de collega-bacteriŽn in de darmen te hulp schieten en daar de mensen nog gezonder maken. De Keuringsdienst van Waarde duikt er in en komt er niet goed uit. Spannende tv over kleine beestjes, ook over soorten die helemaal niet bestaan. Een programma van Maurice Dekkers, Roland Duong, Teun van de Keuken, Wouter Klootwijk en Maarten Remmers.

Frappant is dat Nederlandse fabrikanten weigerden dat er gefilmd werd bij de produktie van probiotica.

http://player.omroep.nl/?aflID=6034672


Klootwijk aan zee - Paling

Het was de zomertelevisiehit van vorig jaar. En precies daarom wordt de derde serie uitgezonden als iedereen op vakantie is. Klootwijk aan Zee, niet meer op de fiets maar te voet, tot in de Waddenzee, het strand van Marokko en de heuvels van het vredige Ierland. Een van de meest geheimzinnige vissen is de paling. En een van de lekkerste visproducten is gerookte paling uit het IJsselmeer. In (voormalige) vissersdorpen rond de Zuiderzee is volop IJsselmeerpaling te koop. Maar hoe kan dat nou? Het gaat slecht met de paling, er wordt alsmaar minder van gevangen. Klootwijk aan Zee ontdekt het geheim van de IJsselmeerpaling. Het IJsselmeer is verhuisd en katholiek geworden.

http://player.omroep.nl/?aflID=7479451


Monique Knol trainde zich kapot

Serie reportages over bijzondere mensen die een levensbedreigende klap moesten incasseren en die te boven kwamen. Hoe ga je om met tegenslag? Een portret van Monique Knol, voormalig Olympisch kampioene wielrennen.

http://player.omroep.nl/?aflID=7480107


De twee gezichten van China

Bij de toekenning van de Olympische Spelen heeft China beloofd de mensenrechten te verbeteren en ook volledige persvrijheid voor buitenlandse journalisten te garanderen. In deze aflevering blijkt dat dit in de praktijk toch anders uitpakt. Chinese burgers worden hun huis uitgezet om plaats te maken voor nieuwe sportcomplexen. En te kritische Chinezen worden monddood gemaakt en opgepakt. Documentaire over beloftes die niet waargemaakt worden en een propagandamachine die op volle toeren draait.

http://player.omroep.nl/?aflID=7479360


 

 


 


View My Stats