Olie slurpen - ontgiftiging - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Olie slurpen - ontgiftiging

Zoals je misschien weet zitten je mond en keel bomvol bacteriŽn en mogelijke ziekteverwekkers. Een zekere Dr. F. Karach komt met een zeer eenvoudige oplossing om je mond te ontgiften: olieslurpen.

Je neemt daarvoor koudgeperste zonnebloemolie uit de reform winkel en neemt een theelepel olie in je mond en laat deze 15-30 minuten in je mond spoelen. Je mag de olie absoluut niet doorslikken. De olie absorbeert bacteriŽn, ziekteverwekkers en toxische stoffen.

Na een tijdje spuug je de olie dan weer uit. Als deze nog geel is dan heb je de olie niet lang genoeg in je mond gehad. Als de olie wit als melk is betekent dat je veel afvalstoffen kwijt bent.

Een heel aparte theorie en de moeite waard als je kampt met chronische keel en mond klachten.

Uitgebreide informatie over olieslurpen vindt je hier

Enkele reakties van olie slurpers vind je op dit forum


Olie slurpen - aften

Er is op internet heel weinig te vinden over deze methode maar ik vond nog wel een gelijkwaardige tip van Monica Siebers:

Een mooie synergie is het rode Johanniskruid als dragerolie met 1% - 1,5 % essentiŽle olie van hetzelfde kruid. Dit is dan te gebruiken als spoelmiddel voor de mondholte bij aften. Het spoelen dient bij voorkeur op de nuchtere maag te gebeuren. Het spoelen en tussen de tanden doorpersen moet zo lang doorgaan tot de olie enigszins troebel en schuimend wordt. Daarna de olie uitspugen. Eventueel nog een keer herhalen. Het spoelen van de mond met olie is bovendien een uitstekende mondreiniging. Schadelijke stoffen en ontslakkingsstoffen die zich gedurende de nacht op de slijmvliezen van de mond hebben verzameld, worden erin opgenomen. Deze verwijdert u dan door de olie uit te spugen.


Ik vond ook nog deze Duitse tekst over de werking van het olie slurpen

Hoe is de werking van de olietherapie te verklaren?

Ik neem aan dat ziekteverwekkers (zoals bijv. pathogene gisten als Candida albicans, de oorzaak is van veel ziektes) door de in de mond rondgedraaide olie geabsorbeerd en afgevoerd worden.

Mogelijkerwijs wordt ook de in de zonnebloemolie opgeslagen informatie opgenomen door de slijmhuid. Zo wordt bijvoorbeeld zonne-energie opgeslagen in natuurlijke voedingsmiddelen. Albert Einstein noemde deze negatief geladen zonne-energie deeltjes (elektronen) in het kader van zijn Quantumtheorie 'photonen'. Deze door de zon afgegeven photonen kunnen zich in planten aan onverzadigde vetzuren binden. Zo worden die vetzuren negatief geladen. Niet-levend voedsel zoals "fabrieksvoedsel' of gekookte levensmiddelen bevatten deze elektro- actieve kracht niet en kunnen ze niet aanreiken aan onze lichaamscellen. Het is voedsel dat niet uitstraalt en het lichaam alleen maar belast. Kort gezegd: dood voedsel.

Hoe men die werking voelt? Nou, eenvoudig daardoor, dat men zich goed voelt. Ons lichaam is over het algemeen gezien een goede barometer en laat zien: dit doet mij goed. Afhankelijk van de constitutie kan dat natuurlijk per mens verschillen. Wij zijn door onze schepper als individuen en originelen geschapen. Alleen: een beetje geduld is noodzakelijk. In de natuur gaat alles erg langzaam. Hoeveel tijd heeft een zaadje alleen al nodig om zich tot een statige plant te ontwikkelen!

Deze eenvoudig uit te voeren ontgiftigingsmethode is zeer goed geschikt voor een algemene- en een zware metalen ontgifting. Het intensief 'spoelen' van de mond met koudgeperste, biologische zonnebloemolie geeft een grondige reiniging van het lichaam. De methode is ook erg goed geschikt voor patiŽnten met tandvleesproblemen. Maar pas op: de maatregelen zijn alleen dan werkzaam als men ze langere tijd toepast en regelmatig herhaalt. Meer informatie kunt u vinden in de boeken "Die Oelzieh-Kur" von Katharina Wolfram, ISBN Nr.3-442-13999-6 of "PflanzenŲle" von Ruth von Braunschweig, ISBN Nr.3-7742-4170-8.

(vertaling: het kruidenvrouwtje)


Reakties lezers


Ha Ron,

Ik las de tip over olieslurpen met zonnebloemolie en dat er weinig informatie over te vinden is. In de Ayurvede gorgelt en spoelt men de mond dagelijks met zo'n 10 ml
sesamolie. Een paar minuten gorgelen en flink tussen de tanden door laten spoelen en dan weer uitspugen. De sesaamolie (koude persing en biologisch uiteraard) moet je eerst verwarmen op 100 graden om hem lichter en dunner te maken (als je je ermee masseert wordt de olie beter opgenomen door de huid). Ik leg zelf altijd een nieuwe fles water in kokend water totdat de olie ook warm aanvoelt (een minuut of 20). Olie kookt niet bij 100 graden ....

In het boek Pancha Karma van A.K. Mehta en H.W. Sandhovel ISBN
90-215-9219-3 staat het gorgelen op blz 107 beschreven.

Ik masseer mijn hoofd uitgebreid met sesamolie voordat ik m'n haar was. Ook al om te ontgiften, en negatieve energie te verwijderen. Mijn bodylotion heet sesamolie (waar ik wel wat geurige etherisch olien doorheengooi).

Met vriendelijke groet,
Ben Licher

 

 

 

vakantie bestemmingen - de wereldwijde reisgids

 

Terug naar het hoofdmenu 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats