Lever/gal-flush


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Lever/gal-flush


Iedereen die een westers voedingspatroon hanteert (en wie doet dat niet?) vol met overtollige suiker, zoet, chemische toevoegingen en andere stoffen die de lever en darmen belasten, heeft in meer of mindere mate last van galstenen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken (inclusief doktoren) zijn galstenen voordat ze verkalken en daadwerkelijk stenen worden eerder wasachtige galbolletjes. In dit stadium kunnen ze door de huidige medische apparatuur niet worden vastgesteld, terwijl ze wel aanwezig zijn en de galwegen geheel of gedeeltelijk blokkeren. Deze galbolletjes zijn een broeihaard voor bacteriŽn, virussen, schimmels en parasieten, aangezien het hun taak is deze ziektehaarden op te ruimen.

Er is echter een simpele en effectieve, maar vooral pijnloze manier om je te ontdoen van deze galstenen-in-wording. Operaties waarbij de volledige galblaas wordt verwijderd, zijn volkomen onnodig als mensen regelmatig een lever/gal-flush doen. Voorafgaand hieraan is het raadzaam om je ontdoen van parasieten en schimmels door vier weken lang een anti-candidadieet te volgen.

Dit vind je hier:

http://www.fonteine.com/candida_dieet.html

Daarnaast is het goed om regelmatig scherpe, zwavelrijke voedingsmiddelen tot je te nemen als knoflook, ui, prei, radijs, hete pepers, mosterd e.d. Deze branden letterlijk parasieten en schimmels weg en ontklonteren je bloed.

Basisflush voor beginners

De lever/gal-flush is gebaseerd op drie ingrediŽnten en principes:

- Bitterzout. Hiermee zet je de gal- en darmwegen open zodat je geen pijnlijke krampen krijgt. De lever/gal-flush is dankzij het bitterzout volledig pijnloos.
- Zure vruchten. De vruchtenzuren weken galstenen en aangekoekte darmresten los.
- Vet en/of olie. Dit zorgt voor galaanmaak zodat de slechte (LDL) cholesterol via de darmen wordt afgevoerd.

Instructies voor een lever/gal flush:

's Ochtends nog voor het ontbijt een eetlepel bitterzout oplossen in een halve liter water en deze opdrinken. Als je het mengsel te bitter vindt kun je het aanzoeten met honing of appelsap. Je kunt eventueel later op de dag nog een eetlepel bitterzout in een halve liter water drinken, bijvoorbeeld in de middag.

Het bitterzout heeft twee effecten:

- Het neemt je hongergevoel weg. Geeft niet, hoe minder je 's ochtends eet, hoe beter. Gewoon wachten tot je wel honger krijgt en das pas eten

- Je gaat ervan minimaal 1 keer naar de WC, waarschijnlijk meerdere keren en het zal zeer dun zijn. Schrik niet als de kleur groen is. Dit is gal.

Met bitterzout zet je de gal- en darmwegen open.

Zodra je honger krijgt, maak je een smoothie van:

- Een grote zure appel (bijv. Braeburn, Granny Smith of Goudreinet) met schil, klokkenhuis en pitten en al.
- Een grote sinaasappel of grapefruit, rondom geschild als een aardappel zodat het wit, de pitten en het vruchtvlees bewaard blijft.
- Een grote citroen, rondom geschild als een aardappel zodat het wit, de pitten en het vruchtvlees bewaard blijft.
- Een klein beetje kurkumapoeder (koenjit)
- Een heel klein beetje cayennepeperpoeder
- Een heel klein beetje gemberpoeder
- Een klein beetje paprikapoeder
- Flink wat kaneelpoeder
- Een theelepeltje Sole (geconcentreerde zoutoplossing; zie deze pagina voor de formule: http://www.fonteine.com/zeemineralen.html) of een snufje sel gris de Guťrande of Himalayazout rechtstreeks
- Een theelepel honing (twee theelepels als je het te zuur vindt)
- Een flinke scheut olijfolie
- Water, tot zeker tweederde van de inhoud (iets meer als je de smoothie iets dunner wil)

Dit is goed voor ongeveer driekwart liter tot een liter smoothie. Drink hiervan zoveel mogelijk. Wat niet opgaat zet je in de ijskast voor later. Deze smoothie is erg lekker en het is een zeer prettige manier om je lever, galblaas en darmen te ondersteunen. Dat laatste doet-ie zeker, want deze smoothie zal de nodige bezoekjes aan de WC veroorzaken! Schrik niet als je groene, wasachtige bolletjes in de pot ziet drijven. Dit zijn de galstenen die in dat stadium nog bolletjes zijn. De groene kleur is gal en het vettige materiaal eromheen is cholesterol, de plakkerige (LDL) variant. Je bloed is zich dus ook aan het ontdoen van deze cholesterol en wordt van dik en stroperig weer dun en vloeibaar.

Het beste is om de eerste dag de hele dag uitsluitend te leven op deze smoothies van zure vruchten. Maak er desnoods nog twee of drie die dag, zoveel als je maar op kan. Wil je dit niet doen, dan is een salade als avondmaaltijd het beste alternatief. Met rauwkost ondersteun je ook je lever en darmen. Als je genoeg krijgt van vloeibaar voedsel, dan zijn vaste zure appels natuurlijk ook een prima alternatief.

Aan het eind van de dag, voor het slapen gaan, komt het moeilijkste: drink een glas half gevuld met olijfolie en half gevuld met citroensap. Dit is vet en zuur en zal je als onprettig ervaren. Om het geheel wat prettiger te maken zou je het citroensap geheel of gedeeltelijk kunnen vervangen door appelsap en/of honing toe kunnen voegen. Zelf koos ik voor een glas half gevuld met olijfolie en half citroensap, half appelazijn dat ik gezoet heb met honing en na enkele slokken heb aangelengd met water.

Daarna meteen gaan slapen. De volgende ochtend is het eerste wat je doet rennen naar het toilet! Mocht de ervaring op het toilet toch pijnlijk zijn en gepaard gaan met krampen, drink dan onmiddellijk een glas water met bitterzout om de openingen wijd open te zetten.

Zorg dat je dit op een zaterdag doet, niets plant die dag en in de buurt bent van een WC en eventueel een bed. Eťn dag is al effectief (je zult de na-effecten hiervan nog minimaal een dag ervaren!). Dit enkele dagen volhouden is nog veel effectiever. Ook loont het de moeite dit om de paar weken te herhalen. Je blaast hiermee letterlijk je lever, galblaas en darmen schoon. Dit heeft een effect op je totale functioneren en je zult je op vele fronten beter voelen.

Investeer in biologische ingredienten! Je wil je belangrijkste organen, je lever en darmen, reinigen en dan is het niet verstandig om resten van bestrijdingsmiddelen binnen te krijgen. Als je schoon van binnen wil worden, zorg dan dat wat je binnenkrijgt ook schoon is.

De effecten die je ervaart door het regelmatig doen van een lever/gal-flush zijn: beter zicht, betere doorbloeding, snellere genezing van ontstekingen of wonden, meer energie, flexibelere gewrichten en nog vele andere, positieve ervaringen. Het is ongelooflijk hoeveel klachten er gepaard kunnen gaan met een belaste lever en galblaas.

Er bestaan veel varianten op de lever/gal-flush, maar ik denk dat ik hiermee de meest prettige en smakelijke heb bedacht. Desondanks kun je ontgiftingsverschijnselen ervaren als hoofdpijn, misselijkheid, niezen, jeuk, etc. Het kan daarom raadzaam zijn om regelmatig rustig te gaan liggen of zitten. Lezen helpt of een ontspannende DVD zien (niets met geweld of drukte!) of simpelweg een tukje doen. Succes!

Flush voor gevorderden

De bovenstaande flush is een huis-, tuin- en keukenflush. Hij is weliswaar effectief, maar er zijn grondigere varianten. De bovenstaande flush is meer bedoeld voor mensen met een redelijk hectische levensstijl die maar moeilijk de tijd vrij kunnen maken om een echt grondige flush in te plannen. Op deze manier kun je binnen een dag de boel enigszins schoonspoelen. De bovenstaande flush kan ook beschouwd worden als een soort introductie op het ‘echte werk’.  

Voor wie echt serieus meerdere keren een grondige lever-/galreiniging wil ondergaan is de volgende flush voor ‘gevorderden’ de aangewezen variant:

Plan de eerste keer een maand vooruit en zorg dat je flush op een zaterdag plaatsvindt op of rond Nieuwe Maan. De reiniging is het minst effectief op of rond Volle Maan omdat het lichaam dan water vasthoudt. 

Drink drie weken lang ‘s ochtends een theelepeltje bitterzout in een halve liter water op de nuchtere maag. Ontbijt pas een half uur later. Ochtendvasten tot tenminste 11 uur is nog effectiever. Drink geen koffie, eet een licht ontbijt bestaande uit biologische groente en/of fruit. Eet gedurende deze drie weken geen vlees en beperk je consumptie van zuivel. Het bitterzout reinigt zowel je dunne als je dikke darm en je zult gedurende de dag verschillende keren naar het toilet moeten. In het geval van diarree, maak je geen zorgen want dit is normaal en hoort bij het reinigingsproces. Onderdruk geen ontgiftingssymptomen als hoofdpijn etc.!

Stop in de laatste week voor de flush met het drinken van bitterzout in water. Het is wel een goed idee om elke ochtend een halve liter water te drinken ofwel met een halve theelepel zeezout of Himalyazout, ofwel met vers geperst sap van ťťn citroen (of citroensap met zout). Als je je ochtenddrank wil zouten, gebruik dan koudgeslingerde biolgische honing (hoe donkerder van kleur, hoe beter en honing van meerdere bloemen is beter dan van ťťn bloem). 

Gedurende de dag drink je een smoothie op basis van de aloude combinatie van appel, kaneel en honing. Het recept vind je bij de basisflush hierboven. In plaats van water is het ook een goed idee om ongefilterd biologisch appelsap te gebruiken (of een combinatie van water en appelsap). Je kunt de smoothie ook volledig op basis van appels doen door de citrusvruchten te vervangen door meer appels. Naast citrusvruchten of in plaats daarvan kun je ook bessen of besachtigen toevoegen als cranberries, Gojis, bramen, rode druiven, etc. Kies voor zure en/of bittere vruchten. Het basisrecept blijft ongewijzigd kwa kruiden. Je zult merken dat het altijd goed smaakt en dat je veel kunt variŽren door appel als basis te gebruiken. 

Zorg dat je een liter appelsmoothie drinkt over de dag verspreid. Drink deze van maandag tot en met vrijdag in de vierde week. De olie in de smoothie remt de vruchtensuikers af en voorkomt oxidatie zodat de smoothie de hele dag goed blijft. De zuren in de citroen en appel helpen om de gal- en leverstenen zachter te maken ter voorbereiding op de flush.   

Op de dag van de flush, de zaterdag, doe ’s ochtends een waterklysma met zeezout totdat je darmen volledig leeg en schoon zijn. Eet daarna even niet (je zult ook geen honger hebben). Zorg dat je je laatste appelsmoothie van de week gedronken hebt voor 13:30 u. Na deze tijd vast je en eet je dus niets meer. Mocht je het te kwaad krijgen na verloop van tijd dan is het volgende drankje zeer effectief om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren: water met honing (of agevesiroop), cayennepeper, een beetje zeezout en citroensap.

Meng voor 18:00 u 750 tot 800 ml. water met vier eetlepels bitterzout. Laat het mengsel op kamertemperatuur staan en drink je eerste 3/4e glas (ongeveer 20 cl.) water met bitterzout. Indien de smaak te heftig is eventueel zoeten met honing of vermengen met citroensap. Dit eerste glas zal zeer waarschijnlijk een reactie van je darmen oproepen die je de honger doet vergeten! Om 20:00 u drink je je tweede 3/4e glas water met bitterzout. Mocht de eerste keer geen reactie hebben teweeg gebracht, dan zal dit zeker deze keer het geval zijn!

Om 21:45 u meng je een half kopje (pakweg 12 cl,) biologische extra vergine olijfolie met 20 cl. (3/4e glas) roze grapefruitsap of citroensap of een combinatie van beiden (eventueel mag je ook appelsap of appelazijn toevoegen). Gebruik de blender om een glad en zacht mengsel te maken. Om 22:00 u drink je het volledige olijfolie/fruitmengsel staand naast het bed. Ga daarna onmiddellijk tenminste 20 minuten op je rechterzijde liggen met opgetrokken knieŽn (foetuspositie) en ga slapen. Je kunt echter ’s nachts een onbedwingbare aandrang krijgen om naar het toilet te gaan.  

Zet de wekker om 6:00 u of 6:30 u en drink je derde 3/4e glas water met bitterzout. Als je moe bent kun je weer gaan slapen. Nog beter is het om wakker te blijven en rechtop te gaan zitten en te lezen of mediteren. Om 8:00 u drink je je vierde en laatste 3/4e glas met bitterzout. Maak van de zondag een luie, ontspannen dag. Als je honger hebt eet dan een lichte maaltijd, maar zeer waarschijnlijk ben je het meerendeel van de dag bezig met het uitscheiden van kleine en grote lever- en galstenen. Dit zijn drijvende wasachtige bolletjes in het toilet, die zowel groen als bruin van kleur kunnen zijn. Witte bolletjes zijn leverstenen. Zwarte bolletjes zijn zeer oude stenen en deze kunnen behoorlijk stinken. Je kunt de dagen na het weekend van de zuivering nog regelmatig hele of gebroken stenen uitscheiden. Zorg dat je enkele dagen na de flush een klysma doet om resterende stenen die vast zijn gaan zitten in je darmen te verwijderen.

In de voorbereiding op een volgende flush is het niet meer noodzakelijk om drie weken lang water met bitterzout te drinken. Het is dan beter om tijdens de tweede week voor de reiniging een halve liter water met een theelepeltje bitterzout op denuchtere maag te drinken. Gedurende de week van de flush hetzelfde doen als hierboven beschreven.

Doe zoveel mogelijk reinigingen als nodig is totdat je geen stenen meer uitscheidt. Dit is het allerbeste gezondheidskadootje dat je jezelf kunt geven, geloof me. Je hoeft hiervoor geen leverziekte of –aandoening te hebben, al onze levers zijn overmatig belast vandaag de dag. Bovendien is het pijnloos. Je enige ongemak is dat je om de haverklap naar de WC rent gedurende het weekend van de flush. Investeer in voldoende zacht toiletpapier en uierzalf. Bedenk dat dit een operatie van moeder natuur is zonder mes en een chirurgische ingreep waarbij je volledige galblaas onnodig verwijderd wordt vele malen erger is!

Mike Donkers

mello_music@yahoo.com

Ervaringen van lezers

Lezer 1

"De zuivering gevolgd en idd. en stuk of 30 drijvende groene bolletjes varieŽrend van 0,2 cm tot 1 cm in de de ochtend. Ik twijfelde natuurlijk erg aan het begin ervan of het uberhaupt wat zou gaan doen, maar ik ben blij dat er resultaat is."

"Ik heb de tweede en derde zuivering nu achter de rug. Bij de tweede kwamen er heel veel stenen, bij de derde minder. Verder had ik tijdens de zuivering lichtelijk last van hoofdpijn. Nu na de laatste krijg ik last van een hele strakke huid, droge vervellende lippen, mogelijk ontgiftiging? En heb ook soms jeuk (meer steekjes) over mijn hele lichaam."

"Ik ben nog steeds aan het zuiveren, ik heb nummer 6 vandaag achter de rug. Er komen nog steeds stenen uit."

Vraag van deze lezer aan mij:

Hoeveel x zuiver jij normaal in een week? En welke klachten had jij zoal voor de zuiveringen?

Mijn antwoord:

Hoofdklacht voor (en ook na) de zuiveringen: het gevoel dat ik rechts achterin in de onderrug stenen had die tegen de darmwand aan duwen. Klopt precies want dit zijn stenen of grint (gebroken stenen) die nu vastzitten in je darmen. Deze worden door de lever via de achterkant afgevoerd. Verder steken in de galblaas, vooral 's nachts.

Ik heb zuivering nr. 4 er op zitten. Jij doet 'm wekelijks, ik maandelijks. Ik heb ook nog steeds stenen of grint (en zelfs zand!) maar tevens is er bij mij ook donkergele, zure, brandende galvloeistof uitgekomen. Dit zijn heel oude gifstoffen die pas vrijkomen naarmate de galstenen steeds meer opgeruimd worden. Verder heb ik al zeker een jaar lang regelmatig groene, klonterige ontlasting en, vooral na een zuivering, pikzwart grint. De groene kleur is de kleur van gal, de zwarte ook, maar dan hele oude (denk aan: zwartgallig zijn).

Antwoord van deze lezer:

Ok, nou ik ben nog geen zwarte stenen/grint tegen gekomen, alles is bij mij vooral groen, soms wat geel van kleur. Na de zuivering voel ik me idd ook beter, klachten worden dan minder, echter een paar dagen later komt dat weer terug. Vooral met appelsap drinken krijg ik het gevoel alsof er weer wat zit in mijn lever, iets wat en toe beweegt. Als ik dan weer gewoon eet blijft de ontlasting redelijk dan, en heb ik veel gasvorming. De lever geeft dan toch weer giftstoffen af denk ik. Dat branderige gal heb ik ook voor al de laatste zuiveringen.

Lezer 2

"Om 22:45 moest ik naar het toilet, gelijk gedaan, maar dit was alleen wat water/gal net zoals voor 22:00… weer terug in bed, ik begon na verloop van tijd beetje misselijk te worden, maar probeerde ik te negeren. Ben toch in slaap gevallen, om 0:00 werd ik x wakker, weer ff geslapen, om 2:00 wakker, heel erg misselijk, kon het niet meer tegenhouden, snel naar douche en veel gekotst, zo dun als water, erg zuur… paar x gekotst en toen was misselijkheid over, fijn gevoel.

Nu mijn gedachten, ik weet waar het spugen door kan komen, sap/olie wordt door galuitstoot in lever teruggestuwd in de maag, die gaat over zijn nek.

Om 6:15 ging het wekkertje, 3e glas bitterzout naar binnen, geen probleem, slokje water en puntje honing op theelepel er achteraan, ging goed. Uiteindelijk begon het nu wel te rommelen in de darmpjes, moest naar toilet, gelijk gegaan, we hebben ff in vergiet gedaan, zodat je kunt kijken wat het allemaal is nadat het schoongespoeld is. En ja hoor, hele kleine steentjes, ben weer gaan douchen en moest vaak naar toilet, elke keer weer steentjes, 1e keer kon ik het niet zo goed zien, maar 1x groene en groen/gele steentjes, zelfs wat zwarte!

Wat een gevoel zeg! En dat 100% pijnloos! Heel apart, echt aparte ervaring, uiteindelijk hele dag om zoveel tijd naar de WC, heel wat water eruit met af en toe wat harder spul, die steentjes dus, deed wel veel pijn, was beetje rood en die gal bijt heel erg! Maar als je gelijk met papier erbij bent gaat het goed.

En hoe ik me nu voel? Heerlijk, wel wat pijn rechts onderin de rug, soms ook wat hoger in de rug?!? Voor de rest best helder van geest, energie ook lekker, verder voel je je toch een beetje van, ff bijkomen, je voelt dat je lever heel lief aan het werk is geweest maar wel ff hard moest werken…

Het is me 300% meegevallen, je weet gewoon niet wat je moet verwachten, maar het is heel goed bevallen, en dat er steentjes uit je komen, HEEL APART! "

"De tweede leverreiniging was geweldig!!!

Wow!! Honderden kleine steentjes en later tientallen steentjes van 1 tot 1,5 centimeter, en 2x zelf van 5 cm!!! Zelfs maandag nog vele steentjes van 1-1,5 cm !

Niet normaal wat mijn lijf eruit gooit, deze keer trouwens ook wat heftiger qua psyche, kortom weer geweldige ervaring."

Lezer 3

"Wat een goed recept van die appel-citrus-smoothie! Heb hem net gemaakt, heb alle kruiden erin gedaan die je had genoemd en alle vruchten biologisch. Het is heerlijk! Dit is duidelijk niet het zwaarste deel van de zuivering :) "

"Ik heb vandaag & gisteravond de leverzuivering gedaan en een stuk of tweehonderd groene bolletjes vaarwel gezegd : Smakelijk verhaal maar jij weet wel hoe dat zit natuurlijk :)"

Lezer 4

De lever/gal flush. Ik heb de flush volgens de methode van Hulda Clark gedaan, de informatie heb ik gehaald van de website www.heelnatuurlijk.nl

Het gaat om de 2 daagse leverreiniging   [Link]

Voorafgaand aan de reiniging heb ik zo'n 3 dagen 1,5 liter appelsap per dag gedronken om de galsten zacht te maken. Ik heb geen parasietenkruidenkuur gedaan, omdat ik naar mijn idee een aardig antiparasietendieet volg, zwarte walnootschiltinctuur en ornithine evenmin gebruikt.

Op dinsdagavond heb ik nog een normale avondmaaltijd gegeten en heb toen de
smoothie van Mike Donkers gemaakt [Link], ik heb er geen olijfolie in gedaan, omdat geadviseerd werd voorafgaand aan de flush vetvrij te eten, dit zorgt ervoor dat de gal zich opstapelt en er druk in de lever ontstaat. Hoe hoger de druk, des te meer stenen eruit worden geduwd. Ik heb hier de rest van de avond een aantal glazen van gedronken en ben hier de volgende morgen mee doorgegaan tot woensdagmiddag rond 12 uur.

Vanaf 14:00 uur heb ik niets meer gegeten of gedronken en eigenlijk exact
het schema van de kuur aangehouden:

18.00: Glas met 1 eetlepel bitterzout.
20.00: Glas met 1 eetlepel bitterzout.
22.00: 120 ml olijfolie met 150ml grapefruitsap.

