logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Het Neuskannetje


Tot 3 weken geleden had ik nog nooit gehoord van een neuskannetje. In India net zo normaal als het poetsen van je tanden en ook bekend bij vele Amerikanen maar hier slechts bij een enkeling bekend, en dan voornamelijk bij mensen die aan Yoga doen.

Mensen uit India weten dat het schoonhouden van de neusholtes belangrijk is voor een gezond slijmvlies. De fout die wij maken is dat we de bacteriŽn, rommel en vriussen te lang in onze holtes hebben waardoor je vaak eerst verkouden wordt en dan een keelontsteking oploopt.

Aangezien ik zowel een stofmijtallergie heb als een lichte allergie voor mijn katten heb ik 's morgens vaak slijmvliesirritaties en een moeilijke start. In de loop vd ochtend wordt dit minder. Huisarts kent mijn klachten en adviseert me dan meestal Flixonase te nemen. Is misschien geen probleem om dat een keer te nemen maar ik wil geen chemische zaken chronisch in mijn neus dus alternatief gezocht.

De ouderen onder ons weten nog van vroeger dat veel mensen zout water in de palm van hun hand deden en dit opsnoven. Het snot komt dan via de neus/keel vrij en het water spoelt de holte goed schoon. Zout ontsmet en heeft voor mij zover bekend weinig nadelen. Ik heb dit een paar keer gedaan en ook van een theelepel gesnoven maar ik had het gevoel dat ik te weinig water naar binnen kreeg.

Dus op een dag zitten ik naar oplossing te zoeken naar het schoonhouden van de holtes en vind eerst een studie dat neuriŽn helpt omdat dit de hoeveelheid stikstof verhoogt wat gunstig is voor de afweer tegen ziekten. Onderzoek is gedaan door een Zweedse professor en ook in vakbladen gepubliceerd dus geen fabeltje. Dus nog even in Google verder gezocht en terecht gekomen op Duitse site die het neuskannetje uit India aanprijst. Geen idee wat dat was en ook in Nederland bar weinig over te vinden.

Winkels in de regio afgestruind maar niets te vinden. Uiteindelijk groothandel in yoga materialen gebeld die me wel een doosje wilde verkopen. Ben nu paar dagen aan het testen en al verslaafd. Spoel me neus nu voor en na het slapen met afgekoeld gekookt water met 1 gram zout en bevalt me heel goed. Ben eerder van de rommel af in mijn neus en keel doordat het slijm en evt andere pollen, stof etc simpel wordt weggespoeld.

Ben je ook vaak neusverkouden en heb je geen zin in allerlei dure neussprays dan is het kwestie van zo'n neuskannetje bemachtigen. Probeer het maar eens bij een winkel in Yoga/India produkten. Er is een plastic, porcelein en rvs uitvoering.

Lukt dat niet dan kun je er eentje bij mij kopen voor 15 euro (incl pakketkosten).
Bel 0346-330038 voor bestelinformatie.

Hoe het werkt? Je giet het gekookte zoute water (op lichaamstemperatuur) in je rechterneusgat. Je houdt je hoofd iets naar voren en iets naar links gebogen. Zodra je gaat gieten gewoon door je keel blijven doorademen. Het water komt grotendeels uit je andere neusgat. Daarna doe je het nog een keer aan de andere zijde. Het kannetje bevat uit de uitgang een verdikking waarmee je je ene neusgat afsluit zodat het water niet wegkan lopen. Niet teveel zout gebruiken want dat irriteert, ook niet te heet water gebruiken want dan sloop je je slijmvliezen.

Combineer dit met regelmatig een tandenstoker tussen je tanden te steken, je mond af en toe te spoelen met zonnebloemolie (onttrekt toxische stoffen) en het gebruik van een tongschraper (verwijdert 85% van de bacteriŽn op je tong) en je voorkomt veel problemen. Onderschat de impact op je lichaam van bijv tandvleesontstekingen en chronische holteontstekingen niet, zeker als je nog andere zwakke plekken hebt.

En voor diegene die skeptisch zijn, het ziekenhuis van Leuven in BelgiŽ geeft haar patiŽnten met holteproblemen standaard zo'n kannetje mee. We lopen hier gewoon
weer wat achter de feiten aan....... Vaak zijn simpele oplossingen de beste !

Ron

neuskannetje.jpg (16950 bytes)

 

Uitgebreid advies (ziekenhuis van Leuven)

http://www.uzleuven.be/UZRoot/files/webeditor/sinus_2002.pdf

Het neuskannetje voor gebruik na operaties is nog een slag groter

neuskannetje2.jpg (26736 bytes)


Neuskannetje instructiefilmpje

Ik heb een instructie filmpje gevonden voor de nasal wasch en ben na het lezen op jou website ermee begonnen en zelf de oren gaan er mee open !!

http://netipot.org/demo_video.htm

http://www.fonteine.com/neuskannetje.html

Tip: Ernst


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer..... 


View My Stats