logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Het land van industrie junkies

Kies je voor antifoods of superfoods ?


  • Het aantal kankergevallen neemt toe
  • Het aantal diabetici neemt toe
  • Het aantal mensen met allergiŽn neemt toe
  • Het aantal mensen met astma neemt toe
  • Het aantal kinderen met neurologische aandoeningen neemt toe

En bijna niemand heeft door dat deze Amerikaanse toestanden voornamelijk het gevolg zijn van de verchemicalisering van ons dagelijkse eten.

Voeding wordt op allerlei manieren dusdanig bewerkt dat de houdbaarheid verlengd wordt. Maar om dit te bereiken word het grootste deel van de hoogwaardige voedingsstoffen kapotgemaakt, verwijderd of verminkt.

Mensen begrijpen vaak niet dat ze dikker worden terwijl ze niet meer dan anders eten qua volume. Maar is die voeding die je vandaag de dag eet nog wel hetzelfde als 20 jaar geleden?

Nee, fabrikanten worden steeds slimmer en alles draait om het besparen van produktiekosten. Men geeft liever een kapitaal uit aan marketing van een nieuw produkt via de media dan kiezen voor de beste natuurlijke grondstoffen. Grote multinationals leveren de grondstoffen en nemen het niet zo nauw met de gezondheid van velen.

In Amerika zie je bijvoorbeeld goed dat de sigaretten industrie nauwe banden heeft met de voedingsindustrie. Verwacht je van zulke mensen die al miljoenen mensen vergiftigd hebben onder hun nicotine slaven een vorm van geweten? Nee, het draait puur om de pegels en zorgen dat naieve consumenten zoveel mogelijk van je produkt consumeren.

Dus wordt de chemische goocheldoos geopend om de produkten verslavender en lekker smakender dan natuurlijke produkten te maken. Dit doe je mbv veel chemische toevoegingen, smaakversterkers, veel zout en zoetstoffen en goedkope vetten.

De laatste 10 jaar is dit prima gelukt en onze kinderen betalen daarvoor met hun lichaam. Onze generatie is nog wat strenger opvoedt, groeide op in een tijd zonder al die verleidingen en ma kocht gewoon haar boodschappen bij een echte bakker, slager, groentenboer die verse waar verkocht.

Maar nu moet alles sneller, langer houdbaarder zijn en uiteraard goedkoper zijn dus kiezen we voor kwantiteit en niet langer voor kwaliteit. We overeten doordat de voeding niet meer voldoende mineralen, vitamines en goede vetten bevat en daardoor blijft het lichaam vragen om voeding. Door de snelle suikers stijgt je suikerspiegel en sla je de extra caloriŽn meteen op in je lichaam. De smaakversterkers zorgen ervoor dat je smaak 100% verandert en dat je gewoon natuurlijk eten niet meer waardeert.

Ik ben zelf ook die industrie val getrapt omdat ik 10 jaar geleden gewoon niets wist over goede vetten, superfoods en goede granen. Maar met internet toegang heb je toegang tot een schatkist aan informatie om je te wapenen tegen de repeterende reclame voor industrievoer en fastfood produkten die mbv leuke kado's aan kinderen worden gesleten. Dat deze combinatie (beloning voor ongezond eten) nog altijd wettelijk niet verboden is een teken dat de overheid niet in staat is dit probleem op te lossen.

Europa staat nog verder van de gewone burger af en in hun ivoren kantoren zijn ze nog makkelijker te manipuleren door lobbyisten van de industrie die maar al te graag politici voor hun karretje spannen.

Veel mensen zeggen dat je er toch niets aan kunt doen, dat is echt lulkoek. Je bent toch volwassen en in staat andere keuzes te maken. Niemand dwingt je die antifood te kopen. Kwestie van jezelf verdiepen in zaken, alle bewerkte voeding de deur uit, en weer terug naar de oorspronkelijk vorm van voeding. Zolang de supermarkt verlengstuk van de industrie blijft ben je aangewezen op de betere biologische slagerijen, biologisch bakkers en reformwinkels.

En ook het argument van alles is daar duurder is zo van tafel te vegen. Als je puur kijkt naar voedingswaarde/prijs en de besparingen op dure medicijnen/supplementen dan wordt het verhaal heel anders. Wie dacht je dat namelijk die dure TV commercials voor antifood betaalt?

Ook je smaakt verandert als je weer natuurlijk gaat eten. Je zult merken dat er niets tegen rijp fruit op kan, en volle granen dat veel chroom bevat en je suikerspiegel stabiel houd zorgt er samen met fruitsuikers voor dat je zoetbehoefte vanzelf afneemt.