Daarna ben ik meteen naar bed gegaan, 20 minuten stil op mijn rug gelegen en
vervolgens gaan slapen.

De volgende ochtend:
07.00: Glas met 1 eetlepel bitterzout.
09.00: Glas met 1 eetlepel bitterzout.

Rond 12:00 ben ik weer overgegaan op de smoothie en later op de dag een
lichte maaltijd.

Mijn ervaring is dat het bitterzout gewoon zeer laxerend werkt, voordat je het olijfolie/grapefruit mengsel neemt ben je echt helemaal leeg, gal heb ik niet gezien, het was op den duur alleen water. Het olijfolie/grapefruit mengsel heb ik zonder probleem achterovergeslagen maar daarna voelde ik mij echt niet lekker. Ik ben gaan slapen, maar het was een onrustige nacht met een onprettig beetje misselijk gevoel. Ik werd rond 6 uur wakker en moest naar het toilet, waar ik wederom een waterachtige substantie achterliet. Om 7 uur nam ik het bitterzout om niet lang daarna weer naar het toilet te gaan en jawel er lagen nu toch echt ronde/ovale dingetjes in het toilet. Of het echt galstenen zijn betwijfel ik, want ze waren echt zacht, maar misschien komt dit door het appelzuur. Dit heb ik nog een keer of 2 herhaald met hetzelfde resultaat. Na het bitterzout van 09.00 was het alleeen maar weer waterachtig. Al met al gaat het om een 20-tal steenachtige balletjes varierend in grootte van erwt tot amandel. Later in de avond kwam de normale stoelgang weer op gang en de volgende dag ben ik weer normaal gaan eten.

Ik kan jammer genoeg niet zeggen dat ik me beter of fitter voel, maar ik had dan ook geen klachten. Ik ben nu 29 en heb zoals menigeen jarenlang volgens westers voedingspatroon geleefd, jarenlang ben ik veel op stap geweest en heb in de weekenden veel gedronken. Omdat ik fanatiek naar de sportschool overat ik dagelijks, vooral grote hoeveelheden dierlijk eiwit, suikers voor en na de training en diverse supplementen waarvan ik mij nu ook afvraag of dit nu wel zo gezond was. Gelukkig heb ik ook wel altijd grote hoeveelheden groente en fruit gegeten, wat naar ik nu begrijp verstandig is geweest mbt de verzuring van het lichaam. Al met al leek mij het niet verkeerd om eens een flush te proberen en ik wil het eigenlijk over een week of 2 nog een keer doen en dan voorafgaand aan de flush een dag of 2 helemaal rauw eten. Ik hoop dat je hier iets aan hebt en als je vragen hebt beantwoord ik die graag!

Met vriendelijke groet,

Joop (levergal@live.nl)

 

Lezer 5

Ben momenteel bezig met m'n 3e leverreiniging in 3 mnden. De eerste 2 keer ben ik een enorme hoeveelheid "stenen" kwijt geraakt. Mijn gevoel zegt dat ik nog niet alles geloost heb, vandaar de derde maal. Clark en Moritz ken ik niet, de methode die ik hanteer:

6 dgn lang 1,5 liter appelsap per dag om de stenen losser en zachter te maken. Tevens deze 6 dagen geen dierlijke eiwitten en gebakken voedsel. Op dag 7 en 8 water met bitterzout en een cocktail van olijf olie en verse grapefruit sap. Voel me hier zeer goed bij.

Voor een uitgebreidere beschrijving met instructies en achtergronden heb ik een 5 pagina tellend protocol van de arts ontvangen.

Martin Koeman

 

Lezer 6

De manier hoe ik de flush heb gedaan is gebaseerd op de manier zoal die beschreven staat op deze website: Link

In plaats van Livatrex heb ik Boldocynara van A. Vogel gebruikt. Op de website staat precies wat je moet doen, welke tijd, welke producten, enz. Erg duidelijk. Bovenaan staat ook een FAQ. De effecten die bij mij optraden was enkele uren na het olijfolie / citroen / grapefruit mengsel dat ik wakker werd, zwetend, hoge heftige hartslag en onrustig. Duidelijk tekenen dat de lever flink aan het werk is. De dag na de flush merkte ik dat ik meer energie had en me beter voelde. Het is sowieso prettig (psychisch) om de volgende dag te zien dat je leverstenen kwijt bent.

Wouter de Jong


 

 


 


View My Stats