Nieuws


logo.jpg (7231 bytes)

Google

 

Nieuws - voeding en gezondheid


Week 43


Informatie


Borstkanker en cosmetica

Een overzicht van ingrediŽnten in cosmetica die kankerverwekkend en hormoonverstorend zijn en dus de kans op borstkanker aanjagen. Je huid is je grootste orgaan, wat je erop smeert wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Mooie slogan: "Je bent een rund als je met cosmetica stunt"

Download PDF


Video


Vibration Creates Form

This is a clip from a David Icke Documentary called "Freedom Road". This video is PUBLIC DOMAIN. Share it freely. Tiny particles of sand are strewn on a smooth disk and subjected to vibrations being passed into the surface, they immediately begin to take form and arrange into a multitude of geometrically perfect designs. Some variations of these vibrations create known geometric patterns such as hexagons (honeycombs), pentagrams, crosses, spirals, and many other infinite combinations. The amazing patterns found on animals and insect wings are easily explained in this simple experiment. Sound and vibration give birth to form. In one particular vibratory sequence, opposite oscillations were resonated though the disk - the sand particles then condensed upon other, rolling into spheres, and then the smaller of the spheres began to revolve around the larger spheres. This is the portrait of our universe. Zoom into our cellular and atomic structure and it is found there as well. Interesting. This is a small clip from David Icke's Freedom Road.

Download the complete video at www.theinfovault.net

Tip: Marjan


Foto's


london.jpg (65679 bytes)

Marjan Reuvers


Muziek


Roger Hodgson .... Lovers In The Wind

De voormalig zanger van Supertramp met een mooie ballad.... even oogjes en snaveltje toe en genieten

Bekijk video


Gratis downloads - muziek

Tip: 10 gratis concerten te downloaden, Koninklijk Concertgebouw Orkest! (inclusief cd boekje per concert).

Ga naar downloads

Tip : Rob Greuter


Handig


Assy netenvreter

assy.jpg (20176 bytes) Waarom is de Assy netenvreter het uitgesproken middel om neten te bestrijden? Veelvuldig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van met name kleine kinderen. De Assy netenvreter is het natuurlijke alternatief wat veilig en 100% effectief is, ook wanneer kinderen allergisch of overgevoelig zijn. In de tanden van de Assy kam is van boven tot onder een unieke spiraalgroef aangebracht waardoor de neten op verschillende plaatsen beschadigd, vernietigd en verwijderd worden. De aanmaak van nieuwe luizen is hierdoor onmogelijk. Ten tijde van een luizenplaag kamt u ter controle uw kind en wordt een eventuele besmetting in de kiem gesmoord. Het roestvrij chirurgisch staal wat gebruikt is om de Assy kam te produceren kan uitgekookt worden. Daardoor kan de hele familie de kam gebruiken zonder het risico te lopen besmet te raken.

http://www.assyluizenkam.nl/


Boek


Chemo? Of kan ik zťlf kiezen?

chemo.jpg (48871 bytes)

Auteur: Henk Trentelman

Prijs: € 29,95

321 pagina's
ISBN: 9079872016
ISBN13: 9789079872015

Wees blij dat de schrijver van dit boek chemotherapie geweigerd heeft. U had anders dit bijzondere boek niet kunnen lezen, want Henk Trentelman had al 12 jaar dood moeten zijn... volgens zijn toenmalige specialist. Schokkende onthullingen in dit boek.

Meer dan ťťn op de drie mensen krijgt kanker.
Vrijwel iedereen wordt daar dus direct of indirect mee geconfronteerd. Dat maakt dit boek lezenswaard, want wanneer u de specialist hoort zeggen: ndien u geen chemotherapie ondergaat, dan zult u het ziekenhuis binnen zes maanden horizontaal verlaten, zoals in 1996 tegen Henk Trentelman werd gezegd, dan wacht u een zware keuze.Henk heeft gekozen voor andere mogelijkheden en geen chemo, toentertijd... Zou hij dat wťl gedaan hebben, dan zou dit boek nu waarschijnlijk niet verschenen zijn. In dit boek vertelt hij u wat u niet behoort te weten en hoe het komt dat u geen andere keus dan chemo of bestraling wordt voorgelegd en de terminale patiŽnt geen therapievrijheid heeft. 80% van de ondervraagde oncologen in Amerika wijst chemotherapie af als kanker bij henzelf of hun familie zou worden vastgesteld. 75% van diezelfde ondervraagde oncologen beveelt chemotherapie ten zeerste aan bij patiŽnten! De bijwerkingen en kans op genezing zijn in dit boek beschreven.

Voor mij als arts is het beschamend, dat dit boek niet door een arts is geschreven, maar door een kankerpatiŽnt.  Eigenlijk is het boek ťťn grote schreeuw, die de gevoelens van tienduizenden patiŽnten
vertolkt: "Zou er eindelijk eens iemand willen luisteren naar wat wij, patiŽnten, zťlf willen?"

Dit boek brengt u op andere ideeŽn.
- Dr. H.C. Moolenburgh, arts en schrijver

Henk laat in zijn boek zien hoe de politiek en de farmaceutische industrie bepalen hoe een patiŽnt behandeld dient te worden. Ik hoop en wens, dat het lezen van dit boek een nieuwe vrijheid zal brengen: de vrijheid om
zťlf te beslissen voor welke behandeling je kiest.
- Wieger Rekker, Heilpraktiker te Gronau, Duitsland


Video


Toxic Fat

Dr. Barry Sears (Author of the Zone Diet) has a new book "Toxic Fat--When Good Fat Turns Bad". Watch the interview conducted by Michael Sylvester (Exercise Physiologist)as he asks probing questions regarding why Dr. Sears believes Obesity is a Cancer and why Eating Less, Exercising More May Not Work!!!

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5

Key Points of Toxic Fat:

* Being overweight or obese is not necessarily your fault, but rather is a reflection of "adverse interaction of your genes with radical changes that have taken place in the American diet over the past 25 years."
* "Everything you have heard about the `cause' and the `cure' for the current obesity epidemic is probably dead wrong."
* Obesity is a form of cancer driven by inflammation.
* Some extra body fat can be good.
* Lean doesn't always mean a person is healthy.
* Eating less and exercising more may not work.
* Toxic Fat Syndrome is caused by diet.
* Results from a changed diet will occur within 30 days.
* Diet must include low fat protein, low glycemic carbohydrates, and high dose fish oil.
* Super fish oil contains GLA and will slow the rate of aging.

Lees verder


Breastfeeding Tips on Video

This video answers the question: "How often should I breastfeed my baby?


Informatie


Lever- en galblaasreiniging

Het verbaast me dat veel mensen die aan een dieet van rauwe voeding beginnen met de intentie om hun lichaam te reinigen, genezen en verjongen zich niet realiseren dat er in het lichaam twee fundamenteel verschillende typen reiniging of ontgifting plaatsvinden. Er valt een verschil te maken in reiniging op microniveau en reiniging op macroniveau. Microreiniging vindt plaats op celniveau en wordt gesensiveerd door een rauw dieet en sapvasten. Macroreiniging heeft betrekking op de belangrijkste afscheidingsorganen (de nieren, lever, darmen en huid) die voortdurend bezig zijn om ons lichaam te reinigen, ongeacht wat we eten.

Lees verder

Tip: Gerrit de Jong


Uw lever - de beste ontgifter

Het spirituele magazine Happinez schreef in haar juni nummer (nr. 4 2008) samen met natuurdiŽtist Marijke de Waal Malefijt een stuk over de lever. De lever heeft het als reinigingsdienst in deze tijd heel zwaar. Omdat Marijke 2 boeken over de lever op haar naam heeft staan zocht Happinez contact . Helaas heeft Happinez verboden het artikel en/of een pdf ervan hier te plaatsen. Jammer, want dit kan bij andere tijdschriften wel. Toch willen we u de globale inhoud niet onthouden en plaatsen daarom hieronder delen uit het boek "Wat heb je op je lever" en "Energieherstelplan".

Lees verder


Het brein is booming business, ook buiten de gezondheidszorg

Aanstaande dinsdag 28 oktober zal minister Ronald Plasterk het boek Brain Visions: how the brain sciences could change the way we eat, communicate, learn and judge van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) in ontvangst nemen. Het boek verkent wat de betekenis van de groeiende kennis van het brein is voor onderwijs, justitie, voeding en communicatie tussen mens en machine. Op elk van deze terreinen blijkt een waaier aan fascinerende toepassingen mogelijk in de nabije en verre toekomst. Geen enkel onderzoeksveld raakt de mens zo persoonlijk als de hersenwetenschappen. Hersenonderzoek gaat over wie wij zijn: over hoe we denken en waarom we ons - bewust of onbewust - gedragen zoals we doen. Dat maakt de hersenwetenschappen van belang voor alle maatschappelijk domeinen, niet alleen de gezondheidszorg. Zo wijst onderzoek uit dat er duidelijk verschillen zijn in de hersenontwikkeling tussen meisjes en jongens waar het onderwijs rekening mee zou kunnen houden. Meisjes kiezen bijvoorbeeld eerder voor een vakkenpakket met talen omdat taalvaardigheid zich bij hen op jongere leeftijd ontwikkelt in vergelijking met jongens. Niet omdat ze geen bŤtavaardigheden zouden bezitten, deze ontwikkelen zich alleen op een later moment maar dan hebben ze al hun keuze al gemaakt. De voedingswereld heeft ook het brein ontdekt. De industrie is druk bezig om nieuwe producten in de markt te zetten die ouderen helpen om achteruitgang in het geheugen tegen te gaan of kinderen helpen om hun hersenontwikkeling te optimaliseren. Interessant is ook het onderzoek dat laat zien dat overgewicht allerlei negatieve effecten op breinontwikkeling heeft. Zo verhoogt obesitas op middelbare leeftijd bijvoorbeeld de kans op dementie. Het brein is in toenemende mate ook een belangrijke inspiratiebron voor de ontwikkeling van nieuwe interfaces tussen mens en technologie. Binnen de zogenoemde neuro-ergonomie, maken ontwikkelaars gebruik van hersenwetenschappelijke bevindingen om interfaces beter te laten aansluiten op de capaciteiten van het brein. Uit onderzoeksdata blijkt bijvoorbeeld dat hands free bellen net zo gevaarlijk is als rijden onder invloed. Rijden en luisteren resulteert in bijna 40% minder activiteit in dat hersengebied dat geassocieerd wordt met navigatie. Voorafgaand aan de boekuitreiking vindt een bijeenkomst plaats waar vooraanstaand neurowetenschapper Peter Hagoort zijn visie geeft op de betekenis van hersenonderzoek voor ons dagelijks leven. Daarna zal Rob van Hattum (VPRO) een aantal mensen uit onderzoek en praktijk kort interviewen over hun toegepaste onderzoek op gebied van o.a. eetlustremmende voeding, neuromarketing, het 'vertrouwenshormoon' oxytocine en computers gestuurd door hersenactiviteit. Verwachtingsmanagement omtrent de hersenwetenschappen is belangrijk. Er zijn al heel wat ideeŽn voor nieuwe toepassingen de revue gepasseerd die voorlopig niets waard blijken, bijvoorbeeld leugendetectie met behulp van hersenscanapparatuur. Om overspannen verwachtingen vanuit publiek en praktijk enigszins te voorkomen, zal op 28 oktober ook het initiatief voor het Breinhuis Nederland - een permanente nationale expositie over het brein - gelanceerd worden.


Boek


Iodine - bringing back the universal medicine

iodine.jpg (10360 bytes)

This book is about one of the most useful of all medicinal substances Iodine can be used in many different ways depending on the presenting clinical situation. It can be taken orally, applied transdermally, vaporized in a nebulizer for application into the lungs and used in douches. Iodine is not just a thyroid stimulator - it has many functions in the body and thus uses in medicine. Never has there ever been a greater need for a safe broad band anti-pathogen agent like iodine. Though iodine kills 90 percent of bacteria on the skin within 90 seconds its use as an antibiotic has been ignored. Iodine exhibits activity against bacteria, molds, yeasts, protozoa, and many viruses; indeed, of all antiseptic preparations suitable for direct use on humans and animals and upon tissues, only iodine is capable of killing all classes of pathogens: gram-positive and gram-negative bacteria, mycobacteria, fungi, yeasts, viruses and protozoa. Most bacteria are killed within 15 to 30 seconds of contact.

http://www.imva.info/books.shtml


Het belang van balans in de darmen

probiotica.gif (28764 bytes)

Vanaf vandaag ligt het boek "Probiotica; op zoek naar bacteriŽle balans" van Irma Kromhout-van Cappelle in de boekwinkel liggen. Dit boek maakt onderdeel uit van de Ankertjes serie van uitgeverij Ankh-Hermes te Deventer. Irma heeft voor haar opleiding orthomoleculaire geneeskunde bij Opleidingsinstituut Ortho Linea een scriptie gemaakt over probiotica. Hierbij kwam zij zoveel interessante informatie tegen dat zij vond dat zij dat moest delen. Ankh-Hermes vond het een geschikt en actueel onderwerp voor een Ankertje. Tegenwoordig horen en lezen we veel over probiotica. Maar wat is probiotica eigenlijk? En is het wel zo goed dat probiotica aan allerlei voedingsmiddelen wordt toegevoegd? Wat doet probiotica in ons lichaam? Hoeveel hebben we ervan nodig en is meer altijd beter? Wanneer hebben we probiotica nodig? Wat zijn de bijwerkingen? Hoe zit het dan met prebiotica? Wat is een dysbiose en hoe ontstaat dat? Allemaal vragen die in het boek `Probiotica; op zoek naar bacteriŽle balans' aan bod komen. Dit is niet het enige wat in dit boek aan de orde komt. Want ook de opbouw van het maag-darmkanaal en de darmflora wordt beschreven. Het is een goed leesbaar boek voor iedereen die geÔnteresseerd is in het in balans brengen en houden van de darmflora. Kortom: een boek vol met gezonde bacteriŽn. Irma Kromhout-van Cappelle heeft een orthomoleculaire praktijk in Utrecht waar zij regelmatig mensen met darmklachten ziet. Om deze klachten te behandelen, maakt zij onder andere gebruik van probiotica. Doordat er zoveel verschillende soorten probiotica zijn, heeft zij zich in deze materie verdiept. Zie voor meer informatie over Irma en/of de praktijk: www.online-voedingsadvies.nl.

Gegevens boek:
Titel: Probiotica op zoek naar bacteriŽle balans
Auteur: Irma Kromhout-van Cappelle
ISBN: 978-90-202-0283-0


Opleidingen


Detoxificatie en waarom mensen alsmaar zieker worden

Dinsdagochtend 18 november 2008
Dinsdagochtend 07 april 2009

De grens van de biochemische belastbaarheid
De moderne mens bereikt steeds sneller de grenzen van zijn biochemische belastbaarheid, d.w.z. de voor de ontgifting noodzakelijke enzymen, peptiden, mineralen, sporenelementen en vitamines worden steeds sneller verbruikt. Het is dus begrijpelijk dat vaak al een geringe blootstelling aan chemicaliŽn of psychische stress al genoeg zijn om zware symptomen te veroorzaken. De biochemische reserves worden steeds kleiner en zo hoeven ook de triggers niet bijzonder groot of toxisch te zijn. Tekorten (deficiŽnten aan voedingsstoffen) in samenhang met een lage ontgiftingscapaciteit kunnen zich op deze manier onder stress al kenbaar maken, lang voordat een klinische diagnose voor een neuro-degeneratieve aandoening vast te stellen is. Tegelijk met de door dentaallegeringen veroorzaakte metaalbelasting met kwik, tin en koper inhaleert de moderne mens weekmakers die vrijkomen uit moderne kunststoffen en computerplatines, oplosmiddelen in verven en lakken, lijmstoffen in vloerbedekking en pesticide uit insectensprays in woningen en vliegtuigen, om maar een paar bronnen te noemen. Ook een therapie met medicijnen vormt een exogene bron van belasting. Over de cursus Vooral de wisselwerkingen tussen essentiŽle en accidentiŽle elementen zijn voor het verloop van een ziekte van centrale betekenis. Door de kennis van deze samenhangen kan een patiŽnt beter en sneller worden behandeld. Deze cursus legt uit hoe de multi-elementenanalyse van het haar geÔnterpreteerd dient te worden en biedt hulp bij de beslissing over belangrijke therapeutische maatregelen. Ook wordt de problematiek van de steeds erger wordende milieubelasting en de hieruit ontstane toegenomen biochemische belasting van het menselijke organisme besproken.

Plaats: Zeist Conferentie centrum Woudschoten
Tijd: 09.00 – 12.30 uur
De kosten bedragen: € 70,--
Cursusleider: Dhr. Ralf Abels

Accreditatie: Bij diverse beroepsverenigingen is accreditatie aangevraagd.
Inschrijven: U kunt zich inschrijven via de website van www.rp-vitamino.com of www.ortholinea.nl


Nieuws


Aantal faillissementen in de glastuinbouw loopt op

De Nederlandse overheid moet maatregelen nemen om een faillissementsgolf in de glastuinbouw te voorkomen. Dit zegt voorzitter Cees Ruhť van LTO Noord Glaskracht. Veel bedrijven verkeren in zwaar weer als gevolg van tegenvallende productprijzen en de hoge gasprijs. De prijzen van groenten en planten liggen momenteel 20% lager dan was voorzien. In het tuinbouwgebied rond Emmen zijn de afgelopen maand al 9 bedrijven failliet gegaan. De banken weigerden de tuinders een overbruggingskrediet te verstrekken.

Bekijk artikel

Ditta


Getijdenenergie aan de kust van Borsele

Aan de kust van de gemeente Borsele aan de Total-steiger start binnenkort een proef met getijdenenergie. Het is de eerste keer dat in Nederland energieopwekking uit getijden en golfslag onder praktijkomstandigheden wordt uitgetest. De projectpartners van C-Energy realiseren een uniek proefproject voor energieopwekking uit getijden en golven in de Westerschelde. De organisatie van het project bestaat uit een samenwerkingsverband van elf partners. Het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid zijn hierbij betrokken. Elke partner levert een bijdrage vanuit haar eigen vakgebied. Het project wordt ondersteund met subsidie van het Ministerie van Economische Zaken. In de afgelopen tien jaar is het principe van de getijdenrotor, dat bij de Total-steiger wordt toegepast, uitgebreid getest. Dit is gebeurd onder gecontroleerde omstandigheden in testbassins en in zee. De resultaten geven voldoende vertrouwen in het marktrijp maken van de installatie. Daarvoor is kennis nodig over hoe de technische apparatuur reageert op de stroming, het zoute water, weersinvloeden en andere factoren.

Bij dit project behoren drie doelstellingen:

* Aantonen dat het in potentie mogelijk is om energie uit golven en getijden economisch terug te leveren aan het net.
* Ervaring opdoen in de realisatie en installatie van een nearshore getijden- en golfrotor.

* Leren en inspireren van elkaar, delen van kennis op het gebied van technieken, inzichten, visies, markten en andere gebieden. Identificeren van partners voor opschaling naar open zee.

Gemeente Borsele

De gemeente Borsele is de initiatiefnemer van het project C-Energy. De gemeente is groot voorstander van duurzame energie en is op zoek naar mogelijkheden op dit binnen haar grenzen te stimuleren. De visie achter het project is om het potentieel van getijdenenergie in de Westerschelde te benutten. Het is belangrijk voor de gemeente dat duurzame energie een plaats krijgt binnen haar grenzen. Dit creŽert samenwerkingsverbanden, kennisontwikkeling en werkgelegenheid.


Eindelijk verbod op rimonabant / Acomplia

Handelsvergunning voor Acomplia wordt geschorst

De voordelen van het gebruik van Acomplia (rimonabant) wegen niet langer op tegen de risico's. De psychiatrische bijwerkingen, vooral depressieve stoornissen, komen bij meer gebruikers van rimonabant voor dan vooraf werd verwacht. Het effect van rimonabant op de vermindering van het lichaamsgewicht is matig en het middel heeft weinig effect op de vermindering van cardiovasculaire risico's omdat patiŽnten in het algemeen Acomplia slechts korte tijd gebruiken. De handelsvergunning voor Acomplia zal daarom geschorst moeten worden. Dit houdt in dat Acomplia niet meer verkrijgbaar zal zijn. Dit adviseert het wetenschappelijke comitť voor geneesmiddelen voor humaan gebruik (CHMP), waarin het CBG vertegenwoordigd is, aan de Europese Commissie. De CHMP concludeert dit op basis van het monitoren van patiŽnten die Acomplia gebruiken en op basis van recent onderzoek. Artsen dienen het middel niet meer voor te schrijven en een andere behandeling te overwegen. PatiŽnten die Acomplia gebruiken wordt geadviseerd hun arts te consulteren. Acomplia wordt voorgeschreven als aanvulling op een dieet en lichaamsbeweging voor de behandeling van patiŽnten met overgewicht of obesitas in combinatie met risicofactoren, zoals diabetes type 2 of dyslipidemie. Ten tijde van de introductie van Acomplia in 2006 bevatte de samenvatting van de productinformatie (SPC) al gegevens over het risico op depressie. Bovendien is in juli 2007 aan de productinformatie een contra-indicatie toegevoegd voor patiŽnten die lijden aan een ernstige depressie en/of worden behandeld met antidepressiva. De behandelaars zijn via brieven in juli 2007 en juli 2008 geÔnformeerd over het optreden van symptomen van depressie bij het gebruik van Acomplia.


Etikettering van wijnen met sulfiet kan beter

In bijna alle wijnen komt sulfiet voor. Bij de productie van wijn heeft sulfiet een conserverende werking. Bij consumptie van wijn kan sulfiet bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. De fabrikant is daarom wettelijk verplicht om, bij wijnen waar meer dan 10 mg/l sulfiet in zit, de allergeenvermelding ‘bevat sulfiet’ op het etiket te plaatsen.  De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft geconstateerd dat in 8 procent van de onderzochte wijnen met sulfiet er geen vermelding op het etiket staat. Daarnaast werd in 27 procent van de onderzochte wijnen sulfiet wel vermeld, maar niet in het Nederlands. De VWA heeft ook onderzoek gedaan naar de hoeveelheid sulfiet, histamine en sorbinezuur in de bemonsterde wijnen. In vrijwel alle wijnen komt sulfiet voor. De aangetroffen hoeveelheid blijft binnen de maximaal vastgestelde wettelijke gehaltes. Histamine kan ontstaan door bacteriŽn bij de rijping van wijn. Histamine wordt in bijna 33 procent van de onderzochte wijnen aangetroffen, echter niet in gehaltes die verontrustend zijn. Het conserveermiddel sorbinezuur kwam in ongeveer 19 procent van de wijnen voor. Slechts ťťn wijn overschreed het wettelijk voorgeschreven gehalte voor dit conserveermiddel. De komende jaren zal de VWA met name op de etikettering van sulfiet blijven toezien.


Een rŲntgenfoto nodig? Even de plakband pakken

Natuurkunde heeft de naam een geldverslindende wetenschap te zijn, maar dat het ook anders kan, laten vier Amerikaanse fysici vandaag zien in het vakblad Nature. Ze hoefden alleen maar een rolletje plakband af te rollen. Wat ze daarmee bereikten? RŲntgenstraling opwekken.

Lees verder


Muziek


Enrique Iglesias - Hero (live)

Live performance of "Hero" by Enrique Iglesias. "Insomniac Tour", Belfast 2007. Song is from album "Escape", 2001.

Bekijk de video


Een heel mooi voorbeeld van een rasartiest die zijn fan de avond van haar leven geeft ! Hoe vaak ik dit ook bekijk, altijd krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht......

Concert DVD is de moeite van het kopen waard !

Ron


Informatie


Super database

Heerlijk om te grasduinen

Tip: Gerrit de Jong

http://magazine.vannature.nl/database/
http://magazine.vannature.nl/artikelen/2008/#archief

oa

Afname dyslexie door ginkgo bilobo
Echinacea. Interacties kruiden & geneesmiddelen (door Loes Sissingh-Blok)
Immuunstimulerende kruiden voor kinderen (door Jeroen Schreuder)
Prebioticum en calcium tegen te sterke gewichtstoename kind
Veelzijdig OPC uit druivenpitten (door Dhyan Groen)
Co-enzym Q10: uitstekend supplement bij hart- en vaatziekten (door Selma Timmer)
De invloed van leefstijl op het ontstaan van welvaartziekten (door Frits Muskiet)
De rode wijn hypothese


DVD - gezondheid V1.0

Beste lezer

Ik wil op korte termijn een public domain dvd samenstellen met pdf artikelen van bekende auteurs die hun kennis over voeding en gezondheid met u willen delen. Deze artikelen kunnen dan eenvoudig vanaf de dvd worden gelezen of worden uitgeprint. Daarnaast wil ik een speciaal gedeelte maken met mooie foto's van de natuur in al zijn schoonheid.

Deze Public Domain dvd zal gratis verspreid mogen worden en heel veel mensen gaan bereiken. Wij zullen hem kado geven aan onze eigen relaties, verspreiden via therapeuten, nieuwsgroepen etc etc. Doel is het bereiken van uiteindelijk een miljoen Nederlanders en Belgen.

Wil je helpen met artikelen, recepten, mooie foto's dan ben je welkom en wordt je een bekende Nederlander. Door het public domain karakter van deze dvd wordt het echt een project voor en door de mensen die bewuster willen gaan leven en met kennis hun gezondheid willen verbeteren. Artikelen kunnen in PDF of word formaat worden aangeleverd, foto's in JPG formaat.

Mochten er providers zijn die de dvd als gratis download willen aanbieden (in ISO formaat) dan hoor ik dat graag.

Ons email adres is: ugamedia@wirehub.nl

Heb je vragen over dit project bel dan 0346-330038

mvg

Ron Fonteine


Nieuws


Wetenschappers wissen herinneringen bij muizen

Een team van Amerikaanse en Chinese onderzoekers is erin geslaagd om specifieke herinneringen van muizen te wissen met een techniek die mogelijk ook ooit op mensen kan worden toegepast.

Lees artikel

Dennis


Bouw onderschat gevaren kwartsstof

Werkgevers en werknemers in de bouw zijn niet goed doordrongen van de gevaren van kwartsstof, dat vrijkomt bij zagen, slijpen of schuren van steen of gasbeton. Inademen ervan kan op termijn leiden tot stoflongen of longkanker.

Lees verder

En wat te denken van mensen die in de meubelindustrie werken met MDF en Spaanplaat etc.?
Ondanks de afzuigingen hangt er vaak nog een hoge concentratie fijnstof...

Gerrit de Jong


Spoedeisende hulp onvoldoende gericht op herkenning kindermishandeling

Afdelingen spoedeisende hulp (SEH) van ziekenhuizen onderkennen kindermishandeling kindermishandeling nog te weinig. Men beschouwt een gebroken arm nog te vaak als een ongelukje. Dit komt onder meer doordat op deze afdelingen de voorwaarden voor een verantwoorde signalering vaak ontbreken. Dat signaleert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een rapport dat vandaag verschijnt. De spoedeisende hulp kan bij het herkennen van kindermishandeling een belangrijke rol spelen. Juist als kinderen met verwondingen op de spoedeisende hulp verschijnen is er een zogenaamde 'gouden kans' om achter de voordeur van een gezin te kijken omdat ouders zich meestal in een crisissituatie bevinden. De 'gordijnen gaan dan even open' om hulpverleners te laten zien wat er daadwerkelijk aan de hand is. Zonodig kunnen hulpverleners dan ingrijpen.

In Nederland wordt naar schatting vijf tot tien procent van letsel bij kinderen die op de SEH veschijnen veroorzaakt door kindermishandeling. In de Amerikaanse literatuur wordt zelfs een cijfer van dertig procent genoemd. Toch ontbreekt bij de meeste ziekenhuizen een gestructureerde aanpak om kindermishandeling op de SEH-afdeling te herkennen. Hoeveel aandacht er is voor dit onderwerp wordt vooral bepaald door de belangstelling van professionals (bijvoorbeeld kinderartsen) en de Raad van Bestuur voor dit onderwerp.

De meeste ziekenhuizen beschikken weliswaar over een protocol voor de signalering op de SEH-afdeling, maar beleidsmatig krijgt het probleem weinig aandacht. Dit speelt vooral op het niveau van de Raad van Bestuur. Medewerkers kunnen kindermishandeling alleen herkennen als zij hierin geschoold zijn. Ronduit zorgelijk is dan ook dat maar weinig ziekenhuizen hiervoor een goed scholingsprogramma hebben. Tenslotte registreren de meeste ziekenhuizen de gegevens over signalering en melding van kindermishandeling niet.

De IGZ vindt dat de Raden van Bestuur het beleid rond de signalering van kindermishandeling met kracht ter hand moeten nemen. De IGZ wil dat alle ziekenhuizen een plan van aanpak maken op de punten waar te weinig aandacht voor is met betrekking tot het signaleren kindermishandeling. Begin 2009 moeten alle ziekenhuizen dit op orde hebben. De IGZ doet in de loop van 2009 opnieuw onderzoek en kan ziekenhuizen die in gebreke blijven onder verscherpt toezicht stellen.


Kwart van patiŽnten raakt antidepressiva niet aan

Een kwart van de patiŽnten die antidepressiva voorgeschreven krijgt, slikt deze pillen niet. Dat blijkt uit onderzoek van apotheker Katja van Geffen. Zij promoveert op 29 oktober aan de Universiteit Utrecht. Elk jaar krijgen zo'n 300.000 mensen een recept voor een antidepressivum. Een kwart van deze mensen gaat niet met het recept naar de apotheek. Of ze halen het antidepressivum wel op in de apotheek, maar beslissen om niet met de medicatie te beginnen. Vaak beginnen de mensen wel met het slikken van de pillen, maar stoppen ze binnen twee weken met het innemen. Ook blijkt uit het onderzoek van Van Geffen dat patiŽnten die antidepressiva kregen voorgeschreven voor niet-specifieke klachten, de behandeling bijna drie keer vaker afwezen. 'Deze patiŽnten kregen antidepressiva voor bijvoorbeeld vermoeidheid en slaapproblemen in plaats van voor angst, depressie of een paniek- of dwangstoornis, waarvoor antidepressiva eigenlijk zijn bedoeld. Volgens Van Geffen zijn de angst voor bijwerkingen, afkeer tegen medicijngebruik en angst voor verslaving de belangrijkste redenen om een behandeling met antidepressiva af te wijzen.


Eiwitten kondigen ontstaan darmkanker aan

Extra genen op chromosoom 20 veranderen darmpoliepen in kwaadaardige tumoren. Dat blijkt uit onderzoek van Gerrit Meijer, hoogleraar pathologie aan VU medisch centrum, en zijn groep. Deze kennis is belangrijk voor de vroege opsporing van darmkanker. Ook kan nu worden gezocht naar geneesmiddelen die de verandering van darmpoliepen in kwaadaardige tumoren kunnen tegengaan. De bevindingen van de onderzoeksgroep zijn onlangs gepubliceerd in GUT online. Via microarray experimenten onderzocht het team eerst precies welke gebieden van chromosoom 20 extra aanwezig zijn in darmkanker en kwaadaardige poliepen. Vervolgens keken de onderzoekers welke van de honderden genen die in deze gebieden liggen ook daadwerkelijk meer mRNA produceerden en of dit leidde tot een toename van de hoeveelheid eiwit, de actieve component in de cel.

Uit de analyses bleek dat zeven genen actiever werden naarmate er meer kopieŽn van chromosoom 20 aanwezig waren. Van twee daarvan was al eerder bekend dat ze een rol spelen bij darmkanker, maar dat deze twee genen, samen met de vijf andere, belangrijk zijn bij de kwaadaardige ontaarding van darmpoliepen, en het mechanisme erachter, is nu pas vastgesteld. Op basis van de activiteit van deze genen kon bijna 90% van de goed- en kwaadaardige tumoren op moleculair niveau van elkaar worden onderscheiden. Poliepen van de dikke darm komen veel voor bij mensen boven de 60 jaar. Een klein deel van deze darmpoliepen, circa 5%, kan uitgroeien tot een kwaadaardige tumor. Het was al bekend welke genen belangrijk zijn bij het ontstaan van goedaardige darmpoliepen, bijvoorbeeld het APC gen, maar niet welke genen betrokken zijn bij de verandering van goedaardige naar kwaadaardige tumoren, oftewel kanker. Bij poliepen die kanker worden, zijn veranderingen vastgesteld, zoals extra kopieŽn van delen van chromosoom 20. Op basis hiervan was te verwachten dat het mRNA dat in dat gebied wordt geproduceerd teveel eiwit aanmaakt van een of enkele genen. Deze eiwitten spelen een rol bij de kwaadaardige ontaarding van een darmpoliep. Er liggen echter meer dan 800 genen op chromosoom 20.

Deze nieuwe kennis wordt momenteel gebruikt om nieuwe methoden te ontwikkelen voor de vroege opsporing van darmkanker. Wanneer darmkanker in een vroeg stadium wordt opgespoord is heel vaak genezing mogelijk. Daarom zal een bevolkingsonderzoek de sterfte aan darmkanker sterk verminderen. Gerrit Meijer is hoogleraar pathologie en doet onderzoek naar nieuwe methoden voor vroege opsporing van darmkanker. Voor meer informatie zie http://www.gameijer.nl


Huisstofmijt allergie

De allergie tegen de uitwerpselen van de huisstofmijt is een veelvoorkomend probleem. Aangezien een groot deel van de dag doorgebracht wordt 'tussen de lakens', hebben deze allergenen (=stoffen die een allergische reactie kunnen uitlokken) een langdurige inwerktijd. De organen die het meest gevoelig zijn voor dit type allergeen zijn de longen en de huid. De allergische reactie die deze stoffen in de longen oproepen, leidt tot ontstekingen en daardoor tot beschadiging van het longweefsel.

De hoeveelheid van deze allergenen wordt met name bepaald door de vochtigheidsgraad van de omgeving, en de aanwezigheid van koolstofbronnen (=voeding, zoals bijvoorbeeld huidschilfers). Om het probleem van de overbevolking van huisstofmijten terug te dringen, moet een effectieve behandeling aan twee voorwaarden voldoen:

- het terugdringen van de relatieve vochtigheidsgraad
- het verminderen van voedingsbronnen in de directe omgeving

Vooralsnog zijn er weinig middelen beschikbaar, die adequate bescherming bieden. Een middel dat al enige tijd verkrijgbaar is, is bij onderzoek in staat gebleken aan beide genoemde voorwaarden te voldoen. Het middel Allergy Free bevat probiotische bacteriŽn, die bij een hoge vochtigheidsgraad actief worden en voor nakomelingen zorgen. Deze bacteriŽn zijn niet schadelijk voor de gezondheid (denk aan probiotica in drankjes etc), maar zijn wel in staat om de meeste koolstofbronnen die als voedsel dienen voor de huisstofmijten, uit de omgeving op te ruimen. Naast deze voeding hebben ze ook vocht nodig om zich te kunnen vermenigvuldigen. Op deze manier ontstaat er een verschuiving in het microbiologisch evenwicht, ten nadele van de huisstofmijt. Deze laatste zal de omgeving als minder interessant en leefbaar ervaren, en het heil elders gaan zoeken. Dit leidt vervolgens voor een sterke afname van de allergeendruk.Download artikel


TV


Het complot van BelgiŽ

Eťn van de zes genomineerden voor de AKO Literatuurprijs, Chris de Stoop. Hij schreef het boek Het complot van BelgiŽ. Enkele jaren geleden werd Chris de Stoop opgezocht door de jonge, mysterieuze Nina H., die hem overlaadde met dossiers. Zij vertelde hem over een complot, waar de regering van BelgiŽ bij betrokken zou zijn, ten tijde van de genocide in Rwanda, Chris de Stoop was daar in 1994 en hij maakte mee hoe de Belgische regering haar troepen terugtrok en de moordenaars ongestraft liet begaan. Het relaas van Nina H. voert de auteur ook terug naar het schokkende verhaal van zijn Nonkel Andrť, die in het BelgiŽ van de jaren vijftig werd overgeleverd aan de meest barbaarse praktijken van de psychiatrie. Met Het complot van BelgiŽ brengt Chris de Stoop opnieuw een ontluisterend en waargebeurd verhaal, dat tegelijk de ogen opent voor een cultuur van paranoia en complottheorieŽn. Een genadeloos en soms hartverscheurend boek dat nog lang in je brein blijft ronddwalen.

Bekijk uitzending


Video


Longevity in Okinawa

Okinawa has one of the highest life expectancy rates in the world. It is one of the first places we studied to learn how their lifestyle, diet and culture makes them live longer. Dan Buettner introduces us to the history of this magnificent island.


The New Brain Science of Cognitive Enhancement: Future ...

Learn from Dr. Trevor Robbins, Professor of Cognitive Neuroscience at Cambridge University, U.K., about new therapies for schizophrenia, Alzheimer's Disease, and ADHD using cognitive enhancement drugs. Dr. Robbins goes into fascinating detail about how drugs such as Ritalin, atomoxetine and the new class of ampakines can actually improve patients' performance on cognitive tests. Recorded at the Staglin Music Festival for Mental Health 2008.

Bekijk video


Friends of Orphans: Healing the Wounds of War

Friends of Orphans: Healing the Wounds of War 2008 Harriet Tubman Reintegration Award Winner. Friends of Orphans (FRO) in northern Uganda is a lifeline for former child slaves who were abducted by the Lord's Resistance Army and forced to commit atrocities in their own communities. These former child soldiers have survived the unimaginable. FRO starts with the basic food and medical care before moving on to educational and vocational help.

Bekijk video


An explaination of Posse Comitatus

Bush is weer lekker bezig, breekt weer VS wetten en heeft lak aan de eigen grondbeginselen

Bekijk video


Eat Low on the Food Chain

Interview with Ori Hofmekler

Bekijk video


Good science versus bad science

In order to get the public on our side, we need to use the scientific as well as the moral argument against animal experiments. The moral and the scientific argument complement each other very powerfully. The moral argument is best conveyed by images of animals used in experiments. Animal experiments represent one of the most grotesque of blunders in medical history – let us get rid of them and replace them with good science. Good science should be species specific, should do no harm and be evidence based. With the ending of animal experimentation, a great evil will be lifted from the earth, which will have untold and far-reaching benefits for health and the life on this planet.

Bekijk video


Nieuws


Big food is weer aan het lobbyen in Brussel

De bedrijven willen verder snoeien in regels voor etiketten op voedingsmiddelen. De informatie op de etiketten moet minder gedetailleerd, vinden ze.

Lees verder

Bang dat we teveel ontdekken misschien?


Big pharma ontdekt nieuwe doelgroep, wie de jeugd heeft, heeft de handel!

Steeds meer kinderen en jongeren slikken kalmeringsmiddelen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Keulen.

Lees verder

En nog steeds wil het muntje niet vallen, bijna een miljoen aan de statines, weer een miljoen aan de antidepressiva en maar zeggen dat we een goede gezondheidszorg (lees ziekenzorg) hebben. De handel in ziekte bloeit als nooit tevoren......