Industrie suikers zijn niets anders dan een surrogaat voor fruitsuikers. Fastfood is niets anders dan een surrogaat voor gezonde vetten zoals die uit verse ongebranden noten, olijfolie en vette vis.

Het lichaam gaat bij tekorten op zoek naar alternatieven die wel voorhanden zijn en dit is dan vaak wat je al in de voorraad kast hebt staan omdat dit lang houdbaar is.

En juist de gezonde produkten zijn onderhevig aan bederf doordat ze veel anti-oxidanten, enzymen en vitamines bevatten. Goede olie en nota worden ranzing, fruit bederft en ook granen worden minder. Zaak dus om duidelijk een patroon te ontwikkelen waarbij je dagelijks deze voeding gebruikt.

Je moet voor de lol eens kijken want grote groepen Nederlanders in hun karretje laden. Liters vruchtensappen en frisdrank die een grote rol spelen bij suikerziekte, wit brood dat ontdaan is van veel goede mineralen en vitamines en de nodige suiker bevat, vetrijke voeding die bomvol slechte vetten zit en daarnaast een scala aan verslavende pepmiddelen (koffie, nicotine, alcohol, snoep).

En dan maar klagen over de kwaaltjes en tips uitwisselen over het nieuwste Sonja Bakker dieet.

Ben jij ook een industrie junkie dan zal je volgende leverancier wel de farma industrie die gek is op mensen die voor deze lifestyle hebben gekozen. Ze worden slapend rijk omdat de mens niet bereid zijn hun eetpatroon te veranderen. En de ouders leren hun kinderen ook al hun patroon aan dus ben je van een snel groeiende klantenkring verzekerd die trouwe afnemers zullen worden en elk nieuw kwaaltje gewoon met een ander middeltje oplossen ipv te stoppen met de voeding die dit veroorzaakt.

Het is ook heel irronisch dat juist op de plek waar voeding word verkocht die je cholesterol verhoogt cholesterol testen worden afgenomen die gefinanceerd worden door de industrie (de vervuiler betaalt?). Misschien wordt het eens tijd dat we meer uit Amerika gaan overnemen, claims van mensen met hartaandoeningen van mensen die in de jaren 70-90 iedere dag boter aten bomvol transvetzuren. Bekende merkprodukten die tot 45% transvetzuren bevatten terwijl men nu zegt dat 1% al slecht voor je cholesterol en hart is. De industrie heeft dus echt boter op hun hoofd en hun produkten waren echte hartebrekers. Zelfs na 45 jaar zijn transvetzuren niet verboden terwijl ze 10 keer gevaarlijker zijn dan verzadigde vetten.

Heb je geen energie, allerlei vage chronische klachten, te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en wil je daarvan af?

Ga eens een maand op een dieet leven van:

- Volle granen (zie supergranen papje op de site)
- Koude persing olijfolie
- Vers biologisch fruit
- Iedere dag 400-500 gram groente inclusief rauwkost
- Groentesappen, kruidenthee, bronwater
- Ongebrande noten en zaden
- 1 keer in de week biologisch rood vlees
- 1-2 keer in de week wilde vette vis (makreel, haring, wilde zalm)
- 2-3 keer per week een Columbus omega 3 ei

- vermijdt alle cosmetica, verzorgingsprodukten op chemische basis, deze
ingrediŽnten dringen door de huid het lichaam in. Naar veel stoffen is
nooit gedegen onderzoek gedaan, kies dus voor natuurlijke tandpasta, deo, cosmetica

Moet je dan eens kijken wat er met je kwalen, smaak, zoetbehoefte, vermoeidheid etc gebeurt. Geloof me, als je deze weg bent ingeslagen weet je pas wat je gemist hebt.

De natuur heeft de beste voeding gemaakt, daar kan geen chemie reus tegen op. Breek je de natuurwetten dan betaal je daarvoor een prijs en die is meestal je gezondheid.

En geloof me, geen dieet werkt. De enige manier om gezond te blijven is door te kiezen voor biologische volwaardige voedingsstoffen die gewoon in groente, fruit, granen en plantaardige oliŽn zitten. En daar zit geen ziekmaker in.........

Kies je dus voor antifoods die lichaam ondermijnen of superfoods die je lichaam versterken en je zelfgenezende kracht laten toenemen?

De keuze is aan jou.

Ron


Links

 


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer..... 


View My Stats