pure gezondheid - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Links

Super voeding

Keuringsdienst van Waarde
Een televisie programma dat genadeloos de gewetenloze voedingsindustrie onderhanden neemt. Een kleine clubje journalisten die zijn ziel nog niet verkwanselt heeft aan het grote geld. Eindelijk wat tegengas tegen de door propaganda gevoede commerciŽle omroepen die niets anders doen als de commercials nog een keertje tonen als infomercials. Dacht u dat de Smaakpolitie ook een serieus programma was ?, de kleine ondernemers worden wel gepakt maar de grote jongens niet, toen dit dreigde te gebeuren leidde dit zelfs tot ontslag van de hoofdredacteur.

Het bericht:

SBS 6 heeft op aandringen van McDonald's Nederland een onderdeel van het tv-programma De smaakpolitie geschrapt. Mogelijk heeft de  hamburgerketen gedreigd met het terugtrekken van advertenties. Dat zegt de eindredacteur JŲrgen Petiet van het consumentenprogramma
De smaakpolitie dat zondag bij SBS 6 wordt uitgezonden. De smaakpolitie wordt in opdracht van SBS 6 samengesteld door het externe bureau 625 TV Produkties. Omdat Petiet met zijn verhaal
naar buiten komt, is hij deze week ontslagen. [Bron]

Rudolf de Wit
Bijzonder informatieve site over oa gezondheid, voeding, allergiŽn. Geen medisch gebrul maar duidelijke taal. Een voorbeeld:

In de natuurgeneeswijze wordt de schuld gezocht bij de zieke zelf. Hij/zij is immers de baas over het eigen lichaam; we maken zoveel kapot met slechte voeding en beseffen het gewoonweg niet. Het eten van constant onvolwaardig voedsel zoals witmeelproducten, suiker, kleurstoffen, smaakstoffen, reukstoffen, conserveringsmiddelen hebben dagelijks een weerstandsverlagende reactie op het lichaam.

Luc's homepage over maatschappij gezondheid en voeding
site over gezondheid, voeding, maatschappij met een 100-tal artikels over allerlei aandoeningen, therapieŽn, electromagnetische vervuiling (electropullutie), bespreking van voedingsmiddelen, genotsmiddelen, natuurlijke voedings supplementen, links naar andere gezondheidssites, enz.

Second opinions - topsite !
Een zeer boeiende Engelse site over allerlei zaken mbt gezondheid en voeding. Met name de bedenkelijke rol van snelle koolhydraten zoals tarwe komen aan bod. Heel interessant is de stelling dat een vetarm dieet juist galstenen kan veroorzaken doordat de galblaas te weinig geleegd wordt. Leuk voor al die mensen die elke dag met maaltijdvervangers zonder vet eten. Vet remt ook ontstekingen, speelt preventieve rol bij depressies, zorgt voor opname van bepaalde vitamines die niet oplossen in water en beschermt de organen, hersenen, vaten (goede cholesterol) en remt de effecten van koolhydraten op de suikerspiegel. Laat je dus nooit verleiden tot een vetarm dieet....

Afslankgids.com
Moe van al die fabeltjes over afvallen? Het antwoord op overgewicht is juist heel simpel. Geen dure clubs of dieeten maar een paar duidelijke spelregels. Geen uitgebreid ontbijt maar alleen wortelsap en fruit, minder brood, geen zuivel, veel goede vetten uit noten, olijfolie en vette vis. Jaag je stofwisseling op en doorbreek het jojo effect. Stof je lichaam vol met enzymen en goede bouwstoffen zodat je vetverbranding op volle toeren kan draaien. Geen vet betekent alleen maar geen energie en grote behoefte aan brood, alcohol en suikers (kristalsuiker/koolhydraten).

Chlorella Alg
Deze alg uit Japan en Korea helpt u snel uw gezondheid drastische te verbeteren. De alg zorgt voor een flinke groei van uw darmflora waardoor u meer energie krijgt en de voeding beter verteerd wordt. Verder bevat de alg een zeer hoge dosis chlorophyl (bladgroen) die het lichaam helpt bij het afvoeren van metalen zoals kwik, cadnium, lood etc die veel schade aan de hersenen kunnen veroorzaken. Daarnaast bevat de alg een hoge kwaliteit plantaardig eiwit, aminozuren, mineralen en hoge dosis ijzer en betacaroteen (provitamine A)

Ditziterin.nl
vergelijk de voedingsproducten per schep, zo heeft u de mogelijkheid per voedingswaarde te selecteren en kunt u tevens een boodschappenlijst samenstellen.

Fitnessgids.com
Tijd om wat meer beweging te brengen in uw passieve leven? Ga dan eens kijken in een fitness school in uw omgeving. Extra beweging zorgt voor betere weerstand en snellere stofwisseling en voorkomt depressieve gevoelens

Glycemisch Index
Een handig overzicht van glycemische waardes van veel bekende voedingstoffen zodat u kunt kiezen voor de langzame koolhydraten (lage glycemische waarde).

Paradijsvogel
Bevat artikelen over oa kanker, kruiden die nuttig zijn bij allerlei kwalen maar ook artikel over reincarnatie. De moeite waard...

Stamcel.org
De strekking van deze website is een synthese van westerse en oosterse geneeskunde. Alle gegevens zijn gebaseerd op gerenommeerd wetenschappelijk onderzoek. Concreet behandelen we het fysieke lichaam en de metafysieke aspecten daarvan, zoals: het endocriene stelsel, chakra klieren, stamcellen, bewustzijn, immuniteit systeem, meditatie, energie en de positieve uitwerkingen daarvan.

Opmerking: een zeer mooie uitgewerkte site over de werking van hormonen, bijnieren, geslachtklieren, cortisol, lever, energie punten (de chakra's) en veel
meer. Echt even gaan kijken....

Natuurlijkerwijs.com door Teun van Herpen
Leer meer over Kruiden, Voedingscomponenten en het Metabolisme. Kruiden: beschrijvingen van kruiden, inhoudstoffen, historisch en medicinaal gebruik.
Voeding: vitaminen, mineralen en aminozuren. Discussiebord wordt
regelmatig bezocht.

Pillie willie
Zeer informatie informatie site met veel wetenswaardigheden over supplementen, candida, chronische vermoeidheids syndroom, diabetis, levensverlenging, DHEA, V5 ondersteunings therapie bij kanker, orthomoleculaire behandelingen, vitamines en mineralen.

Sport en Glycemische index
In een pindakaasreclame eet een jochie een boterham pindakaas voor hij aan een lange schaatstocht begint. Verstandig, want pindakaas staat laag op de Glycemische Index, zodat je lichaam langdurig koolhydraten toegediend krijgt. Je wordt er misschien geen GI Joe Of GI Jane mee, maar regelmatig de GI-waarde van voeding checken is wel bevorderlijk voor je prestaties.

Bestaande voedingspiramide is achterhaald
Wetenschappers van de Amerikaanse ‘Harvard School of Public Health’ geloven niet meer in de Amerikaanse voedingspiramide of de ‘Food Guide Pyramid’. Met Dr. Walter Willett in een voortrekkersrol hebben zij een alternatief voedingsmodel bedacht, de ‘Healthy Eating Pyramid’ (http://www.intelihealth.com).

Achtergronden koolhydraten
Koolhydraten worden op basis van hun chemische samenstelling verdeeld in 2 groepen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen meervoudige of complexe koolhydraten (polysachariden) en enkelvoudige koolhydraten (mono- en disachariden). Meervoudige koolhydraten waaronder zetmeel komen voor in graanproducten (bv. brood, rijst, deegwaren), aardappelen, peulvruchten en groenten. Enkelvoudige koolhydraten komen van nature voor in fruit (fructose) en melk (lactose). In zoetigheden zoals koekjes, gebak, confituur en frisdranken is suiker (sucrose) of druivensuiker (glucose) toegevoegd. Daarnaast worden ook de termen snel- en traagresorbeerbare koolhydraten gehanteerd. Hierbij gaat men ervan uit dat mono- en disachariden sneller worden geabsorbeerd in de bloedbaan en op die manier ook sneller de bloedsuikerspiegel verhogen in vergelijking met de polysachariden. Hoewel deze voorstelling nog steeds wordt gebruikt, lijkt ze momenteel echter achterhaald.

Zittend bestaan en koolhydraten
Wie een zittend bestaan heeft, kan beter niet teveel koolhydraten consumeren. Wanneer iemand dat toch doet, kan dat beter in een vezelrijke vorm gebeuren: volkorenbrood, volkorenpasta of het traditionele Inca-product quinea. In zijn algemeenheid, stelt Willett, is de mens helemaal niet gemaakt om in Noordwest-Europa te leven.

Fabeltjes over eten
Van vet eten word je dik, door het eten van eieren stijgt het cholesterolgehalte in je bloed, melk is gezond en goed voor je botten en je gebit, koolhydraten zijn noodzakelijk in het dieet en een paar klontjes suiker in de thee kan geen kwaad.
Allemaal fabeltjes?

www.Verzamelgids.nl
www.Bodyalert.nl

Overgewicht startpagina
Handige startpagina voor mensen die last hebben van overgewicht.

