Kraanwater is “dood” water


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Kraanwater is “dood” water


(het is mogelijk kraanwater weer tot Leven te wekken, maar niet door het te filteren)

 

(Bron: http://www.implosie.nl/2/index.html => Motief 29. April 2000 over V. Schauberger (Artikel uit: Motief, maandblad voor antroposofie - nr. 29, april 2000, © Antroposofische Vereniging in Nederland, www.antrop-ver.nl ))

 

Levensenergie

 

Gert Boontjes: “Als water op een natuurlijke manier stroomt, dus onder lage atmosferische druk en wervelend rond stenen en door bochtige rivierbeddingen, dan is de energetische waarde hoog. Maar ons leidingwater heeft allerlei zuiveringsprocessen ondergaan en wordt onder hoge druk door rechte buizen naar aftappunten geperst. Tijdens dit proces gaat de energetische waarde bijna totaal verloren. Deze energetische waarde kan met radiŽstetisch onderzoek (wichelroede) worden bepaald, waarbij de Boviswaarde de meeteenheid is.

 

Wat je eigenlijk meet is het energieveld dat elk levend organisme - mens, dier, plant, water - om zich heen heeft. Een gezond mens heeft bijvoorbeeld een Boviswaarde van 6500. De energetische waarde van water in bergbeken is circa 8000 Bovis, terwijl die van leidingwater slechts tussen 100 en 4000 Bovis ligt. Voor het water uit zgn. geneeskrachtige bronnen is de Bovis-waarde ca. 42.000. Vitaliseren van water brengt de energetische waarde weer boven de 8000 Bovis.”

 

http://www.gaia-aqua.nl/testresultaten/testresultaten2.htm

 

(Beschreven wordt hier de Martin – Wirbler, een watervitalisator die eenvoudig op de kraan bevestigd kan worden, ontwikkeld door de ingenieur Wilhelm Martin in nauwe samenwerking met de zoon van Viktor Schauberger, Walter.)

 

Schadelijke informatie

“Ook reguliere wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar gevitaliseerd water. Men ontdekte dat het vitaliseren van water invloed heeft op het trillingspatroon. Boontjes: 'Iedere stof heeft een eigen trillingspatroon, kenmerkend voor die stof. Dit is een normaal natuurkundig gegeven. Een metaal, een pesticide of welke stof dan ook, hebben ieder een eigen trillingspatroon. Vervuild water heeft ook een ander trillingspatroon dan schoon water. Maar wat blijkt nu? Als vervuild water chemisch gereinigd wordt, verandert het trillingspatroon niet. Het trillingspatroon van de vervuiling verdwijnt wel als je het water vitaliseert. Dit betekent dus dat gewoon leidingwater vol zit met schadelijke informatie van vervuilende stoffen. Deze informatie werkt in op ons lichaam als we het water drinken. Als we gezond drinkwater willen, is chemische zuivering dus niet genoeg.’

Wat betekent gevitaliseerd water in de praktijk? Boontjes: 'Gebruikerservaringen en onderzoeksresultaten tonen aan dat gevitaliseerd water, dus water met een hoge energetische waarde en vrij van schadelijke trillingen, een gezonde werking heeft. Het heeft een zuiverende en harmoniserende werking op het lichaam: betere ontgifting, verlichting bij reumatische gewrichtspijnen. Het kan huidklachten zoals uitslag, jeuk en roos verlichten of verhelpen. Maar het voorkomt ook kalkafzetting in waterleidingen en snijbloemen blijven langer mooi. Bovendien proef je het verschil: de smaak is voller en zachter.'”

 

Meer weten over gevitaliseerd water? Vraag dan een brochure aan bij Gaia Aqua, http://www.gaia-aqua.nl/ , tel. 035-6030878, fax 035-6030893, e-mail: gebowa@casema.net

(Bron: http://www.implosie.nl/2/index.html => Motief 29. April 2000 over V. Schauberger (Artikel uit: Motief, maandblad voor antroposofie - nr. 29, april 2000, © Antroposofische Vereniging in Nederland, www.antrop-ver.nl ))

 

Er zijn, naast de Martin – Wirbler, verschillende producten te verkrijgen die claimen dat zij het kraanwater weer verlevendigen. Alleen is het misschien lastig zelf te meten en moet je bij het kiezen van een systeem een beetje op je gevoel/intuÔtie afgaan. Onderaan de tekst zal ik verschillende producten noemen die ik ben tegengekomen op het internet.

 

(Op de volgende site staan foto’s van kraanwater gemaakt door Dr. Masaru Emoto: http://www.hado.net/watercrystals . Je kunt hier zien hoe slecht de kwaliteit van het meeste kraanwater is. Vancouver blijkt wel mooi gestructureerd kraanwater te hebben, misschien is dit omdat de boviswaarde van de bron zo hoog is en de afstand die het water door de leidingen moet afleggen relatief kort, waardoor een relatief hoog energetisch kraanwater mogelijk is? Ik weet het niet, dit is een verklaring waar mijn gedachten mee kwamen.)

 

Kraanwater alleen filteren blijkt dus niet voldoende, want waterfilters veranderen niets aan de energetische waarde van water. Maar kraanwater filteren lijkt me van belang blijven om het chloor, fluoride (als het aanwezig is), zware metalen en andere vervuiling te verwijderen. Let alleen op dat het filteren niet ook de “goede” mineralen in water verwijdert, want die zijn zeer belangrijk voor je lichaam. Als ik het goed heb begrepen haalt het “Omgekeerde osmose” principe ook de “goede” mineralen uit je drinkwater, wat dus niet de bedoeling is. De meeste waterfilters, waarover ik tot nu toe heb gelezen, laten, als het goed is, de “goede” mineralen met rust, dit is tenminste wat wordt geclaimd op de diverse sites.

 

Een combinatie van waterverlevendiging (energetisch) en water filteren (materieel) lijkt me dus ideaal.

 

Informatie over Levend en Dood water en meer kun je vinden door te Googlen op: “Viktor Schauberger”. Verder bieden te boeken van Callum Coats veel info over de ontdekkingen van Schauberger, maar die zijn allen in het Engels. Er is maar 1 boek in het Nederlands verkrijgbaar. Sites als http://www.gaia-aqua.nl/ , http://www.implosie.nl/index.html , http://www.kopersporen.nl/website/index.htm zijn Nederlandse sites over de ontdekkingen van Schauberger.

 

Andere waterverlevendigings producten:

 

-          Grander technologie: De oostenrijker Johann Grander ontdekte dat water informatie kon overdragen. Mijn interpretatie in het kort: “Hij heeft in de Alpen en bron met “oerwater” die hij vastlegt in zijn producten. Wanneer zijn water van buitenaf (oa kraanwater) met zijn producten in aanraking komen, wordt de informatie van het “oerwater” overgedragen op het externe water. Hierdoor wordt het water levendiger.” Ik heb een paar van zijn producten thuis en uit blinde tests vinden wij dat kraanwater dat in aanraking met zijn producten is geweest, merkbaar zachter en voller van smaak is. Boviswaarden of andere meetbare resultaten zijn mij niet bekend. www.grander.com en het Nederlandse verkooppunt: http://www.aquavital.nl/

 

-          Living water vortex jug: een waterkan van 2 liter welke doormiddel van een klein motortje je kraanwater laat draaien als in een vortex. Dit product heb ik ook thuis en ook hier is kraanwater merkbaar zachter na gedraaid te zijn. Verder kan ik er niets over zeggen. http://www.clean-water.dk/side1774.html

 

Ik heb geen Martin – Wirbler producten thuis, dus daar kan ik niet over oordelen, maar de informatie en andere verhalen over dit product overtuigen mij wel.

 

Voor echt “super” water is misschien nog wel meer nodig dan hierboven beschreven is, als ik Schauberger goed interpreteer. Water is namelijk op zijn best bij 4 graden Celsius en mag niet aan zonlicht worden blootgesteld. Ook bestaat er “jong” (arm) en “volwassen” (rijk) water, wat te maken heeft met de hoeveelheid opgeloste mineralen en koolstof en zuurstof als ik het goed heb. “Jong” (arm en hongerig) water is zeer slecht voor ons, want dat zou juist alle “goede” mineralen etc uit ons lichaam verwijderen, omdat het zelf niets heeft, ook al is het “zuiver” water. “Volwassen” water het beste water dat we kunnen krijgen, maar het is bijna nergens verkrijgbaar, misschien water direct gedronken uit enkele bronnen heeft deze kwaliteit. Schauberger heeft wel ooit een apparaat gebouwd om “kunstmatig” volwassen water te kunnen maken, maar ik kan hier weinig praktische informatie over vinden en ze zijn niet op de markt voor zover ik weet.

 

Kleine conclusie: als bovenstaande klopt, en daar ga ik van uit, is het drinken van ongefilterd en “dood” kraanwater niet zo goed voor je gezondheid en is de aanbevolen hoeveelheid van 2 liter per dag misschien niet zo bevorderend zoals frequent wordt beweerd en maakt je eerder zieker dan beter. (Misschien wel minder slecht dan frisdranken enz)

 

De aanbevolen hoeveelheid klopt misschien wel (en ik zelf denk dat we die in kleine hoeveelheden frequent verspreidt over de dag moeten innemen), maar dan moet er serieus worden gekeken naar de kwaliteit van het water. Willen wij de voordelen uit het drinken van water halen, dan zal het water op zijn minst onze energetische waarde moeten hebben (liefst veel hoger), “zuiver” zijn (geen chloor, fluoride etc) en redelijk “volwassen” zijn (genoeg mineralen bevatten zodat die niet door het water uit ons lichaam gehaald worden).

 

Het is misschien lastig om te weten te komen of de aanbevolen producten daadwerkelijk hun beloften nakomen en werkelijk ons kraanwater dusdanig verbeterd dat het onze gezondheid ten goede komt.

 

Zelf kan ik beamen dat de twee producten die ik thuis heb het water wel zachter en voller van smaak maken, waardoor ik het idee hebt dat ze werken. Maar bij de “volwassenheid” van ons water weet ik niet goed wat ik moet doen en ik heb daar ook geen informatie over gelezen tot zover. Zelf gebruik ik af en toe zeemineralen die ik aan het water toevoeg.

 

Of dit alles een werkelijk positief effect heeft op mijn gezondheid kan ik niet echt zeggen. Ik heb ook het idee dat de effecten subtiel zijn en voor mij alleen merkbaar als ik bewust een dagboek over een langere periode ga bijhouden. (Ik ben namelijk bijna nooit ziek en heb geen fysieke klachten die de verbetering zouden kunnen aangeven)

Als je gezondheid slecht is zul je misschien wel duidelijk verschil merken?

 

Tot zover, zoek als individu zelf verder want er is veel meer…

 

Natureman   


 

 

Themas
Naar het hoofdmenu

Online Bioscoop
Online TV programma's

8 voedingsleugens
Acne
Acupunctuur
Acrylamide
Adhd
Aging - ouder worden
Afslanken & dieet
Afvallen
Afvallen 2
Alcohol en baby
Alcohol - serialkiller
Allergie
Als
Aluminium
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Amandelen knippen
Angina Pectoris
Anti Bakker Dieet
Antibiotica

Antikanker dieet
Antikwak terreur
Antikwakvereniging
Anti-oxydanten
Anuskramp
AOW drama 2015
Aromatherapie boek
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astaxanthine
Astma
Autisme
Autisme en BMR
Atkins dieet
Ayurveda
B12 tekort
B17 en kanker
Bakken & braden
Banaan
Baarmoederhalskanker
Baarmoederhals Vaccin
Baby & Zwangerschap
Babyzwemmen
Baclofenpomp
Basisregels voeding
Benzyl alcohol
Becel pro activ
Bekkeninstabiliteit
Bessen en kanker
Betaalbaar biologisch
Betacaroteen
Betekenis van ziekte
Beter slapen

Big pharma
Bijholteontsteking
Bijwerkingen melden
Bio-fotonen therapie
Biologische voeding
Biomateriaal + kanker
Bisphenol A
Blaasontsteking
Bloedgroep & voeding
Bloedtest 1
Bloedtest 2
Bloedtest 3
Boeken gezondheid
Boekpassages
Boerderijwinkels
Body Stress Release
Books 2 read
Borstimplantaten (silic)

Borstkanker
Borstvoeding
Brandend maagzuur
Brandwonden
Broccoli
Bronwater top25
Brood nadelen
Budwig papje
CaffeÔnevrije koffie
Candida
Candida dieet
Carob = chocolade ?
Cellulaire gezondheid
Cellulaire immunotherapie
ChemicaliŽn
ChemicaliŽn in voeding
Chemotherapie
Chips
Chocolade
Chocolade (puur)
Cholesterol
Cholesterol mythe
Cholesterol en overgang
Chlorella
CLA
Co-enzym Q10
Codex Alimentarius
Coeliakie
Cola
Cold Fx
Combinaties
Consumeren
Corus luchtvervuiling

Crohn
Colloidaal zilver
Columbus ei
Constipatie
Cosmetica
Cranio Sacraal
Crestor waarschuwing
Cynatine FLX
Daglichtlampen
Darmflora analyse
Darmkanker
Darmklachten
Darmreiniging
Darmvervuiling
Darm & diabetes
Darmen
David Wolfe
DCA tegen kanker
De lekkende vetcel
Deodorant
De Pil en kanker
Depressie
De calcium paradox
De China Studie

De ziekte ME
Diabetes
Diabetes/buikvet dieet
Diepvriesgroente
Dierenleed
Dierlijke eiwitten
Doodmoe ?
Dotteren
Dr Ryke Geerd Hamer
Duchenne spierdystrofie
Dyspraxie
Eczeem
Edelstenen
Eed van Hippocrates
Ei - codering
Ei hoort er wel bij
Eiwit (overdosis)
Eierstokkanker
Elektroallergie
Em-X
Emigreren ?
Emotie & gezondheid
Energetische Geneesk
Energie reep
Enzymen
E211
E621 - Vetsin
E nummers
EU dictatuur
EU info
EU ziekenfondskaart
Even bij stilstaan
Farmacie
Fastfood
Fatale vetten
Fijnstof
Foliumzuur (Vit B9)
Formaldehyde
Fouten van huisartsen
Fluor
Fluor & tandpasta
Framboos
Frituren
Fructose
Fructose intolerantie
Fructosestroop
Fybromyalgie
Fytinezuur
Galstenen
Gamma-linoleenzuur
Ganzenlever
Gardasil Vaccin
Gebit
Gebit en voeding
Gebitsproblemen
Gebitsontstekingen
GLA deel 2
Gedragsprobleem
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Geitenmelk
Genotrim
Gentech voedsel
Germanium
Gezond ťn lekker
Gezonde salades
Gezichtsmaskers
Gezond afslanken
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde dieet tips
Gezonde recepten
Gezonde vakanties
Gezonde vetten
Gezondheid huisdieren
Ghee - geklaarde boter
Ghreline
Giftige kronen/bruggen
Global warming ?
Glucosamine
Glutenallergie test
Gluten & diabetes
Gluten intolerantie
Gluten/lectines & darm
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Goji bessen
Grapefruit
Gratis energie
Gratis videos
Gratis boeken
Groeihormoon IGF-1
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Griep vaccins
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hard werken
Hart
Hartstilstand & sport
Hayberrie
Heksenjacht 2008
Heksenjacht - vervolg
Hekserij
Hoge bloeddruk
Honing
Hoodia cactus
Hoofdluis
Hooggevoeligheid
Hoogspanningsmasten
Hooikoorts
Huidproblemen
Huisarts tips
IJzerstapeling
IJzertekort
Ik ben zo moe
Immuun & vermoeidheid
Industrie geheimen
Industrie junkies
Industrie top 15
Inkoopgids
Jaap's column
Kaakontstekingen
Kanker
Kanker = Candida ?
Kanker en suiker
Kankerwerend voedsel
Kava Kava
Keelontsteking
Keerzijde vd FDA

Kefir
Keuringsdienst TV
Kiemgroenten
Klysma
Koffiemelkpoeder
Koffievervangers
Koffie & caffeÔne
Kokosolie
Koolhydraten
Komboecha
Koper

Kruiden & operaties
Kruiden handboek
Kruidenthee
Kunstm. zoetstof
Kwakzalverij
Kwik in amalgaam
Lactose intolerantie
Langer leven
Laserprinters
Latex allergie
Laurinezuur
LDL oxidatie
Leesvoer
Lekkende darm
Lekker eten syndroom
Letselschade

Levend voedsel 1
Levend voedsel 2
Lever
Lever en darmen
Levertraan
Lichaamsverzorging
Licht en gezondheid
Lichttherapie
Light produkten ?
Lijnzaadolie
Looizuur
Lowcarb Dieet
Low Int. Laser Therapy
LuteÔne

Lyme
Lyme epidemie
Maagkanker
Maagzuur(remmers)
Made in (toxic) China
Magneetveld th.
Maca
Maculadegeneratie
Magnetron
Magnesium tekort
Manuele therapie E.S.
Maretak en kanker

Margarine
Massage

McDonald
MCS
Medische missers
Medische privacy
Medische toppers
Melk sprookje
Melk en tarwe
Mens = wateraap?

