kava kava - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Wat is Kava Kava ?

Kava Kava

Stress verschuift in hoog tempo naar de eerste plaats als volksziekte No.1 in Nederland. Stress is ook vaak de veroorzaker van een groot aantal klachten zoals vermoeidheid, verkrampingen, slapeloosheid, hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, diarree, duizeligheid, hoge bloeddruk, borstpijn, rusteloosheid, paniekaanvallen, allergieŽn en een overspannen gevoel. Bijna iedereen maakt jaarlijks gebruik van Aspirine, Paracetamol en benzodiazepines zoals Oxazepan om nog enigszins een normaal leven te kunnen leiden. Het probleem met deze medicijnen is echter dat ze bij langdurig gebruik zeer verslavend zijn en een groot aantal vervelende bijverschijnselen veroorzaken zoals buikpijn, hoofdpijn, hyperventilatie, diarree, hartkloppingen etc. Deze chemische middelen zijn dus op de lange duur erger dan de kwaal. In Amerika en Duitsland hebben een aantal doktoren de afgelopen 5 jaar onderzoek gedaan naar natuurlijke alternatieven voor de hierboven genoemde medicijnen. Het resultaat is een kruid genaamd Kava Kava (Piper methysticum), een familielid van de ons al bekende peperfamilie. Deze fraaie groene plant met bladeren in hartvorm wordt wel drie meter groot voordat hij geoogst wordt door de eilandbewoner van de Stille Zuidzee. De eilanders drinken het sap van de Kava Kava in de plaats van alcohol in cafťs. Ze nemen Kava Kava in plaats van koffiepauzes. De ouderen drinken Kava Kava om hun geestelijke helderheid te verhogen en tegelijkertijd de spieren te ontspannen. Kava Kava blijkt niet alleen even krachtig te zijn als Oxazepam maar heeft als voordeel dat het niet verslavend is, geen bijverschijnselen kent, de pijn verdrijft en het concentratievermogen niet beÔnvloedt. In een dubbelblind studie met Kava Kava en een placebo gedurende vier weken met 58 patiŽnten, bleken bij de patiŽnten die Kava Kava kregen, al binnen 7 dagen een aanzienlijk verlichting in hun klachten waar te nemen.

DE DOSERING VAN KAVA KAVA

Voor een optimaal resultaat is de kwaliteit, dosering en tijdstip van innemen van Kava Kava van groot belang. Behalve het gewicht van de mens hebben ook het opname- uitstoot- en reactievermogen een grote invloed op de effectiviteit van Kava Kava. Kava Kava werkt dus nog beter wanneer u de 7 lichamelijke en 27+27 geestelijke stressveroorzakers al heeft geŽlimineerd. Het mag duidelijk zijn dat er qua gewicht een algemeen advies gegeven kan worden, maar dat dit niet mogelijk is in relatie tot het individuele opname- uitstoot- en reactievermogen van het lichaam aangezien deze teveel van persoon tot persoon kunnen verschillen. Het is dan ook voor iedereen belangrijk goed naar het eigen lichaam te luisteren en zo nodig de dosering naar individuele behoefte aan te passen. Raadpleeg uw huisarts of therapeut.

Het algemene advies qua gewicht is dan ook:

Personen tot 60 Kg : 3 X 1 capsule per dag gedurende de eerste 4 weken.
Personen zwaarder dan 60Kg : 3 X 2 capsules per dag gedurende de eerste 4weken.

Afhankelijk van het resultaat in de eerste week inzake opname-, uitstoot- en reactievermogen doet u in week 2 een stapje terug of een stapje hoger. Dus u gaat dan van 3 X 1 naar 3 X 2 of van 3 X 2 naar 3 X 1 ongeacht wat uw gewicht is. Na deze tweede week beslist u voor uzelf wat de beste dosering was en u gaat hiermee door in week 3 en 4. Hoewel er bij Kava Kava geen verslaving en/of bijwerkingen zijn geconstateerd tijdens een aantal dubbelblind onderzoeken in vergelijking met Oxazepan en placebo’s raden wij u aan om de dagelijkse dosering niet boven de 8 - 10 capsules te verhogen. De reden hiervoor is dat wanneer deze dosering geen effect oogst in relatie tot uw lichaam het volledig zinloos is om met Kava Kava door te gaan aangezien het niet geschikt blijkt te zijn voor u als persoon in zijn huidige ontwikkeling.

Na de vierde week kan het van belang zijn om met een onderhoudsdosering door te gaan. De onderhoudsdosering zal wederom van individu tot individu verschillen en wij raden u dan ook aan om na de vierde week de dosering per dag met 1 capsule te verminderen om de twee dagen. De volgorde waarin u met deze afbouw start is eerst de capsules voor het diner (mits u niet aan slapeloosheid lijdt) , dan die van de lunch om tot slot te eindigen met het ontbijt. Uw lichaam zal zelf aangeven wanneer de optimale onderhoudsdosering voor u als persoon bereikt is. Probeer hierna iedere twee maanden opnieuw op de hierboven omschreven manier de dosering te verlagen. Kava Kava moet net als ieder ander medicijn en/of natuurlijk middel immers geen gewoonte worden maar een tijdelijke aanvulling om uw lichaam weer in balans te brengen voor het bereiken van de optimale gezondheid. Het verminderen van de inname van Kava Kava heeft ook een andere reden. Door het verminderen merk je pas echt of de eliminatie, neutralisatie en minimalisatie van de 7 lichamelijke en 27+27 geestelijke stressveroorzakers ook daadwerkelijk gewerkt heeft zonder dat je een pijn-of stressgeheugen opbouwt.

Verdraagzaamheid en tijdstip van innemen:

Hoewel uit onderzoek is gebleken dat Kava Kava + goed tot zeer goed wordt verdragen, is het niet mogelijk om een eenduidig advies te geven, aangezien ieder mens weer net wat anders is . Er wordt dan ook aangeraden als volgt te werk te gaan:

1. 15 minuten voor het ontbijt, lunch en diner

2. Tijdens of 15 minuten na het ontbijt, lunch, diner

Gemiddeld gaat het middel voor inname-methode 1 binnen 30-45 minuten werken en voor inname-methode 2 binnen 60-90 minuten. Sommige zeer gevoelige mensen kunnen bij methode 1 even last krijgen van een rommelend of misselijk gevoel in de maag. Als dit bij u het geval is, dan neemt u de volgende keer de Kava Kava + tijdens of na de maaltijd in. Voor veel mensen is het dan ook verstandig om gelijk na het opstaan 1 of 2 capsules in te nemen. Heeft u echter last van plotseling opkomende verkrampingen, stress, transpiratie of paniekaanvallen dan kunnen sporadisch 3-5 capsules in een keer ingenomen worden. Er wordt dan ook aangeraden dit alleen te doen wanneer uw lichaam aan het middel gewend is.

Frequentie van innemen:

Het wordt aangeraden om Kava Kava + verspreid over de dag in te nemen. Drie maal daags 1 capsule is veel beter dan een maal daags 3 capsules.

Voor het slapen gaan:

Zoals u hierboven ziet, worden alle doseringen door de specialisten voor het ontbijt, lunch en diner voorgeschreven. Heeft u echter ook last van slapeloosheid dan kunt u besluiten de dosering voor het diner over te slaan en deze 30-60 minuten voor het slapen gaan in te nemen voor een prettige, ongestoorde en natuurlijke nachtrust.

Verslavings-, bij- en ontwenningsverschijnselen:

Bij overdosering kan, net zoals bij zoveel kruidenpreparaten, extra vochtafdrijving plaatsvinden. Dit gaat niet alleen via de urine, maar kan ook uw (speeksel)klieren over stimuleren hetgeen vooral in combinatie met alcohol druk op de tanden en tandvlees kan zorgen.

Overige mogelijkheden:
Door de rustgevende en spierontspannende werking van Kava Kava + zou het een uitstekend middel kunnen zijn om van alcohol-, rook-, eet- en vele andere verslavingen af te komen zonder te maken te krijgen met ontwenningsverschijnselen. Neem 1-2 Kava Kava’s zodra de drang om iets te drinken, roken of eten opkomt. Wij houden de onderzoeken op het Internet inzake Kava Kava inzake bovengenoemde gebieden voor u in de gaten en zullen de resultaten direct in onze nieuwsbrief vermelden. Neem nooit Kava Kava + in combinatie met alcohol aangezien dit elkaars effect kan versterken en over het algemeen bij een hoge dosering voor knikkende knieŽn kan zorgen.

Bron: wegaannaarhuis.nl


 

 

Terug naar het hoofdmenu 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats