Linus Pauling en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

De orthomoleculaire geneeskunde


In 1968 introduceerden hij en zijn assistent, Paul Staunton, de orthomoleculaire geneeskunde. Deze probeert ziekten te genezen door ervoor te zorgen dat de verhoudingen van alle in een gezond lichaam voorkomende stoffen bij de zieke ook voorkomen. Dit wordt vaak gedaan door het toedienen van grote doses vitaminen. Hij won in 1954 de Nobelprijs voor de Scheikunde wegens "zijn onderzoek naar de aard van de chemische binding en de toepassing daarvan op het ophelderen van de structuur van complexe verbindingen" en in 1962 de Nobelprijs voor de Vrede. Hij is daarmee een van de vier mensen die ooit twee Nobelprijzen hebben gewonnen (de anderen waren Marie Curie, John Bardeen en Frederick Sanger), één van twee mensen die Nobelprijzen in twee disciplines won (Marie Curie was de andere) en de enige die ooit twee ongedeelde Nobelprijzen heeft gewonnen.

Ondanks vele wetenschappelijke bewijzen voor de relaties tussen voeding en ziekten, zijn Nobelprijzen en zijn onderzoeken naar eiwitten, aminozuren en DNA wordt zijn visie door reguliere artsen nog altijd afgedaan als pseudo-wetenschap. Een gemiste kans denk ik dan waardoor miljoenen mensen onnodig medicijnen slikken met alle risico's van dien. Wie is beter voor uw gezondheid ? De groenteboer of de apotheker? Wel eens iemand zien overlijden aan de bijwerkingen van fruit / groente ? Medicijnen nemen omdat je ongezond wilt blijven eten? Laat voeding je medicijn zijn !

Voor diegene die deze verworven kennis wel serieus nemen een overzicht van de nuttige informatie op de site van het Linus Pauling institute... en daarnaast zijn er nog de goede tijdschriften zoals Ortho en Vannature.....

RonMinerals

Vitamins

Other Nutrients

Phytochemicals

Foods

 

 

Tip: E Pennewaard


 

 


 


View My Stats