Nieuws


logo.jpg (7231 bytes)

Google

 

Nieuws - voeding en gezondheid


Week 45


TV


Zembla - zondag 9 november 22.10 uur - Wij weten alles van u

Persoonsgegevens te koop op Russische sites

Gegevens van Nederlandse creditcardhouders zijn te koop op Russische criminele sites. Voor vijf dollar per stuk kocht het televisieprogramma ZEMBLA acht willekeurige ‘personages’: hun namen, huisadressen, e-mailadressen, telefoonnummers en creditcard-gegevens. Met die gegevens heeft ZEMBLA probleemloos aankopen gedaan. Die werden betaald door de bezitters van de creditcard. Het Openbaar Ministerie is geschrokken en wist niet dat identiteitsgegevens op deze manier via internet worden verhandeld door criminelen. Het heeft de zaak in onderzoek. Fraudeofficier mr. F. Speijers wil bovendien dat banken en creditcardmaatschappijen kaarten beter gaan controleren. De handel in persoonsgegevens is te zien in de ZEMBLA-aflevering ‘We weten alles van u’, die op zondagavond 9 november om 22.10 uur te zien is bij de VARA/NPS op Nederland 2.

Tip Sabine/Leendert


Radio


Here’s to your health radio. Podcast

De uitzending van afgelopen dinsdag.....

Luister naar uitzending


Nieuws


Wonen bij hoogspanning verdubbelt kans op Alzheimer

Hoogspanningskabels in de buurt van woonhuizen kunnen volgens onderzoekers van de universiteit van Bern de kans op Alzheimer vergroten. Dat heeft de universiteit vrijdag bekendgemaakt.

Lees artikel

Dennis


Onafhankelijkheid medische tv-shows betwist

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) wil dat publieke omroepen beter nagaan waar het sponsorgeld vandaan komt ter financiering van medische programma's. Boetes legt de mediawaakhond vooralsnog niet op, meldde een CvdM-woordvoerster vandaag.

Lees artikel


Rookverbod niet hoofdoorzaak van omzetdaling

De omzetdaling in de horeca is niet zonder meer te wijten aan het rookverbod dat op 1 juli 2008 is ingevoerd. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft becijferd dat de horeca al sinds het derde kwartaal van 2007 kampt met dalende verkopen. In juli en augustus van dit jaar bleven de verkopen 3,4% achter bij de verkopen in dez periode van 2007. Restaurants hadden te maken met een grotere omzetdaling dan cafťs.


Britse zwangeren mogen nauwelijks nog koffie en thee

Vrouwen die zwanger worden, mogen voortaan nog maar twee kopjes koffie per dag drinken. Althans, in Groot-BrittanniŽ. In Nederland blijft de norm op drie per dag. Zo was het tot voor kort ook in Groot-BrittanniŽ. Aanleiding voor de verschuiving is een onderzoek van Britse deskundigen, maandag in het British Medical Journal. Ze hadden de cafeÔneconsumptie van ruim 2600 zwangere vrouwen gevolgd. Conclusie: als moeders in spe dagelijks drie kopjes koffie drinken - die bevatten samen zo'n 250 milligram cafeÔne - heeft hun kind vijftig procent extra kans op een groeiachterstand. Zo'n achterstand kan later flinke gevolgen hebben, van hartklachten tot suikerziekte.

Lees artikel


CaffeÔne is een aanjager van het stress hormoon cortisol. Verhoogde stress zorgt weer voor problemen op termijn zoals IQ verlaging, gedragsstoornissen etc. Een glas alcohol op het verkeerde moment kan al foetaal alcoholsyndroom veroorzaken dus kijk bij zwangerschap goed uit wat je drinkt

Stress tijdens zwangerschap verlaagt IQ baby
Langdurig verhoogde stress tijdens de zwangerschap is ongunstig voor de cognitieve mogelijkheden van het kindje. Dat zeggen wetenschappers van het Imperial College in Londen.
Link

Stress moeder, motorische en mentale achterstand baby
Zuigelingen van wie de moeder tijdens de zwangerschap is blootgesteld aan stress, blijken zich na de geboorte mentaal en motorisch minder goed te ontwikkelen dan hun leeftijdgenootjes.
Link

Stress moeder en ontwikkelingsstoornissen en gedragsafwijken
Ongeveer 15% van alle jonge kinderen vertoont ontwikkelingsstoornissen en gedragsafwijkingen zoals hyperactiviteit, concentratieproblemen, spraakachterstand, leermoeilijkheden of autisme. Een deel daarvan wordt veroorzaakt door bekende risicofactoren zoals chromosoomafwijkingen, hersenafwijkingen, alcohol misbruik door de moeder of door complicaties tijdens de zwangerschap of geboorte. Echter, een aanzienlijk deel van de gedragsafwijkingen, vooral bij kinderen die geboren zijn na een ongecompliceerde en voldragen zwangerschap kan niet verklaard worden. Psychische stress tijdens de zwangerschap speelt een rol bij het ontstaan van een deel van deze ontwikkelingsstoornissen op de kinderleeftijd. Dierexperimenteel onderzoek heeft uitgewezen dat stress tijdens de zwangerschap leidt tot een kortere zwangerschapsduur bij de geboorte, een lager geboortegewicht en een scala van gedragsafwijkingen bij het nageslacht. Ook bij de mens zijn de nadelige effecten van stress op het geboorteresultaat aangetoond. Een aantal prospectief uitgevoerde studies hebben in de afgelopen 10 jaar de rol van stress tijdens de zwangerschap op de gedragsontwikkeling na de geboorte onderzocht en ook nadelige effecten op de psychomotorische en emotionele ontwikkeling van het kind aannemelijk gemaakt. Nadelige effecten van stress op het jonge kind zijn een bron van zorg en recent onderzoek heeft laten zien dat prenataal gestresste kinderen nog op de leeftijd van 9 jaar meer ADHD symptomen vertonen dan kinderen wiens moeder weinig stress ervaarde. Gezien de toenemende stressbeleving van vrouwen in het moderne maatschappelijk leven is het belangrijk manieren te vinden om stress tijdens de zwangerschap te voorkomen of reduceren.

Bron:Prenatal maternal stress and its effects on fetal development
Universiteit Utrecht

Verder verhoogt cortisol niet alleen je alertheid maar ook je behoefte aan extra vet eten.

Ron


Uitzaaiingen (bij darmkanker): voorkomen is beter dan genezen

De verwijdering van het primaire gezwel bij patiŽnten met darmkanker is noodzakelijk, maar Gerben van der Bij laat in zijn proefschrift zien dat deze ingreep ook kan leiden tot de uitzaaiing van het gezwel waardoor het ziektebeeld verergert. Alhoewel de ingreep potentieel genezend is, kan het paradoxaal genoeg dus ook tot grotere schade leiden. Van der Bij stelt dat verder klinisch onderzoek nodig is om deze vervolgschade met behulp van nieuwe interventies te beperken. Gerben van der Bij promoveert op vrijdag 7 november in VU medisch centrum. Jaarlijks wordt in Nederland bij 10.000 mensen darmkanker vastgesteld. Ondanks een succesvolle operatie zullen er bij een groot deel (ongeveer 25%) van deze patiŽnten evengoed uitzaaiingen ontstaan. Over het algemeen hebben deze patiŽnten een slechte prognose. Het onderzoek van Gerben van der Bij geeft inzichten in de mechanismen bij de uitgroei van deze uitzaaiingen. Hij toont in een diermodel aan dat losse tumorcellen, die bij de meerderheid van de patiŽnten met kanker in het bloed voorkomen, makkelijk kunnen nestelen en uitgroeien tot uitzaaiingen in de buikholte en lever. Tegelijkertijd stelt Van der Bij dat deze uitzaaiingen kunnen worden voorkomen door rondom de operatie nieuwe therapieŽn toe te passen. In een diermodel laat hij onder andere zien dat antilichaamtherapie na de operatieve verwijdering van darmkanker de uitgroei van uitzaaiingen kan voorkomen. Een logische volgende stap is de klinische toepassing van deze veelbelovende therapieŽn te onderzoeken om zo de prognose van mensen met darmkanker te optimaliseren.


TV


Netwerk - pedofiel als kindertherapeut

-Graatmager mannequin als rolmodel. Louise Maselis is vijftien jaar oud en topmodel, maar qua figuur lijkt ze - volgens critici - eerder op een anorexiapatiŽnt. De winnares van de Elite Model Look 2008 is graatmager. Netwerk sprak zelf met haar over de vraag: wel of geen eetstoornis?

-Pedofiel aan de slag als kindertherapeut. VierŽnhalf jaar heeft een Amsterdamse zedendelinquent en voormalige hulpverlener in de cel gezeten voor seksueel misbruik van gehandicapte kinderen. Nu is hij weer aan de slag als kindertherapeut. Via een website biedt hij zijn diensten aan.

Bekijk video


Bio-bits: De maakbare mens

Afl.: Voortplanting. Bij zwangerschapproblemen zijn er verschillende behandelmethoden zoals: TESA, IUI, KID, MESA en IVF. Cryopreservatie kan een oplossing zijn voor jonge kankerpatiŽnten met een kinderwens. Hoe ver is deze techniek waarbij geslachtscellen of organen worden ingevroren?

Bekijk video


Helder

Medemensen in hart en nieren... Voor wie op een donororgaan wacht, tikt de klok genadeloos door. In Nederland moet je bijvoorbeeld gemiddeld ruim vier jaar op een nier wachten. Heel veel patiŽnten halen dat niet. Brandweerman Wouter Duinisveld had wat dat betreft geluk. Tot ieders verbijstering belandde hij in het ziekenhuis met ernstige hartklachten, amper twee maanden nadat hij een persoonlijk record liep op de halve marathon. Het werd een zware en onzekere tijd voor Wouter, totdat er voor hem een donorhart beschikbaar kwam.

Bekijk uitzending

Bekijk informatie


Ik vertrek

Jessica (30) en Arno (30) de Jong zijn fanatieke surfers en snowboarders. Als Arno met succes een aantal surf- en snowtrips organiseert voor medewerkers en klanten van de lifestylewinkel waar hij bedrijfsleider is, krijgt hij de smaak pas ťcht te pakken. Basisschooljuf Jessica vindt het moeilijk om haar leerlingen en zieke vader vaarwel te zeggen, maar vertrekt toch met Arno min of meer op de bonnefooi naar het Franse ski-dorpje Flaine. Van hieruit willen ze een start maken met hun kersverse bedrijfje Alp Adventures. Er zijn nogal wat beren op de weg. Jessica spreekt geen Frans en Arno, die de taal wel machtig is, weet nog niet meteen de lucratieve deals te sluiten waarop hij hoopte. Flaine is in het hoogseizoen 'hip and happening', maar daarbuiten uitgestorven en saai. En dat valt Jessica weleens zwaar. Na lang netwerken, weten Arno en Jessica niemand minder dan de burgemeester van drie skidorpen in de buurt van hun plannen te overtuigen. Maar of hij te vertrouwen is?

Bekijk uitzending


Spiritueel


De geschiedenis van Mazdaznan

Wat is, betekent Mazdaznan?

MA-ZDA-ZNAN betekent: de oergedachte meesterlijk volbrengen.

Mazdaznan is de tegenwoordige naam voor de oeroude levensfilosofie van Zarathoestra Spitama, 6900 v.Chr in Oost-Iran. Mazdaznan is geen kerk, geen sekte en geen vereniging, maar een filosofie voor vrijdenkers voor het dagelijkse leven. In het Avestisch, de oertaal van de Europese talen, betekent MA=groot of goed, ZDA=Eeuwigwerkende Intelligentie, ZNAN=beoefenaar, leerling zijn. Rond 12.000 jaar v.Chr. ontstond in Hoog-Tibet het blanke ras, dat zich ca. 8.000 v.Chr. splitste in 2 groepen: de contemplatieven, de Veda-AriŽrs, trokken Oostwaarts naar India; de aktiever aangelegden, de Avesta-AriŽrs, westwaarts. Sankriet en Avestisch zijn vroeger gesproken zustertalen. Reeds als jong meisje raadpleegde Ainyahita, in de Avestische geschiedenis bekend als Anahita, Ishtar, Isis, Ceres, Demeter enz. haar innerlijk zelf, waar God Ahoera Mazda haar vragen "beantwoordde". Zij leefde ca. 9600 v.Chr. aan de samenvloeiing van Sanpoe en Bramapoetra, waar nu Lhasa ligt. De ons overleverde "antwoorden" vormen nog steeds de diepe grondslag en kern van de grote wereldgodsdiensten, ook van het Christendom, dat zijn geloof aan ťťn enkele God aan haar te danken heeft.

Lees verder 1
Lees verder 2
Lees verder 3

Leo Bakker


Uw eerdere leven ?

Op een Belgische site een reÔncarnatie calculator zodat je kunt zien wat je bent geweest in een vorig leven. Wel eigenaardig dat mijn huidige beroep (uitgever), prediken van bewustwording (predikant) en schrijver worden genoemd. Omgeving die je een raar iemand noemt geldt nog steeds, ik ben iets te bewust voor ze, de meeste leven hun leven en denken over weinig essentiŽle zaken na. Gesprekken gaan meestal over de nieuwe verworven bezittingen, hun ambities en wat ze niet hebben. Mijn levensles, het ontwikkelen van edelmoedigheid en broederschap is wel heel treffend, precies waar ik me nu na vele jaren doelloos IT werk goed bij voel. Met name de groeiende stroom emails van mensen die wakker zijn geworden en weer andere helpen is zeer stimulerend.

Door mijn site ook veel contact met mensen met bijzondere gaven. Volgens twee experts was ik in vorige levens een monnik geweest die kennis verzamelde en bundelde en de andere vertelde me dat ik een Franse (Fonteine = Fontaine ?) vrijheidsstrijder was geweest. Grappig is dat ik in 1985 met vrienden een Zuid-Frans dorp (Canet Plage) binnenreed en daar precies de weg wist, een soort deja-vu, heel vreemd want was de eerste keer dat ik in Frankrijk was. Alles in dat dorp voelde bekend en vertrouwd.....

Combineer je die twee afzonderlijke expertverslagen dan heb je dus een vechtlustige kennis monnik. Ik zeg inderdaad wel eens tegen vrienden dat mijn site vaak echt ouderwets monnikkenwerk is, zoveel data is er beschikbaar die ik zou willen ordenen en doorgeven aan volgende generaties.

Ron

Mijn uitslag:

Diagnose: U werd geboren ergens in het moderne Noord-Australie omstreeks 1275.
Uw beroep was predikant, uitgever, schrijver van oude opschriften.

Uw kort psychologisch profiel toentertijd : Schuchtere, geremde, stille persoon. Je had creatieve talenten, maar wachtte om ze te uiten. Soms vond je omgeving je een raar iemand.

Hetgene u onbewust onthouden heeft uit de levensloop van dit vorig leven : Uw belangrijkste les -- edelmoedigheid ontwikkelen alsook het gevoel van broederschap. Probeer minder afhankelijk te zijn van het materiŽle en leer enkel zoveel te hebben als je kan weer geven.

Bekijk je eigen reÔncarnatie informatie:
http://users.telenet.be/gad/re/nederlands.html


Video


Kids and the environment

Dr. Marti Erickson shares latest research on kids and the environment. Bottom line: kids are spending way too much time indoors and it is impacting their health.


Nieuws


Mannen reageren feller op minachting dan vrouwen

Mannen blijken feller te reageren op minachtende gezichtsuitdrukkingen dan vrouwen. Vrouwen reageren juist sterker op gezichtsuitdrukkingen van afkeer. Dit blijkt uit onderzoek dat hersenonderzoekers Marte Swart en Andre Aleman van het Universitair Medisch Centrum Groningen deden. Zij publiceren hierover vandaag in het online wetenschappelijke magazine PLoS. Met een minachtende gezichtsuitdrukking wil iemand gevoelens van morele superioriteit overbrengen. Minachting is een gevoel dat sterk verbonden is met afkeer. In tegenstelling tot afkeer is minachting echter altijd een uitdrukking die zich tussen mensen afspeelt. Bovendien is het een gevoel dat hiŽrarchisch van aard is. Swart en Aleman voerden een experiment uit waarbij proefpersonen keken naar gezichtsuitdrukkingen van minachting en afkeer, en ook naar neutrale gezichtsuitdrukkingen. Deelnemers kregen deze gezichtsuitdrukkingen te zien en moesten op een knop drukken als ze het gezicht zagen van ťťn bepaald persoon. De onderzoekers ontdekten via hersenscans dat mannen een sterkere reactie van de hersenen laten zien ten aanzien van uitdrukkingen van minachting, terwijl de hersenen van vrouwen sterker reageren op gezichtsuitdrukkingen van afkeer. Sterkere activering bij vrouwen vergeleken met mannen op uitdrukkingen van afkeer komt overeen met eerdere bevindingen van een functioneel MRI-onderzoek waarbij gebruik werd gemaakt van prikkels die weerzin opwekken. De bevinding van een sterkere activering bij mannen voor uitdrukkingen van minachting is echter nieuw. Het gedeelte van de hersenen -de linkergyrus frontalis superior- dat hierbij actief is, is in verband te brengen met de mate waarin iemand belang hecht aan maatschappelijke dominantie. Dit heeft betrekking op de voorkeur van een persoon voor hiŽrarchie in een willekeurig sociaal systeem, zoals de rangen in het leger. Eerder al is duidelijk vastgesteld dat mannen hier over het algemeen gevoeliger voor zijn dan vrouwen. De resultaten van dit onderzoek geven voor het eerst aanwijzingen voor de neurobiologische onderbouwing van dergelijke verschillen tussen man en vrouw.


Vezels goed voor het hart

Mannen van boven de veertig die veel vezels eten, hebben minder kans op een hartaanval. Iedere extra tien gram aan vezels in de voeding verlaagt de kans op sterfte aan een hartziekte met zeventien procent. Dat stellen onderzoekers van Wageningen UR en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in de American Journal of Clinical Nutrition. Voedingsvezels zitten met name in volkoren producten, groente en fruit, vertelt onderzoeker ir. Martinette Streppel, die begin volgend jaar op haar voedingsonderzoek hoopt te promoveren. De onderzoekers hadden verwacht dat oudere mannen die door de jaren heen vezelrijk hebben gegeten, minder kans hebben op sterfte door coronaire hartziekten, die het gevolg zijn van aderverkalking. 'Het verrassende is dat de vezels op relatief korte termijn het risico op sterfte aan deze hartziekten verlagen', aldus Streppel. 'Daarnaast zagen we geen verschil in het effect van vezel uit graanproducten, groente of fruit.' Haar onderzoek maakt deel uit van de in voedingskringen befaamde 'Zutphen-studie', een langdurig onderzoek onder veertienhonderd mannen in Zutphen naar de relatie tussen voeding en hart- en vaatziekten. De mannen van boven de veertig werden tussen 1960 en 2000 zeven keer ondervraagd over hun eetpatroon. Verder werd de sterfte door hart- en vaatziekten bij de veertigplussers bijgehouden. Eerder bleek hieruit al dat consumptie van vis, groente en fruit de kans op hart- en vaatziekten verkleint. 'Het voordeel van deze studie is dat je meerdere meetmomenten hebt', zegt Streppel. 'In veel voedingsonderzoek wordt slechts op ťťn moment het voedingspatroon vastgesteld om die te relateren aan het ziektebeeld tien of vijftien jaar later. Door de meerdere meetmomenten konden we zowel het korte- als langetermijneffect van de voeding analyseren.'


Geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk minder effectief

Bereiken nieuwe medicijnen het beoogde effect? Er is veel discussie over het feit hoe dit gemeten moet worden. Moet dit in een gecontroleerde onderzoekssetting waarin het effect van het medicijn geÔsoleerd wordt bestudeerd? Of in de dagelijkse praktijk waar het middel gegeven wordt? Wietske Kievit onderzocht het belang van evaluatie in de dagelijkse praktijk. Ze volgde het gebruik van TNFa-blokkerende middelen bij patiŽnten met gewrichtsreuma. Ze maakte hierbij gebruik van praktijkregistraties door een onderzoeksverpleegkundige. Hieruit blijkt dat deze geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk minder effectief zijn dan op basis van gecontroleerd onderzoek verondersteld mocht worden. Kievit's proefschrift onderstreept hiermee het belang van evaluatie van geneesmiddelen in de praktijk. Verder maken de registraties het mogelijk om de richtlijnen voor medicijngebruik te evalueren en om de voorgeschreven dosering te monitoren. Om de effectiviteit van medicijnen in de dagelijkse praktijk te evalueren, is een valide meetinstrument nodig. Tegenwoordig wordt hierbij steeds meer gebruik gemaakt van het oordeel van de patiŽnt zelf. Het onderzoek van Kievit laat echter zien dat deze meetmethoden geen valide alternatief zijn voor objectieve meetmethoden. Proefschrift: Evaluation of new drugs in daily clinical practice: anti-TNFa in rheumatoid arthritis patients.


Het grote belang van kleine afwijkingen in het genoom

Mentale retardatie (geestelijke achterstand) komt bij ongeveer 2 tot 3 procent van de populatie voor. De oorzaak is echter in ongeveer de helft van de patiŽnten onbekend. Kleine DNA-veranderingen die niet zichtbaar zijn met de microscoop, zogenaamde submicroscopische DNA-veranderingen (microdeleties, microduplicaties), zijn een belangrijke oorzaak voor mentale retardatie. In 4,3 procent van de patiŽnten met onverklaarde mentale retardatie worden submicroscopische afwijkingen van de uiteinden van de chromosomen gevonden. Dit wordt aangetoond in het promotieonderzoek van David Koolen. Submicroscopische afwijkingen elders in het genoom worden gevonden bij 9,1 procent van de patiŽnten. Het testen van patiŽnten met mentale retardatie op deze kleine DNA-veranderingen heeft geleid tot de ontdekking van verschillende nieuwe syndromen, waaronder het 22q13.3 microdeletiesyndroom. Koolen onderzocht de grootte en de aard van verschillende 22q13.3 microdeleties. Bovendien beschrijft hij een nieuw syndroom, het 17q21.31 microdeletiesyndroom, dat in een grote groep personen met mentale retardatie blijkt voor te komen. Naast de geestelijke achterstand hebben deze patiŽnten duidelijk ook andere kenmerken met elkaar gemeen. De gevonden afwijkingen vormen daarom de basis voor een nieuw klinisch herkenbaar microdeletiesyndroom.


MONSANTO maakt de mens ziek !

Een landbouwer (44) uit de Charente heeft zijn gelijk gekregen bij de rechtbank Sociale Zekerheid (TASS) betreffende een vergiftiging die zich uitte in verschillende coma's, opgelopen in 2004 door een onkruidverdelger (Lasso) gefabriceerd door de Amerikaanse groep MONSANTO. Het product is in 2007 in Frankrijk van de markt genomen. De ziekte is nu officieel erkend. Het was het eerste proces tegen de gigant aangegaan door een vakman. MONSANTO heeft in een persbericht partij nog deel te hebben aan deze zaak; zij wensen geen commentaar te geven betreffende de uitspraak.

© 2008 AFP

Lees artikel

Ditta


Europees parlement zwicht voor giflobby

Afgelopen woensdag heeft de Milieucommissie van het Europees parlement gestemd over regelgeving die bepalend wordt voor het gebruik van landbouwgif in de komende vijftien jaar. Eerder koos de Commissie voor een stevige aanscherping van de regels om het milieu en onze gezondheid beter te beschermen, maar dit voorstel is verworpen door de landbouwministers van de lidstaten. De uitkomst van de laatste stemming betekend een drastische afzwakking van het oorspronkelijke voorstel.

Lees artikel

Leendert


DEBAT: Nieuwe EU-regels landbouwgif - Zegen voor milieu & gezondheid of vloek voor de landbouw?

Donderdag 13 november van 20.00 tot 22.00 in de Balie te Amsterdam

De komende maanden valt de beslissing over nieuwe wetgeving voor het gebruik en toelating van bestrijdingsmiddelen in de EU. Milieu- en gezondheidsorganisaties zien kansen om middelen die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu te verbieden. Vertegenwoordigers van de landbouwsector stellen dat de voorstellen desastreus zijn voor de Nederlandse landbouw. Wie heeft er gelijk? Hierover kruisen Dorette Corbey, Europarlementari Žr voor de PvdA, Keimpe van der Heide, bestuurslid Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Karin Rutgers, burgerambassadeur van Weet wat je eet en Wouter van Eck, campagneleider Milieudefensie Landbouw & Voedsel de degens. Kom ook! De toegang is gratis

Meld je nu aan


Onderzoek: bestrijdingsmiddelen in de EU tasten hersenontwikkeling aan

Volgens recent Deens onderzoek kunnen veel van de in Europa toegelaten bestrijdingsmiddelen de zich ontwikkelende hersenen van foetussen en jonge kinderen beschadigen. Het gaat onder andere om de zogenaamde organofosfaten en carbamaten, gifstoffen die zijn ontwikkeld om het zenuwstelsel van insecten te beschadigen. Weet wat je eet vraagt politici en beleidsmakers al jaren om extra aandacht voor deze categorie stoffen, mede omdat bekend is dat deze stoffen elkaars werking kunnen versterken. Hier wordt bij de huidige toelating geen rekening mee gehouden. Foetussen en jonge kinderen zijn vooral gevoelig voor blootstelling aan deze stoffen, aldus het onderzoek, omdat de hersenen nog volop in ontwikkeling zijn. Professor Philippe Grandjean, auteur van het onderzoek, dringt daarom aan op een verdere verscherping van de Europese regelgeving.

Lees artikel


Informatie


Het is gewoon humor !

Af en toe wat aanleveren voor ronfonteine.com gaat tussen 'neus en lippen door' om maar weer eens een uitdrukking uit de kast te trekken. Nog leuker is al die diverse reacties te lezen: vanavond tikte ik op Google 'RonfonteinE.com (E.com...jaja...) en kwam o.a. onderstaande link tegen....met reacties. Duidelijk moge zijn dat deze geweldige, zeer brede, gratis informatiebron (ik denk de grootste Nederlandstalige) opgebouwd door velen, mensen wakker schudt in alle hoeken van de wereld. 'MEN' kan er gewoon niet meer omheen. O,o, wat zullen vele foute mensen zich rot voelen..........stiekum.........ze lezen vast allemaal ronfonteine.com; DE 'gadget' van 2008 ! Je hoort toch te weten waar het over gaat; pas maar op. Als je dat niet weet 'tel je bij de borrel (sorry Ron...) niet meer mee !

Ron, ga zo door !

En....beste mensen, blijf info sturen !

Groet van een 'regenbui' uit Zuid-Europa

Lees reakties op het Elsevier forum

Ditta


Infraroodsauna's

Afvalstoffen en Afweersysteem
In een traditionele sauna transpireer je water en natrium. In een ir stralingsauna is het mogelijk om zware metalen als lood en zink en andere afvalstoffen kwijt te raken. Door de warmte van deinfraroodsauna gaan de bloedvaten openstaan. De huid gaat transpireren en zo raak je afvalstoffen kwijt. De straling van de sauna met ir veroorzaakt een koortsreactie die virussen en bacteriŽn kan doden. Het aantal witte bloedcellen neemt op die manier toe en versterkt het afweersysteem.

Lees verder


Hamman, massages, essentiŽle oliŽn, bio-brunch, bio-cantine

Kom ontspannen in Nice op 200 m van de azuurblauwe zee.

Lees artikel

Ditta


Marathon Nice Cannes

De eerste marathon Nice Cannes zondag 9 november as.

Lees artikel

Ditta


Internationaal nieuws


Migraines cut breast cancer risk 30 percent: study

In a puzzling twist, women who have a history of migraine headaches are far less likely to develop breast cancer than other women, U.S. researchers said on Thursday. "We found that, overall, women who had a history of migraines had a 30 percent lower risk of breast cancer compared to women who did not have a history of such headaches," said Dr. Christopher Li of the Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle, whose findings appear in the journal Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention.

Lees artikel

Misschien dat de vrouwen die migraine hebben fout voedsel automatisch laten staan omdat ze dit zwaar opbreekt en op termijn erger voorkomen?

Leendert


Pesticides en autisme - dierenshampoos verdubbelen kans op autisme

I. Hertz-Picciotto, University of California at Davis

It is increasingly recognized that autism likely is caused by a complex interplay of both genetic and environmental factors. However, to date, very little is known about what environmental factors may play a role in the etiology of autism. This project examined participants in the Childhood Autism Risks from Genetics and the Environment (CHARGE) study to evaluate household pesticide use during the prenatal and postnatal period. It was found that mothers who used pet shampoos were twice more likely to have a child with ASD than those that did not. Pet shampoos often contain pyrethrins and previous animal research has found that pyrethrins are designed to target the central nervous system in insects, rodents and other species and can cause death of neurons and compromise the blood-brain barrier in early life.

Voorbeeld van produkten die deze stof bevatten:

Shampoux Shampoo (Luizen, wormen, schimmels)
Zalvor (luizen)
Beau Beau anti-vlooienshampoo
Virbac Defencare Shampoo
Loxazol
Defencare poeder en shampoo
Defendog Spray

Synthetische pyrethrines:

- permethrine
- bioallethrine/depallethrine
- d-phenothrine

Permethrine
De werking berust op aantasting van het centrale zenuwstelsel van de luis. Permethrine is een zenuwgif, met als belangrijkste bijwerkingen een tijdelijke verergering van jeuk, een branderig of stekend gevoel, roodheid, eczeem en gevoelloosheid, ook kunnen allergische (huid)reacties voorkomen.

Katten intoxicatie door permethrine 
Permethrin is een insecticide dat veel bij de hond wordt gebruikt. Het werkt uitzonderlijk goed tegen teken. Voor katten zijn permethrines niet geschikt. Dit wordt ook altijd in de bijsluiter of op de verpakking van middelen met deze stoffen aangegeven. Helaas komt het soms voor dat een kat wordt behandeld met een tekenmiddel met permethrin. Dit resulteert in een extreem zieke kat met tremoren (spiertrillingen), aanvallen en zelfs sterfte door uitputting. [Link]


Nieuws


Schonere lucht door nieuwe milieuvergunning Corus

De provincie Noord-Holland presenteerde op 28 oktober 2008 de verbeterde milieuvergunning van Corus. Door de nieuwe milieuvergunning zal de vervuiling door Corus aanzienlijk verminderen en lucht schoner worden. In mei van dit jaar besliste de Raad van State dat de milieuvergunning van Corus moet worden herzien, omdat de provincie te slappe milieunormen stelde. Die uitspraak was het gevolg van bezwaren die Stichting Natuur en Milieu en andere organisaties hadden ingediend.

Lees verder


Mogelijk verband tussen siliconen en kanker

Een zeldzame vorm van non-Hodgkinkanker in de borst komt vaker voor bij vrouwen met siliconenimplantaten. Dat schrijven onderzoekers van het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam in het internationale medische tijdschrift JAMA dat woensdag is verschenen.

Lees verder

Klik hier voor uitgebreid dossier over deze siliconen slopers


Humor


De oplossing voor de dure Joint Strike Fighter - een mini versie !

Lees verder

Tip: Richard de Wit


Nieuws


Risico's van medische technologie onderschat

De voordelen van nieuwe technologieŽn zijn legio en onbetwist. Maar vanuit het perspectief van de patiŽnt is van groot belang dat de toepassing van nieuwe technologie veilig en verantwoord gebeurt. De inspectie concludeert in deze Staat van de Gezondheidzorg dat instellingen zich veel te weinig bewust zijn van de risico’s die medische technologie met zich meebrengt. Er gebeurt te weinig om de veiligheid voor patiŽnten structureel te borgen; jaarlijks zijn er tientallen sterfgevallen door toepassingsfouten. Gebruikers blijken vaak onbekwaam en ongetraind geavanceerde medische apparatuur te bedienen.

Gezien ontwikkelingen die ons nog te wachten staan, vindt de inspectie het noodzakelijk dat instellingen prioriteit geven aan risicomanagement als onderdeel van het veiligheidsmanagementsysteem. Een belangrijk onderdeel daarvan is het uitvoeren van een risicoanalyse vůůr de aanschaf van een apparaat waarin de consequenties van deze aanschaf verwoord zijn. Deze risicoanalyse vormt niet alleen de basis voor een programma van eisen, maar ook de basis van de installatie en ingebruikname van het apparaat en de inbedding ervan in de organisatie. De zorgverzekeraars kunnen dit proces versnellen door bij het aangaan van contracten een risicoanalyse als eis te stellen.

Risicomanagement is noodzaak, maar ontbreekt veelal

Veilig en verantwoord gebruik medische technologie niet systematisch geborgd. De inspectie constateert dat instellingen de meeste stappen die moeten leiden tot veilig en verantwoord gebruik van medische technologie, in onvoldoende mate zetten. Het gebruik van medische technologie maakt geen deel uit van het kwaliteitsbeleid waarbij de keuze voor het gebruik en de implementatie van een technologie zijn gebaseerd op een risicoanalyse. Ook evaluaties van de gebruikte technologieŽn zijn niet standaard. Dit geldt niet alleen in ziekenhuizen waar veel hightech apparatuur wordt gebruikt, maar ook voor de medische hulpmiddelen in de langdurige zorg waar de infrastructuur het gebruik ervan nauwelijks ondersteunt.

Lees rapport


Overgewicht bij Nederlanders blijft toenemen (gek heh?)

Het aantal mensen met overgewicht in Nederland blijft stijgen. Dat zegt Paul RosenmŲller, voorzitter van de Stuurgroep Convenant Overgewicht, die als taak heeft het groeiende overgewicht bij Nederlanders terug te dringen.

Lees verder

 

Wat suggesties voor deze club:

- terugdringen van light produkten die juist de zoetbehoefte aanjagen en averrechts werken
- terugdringen van fructose-siroop als zoetstof (vette lever, diabetes 2, nierproblemen)
- meer richten op het verwijderen van toxines uit lichaam dus met name uit het buikvet
- onderwijs op scholen zonder financiering door voedingsindustrie of Hartstichting
- gebruik van hormoonverstorende stoffen in plastic en voeding verbieden
- verbod op toegevoegde smaakversterkers die eetlust aanjagen
- meer nadruk op voordelen van bittere voeding die eetlustremmend/maagverkleinend werkt

Leesvoer voor Paul RosenmŲller:
http://www.fonteine.com/de_lekkende_vetcel.html
http://www.fonteine.com/fructosestroop.html
http://www.fonteine.com/fructose.html
http://www.fonteine.com/bisphenol_a.html
http://www.fonteine.com/light_produkten.html
http://www.fonteine.com/e621.html
http://www.fonteine.com/zuurbalans.html

Paul, dit probleem los je niet op met een paar uur extra sporten in de week, begin bij de basis:

NATUURLIJKE VOEDING !

Ron


Internationaal nieuws


Verplichte griepprik voor peuters - ouders furieus

New Jersey's Public Health Council stopped complaining last year about parents who don't vaccinate their children and took action. Now, New Jersey is the first state in the nation to require a flu shot for all children before they enroll in preschools and daycare centers.

Lees verder


Pets have a place in the sickbed

All pet owners and most in the medical community now acknowledge the healing power of animals. Some doctors even write prescriptions giving hospitalized patients access to the pets they left at home. At the 1,000-bed Christiana Hospital in Newark, Del., patients can request orders for a recuperative in-room visit with their pet.

Lees verder

Marjan


Autism Link with Rainy Climates Points Squarely at Vitamin D Deficiency

The mainstream media is widely reporting a curious study linking autism with rainy climates. Some have even pointed out the possibility of vitamin D deficiency being linked with autism, but conventional doctors largely dismiss any such connection, insisting that autism is caused by bad genes and nothing else. Doctors are quick to dismiss environmental factors (which would empower patients with the choice to change their environment) and prefer to push genetic factors (which leave patients helpless victims). In reality, autism is caused by several factors. The most likely of those, in my view, are exposure to mercury through vaccines and mercury fillings, combined with nutritional deficiencies such as vitamin D.

Lees verder

Marjan


Het doodgezwegen alternatief voor mammografie

What Thermal Images Can Reveal

Thermography detects patterns of blood flow, vascular changes, inflammation and asymmetries. Some very practical areas of application include:

 • Early breast cancer detection.
 • Back
  Thermal imaging detects and illustrates nerve root involvement and soft tissue damage often associated with back problems.
 • Thyroid
  Warm or cold patterns can indicate a problem with thyroid gland function.
 • Dental
  (TMJ, cavities, gum disease). Thermography can detect inflammation of your gums as well as certain drainage patterns. It can point to potential problems with an infected tooth and also the condition known as TMJ.
 • Carotid artery
  nflammation (occlusion) in this artery may indicate an upcoming problem with blood clots or stroke. Thermal imaging quickly detects an inflammatory condition.
 • Arthritis (osteo and rheumatoid)
  The inflammation of arthritis appears as a ‘hot’ area when imaged.
 • Muscular-skeletal
  Thermography can detect and differentiate among conditions such as pinched nerves, muscle spasms, hairline fractures, inflammations, radiculopathy, referred pain, etc.
 • Sinus
  Thermal imaging reveals drainage patterns in the ethmoid sinuses into lymphatic pathways.
 • Nerve irritation or damage
  Shows up on thermal imaging as an abnormal cold pattern.
 • Asymmetric densities
  Densities in your body (growths, masses, lumps, cysts, etc.) tend to have cold rather than hot patterns. Thermal imaging is able to detect asymmetrical cold patterns, and the colder the image, the bigger the density is likely to be.

Lees verder


Video


The Dangers of Plastic Bags


Artikelen


Is een optimist gezonder?

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een optimistische levenshouding gemiddeld acht jaar langer leven en een beter immuunsysteem hebben dan pessimisten. Dat een positieve levenshouding leidt tot een sneller herstel na een ziekte en dat na een medische ingreep minder snel kans is op overlijden. Dat optimisten minder vaak last hebben van chronische pijnklachten en dat zij eerder herstellen van acute pijn. Iemand kan pijn lijden op fysiek niveau, maar ook op emotioneel en op zielsniveau. Wat is eigenlijk een optimist? Een optimist is iemand die perspectief ziet in het moment van nu, en ervan uitgaat dat het uiteindelijk allemaal wel weer goed komt. Dit in tegenstelling tot een pessimist; een zwartkijker die het ziekteproces – de pijnklachten bijvoorbeeld – zelfs versterken zonder dat ze daar bewust van zijn. Mensen die acute pijn heel negatief interpreteren (‘het komt nooit meer goed’) kunnen daardoor vaak heel bang en passief worden.

Bij het mechanisme dat optimisten sneller doen herstellen, spelen zowel biologische processen als denkpatronen en gedrag een grote rol. De groep positieve denkers is minder vatbaar voor de lichamelijke gevolgen van stress. Van stress is bekend dat het het immuunsysteem, dat bijvoorbeeld een rol speelt bij wondgenezing, verzwakt. Als je het idee hebt dat alles wel goed komt – de wond zal genezen – is dat een buffer tegen stress. Dus de optimist zorgt voor minder stress, daardoor heeft hij of zij een sterker immuunsysteem en dus een sneller genezing en herstel. Uit onderzoek van de Universiteit van Dublin blijkt dat bewegen goed is voor het brein en dus voor een sneller herstel. Door inspanning komt in de hersenen een stofje in actie met de naam Brain-derived Neurotrophic Factor.

Dat eiwit bevordert niet alleen de vorming van nieuwe hersencellen en de verbinding daartussen, maar er gaat ook een preventieve werking vanuit; het helpt de hersencellen te overleven. Zo heeft lichamelijke activiteit mogelijk een gunstig effect op het voorkomen van ziekten zoals Parkinson en Alzheimer. Echter met de kanttekening dat niet alleen lijfelijke inspanning voldoende is. Voor de hersenen is een combinatie van lichamelijke ťn geestelijke training het beste. Geluk brengt gezondheid met zich mee. Wie zich gelukkig voelt, maakt stofjes in de hersenen aan. Zo zijn endorfinen, op morfine lijkende stoffen, verantwoordelijk voor een geluksgevoel. Dopamine zorgt voor een ge-voel van genot. Andere voorbeelden van stoffen in de hersenen die voor fijne gevoelens zorgen zijn serotonine, de stof die verliefdheid brengt, en adrenaline.

Dopamine en adrenaline samen zorgen voor een ‘kick’, zoals bij bungeejumpen. Nu kun je wachten tot de stofjes vanzelf worden aangemaakt (omdat je verliefd wordt bijvoorbeeld), maar je kunt het geluk ook een handje helpen. Hardlopen is een beproefde manier om je fijn te voelen. Dr. Eli Finkel van de Nothwestsern Universiteit in Chicago ontdekte dat een gebroken hart sneller geneest, dat we van tevoren denken. We zijn niet maanden van de kaart, maar blijken al snel na de breuk nieuwe interesse in het leven en mogelijke nieuwe partners te hebben. Ons vermogen om met veranderingen om te gaan, is veel groter dan we zelf denken. Voor de wetenschap staat ťťn ding vast; het brein is gťťn statisch geheel zoals lang werd gedacht. Want dagelijks komen er nieuwe hersencellen en verbindingen bij en worden de oude hersencellen opgeruimd meestal in een cyclus van 7 jaar. En omdat de hersenen verschillende functies hebben – evenwicht, coŲrdinatie en concentratie zijn de belangrijkste – zijn we in staat deze hersenfuncties ook te trainen.

Lees verder

Hans Zevenboom


TV


Vitaminepillen en huizen

Vitaminepillen. In de herfst en winter gaan we weer van alles 'bijslikken'. Is dat wel nodig? En, wist u dat u letterlijk ziek kunt worden van een slecht binnenmilieu. Hoe gezond is uw huis? De meningen zijn nogal verdeeld. In Op uw gezondheid hebben we dan ook een voor- en een tegenstander van vitaminepillen. Volgens Frans Kok, hoogleraar voedingsleer van de Universiteit Wageningen, kan het wel degelijk kwaad om extra vitamines te slikken. Volgens hem denken de meeste mensen dat je bijvoorbeeld vitamine C onbeperkt kunt slikken, omdat dat geen kwaad kan. Maar je nieren kunnen daar van beschadigen. Gert Schuitemaker is orthomolecair apotheker en ervan overtuigd dat het slikken van extra vitamines goed voor de mens is. Volgens Gert krijgen de meeste mensen juist te weinig vitamine C binnen. Door deze vitamine extra te slikken zou je juist ziekten voorkomen.

Bekijk uitzending


PREMtime

Standplaats politie Eindhoven, een unieke inkijk in het werk van de politie in de onveiligste stad van Nederland. Volgens de misdaadmeter van het Algemeen Dagblad is Eindhoven is al twee jaar lang de onveiligste gemeente van Nederland. De politiek schreeuwt steeds luider om een harde aanpak van straatcriminelen, maar de politie van de lichtstad gooit het juist over een andere boeg: zich verdiepen in andere culturen, contacten leggen, langzaam vertrouwen winnen en dan harde afspraken maken. Prem Radhakishun liep een aantal dagen mee met brigadier Leon, die in burger junks, prostituees en dealers in het gebied rond het centraal station in de gaten houdt en aanspreekt. Leons werkwijze houdt het midden tussen straathoekwerk en keiharde wetshandhaving. 'Maar het is absoluut geen softe aanpak', benadrukt Leon. 'Het blijkt beter te werken dan ze constant wegknuppelen.' Ook in het drukke uitgaanscentrum Stratumseind (met name verantwoordelijk voor de hoge notering van Eindhoven op de misdaadmeter) wordt met succes een zelfde methode gehanteerd.

Bekijk uitzending


Helder - Mondige patiŽnten krijgen eerder de zorg die ze nodig hebben

Bij de koffie en de borrel krijgt de gezondheidszorg er regelmatig flink van langs. We maken immers allemaal wel eens wat mee bij de dokter, het ziekenhuis of de apotheek. Het zou goed zijn als die klachten ook op de juiste plekken gehoord worden: bij de instanties die waken over de zorg en de maatschappelijke hulp. Door op de juiste plaatsen te klagen, bevorderen we de kwaliteit van de zorg.

 • 30.000 mensen belanden per jaar onnodig in het ziekenhuis doordat er fouten zijn gemaakt door medisch personeel of door de patiŽnten zelf.
 • Dat kost per jaar 167 miljoen euro.
 • Erger nog, dat kost 1735 mensenlevens per jaar.

Bekijk uitzending


Nieuws


Verklaring vraagt meer aandacht voor kind in stad

Oproep aan EU voor meer kindvriendelijke steden

Op woensdag 5 november ondertekenden alle partijen van het Europese Netwerk Child Friendly Cities een verklaring voor meer kindvriendelijke steden. Daarmee roepen ze de Europese Commissie op om samenwerking op lokaal niveau te stimuleren en te ondersteunen. Burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten en wethouder Geluk (Rotterdam) ondertekenden samen met Jan van Gils, voorzitter van het Europese Netwerk Child Friendly Cities de 'Declaration of Rotterdam'. Met de ondertekening vragen ze aandacht voor een kindvriendelijke omgeving in de stad en op het platteland. De verklaring wordt aangeboden aan de Europese Commissie, die in december over het onderwerp zal spreken. Het verbeteren van kansen voor kinderen begint op lokaal en regionaal niveau. De betrokkenheid van lokale overheden is cruciaal voor het veranderen en verbeteren van de omstandigheden waarin kinderen opgroeien. De verklaring stelt aan de hand van een aantal onderwerpen dat er meer aandacht moet zijn voor de positie van kinderen. Een goede inrichting van de openbare ruimte, een veilige en een beschermde omgeving voor kinderen om op te groeien, voldoende scholen en gezondheidszorg voor kinderen en mogelijkheden voor ouders om te wonen en werken zijn nodig voor kinderen om op te kunnen groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Daarbij staat een integrale aanpak van al deze onderwerpen centraal. In het Europese Netwerk Child Friendly Cities zijn onder meer vertegenwoordigd de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jantje Beton en Unicef, in samenwerking met de stad Rotterdam. Rotterdam was dit jaar gastheer van de 4e internationale conferentie 'Child in the City' en daarom medeondertekenaar van het manifest. Eerder werden conferenties georganiseerd in Stuttgart (2006) en Londen (2004).


Meer dan duizend medische dossiers ten onrechte ingezien

Bij het UCLA Medical Center in Amerika zijn dit jaar al meer dan duizend dossiers ten onrechte ingezien door mensen die in de dossiers niets te zoeken hadden, zo meldt Helath Imaging.

Lees verder


Kinderartsen in actie tegen roken ouders

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde gaat artsen trainen in gesprekken met rokende ouders. Het is de bedoeling dat de vaders en moeders stoppen met roken in het bijzijn van hun kinderen.

Lees verder


Kankerverwekkend PX-10 veel gebruikt bij marine

Het wapenreinigingsmiddel PX-10 werd tot 1989 veel gebruikt bij de marine. Meer dan 120 oud-marinemensen meldden zich bij defensievakbond VBM/ NOV omdat zij met het mogelijk kankerverwekkende middel hebben gewerkt, meldt RTV-NH.

Lees verder


Chia zaden - verboden in Europa maar super voedzaam en bomvol omega 3 !

De EU burocraten verbieden weer eens een superfood. Wat de boer niet kent verbied je gewoon denk de EU wederom. Hetzelfde verhaal als met stevia, krillolie, algenolie etc etc. Onder het mom van veiligheid voor de consumenten verbiedt men natuurprodukten maar kankerverwekkende pesticiden, chemicaliŽn en sigaretten zijn geen probleem voor deze papiersnuivers. Superbron van omega 3 vetzuren waar u volgens de EU wederom geen recht op heeft ! Zolang deze schandalige marktbescherming bestaat haal ik de zaden uit AustraliŽ en de algenolie uit Zwitserland. Eigenlijk te triest voor woorden maar het zij zo.

Leven het Europese democratische systeem waar de burger zijn stem allang is verloren, of zijn we de hele show rondom de nieuwe grondwet al vergeten?

Ron

Voedingswaarde - 100 gram chia zaden:
490 kcal/2052 kj

714mg Calcium
700mg Kalium
390mg Magnesium
1067mg Fosfor

Vitamines:
Niacin 6.13mg
Thiamin 0.18mg
Riboflavin 0.04mg
Vitamine A 44IU

Chia's, compleet eiwit met 10 essentieŽle aminozuren

Bevat verder de volgende anti-oxidanten:
chlorogenic acid
caffeic acid
myricetin
quercetin
kaempferol flavonols

Chia zaden zijn:
Omega-3 60-64%
Omega-6 18-20%
Omega-9 5-7%
20% eiwit
27.5% vezels
40.29% koolhydraten


De crisis gaat ervoor zorgen dat Amerika dikker wordt !

Wat zijn de effecten van de crisis op de voeding van de Amerikanen ? Het is persvers……De specialisten geven aan dat de vermindering van koopkracht ervoor gaat zorgen dat de minder dure en minder voedzame producten meer verkocht gaan worden. Resultaat : een 'boom' van obesitas ! De sinasappelen worden duurder, dus kopen we 'cookies' !

De aanbevelingen herzien
Blootgesteld aan de crisis kopen de Amerikanen meer industriŽle, zoete, vette en geraffineerde producten. De 'cookies' vervangen de sinasappelen. De pasta's vervangen de groenten. De 'kant-en-klaar-gerechten' vervangen de vis en het vlees. Dat alles vormt een broedplaats voor obesitas…. " Het is mooi de wetenschappelijke voedingsaanbevelingen gebaseerd op de wetenschap te zien, concludeert Adam Drewnowski, ( directeur onderzoekscentra obesitas aan de universiteit van Washington te Seattle), maar nu moeten de experts zich naast de wetenschappelijke bewijzen ook rekening gaan houden met de economische gegevens. Wij maken ons zorgen over de voeding. Men zou zich nu net zo druk om moeten maken om het toegang hebben tot gezonde voeding…..…gezien de portemonnee ".
LaNutrition.fr, 04/11/2008

http://www.lanutrition.fr/La-crise-va-faire-grossir-l-Am%E9rique-a-2981.html

Ditta


Minister Klink bedankt !

Heeft u hem ook gehad, afgelopen zaterdag? De bekende brief? Niet iedereen heeft hem gehad. Dat komt omdat er veel mensen een NEE, NEE-sticker op de brievenbus hebben en de wet verbiedt om de niet geadresseerde brief hier af te leveren. Maar hij is ook niet belangrijk. Als je NIETS doet komt het helemaal goed. Ik heb hem wel gehad, en ik heb hem maar liefst drie keer gelezen. Niet omdat ik het leuk vond, maar ik wil graag weten wat de implicatie is. Dat ga ik dan hier eens haarfijn proberen uit te leggen.

Het Electronische Patienten Dossier.

Wat doet het EPD?
Met het EPD kunnen zorgverleners (werkgevers, ministeries, spionnen, iedereen die maar wil) medische gegevens uitwisselen. Zo kunnen ze snel je actuele medische gegevens opvragen en inzien. Op een (on) veilige en (on) betrouwbare manier. Ook als je 's avonds of in het weekend zorg nodig hebt (of gaat solliciteren of een nieuwe vlam ontmoet). Waar in Nederland (en de rest van de wereld) je ook bent.

Welke medische gegevens worden uitgewisseld?
Het EPD geeft zorgverleners (en alle anderen op deze wereld) toegang tot medische gegevens die nodig zijn om je goed te helpen (of om een goede inschatting te maken of je wel die werknemer bent die je zegt te zijn). Iedereen kan snel en gemakkelijk jouw complete dossier opvragen en bekijken. Wat zijn de voordelen van het uitwisselen van medische gegevens? De voordelen zijn legio. Je arts kan je sneller helpen. Je werkgever kan kijken of je echt wel ziek bent. Je toekomstige werkgever kan kijken of je wel de juiste kandidaat bent. Stel je eens voor dat die ideale kandidaat de afgelopen drie jaar vier burnouts heeft gehad. Die moeten we niet hebben. Maar voor mensen die een beetje verstand hebben van chipcards is het de ideale methode om een webwinkel te starten. Inzage in medische dossiers. Dat is de ultieme missing link. Nog een groot voordeel is dat je arts niet de kennis heeft om het EPD te gebruiken. Zijn dossiers moeten er wel in. Gelukkig komt er een wetsvoorstel om je arts te dwingen het EPD te gaan gebruiken. Ict-bedrijven maken zich al op om er een graantje van mee te pikken. Het zal eerder een kolf zijn, want er is veel geld, expertise en mankracht nodig.

Hoe worden medische gegevens veilig en betrouwbaar uitgewisseld?
Niet. Ja, lekker kort en krachtig. Er wordt gebruik gemaakt van het BSN-nummer, het vroegere sofi-nummer. En er zijn legio gevallen bekend van sofinummers waar meer dan tien mensen achter schuilen. Stel je voor dat je in het ziekenhuis komt en daar te horen krijgt dat een ontstoken eierstok moet worden verwijderd. Terwijl er redelijk veel aanwijzingen zijn dat je een man bent. Lijkt me wel leuk.
Gelukkig wordt het opvragen en gebruiken van de medische gegevens goed beveiligd. Zorgverleners maken daarvoor gebruik van een chipkaart met unieke pincode die voor het gemak op de chipkaart zelf ligt opgeslagen. Jazeker, het is dezelfde techniek als die we gaan gebruiken voor het OV. Lekker gemakkelijk. Reeds jaren geleden gekraakt. Dat maakt het ook veel gemakkelijker. Doordat de chip reeds gekraakt is, is hij niet zo duur. Dat past goed in het crisisbudget.

Hoe maak je bezwaar tegen het uitwisselen van je medische gegevens?
Daarvoor moet je een formulier invullen en opsturen. Postzegel niet vergeten. Je hebt maar ťťn brief gekregen? Dat klopt. Je kunt er meerdere opvragen voor de rest van het gezin door voor tien cent per minuut naar het EPD te bellen. Kosten van de mobiele telefoon niet meegerekend. Je kunt de brief ook downloaden. Maar dan moet je hem uitprinten en opsturen. Hoe je het ook wendt of keert, bezwaar maken gaat geld kosten. Dat zal zeker een aantal mensen weerhouden om bezwaar te maken. Dat is dan weer mooi meegenomen voor minister Klink.

Wat je nog meer moet weten over het EPD?

- Belangrijk is te weten dat het EPD niet veilig is.De chipkaart die wordt gebruikt is reeds gekraakt. Het koste mij maar elf uur om het algoritme te achterhalen.
- Je moet weten dat je medische gegevens op straat liggen.
- Je moet ook weten dat ons koninklijk huis, meneer Balkenende en zelfs minister Ab Klink zelf bezwaar maken. Zij zullen er niet in voorkomen.
- Je moet vooral zelf weten of je wel of niet wilt dat je gegevens in het EPD komen.
- Maar je moet achteraf niet komen klagen bij minister Klink dat jouw gegevens op internet staan. Want dat dit kan gebeuren, kan ik je nu al voorspellen.
Als geÔnteresseerde heb ik een onderzoek gedaan naar het EPD. De gebruikte technieken, en de methodes om gegevens uit te wisselen. Ik heb een testkit opgevraagd bij het UZI. Dit UZI beheert het knooppunt waar alles bij elkaar komt. Ik heb mijn eigen GRID-netwerk gebruikt om het algoritme te kraken, en kom tot de conclusie dat er vele kaartjes in gebruik zijn die omgebouwd kunnen worden tot EPD-kaartjes. Iedereen die zich bezighoudt met het EPD, de implementatie, het gebruik, het beheer, en wat nog meer, heeft toegang en kan gegevens opvragen. Toetsing vindt alleen plaats als je dat wilt. Je moet aangeven dat je inzage wilt in wie jouw gegevens heeft opgevraagd. Doe je dit niet, dan is er GEEN toetsing.

Het grootschalig invoeren van het EPD is voor crackers en scriptkiddies een ultieme methode om te laten zien wat ze kunnen. Ik refereer nog even aan het artikel Link dat door veel media is opgepikt. Doe vooral wat je zelf denkt, maar overweeg voor jezelf hoe goed de overheid is in het beveiligen van onze gegevens.

Op de website van het weekblad: ' Computable' voor professionals in de Informatie Technologie.'

Geschreven door computerdeskundige Erik Westhovens.
http://uitpandigen.nl

Ditta

Zie fonteine.com > Medische privacy


Internationaal nieuws


European Commission recognises need for amending herbals directive

The delegation provided evidence of how specific Irish and UK companies were not able to meet particular technical provisions of the Directive, which were ‘borrowed’ from pharmaceutical criteria required for OTC medicines. “These criteria”, said Dr Robert Verkerk, executive and scientific director of the ANH, “were not adapted to the specific nuances of complex herbal and natural compounds. Pharmaceutical standards and stability requirements for multiple herb and other combination products common to traditions such as Ayurveda and Traditional Chinese Medicine, were akin to trying to put a square peg in a round hole.”  Bill Bell, chair of the IAHS, was enthusiastic about the meeting, adding, “We are very happy that at last the voice of SMEs has been heard at top European level. The IAHS welcomes the start of a positive dialogue with the European Commission in relation to the inherent problems associated with the herbals directive. We look forward to assisting DG Enterprise with the task of resolving these problems through our scientific advisors, the ANH”.

Lees verder

Leendert


TV


Jamie Oliver addresses MPs on health foods

Celebrity chef Jamie Oliver has taken his campaign to improve the nation's health to Westminster. The 33-year-old addressed MPs at a Health Committee inquiry on how to solve the nation's obesity crisis. He said current training, expertise and facilities are not delivering the food children want. In his TV show Ministry of Food, the chef said he wanted Government-funded food centres to be set up in every town.

Bekijk uitzending


Missers

Oud-vakbondsman Herman Bode wordt begin 2007 plotseling ziek. Hij braakt liters bloed en raakt uitgeput. De arts van de huisartsenpost vindt het niet nodig om ’s nachts langs te komen.

Verder:

Kim van Aarle uit Schijndel is 33 jaar, moeder van drie kinderen: een gezonde jonge vrouw. Tot vorig jaar maart. Ze krijgt last van galstenen en wordt opgenomen in het ziekenhuis. Haar man Brian brengt haar terug naar het ziekenhuis. Wat niemand dan nog weet is dat bij het verwijderen van haar galstenen per ongeluk ook een galweg is doorgesneden waardoor er gal in haar buikholte lekt. Kim heeft veel pijn en ziet tot haar verbazing dat haar buik opzwelt.

Bekijk de uitzending


Tot de dood ons scheidt - een partner met PDD-NOS

Vanaf hun eerste ontmoeting klikt het tussen Gerda en Jan. Gerda valt voor Jans rust en standvastigheid en Jan valt voor Gerda's spontaniteit. Snel daarna gaan ze trouwen. Maar het huwelijk verloopt voor Gerda moeizamer dan ze had gehoopt. Jan kan zijn gevoelens moeilijk onder woorden brengen en is heel graag alleen. Gerda denkt dat het aan haar ligt en wordt onzeker. Na negentien jaar huwelijk en getob horen ze dat Jan PDD-NOS heeft. Een aan autisme verwante stoornis. Er valt nu veel op z'n plek. Ooit hebben ze elkaar beloofd Ik blijf bij je, tot de dood ons scheidt en dat willen ze nog steeds. Op Ameland praten Jan en Gerda over deze uitslag en hoe ze met elkaar verder willen gaan.

Bekijk de uitzending


Internationaal nieuws


Rokende moeder betekent meer kans op afwijkingen bij de baby

Babies whose mothers smoked during pregnancy were more than twice as likely to have a cleft palate or lip as those whose mothers didn't, according to research results released today. Although the study confirms earlier findings, it is unique because it did not rely on women's self-reported smoking habits during pregnancy. Instead, researchers used the more reliable method of measuring the levels of cotinine, a metabolite of nicotine, in the blood from about 500 pregnant women. "This research is the first time we've been able to measure something – in this case cotinine – and determine the risk of smoking during pregnancy for oral-facial birth defects," Gary M. Shaw, PhD, research director and senior epidemiologist of the March of Dimes California Research Division, Children's Hospital Oakland Research Institute in Oakland, Calif.
Nearly 7,000 babies are born annually with an oral-facial cleft in the United States. Children with oral clefts often have difficulty feeding, frequent ear infections, hearing loss, speech difficulties, and dental problems. Surgery often can repair these birth defects, which typically occur by the seventh week of pregnancy.
"The message to women is simple and clear: Don't smoke during pregnancy or even if you are considering becoming pregnant," said Dr. Jennifer L. Howse, president of the March of Dimes. "This research supports our 2008 Petition for Preemies, which calls on federal and state officials to include smoking cessation programs as part of maternity care. If we can help mothers quit smoking, we can help give more babies a healthy start in life," Dr. Howse continued.

Lees verder


Nieuw bewijs voor schade aan gezondheid kinderen door meeroken

The damaging effects of smoking and smoke exposure can be seen at any age. Pediatricians have even noted these negative effects in various stages of infant development. The consequences of maternal smoke exposure during pregnancy can range from higher rates of prematurity to increased risk of sudden infant death syndrome. Two new studies and an accompanying editorial soon to be published in the Journal of Pediatrics examine several physical and behavioral effects of cigarette smoke exposure on infants.

Lees verder


Video


De onzichtbare octopus


Informatie


Soja - tragedie en hype

Far from being the perfect food, modern soy products contain antinutrients and toxins and they interfer with the absorption of vitamins and minerals. "Each year, research on the health effects of soy and soybean components seems to increase exponentially. Furthermore, research is not just expanding in the primary areas under investigation, such as cancer, heart disease and osteoporosis; new findings suggest that soy has potential benefits that may be more extensive than previously thought." So writes Mark Messina, PhD, General Chairperson of the Third International Soy Symposium, held in Washington, DC, in November 1999. For four days, well-funded scientists gathered in Washington made presentations to an admiring press and to their sponsors -- United Soybean Board, American Soybean Association, Monsanto, Protein Technologies International, Central Soya, Cargill Foods, Personal Products Company, SoyLife, Whitehall-Robins Healthcare and the soybean councils of Illinois, Indiana, Kentucky, Michigan, Minnesota, Nebraska, Ohio and South Dakota. The symposium marked the apogee of a decade-long marketing campaign to gain consumer acceptance of tofu, soy milk, soy ice cream, soy cheese, soy sausage and soy derivatives, particularly soy isoflavones like genistein and diadzen, the oestrogen-like compounds found in soybeans. It coincided with a US Food and Drug Administration (FDA) decision, announced on October 25, 1999, to allow a health claim for products "low in saturated fat and cholesterol" that contain 6.25 grams of soy protein per serving. Breakfast cereals, baked goods, convenience food, smoothie mixes and meat substitutes could now be sold with labels touting benefits to cardiovascular health, as long as these products contained one heaping teaspoon of soy protein per 100-gram serving.

Lees verder

Marjan

Zie ook: www.sojamelk.com


Nieuws


Nieuwe technologie geeft beter zicht op zuurstoftekort in de hersenen

Nieuwe technologie kan helpen een zuurstoftekort in de hersenen eerder en beter op te sporen. Deze ischemie is een belangrijke oorzaak voor de ongeveer 40.000 herseninfarcten die per jaar optreden in Nederland. In het project 'ViP-Brain Networks' waarin onderzoekers van de Universiteit Twente samenwerken met collega's van het UMC St. Radboud en het FC Donders Instituut in Nijmegen, worden daarom tools ontwikkeld die preventie, diagnose, therapie en revalidatie een belangrijke stap vooruit helpen. Het project krijgt een subsidie van 2,3 miljoen euro uit het programma Pieken in de Delta. Wetenschappelijk directeur Peter Vooijs (Technische Geneeskunde) heeft daarvoor op 3 november een cheque ontvangen uit handen van EZ-minister Maria van der Hoeven. In het project willen de onderzoekers, samen met partners uit het bedrijfsleven, onder meer nieuwe meetmethoden, gebaseerd op EEG en fMRI, ontwikkelen die inzicht geven in de rol van zuurstof bij het functioneren van het brein. Maar het gaat verder: technologie kan bijvoorbeeld ook helpen bij het monitoren van patiŽnten op afstand en bij de revalidatie.

Daarnaast ziet prof. Peter Vooijs boeiende mogelijkheden in het onderwijs aan toekomstige zorgprofessionals: "Bij Technische Geneeskunde willen we een geavanceerd driedimensionaal mensmodel ontwikkelen, een 'virtuele patiŽnt' (ViP), die behalve in het onderwijs, ook kan helpen bij diagnose en therapie. De nieuwe kennis van het brein past hier straks uitstekend in." Het project is daarnaast gericht op een snelle valorisatie van nieuwe kennis. Daarvoor werken de onderzoekers uit Twente en Nijmegen samen met drie industriŽle partners: Siemens en de spinoff bedrijven Advanced Neurotechnology BV en Twente Medical Systems International. ViP-Brain Networks bundelt op deze manier een aantal sterke krachten in Oost-Nederland: reden genoeg voor het Ministerie van Economische Zaken en de provincies Overijssel en Gelderland om geld te steken in het project. Zij doen dit via het programma 'Pieken in de Delta', de gebiedsgerichte economische agenda van Nederland. Met het totale project is ruim 5 miljoen euro gemoeid, de subsidie bedraagt 2,3 miljoen. Technologie voor de gezondheidszorg is een belangrijk thema voor de Universiteit Twente, in onderzoek, onderwijs en kennisvalorisatie. De opleidingen Technische Geneeskunde, Biomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen zijn goede voorbeelden. Het onderzoek loopt uiteen van nieuwe toepassingen van nanotechnologie en ICT in de zorg tot het stimuleren van gezonde leefwijzen en 'patient empowerment'.

De speciale website www.health.utwente.nl geeft een goed beeld van de breedte van het gebied.


Griepvaccinatiecampagne is boerenbedrog

De reclamecampagne voor griepvaccinatie, zoals die deze dagen via de media gevoerd wordt, is boerenbedrog. De suggestie dat het vaccin vrijwaart van ziekte, en veilig is, is tweemaal onjuist.  Het griepvaccin geeft nagenoeg geen bescherming tegen infectie met het influenzavirus. Reden daarvan is dat het dode virus vaccin IgG-antistoffen aanmaakt die ons niet beschermen ter hoogte van de slijmvliezen van de luchtwegen, dus de plaats van infectie. Daar hebben we IgA-antistoffen nodig, maar die worden door het vaccin niet aangemaakt. Bovendien is het pokeren om acht maanden voor de winter het juiste virus te voorzien in een vaccin.   Sommige vergelijkende onderzoeken tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden in ouderlingentehuizen toonden geen enkel voordeel aan voor de gevaccineerde groep.

Daarentegen is het vaccin absoluut niet vrij van risico's. Veel gevaccineerden maken juist een ergere vorm van griep door. Longontsteking na vaccinatie komt niet zelden voor, vooral bij ouderen. Astma en bronchitis na vaccinatie treden eveneens op. Problemen met bloeddruk en bloedstolling zijn in de litteratuur beschreven, evenals angor pectoris (pijn aan het hart door zuurstoftekort). Allerlei vormen van verlammingsverschijnselen zijn ook bekend; meest bekend is Guilain-Barrť, een pijnlijke, opstijgende verlamming van de benen, maar ook verlamming van de aangezichtszenuwen of de ledematen is mogelijk. Meest gevreesd is wellicht het risico op anaphylactische shock, waarbij de patiŽnt meteen na vaccinatie in geen tijd zijn bloeddruk verliest en kan overlijden.

Lees verder

 

Een alternatief is er zeer zeker!

Zelf gebruik ik een sterke concentratie van colloidaal zilver (3600ppm) om het auto-immuunsysteem sterk te houden, maar ook MMS gebruik ik regelmatig. In acute en/of zware gevallen kun je een combinatie van MMS en colloidaal zilver gebruiken en je bent zo weer op de been. Wanneer colloÔdaal zilver dagelijks wordt ingenomen zorgt het voor een secundair immuunsysteem.

Tip: Ron Berserik


Foto's - natuur

ijsbeer.jpg (34641 bytes)

Emailed images show a 1,200-pound polar bear playing with husky sled dogs in the sub-arctic wilderness of northern Canada.

Bekijk de foto's

Tip: Marjan


Humor


George Carlin - Saving the Planet


Nieuws


Zenuwcellen wijken af in hersenen autist

Onderzoek in ’s werelds grootste set van postmortem breinen van patiŽnten met autisme heeft aangetoond dat de zenuwcellen van patiŽnten met autisme kleiner zijn, verminderd in aantal, en een andere structuur hebben in specifieke hersengebieden die een rol spelen bij sociale interactie. Dat schrijft Imke van Kooten in haar proefschrift.

Lees verder

--

En wat is schadelijk voor het zenuwgestel? U raadt het al: Kwik !

Organisch kwik heeft een aantal effecten op mensen, die allemaal neerkomen op de
volgende belangrijkste effecten:

- Verstoring van het zenuwstelsel
- Schade aan hersenfuncties
- DNA beschadiging en chromosomale beschadigingen
- Allergische reacties, die resulteren in huiduitslag, vermoeidheid en hoofdpijn
- Negatieve reproductie effecten, zoals spermaschade, geboorteafwijkingen en miskramen

Bron: http://www.food-info.net/nl/metal/mercury.htm

 

Maar er is volgens de gevestigde medische orde geen relatie tussen autisme en kwik.......

Ron


Lang slapen beschermt tegen borstkanker

Vrouwen die regelmatig zes uur of minder per nacht slapen, hebben 60 procent meer risico op borstkanker. Japanse onderzoekers ontdekten dat slaaptekort de productie van een hormoon verstoort dat je beschermt tegen de vorming van borsttumoren.

Lees verder


Bronbescherming voor journalist en blogger

Journalisten, bloggers en andere publicisten kunnen hun bronnen straks beter beschermen. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie doet een voorstel om het zwijgrecht wettelijk te regelen.

Lees verder

Ditta


NZa stelt ZZP-tarieven vast

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de beleidsregels en tarieven voor de zorgzwaartepakketten (zzp's) vastgesteld. In 2009 wijzigt het bekostigingssysteem van de intramurale AWBZ-zorg ingrijpend. Voor cliŽnten is dit een verbetering omdat zij een pakket krijgen dat past bij hun zorgzwaarte. Nu de beleidsregels en tarieven zijn vastgesteld is de zorgzwaartebekosting per 2009 een feit. Per 1 januari 2009 gaat de financiering van bedden en plaatsen van een aanbodgericht bekostigingssysteem over naar een vraaggestuurde bekostiging in ZZP's. Dat betekent dat niet de instelling centraal staat, maar de zorgvraag van de cliŽnt die verblijfszorg nodig heeft. Voor de verschillende soorten verblijfszorg zijn zorgzwaartepakketten gemaakt. Een ZZP omvat wonen, zorg, diensten, dagbesteding en/of behandeling. Met de invoering van ZZP's krijgen de cliŽnten een pakket dat past bij hun zorgzwaarte. Op deze manier is er meer ruimte voor clienten om met de instellingen keuzes te maken over de precieze invulling van de zorg en ondersteuning.

De invoering van ZPP's voor de 900 zorginstellingen voor verpleging en verzorging, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg gebeurt zorgvuldig en fasegewijs. In 2009 heeft de invoering voor alle zorgaanbieders en zorgkantoren een financieel effect. In de beleidsregel herallocatie staat beschreven hoe de omzetting van oude historische-budgetten naar nieuwe ZPP-budgetten voor zorgaanbieders en zorgkantoren plaatsvindt. De beleidsregel invoering ZZP beschrijft hoe in 2009, 2010 en 2011 de budgetten moeten worden aangevraagd. In de beleidsregels prestatiebeschrijvingen en tarieven staan de prestaties en ook de toeslagen die (nog) van toepassing zijn. In 2010 wordt alleen bekostigd op basis van ZZP's. In 2011 is de invoering van ZZP's een feit en zijn alle oude historische budgetten omgezet in ZZP-budgetten.

Voor de invoering van de zorgzwaartebekostiging per 1 januari 2009 heeft de NZa drie beleidsregels invoering, herallocatie en tarieven/prestaties opgesteld. Een technische toelichting maakt deel uit van de beleidsregels. Daarnaast is er een algemene circulaire waarin de invoering van de zorgzwaartebekostiging op hoofdlijnen wordt toegelicht.


Nieuw vanaf 2009: de A.Vogel zorgverzekering

Per 1 januari 2009 bieden A.Vogel en OHRA Zorgverzekeringen N.V. samen een nieuwe verzekering aan: de A.Vogel zorgverzekering. Dit is een collectieve OHRA zorgverzekering die iedere Nederlander die zich aansluit 6% collectiviteitkorting biedt. En dat voordeel geldt zowel voor de OHRA Zorgverzekering als al haar aanvullende zorgverzekeringen. Goed om te weten is bovendien dat iedereen geaccepteerd wordt voor de verzekeringen, ongeacht de medische achtergrond (uitgezonderd aanvullende tandartsverzekeringen).

Uitgebreide vergoeding homeopathie
Naast de directe korting van 6% biedt de A.Vogel zorgverzekering mťťr voordelen. De aanvullende pakketten die de verzekerde kiest, kennen namelijk een brede dekking voor alternatieve geneeswijzen. Alle op recept verkregen, geregistreerde en door een apotheek geleverde homeopathische geneesmiddelen worden vergoed. Het meest uitgebreide pakket geeft zelfs recht op 1000 euro vergoeding aan homeopathische producten (het merk van het product maakt daarbij niet uit) en behandelingen tezamen. OHRA en A.Vogel vinden dit een belangrijk voordeel om over te communiceren, aangezien 75% van de Nederlanders niet weet dat homopathische geneesmiddelen Łberhaupt voor vergoeding in aanmerking kunnen komen.

50 Euro tegoed voor A.Vogel gezondheidsproducten
Welk pakket de verzekerde ook samenstelt, dankzij de collectiviteit van de verzekering profiteert iedere betalende verzekerde jaarlijks bovendien van 50 euro tegoed voor A.Vogel gezondheidsproducten; te besteden in de webshop van A.Vogel. Voorbeeld: bij een gezin met drie betalende verzekerden loopt het totale tegoed op tot maar liefst 150 euro.

Gratis gezondheidsconsults
Daarnaast heeft iedere verzekerde - naast de standaard vergoeding voor natuurgeneeskunde - recht op gratis gezondheidsconsults van een A.Vogel natuurgeneeskundige. Daarvoor kan hij bellen met de A.Vogel Gezondheidslijn op 0800 - 8643546 (gratis). Dan neemt de natuurgeneeskundige uitgebreid de tijd voor hem.

Tijdig op de hoogte?
GeÔnteresseerden die de voorwaarden van de A.Vogel zorgverzekering graag ontvangen zodra deze bekend zijn, kunnen zich nķ alvast aanmelden op www.avogel.nl/ziektekosten. Ze krijgen dan automatisch bericht.

--

Wat ik nooit wist is dat Vogel verbonden is met de Jehova getuigen en oa de wachttoren financiert.

Ron


Greenpeace wijzigt tactiek tegen walvisjacht

Greenpeace start een publiekscampagne om de Japanse overheid onder druk te zetten de walvisjacht te stoppen. In de aanloop naar een rechtszaak tegen twee Japanse actievoerders gaat Greenpeace wereldwijd grote groepen mensen mobiliseren die zich aangeven als medeverdachte. De rechtszaak wordt daarmee een aanklacht tegen de walvisjacht en niet tegen de actievoerders van Greenpeace. Na enkele jaren van actievoeren op zee richt Greenpeace nu de aandacht en middelen op het veranderen van het Japanse beleid. "De Japanse overheid gebruikt deze rechtszaak om de aandacht af te leiden van de walvisjacht", zegt Liesbeth van Tongeren, directeur van Greenpeace. "Al een kwart miljoen mensen heeft de Japanse minister-president opgeroepen om de aanklacht tegen de actievoerders te laten vallen. De Japanse overheid moet niet optreden tegen actievoerders, maar tegen de zinloze en wrede walvisjacht. Wanneer de Japanse overheid politieke gevangenen wil maken van alle mensen die in actie komen tegen deze onzinnige en gruwelijke jacht, moeten ze veel mensen achter tralies zetten."

De twee actievoerders van Greenpeace die eerst een maand vastgehouden zijn en vervolgens sinds mei dit jaar onder huisarrest staan riskeren een buitenproportionele gevangenisstraf van mogelijk tien jaar. Ze zijn gearresteerd na het onthullen van de smokkel van walvisvlees door corrupte bemanningsleden van de walvisvloot. De Greenpeace actievoerders zijn aangeklaagd voor diefstal, hoewel ze zelf naar de politie zijn gegaan met het walvisvlees en de bewijzen van corruptie. De aanklacht tegen de corrupte bemanning werd vrijwel onmiddellijk geseponeerd. De Japanse overheid jaagt op walvissen ondanks een internationaal moratorium op de commerciŽle walvisjacht. De overheid blijft volhouden dat de walvissen gedood worden voor wetenschappelijk onderzoek. Greenpeace wil dat de discussie in Japan gaat over de legitimiteit en noodzaak van de walvisjacht die volgende maand weer van start gaat. Greenpeace gaat ook campagne voeren om landen die de walvisjacht veroordelen in actie te laten komen voor de walvis. Met diplomatieke druk kunnen deze landen dit jaar nog voorkomen dat de Japanse vloot uitvaart. Als eerste stap zouden walvisbeschermende landen het voorbeeld van AustraliŽ moeten volgen door een walvisambassadeur aan te stellen en die naar Japan te sturen.

Vorige week, ver vůůr de start van de jacht, boekte Greenpeace al succes tegen het afslachten van walvissen in de Zuidelijke Oceaan: de Panamese vlag van het bevoorradingsschip van de walvisvloot werd ingetrokken. Japan kan daarom dit schip, de Oriental Bluebird, niet meer inzetten om halverwege de jacht de vloot te bevoorraden en het walvisvlees aan wal te brengen. Dit kan de jacht dit jaar halveren. Andere bevoorradingsschepen zijn er nauwelijks. Jun Hoshikawa, directeur van Greenpeace in Japan: "Tijdens de vele expedities om de walvissen in de Zuidelijke Oceaan te beschermen zijn honderden walvissen gered doordat actievoerders zichzelf tussen de harpoen en de walvis plaatsten. Onze acties hebben het lot van de walvis bovenaan de politieke agenda gezet. De Japanse overheid stopt alleen met het overtreden van internationale afspraken als hier in Tokio verandering plaatsvindt. We hebben de oppositie al flink opgebouwd. De extreme reactie van de autoriteiten om onze actievoerders het zwijgen op te leggen en te dreigen ons kantoor in Japan te sluiten, laat helaas zien dat de Japanse overheid liever een actievoerder de mond snoert dan het probleem van de jacht aanpakt."


Internationaal nieuws


There Is a Connection Between Gluten and Acne That Often Gets Overlooked
Seasonal Affective Disorder May Be Linked to Genetic Mutation, Study Suggests
New research finds markers for esophageal cancer before it develops
New journal shows half-broken gene is enough to cause cancer
Sibling study could lead to better treatments for inherited form of colon cancer
Adult crime linked to childhood anxiety
Smokers see decline in ability to smell, rise in laryngitis, and upper airway issues
Surgical Removal of Small Colon Polyps is Costly and Unnecessary
Anti-VEGF drugs for retinal diseases could have serious side effects, scientists caution
Parasites that live inside cells use loophole to thwart immune system
Consuming small amounts of caffeine when pregnant may affect the growth of an unborn child
HPV virus helps cervical and head and neck cancers resist treatment and grow and spread
Does Watching Sex on Television Predict Teen Pregnancy?
Fibromyalgia can no longer be called the 'invisible' syndrome
New method provides panoramic view of protein-RNA interactions in living cells
Persistent bacterial infection exploits killing machinery of immune cells
Psychodynamic treatment may help depression. Results from a finnish study
Clinicians highlight urgent need for research into the best treatment for medication overuse headaches
Study Finds ADHD Affects Motor Skills of Boys More Than Girls
Lung airway cells activate vitamin D and increase immune response
New evidence for homeopathy
Previously unknown immune cell may help those with Crohn's and colitis
Double standards in health and safety
‘Natural Killer’ immune cells reveal factors for reproductive success
10 reasons why we don’t need GM foods
How GM Animals May Be Entering the Food Chain without Labeling

Details: www.fonteine2.com


Nieuw bewijs voor homeopathie

Two new studies conclude that a review which claimed that homeopathy is just a placebo, published in The Lancet, was seriously flawed. George Lewith, Professor of Health Research at Southampton University comments: 'The review gave no indication of which trials were analysed nor of the various vital assumptions made about the data. This is not usual scientific practice. If we presume that homeopathy works for some conditions but not others, or change the definition of a 'larger trial', the conclusions change. This indicates a fundamental weakness in the conclusions: they are NOT reliable.'

The background to the ongoing debate is as follows:

In August 2005, The Lancet published an editorial entitled 'The End of Homeopathy', prompted by a review comparing clinical trials of homeopathy with trials of conventional medicine. The claim that homeopathic medicines are just placebo was based on 6 clinical trials of conventional medicine and 8 studies of homeopathy but did not reveal the identity of these trials. The review was criticised for its opacity as it gave no indication of which trials were analysed and the various assumptions made about the data.

Sufficient detail to enable a reconstruction was eventually published and two recently published scientific papers based on such a reconstruction challenge the Lancet review, showing that:

* Analysis of all high quality trials of homeopathy yields a positive conclusion.
* The 8 larger higher quality trials of homeopathy were all for different conditions; if homeopathy works for some of these but not others the result changes, implying that it is not placebo.
* The comparison with conventional medicine was meaningless.
* Doubts remain about the opaque, unpublished criteria used in the review, including the definition of 'higher quality'.

The Lancet review, led by Prof Matthias Egger of the Department of Social and Preventive Medicine at the University of Berne, started with 110 matched clinical trials of homeopathy and conventional medicine, reduced these to 'higher quality trials' and then to 8 and 6 respectively 'larger higher quality trials'. Based on these 14 studies the review concluded that there is 'weak evidence for a specific effect of homoeopathic remedies, but strong evidence for specific effects of conventional interventions'.

There are a limited number of homeopathic studies so it is quite possible to interpret these data selectively and unfavourably, which is what appears to have been done in the Lancet paper. If we assume that homeopathy does not work for just one condition (Arnica for post-exercise muscle stiffness), or alter the definition of 'larger trial', the results are positive. The comparison with conventional medicine was meaningless: the original 110 trials were matched, but matching was lost after they were reduced to 8 and 6. But the quality of homeopathic trials was better than conventional trials.

This reconstruction casts serious doubts on the review, showing that it was based on a series of hidden judgments unfavourable to homeopathy. An open assessment of the current evidence suggests that homeopathy is probably effective for a number of conditions including allergies, upper respiratory tract infections and 'flu, but more research is desperately needed.

Prof Egger has declined to comment on these findings.


Audio


Autisme - mercury testing and detoxification protocols

http://labinterpretation.com/audio/by/album/mercury_testing_and_detoxification_protocols

 

Amalgam illness

A wide variety of debilitating and supposedly incurable conditions may actually be due to chronic mercury poisoning. Mercury poisoning can be easily cured if it is recognized. These conditions are seldom cured because mercury poisoning is believed to be rare. It is not. It is quite common. Thus, many people suffer needlessly. Many of today's "mystery syndromes" that physicians don't know how to treat at all - fibromyalgia, chronic fatigue, anorexia, recurrent depression - aren't mystery syndromes. They are just mercury poisoning. Treating them as mercury poisoning cures them, while the usual treatments are seldom effective in the long term. This book gives practical guidance on how to tell if you really have chronic mercury poisoning or some other problem. If mercury poisoning is your problem, the book tells you how to get the mercury out of your body, and how to feel good while you do that.  Sections also explain how the scientific literature shows many people must be getting poisoned by their amalgam fillings, why such a regulatory blunder occurred, and how the debate between "mainstream" and "alternative" medicine makes it more difficult for you to get the medical help you need. Most of the book is devoted to what you can do to treat the symptoms of amalgam illness while you get rid of your mercury. The treatment section gives step by step directions to figure out exactly what mercury is doing to you and how to fix it. You can feel better soon. This book tells you how. Amalgam Illness: Diagnosis and Treatment was written by a research chemist who himself got mercury poisoning from his amalgam dental fillings. He found that there was no suitable educational material for either the patient or the physician. Knowing how much people can suffer from this condition, he wrote this book to help them get well fast.

http://www.noamalgam.com/


Eboek


Dying to get well

http://curezone.com/upload/pdf/Dying_To_Get_Well.pdf


Video


Hungry for Change - Eric Schlosser

Author Eric Schlosser talks about why he's Hungry for Change. Grist.org and TakePart.com caught up with him at Slow Food Nation at a special screening of clips from the upcoming documentary Food, Inc.

www.takepart.com/foodinc


Informatief


Competitieve doelen lokken oneerlijkheid uit

Mensen wisselen de hele dag informatie uit met elkaar. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat die informatie zo eerlijk mogelijk is. Want waarom zou iemand de waarheid verdraaien tijdens een beleefd praatje met de buurman? Toch is dit sterk afhankelijk van iemands persoonlijke doelen, ontdekte Marijn Poortvliet. Mensen met competitieve doelen zijn veel sneller geneigd onjuiste informatie door te spelen, omdat ze de ander zien als iemand die hun kennis en ideeŽn kan misbruiken.

Met een beetje competitie is niets mis. Veel werkgevers stimuleren competitief gedrag zelfs door het geven van bonussen voor extra goede prestaties. Zo weet je tenslotte zeker dat werknemers ťcht hun best doen het maximale uit zichzelf te halen. Toch heeft deze manier van werken volgens het onderzoek van Poortvliet een groot nadeel. "Mensen met zo'n competitiedoel zijn er vooral op gericht om beter te zijn dan anderen. Omdat ze de ander zien als iemand die hun kennis en ideeŽn kan misbruiken zijn ze slecht in het delen van hun informatie. Ze zijn minder eerlijk in de informatie die ze verstrekken. Het is tenslotte niet slim om het beste weg te geven.

Wederkerigheidgedachte

Tegenover deze competitiedoelen staan zelfverbeteringsdoelen. Hierbij zijn mensen meer gericht op het proces. Ze hebben als doel hun huidige prestaties te verbeteren in vergelijking met hun vroegere prestaties. "Over het algemeen zijn mensen met een zelfverbeteringsdoel veel eerlijker", zegt Poortvliet. "Zij investeren juist in anderen vanuit een wederkerigheidgedachte: als ik jou goede informatie geef, kan ik ook goede informatie terugverwachten. In plaats van concurrentie, ontstaat er dus samenwerking met anderen om het eigen doel te kunnen verwezenlijken.

Gebruik informatie

Naast de eerlijkheid waarmee mensen informatie aan elkaar geven, onderzocht Poortvliet ook in hoeverre mensen de informatie van een ander daadwerkelijk gebruiken. Uit eerder onderzoek bleek dat mensen met leerdoelen sterker gemotiveerd zijn wanneer zij taken uitvoeren. Ze willen grondig begrijpen hoe een taak in elkaar zit en verdiepen zich daarvoor diep in de stof. Mensen met een competitiedoel zijn er vooral op uit om aan anderen te laten zien hoe goed ze zijn. Hierdoor zijn ze minder met de taak zelf bezig en investeren ze er ook minder in.

Niet goed in filteren

Toch is het beslist niet zo dat de informatieoverdracht per definitie beter verloopt bij zelfverbeteringsdoelen. Poortvliet: "Mensen met een competitiedoel zijn op zich wel geneigd informatie over te nemen van anderen, maar alleen als ze iemand vertrouwen. Ze zijn heel achterdochtig waardoor ze de gekregen informatie niet klakkeloos aannemen. Mensen met een zelfverbeteringsdoel nemen informatie veel sneller over,
maar zijn daarbij niet goed in filteren. Ze hebben minder goed in de gaten aan welke informatie ze daadwerkelijk iets hebben"

Investeren in relaties

Doordat ze beter kunnen schiften, zijn mensen met een competitiedoel op korte termijn beter af dan mensen met een zelfverbeteringsdoel. Op de lange termijn verwacht Poortvliet echter dat de prestaties in die laatste categorie beter zijn: "Die mensen investeren meer in relaties met anderen. Dat betaalt zich op den duur wel
terug. Daarbij merken mensen het snel genoeg als iemand stelselmatig informatie achterhoudt of oneerlijk is. De kans is groot dat iemand met een competitiedoel daardoor uiteindelijk helemaal geen informatie meer ontvangt van anderen."

--

Gelukkig is er Fonteine.com zodat we kennis van mensen die wel informatie willen delen kunnen doorgeven. Het blijft jammer dat veel complementaire artsen en therapeuten als een kip op de gouden eieren (kennis) blijven zitten en hun kennis niet willen delen met het grote publiek. Is jammer want nu blijven veel mensen vastlopen in de reguliere geneeskunde terwijl er zoveel oplossingen mogelijk zijn. Of het nu orthomoleculair, ayurvedisch, regulier of spiritueel is dat maakt niet uit, kennis hoort public domain te zijn zodat elke arts, specialist en zoekende consument met deze kennis anderen of zichzelf weer kan helpen. Ons helpt ons zullen we maar zeggen.....Wil je de mensheid echt een dienst bewijzen deel dan je kennis en ervaringen zodat deze niet mee het graf ingaat en anderen opnieuw hetzelfde wiel moeten uitvinden.

Ron


Genotype dieet

Het Genotype dieet is een verfijning van het bekende bloedgroepdieet. Frappant is wel dat ik volgens deze theorie een verkenner ben (is ook mijn werk), gevoelig ben voor chemische dampen en geuren (klopt) en ik problemen heb met leverdetoxificatie (klopt ook). Geelwortel zou oa goed voor mij zijn omdat dit de lever en gal helpt. Toevallig ben ik al maanden bezig met Temoe Lawak (Javaanse geelwortel) en kruiden als paardenbloem, mariadistel etc om de lever een handje helpen. Ik reageer ook meteen op sigarettenrook, chemische stoffen (verf etc) en sterke geuren zoals parfums.

Lees verder


Het effect van negatieve ionen op de mens

Wat zijn ionen en waar vindt je ze?
Ionen zijn moleculen, die minstens een elektron hebben verloren of erbij hebben gekregen en zijn of negatief dan wel positief geladen en daarmee gepolariseerd. Relatief veel negatieve ionen worden in de berglucht en zeelucht aangetroffen en in de lucht na een onweersbui ontstaan door UV-straling, bliksem en fijne waterdruppeltjes die met de luchtmoleculen reageren. Ionen streven altijd naar een neutrale stand. Sommige worden direct na het ontstaan geneutraliseerd en andere bestaan langer al naar gelang de omstandigheden. Ionen zijn in staat zich aan aŽrosolen – dat zijn vaste of vloeibare stoffen in gassen – alsook aan stofdeeltjes te binden. Deze worden zwaarder dan de omringde lucht en slaan daardoor neer. Ionen hechten zich ook aan bacteriŽn en ziektekiemen en maken deze door elektrische oplading onschadelijk.

Wat is het effect van ionen op de mens?
Wetenschappers uit de biologie hebben kunnen aantonen dat negatieve zuurstofionen uit onze ademhalingslucht van essentieel belang zijn voor de stofwisseling. Met behulp van zuurstof verbrandt het lichaam voedingsbestanddelen zoals vet, koolhydraten en eiwitten tot kooldioxide en water. Het inademen van geÔoniseerde lucht bevordert de concentratie zuurstof in het bloed, waardoor de afzonderlijke organen beter functioneren en de celstofwisseling verbeterd.

Let wel, zuurstof is alleen biologisch actief, wanneer zij negatief geladen is.

Lees verder


Record


Nieuw bezoekersrecord op fonteine.com

Op 3 november hebben wij de magische grens van 10.000 bezoekers op 1 dag overschreden. We hadden die dag 10.040 unieke bezoekers op onze site. Bijzonder stimulerend en signaal dat steeds meer mensen wakker worden.

Bedankt

Ron


TV


Radar - Vette vis of visoliecapsules?

Tonnen subsidie stopt het ministerie van Landbouw & Visserij in het promoten van vis, omdat het zo goed voor de consument is. Tenminste twee keer per week zou vis op het menu moeten staan. Daarnaast vinden visoliecapsules gretig aftrek. Maar zijn vis en visolie wel zo gezond als beweerd wordt? Hoeveel gif zit er in vis, met welke hoeveelheid vis in je eten overschrijd je de dioxine-norm, wat is de zin en onzin over visolie en wat betekent de huidige visvangst voor de toekomst van de zee? Radar laat wetenschappers, natuurbeschermers, politici en het Voedingscentrum aan het woord. Presentatie: Antoinette Hertsenberg.

Bekijk de uitzending

Alternatief voor vette vis of visolie is er al: algenolie

zie

Lees verder

Maar onze vrienden in Brussel vinden algenolie niet veilig, de grootste lulkoek, dus kunnen we dit alleen via Zwitserland kopen.

Ron


Nieuws


HandhygiŽne in ziekenhuizen goed te verbeteren

Volgens onderzoekers Erasmus MC kan de handhygiŽne van verpleegkundigen en artsen sterk worden verbeterd. Dat handhygiŽne in Nederland slecht wordt nageleefd heeft onder andere te maken met gebrek aan kennis over de richtlijnen voor handhygiŽne en de effectiviteit van handhygiŽne. Onderzoekers van het Erasmus MC hebben voor het eerst onderzocht wat de oorzaken zijn voor slechte handhygiŽne in Nederlandse ziekenhuizen. Deskundigen zijn eensgezind over de aanpak van het probleem. Volgens hen kan de handhygiŽne van verpleegkundigen en artsen sterk worden verbeterd. De onderzoekers bespreken morgen tijdens het symposium 'HandhygiŽne in Nederlandse Ziekenhuizen' de resultaten van hun onderzoek en de mogelijkheden voor de aanpak van het probleem. Dat handhygiŽne in Nederland slecht wordt nageleefd heeft onder andere te maken met gebrek aan kennis over de richtlijnen voor handhygiŽne en de effectiviteit van handhygiŽne. Het naleven van de handhygiŽne blijkt nog geen ingesleten gewoonte en is ook afhankelijk van hoe ernstig de artsen de gevolgen van een infectie voor zichzelf inschatten. Een panel van 61 deskundigen is eensgezind over de aanpak van dit probleem. Reminders in de werkomgeving, het zichtbaar maken van de gevolgen van slechte handhygiŽne, de beschikbaarheid van materialen die het naleven van handhygiŽne vergemakkelijken en het geven van voorlichting of scholing zijn volgens hen effectief en goed implementeerbaar in de praktijk. Zo overleggen de onderzoekers op dit moment met TU Delft over het ontwikkelen van een automatische handalcoholpomp bij het ziekenhuisbed. Ook wordt gedacht over een elektrisch apparaat dat automatisch herinnert aan handhygiŽne bij het naderen of verlaten van een ziekenhuisbed. Een andere belangrijke oorzaak is hoe de directe omgeving omgaat met handhygiŽne. Men spreekt elkaar er niet op aan of degenen die het goede voorbeeld zouden moeten geven doen dit niet. Om dit probleem aan te pakken is volgens de deskundigen een verandering in de sociale cultuur noodzakelijk. Dat zal de moeilijkste verandering zijn om in de praktijk te realiseren. De onderzoekers bestudeerden de chirurgische verpleegafdelingen en intensive cares van 24 ziekenhuizen verspreid over Nederland. Er zijn 4500 momenten geobserveerd waarop volgens de internationale richtlijnen handhygiŽne (wassen van handen met zeep en water of gebruik van handalcohol) zou moeten plaatsvinden. In slechts 19,5% van de gevallen werd handhygiŽne uitgevoerd. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van ZonMW.


Meldactie medicijnen van start

Vandaag starten de regionale Zorgbelangorganisaties en het Meldpunt Consument en de Zorg een meldactie waarbij mensen hun ervaringen kunnen melden met geneesmiddelen. De meldactie is gekoppeld aan de Week van de Chronisch Zieken die loopt van 7 tot en met 13 november aanstaande. Als belangenorganisaties van patiŽnten krijgen de NPCF en regionale Zorgbelangorganisaties regelmatig vragen en klachten van mensen over geneesmiddelen. Waarom krijg ik van mijn zorgverzekeraar geen vergoeding voor mijn medicijn? Hoe komt het dat ik ineens een ander medicijn krijg van mijn apotheek? Wie controleert of ik verschillende medicijnen bij elkaar kan gebruiken? Hoe kan het dat de prijs van mijn medicijn steeds verandert?

De organisaties willen graag een beter beeld krijgen van de knelpunten en roepen iedereen op dit soort ervaringen te melden.

U kunt uw ervaring melden via http://www.consumentendezorg.nl of u kunt klikken in de NPCF-website voor de vragenlijst over de meldactie.

Met deze meldactie willen de organisaties antwoord krijgen op de volgende vragen:

Hoe ervaren met name chronische patiŽnten hun leven met medicijnen
Hoe staat het met informatieverstrekking en voorlichting bij de apotheek, bijsluiters en bijwerkingen
Hoe staat het met de veiligheid van medicijngebruik
Wat weten patiŽnten van medicijnkosten
Welke ervaringen hebben patiŽnten met veranderen van medicijn.


Verdubbeling Eigen Bijdrage treft laagste inkomensgroep

Uit recent onderzoek van SEO en NIVEL, in opdracht van de CG-Raad en de NPCF, naar de opeenstapeling van eigen bijdragen in de zorg, blijkt dat het totaal aan eigen bijdragen in vier jaar tijd is verdubbeld. Opeenstapeling treedt vooral op bij chronisch zieken, mensen met een handicap en ouderen. Dit leidt tot ongewenste inkomenseffecten voor mensen die gemiddeld al een lager inkomen hebben ten opzichte van personen zonder beperkingen. De CG-Raad en de NPCF vragen de betrokken bewindslieden te verkennen hoe de verschillende eigen bijdrageregelingen geÔntegreerd kunnen worden.

Wettelijke eigen bijdragen meer dan verdubbeld
Het onderzoek richt zich op de eigen bijdragen in de AWBZ en Wmo, de eigen bijdragen voor hulpmiddelen in de Zvw maar ook de no-claim/verplicht eigen risico. Dit is wat mensen zelf betalen aan wettelijk verzekerde en geÔndiceerde zorg. Het totaal aan eigen bijdragen is gestegen van 1.748 miljoen in 2004 naar 3.685 miljoen in 2007. De stijging is met name veroorzaakt door de invoering van een no-claim in de Zfw, die later is vervangen door het verplicht eigen risico in de Zvw, en de wettelijke eigen bijdragen in de Wmo.

Hoogste eigen bijdragen voor mensen die in een instelling wonen.
Mensen die in een (verpleeg)instelling wonen, betalen de hoogste eigen bijdrage: zij betalen tussen de 34% en 61% van hun bruto inkomen. Van deze groep betalen de mensen onder de 65 het meest. Mensen met een bijstanduitkering houden alleen zak- en kleedgeld over.

Cumulatie voor chronisch zieken, mensen met een handicap en ouderen
Cumulatie van eigen bijdragen vindt vooral plaats bij mensen die veel gebruik maken van hulpmiddelen uit de Zvw en die thuiszorg uit de Wmo/AWBZ hebben. De verschillende gemeentelijke tarieven voor thuiszorg zijn van grote invloed op de hoogte van de eigen bijdragen. Ook aan mensen die aangewezen zijn op vervoersvoorzieningen en/of dure woningaanpassingen, kan in combinatie met hulpmiddelen uit de Zvw in totaal een hoge wettelijke eigen bijdrage worden gevraagd.

Wat willen wij?
CG-Raad en NPCF willen dat het totaal aan eigen bijdragen wordt bekeken in samenhang met de inkomenssituatie van chronisch zieke mensen. Beide organisaties willen dat de eigen bijdragen in de Zvw, de AWBZ en de Wmo in zijn totaal aan een maximum worden gebonden. Daaronder vallen ook de eigen bijdragen voor hulpmiddelen.


Apotheken ontvingen in 2007 780 miljoen aan bonussen en kortingen

Stijging inkoopvoordelen apotheken 30 procent in 3 jaar tijd

Apotheken en apotheekhoudende huisartsen ontvingen vorig jaar zo'n 780 miljoen euro aan bonussen en kortingen van de farmaceutische industrie. Dit blijkt uit recent onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) naar inkoopvoordelen en praktijkkosten van apotheken. De bonussen en kortingen zijn in drie jaar tijd met 30% gestegen. In 2007 hield een gemiddelde standaardapotheek euro 186.000 aan bonussen en kortingen over naast zijn vaste inkomen.

Apotheken bedingen al jaren forse bonussen en kortingen bij de farmaceutische groothandel voor het afnemen van medicijnen. De totale omzet van een apotheek bestaat hoofdzakelijk uit het tarief dat hij per recept bij de zorgverzekeraar declareert en de inkoopvoordelen die daar bovenop komen. Deze inkomsten moeten de kosten van de praktijk dekken en daarnaast zorgen voor het salaris van de apotheekeigenaar (1). Omdat de totale inkomsten van de apotheek veel hoger zijn dan de som van de kosten en zijn norminkomen, wordt een deel van de bonussen en kortingen teruggehaald via de zogeheten clawbackregeling. Wat overblijft na verrekening van de clawback, is overwinst. Deze bedroeg in 2007 euro 186.000 per apotheek.

Overwinst
Uit het onderzoek dat de NZa de afgelopen maanden deed in opdracht van de minister van VWS, blijkt dat een apotheek in 2007 gemiddeld euro 417.000 (2)(in 2004 311.000) aan inkoopvoordelen ontving en gemiddeld een overwinst behaalde van euro 186.000 (in 2004 103.000) bovenop zijn norminkomen. In 2004 werd euro 311.000 aan inkoopvoordelen ontvangen en bedroeg de gemiddelde overwinst euro 103.000. De verstrekte inkoopvoordelen bedroegen in 2004 zo'n 575 miljoen euro. De stijging van de inkoopvoordelen in de afgelopen jaren wordt veroorzaakt doordat het aantal voorgeschreven recepten met een vijfde is toegenomen. Daarnaast is het kortingspercentage dat door de groothandel aan apotheken is verstrekt gestegen van 16,5% naar 19,9%. Uit berekeningen van de NZa over 2008 en een aantal aannames over de gevolgen van het individueel preferentiebeleid, komt naar voren dat de inkoopvoordelen per apotheker in 2008 naar verwachting met bijna een vierde zullen dalen naar euro 304.000 en de overwinst gemiddeld per apotheek ongeveer euro 128.000 bedraagt.


Oproep


Lever - Gal flush

Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met een gal - lever flush, dus schoonmaken van de galkanalen dmv vruchtensap, olijfolie en bitterzout. Er is een methode van Hulda Clark maar ook van Andreas Moritz. Wie heeft ervaring hiermee?

Email mij even


Internationaal nieuws


Fibromyalgia Can No Longer Be Called the "Invisible" Syndrome

Molecular imaging uncovers evidence that symptoms are related to functional brain abnormalities, according to article in The Journal of Nuclear Medicine

Reston, Va.—Using single photon emission computed tomography (SPECT), researchers in France were able to detect functional abnormalities in certain regions in the brains of patients diagnosed with fibromyalgia, reinforcing the idea that symptoms of the disorder are related to a dysfunction in those parts of the brain where pain is processed. "Fibromyalgia is frequently considered an ‘invisible syndrome' since musculoskeletal imaging is negative," said Eric Guedj, M.D., and lead author of the study. "Past imaging studies of patients with the syndrome, however, have shown above-normal cerebral blood flow (brain perfusion) in some areas of the brain and below-normal in other areas. After performing whole-brain scans on the participants, we used a statistical analysis to study the relationship between functional activity in even the smallest area of the brain and various parameters related to pain, disability and anxiety/depression."

In the study, which was reported in the November issue of The Journal of Nuclear Medicine, 20 women diagnosed with fibromyalgia and 10 healthy women as a control group responded to questionnaires to determine levels of pain, disability, anxiety and depression. SPECT was then performed, and positive and negative correlations were determined. The researchers confirmed that patients with the syndrome exhibited brain perfusion abnormalities in comparison to the healthy subjects. Further, these abnormalities were found to be directly correlated with the severity of the disease. An increase in perfusion (hyperperfusion) was found in that region of the brain known to discriminate pain intensity, and a decrease (hypoperfusion) was found within those areas thought to be involved in emotional responses to pain.

Lees verder


Sibling study could lead to better treatments for inherited form of colon cancer

Researchers at Huntsman Cancer Institute (HCI) believe they may be one step closer to understanding how certain forms of colon cancer develop. In a study using siblings who have been diagnosed with colon cancer, scientists discovered similarities on a region of a particular chromosome, referred to as 7q31. Researchers believe that piece of genetic material may be causing a subset of colon cancers that run in families. "It's those genetic similarities in colon cancer patients that would suggest that region holds a gene that's causing colon cancer," says Deborah Neklason, PhD and lead investigator on the study. Referred to as the Cancer Genetics Network "Sibling Pair Project," Neklason and other researchers analyzed the genetic material of 82 siblings. In addition to the discovery of a potential location of a cancer-causing gene, the research also shows siblings who share this genetic region tend to develop cancer 3.8 years earlier than siblings who do not. The study findings are published in the November 1, 2008 issue of Cancer Research. Scientists already know roughly 30 percent of all colon cancers are a direct result of an inherited gene, but less than five percent of these genes have been identified. "Those cases where the genes have been identified tend to be pretty dramatic," says Neklason. "Colon cancer develops at young ages and the cases are easier to figure out. It's the other 25 percent that's tough. These cases are more like sporadic colon cancer and are much more subtle," she says.  The findings could ultimately lead to a better understanding of the cellular process that results in cancer and its progression. It will likely pave the way for more targeted research that could someday result in a screening test to detect genetic forms of colon cancer.

Lees verder


Spiritueel


Voor lezers die spiritueel zoekende zijn naar nieuwe kennis is deze site bijzonder de moeite waard.

Lees eerst deze pagina:

1. What was the White Light and why did it exist?
2. What was the Soul Construct and why did it exist?
3. What was enlightenment and why did it exist?
4. What are emotions?
5. What are feelings?
6. What are the dimensions?
7. What are Demons?
8. What is 3D?
9. What is existence?
10. What are systems?
11. What is the Living Word?
12. What does it mean to direct Self and what is Self?
13. What is HERE?
14. How was psychics and channels controlled and why?
15. The process of Birthing Self?
16. What are refractions?
17. What does it mean to be a slave to consciousness?
18. What is an interdimensional portal?

http://desteni.co.za/Faq.htm#seven

En ga dan de hele site en het forum ontdekken:

http://desteni.co.za/

Ron


Video


Your GENES & Nutrition

Dr Paul Clayton graduated summa cum laude in Medical Pharmacology from Edinburgh University, prior to obtaining his PhD. He is a Fellow of The Royal Society of Medicine and a former Senior Scientific Advisor to the UK government's Committee on the Safety of Medicines. He has worked with leading doctors and clinical scientists at centres of clinical expertise in the UK and abroad, and trained the pharmacists in Britain' s largest chemist chain in preventative nutrition. Dr Clayton has lectured at the Royal College of General Practitioners. He frequently presents at and chairs international conferences on nutrition and health. His books include Health Defence and After Atkins. Eating more fruit and veg is good for you. More specifically, it reduces the risk of degenerative disease and premature death. This simple fact is supported by so many lines of evidence that it is beyond argument, although pockets of resistance remain among the more Neanderthal doctors. The Palaeolithic diet explored by influential scientists such as Professors Boyd Eaton and Loren Cordain, the Mediterranen diet analysed and tested by leading researchers such as Professors Kim Knoops and Katherine Esposito, and most recently the Victorian diet (as revealed by myself and Dr Judith Rowbotham), are all associated with robust good health; and based on large intakes of fruit and vegetables. Conversely, it is equally clear that our historically low intake of fruit and veg, currently averaging 2.5 portions per day (Health of Britain 08), is one of the main reasons why rates of heart disease and cancer have increased ten-fold since 1880 (Clayton & Rowbotham 08). I should point out here that the UK governments figure of an average 3.7 portions a day is just another example of spin (Family Food 05). Their figure was based on amounts of fruit and veg purchased, all of which was supposedly eaten; although in reality, it is well known that as much as 30% of food is wasted (Hunter 98), including £820 million worth of wasted fruit and veg (Ventour 08).


George Carlin-Natural Disasters

Bekijk video


Homeopaten tegen vaccin baarmoederhalskanker

Vanaf volgend jaar worden alle meisjes van twaalf preventief ingeŽnt tegen baarmoederhalskanker. Homeopaten in Almelo roepen minister Klink nu op daar vanaf te zien

Bekijk video


TV


Verleden van Nederland

De Gouden Eeuw (1600-1700). 'Het is in het belang van de staat, dat er altijd rust en vrede is. En dat de commercie onverhinderd moge worden gedreven.' Johan de Wit. De Gouden Eeuw is de eeuw waarin alles lijkt te lukken. Kunsten en wetenschappen floreren als nooit tevoren. Regenten besturen de steden en zijn tegelijkertijd kooplieden. Die combinatie maakt de jonge Republiek tot een internationale grootmacht. Op de wereldzee wappert de vlag van de VOC. De euforie is groot, maar zal deze lang standhouden? In Amsterdam kun je niet om de rijkdom van de Gouden Eeuw heen. Zo zijn we in de imposante woning van Louis Trip, een zeventiende-eeuwse koopman die door slim te netwerken exorbitant rijk wordt en een grote rol gaat spelen in het bestuur van zijn stad. En overzees, in Manhattan en in Jakarta, laat Charles Groenhuijsen zien waar kooplieden in opdracht van de VOC voet aan wal zetten.

Bekijk de uitzending


Op uw gezondheid

Zorgverzekeraars komen weer met hun polisvoorwaarden voor 2009; wat verandert er voor wie? Stapt u over of niet? Fysiotherapie, wat is het exact en wanneer wordt het vergoed? Verschilt dit ook per zorgverzekeraar? En suiker, waar zit het allemaal in en waarom zijn we er eigenlijk zo dol op?

Bekijk de uitzending


PREMtime

PREMtime is het programma waarin de kwaliteit van onze samenleving getoetst wordt. Prem Radhakishun trekt weer door het land om problemen aan te kaarten en waar mogelijk op te lossen. In deze serie wordt hij daarin bijgestaan door co-presentator Jalal Bouzamour.

Bekijk de uitzending


Nieuws


Terrasverwarmers zonder CE-keurmerk kunnen gevaarlijk zijn

Sinds het rookverbod van 1 juli is de behoefte aan warme buitenterrassen groot. Horeca-ondernemers willen hun rokende klanten behouden en bieden deze groep met de terrasverwarmers een warme plek om te roken. Leveranciers van terrasverwarmers spreken van omzetstijgingen van 50% tot 300%. De risicodeskundigen van Nationale-Nederlanden komen steeds vaker dergelijke verwarmers tegen bij inspecties van horecagelegenheden. Horecaondernemers zijn erg alert op veiligheid. De verzekeraar wijst op de mogelijke risico's van terrasverwarmers. Het is niet zomaar aan te geven welke terrasverwarmers veilig zijn en welke niet. "Er is niet ťťn bepaald merk dat bewezen beter is dan het andere merk", vertelt risicodeskundige Wim de Ruijter van Nationale-Nederlanden. "Belangrijk is dat de terrasverwarmers een CE-keurmerk hebben. Dit houdt in dat ze op veiligheid zijn gecontroleerd en dat er instructies bij worden geleverd." De verwarmers uit de Europese Unie hebben een CE-keurmerk. Aanbieders van terrasverwarmers zien echter steeds meer import op de Nederlandse markt uit minder betrouwbare importkanalen buiten de EU die niet over het keurmerk beschikken. "Zonder CE-keurmerk zijn deze apparaten niet gecontroleerd op veiligheid en kunnen ze dus gevaarlijk zijn." Volgens De Ruijter zijn de vast gemonteerde verwarmingsunits, geplaatst tegen een onbrandbare buitengevel, het meest veilig. "Daarnaast is belangrijk dat er vaste gas- of elektriciteitsleidingen op zitten en er voldoende afstand is van brandbare zaken die zich in of tegen de buitengevel bevinden." Ook moet de terrasverwarming zijn aangelegd door een erkende installateur. "Alle mobiele terrasverwarmers zijn per definitie onveiliger. Zij moeten steeds weer opnieuw worden opgesteld, wat de kans op onveilig gebruik vergroot."


Schadelijke metalen In rode wijn veroorzaken tumoren

Rode wijn beschermt dankzij bestanddelen als flavenoÔden, antioxidanten tegen hartziekten. Nu blijkt dat deze positieve eigenschappen niet opwegen tegen de schadelijke metalen die in vele wijnen zitten. Deze kunnen zelfs kwaadaardige tumoren veroorzaken. Dat schrijft de Sunday Times. De ene wetenschapper na de ander heeft de voorbije jaren bevestigd dat de flavenoÔden, antioxidanten die in rode wijn zitten, een goede bescherming bieden tegen aandoeningen van het hart en de bloedvaten. Maar nu is er slecht nieuws voor de liefhebbers van een glas Bordeaux of Chianti: Brits onderzoek geeft namelijk aan dat die (op zich niet betwiste) voordelen nauwelijks of zelfs helemaal niet opwegen tegen de aanwezigheid van grote hoeveelheden gevaarlijke metalen zoals koper, mangaan en venadium. Onderzoekers van de Kingston universiteit adviseren dan ook om op het etiket van een wijnfles aan te geven hoeveel ionenmetalen erin zitten. Ze pleiten voor nieuwe manieren om die metalen uit hun product weg te halen. Metaalionen zijn atomen die een belangrijke en noodzakelijke rol spelen in de biochemie van het menselijk lichaam maar die in te grote hoeveelheden gevaarlijk kunnen zijn. Ze kunnen dan het oxidatieproces in het lichaam versterken en zelfs een aanzet geven tot de ontwikkeling van kwaadaardige tumoren.

Bron: Medinews.be


Nieuw meetinstrument voor klimaatverandering en luchtverontreiniging

Het kabinet stelt 78 miljoen euro beschikbaar om een instrument te bouwen dat metingen gaat verrichten over de samenstelling van de atmosfeer om zo meer kennis te vergaren over de oorzaak van klimaatverandering en luchtverontreiniging. Dit project maakt onderdeel uit van het Nederlandse ruimtevaartprogramma. Het is de bedoeling dat het meetinstrument in 2014 door ESA zal worden gelanceerd als onderdeel van het Europese programma voor aardobservatie. De ministerraad heeft op voorstel van minister Van der Hoeven van Economische Zaken, minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Eurlings en staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat ingestemd met toezending van een brief over dit onderwerp aan de Tweede Kamer. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft samen met wetenschappelijke instellingen al eerder twee succesvolle instrumenten (OMI en SCIAMANCHY) gebouwd die de ontwikkelingen in de atmosfeer kunnen volgen en interpreteren. Nu komt daar een derde instrument (TROPOMI) bij dat voor continuÔteit van de metingen zorgt. De kosten zijn geraamd op 133 miljoen euro waarvan het kabinet 78 miljoen voor haar rekening neemt. Het resterende deel moet komen van de internationale partners die aan dit programma willen meedoen. Met TROPOMI wordt het inzicht in klimaatverandering en luchtverontreiniging vergroot, wat uitstekend past binnen de beleidsprioriteiten van dit kabinet. Daarmee draagt het programma bij aan de ambities uit het coalitieakkoord: een klimaatbestendige inrichting van Nederland, kennis over klimaat, kennis over (complexe) systemen op het gebied van klimaatverandering en het versterken van het atmosfeer- en klimaatonderzoek in Nederland.


Nuttig


Alternatieve kanker methodes

Did you know there are natural or alternative cancer treatments that can provide a 97% true cure rate on recently diagnosed cancer patients, and can even achieve a greater than 60% true cure rate on cancer patients given up on by orthodox medicine?

Lees verder


The Theory of Cancer

About one and a half years into my alternative cancer research I had already run into several instances where I heard about microbes being found inside of cancer cells. During this time I just shrugged it off. It was not that I didn't believe it, but I couldn't determine whether such microbes were a cause of cancer or just an opportunistic parasite inside a weakened cell. Finally, the evidence started to mount, and I started looking deeper and deeper into the issue. While reading the book Sick and Tired?, by Robert O. Young, PhD, and by looking at several other books, all of the pieces of the puzzle were finally put in place. It was perfectly clear that "cancer microbes" were getting into normal cells and their presence was turning the normal cells into anaerobic cells (an anaerobic cell does not burn oxygen like a normal cell, rather it ferments glucose to get energy). The definition of an anaerobic cell is a "cancer cell." A Nobel Prize was given in 1931 (Otto Heinrich Warburg) for the discovery that a cancer cell is anaerobic. I have seen several different descriptions of this cancer microbe in the cancer cell. Some people called it a virus, some a fungus, one called it a mould, others called it an acid-fast bacteria (which mutated into a fungus) and one called it an amoeba (e.g. trichomonad). Which of these is correct? Probably all of them. I should note that this variety is an indication of independent research and that everyone was not just copying an original source. In fact, there were numerous independent sources of this information, some dating back more than several decades (e.g. Dr. Royal Rife in the 1930s)!! But the issue gets deeper than that. Inside each cell are mitochondria. These mitochondria are where the energy of the cell is created, in the form of a molecule called ATP. The chemical process by which ATP are made start with what is called "The Krebs Cycle" or the "Citric Acid Cycle." This cycle of chemical reactions leads to the creation of ATP.

Lees verder

Tip: Jeannet Appel


Open dag


Internationale Open dag Organicseeds.nl

05 nov 2008 / NAK, Tollebeek

Open dag Organicseeds.nl, waarvoor biologische boeren en organisaties en bedrijven worden uitgenodigd. Er zullen dan rassen van verschillende gewassen van de biologische teelt worden gepresenteerd door vooraanstaande Nederlandse kweek- en handelsbedrijven.

Programma:
13.30 u. bezichtiging biologisch zaad, plant- en pootgoed

Workshop
14.00 u. Welkom door Ing. A. Buizer, Projectmanager organicseeds.nl

14.10 u. Ir. G. Heselmans, C. Meyer BV
De veredeling van aardappelen voor de biologische markt

14.30 u. Ir. J. Vergroesen, Agrico / Bioselect
Hoe de Nederlandse kweek- en handelsbedrijven inspelen op de groeiende internationale vraag naar biologische aardappelen

14.50 u. Pauze (met koffie en thee)

15.10 u. Ir. M. Vrensen, Vitalis Biologische Zaden
Biologische groentezaden gericht op de Europese biologische markt

15.30 u. Ing. M. Vandewall, Fleuren BV
Nederland als kweektuin voor biologische vruchtbomen in Europa

15.50 u. Forum discussie

16.15. u. bezichtiging biologisch zaad, plant- en pootgoed

18.00 uur Einde open dag

De toegang is gratis.

Lees verder


TV


Overleven in NL: RAUW

Tom is de eerste en enige jongen in Nederland die rauw eet. Rauw is een dieet uit Amerika dat voorschrijft dat eten niet wordt gebakken, gekookt of verhit. Tom eet dus geen brood, pasta of rijst. Verder neemt hij geen vlees, vis, eieren of kaas of melk. Tom leeft al 5 jaar van fruit, groenten, noten en zaden. Zijn moeder zegt dat mensen miljoenen jaren geleden ook rauw aten. Tom is tien jaar en woont in Amsterdam, een stad waar je overal al het mogelijke eten kunt krijgen. Hij klaagt niet. Wat eet hij eigenlijk wel?

Tip: Gerrit de Jong


Ik heb deze documentaire al eens eerder genoemd. Voor mij is 100% raw food ook te extreem. Ik kies zelf liever voor een middenweg omdat ik merk dat ik zeker in de winter warme voeding nodig heb, eet ik alleen rauwkost of fruit dan krijg ik het door en door koud en ook darmen zijn minder blij. Er zijn mensen die medelijden met Tom hebben. Maar aan de andere kant hoeveel ouders voeden hun kinderen iedere dag weer de grootste rommel uit de supermarkt terwijl ze weten dat dit ongezond is. Ik kan niet zeggen dat Tom er ongezond uitziet maar misschien is een toevoeging van een deel verwarmd eten toch een optie, zeker in de winter. Perfectionisme geeft namelijk weer stress en stress is ook weer ongezond.

Ron


Oproep


Oproep: Kinderen en drinken

Gezonder koken, eten, snoepen en drinken is natuurlijk geweldig leuk en gezond om te doen, maar toch kost het vaak een paar extra centen, zeker als je met kids te maken hebt. Met 3 kids (en aanhangende vriendjes) drinken bijvoorbeeld veelal limonade en dat tikt echt aardig door. De siropen die ze tot nu toe het lekkerst vinden zijn die van Voelker en Terschellinger, al snel 5,- tot 5,50 euro per 500cc, dus bij 1:7 zo'n drie maal duurder dan de duurste siroop uit de supermarkt. En dan nog zit je met limonade met veel suiker uiteraard, het blijft limonade) gelukkig geen andere toxische stoffen, in tegendeel, supergezond en
lekker!).

Mijn vraag aan de lezers is dus, wat drinken de kids allemaal voor lekker gezonds ?

Dank!

Rob Greuter


Nieuws en informatie


Bevolking Flevoland: Ziekenhuizen moeten blijven

Ruim 180 bezorgde inwoners van Lelystad en medewerkers van de IJsselmeerziekenhuizen waren vrijdagavond aanwezig bij een door de SP georganiseerde actiebijeenkomst. Agnes Kant: “De toekomst van de ziekenhuizen in Flevoland gaat mensen zeer aan het hart. Ze willen een volwaardig ziekenhuis, dichtbij en publiek. Het is ook niet uit te leggen dat banken met miljarden worden geholpen, maar dat een ziekenhuis dat door mismanagement in de problemen is gekomen, buiten de schuld van het personeel, buiten de schuld van de patiŽnten en buiten de schuld van de inwoners van Flevoland, aan zijn lot wordt overgelaten.”

Lees verder


Farmaceut wil rapport adhd-pil geheimhouden

Farmaceut Eli Lilly doet er alles aan om te voorkomen dat een Engelse overzichtsstudie naar bijwerkingen van het adhd-medicijn Strattera volledig in de openbaarheid komt. Uit delen van het rapport die al wel openbaar zijn, blijkt dat gebruikers van de Strattera-pil een verhoogd risico lopen op suÔcidaal gedrag, hart- en leverklachten. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) was door de rechter gedwongen het uit 2005 stammende rapport vrij te geven. Scientology-organisatie NCRM had dit via de Wet openbaarheid bestuur (WOB) geŽist. Het CBG zou hier eerst tegen in beroep gaan, maar zag daar onlangs vanaf. Nu wil Eli Lilly via de rechter voorkomen dat het CBG het hele rapport vrijgeeft.

Lees verder


Waarom laten wij ons toch zo belazeren ?

De overheid is er voor de burgers en staat derhalve ten dienste van ons allen. De overheid doet dus braaf wat de meerderheid wenst. Niet dus. Zolang wij alles maar braaf en gewillig blijven slikken zal de Tweede Kamer en de Regering zich blijven gedragen als een stelletje lamme en laffe egoÔsten. De helft van uw inkomen gaat naar de staat en wordt onder andere goeddeels verbrast aan peperdure onzinnige projecten. Van de resterende helft van UW inkomen koopt u zich helemaal scheel, weer 19% naar de staatsruif. De slimmeriken onder ons kunnen wellicht nog wat sparen, maar doe dat niet te succesvol want de grote graaier staat dan alweer klaar met haar hebberige klauwen. Tenslotte ga je de pijp uit en mag je de doodsbelasting nog even afrekenen, een ongehoorde hoeveelheid van je bezittingen alweer naar de staat. Je begrafenis mag je zelf betalen, inclusief 19% BTW. Pure lijkenpikkerei. En dat willen wij DUS HELEMAAL NIET, maar het gaat maar door.

Minister Klinkklare onzin drukt tegen metershoge stapels (zeer) kritische rapporten in, het HPV vaccin gewoon door. De Tweede kamer slikt alles voor zoete koek, de ouders steken graag de koppen nog dieper in het zand. En dat willen wij DUS HELEMAAL NIET, maar het gaat maar door.

De overheid blijft ons bikkelhard voorliegen over de effectiviteit van de reguliere zorg, de kwaliteit van ons voedsel, de enorme hoeveelheden zeer toxische stoffen die steeds massaler worden binnengewerkt en zo kan ik nog wel 30 A4-tjes doorgaan. Ondertussen wordt ons langzaam maar zeker het recht ontnomen om hiertegen juridisch in het geweer te komen. Ik begin onderhand te geloven in de Nieuwe Wereldorde. En dat willen wij DUS HELEMAAL NIET, maar het gaat maar door. Zijn wij soms zelf verworden tot volgzame lemmings, achter elkaar de afgrond in ?

Mensen, het is de allerhoogste tijd dat wij ons land weer terug claimen. Wordt wakker!

Rob Greuter


Klink wil niet luisteren, inenten gaat gewoon door !

Minister Klink (Volksgezondheid, CDA) blijft hij bij zijn besluit dat alle meisjes van twaalf jaar vanaf volgend jaar september preventief ingeŽnt kunnen worden tegen baarmoederhalskanker. Hij zei gisteren dat hij geen reden ziet te twijfelen aan de onafhankelijkheid van de adviezen van de Gezondheidsraad.

Lees verder

 

Met alle verontrustende informatie die voorhanden is zal Klink later nooit kunnen zeggen "Ich habe es nicht gewusst". Maar eens kijken hoeveel slachtoffers hier gaan vallen......En dan moet je ook weten dat dezelfde raad ervoor zorgt dat de Chia zaden die veel omega 3 vetten bevatten hier niet op de markt mogen komen. Maar een vaccin met veel bijwerkingen is geen probleem voor het old boys farma netwerk.

Ron


Behandel Kanker met FlavonoÔden!

Quercetine is ťťn van de sterkste van alle flavonoÔden als het gaat om zijn werking tegen kanker. Het is ťťn van de meest potentste flavonoÔden gebleken. Er is echter ťťn probleem. Quercetine lost niet goed op in water. Daar is een oplossing voor. Vitamine C verhelpt dit probleem.

Lees verder


Jacques Piccard (86) is zaterdag overleden

De Zwitserse diepzeeonderzoeker Jacques Piccard (86) is zaterdag overleden. Dat heeft Solar Impulse, een zonne-energieproject van Piccards zoon, bekendgemaakt. In 1960 slaagden Piccard en de Amerikaan Don Walsh er als eersten in het diepste punt van de aarde te bereiken. Met de bathyscaaf (diepzeeduikboot) TriŽste doken zij naar de bodem van de Marianentrog in de Grote Oceaan, tien kilometer onder de zeespiegel.

Lees verder

Rob M.M. Greuter


Muziek


Naast humor is ook muziek erg goed voor je gezondheid en humeur!

Recentelijk zijn er twee prachtalbums released die in geen enkele collectie mag ontbreken.

1) 4:13 Dream, The Cure

2) Monk Vol.1, Michiel Borstlap en consorten (opgenomen bij Monk addict Cor Boonstra thuis)

Vooruit, doe aangenaam Jazz 2008 voor 6,99 euro er ook maar bij dan. Incredible van Ilse DeLange is aardig, met enkele uitschieters, ik had hogere verwachtingen eerlijk gezegd.

Veel luisterplezier!

Rob Greuter


Internationaal


Orgasmic Birth

What would happen if women were taught to enjoy birth rather than endure it? In answering that question, Orgasmic Birth poses the ultimate challenge to our cultural myths. Filmmaker Debra Pascali-Bonaro reveals a revolutionary approach to birth that is statistically safer and healthier for both mother and child than the birthing and delivery methods that are standard in many parts of the world today. The viewer becomes an intimate part of the birth stories of 11 women who said YES to this journey. Each is shown laboring undisturbed in a free, sensuous, joyous moment.

http://www.orgasmicbirth.com

Tip: Sabine


There Is a Connection Between Gluten and Acne That Often Gets Overlooked

Does it feel like nothing helps with your acne? You eat healthy, you live healthy and you've tried everything, but nothing helps. Your acne just won't budge. You may suffer from gluten sensitivity and it may prevent you from curing acne. Gluten sensitivity is one of those hidden and hard to detect causes behind many health problems. And something you might not think of in a million years. It also happens to be the reason many acne victims struggle to get clear skin.

http://www.naturalnews.com/024669.html


Overig nieuws

First evidence that prenatal exposure to famine may lead to persistent epigenetic changes
MYH9 gene variations help explain high rate of kidney disease in African-Americans
Stem cell therapies for heart disease – one step closer
'New' estrogen receptor found to be key player in tamoxifen resistance
Severe Gestational Hypertension May Protect Against Testicular Cancer
Human diet gives deadly bacteria a target
Interferon could be a key to preventing or treating multiple sclerosis
New MU Study Indicates that Exercise Prevents Fatty Liver Disease
Men are better at detecting infidelities
The Upside to Allergies - Cancer Prevention
Our Cheatin’ Brain - The Brain’s Clever Way of Showing Us the World as a Whole
New drug target in obesity - Fat cells make lots of melanin
Researchers find new chemical key that could unlock hundreds of new antibiotics
If the diabetes has a direct carcinogenetic effect?
Ultrasound shown to exert remote control of brain circuits
UT Houston Researchers Find Aggressive Phototherapy Can Improve Neurodevelopmental Outcomes
Metal hazard from table wines
NJIT Professor Finds Engineering Technique to Identify Disease-Causing Genes
Syracuse University researchers discover new way to attack some forms of leukemia
Researchers Apply Systems Biology and Glycomics to Study Human Inflammatory Diseases
Key Mechanism Behind Cancer Spread Is Explained
Frequent urination protects against bladder cancer
New tumor inhibitor for treatment of hereditary breast cancer shows promising results in mouse model
High blood pressure is related to depression in elderly subjects
Office workers given the blue light to help alertness
Project investigating Himalayan oregano as MRSA antibacterial agent wins SEED award
Anti-Inflammatory Medications May Become a Treatment for Schizophrenia
Can your doctor correctly read a critical heart test?
Simple chemical procedure augments therapeutic potential of stem cells
While prevalent, sexual problems in women not always associated with distress
Oral rinses used for tracking HPV-positive head and neck cancers holds promise for cancer screening
Gene scan of Alzheimer’s families identifies four new suspect genes
Gaining too much weight during pregnancy nearly doubles risk of having a heavy baby
Type-1 diabetes not so much bad genes as good genes behaving badly, Stanford research shows
Friend or foe? How the body's clot-busting system speeds up atherosclerosis
Weight does not affect women's sexual behavior
Optimal Dose of Vitamin E Maximizes Benefits, Minimizes Risk
UC Davis researchers discover a key to aggressive breast cancer
Stem cell therapies for heart disease -- 1 step closer
Corn researchers discover novel gene shut-off mechanisms
Food Allergies - Overestimated and Underestimated
Antioxidants reduce the toxic effects of lead

Details: www.fonteine2.com


Nuttig


Allergieklachten, snel verkouden, keelontsteking ?

Waar geen enkele huisarts je bij holte- en keelproblemen op wijst is het bestaan van de Neti-pot. Met lauw water en een beetje zout zorg je voor schone holtes en spoel je alle rommel eruit voordat de schimmels, bacteriŽn en virussen kunnen toeslaan. Doe dit preventief en voorkom de typische winterproblemen die gaan spelen bij droge lucht in huis en op je werk. Nog beter in combinatie met de netipot is te zorgen voor een koude condens luchtbevochtiger zodat je slijmvliezen niet zo snel uitdrogen en de rommel ook beter kunnen opruimen. Anders kreeg je weer ophoping van afvalstoffen en zo sneller kans op problemen in je holtes. Geen dure allergie middelen of neusspray's maar een Yoga geheim dat al eeuwen oud is.

Ron


Oproep


Petitie voor ME patienten, familie en vrienden

Een Belgisch initiatief is een petitie tegen de bestaande ME/CVS centra waar vrijwel uitsluitend CGT/GET gegeven wordt. Men is voor biomedische input, maar dat is allemaal op onderstaande site te lezen.
Ook Nederlanders zijn welkom om te tekenen, ik denk hard nodig, aangezien de situatie in Nederland niet stabiliseert maar verslechtert. Er zijn geen artsen met voldoende ME kennis, CGT is in veel gevallen verplicht alvorens een uitkering of een WMO voorziening te kunnen krijgen met veel risico's, velen krijgen geen uitkering of hulp. Dit alles door het bestaan en in stand houden van de illusie dat CGT de oplossing is en het uitblijven van echte kennis en toepassing. Zend de link s.v.p zoveel mogelijk door, opdat er ook hier mensen kunnen tekenen en er mogelijk iets verbetert. Immers de situatie in beide Lage landen heeft dezelfde historie. ME/CVS is psychisch en men poogt het zo te houden. Overigens deze petitie wordt in Belgie aangeboden aan de minister. Ook zal er een protest optocht zijn.

http://www.ipetitions.com/petition/CVScentra/


Nuttige informatie


Leverspaar dieet

De lever is het grootste orgaan in het lichaam en heeft verschillende belangrijke taken in het spijsverteringsproces. Het bloed gaat vanuit de darmen (met opgenomen voedingsstoffen) direct naar de lever. De vetoplosbare vitaminen (A,D,E en K) en vitamine B12 worden opgenomen in de lever voor verdere verwerking. Schadelijke stoffen worden geabsorbeerd waarna de lever ze onschadelijk maakt en uitscheidt.  De lever moet tegenwoordig grote hoeveelheid gifstoffen ontgiften - denk aan roken en alcohol maar ook aan conserveringsmiddelen, geur, kleur en smaakstoffen, bestrijdingsmiddelen, medicijnen enz. Heel begrijpelijk dat de lever overuren moet maken en overbelast raakt. Het werk blijft liggen waardoor gifstoffen gaan circuleren in het lichaam. Als gevolg hiervan kunnen veel vage klachten ontstaan.

Vermijd belastende stoffen (roken, alcohol, koffie, suiker, cacao, gefrituurde en gebakken producten, verzadigde vetten, witmeel producten). Zorg voor voldoende frisse lucht en goede voeding. Kijk, als je veel of vaak medicijnen gebruikt naar eventuele alternatieven. Een bezoek aan de huisarts om je medicijngebruik eens door te lichten kan ook zeker geen kwaad. Wellicht zitten er een aantal middelen bij die sowieso weggelaten kunnen worden.

Lees verder


Uitspraken


Watch your words: they become your thoughts.
Watch your thoughts: they become your actions.
Watch your actions: they become your habits.
Watch your habits: they become your destiny.

Frank Outlaw


Radio


Gardasil

Waarom je dochter het Gardasil vaccin niet moet gebruiken.... - Pam Popper, M.D. (podcast - 14 minuten)

Luister naar de uitzending

Bezoek site

nog een video van haar...

Dr. Popper loves addressing women's health issues since women not only are responsible for their own health, but often control diet and health issues for children and families. Her talk includes information about weight loss, osteoporosis, breast health, hormone replacement and how to reverse aging. This is a 10-minute excerpt from Dr. Popper's presentation at the Healthy Lifestyle Expo 2007. To get a DVD with the full talk as well as the talks of 11 other fascinating experts, see: https://secure.vegsource.com/catalog/


Muziek


Helena Hellwig & Andrea Bocelli - L'Abitudine

Luister naar de muziek


Andrea Bocelli & Zucchero - Miserere

Luister naar de muziek


Video


Chocolate, Cheese, Meat, and Sugar -- Physically Addictive Foods

Neal Barnard MD discusses the science behind food additions. Willpower is not to blame: chocolate, cheese, meat, and sugar release opiate-like substances. Dr. Barnard also discusses how industry, aided by government, exploits these natural cravings, pushing us to eat more and more unhealthy foods. A plant-based (vegan) diet is the solution to avoid many of these problems. Neal Barnard is the founder of the Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM).


George Carlin - Modern Man

George over de moderne man....... erg grappig

Bekijk video

Leo Bakker


Oliver Woods from RAM new political blood

Oliver woods from RAM speaks to the crowds of the great health debate and with me afterwards.

Bekijk video


Inflammatory Breast Cancer

This is a news clip I got in my email. I'd never heard of this, and as they mention in the clip, it's not commonly known amongst women. It's always good to have information like this, so we can better protect ourselves.

Bekijk video


Internationaal nieuws


Studie toont aan dat vitamine D levensverlengend is

Volgens een nieuwe studie door onderzoekers van de Universiteit van Graz in Oostenrijk leven mensen met hogere vitamine D niveaus langer dan mensen met lagere vitamine D niveaus. Met name mensen in gebieden met weinig zonlicht tijdens de winter krijgen te weinig zon en zo dus lage vitamine D niveaus. Mensen met een donkere huid hebben zelfs twee zoveel zon nodig om voldoende vitamine D aan te maken.

http://www.naturalnews.com/024637.html

Marjan


Risico's Intensive care voor premature babies

Sommige intensive care behandelingen voor de kleinste premature babies zouden wel een te zwaar kunnen zijn aldus twee recentelijk gepubliceerde studies. In sommige gevallen stijgt de overlijdingskans licht
en kan permanente hersenschade veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn de behandeling met insuline en vroege behandeling met licht therapie om het niveau van bilirubine te verhogen (geelzucht behandeling).

Lees verder

Rob Greuter


Forse lichaamsbeweging beschermd tegen borstkanker

Het regelmatig en stevig bewegen "van vloeren boenen tot hardlopen"- kan de kans op ontwikkeling van borstkanker tot 30% reduceren. Dit is de conclusie van een onderzoek waarin 30.000 vrouwen
voorbij de menopauze zijn betrokken.

Lees verder

Rob Greuter


Chinees melamine schandaal breidt zich verder uit

De toxische stof melamine die voor veel problemen heeft gezorgd (babymelk) bij duizenden kinderen in  China blijkt nu ook systematisch te zijn toegevoegd aan diervoeding. Al eerder werden 50 miljoen blikjes diervoeding voor honden en katten van de Amerikaanse markt gehaald. Verder is de melamine opgedoken in eieren. Men gebruikt het melamine om het eiwitgehalte te manipuleren.

Lees verder

 

China heeft blijkbaar niet alleen lak aan de mensenrechten......Na de Olympische Spelen krijgen we nu mischien de Toxische Spelen? Ben benieuwd hoeveel euthanasie voeding in Europa haar weg heeft gevonden. "Sambal bij" wordt nu misschien "melamine bij"......

Ron


Oproep


Open brief voor het opwekken van schone en hernieuwbare energie

Gericht aan

* De regering: de premier, de ministers van economische zaken en milieu
* De leden van het parlement
* De directies en bestuurders van energiebedrijven

Duurzame energie is van en voor ons allemaal. In de uitzendingen van Tegenlicht van 20 en 27 oktober werd andermaal helder uiteen gezet welke kansen er liggen voor onze economie en voor onze samenleving als iedereen zich kan inzetten voor het opwekken van schone en hernieuwbare energie. Landen om ons heen hebben inmiddels aangetoond dat een decentrale aanpak werkt en een duurzaam inkomen verschaft aan honderdduizenden mensen en (nieuwe, innovatieve maar ook bestaande) bedrijven.

Lees verder

Marjan


Leesvoer


Leo Bakker


[ Klik hier voor het nieuws van vandaag ]

 

chlorella en spirulina betaalbaar kopen


 

 

Themas
Naar het hoofdmenu

Online Bioscoop
Online TV programma's

8 voedingsleugens
Acne
Acupunctuur
Acrylamide
Adhd
Aging - ouder worden
Afslanken & dieet
Afvallen
Afvallen 2
Alcohol en baby
Alcohol - serialkiller
Allergie
Als
Aluminium
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Amandelen knippen
Angina Pectoris
Anti Bakker Dieet
Antibiotica

Antikanker dieet
Antikwak terreur
Antikwakvereniging
Anti-oxydanten
Anuskramp
AOW drama 2015
Aromatherapie boek
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astaxanthine
Astma
Autisme
Autisme en BMR
Atkins dieet
Ayurveda
B12 tekort
B17 en kanker
Bakken & braden
Banaan
Baarmoederhalskanker
Baarmoederhals Vaccin
Baby & Zwangerschap
Babyzwemmen
Baclofenpomp
Basisregels voeding
Benzyl alcohol
Becel pro activ
Bekkeninstabiliteit
Bessen en kanker
Betaalbaar biologisch
Betacaroteen
Betekenis van ziekte
Beter slapen

Big pharma
Bijholteontsteking
Bijwerkingen melden
Bio-fotonen therapie
Biologische voeding
Biomateriaal + kanker
Bisphenol A
Blaasontsteking
Bloedgroep & voeding
Bloedtest 1
Bloedtest 2
Bloedtest 3
Boeken gezondheid
Boekpassages
Boerderijwinkels
Body Stress Release
Books 2 read
Borstimplantaten (silic)

Borstkanker
Borstvoeding
Brandend maagzuur
Brandwonden
Broccoli
Bronwater top25
Brood nadelen
Budwig papje
CaffeÔnevrije koffie
Candida
Candida dieet
Carob = chocolade ?
Cellulaire gezondheid
Cellulaire immunotherapie
ChemicaliŽn
ChemicaliŽn in voeding
Chemotherapie
Chips
Chocolade
Chocolade (puur)
Cholesterol
Cholesterol mythe
Cholesterol en overgang
Chlorella
CLA
Co-enzym Q10
Codex Alimentarius
Coeliakie
Cola
Cold Fx
Combinaties
Consumeren
Corus luchtvervuiling

Crohn
Colloidaal zilver
Columbus ei
Constipatie
Cosmetica
Cranio Sacraal
Crestor waarschuwing
Cynatine FLX
Daglichtlampen
Darmflora analyse
Darmkanker
Darmklachten
Darmreiniging
Darmvervuiling
Darm & diabetes
Darmen
David Wolfe
DCA tegen kanker
De lekkende vetcel
Deodorant
De Pil en kanker
Depressie
De calcium paradox
De China Studie

De ziekte ME
Diabetes
Diabetes/buikvet dieet
Diepvriesgroente
Dierenleed
Dierlijke eiwitten
Doodmoe ?
Dotteren
Dr Ryke Geerd Hamer
Duchenne spierdystrofie
Dyspraxie
Eczeem
Edelstenen
Eed van Hippocrates
Ei - codering
Ei hoort er wel bij
Eiwit (overdosis)
Eierstokkanker
Elektroallergie
Em-X
Emigreren ?
Emotie & gezondheid
Energetische Geneesk
Energie reep
Enzymen
E211
E621 - Vetsin
E nummers
EU dictatuur
EU info
EU ziekenfondskaart
Even bij stilstaan
Farmacie
Fastfood
Fatale vetten
Fijnstof
Foliumzuur (Vit B9)
Formaldehyde
Fouten van huisartsen
Fluor
Fluor & tandpasta
Framboos
Frituren
Fructose
Fructose intolerantie
Fructosestroop
Fybromyalgie
Fytinezuur
Galstenen
Gamma-linoleenzuur
Ganzenlever
Gardasil Vaccin
Gebit
Gebit en voeding
Gebitsproblemen
Gebitsontstekingen
GLA deel 2
Gedragsprobleem
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Geitenmelk
Genotrim
Gentech voedsel
Germanium
Gezond ťn lekker
Gezonde salades
Gezichtsmaskers
Gezond afslanken
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde dieet tips
Gezonde recepten
Gezonde vakanties
Gezonde vetten
Gezondheid huisdieren
Ghee - geklaarde boter
Ghreline
Giftige kronen/bruggen
Global warming ?
Glucosamine
Glutenallergie test
Gluten & diabetes
Gluten intolerantie
Gluten/lectines & darm
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Goji bessen
Grapefruit
Gratis energie
Gratis videos
Gratis boeken
Groeihormoon IGF-1
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Griep vaccins
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hard werken
Hart
Hartstilstand & sport
Hayberrie
Heksenjacht 2008
Heksenjacht - vervolg
Hekserij
Hoge bloeddruk
Honing
Hoodia cactus
Hoofdluis
Hooggevoeligheid
Hoogspanningsmasten
Hooikoorts
Huidproblemen
Huisarts tips
IJzerstapeling
IJzertekort
Ik ben zo moe
Immuun & vermoeidheid
Industrie geheimen
Industrie junkies
Industrie top 15
Inkoopgids
Jaap's column
Kaakontstekingen
Kanker
Kanker = Candida ?
Kanker en suiker
Kankerwerend voedsel
Kava Kava
Keelontsteking
Keerzijde vd FDA

Kefir
Keuringsdienst TV
Kiemgroenten
Klysma
Koffiemelkpoeder
Koffievervangers
Koffie & caffeÔne
Kokosolie
Koolhydraten
Komboecha
Koper

Kruiden & operaties
Kruiden handboek
Kruidenthee
Kunstm. zoetstof
Kwakzalverij
Kwik in amalgaam
Lactose intolerantie
Langer leven
Laserprinters
Latex allergie
Laurinezuur
LDL oxidatie
Leesvoer
Lekkende darm
Lekker eten syndroom
Letselschade

Levend voedsel 1
Levend voedsel 2
Lever
Lever en darmen
Levertraan
Lichaamsverzorging
Licht en gezondheid
Lichttherapie
Light produkten ?
Lijnzaadolie
Looizuur
Lowcarb Dieet
Low Int. Laser Therapy
LuteÔne

Lyme
Lyme epidemie
Maagkanker
Maagzuur(remmers)
Made in (toxic) China
Magneetveld th.
Maca
Maculadegeneratie
Magnetron
Magnesium tekort
Manuele therapie E.S.
Maretak en kanker

Margarine
Massage

McDonald
MCS
Medische missers
Medische privacy
Medische toppers
Melk sprookje
Melk en tarwe
Mens = wateraap?

ME (CVS)
ME en CGT
Mentale gezondheid
Migraine
Milieuverontreiniging
Mondkanker
Monsanto
Morgellons vezelziekte
Msra bacterie

MRSA & varkens
MSG
Multiple sclerose

Multi vervuilers
Multivitamines
Muziek en gezondheid
Mycoplasma bacterie
Nachtwerk
Nadelen van brood
Natuurfoto dvd 1
Natuurlijke pijnstillers
Natuurlijke vitamines
Natuurlijk voedsel
Natuurzwembaden
Nederland Bedelland
Neotame
Neurofeedback
Neusholtes
Neuskannetje
Nierstenen
Nierstenen en voeding
Nikkel allergie

NLP
Noten
Nutrigenomics
Nuttige links
Nuttige tips
Ogen
Olijfolie
Olijfolie 2
Olie slurpen
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 3 olie uit algen
Omega 6

Omega brood
Oneliners
Ongezonde scholen
Ongezonde verpakking
Onrecht vd zorgwet
Ontstekingsremmers
Onsterfelijkheid
Ontspannen
Ontstekingen/infecties
Oorkaarstherapie
Oorsuizen
Operatie + nuchter?
Oplossingen USA

Orgaandonatie
Ormus
Orthomoleculair
Osteopathie
Osteoporose
Overbevissing
Overgewicht waarom?
Palladium
Paddestoelen
Paddestoel vs ziektes
Palmolie
Papaja enzymen
Parkinson
PDD-NOS
Pecannoten
Perfluorverbindingen
Persoonlijkheidstest
Pesticiden en boeren
Pesticiden top 10
Phenylalanine
PhytochemicaliŽn
Pijnstillers & bloeding
Poloxamer 407

Polypharmacy
Probiotica VSL 3
Probiotica
Propolis

Prostaatkanker
Psoriasis
Psyllium vezels
Qigong
Quinoa
Quantumresponse
Radon gas

Radts therapie
Rauw eten
Reformwinkels
Regulier vs alternatief
Retinitis Pigmentosa

Reuma dieet
Rijstolie
Ritalin en ADHD
Roggebrood
Roken
Rood vlees en kanker
Rozen en pesticiden
Rugpijn tips
Rugklacht preventie
Salvestrolen
Salvestrolen deel 2
SC darm Dieet

Schijf van vijf
Schimmelaandoening
Schimmeldoders
Schone energie
Schoonmaakmiddelen
Schoon water?
Secretine
Selenium
Senioren
Shampoo en phtalaten

Silicium
Sinusitis
Sintjans Kruid
Slaapproblemen
Slaaptekort
Slowfood
Smaak maakt dik ?
Smaakversterkers
Smalle wegbree
Snapt u het nog?
Snel afvallen
Soja gezond?
Sojamelk & kids
Souls of distortion
Spelt oergraan
Spirulina Zee alg

SRG energiegenerator
Stamcellen
Statines
Statines - Lipitor
Statines II
Stemming EU verdrag
Steun Reach
Stevia
Stoelgang
Strak en gezond ?
Straling gezond ?

Stress
Stress verminderen
Suiker = gif
Suikerspiegel
Suikerziekte

Suikers & Vetten
Superalgen
Supergranenpapje
Superhoning
Superontbijt
Superpoeders
Super Smoothies
SV40 virus in vaccin
Talkpoeder en kanker
Tandarts verdoving
Tandvlees & het hart
Tarwegras

Tarwekiembrood
Tarwekiem olie
Teatree olie
Teff
Teflon antiaanbak pan
Thaumatine suiker
Thimerosal schandaal
Tibetaanse oefeningen
Toekomstmuziek?
Tomaat
Tongschrapen
Top10 gezonde drankjes
Top 10 tips
Toxische schimmels
Transvetzuren
Transvet produktlijst
Ukrain kankerkiller

Umts problemen
UMTS update
UWV
Vaccinaties & risico's
Vaccinatie mythe
Vage klachten
Vegetarisme
Verbod op transvet
Vermoeidheid
Vervuiling in vliegtuigen
Verzadigd vet
Vervuiling

Verzuring
Vetarm = slecht
Visolie (Omega 3)
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Vitamine K
Vleesvervangers
Vlierbes
Voedingsgiganten
Voetreflexologie
Voeding bij kanker

Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Voedselpyramide
Waarom ziek?
Walnoot
Wandelen en rennen
Water = levenskracht
Water = medicijn !
We zijn allemaal ťťn
Whirlpools
Wiegedood
Wildernis vlees
Wolman zouten

Wormwood
Wortelkanaalbehandeling
Wortelsap
Xenical en kanker
Zeemineralen
Zeemineralen-landbouw
Zeepnoten

Zeewier & gluconutr
Zeezout
Zen Shiatsu
Zeven stappen
Ziektekostenverz.
Ziekte van Crohn dieet
Zink
Zoet maar dodelijk
Zoete aardappel
Zoetstoffen
Zomertijd afschaffen?
Zonlicht = noodzaak !
Zonnebank & kanker
Zonnebrandcreme
Zoutlampen
Zuurbalans
Zuurbranden
Zuurdesem
Zuur & Basen
Zware metalen
Zwarte bes
Zwitsers geheim


 


View My Stats