Chemotherapie en de eed van Hippocrates

Voortbouwend op reeds eerder gedane uitspraken in de internationale pers over de vermeende resultaten bij toepassing van chemotherapie, gaan we nog even te rade bij Ulrich Abel. Dr. Ulrich Abel, een Duitse epidemioloog van de Heidelberg/Mannheim Tumor Clinic, heeft van alle belangrijke onderzoeken naar en klinische experimenten met chemotherapie die ooit zijn uitgevoerd, een uitgebreid overzicht gemaakt, geanalyseerd en kritisch bekeken. Om zich ervan te vergewissen dat hij ook alles wat ooit gepubliceerd is over chemotherapie in zijn conclusie zou betrekken, zond Abel brieven naar meer dan 350 medische centra over de gehele wereld met de vraag hem alles te sturen wat door hun wetenschappers ooit gepubliceerd is. Hij bestudeerde duizenden artikelen en het is nauwelijks denkbaar, dat iemand meer kennis over chemotherapie heeft vergaard dan hij. De analyses kostten hem verscheidene jaren en de resultaten waren teleurstellend. Hij ontdekte dat het totale, wereldwijde aantal positieve 'resultaten' als gevolg van chemotherapie schokkend was, omdat er eenvoudigweg nergens wetenschappelijke bewijzen beschikbaar waren voor het feit dat chemotherapie (!) erin slaagt om 'het leven van patiŽnten met de meest voorkomende typen organische kanker op noemenswaardige wijze te verlengen'. Hij benadrukte, dat chemotherapie er zelden in slaagt om de levenskwaliteit te verbeteren, bestempelt de therapie als een financiŽle verspilling, beschrijft haar als een wetenschappelijke kommer en kwel en stelt dat ten minste 80% van de chemotherapie die in de wereld wordt toegepast geen enkel nut heeft. Maar ook al bestaat er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat chemotherapie werkt, noch de artsen, noch de patiŽnten zijn bereid om ervan af te zien. (Lancet). Geen van de belangrijke media heeft dit uitgebreide onderzoek ooit geciteerd: 'het is volledig in de doofpot gestopt.' (Tim O'Shea, 'Chemotherapy - An unproven procedure')

Drs H Trentelman

Lees verder


David Wolfe in Amsterdam op 1 & 2 November

Zondag 2 November geeft 'Rawfood Expert' David Wolfe een lezing in de Muiderkerk te Amsterdam. De avond er vůůr, zaterdag 1 november is Wolfe als eregast aanwezig tijdens een superfood diner en de Chocolate Club party. Wolfe heeft meerdere boeken geschreven en geeft wereldwijd lezingen en retraites over 'supervoeding', 'rawfood' en een natuurlijke levensstijl. Hij is een van de bekendste promoters van rauwe voeding. Zijn twee voornaamste motto's zijn: 'Je bent wat je eet' en 'Heb de Beste Dag Ooit'. Onderwerpen die tijdens zijn lezing aan bod komen zijn: rauwe chocolade, supervoeding, totale gezondheid en natuurlijke genezing.

Data
Zaterdag 1 November: David Wolfe bij de Chocolate Club. Er is een uitgebreid 'Superfood Diner' voor maximaal 30 personen, van 18.00 tot 20.00 uur. De Chocolate Club party opent om 18:30 en begint om 19.00 uur met een meditatie concert van een uur, gegeven door Kris en Tijn Touber (www.kristijn.com). De introductie lezing van David Wolfe is rond 21:00 waarna party. DJ Kareem Raihani zorgt voor lekker organische dans muziek en VJ Spectral Moon presenteert een beeld en licht show.  De avond eindigt om 1.00 uur met een optreden van de band “Soulful Distortion”. Adres: 1e Rozendwarsstraat 10, Amsterdam

Zondag 2 November: lezing van David Wolfe in de Muiderkerk inclusief superfood dranken en hapjes. De deuren gaan om 13:15 open en de lezing duurt van 14:00-19:00. Er is een uitgebreid assortiment van superfoods, informatie en produkten beschikbaar. Adres: Linnaeusstraat 37, Amsterdam.

Reserveren/betalen
Het Chocolate Club feest zaterdag 1 november kost € 15,- (inclusief meditatie concert en introductie lezing door Wolfe). Het feest en uitgebreid diner kosten € 88,- (let op: het diner is  uitverkocht!). De prijs voor het seminar zondag 2 november is € 85,- inclusief superfood dranken en snacks. Email: contact@mastercare.nl  tel: 020-4360230


Struma keert terug

Het jodiumgebrek is terug onder de Nederlandse bevolking! Ruim zes miljoen Nederlanders (bijna 40 procent) krijgen via hun voeding te weinig jodium binnen. Dat kan grote gevolgen hebben, onder meer schildklierafwijkingen.

Lees verder

Het originele artikel

Dennis

 

Nog betere bronnen van jodium zijn:

- zongedroogd ongeraffineerd grijs zeezout
- kelp
- chlorella
- spirulina

Nuttige site over jodiumtekort:
http://www.jodiumtekort.nl/

 

Er zijn altijd betere manieren om jodium te verkrijgen dan keukenzout. Zeezout dat gewonnen wordt uit zeewater is een natuurlijk bron van jodium, hoewel het bijlange niet zoveel jodium bevat als gejodeerd keukenzout. De rijkste jodiumbronnen zijn zeegroenten. Sommige zeewieren bevatten zelfs zoveel jodium dat ze in kleine hoeveelheden geconsumeerd moeten worden. Het lichaam kan zo’n occasionele hoge dosis wel aan, maar een regelmatige overinname van jodium kan ook al tot schildklierdysfunctie leiden.

Lees verder


Video


Smurfen en Kackadoris prijs 2008

De toekenning van de kackadorisprijs 2008

De KNMG heeft het deze week al laten weten: de leden van de VtdK zijn platvloerse schreeuwers en humorloze fanatici. Dat heeft de KNMG goed gezien, want met de nominaties 2008 van de Kackadorisprijs slaat de Vereniging wederom, evenals in de afgelopen jaren, de plank totaal mis. Het zou goed zijn als de Nederlandse journalisten, die volgens de VtdK toch allemaal medische analfabeten zijn, deze faux pas nu eindelijk aangrijpen om dit sinistere genootschap de volle laag te geven. Want de Vereniging heeft thans de ongekend smakeloze stap gezet om de rector magnificus van de VU, een eminent geleerde die in wetenschappelijk opzicht totaal onafhankelijk en objectief is gebleken in zijn hele loopbaan als hoogleraar en directeur van het EMGO, een nominatie te geven. Deze wansmaak van de antikwakkers valt slechts als een perversiteit te kwalificeren. Ook de overige nominaties laten weer eens zien dat de Vereniging de echte kwakzalvers niet kan onderscheiden van maatschappelijk betrokken instellingen en personen. Want naast de bezoedeling van de rector mochten ook o.a. de Vereniging van Artsen Automobilisten, de ziektekostenverzekeraar AZIVO en de NCRV in verband met de serie Uitgedokterd!? een nominatie ontvangen.

Bizarre redenen

En wat zijn de redenen. Die zijn te bizar voor woorden. Bij de VVAA meldt de Vereniging tegen de kwakzalverij dat:

Chiropractors kunnen 'slechts' buitengewoon lid zijn, maar die horen in een VVAA net zomin thuis als osteopaten. Er bestaat dus bij de VVAA een ernstige en kwalijke vermenging van reguliere en alternatieve geneeskunde. Dat chiropractie een academische studie in het buitenland is, en dat er in Nederland zojuist een uitstekend proefschrift is geschreven over dit onderwerp telt voor de Vtdk niet. Zij ziet in haar eigenwaan slechts een vermenging van reguliere geneeskunde met afvalligen!

En schandelijke praat

En over de rector magnificus van de VU wordt de volgende schandelijke praat verspreid:

De Vrije Universiteit heeft daarmee (met Bouter als RM) een 'devil in disguise' binnengehaald die serieus denkt dat er twee soorten geneeskunde zijn, een reguliere en een 'complementaire'.

Het zal je maar door deze club van tota's (= totalitairen) gezegd worden: de rector is in zijn universiteit een vermomde satan...... .

En de ziektekostenverzekeraar onderzoekt samen met de ayurvdische arts Victor Manhave de zin van ayurvedische therapie bij suikerziekte. Binnen de ayurveda is er namelijk een serie behandelingen die zeer veelbelovend zijn, en wetenschappelijk onderbouwd zijn, maar dat dringt niet door bij de Vtdk. Voor de VtdK is alles wat buiten hun blikveld valt onkruid dat verdelgd moet worden.

IOCOB vindt het inmiddels een nooit eindigend treurspel, waar de roman van Cervantes maar bleek bij afsteekt. Het is pure Don Quichotterie.

Luisteren naar de VtdK zelf:

Het bestuur van de VtdK heeft besloten in 2003 over te gaan tot de instelling van een voorlopig jaarlijks toe te kennen prijs, bestemd voor personen of instellingen, die de kwakzalverij in aanzienlijke mate hebben bevorderd. Hoewel daadwerkelijk actieve kwakzalvers niet worden uitgesloten, is nadrukkelijk ook gedacht aan personen/instellingen die via publiciteit, geldstromen, opleidingen, wet- of regelgeving, mantelorganisaties, rechtspraak of anderszins de kwakzalverij hebben bevorderd zonder daarbij zelf vuile handen te maken. Het kan zijn dat de bekroonde activiteiten willens en wetens zijn ondernomen, maar ook naÔeve c.q. bona fide inspanningen die wellicht onbedoeld de kwakzalverij hebben bevorderd, kunnen in aanmerking komen. Goed bedoeld is dus geen excuus!

De naam van de prijs is ontleend aan een oude en beroemde middeleeuwse kwakzalver, wiens avonturen later werden beschreven in het 'Tafelspel van Meester Kackadoris / en de een Wijf met Eyeren' uit 1631 van Marnix van St. Aldegonde, de dichter die als overtuigd calvinist en diplomaat ook bekendheid verwierf met zijn pro-Oranje propaganda. Hij geldt als de schrijver van het Wilhelmus en maakte in 1580 ook een literaire en bijbelgetrouwe psalmberijming. Het begrip kwakzalver had in die oude tijden niet alleen een negatieve klank en het dove, oude vrouwtje dat de hoofdpersoon is in het Tafelspel wil maar al te graag de hulp van Mr. Kackadoris inroepen, niet alleen om weer mooi te worden, maar ook al omdat hij 'seer goed verstant heeft van de kouwe pis' (=blaasontsteking), terwijl hij ook goed kon kei snijden. Aan het begin van de twintigste eeuw tooide de Amsterdamse standwerker Meijer Linnewiel zich met de geuzennaam 'Professor Kokadorus'. Hij verkocht onder andere stiften tegen migraine.

De commissie, die de voordracht aan het bestuur zal doen, is als volgt samengesteld: mr. Th.J. Douma, voorzitter, prof. dr. R.A.P. Koene en C.P. van der Smagt, leden.


Oproepen


Petitie voor een Europese erkenning van fibromyalgie

Fibromyalgie is door de WHO al sinds 1992 erkend als een aandoening, zoals vermeld in de lijst ICO-10, M-79-7, ondanks dat er door een aantal medici en gezondheidsinstanties vraagtekens bij geplaatst worden. Fibromyalgie is een onzichtbare aandoening welke gekarakteriseerd wordt door chronische pijn en andere symptomen zoals (ochtend) stijfheid, slaapstoornissen, algemene vermoeidheid en vermoeide spieren.

In Europa hebben 14 miljoen mensen fibromyalgie! De huidige situatie, wat van toepassing is in alle Europese landen, is dat het recht van mensen met een chronische aandoening op een goede kwaliteit van leven wordt genegeerd. Daarom roepen we de medische wereld, nationale en Europese politici op:

* Om te vechten tegen de sceptische kijk rond deze aandoening.

* Om de kwaliteit van leven van de patiŽnten te verbeteren.

* Om persoonlijke en multidisciplinaire programma's te initiŽren om zodoende de economische en sociale onafhankelijkheid van de patiŽnten te bevorderen en tevens allerlei vormen van isolement te voorkomen.

* Om een diepgaande training te verzorgen over dit onderwerp bij de verplichte officiŽle bijscholingscursussen voor de medische specialisten en behandelaars.

* Om bewustwordingsprogramma's te ondersteunen die zorgen voor een snelle diagnose en behandeling, als ook de toegankelijkheid tot zorg op elk moment te bevorderen.

* Het toekennen van adequate hulp aan wetenschappelijk onderzoek van fibromyalgie.

* Om een Europees programma op te zetten over de uitwisseling van "best pratice" bij fibromyalgie.

Door middel van deze petitie, tekent u voor een Europese unie waar de rechten van 14 miljoen mensen met fibromyalgie worden erkend. Een onzichtbare chronische pijn blijft nog steeds een pijn.

Woensdag 8 oktober hebben tijdens een persconferentie in het Europees parlement, gehouden door de EuroparlementariŽrs die de schriftelijke verklaring hebben ingediend, vertegenwoordigers van EFIC, European
Federation of IASP Chapters en vertegenwoordigers van de ENFA hun toewijding bevestigd om de bewustwording over fibromyalgie op Europees en nationaal niveau te versterken. Op deze persconferentie werd bekendgemaakt dat de EFIC hun Europese week van de fibromyalgie gaan verlengen tot een jaar van de fibromyalgie. Ze gaan dat doen door nationale evenementen te stimuleren en door een speciale subsidie toe te kennen aan een onderzoeksprogramma over fibromyalgie. ENFA en EFIC hebben bij het begin van hun gezamenlijke pogingen om de bewustwording te verbeteren een petitie bekendgemaakt die gedurende het hele jaar(oktober 2008 - oktober 2009) getekend kan worden. Na dat jaar zal de uitslag aan zowel aan de Europese als aan de nationale politici overhandigd worden.

Iedereen wordt opgeroepen om deze petitie te ondertekenen.

Hier kunt u ook zien hoeveel mensen u al zijn voorgegaan.

Teken nu op: http://www.enfa-europe.eu/indexpet.php

 


Televisie


Here comes the sun

Als het aan de zon ligt hebben we geen energieprobleem. Elk half uur valt er op het aardoppervlak ruimschoots genoeg licht om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. We hebben geen energie probleem, we hebben een omzettingsprobleem. Als we in staat zijn het zonlicht op slimme wijze te oogsten dan kunnen we een mondiale energiecrisis voorkomen. Dat klinkt mooi maar dat gaat niet lukken, zo willen scenario’s van verschillende instanties ons doen geloven: Het is te duur; kost te veel ruimte, te veel materiaal; het kost meer energie dan het oplevert; het is nog niet efficiŽnt genoeg. De scenario’s zien weliswaar allemaal een rol weggelegd voor zonne-energie in de verre toekomst, maar het blijft een marginale speler in het mondiale energiespel. Tegenlicht ontkracht deze ‘mythes’ en laat zien dat een zonne-economie veel dichterbij is dan we denken. Volgend jaar al rollen er GigaWatts aan zonnecellen van de lopende band. De industrie heeft de technologie onder de knie en de machines staan klaar. Radicale Duitse overheidsmaatregelen hebben bewezen dat het kan. Dorpsbewoners daar installeren complete zonnecentrales op lege stukken grond. Centrales die leveren aan het net en waar ze aan verdienen. Veel landen volgen het Duitse voorbeeld: De Amerikanen hebben hun Grand Solar Plan en de Franse president Sarkozy heeft het over een Plan Solaire met de landen rond de Middellandse Zee. Volgens de Spaanse elektriciteit producenten worden de oliemaatschappijen links in gehaald. Dus hoezo energiecrisis? De zon komt eraan!

Bekijk uitzending


LLiNK Thema-avond Voedselcrisis

Thema-avond over de wereldwijde voedselcrisis. Wat zijn de oorzaken van de crisis. Wat zijn de gevolgen en zijn er eigenlijk wel adequate oplossingen denkbaar? Een keur aan sprekers gaat hierover met elkaar in debat en er zijn reportages uit binnen- en buitenland. Wat is de relatie tussen de energie en de voedselcrisis? Is het alleen een probleem voor ontwikkelingslanden, of raakt de crisis ook ons?

Bekijk uitzending


Bioscoop


Healthy back at work

Trevor Shaw, Principal Ergonomist, explains how bad posture contributes to health problems including back pain. He describes how to improve your workplace health.


Nieuws & artikelen


De geschiedenis van de moderne landafbraak

Sinds de jaren 1950 is er in Nederland geen landbouw meer, maar landafbraak. Een gezondheidscrisis van ongekende omvang is hiervan het gevolg. De moderne NPK-landbouw begon in Amerika en was een uitvinding van de petrochemische industrie aldaar. De letters N, P en K staan voor drie elementen: stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Hoewel dit natuurlijke stoffen zijn, worden ze synthetisch vervaardigd door van oorsprong petrochemische giganten als Bayer, BASF, DuPont en Monsanto. Na 1900 werd geŽxperimenteerd met zogeheten monoculturen. Hiermee wordt bedoeld dat je op een akker slechts een en hetzelfde gewas teelt, bijvoorbeeld maÔs of tarwe. Dit principe gaat tegen de natuur in, die juist uitgaat van ecosystemen op basis van synergie en complexe gehelen, waarbij planten samenwerken en elkaar ondersteunen. De wortels van de ene plant schieten dieper in de grond dan die van de andere. Sommige planten zijn dus in staat om ook onder de toplaag van de bodem mineralen op te nemen. Als deze planten afsterven, bevrucht hun rijke mineraleninhoud weer de bodem. Op deze manier maakt de natuur haar eigen kringloop. Zo zul je op natuurlijk grasland altijd klaver- en kruidensoorten tegenkomen. Klaver haalt mineralen diep onder de grond en de kruiden vervullen een helende functie in het ecosysteem. Monoculturen betekenden het einde van de gebruikmaking van natuurlijke ecosystemen in de landbouw. Om een nog grotere en snellere opbrengst te bewerkstelligen, werd kunstmest ontwikkeld op basis van stikstof, gewonnen uit aardgas. Aangemoedigd door de successen die geboekt werden met stikstofbommen in de Eerste Wereldoorlog werden wetenschappers op het spoor gezet van het gebruik van stikstof in de landbouw om een snelle groei van gewassen te bevorderen. De opdrachtgevers en financiers waren petrochemische bedrijven die zichzelf tot doel hadden gesteld de nationale en internationale economie afhankelijk te maken van aardolie en andere fossiele brandstoffen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze machtige bedrijven warme banden hebben met de wapenindustrie. Oorlog is een grootverbruiker van fossiele brandstof en menige oorlog wordt gevoerd om olie. Denk hierbij aan de oorlog in Irak.

Lees verder

Mike Donkers


Wie is Vandana Shiva ? de luis in de pels van oa Monsanto, Cargill en andere multinationals

Zo af en toe kom ik mensen tegen die het onrecht in de wereld niet langer pikken en aktief in verzet gaan. Vaak is het een David Goliath strijd maar ik geloof dat uiteindelijk de waarheid toch zal zegevieren. Niet dankzij mensen die alles wel best vinden en berusten in hun (nood)lot maar die op de barricaden gaan om onrecht jegens hun medemens aan de kaak te stellen. Vandana Shiva is zo iemand, voor de duivel (Monsanto) niet bang en iemand waar ik veel respect voor heb gekregen, een echte heldin waar de mensheid trots of kan zijn.

Lees verder


GARDASIL - Is er een les geleerd?

Het middel Gardasil zou immuniteit bewerkstelligen tegen vier verschillende HPV's, waaronder de gevreesde typen 16 en 18; het middel Cervarix tegen deze twee. Nu de fei-ten: jaarlijks wordt in Nederland bij ongeveer 600 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld; tussen de 200 en 250 overlijden daaraan; meestal betreft het vrouwen van 35 jaar en ouder. Voor het juiste perspectief: borstkanker wordt jaarlijks bij ongeveer 11.800 vrouwen gediagnosticeerd. In het navolgende maak ik dankbaar gebruik van bijzonder gedetailleerde en uitstekend gedocumenteerde redactionele artikelen uit 2007/2008 van de hand van de medical research journalist Dťsirťe RŲver. Alhoewel vrij algemeen wordt aangenomen, dat genoemde typen 16 en 18 van het HPV dit type kanker veroorzaken, bestaat er ook een relatie met specifieke herpesvirustypen. Het reeds genoemde uitstrijkje is zinvol, omdat de kanker zich geleidelijk ontwikkelt. Verder betekent het hebben van een HPV-infectie geenszins dat er zich kanker zal gaan ontwikkelen, want naar schatting 80% van de vrouwen krijgt voor hun 50ste levensjaar met een dergelijke infectie te maken, doch deze is bij de meesten na twee jaar op natuurlijke wijze opgelost. Desalniettemin moesten over de gehele wereld plotseling meisjes van 11 jaar (en zelfs jonger) worden ingespoten met drie doses van het peperdure Gardasil van Merck. In sommige landen is voor deze meisjes de toediening van dit vaccin zelfs een wettelijke voorwaarde voor hun toegang tot het openbaar onderwijs. In een versnelde besluitvorming werd Gardasil in Duitsland toege-voegd aan het standaardvaccinatieprogramma: 3 miljoen meisjes van 12 tot 17 jaar werden voor vaccinatie opgeroepen. In ItaliŽ, Oostenrijk en Frankrijk werd het vaccin aanbevolen voor meisjes en jonge vrouwen. In AustraliŽ werd massaal gevaccineerd, met dezelfde -zoals we nog zullen constateren- desastreuze gevolgen als in de VS.

Lees verder


Alg. Vereniging Medisch Verzekerden

Als medisch verzekerden betalen wij allen duizend of meer euro's per jaar aan premie. Maar wij hebben heel weinig te zeggen over hetgeen wij hiervoor terugkrijgen. Zo dreigt de vrije artsenkeuze volgend jaar te worden belemmerd, vandaar dat is opgericht de Algemene Vereniging voor Medisch Verzekerden welke als doel heeft:

Het behartigen van de belangen van Medisch verzekerden in de meest directe en ruimste zin des woords.

Zij tracht dit doel te bereiken door:
-Betere besteding zorggeld, dat verzekerden uitgeven om verzekerd te zijn in samenwerking met alle betrokkenen zoals professionals (artsen en andere werkers in de gezondheidszorg)/verzekeraars/overheidsorganen etc.
-Realisatie van een hoger gezondheidsniveau van verzekerden/patiŽnten
-Vermindering van het gebruik van gevaarlijke geneesmiddelen
-Vermeerdering gebruik van veilige middelen die bij voorkeur natuurlijk/fysiologisch zijn
-Stimuleren van educatie die deze werkwijze ondersteunt
-Het realiseren van een individueel beslissingsrecht van de patient vooral als meerdere oplossingen mogelijk zijn
-Het aangeven van knelpunten die het bovenstaande belemmeren en het stimuleren van oplossingen hiervoor

Met vriendelijke groet,

E.F. Vogelaar (voorzitter)

Alg. Vereniging Medisch Verzekerden
Regulierenring 9, 3981 LA Bunnik
Tel: 030-6594642
Fax: 030-2802777


Competentiegericht leren voor medisch specialisten: effectief Ťn leuk

Nadat het competentiegerichte leren de afgelopen jaren zijn intrede deed in de basisopleiding geneeskunde aan alle Nederlandse universiteiten, besloot het Centraal College voor Medische Specialismen dat ook alle opleidingsprogramma’s voor medisch specialisten op de schop moeten. Het “oude” meester-gezel leren maakt plaats voor “modern” competentiegericht leren. Naast medische kennis dient expliciet aandacht te
worden besteed aan communicatie, samenwerking, wetenschap, maatschappelijk handelen, organisatie en management, en professioneel gedrag. In zijn inaugurele rede als hoogleraar Klinisch Onderwijs bespreekt kinderarts Paul Brand het gedachtengoed achter deze modernisering. Hij legt uit waarom de medisch specialist van de 21e eeuw meer competenties moet beheersen dan medische kennis allťťn en dat competentiegericht leren niet alleen effectiever maar ook leuker kan zijn dan het oude kennisgerichte leren.

Lees verder


PatiŽnt functioneert redelijk goed na wervelfractuur

PatiŽnten met wervelfracturen krijgen vaak een corset en/of een operatieve behandeling waarbij schroeven worden geplaatst. Promovendus Richard Post onderzocht in hoeverre patiŽnten pijn, stijfheid en vermoeidheid ervaren in hun dagelijks leven, en of zij kunnen terugkeren in het arbeidsproces of hun hobby’s weer kunnen uitoefenen.

Lees verder


Weinig spiermassa risicofactor nierpatiŽnten

Het aantal patiŽnten dat chronisch nierfunctievervangende behandeling nodig heeft neemt toe. Dit is waarschijnlijk te wijten aan aandoeningen die gerelateerd zijn aan insulineresistentie, zoals obesitas en diabetes. Een hoge vetmassa is een bekende oorzaak van insulineresistentie. Het was tot nu toe onbekend of te weinig spiermassa een rol speelt bij insulineresistentie en uiteindelijk vroegtijdige sterfte. Uit het promotieonderzoek van Leendert Oterdoom blijkt dat weinig spiermassa een risicofactor is voor vroegtijdige sterfte. Dit geldt zowel voor niertransplantatiepatiŽnten als gezonde proefpersonen. Het risico is onafhankelijk van insulineresistentie.

Lees verder


Persoonlijke reflectie van artsen belangrijk voor kwaliteit medische zorg

Artsen moeten - naast hun medische kennis en vaardigheden - wetenschappelijk Ťn persoonlijk kunnen reflecteren om een excellente arts te worden en te blijven. Beide soorten reflectie zijn in gelijke mate nodig om evenwichtig te functioneren. Dat is van belang voor de kwaliteit van de medische zorg, het ontwikkelen van allround vakmanschap en interprofessionele samenwerking. Tevens kan dit het plezier in het werk
vergroten en burnouts voorkomen. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Leo Aukes.

Lees verder


Internationaal


U.S. Suicide Rate Increases

The rate of suicide in the United States has increased for the first time in a decade, according to a new report from the Center for Injury Research and Policy. The increase in the overall suicide rate between 1999 and 2005 was due primarily to an increase in suicides among whites aged 40-64, with white middle-aged women experiencing the largest annual increase. Whereas the overall suicide rate rose 0.7 percent during this time period, the rate among middle-aged white men rose 2.7 percent annually and 3.9 percent among middle-aged women. By contrast, suicide in blacks decreased significantly over the study's time period, and remained stable among Asian and Native Americans.

The results are published online at the website of the American Journal of Preventive Medicine and will be published in the December print edition of the journal. The researchers also conducted a detailed analysis of suicide methods across specific population groups. While firearms remain the predominant method, the rate of firearm suicides decreased during the study period. Suicide by hanging or suffocation increased markedly with a 6.3 percent annual increase among men, and a 2.3 percent annual increase among women.
Hanging/suffocation accounted for 22 percent of all suicides by 2005, surpassing poisoning at 18 percent. "The results underscore a change in the epidemiology of suicide, with middle-aged whites emerging as a new high-risk group," said study co-author Susan P. Baker, MPH, a professor with the Bloomberg School's
Center for Injury Research and Policy. "Historically, suicide prevention programs have focused on groups considered to be at highest risk" teens and young adults of both genders as well as elderly white men.

This research tells us we need to refocus our resources to develop prevention programs for men and
women in their middle years." Baker along with colleagues Guoqing Hu, PhD, Holly Wilcox, PhD, Lawrence Wissow, MD, MPH, analyzed data from the Web-based Injury Statistics Query and Reporting System (WISQARS) mortality reports, which provides data on deaths according to cause and intent of injury by age, race, gender and state. WISQARS mortality data are based on annual data files of the National Center for Health Statistics (NCHS) of the Centers for Disease Control and Prevention (CDC). The reasons for the increase in the suicide rate are not fully understood. "While it would be straightforward to attribute the results to a rise in so-called mid-life crises, recent studies find that middle age is mostly a time of relative security and emotional wellbeing," said Baker. "Further research is warranted to explore societal changes that may be disproportionably affecting the middle-aged in this country."  

The research was funded by the Center for Injury Research and Policy.


[ Klik hier voor het nieuws van vandaag ]

 

chlorella en spirulina betaalbaar kopen


 

 

Themas
Naar het hoofdmenu

Online Bioscoop
Online TV programma's

8 voedingsleugens
Acne
Acupunctuur
Acrylamide
Adhd
Aging - ouder worden
Afslanken & dieet
Afvallen
Afvallen 2
Alcohol en baby
Alcohol - serialkiller
Allergie
Als
Aluminium
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Amandelen knippen
Angina Pectoris
Anti Bakker Dieet
Antibiotica

Antikanker dieet
Antikwak terreur
Antikwakvereniging
Anti-oxydanten
Anuskramp
AOW drama 2015
Aromatherapie boek
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astaxanthine
Astma
Autisme
Autisme en BMR
Atkins dieet
Ayurveda
B12 tekort
B17 en kanker
Bakken & braden
Banaan
Baarmoederhalskanker
Baarmoederhals Vaccin
Baby & Zwangerschap
Babyzwemmen
Baclofenpomp
Basisregels voeding
Benzyl alcohol
Becel pro activ
Bekkeninstabiliteit
Bessen en kanker
Betaalbaar biologisch
Betacaroteen
Betekenis van ziekte
Beter slapen

Big pharma
Bijholteontsteking
Bijwerkingen melden
Bio-fotonen therapie
Biologische voeding
Biomateriaal + kanker
Bisphenol A
Blaasontsteking
Bloedgroep & voeding
Bloedtest 1
Bloedtest 2
Bloedtest 3
Boeken gezondheid
Boekpassages
Boerderijwinkels
Body Stress Release
Books 2 read
Borstimplantaten (silic)

Borstkanker
Borstvoeding
Brandend maagzuur
Brandwonden
Broccoli
Bronwater top25
Brood nadelen
Budwig papje
CaffeÔnevrije koffie
Candida
Candida dieet
Carob = chocolade ?
Cellulaire gezondheid
Cellulaire immunotherapie
ChemicaliŽn
ChemicaliŽn in voeding
Chemotherapie
Chips
Chocolade
Chocolade (puur)
Cholesterol
Cholesterol mythe
Cholesterol en overgang
Chlorella
CLA
Co-enzym Q10
Codex Alimentarius
Coeliakie
Cola
Cold Fx
Combinaties
Consumeren
Corus luchtvervuiling

Crohn
Colloidaal zilver
Columbus ei
Constipatie
Cosmetica
Cranio Sacraal
Crestor waarschuwing
Cynatine FLX
Daglichtlampen
Darmflora analyse
Darmkanker
Darmklachten
Darmreiniging
Darmvervuiling
Darm & diabetes
Darmen
David Wolfe
DCA tegen kanker
De lekkende vetcel
Deodorant
De Pil en kanker
Depressie
De calcium paradox
De China Studie

De ziekte ME
Diabetes
Diabetes/buikvet dieet
Diepvriesgroente
Dierenleed
Dierlijke eiwitten
Doodmoe ?
Dotteren
Dr Ryke Geerd Hamer
Duchenne spierdystrofie
Dyspraxie
Eczeem
Edelstenen
Eed van Hippocrates
Ei - codering
Ei hoort er wel bij
Eiwit (overdosis)
Eierstokkanker
Elektroallergie
Em-X
Emigreren ?
Emotie & gezondheid
Energetische Geneesk
Energie reep
Enzymen
E211
E621 - Vetsin
E nummers
EU dictatuur
EU info
EU ziekenfondskaart
Even bij stilstaan
Farmacie
Fastfood
Fatale vetten
Fijnstof
Foliumzuur (Vit B9)
Formaldehyde
Fouten van huisartsen
Fluor
Fluor & tandpasta
Framboos
Frituren
Fructose
Fructose intolerantie
Fructosestroop
Fybromyalgie
Fytinezuur
Galstenen
Gamma-linoleenzuur
Ganzenlever
Gardasil Vaccin
Gebit
Gebit en voeding
Gebitsproblemen
Gebitsontstekingen
GLA deel 2
Gedragsprobleem
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Geitenmelk
Genotrim
Gentech voedsel
Germanium
Gezond ťn lekker
Gezonde salades
Gezichtsmaskers
Gezond afslanken
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde dieet tips
Gezonde recepten
Gezonde vakanties
Gezonde vetten
Gezondheid huisdieren
Ghee - geklaarde boter
Ghreline
Giftige kronen/bruggen
Global warming ?
Glucosamine
Glutenallergie test
Gluten & diabetes
Gluten intolerantie
Gluten/lectines & darm
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Goji bessen
Grapefruit
Gratis energie
Gratis videos
Gratis boeken
Groeihormoon IGF-1
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Griep vaccins
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hard werken
Hart
Hartstilstand & sport
Hayberrie
Heksenjacht 2008
Heksenjacht - vervolg
Hekserij
Hoge bloeddruk
Honing
Hoodia cactus
Hoofdluis
Hooggevoeligheid
Hoogspanningsmasten
Hooikoorts
Huidproblemen
Huisarts tips
IJzerstapeling
IJzertekort
Ik ben zo moe
Immuun & vermoeidheid
Industrie geheimen
Industrie junkies
Industrie top 15
Inkoopgids
Jaap's column
Kaakontstekingen
Kanker
Kanker = Candida ?
Kanker en suiker
Kankerwerend voedsel
Kava Kava
Keelontsteking
Keerzijde vd FDA

Kefir
Keuringsdienst TV
Kiemgroenten
Klysma
Koffiemelkpoeder
Koffievervangers
Koffie & caffeÔne
Kokosolie
Koolhydraten
Komboecha
Koper

Kruiden & operaties
Kruiden handboek
Kruidenthee
Kunstm. zoetstof
Kwakzalverij
Kwik in amalgaam
Lactose intolerantie
Langer leven
Laserprinters
Latex allergie
Laurinezuur
LDL oxidatie
Leesvoer
Lekkende darm
Lekker eten syndroom
Letselschade

Levend voedsel 1
Levend voedsel 2
Lever
Lever en darmen
Levertraan
Lichaamsverzorging
Licht en gezondheid
Lichttherapie
Light produkten ?
Lijnzaadolie
Looizuur
Lowcarb Dieet
Low Int. Laser Therapy
LuteÔne

Lyme
Lyme epidemie
Maagkanker
Maagzuur(remmers)
Made in (toxic) China
Magneetveld th.
Maca
Maculadegeneratie
Magnetron
Magnesium tekort
Manuele therapie E.S.
Maretak en kanker

Margarine
Massage

McDonald
MCS
Medische missers
Medische privacy
Medische toppers
Melk sprookje
Melk en tarwe
Mens = wateraap?

ME (CVS)
ME en CGT
Mentale gezondheid
Migraine
Milieuverontreiniging
Mondkanker
Monsanto
Morgellons vezelziekte
Msra bacterie

MRSA & varkens
MSG
Multiple sclerose

Multi vervuilers
Multivitamines
Muziek en gezondheid
Mycoplasma bacterie
Nachtwerk
Nadelen van brood
Natuurfoto dvd 1
Natuurlijke pijnstillers
Natuurlijke vitamines
Natuurlijk voedsel
Natuurzwembaden
Nederland Bedelland
Neotame
Neurofeedback
Neusholtes
Neuskannetje
Nierstenen
Nierstenen en voeding
Nikkel allergie

NLP
Noten
Nutrigenomics
Nuttige links
Nuttige tips
Ogen
Olijfolie
Olijfolie 2
Olie slurpen
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 3 olie uit algen
Omega 6

Omega brood
Oneliners
Ongezonde scholen
Ongezonde verpakking
Onrecht vd zorgwet
Ontstekingsremmers
Onsterfelijkheid
Ontspannen
Ontstekingen/infecties
Oorkaarstherapie
Oorsuizen
Operatie + nuchter?
Oplossingen USA

Orgaandonatie
Ormus
Orthomoleculair
Osteopathie
Osteoporose
Overbevissing
Overgewicht waarom?
Palladium
Paddestoelen
Paddestoel vs ziektes
Palmolie
Papaja enzymen
Parkinson
PDD-NOS
Pecannoten
Perfluorverbindingen
Persoonlijkheidstest
Pesticiden en boeren
Pesticiden top 10
Phenylalanine
PhytochemicaliŽn
Pijnstillers & bloeding
Poloxamer 407

Polypharmacy
Probiotica VSL 3
Probiotica
Propolis

Prostaatkanker
Psoriasis
Psyllium vezels
Qigong
Quinoa
Quantumresponse
Radon gas

Radts therapie
Rauw eten
Reformwinkels
Regulier vs alternatief
Retinitis Pigmentosa

Reuma dieet
Rijstolie
Ritalin en ADHD
Roggebrood
Roken
Rood vlees en kanker
Rozen en pesticiden
Rugpijn tips
Rugklacht preventie
Salvestrolen
Salvestrolen deel 2
SC darm Dieet

Schijf van vijf
Schimmelaandoening
Schimmeldoders
Schone energie
Schoonmaakmiddelen
Schoon water?
Secretine
Selenium
Senioren
Shampoo en phtalaten

Silicium
Sinusitis
Sintjans Kruid
Slaapproblemen
Slaaptekort
Slowfood
Smaak maakt dik ?
Smaakversterkers
Smalle wegbree
Snapt u het nog?
Snel afvallen
Soja gezond?
Sojamelk & kids
Souls of distortion
Spelt oergraan
Spirulina Zee alg

SRG energiegenerator
Stamcellen
Statines
Statines - Lipitor
Statines II
Stemming EU verdrag
Steun Reach
Stevia
Stoelgang
Strak en gezond ?
Straling gezond ?

Stress
Stress verminderen
Suiker = gif
Suikerspiegel
Suikerziekte

Suikers & Vetten
Superalgen
Supergranenpapje
Superhoning
Superontbijt
Superpoeders
Super Smoothies
SV40 virus in vaccin
Talkpoeder en kanker
Tandarts verdoving
Tandvlees & het hart
Tarwegras

Tarwekiembrood
Tarwekiem olie
Teatree olie
Teff
Teflon antiaanbak pan
Thaumatine suiker
Thimerosal schandaal
Tibetaanse oefeningen
Toekomstmuziek?
Tomaat
Tongschrapen
Top10 gezonde drankjes
Top 10 tips
Toxische schimmels
Transvetzuren
Transvet produktlijst
Ukrain kankerkiller

Umts problemen
UMTS update
UWV
Vaccinaties & risico's
Vaccinatie mythe
Vage klachten
Vegetarisme
Verbod op transvet
Vermoeidheid
Vervuiling in vliegtuigen
Verzadigd vet
Vervuiling

Verzuring
Vetarm = slecht
Visolie (Omega 3)
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Vitamine K
Vleesvervangers
Vlierbes
Voedingsgiganten
Voetreflexologie
Voeding bij kanker

Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Voedselpyramide
Waarom ziek?
Walnoot
Wandelen en rennen
Water = levenskracht
Water = medicijn !
We zijn allemaal ťťn
Whirlpools
Wiegedood
Wildernis vlees
Wolman zouten

Wormwood
Wortelkanaalbehandeling
Wortelsap
Xenical en kanker
Zeemineralen
Zeemineralen-landbouw
Zeepnoten

Zeewier & gluconutr
Zeezout
Zen Shiatsu
Zeven stappen
Ziektekostenverz.
Ziekte van Crohn dieet
Zink
Zoet maar dodelijk
Zoete aardappel
Zoetstoffen
Zomertijd afschaffen?
Zonlicht = noodzaak !
Zonnebank & kanker
Zonnebrandcreme
Zoutlampen
Zuurbalans
Zuurbranden
Zuurdesem
Zuur & Basen
Zware metalen
Zwarte bes
Zwitsers geheim


 


View My Stats