ME (CVS)
ME en CGT
Mentale gezondheid
Migraine
Milieuverontreiniging
Mondkanker
Monsanto
Morgellons vezelziekte
Msra bacterie

MRSA & varkens
MSG
Multiple sclerose

Multi vervuilers
Multivitamines
Muziek en gezondheid
Mycoplasma bacterie
Nachtwerk
Nadelen van brood
Natuurfoto dvd 1
Natuurlijke pijnstillers
Natuurlijke vitamines
Natuurlijk voedsel
Natuurzwembaden
Nederland Bedelland
Neotame
Neurofeedback
Neusholtes
Neuskannetje
Nierstenen
Nierstenen en voeding
Nikkel allergie

NLP
Noten
Nutrigenomics
Nuttige links
Nuttige tips
Ogen
Olijfolie
Olijfolie 2
Olie slurpen
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 3 olie uit algen
Omega 6

Omega brood
Oneliners
Ongezonde scholen
Ongezonde verpakking
Onrecht vd zorgwet
Ontstekingsremmers
Onsterfelijkheid
Ontspannen
Ontstekingen/infecties
Oorkaarstherapie
Oorsuizen
Operatie + nuchter?
Oplossingen USA

Orgaandonatie
Ormus
Orthomoleculair
Osteopathie
Osteoporose
Overbevissing
Overgewicht waarom?
Palladium
Paddestoelen
Paddestoel vs ziektes
Palmolie
Papaja enzymen
Parkinson
PDD-NOS
Pecannoten
Perfluorverbindingen
Persoonlijkheidstest
Pesticiden en boeren
Pesticiden top 10
Phenylalanine
PhytochemicaliŽn
Pijnstillers & bloeding
Poloxamer 407

Polypharmacy
Probiotica VSL 3
Probiotica
Propolis

Prostaatkanker
Psoriasis
Psyllium vezels
Qigong
Quinoa
Quantumresponse
Radon gas

Radts therapie
Rauw eten
Reformwinkels
Regulier vs alternatief
Retinitis Pigmentosa

Reuma dieet
Rijstolie
Ritalin en ADHD
Roggebrood
Roken
Rood vlees en kanker
Rozen en pesticiden
Rugpijn tips
Rugklacht preventie
Salvestrolen
Salvestrolen deel 2
SC darm Dieet

Schijf van vijf
Schimmelaandoening
Schimmeldoders
Schone energie
Schoonmaakmiddelen
Schoon water?
Secretine
Selenium
Senioren
Shampoo en phtalaten

Silicium
Sinusitis
Sintjans Kruid
Slaapproblemen
Slaaptekort
Slowfood
Smaak maakt dik ?
Smaakversterkers
Smalle wegbree
Snapt u het nog?
Snel afvallen
Soja gezond?
Sojamelk & kids
Souls of distortion
Spelt oergraan
Spirulina Zee alg

SRG energiegenerator
Stamcellen
Statines
Statines - Lipitor
Statines II
Stemming EU verdrag
Steun Reach
Stevia
Stoelgang
Strak en gezond ?
Straling gezond ?

Stress
Stress verminderen
Suiker = gif
Suikerspiegel
Suikerziekte

Suikers & Vetten
Superalgen
Supergranenpapje
Superhoning
Superontbijt
Superpoeders
Super Smoothies
SV40 virus in vaccin
Talkpoeder en kanker
Tandarts verdoving
Tandvlees & het hart
Tarwegras

Tarwekiembrood
Tarwekiem olie
Teatree olie
Teff
Teflon antiaanbak pan
Thaumatine suiker
Thimerosal schandaal
Tibetaanse oefeningen
Toekomstmuziek?
Tomaat
Tongschrapen
Top10 gezonde drankjes
Top 10 tips
Toxische schimmels
Transvetzuren
Transvet produktlijst
Ukrain kankerkiller

Umts problemen
UMTS update
UWV
Vaccinaties & risico's
Vaccinatie mythe
Vage klachten
Vegetarisme
Verbod op transvet
Vermoeidheid
Vervuiling in vliegtuigen
Verzadigd vet
Vervuiling

Verzuring
Vetarm = slecht
Visolie (Omega 3)
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Vitamine K
Vleesvervangers
Vlierbes
Voedingsgiganten
Voetreflexologie
Voeding bij kanker

Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Voedselpyramide
Waarom ziek?
Walnoot
Wandelen en rennen
Water = levenskracht
Water = medicijn !
We zijn allemaal ťťn
Whirlpools
Wiegedood
Wildernis vlees
Wolman zouten

Wormwood
Wortelkanaalbehandeling
Wortelsap
Xenical en kanker
Zeemineralen
Zeemineralen-landbouw
Zeepnoten

Zeewier & gluconutr
Zeezout
Zen Shiatsu
Zeven stappen
Ziektekostenverz.
Ziekte van Crohn dieet
Zink
Zoet maar dodelijk
Zoete aardappel
Zoetstoffen
Zomertijd afschaffen?
Zonlicht = noodzaak !
Zonnebank & kanker
Zonnebrandcreme
Zoutlampen
Zuurbalans
Zuurbranden
Zuurdesem
Zuur & Basen
Zware metalen
Zwarte bes
Zwitsers geheim


 


View My Stats