Werkboek klassieke homeopathie
Homeopathie is de geneeskunde van de toekomst, maar moet om dit waar te maken goed toegepast worden. Dit aspect is veel actueler en zinvoller, dan de achterhaalde discussies over de 'werkzaamheid van Homeopathische middelen' waar sommigen critici zich nu nog steeds intensief mee bezighouden. Deze website bevat waardevolle informatie over Klassieke Homeopathie, voor geÔnteresseerden, studenten en reeds praktiserende, gevorderde homeopaten. Het 'Werkboek Klassieke Homeopathie' is ontstaan als het gevolg van een zoektocht door de theorie van de Homeopathie, in een poging om deze materie beter onder de knie te krijgen en enige duidelijkheid te scheppen.

Voedselgewoontes afleren
Bij een aanvang van een verbeterd voedselpatroon dient men vooraleerst over te stappen op biologische voeding. Wanneer hiervoor de financiele middelen ontbreken moet men bedenken dat a: biologisch voedsel niet zo duur is als het lijkt. b: een gezonder voedselpatroon goedkoper is wanneer men bedenkt dat brood, koek, snoep ed. ook in de reguliere voedingsmiddelenindustrie duurder is dan natuurlijk en onbewerkt voedsel, en het eventueel zelf maken vaak goedkoper is dan het kant en klaar kopen. c: soorten voedsel altijd goedkoper/duurder is. Sperciebonen bv. zijn altijd duurder dan bv. winterpeen, maar net zo gezond. d: biologisch voedsel bijdraagt aan besparing op ziektekosten en allerlei (financieel) voordeel in ons dagelijks leven en carriere heeft. e: het prijsverschil tussen biologisch voedsel en de horeca (die zelden biologisch voedsel of drank aanbiedt) aanzienlijk is. f: ook in de biologische winkels prijsverschillen, tijdelijke aanbiedingen en bijna over de houdbaarheidsgrens-produkten kent, die vaak goedkoper worden aangeboden, zodat een klant die een beetje de moeite neemt vaak rake bedragen weet te besparen.

Kruidengeneeskunde
Mooie site met veel informatie over allerlei kruiden.

Vitalworld
Gezondheid is wereldwijd een probleem. Niet alleen met betrekking tot de massale problemen als honger, gebrekkige hygiene, vrouwenziekten, kindersterfte, (tropische) epidemieen in de „derde wereld", maar ook de recente op immuunzwakte berustende (chonische) stoornissen - waarvan AIDS/SARS maar een klein deel is - in de moderne wereld. 50 Jaar van na-oorlogse inspanningen met betrekking tot de gezondheidszorg zijn niet in staat is geweest de problemen, waarmee zij werd geconfronteerd, op te lossen. Ondanks alle inspanningen op klinisch en technologisch gebied gaan de statistieken van chronische ziekten nog steeds omhoog, bv. allergieen, hart- en vaatziekten, degeneratie en kanker. In Nederland verwacht men, dat in het jaar 2010 de statistieken voor chronische ziekten een toename zullen vertonen van 40% (vergeleken met 1990). Zelfs als je de vergrijzing meerekent, is dit een zorgelijke ontwikkeling. Een ander criterium is het voorkomen van chronische ziekte onder de jeugd. Terwijl nog geen 25 jaar geleden ziekten als migraine, astma, diabetes, rheuma, hoge bloeddruk, kanker en vele andere nog erg zeldzaam waren, zijn ze nu alarmerend alledaags.

Schildklier problemen bij tieners
Deze site is speciaal gemaakt voor tieners die problemen hebben met hun schildklier.
Ook is er een forum aan deze site verbonden waar je met lotgenoten kunt praten, ongestoord.

Veganisme.startpagina.nl
De veganisme pagina gaat vooral over de ethiek en moraal van het veganisme.

www.veganisme-recepten.startpagina.nl
www.veganisme-vleesvervangers.startpagina.nl
www.veganisme-zuivelvervangers.startpagina.nl /
www.veganisme-kunstleer.startpagina.nl

www.rawfood.startpagina.nl
Gaat over rawfood : ongekookte rauwe voeding die  evt hooguit max tot 40 graden verwarmd mag worden

www.bio-industrie.startpagina.nl
Gaat direct over het lijden van dieren in de bio-industrie.


 

 

Terug naar het hoofdmenu 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats