Nieuws


logo.jpg (7231 bytes)

Google

 

Nieuws - voeding en gezondheid


10 oktober


Oproep


Volksopstand 2008, Den Haag - 11 oktober

11 oktober 2008 is uitgeroepen tot de internationale actiedag 'Vrijheid in plaats van Angst- Stopt de controledrift!' Wereldwijd zullen die dag onder de noemer 'Freedom Not Fear' in tientallen landen acties plaatsvinden in een roep vanuit de bevolking voor democratie, voor vrijheid van meningsuiting, voor mensenrechten en burgerlijke vrijheden en tegen censuur, massa-toezicht en het grootschalig opslaan van alle mogelijke persoonsgegevens. In Nederland zal deze internationale actiedag gestalte krijgen door de ludieke protest manifestatie "volksopstand2008" op het "plein" pal voor de tweede kamer.

Organisator Vrijbit wil dat deze demonstratie / manifestatie de aanzet zal geven tot een grote onafhankelijke, structurele burgerrechtenbeweging die zich voor de langere termijn kan inzetten voor het behoud van burgerrechten op privacy in de ruimste zin van het woord. De vereniging Vrijbit heeft de ambitie om hierin een overkoepelende functie te gaan vervullen. Hoe meer mensen deze beweging steunen des te lastiger het wordt voor politici om de burger te negeren. Vrijbit roept daarom mensen op om door naar de Volksopstand2008 te komen te laten zien dat burgerrechten belangrijk zijn!

De sleutelwoorden van de dag zijn: ludiek protest, voorlichting en samenwerken! De organisatoren willen door middel van voorlichting en ludieke acties het publieke bewustzijn vergroten. Ze willen aandacht vragen voor het privacyvraagstuk in het algemeen, en dat vanuit zoveel mogelijk hoeken belichten. Diverse politieke en maatschappelijke organisaties zullen hun steun verlenen aan de demonstratie. Iedereen die in Nederland actief is op privacygebied, en een boodschap uit wil dragen krijgt daartoe op 11 oktober de kans. Informatie-stands vormen een heuse privacymarkt, waar informatie over privacyschendende ťn privacybeschermende maatregelen te verkrijgen is, en waar pro-privacy organisaties zich anderszins in de kijker kunnen zetten. Het programma is volop in voorbereiding.

Voor meer informatie zie www.vrijbit.nl

http://www.volksopstand2008.nl/


Bioscoop


Pineal Gland or The Third Eye

Rick Strassman was permitted to embark on the first human research with psychedelic, hallucinogenic, or entheogenic substances in the 1990s in the United States after 20 years' intermission in the field. In the intermission period it has only been legally possible to research on animals. Strassman's studies investigated the effects of N,N-dimethyltryptamine (DMT), a powerful entheogen, or psychedelic, that he theorizes is a substance produced by the human brain in the pineal gland (without any conclusive proof), and an active ingredient in ayahuasca. Ayahuasca is any of the various psychoactive infusions or decoctions prepared from the Banisteriopsis spp. vine, native to the Amazon Rainforest (which is also called ayahuasca). The resulting drinks are pharmacologically complex and used for shamanic, folk-medicinal, and religious purposes. Occidental ethno-biologists have noted a variety of 200-300 plants used in the different brews made by the Ayahuasceras. It is an open question whether Ayahuasca should be noted as one particular shamanic medicinal brew, or that it should be noted as an entire medicinal tradition alongside, for instance, Ayurveda or Tibetan Medicine. During the project's five years, he administered approximately 400 doses of DMT to 60 human volunteers. This research took place at the University of New Mexico's School of Medicine in Albuquerque, New Mexico where he was tenured Associate Professor of Psychiatry. Strassman has conjectured that when a person is approaching death, the pineal gland releases DMT, accounting for much of the imagery reported by survivors of near-death experiences.


Dr. Michael Parenti: "Terrorism, Globalism and Conspiracy" - 61 min

Dr. Michael Parenti, one of North America's leading radical writers on U.S. imperialism and interventionism, fascism, democracy and the media, spoke to several hunded people at St. Andrews Wesley Church in Vancouver. Dr. Parenti has taught political science at a number of colleges and universities in the United States and other countries. He was written 250 major magazine articles and 15 books and is frequently heard on public and alternative radio.

Bekijk video


The Secret of the Universe - The Ultimate Solution

The ancient secrets of antigravity are revealed as the result of an in depth study - clues left by Edward Leedskalnin at Coral Castle, and the Freemasons Lodge (Grand Masonic Lodge) at Philadelphia. The Golden Ratio (Phi), or the Golden Section, and it's relationship to Prime Numbers, Prime Quadruplets, and the Pyramid Shape with an angle of 51.83 degrees is revealed for the first time! The formerly hidden secrets of anti-gravity and magnetism are here. The Star of David hexagram is a key as well, along with the number 144. Learn how the ancient megaliths of the world were really constructed. The best way to a real antigravity solution - infinitely easier to construct than Searl, Hutchison, etc.

Bekijk video


Natuurfoto's


Fotograaf : (C) Sandi

101008.jpg (28652 bytes)

Bekijk de foto's hier


Televisie


Dat kan beter

We kunnen elementaire deeltjes met zo'n grote snelheid op elkaar laten botsen dat we de oerknal overdoen, maar slagen er niet in om een verkeersstroom zo te reguleren dat er geen verstoppingen ontstaan. Dat moet toch beter kunnen. Pieter van der Wielen buigt zich met drie wetenschappers over een probleem. Hoe zouden we bijvoorbeeld ons geheugen kunnen verbeteren? Waar blijft het lekkere eten waar we niet dik van worden? Waarom kunnen we het weer niet zelf centraal regelen? Dat kan beter! geeft inzicht in de gelaagdheid van wetenschap en de complexiteit van alledaagse problemen, maar geeft ook een hoopgevende kijk in het brein van de meest creatieve wetenschappers. Waarom lijkt het wel alsof er aan iedere roes een kater gekoppeld is. Wat drijft ons tot dronkenschap? Vaak kiezen we voor de euforie van bedwelming, ondanks het ellendige gevoel van de volgende dag. Zou het niet ideaal zijn om de lusten van de lasten te scheiden? Waar is de ultieme antikaterpil en waarom krijg je die niet gewoon bij je kratje bier? Weten we wat een roes precies is en wat er in je hoofd gebeurt? Is er naast de alom bekende dronkenschap een ideale roes te creŽren? Een roes die staat voor puur genot? Biologisch psycholoog Dennis Schutter, psychofarmacaloog Louk Vanderschuren en onderzoeker geestelijke gezondheids- en verslavingszorg Jaap van der Stel kijken naar wat ons drijft bij het zoeken naar vergetelheid en hoe we een ideale roes moeten bereiken.

Bekijk uitzending


Nieuwslicht

Waar het journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. Reportages met wetenschappelijke oplossingen voor actuele problemen, eigen experimenten en innovatieve technieken. -Draagbare simulator voor vliegtuiglawaai. Hoe hinderlijk is het geluid van overkomende vliegtuigen? De luchtvaartsector wil af van de wettelijke geluidsgrenzen om de groei van Schiphol in toom te houden. Tot ongenoegen van de omwonenden van de luchthaven. Maar kunnen bestuurders zich eigenlijk wel voorstellen hoe hinderlijk het lawaai van die vliegtuigen is? Een draagbare simulator van Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium maakt het mogelijk om overal (ook in de Haagse bestuurskamers) precies te ervaren hoe hinderlijk vliegtuiglawaai is en wat het effect is van maatregelen om de overlast te beperken. Menno Bentveld neemt de proef op de som. -Nieuwslicht stond naast instortende dijk. Een derde van onze dijken is niet veilig genoeg zoals in het verleden al enkel malen bleek. Ophoging van de dijken is niet altijd een oplossing. Er is meer nodig. Twee weken geleden werd in Groningen het IJkdijk experiment uitgevoerd. Een nagebouwde dijk volgestopt met hoogwaardige meetapparatuur stortte in. Onderzoekers hopen er zo achter te komen hoe je kan voorspellen wanneer een dijk gaat bezwijken. Volgens betrokken wetenschappers was het experiment een succes. Maar wat werd er nu gemeten? Struikelen we straks tijdens wandelingen over sensoren en snoertjes uit de dijk? Nieuwslicht was als enige bij het experiment aanwezig. -Medicijnonderzoekers geschokt. Uit onderzoek waaraan ook de Leidse onderzoeker Ad IJzerman meewerkte blijkt dat onderzoekers al jarenlang een verkeerd beeld hebben van de manier waarop medicijnen werken. Medicijnen worden tegenwoordig achter de computer ontworpen door moleculen als legoblokjes in elkaar te passen en omdat nu duidelijk is dat ťťn van die legoblokjes er heel anders uitziet, lijkt jarenlang onderzoek naar nieuwe medicijnen voor niets geweest. -Verder dino's als huisdier, sumo-worstelaars met herpes gladitorium en flightsimulator voor fruitvliegen.

Bekijk uitzending


Op uw gezondheid

Krijg je pukkels van chocolade? Laat weten wat u denkt! Hoe betrouwbaar zijn die testen die je zelf thuis kunt doen? Je ziet het steeds vaker: volwassenen met een beugel; heeft dit wel enig nut? In de lichaamsscan voor de eerste keer een kijker van Op uw gezondheid. Op 12 oktober is het Wereldreumadag. Niet alleen in Nederland dus, maar wereldwijd. Het is een dag waarop er extra aandacht is voor reuma en haar gevolgen. Voor de patiŽnten zelf ťn voor de samenleving. In de uitzending van Op uw gezondheid op vrijdag 10-10 meer over reuma en Wereldreumadag.

Bekijk uitzending


Nieuws en artikelen


Ontstekingen / ontstekingsremmers

Ontstekingen spelen een zeer belangrijke rol bij veel aandoeningen en bij het verouderingsproces van het lichaam. Terwijl de gevestigde orde de denkfout maakt dat cholesterol de hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten is ziet men de echte oorzaak over het hoofd: ontstekingen ! Japanners hebben een zeer hoog cholesterol maar door hoge inname van omega 3 vetzuren (ontstekingsremmer) minder hart- en vaatziekten en worden ook gemiddeld ouder. Maar de Japanse jeugd die een Westers dieet gaat volgen zonder deze ontstekingsremmer en vol met suikers, rood vlees en andere "geneugten" zal door hetzelfde lot getroffen worden. Japan Small zal langzaam veranderen in Japan XL.

Het beste medicijn? Niet de pharma ellende die uw maag en lever sloopt maar een aangepast dieet vol met omega 3 vetzuren, anti-oxidanten (gekleurd fruit, kruiden, cacao etc) en een beperking qua omega 6 vetzuren, dierlijke voeding, alcohol en met name rood vlees (bijv varkensvlees).

Gezond ouder worden kan door een echt volwaardig anti-ontstekingsdieet te volgen vol met plantaardige produkten aangevuld met vette vis of omega 3 eieren. Beperk je rood vlees inname tot 1-2 keer per week en zorg voor voldoende zink en selenium bronnen. 

Waarbij spelen ontstekingen oa een belangrijke rol?

- Acne
- Overgewicht (buikvet)
- Astma
- Artritis
- Gebitsproblemen
- Borstkanker
- Depressies
- Schizofrenie
- Darmziekten zoals Crohn
- Alzheimer
- Diabetes II
- Reuma
- MS
- Lupus erythematodes
- Bijholteproblemen (echte oorzaak vaak het bovengebit !!)

Wat helpt in de strijd tegen ontstekingen?

- Omega 3 vetzuren (vette vis, walnoten, lijnzaad, algenolie
- Astaxanthin
- Pure chocolade
- Pycnogenol
- Geelwortel / Curcuma
- Boswellia
- CLA
- LuteÔne
- Antioxidanten (bessen, gekleurd fruit, cacao, kaneel, kruiden etc)
- Koude persing olijfolie (extra virgin)
- Selenium (paranoten)
- Zink
- Probiotica (ik gebruik zelf VSL-3)
- Teunisbloemolie
- Borage olie
- Salicylzuur (zilverberkbast)
- Vitamine C

Aanjagers van ontstekingen

- Hoge dosis omega 6 vetzuren (linolzuur)
- Rood vlees, met name varkensvlees
- Overdaad aan dierlijke eiwitten
- Stress
- Geharde vetten (transvetzuren)

Ron

Suggesties ? Email mij dan

Lees verder


Verrijkte eieren helpen tegen macula degeneratie

De plantaardige stoffen luteÔne en zeaxanthine hebben een mogelijk beschermend effect op leeftijdsgebonden macula degeneratie. Het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ en de Limburgse bedrijven Newtricious en Globus ei werken samen aan een oplossing om deze ziekte tegen te gaan en wellicht te voorkomen door het gebruik van op natuurlijke wijze verrijkte eieren. Eerste resultaten laten zien dat met luteÔne verrijkte eieren de luteÔne spiegel in het bloed verhogen, en dat met zeaxanthine verrijkte eieren de zeaxanthine spiegel in het bloed verhogen. Newtricious heeft bovendien de Food Valley Award 2008 gewonnen, zo werd eerder bekend gemaakt aan het einde van de Food Valley Conferentie in Ede. Macula degeneratie is een ernstige oogafwijking waartegen nog steeds geen behandeling mogelijk is. De twee carotenoÔden worden niet door het lichaam zelf aangemaakt, maar dienen via de voeding te worden opgenomen. “Eieren zijn een belangrijke bron van luteÔne en zeaxanthine”, legt Jos Nelissen, eigenaar/directeur van Newtricious uit. Van oudsher wordt luteÔne aan het voer van legpluimvee toegevoegd ter intensivering van de gele kleur van de dooier. “Het voordeel van eieren is dat de opname van luteÔne en zeaxanthine optimaal verloopt aangezien het pigment al gebonden is aan de vetten in het ei, waardoor het efficiŽnt door de darm wordt opgenomen.”

Academisch ziekenhuis Maastricht (azM)


Gelijke kansen op werk en ontwikkeling voor mensen met een beperking

Een nieuwe aanpak die veel meer mensen met een beperking uitzicht biedt op een baan en die hen stimuleert om hun talenten tot bloei te laten komen. Dat is wat de commissie fundamentele herbezinning Wsw voorstelt. Bert de Vries, voorzitter van de commissie, overhandigt vandaag het eerste exemplaar van het advies van zijn commissie aan staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De commissie richt zich op mensen die niet in staat zijn het minimumloon te verdienen en die om te kunnen werken voor langere tijd ondersteuning nodig hebben. Het gaat om ongeveer 400.000 mensen. 150.000 mensen werken al, van wie 100.000 in de Wsw. 250.000 mensen staan nog aan de kant, van wie 20.000 op een wachtlijst voor de Wsw. 'De huidige regelingen, zoals de Wsw, de WWB en de Wajong, leiden ertoe dat mensen tussen wal en schip vallen en remmen de ontwikkeling af van mensen die aan de slag zijn. Dit doet geen recht aan hun mogelijkheden en kan er toe leiden dat meer publieke middelen worden ingezet dan nodig. Dat is onrechtvaardig en inefficiŽnt', aldus Bert de Vries.

Maatwerk
Bert de Vries: 'Alles draait om het bieden van maatwerk. Dat kan alleen als niet de regeling, maar de werkzoekende en de werkgever centraal staan.' Iedereen, met of zonder uitkering, kan met de nieuwe aanpak aan de slag. Op een concrete werkplek wordt gekeken wat iemand nog kan verdienen en welke ondersteuning nodig is om te werken. Gemeenten en het UWV zijn vrij om het maatwerkpakket te bieden aan de werkzoekende en de werkgever, om in te kopen bij allerlei organisaties en om te bepalen waar wordt gewerkt en wat voor soort dienstverband wordt aangegaan. 'Haagse regels mogen maatwerk niet langer in de weg staan', aldus Bert de Vries.

Stimuleren
Mensen worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. Gemeenten en het UWV kunnen uitkeringsgerechtigden verplichten te werken naar vermogen. Daar staat tegenover dat de werkzoekende ook het heft in eigen hand kan nemen door de gemeente of het UWV opdracht te geven de zoektocht naar werk te starten of door zelf een organisatie in de arm te nemen en het traject vorm te geven. De beloning zorgt ervoor dat mensen gelijk worden beloond voor hun inspanning en er altijd financieel op vooruit gaan als zij gaan werken, meer gaan werken, productiever worden of doorstromen naar een baan zonder ondersteuning.

Door de manier van financieren loont het ook voor gemeenten en het UWV om de doelgroep aan de slag te helpen, hun mogelijkheden optimaal te ontwikkelen of hen door te laten stromen naar een baan zonder ondersteuning. Mensen die werken leveren namelijk geld op, doordat 75 procent van hun loon wordt gekort op hun uitkering. Dat geld kunnen gemeenten en het UWV gebruiken om veel meer mensen uit de doelgroep aan de slag te helpen. Het risico dat zij zich vooral inzetten voor de best bemiddelbaren wordt ondervangen door een baangarantie voor het meest kwetsbare deel van de doelgroep, van wie de begeleiding meer kost dan dat hun werk oplevert. Dit sluit aan bij de gedachte van de Wsw om arbeid te garanderen voor mensen die daarop anders niet hoeven te rekenen.

Om werkgevers te stimuleren banen te bieden, wordt de administratieve rompslomp verminderd en krijgen zij een duidelijk aanspreekpunt bij gemeenten of het UWV. Ook krijgt de werkgever de garantie dat hij waar krijgt voor zijn geld. Hij betaalt een loon dat overeenkomt met de prestatie van de werknemer.

Door mensen, gemeenten, het UWV en werkgevers optimaal te stimuleren werk te maken van werk wil de commissie voorkomen dat regelingen een fuik worden, waar mensen in opgesloten raken. Bert de Vries: 'Regelingen voor gesubsidieerd werk zijn vaak ten onder gegaan aan hun eigen succes. Deze regelingen waren voor de mensen zelf en de uitvoerders zo gunstig, dat ze een grote aanzuigende werking hadden en mensen niet gestimuleerd werden zich verder te ontwikkelen of door te stromen naar een reguliere baan. De oplossing was dan vaak om de toegang te beperken of de regelingen af te schaffen. Wie dan buiten de boot viel, had pech. Met deze nieuwe aanpak krijgt iedereen weer kansen.'

Nieuwe kansen zijn er ook voor de sw-bedrijven, waar nu het grootste deel van de Wsw-ers werkt. Als leerwerkbedrijf kunnen zij mensen met een beperking opleiden en door laten stromen naar een duurzame baan. Zij zijn de ambassadeur die werkgevers verleidt om deze mensen aan de slag te helpen en die hen daarbij ondersteunt. Voor diegenen die niet bij een reguliere werkgever terecht kunnen, zal het sw-bedrijf de rol van gespecialiseerde werkgever blijven vervullen.

Gefaseerde invoering
De commissie stelt voor de nieuwe aanpak goed voor te bereiden en gefaseerd in te voeren. Pilots zijn nodig om landelijke, uniforme protocollen te ontwikkelen om het maatwerkpakket op de werkplek vast te stellen en geÔnvesteerd moet worden in de dienstverlening van gemeenten en het UWV. Om te kunnen leren van ervaringen en beter zicht te krijgen op het benodigde budget om nieuwe wachtlijsten te voorkomen, wordt de nieuwe aanpak geleidelijk ingevoerd, te beginnen met de nieuwe werkregeling voor Wajongers en experimenten voor bijstandsgerechtigden.


Supermarkt moet gezonde keuze nog meer promoten

De brancheorganisatie van supermarkten (CBL) heeft dinsdag 7 oktober de Tweede Kamer geÔnformeerd over hun inspanningen om consumenten te helpen bij het maken van een gezonde keuze. De Consumentenbond juicht het toe dat supermarkten actie ondernemen, maar vindt ook dat de initiatieven nog te weinig zoden aan de dijk zetten. Het CBL noemt in zijn boek tal van voorbeelden. De beste actie is van supermarkt Em-tť, die het krachtige instrument van kidsmarketing juist gebruikt om een gezond product (Disney FunFruit) aan te bieden. Dit voorbeeld verdient navolging, te meer omdat kidsmarketing nu nog vooral wordt ingezet om nog meer koek, snoep, chips en frisdrank te verkopen.


Pas op met de farmaceut maar onderschat daarbij de mondige patiŽnt niet

De sector heeft er een handje van patiŽntengroepen, artsen en apothekers op slinkse wijze te beÔnvloeden om zo dure pillen aan de man te brengen. Dat kost de samenleving geld, maar belangrijker nog is de intransparantie van dit stelsel. De patiŽnt kan er niet van uitgaan dat hij de pil krijgt met de voor hem beste prijs-kwaliteitverhouding. Zijn arts en apotheker hebben mogelijk immers andere belangen. Lees: douceurtjes van de fabrikant, of een lucratieve prijsafspraak. En nu beraamt de Europese Commissie plannen om de industrie toe te staan patiŽnten ’rechtstreeks te informeren’.

Lees verder


Trainingsprogramma versnelt herstel na herniaoperatie

Een trainingsprogramma vanaf vier tot zes weken na een lumbale discushernia operatie vermindert de pijn en versnelt het herstel, zonder dat het risico van een recidive-ingreep wordt vergroot. Dat blijkt uit een systematisch literatuurstudie waarin de huidige medische praktijk wordt geŽvalueerd, die gepubliceerd is in de Cochrane Library, nummer 3, oktober 2008. De operatie wordt vaak geadviseerd om de pijn in het been, veroorzaakt door een lumbale discushernia, te verminderen. "Er worden veel patiŽnten geopereerd wegens een lumbale discushernia, maar er is geen eensluidende mening over de revalidatie na de ingreep", stelt onderzoeker dr. Raymond Ostelo van VU medisch centrum. "Er bestaan veel verschillende revalidatieprogramma's, maar het is niet bekend welke het meest effectief zijn. Sommigen stellen zelfs dat er helemaal geen revalidatie meer nodig is, wanneer een patiŽnt het ziekenhuis eenmaal heeft verlaten." Ostelo en zijn internationale collega's vergeleken dertien gerandomiseerde onderzoeken, met in totaal 1927 proefpersonen. PatiŽnten die deelnamen aan trainingsprogramma's gaven aan, dat zij iets minder pijn en hinder ondervonden dan degenen die niet aan dergelijke programma's meededen. Wanneer het trainingsprogramma intensiever was, verminderden de ondervonden pijn en lichamelijke beperking. Geen enkel onderzoek leidde tot een toename van recidiveoperaties. Er waren ook geen aanwijzingen dat patiŽnten hun lichaamsbeweging moesten beperken na de operatie. "In het algemeen blijkt dat patiŽnten die aan de trainingsprogramma's meededen iets sneller herstelden dan degenen die dat niet deden. Deelnemers aan intensievere programma's ondervonden iets minder pijn en beperkingen dan degenen die minder intensieve programma's kregen aangeboden", aldus Ostelo. "Ondanks de voortdurende discussie over het al dan niet revalideren, de beste methode en het tijdstip waarop dat zou moeten gebeuren, benadrukt deze systematische review dat het een goed idee lijkt te zijn om een trainingsprogramma te volgen en zo snel mogelijk de dagelijkse activiteiten weer op te pakken." De Cochrane Library is een publicatie van de Cochrane Collaboration, een instituut dat zich bezig houdt met, op basis van evidence-based medicin, vragen uit de geneeskundige praktijk te beantwoorden. Dit gebeurt met behulp van meta-analyses naar inhoud en kwaliteit van gepubliceerde klinische onderzoeken op een bepaald gebied. De term Cochrane Review is een wereldvermaard begrip.


Proactieve controle op vreemde stoffen in voedsel betaalt zich snel terug

Hormonen in rundvlees, bestrijdingsmiddelen op fruit en giftige stoffen geproduceerd door schimmels op graan zijn voorbeelden van ongewenste verontreinigingen of niet-toegestane stoffen in voedingsproducten. Met een proactieve houding van de overheid en een alert bedrijfsleven kan de daarmee veroorzaakte miljoenenschade snel worden beperkt. Dat zegt prof.dr. Michel Nielen bij de aanvaarding van het ambt van buitengewoon hoogleraar Detectie van chemische voedselcontaminanten op 9 oktober aan Wageningen Universiteit. Voedselincidenten komen gemakkelijk aan het licht. Dat komt mede doordat het voedsel op ons bord de laatste stap is van een complexe voedselketen waarbij micro-organismen en ongewenste chemische stoffen (chemische contaminanten) in de voedselketen terecht kunnen komen. De menselijke factor is daarbij cruciaal, met name door onwetendheid van de betrokkenen in de voedselketen, maar evenzeer door bewuste fraude en illegaal handelen, zoals blijkt uit het recente melamine-incident in China.

Een voorbeeld dichter bij huis is de acute vergiftiging na het eten van vlees veroorzaakt door residuen van de verboden groeibevorderaar clenbuterol dat bij runderen was toegepast. Dergelijke incidenten veroorzaken niet alleen directe slachtoffers, onrust en onzekerheid bij consumenten, maar brengen ook grote financiŽle en imagoschade toe aan economisch belangrijke bedrijfstakken. Het vertrouwen in onze voedselkwaliteit is een groot goed; in de bankensector is te zien wat er kan gebeuren als het vertrouwen wegebt. Volgens prof. Nielen is dit voor een belangrijk deel te voorkomen als de spelers in de voedselketen, zoals het bedrijfsleven, hun medewerking verlenen en de overheid proactief is en blijft. In zijn inaugurele rede Speuren naar onbekende contaminanten in de voedselketen pleit prof.dr. Michel Nielen voor een systematisch georganiseerde aanpak. "Het succesvol opsporen van relevante problemen in de voedselketen heeft zijn voorwaarden", aldus de hoogleraar. "Bedrijven zijn geneigd tot korte termijn denken. Het optimaliseren van de winst noopt hen ertoe de risico's en mogelijke problemen van morgen voor zich uit te schuiven met de gedachte dat het zo'n vaart niet zal lopen. Uitsluitend zelfregulering is daarom niet in het belang van de consument."

Volgens de hoogleraar zouden alle spelers in de voedselketen alert moeten zijn op potentiŽle onverwachte risico's. Zo kan bijvoorbeeld door klimaatverandering de chemie van zeer giftige toxines die door natuurlijke schimmels op granen aangemaakt worden wijzigen, en kunnen door fraude onverwachte hormonen opduiken in de voedselketen; in beide gevallen zullen deze stoffen gemist worden in de gangbare controlepraktijk.  Een terugtredende overheid zou daarbij juist continu en intensiever de voedselketen moeten bemonsteren en onderzoeken op ongewenste contaminanten. Bij informatiespecialisten van de overheid zijn risicovolle plekken, zoals de route van illegale diergeneesmiddelen, handelsstromen en dierverplaatsingen, reeds in kaart gebracht. Daarom wegen de kosten van het proactief systematisch controleren van risicovolle plekken in de voedselketen gemakkelijk op tegen de miljoenenschade als gevolg van incidenten. Bovendien kan van proactief handelen en handhaven een preventieve werking uitgaan, aldus prof. Nielen.

Bio-actieve stoffen
Prof. Nielen pleit ervoor om monsters niet, zoals nu te controleren op de aanwezigheid van een select aantal risicovolle chemische verbindingen, maar te onderzoeken op hun biologische activiteit. Op die manier ontsnappen onbekende illegaal gefabriceerde of chemisch gebonden en daardoor niet detecteerbare, toxische stoffen niet langer aan het controleapparaat.

Wageningen Universiteit


Medische beelden sneller over elkaar leggen

Een belangrijk onderwerp in de medische beeldverwerking is het automatisch op elkaar leggen van twee afbeeldingen, zodanig dat de beelden spatieel corresponderen. Dit proces wordt beeldregistratie genoemd. De twee beelden kunnen afkomstig zijn van verschillende modaliteiten, bijvoorbeeld MRI en CT, van verschillende momenten in de tijd (bij vervolgstudies), of zelfs van verschillende patienten. Beeldregistratie kan wiskundig geformuleerd worden als een optimalisatieprobleem (minimalisatie van een kostenfunctie).In zijn proefschrift zoekt Stefan Klein naar oplossingsmethoden voor dit optimalisatieprobleem. Hij toont aan dat door de juiste keuze van de optimalisatiemethode snelheidswinsten tot een factor 500 gerealiseerd kunnen worden. Klinisch gebruik van dit type registratiemethoden wordt daardoor mogelijk. De ontwikkelde methoden zijn vrij beschikbaar gemaakt als deel van een open source-softwarepakket genaamd 'elastix'.

Universiteit Utrecht


Orgaanfalen bij ernstig gewonde patiŽnten

In zijn promotieonderzoek deed Falco Hietbrink onderzoek naar orgaanfalen, een ernstige complicatie na trauma. Hij bestudeerde het mechanisme van orgaanfalen door de vorm en functie van neutrofielen en monocyten in traumapatienten te onderzoeken. Hietbrink vond direct na trauma zeer actieve cellen in de weefsels, terwijl in het bloed de neutrofielen juist een verminderde functie lieten zien. Hoe ernstiger het trauma, hoe minder goed de neutrofielen in het bloed functioneerden en hoe groter de veranderingen van monocyten waren. Bij patienten met longfalen in de vroege fase zag Hietbrink de grootste veranderingen. Bij traumapatienten met een buitensporige immunologische reactie, raakt het immuunsysteem na een week uitgeput. Hierdoor worden de patienten extra gevoelig voor het krijgen van ernstige infecties. Met deze nieuwe inzichten in de ontstaanswijze van orgaanfalen na trauma komt een betere behandeling een stap dichterbij.

Universiteit Utrecht


Internationaal nieuws & informatie


Proteins in sperm unlock understanding of male infertility says new study

Proteins found in sperm are central to understanding male infertility and could be used to determine new diagnostic methods and fertility treatments according to a paper published by the journal Molecular and Cellular Proteomics (MCP). The article demonstrates how proteomics, a relatively new field focusing on the function of proteins in a cell, can be successfully applied to infertility, helping identify which proteins in sperm cells are dysfunctional. "Up to 50 percent of male-factor infertility cases in the clinic have no known cause, and therefore no direct treatment. In-depth study of the molecular basis of infertility has great potential to inform the development of sensitive diagnostic tools and effective therapies," write co-authors Diana Chu, assistant professor of biology at San Francisco State University and Tammy Wu, post-doctoral fellow at SF State. The study is included in a special Oct. 10 issue of MCP dedicated to the clinical application of proteomics.

Lees artikel


MSU professor helps federal government adopt first-ever physical activity guidelines

Moderate physical activity during pregnancy does not contribute to low birth weight, premature birth or miscarriage and may actually reduce the risk of complications, according to a Michigan State University professor who contributed to the U.S. government's first-ever guidelines on physical activity.

Lees artikel


MSU scientists find new gene that helps plants beat the heat

Michigan State University plant scientists have discovered another piece of the genetic puzzle that controls how plants respond to high temperatures. That may allow plant breeders to create new varieties of crops that flourish in warmer, drier climates. The MSU researchers found that the gene bZIP28 helps regulate heat stress response in Arabidopsis thaliana, a member of the mustard family used as a model plant for genetic studies. This is the first time bZIP28 has been shown to play a role heat tolerance. The research is published in the Oct. 6 issue of the Proceedings of the National Academy of Sciences. "We also found that bZIP28 was responding to signals from the endoplasmic reticulum, which is the first time the ER has been shown to be involved with the response to heat," said Robert Larkin, MSU assistant professor of biochemistry and molecular biology and corresponding author of the paper. "We're finding that heat tolerance is a more complex process than was first thought."

Lees artikel


Researchers Seek to Understand, and Improve, Virus That Can Infect Lung Cancer Cells

Researchers at The Scripps Research Institute have, for the first time, solved the structure of a virus that can infect specific cancer cells. This new knowledge may help drug designers tweak the pathogen enough so that it can attack other tumor subtypes. The study was published in the October 8 issue of Structure, a Cell Press journal. The 3-D structure of the virus, known as Seneca Valley Virus-001, reveals that it is unlike any other known member of the Picornaviridae viral family, and confirms its recent designation as a separate genus "Senecavirus." The new study reveals that the virus's outer protein shell looks like a craggy golf ball≠—one with uneven divets and raised spikes—and the RNA strand beneath it is arranged in a round mesh rather like a whiffleball. "It is not at all like other known picornaviruses that we are familiar with, including poliovirus and rhinoviruses, which cause the common cold," says the study's senior author, Associate Professor Vijay S. Reddy, Ph.D., of The Scripps Research Institute. "This crystal structure will now help us understand how Senecavirus works, and how we can take advantage of it."

Lees artikel


Circadian clock may be critical to learning and memory

The circadian rhythm that quietly pulses inside us all, guiding our daily cycle from sleep to wakefulness and back to sleep again, may be doing much more than just that simple metronomic task, according to Stanford researchers. Working with Siberian hamsters, biologist Norman Ruby has shown that having a functioning circadian system is critical to the hamsters' ability to remember what they have learned. Without it, he said, "They can't remember anything." Though not known for their academic prowess, Siberian hamsters nonetheless normally develop what amounts to street smarts about their environment, as do all animals. But hamsters whose circadian system was disabled by a new technique Ruby and his colleagues developed consistently failed to demonstrate the same evidence of remembering their environment as hamsters with normally functioning circadian systems. Until now, it has never been shown that the circadian system is crucial to learning and memory. The finding has implications for diseases that include problems with learning or memory deficits, such as Down syndrome or Alzheimer's disease. The work is described in a paper published Oct. 1 online in the early edition of the Proceedings of the National Academy of Sciences. Ruby is lead author on the paper. Siberian hamsters, also known as dwarf hamsters, are about the size of a mouse.

Lees artikel


RNA molecules, delivery system improve vaccine responses, effectiveness

A novel delivery system that could lead to more efficient and more disease-specific vaccines against infectious diseases has been developed by biomedical engineers at The University of Texas at Austin.
The findings use specific ribonucleic acid (RNA) molecules to significantly bolster a vaccine’s effectiveness while tailoring it based on the type of immune response that is most desirable for a particular disease, says Krishnendu Roy, associate professor of biomedical engineering and lead investigator on the study.
Roy and his team, which included his graduate student Ankur Singh and collaborators at M.D. Anderson Cancer Center in Houston, achieved their results during a two-year study primarily working with a DNA-based hepatitis B vaccine. Their work was recently published in Molecular Therapy, the official journal of the American Society of Gene Therapy. In their studies using mice, immune responses were five to 50 times stronger than with traditional vaccine delivery. The stronger the immune response to a vaccine, the better protection the vaccinated person should have. Their research uses a novel polymer-based delivery system that consists of micron-sized particles carrying both the vaccine and the RNA to immune cells.

Lees artikel


New study re-emphasizes natural cocoa powder has high antioxidant content

Over the past ten years, dark chocolate and cocoa have become recognized through numerous studies for flavanol antioxidant benefits. In a study published this month in the Journal of Agricultural and Food Chemistry, scientists from The Hershey Company and Brunswick Laboratories of Norton, MA report on the levels of antioxidants in selected cocoa powders and the effect of processing on the antioxidant levels. The study, which analyzed Hershey's Natural Cocoa Powder and nineteen other cocoa powders, reported that natural cocoa powders have the highest levels of antioxidants. Natural cocoa powders contained an average of 34.6 mg of flavanols per gram of cocoa powder, or about 3.5% of total flavanols by weight. This places cocoa powder among the foods highest in these types of antioxidants. The study went on to look at a variety of Dutched (alkaline processed) cocoa powders, which are commonly used by the food industry. New findings showed that the Dutched cocoa powders, especially the light- and medium-Dutched cocoa powders, retained significant amounts of cocoa flavanol antioxidants. In fact, despite the losses created by light to medium Dutch processing, these cocoa powders still were in the top 10% of flavanol-containing foods when results were compared to foods listed in the USDA Procyanidin Database. "This is an important finding for people who like all things chocolate." said Ken Miller, the lead author of the paper. "Because cocoa powder is one of the richest sources of flavanol antioxidants to start with, even lightly- or medium-Dutched processed cocoa powders still retain significant levels of the beneficial antioxidants."

Lees artikel


Pollution From Livestock Farming Affects Infant Health

A new study in the American Journal of Agricultural Economics explores the effects of pollution from livestock facilities on infant health and finds that production is associated with an increase in infant mortality. Stacy Sneeringer of Wellesley College utilized data on spatial variation in livestock operations from the past two decades to identify the relationship between industry location and infant health. As livestock production has become more concentrated in larger farms, production has become more concentrated in certain areas.

Lees artikel


Bisphenol A Linked to Chemotherapy Resistance

Exposure to bisphenol A (BPA) may reduce the effectiveness of chemotherapy treatments, say University of Cincinnati (UC) scientists. The research study, led by UC’s Nira Ben-Jonathan, PhD, says that BPA—a man-made chemical found in a number of plastic products, including drinking bottles and the lining of food cans—actually induces a group of proteins that protect cancer cells from the toxic effects of chemotherapy.

Lees artikel


One Dose of EPO May Halt Cell Suicide Following a Heart Attack

Two things happen following a heart attack—necrosis (normal cell death) and apoptosis (programmed cell death)—and both are bad. Now researchers in Japan have found that a single intravenous dose of the hormone erythropoietin (EPO) immediately after myocardial infarction (heart attack) can drastically reduce or eliminate apoptosis and thereby limit the amount of damage to the heart, according to an article in the October issue of The Journal of Nuclear Medicine. "The study's concept is very novel. We wanted to see if the area of cell death following acute coronary occlusion could be reduced by a single dose of EPO," said H William. Strauss, M.D., attending physician in the Nuclear Medicine Service at Memorial Sloan Kettering Cancer Center, professor of radiology at Weill Cornell School of Medicine and a co-author of the manuscript. "Cells deprived of blood quickly begin to die. By administering 99mTc-annexin V, a radiotracer with a high affinity for apoptotic cells, we were able to view the effects of EPO on heart cells immediately following the restriction of blood flow that occurs during MI."

Lees artikel


Protection for stressed-out bacteria identified

An international team of researchers is a step closer to understanding the spread of deadly diseases such as listeriosis, after observing for the first time how bacteria respond to stress. The research, published in the October issue of the prestigious international journal Science, details how a huge molecule called a stressosome protects bacterial cells from external stress and danger. Scientists from the University of Newcastle in Australia, and Newcastle University and Imperial College in the United Kingdom, collaborated on the discovery. Associate Professor Peter Lewis from the Faculty of Science and Information Technology at the University of Newcastle in Australia said until now, researchers had not fully understood how bacteria responded to stress and potential danger.

Lees artikel


A key mechanism regulating neural stem cell development is uncovered

A research team at the Institut de recherches cliniques de Montreal (IRCM), funded by the Foundation Fighting Blindness – Canada and the Canadian Institutes of Health Research (CIHR), discovered a novel mechanism that regulates how neural stem cells of the retina generate the appropriate cell type at the right time during normal development. These findings, published today in the renowned journal Neuron, could influence the development of future cell replacement therapies for genetic eye diseases that cause blindness.
In their report, the scientists show that a gene called Ikaros is expressed in the most immature retinal stem cells in the mouse, which are “competent” to generate all seven different cell types that compose the retina. But this gene is not expressed in the “older” stem cells, which are more restricted in their differentiation potential and produce only the late-born neurons. “By studying the retina of a mouse in which the Ikaros gene was inactivated, we found that the generation of early-born retinal cell types was impaired, whereas the generation of the late-born retinal cell types was not affected,” explained Dr. Michel Cayouette who led the study. In contrast, forcing the expression of Ikaros in older retinal stem cells, which have normally turned off its expression, was sufficient to give back the competence to these cells to generate early-born neurons. Overall, these results indicate that the expression of Ikaros in retinal stem cells is both necessary and sufficient to confer the competence to generate early-born retinal neurons.

Lees artikel


Cell protein suppresses pain 8 times more effectively than morphine

More people suffer from pain than from heart disease, diabetes and cancer combined, but many of the drugs used to relieve suffering are not completely effective or have harmful side effects. Now researchers at the University of North Carolina at Chapel Hill School of Medicine and the University of Helsinki have discovered a new therapeutic target for pain control, one that appears to be eight times more effective at suppressing pain than morphine. The scientists pinpointed the identity and role of a particular protein that acts in pain-sensing neurons, or nerve cells, to convert the chemical messengers that cause pain into ones that suppress it.
"This protein has the potential to be a groundbreaking treatment for pain and has previously not been studied in pain-sensing neurons," said lead study author Mark J. Zylka, Ph.D., assistant professor of cell and molecular physiology at UNC. The results of the study will be published online in the journal Neuron, on Wednesday (Oct. 8) and in the print edition the following day.

Lees artikel


Stanford scientists pinpoint key proteins in blood stem cell replication

A family of cancer-fighting molecules helps blood stem cells in mice decide when and how to divide, say researchers at the Stanford University School of Medicine. Blocking the molecules' function spurs the normally resting cells to begin proliferating strangely - making too much of one kind of cell and not enough of another. Many types of human blood cancers involve a similar disruption in the expression of that same family of molecules. The blood stem cells' misguided enthusiasm also inhibits their ability to successfully repopulate the immune system of a recipient animal after a bone marrow transplant - a common leukemia treatment.
The discovery is the first to directly link the notorious members of the retinoblastoma family of proteins to the cellular production factories responsible for churning out all the blood and immune cells in the body. "This is an important step in understanding the initiation of human cancer at a cellular level," said Patrick Viatour, PhD, a postdoctoral scholar who performed the research in the laboratory of Julien Sage, PhD.

Lees artikel


The brain still awake, even during deep sleep

Sleep in man is divided in two main phases : non-REM sleep, which occupies most of our early sleep night, and REM sleep, during which our dreams prevail. Non-REM sleep is usually considered as a compensatory ‘resting’ state for the brain, following the intense waking brain activity. Indeed, previous brain imaging studies showed that the brain was less active during periods of non-REM sleep as compared to periods of wakefulness. Although not rejecting this concept, researchers from the Cyclotron Research Centre of the University of LiŤge in Belgium and from the Department of Neurology of Liege University Hospital demonstrate that, even during its deepest stages (also called ‘slow-wave-sleep’), non-REM sleep should not be viewed as a stage of constant and continuous brain activity decrease, but is also characterized by transient and recurrent activity increases in specific brain areas. In a study published recently in the prestigious american journal ę Proceedings of the National Academy of Sciences Ľ (PNAS), the research team led by Dr Thanh Dang-Vu and Pr Pierre Maquet shows that brain activity during these sleep stages is actually profoundly influenced by spontaneous slow rhythms (also called ‘slow oscillations’) which organize neuronal functioning during non-REM sleep.

Lees artikel


Taking herb 'helps depression'

New research suggests the herbal medicine St John's Wort could be a suitable alternative for treating depression.

Lees artikel


[ Klik hier voor het nieuws van vandaag ]

 

chlorella en spirulina betaalbaar kopen


 

 

Themas
Naar het hoofdmenu

Online Bioscoop
Online TV programma's

8 voedingsleugens
Acne
Acupunctuur
Acrylamide
Adhd
Aging - ouder worden
Afslanken & dieet
Afvallen
Afvallen 2
Alcohol en baby
Alcohol - serialkiller
Allergie
Als
Aluminium
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Amandelen knippen
Angina Pectoris
Anti Bakker Dieet
Antibiotica

Antikanker dieet
Antikwak terreur
Antikwakvereniging
Anti-oxydanten
Anuskramp
AOW drama 2015
Aromatherapie boek
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astaxanthine
Astma
Autisme
Autisme en BMR
Atkins dieet
Ayurveda
B12 tekort
B17 en kanker
Bakken & braden
Banaan
Baarmoederhalskanker
Baarmoederhals Vaccin
Baby & Zwangerschap
Babyzwemmen
Baclofenpomp
Basisregels voeding
Benzyl alcohol
Becel pro activ
Bekkeninstabiliteit
Bessen en kanker
Betaalbaar biologisch
Betacaroteen
Betekenis van ziekte
Beter slapen

Big pharma
Bijholteontsteking
Bijwerkingen melden
Bio-fotonen therapie
Biologische voeding
Biomateriaal + kanker
Bisphenol A
Blaasontsteking
Bloedgroep & voeding
Bloedtest 1
Bloedtest 2
Bloedtest 3
Boeken gezondheid
Boekpassages
Boerderijwinkels
Body Stress Release
Books 2 read
Borstimplantaten (silic)

Borstkanker
Borstvoeding
Brandend maagzuur
Brandwonden
Broccoli
Bronwater top25
Brood nadelen
Budwig papje
CaffeÔnevrije koffie
Candida
Candida dieet
Carob = chocolade ?
Cellulaire gezondheid
Cellulaire immunotherapie
ChemicaliŽn
ChemicaliŽn in voeding
Chemotherapie
Chips
Chocolade
Chocolade (puur)
Cholesterol
Cholesterol mythe
Cholesterol en overgang
Chlorella
CLA
Co-enzym Q10
Codex Alimentarius
Coeliakie
Cola
Cold Fx
Combinaties
Consumeren
Corus luchtvervuiling

Crohn
Colloidaal zilver
Columbus ei
Constipatie
Cosmetica
Cranio Sacraal
Crestor waarschuwing
Cynatine FLX
Daglichtlampen
Darmflora analyse
Darmkanker
Darmklachten
Darmreiniging
Darmvervuiling
Darm & diabetes
Darmen
David Wolfe
DCA tegen kanker
De lekkende vetcel
Deodorant
De Pil en kanker
Depressie
De calcium paradox
De China Studie

De ziekte ME
Diabetes
Diabetes/buikvet dieet
Diepvriesgroente
Dierenleed
Dierlijke eiwitten
Doodmoe ?
Dotteren
Dr Ryke Geerd Hamer
Duchenne spierdystrofie
Dyspraxie
Eczeem
Edelstenen
Eed van Hippocrates
Ei - codering
Ei hoort er wel bij
Eiwit (overdosis)
Eierstokkanker
Elektroallergie
Em-X
Emigreren ?
Emotie & gezondheid
Energetische Geneesk
Energie reep
Enzymen
E211
E621 - Vetsin
E nummers
EU dictatuur
EU info
EU ziekenfondskaart
Even bij stilstaan
Farmacie
Fastfood
Fatale vetten
Fijnstof
Foliumzuur (Vit B9)
Formaldehyde
Fouten van huisartsen
Fluor
Fluor & tandpasta
Framboos
Frituren
Fructose
Fructose intolerantie
Fructosestroop
Fybromyalgie
Fytinezuur
Galstenen
Gamma-linoleenzuur
Ganzenlever
Gardasil Vaccin
Gebit
Gebit en voeding
Gebitsproblemen
Gebitsontstekingen
GLA deel 2
Gedragsprobleem
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Geitenmelk
Genotrim
Gentech voedsel
Germanium
Gezond ťn lekker
Gezonde salades
Gezichtsmaskers
Gezond afslanken
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde dieet tips
Gezonde recepten
Gezonde vakanties
Gezonde vetten
Gezondheid huisdieren
Ghee - geklaarde boter
Ghreline
Giftige kronen/bruggen
Global warming ?
Glucosamine
Glutenallergie test
Gluten & diabetes
Gluten intolerantie
Gluten/lectines & darm
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Goji bessen
Grapefruit
Gratis energie
Gratis videos
Gratis boeken
Groeihormoon IGF-1
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Griep vaccins
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hard werken
Hart
Hartstilstand & sport
Hayberrie
Heksenjacht 2008
Heksenjacht - vervolg
Hekserij
Hoge bloeddruk
Honing
Hoodia cactus
Hoofdluis
Hooggevoeligheid
Hoogspanningsmasten
Hooikoorts
Huidproblemen
Huisarts tips
IJzerstapeling
IJzertekort
Ik ben zo moe
Immuun & vermoeidheid
Industrie geheimen
Industrie junkies
Industrie top 15
Inkoopgids
Jaap's column
Kaakontstekingen
Kanker
Kanker = Candida ?
Kanker en suiker
Kankerwerend voedsel
Kava Kava
Keelontsteking
Keerzijde vd FDA

Kefir
Keuringsdienst TV
Kiemgroenten
Klysma
Koffiemelkpoeder
Koffievervangers
Koffie & caffeÔne
Kokosolie
Koolhydraten
Komboecha
Koper

Kruiden & operaties
Kruiden handboek
Kruidenthee
Kunstm. zoetstof
Kwakzalverij
Kwik in amalgaam
Lactose intolerantie
Langer leven
Laserprinters
Latex allergie
Laurinezuur
LDL oxidatie
Leesvoer
Lekkende darm
Lekker eten syndroom
Letselschade

Levend voedsel 1
Levend voedsel 2
Lever
Lever en darmen
Levertraan
Lichaamsverzorging
Licht en gezondheid
Lichttherapie
Light produkten ?
Lijnzaadolie
Looizuur
Lowcarb Dieet
Low Int. Laser Therapy
LuteÔne

Lyme
Lyme epidemie
Maagkanker
Maagzuur(remmers)
Made in (toxic) China
Magneetveld th.
Maca
Maculadegeneratie
Magnetron
Magnesium tekort
Manuele therapie E.S.
Maretak en kanker

Margarine
Massage

McDonald
MCS
Medische missers
Medische privacy
Medische toppers
Melk sprookje
Melk en tarwe
Mens = wateraap?

ME (CVS)
ME en CGT
Mentale gezondheid
Migraine
Milieuverontreiniging
Mondkanker
Monsanto
Morgellons vezelziekte
Msra bacterie

MRSA & varkens
MSG
Multiple sclerose

Multi vervuilers
Multivitamines
Muziek en gezondheid
Mycoplasma bacterie
Nachtwerk
Nadelen van brood
Natuurfoto dvd 1
Natuurlijke pijnstillers
Natuurlijke vitamines
Natuurlijk voedsel
Natuurzwembaden
Nederland Bedelland
Neotame
Neurofeedback
Neusholtes
Neuskannetje
Nierstenen
Nierstenen en voeding
Nikkel allergie

NLP
Noten
Nutrigenomics
Nuttige links
Nuttige tips
Ogen
Olijfolie
Olijfolie 2
Olie slurpen
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 3 olie uit algen
Omega 6

Omega brood
Oneliners
Ongezonde scholen
Ongezonde verpakking
Onrecht vd zorgwet
Ontstekingsremmers
Onsterfelijkheid
Ontspannen
Ontstekingen/infecties
Oorkaarstherapie
Oorsuizen
Operatie + nuchter?
Oplossingen USA

Orgaandonatie
Ormus
Orthomoleculair
Osteopathie
Osteoporose
Overbevissing
Overgewicht waarom?
Palladium
Paddestoelen
Paddestoel vs ziektes
Palmolie
Papaja enzymen
Parkinson
PDD-NOS
Pecannoten
Perfluorverbindingen
Persoonlijkheidstest
Pesticiden en boeren
Pesticiden top 10
Phenylalanine
PhytochemicaliŽn
Pijnstillers & bloeding
Poloxamer 407

Polypharmacy
Probiotica VSL 3
Probiotica
Propolis

Prostaatkanker
Psoriasis
Psyllium vezels
Qigong
Quinoa
Quantumresponse
Radon gas

Radts therapie
Rauw eten
Reformwinkels
Regulier vs alternatief
Retinitis Pigmentosa

Reuma dieet
Rijstolie
Ritalin en ADHD
Roggebrood
Roken
Rood vlees en kanker
Rozen en pesticiden
Rugpijn tips
Rugklacht preventie
Salvestrolen
Salvestrolen deel 2
SC darm Dieet

Schijf van vijf
Schimmelaandoening
Schimmeldoders
Schone energie
Schoonmaakmiddelen
Schoon water?
Secretine
Selenium
Senioren
Shampoo en phtalaten

Silicium
Sinusitis
Sintjans Kruid
Slaapproblemen
Slaaptekort
Slowfood
Smaak maakt dik ?
Smaakversterkers
Smalle wegbree
Snapt u het nog?
Snel afvallen
Soja gezond?
Sojamelk & kids
Souls of distortion
Spelt oergraan
Spirulina Zee alg

SRG energiegenerator
Stamcellen
Statines
Statines - Lipitor
Statines II
Stemming EU verdrag
Steun Reach
Stevia
Stoelgang
Strak en gezond ?
Straling gezond ?

Stress
Stress verminderen
Suiker = gif
Suikerspiegel
Suikerziekte

Suikers & Vetten
Superalgen
Supergranenpapje
Superhoning
Superontbijt
Superpoeders
Super Smoothies
SV40 virus in vaccin
Talkpoeder en kanker
Tandarts verdoving
Tandvlees & het hart
Tarwegras

Tarwekiembrood
Tarwekiem olie
Teatree olie
Teff
Teflon antiaanbak pan
Thaumatine suiker
Thimerosal schandaal
Tibetaanse oefeningen
Toekomstmuziek?
Tomaat
Tongschrapen
Top10 gezonde drankjes
Top 10 tips
Toxische schimmels
Transvetzuren
Transvet produktlijst
Ukrain kankerkiller

Umts problemen
UMTS update
UWV
Vaccinaties & risico's
Vaccinatie mythe
Vage klachten
Vegetarisme
Verbod op transvet
Vermoeidheid
Vervuiling in vliegtuigen
Verzadigd vet
Vervuiling

Verzuring
Vetarm = slecht
Visolie (Omega 3)
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Vitamine K
Vleesvervangers
Vlierbes
Voedingsgiganten
Voetreflexologie
Voeding bij kanker

Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Voedselpyramide
Waarom ziek?
Walnoot
Wandelen en rennen
Water = levenskracht
Water = medicijn !
We zijn allemaal ťťn
Whirlpools
Wiegedood
Wildernis vlees
Wolman zouten

Wormwood
Wortelkanaalbehandeling
Wortelsap
Xenical en kanker
Zeemineralen
Zeemineralen-landbouw
Zeepnoten

Zeewier & gluconutr
Zeezout
Zen Shiatsu
Zeven stappen
Ziektekostenverz.
Ziekte van Crohn dieet
Zink
Zoet maar dodelijk
Zoete aardappel
Zoetstoffen
Zomertijd afschaffen?
Zonlicht = noodzaak !
Zonnebank & kanker
Zonnebrandcreme
Zoutlampen
Zuurbalans
Zuurbranden
Zuurdesem
Zuur & Basen
Zware metalen
Zwarte bes
Zwitsers geheim


 


View My Stats